|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
margolcia faktycznie malutki, ale sama chcialabym taki miec bo napewno bylo by mi lzej kapeczke. Dla mnie schylanie sie albo wchodzenie do wanny to meczarnia,czuje sie jak wieloryb
![]() Dzis od rana znow mi sie zle oddycha,juz nie wiem co ze soba zrobic,a za oknem lampa max,mialam isc na basen z siostra i szwagrem ale oni ida na basen u nas gdzie duzo znajomych i jakos tak mi to nie odpowiada,wole do czech - mamy 1km a nikt mnie tam nie widzi ![]() ![]() co do genow i wlosow to jak maly odziedziczy po mojej babci, tacie i po mnie to mnie niezly afroman ![]() ![]() ![]()
#2252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a TŻ ja tak ciągle robi - dlaczego tylko mnie ma nasze Maleństwo kopać - niech też wie jak to jest ![]() a ja za to wczoraj coś tam robiłam i zasłoniłam TŻowi telewizor a coś oglądał, wiec się odsunęłam, a on za chwile "wiesz brzuszek jest słodki, ale nadal zasłania" - no cóż ja się odsunęłam to dzidziuś został ![]() w ogóle to mam coraz krótsze ręce przy różnych pracach (znaczy coraz dalej stoje od szafek kuchennych, zlewu itp) a niby się duża zrobiłam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |||
Wtajemniczenie
|
Uwazam ze same dojdziecie do wprawy, ale faktycznie gorzej przegrzac malca niz wystudzić, zreszta na poczatek spacery nie bedą trwaly godz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() faktycznie dawno cie tu nie bylo, wypowiedz sie w powyzszej kwestii ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
margolcia1006 glowa do gory, a nie pomyslalas ze te sprzety USG sa zawodne i maja duzą granice tolerancji błedu, gdby faktycznie bylo coś nie tak to by ginka powiedziała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() apropos wspomniana tu nie dawno Justyna-Viola Mikiego urodziła 4440g ja 3100g i widzialysmy sie w realu 2 razy i zapytaj jej czy widac roznice miedzy naszymi dziecmi (Miki jest tydzien starszy) otóż NIE!!!! Mam nadzieje ze cie uspokoiłam, jak nie to mogę tak jeszcze dlugo ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-07-22 o 10:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj słuchałam romowy dwóch dziewczyn i już sama nie wiem czy tylko ja taka wyrodna czy one przeginają ![]()
![]() |
#2256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-07-22 o 10:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Raczkowanie
|
![]() Czy ma może któraś kołyskę?? Myśmy dostali w prezencie ślubnym kołyskę dla dziecka i trochę szkoda mi jej nie wykorzystać, a łóżeczko mogłabym kupić później troszkę, jak już dzidzia będzie większa. Co o tym myślicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zadomowienie
|
Ja mam lozeczko ale turystyczne, po szwagierce - jezeli nie bedzie sie godzilo to wtedy sie kupi drewniane,poki co nie ma co isc w koszty
![]() ![]()
" If You find The Right Person Never let her go away" http://www.suwaczek.pl/cache/fd6c8075da.png ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23.09.2009r - ![]() ![]() 03.12.2009r. - ![]() ![]() Edytowane przez klaudiaaa86 Czas edycji: 2009-07-22 o 10:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Raczkowanie
|
Skoro tak to ja chyba też narazie przystanę przy kołysce.
Na jakiś czas wystarczy ![]() A później jak dziecko podrośnie wymieniemy na większy model ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą super prezent ![]() Wiesz, w takiej sytuacji rozumiem, sama lubię co jakiś czas odświeżyć kołdrę zimową w pralni chemicznej, ale świeżo kupione dla dziecka??? Przecież na to idą jeszcze poszewki, które będą wyprane.
![]() |
#2261 | |||
Raczkowanie
|
Margolcia, masz sliczny maly brzuszek i nic sie nie martw, moja kolezanka miala tez malutlki, w ciazy przytyla tylko 9 kg i urodzila zdrowa coreczke 3054g. dzis Oliwia ma juz roczek i przegonila wszystkie dzieciaczki w swoim wieku z waga!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Skonczylam wczoraj moje dzierganie, pokaze wam co mi z tego wyszlo.
![]() |
#2262 |
Wtajemniczenie
|
no tak Kochane, 5000 zł to Nam wyszło takie naprawdę podstawy, bez ciuszków, laktatora, i tym podobnych
![]() My póki co nic nie kupujemy, ale kasa jest, więc nie będzie problemu żadnego, choć mój mąż oglądał wczoraj ze mną w internecie wózki ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Zadomowienie
|
DZIEKUJE WAM WSZYSTKIM ZA POCIESZENIE
![]() ![]() ![]() ![]() poszlam do sklepu bo stwierdzilam ze nie ma nic leszego na poprawienie nastroju jak zakupy dla malenstwa. wprawdzie kupila tylko drobiazgi typu pieluszki flanelowe, czepaczki itp ale juz mi lepiej ![]() ![]() piszecie o koszcie wyprawki dla maluszka- nam wyszlo ze wszystkim, tzn z urzadzeniem pokoiku z mebelkami, wozkiem, kolyska i cala reszta ponad 10.000zl ![]() ale pocieszam sie ze przy drugim dziecku nie bede miala prawie wcale wydatkow ![]() Cytat:
u mnie identycznie- do niedawna kazdy mowil ze mam malusi brzuszek a teraz przez ostatni tydzien, moze dwa strasznie sie powiekszyl i mam wrazenie ze jest wrecz ogromny ![]() a jezeli chodzi o pranie takich rzeczy jak koldra i posciel dla maluszka to ja uwazam ze to ostra przesada.juz wczesniej pisalam ze moja przyjaciolka zgodnie z podowiedziami wielu matek przy drugiej coreczce prala tylko te ciuszki ktore mialy bezposredni kontakt z cialem dziecka. a jezeli chodzi o pozostale rzeczy to sobie odpusciala i zadnych problemow skornych mala nie miala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Raczkowanie
|
No to muszę poszukać jakichś pościeli do kołyski, bo zazwyczzaj są standardowe na łózeczko, a łóżeczka są większe. Chociaż niewiem czy na początek nie wystarczy grubszy kocyk do okrywania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Raczkowanie
|
![]() Tak czuje wszedzie kopniaczki ale tylko pod prawa piersia sa takie bolace. Moim zdaniem nie masz sie co martwic bo to napewno dzidzia upatrzyla sobie to miejsce na najmocniejsze kopniaczki ![]() ![]()
#2266 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Zadomowienie
|
nimitz,niestety tak mam do teraz.moze nie tyle afro co loki i to takie byle jakie,po kazdym umyciu musze dobrze rozczesac i suszyc a pozniej prostowac
![]() ![]() ![]()
#2268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
DianaM zgadzam się z Tobą ![]() ![]()
![]() |
#2269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego kupimy łóżeczko, a kołyska będzie też trochę używana - mamy miejsce, żeby stało i to i to ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() Ja mam strasznie nijakie siano, tez musze zawsze sie nad nimi napracowac zeby nie wygladac jak miotla! ale wydawalo mi sie ze takie podatne mozna jakimis odzywkami czy czyms latwo podkrecic!?
#2271 |
Wtajemniczenie
|
My tez chyba będziemy mieć kołyskę, łóżeczko w sypialni, i obowiązkowo porządny leżaczek bujaczek
![]() nie wiem czy się chwaliłam, ale wczoraj jak leżałam to chyba mnie maleństwo puknęło ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A do katalogu bólów róźnych dodać mogę nibyból nitoucisk jakieś 5 cm nad pępkiem. Podejrzewam że mała się tam wygina i robi się ciasno. ![]() ![]() Nimitz po raz kolejny wydaję z siebie ochy i achy!
![]() |
#2273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak sobie myślę o tym śpiworku, nie wiem jak inne mamy posiadające śpiworek ubierały dzieciaczki na spacer gdy było zimno, ja zawsze małą ubierałam w kombinezonik (zawsze większy, żeby nic jej nie uciskało, jak miała 56cm to kombinezonik na 62 czy nawet 68, żeby miała dużo miejsca i było jej wygodnie). Natomiast bałabym się że zmarznie w rączki jakby była w tym śpiworku, taki niemowlaczek, leżąc na pleckach, rączki praktycznie trzyma koło główki. Sama nie wiem, może to są obawy nieuzasadnione...
![]() |
#2274 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem pranie wypełnienia pościeli jest bez sensu, bo tylko pogarsza jakość tego wypełnienia. Poza tym można kupić takie specjalne antyseptyczne. Cytat:
![]() Piękne dzieła ![]() ![]()
![]() |
#2275 |
Raczkowanie
|
my kupujemy na poczatek kolyske, dlatego ze mamy malo miejsca a przeprowadzamy sie dopiero w grudniu. Na poczatek wiec musi nam wystarczyc kolyska a do nowego mieszkania kupimy lozeczko
![]() Aliisanka gratuluje dolaczzenia do grona "kopnietych" ![]()
#2276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- karamari ponawiam pytanie o grubość tych kocyków, które kupiłaś ![]() ![]()
![]() |
#2277 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny myslicie juz o tym czym bedziecie sie zabezpieczac po ciazy???
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2278 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zadomowienie
|
o TAAAAAK, ja już podjęłam decyzję, ale jeszcze musze skonsultować to z moim ginkiem. Jako że będę miała już 2 dzieci i nie planuję już więcej, to chcę się zdecydować na spirale. Do tej pory zawsze brałam piguły (CILEST) i wszystko było w mega porządku, jednak doszłam do wniosku, że czas dać odpocząć wątrobie i przerzucić się na coś innego.
#2280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.