Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby '09 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-21, 11:24   #1651
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
I jestem zła, bo w piątek wpłaciłam na poczcie kaskę za nosidełko a kobieta pisze że pieniądze jeszcze nie wpłynęły na konto Niech mnie nawet nie denerwują, ja chcę nosidełko
Pracowalam kilka lat temu na poczcie przez okres wakacyjny żeby dorobic na wakacje i niestety, ale na poczcie pieniądze nie idą tak jak w banku szybciutko. Mogą iść nawet do 3 dni roboczych. Jak chcesz szybko, to trzeba do banku...

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Moja "dorosła" córcia
Oczywiście jeszcze nie pije całkowicie sama, ale przy każdym posiłku daje mi do zrozumienia, że ona będzie sobie trzymać butelke i koniec Chociaż nie zawsze jej wychodzi

Załącznik 2387983
Moja Nina tak sobie ostatnio zaczyna łapać moją pierś podczas karmienia.... albo wbija mi w nią paznokcie i patrzy co ja zrobię... A ja zwijam się z bólu, a ją to bawi bo zaczyna się cieszyć
Stary 2009-07-21, 12:08   #1652
boszenka69
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Pracowalam kilka lat temu na poczcie przez okres wakacyjny żeby dorobic na wakacje i niestety, ale na poczcie pieniądze nie idą tak jak w banku szybciutko. Mogą iść nawet do 3 dni roboczych. Jak chcesz szybko, to trzeba do banku...

Moja Nina tak sobie ostatnio zaczyna łapać moją pierś podczas karmienia.... albo wbija mi w nią paznokcie i patrzy co ja zrobię... A ja zwijam się z bólu, a ją to bawi bo zaczyna się cieszyć
Hihihi no to mała łobuziara Ci rośnie

Z mojej małej też twarda babka wyrośnie, bo jak coś jej nie pasuje to walnie mocno rączką lub kopnie nóżką mamusie lub tatusia, nawet po twarzy

Blanka już jest po II śniadanku, w które włączyłam łyżeczkę soku ze startego jabłuszka...
...większość co prawda wylądowała na śliniaku, ale niunia i tak ciumkała i smakowała, więc pierwszy krok za nami
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 12:28   #1653
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Hihihi no to mała łobuziara Ci rośnie

Z mojej małej też twarda babka wyrośnie, bo jak coś jej nie pasuje to walnie mocno rączką lub kopnie nóżką mamusie lub tatusia, nawet po twarzy

Blanka już jest po II śniadanku, w które włączyłam łyżeczkę soku ze startego jabłuszka...
...większość co prawda wylądowała na śliniaku, ale niunia i tak ciumkała i smakowała, więc pierwszy krok za nami
Tak, tak łobuz z niej już jest. Czasem jak ją kąpię to mam wrażenie że jakiś szatan w nią wstąpił Trzepie nogami, chlapie i tak mocno zaciska zęby patrząc mi przy tym prosto w oczy. Takie ma wtedy zacięcie w tych ślepiach, że przerażenie bierze jakby chciała jeszcze krzyknąć "a masz ty stara głupia" Boję się co będzie dalej...

Zazdroszczę wam że już dzieciaczkom wprowadzacie inne jedzonka. Moja Ninusia jeszcze za malutka i tak szybko chyba takich rzeczy nie dostanie. A dzieci karmione piersią od kiedy jedzą serki, zupki, piją soczki? Ja nie mam pojęcia i nigdy się tym jakoś jeszcze nie interesowałam. A już bym chciała Ninulę oglądać taką umorusaną zupką albo serkiem hihihihi

Dzisiaj chyba pojedziemy do Kostrzyna, bo mamy 35 km, zobaczyć scenę i Woodstockowe pole już się zjeżdżają ludzie. Zawsze tam jest fajnie i wesoło. Myślę czy w tym roku przy Nince uda mi się wyrwać na jakiś koncert. W dzień w trakcie festowalu może i z Ninulką tam podjedziemy, bo to wielki obszar i w tłum wcale nie trzeba włazić i jest naprawdę bardzo bezpiecznie, ale nocą to chyba nie bardzo z takim okruchem, a w nocy są najlepsze koncerty
Stary 2009-07-21, 12:42   #1654
aguha
Rozeznanie

dziewczyny poratujcie szukam w necie jakiś zdjęć jak pieluszkować niemowalaka, muszę to zastosować u naszej Lenki
byłam dziś u ortopedy i powiedziała, że bioderka nie sąjeszcze w pełni wykształcone, zalecił pieluszkowanie małej, ale kompletnie nie pokazał jak
będę to robić, ale nie chciałabym popełniać jakiś błędów i zaszkodzić córeczce, pewnie nie ma w tym żadnej filozofii, ale proszę serdecznie Was Kochane o pomoc
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
aguha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 12:49   #1655
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ta irlandzka pogoda nas nie rozpieszcza
Pakusiu a gdzie Ty dokładnie mieszkasz? Gdzieś pod Dublinem, tak?
My właśnie przeprowadziliśmy się z Mężem i mieszkamy teraz w Dublin 13, stacja Darta Howth Junction Bardzo fajna okolica, ale czekam jeszcze na słoneczko, żeby móc sobie troszkę pospacerować
o uwielbiam Howth tam jest cudnie poprostu

ja mieszkam w Carrickmines, nie wiem czy kojarzysz... w sumie jedyne co tu jest takie znane w tej miejscowosci to TKMAXX a ja mieszkam 5 min od niego niedaleko Killiney

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 14:39   #1656
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka
Dzisiaj rano do mnie dzwoni moja mama z informacją, że mój braciszek ma świnkę a ja przecież z małym codziennie u nich jestem, no teraz przez 10 dni mamy zakaz wstępu do nich. Mam nadzieję, że synek mi się tym paskudztwem nie zarazi ogólnie Dawid dzisiaj jest strasznie marudny za to jakby mu się ciut poprawiło z jedzeniem

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
ja wogole nie mierze
tylko jak byl po szczepieniu...
a tak to chyba jesli bede czula ze cos jest nie tak, ze maly moze miec goraczke, bedzie cieplejszy to wtedy zmierze.
ja raz mierzyłam, bo mojej mamie wydawało się, że mały ma temperaturę, ale na szczęście nie miał. A tak to będę mierzyć tylko jak zauważę, że jest cieplejszy

Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Malutka trzymam kciuki za wizyte

Natan wczoraj mial straszne bole brzuszka podejrzewam ze po salatce z melonem...
ad. 1
ad. 2

Cytat:
Malutka, trzymam kciuki za ortopedę i za środową wizytę
a ja trzymam kciuki, żebyś szybko dostała nosidełko

Cytat:
Wczoraj z mężem odkryliśmy fajny patent na naszego bąbla... Otóż jakoś po godzinie 20-21 na kanale MiniMini jest taki program dla najmłodszych... kolorowa śpiąca rybka, która wypuszcza bąbelki, oczywiście towarzyszą temu odgłosy oceanu Posadziliśmy Blancie przed TV i ona jak zahipnotyzowana ciumkała smoka i patrzyła się na rybeńke. Nic i nikt ją nie interesował, tylko tv A po 10 minutach odpłynęła Nobla dla tego, kto wymyślił taki sprytny usypiacz dla dzieci

ad. 1 a ja nie mam tego kanału
ad. 2

Cytat:
Moja "dorosła" córcia
Oczywiście jeszcze nie pije całkowicie sama, ale przy każdym posiłku daje mi do zrozumienia, że ona będzie sobie trzymać butelke i koniec Chociaż nie zawsze jej wychodzi
zawsze od czegoś trzeba zacząć
Dawid ostro protestuje jak już nie chce jeść i potrafi rączkami tak mocno wypchnąć butelkę z buzi, że butelka ląduje na podłodze

Dobra uciekam, bo jedziemy na tą wizytę u ortopedy.
Stary 2009-07-21, 15:36   #1657
Fionka21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Hejka
Dzisiaj rano do mnie dzwoni moja mama z informacją, że mój braciszek ma świnkę a ja przecież z małym codziennie u nich jestem, no teraz przez 10 dni mamy zakaz wstępu do nich. Mam nadzieję, że synek mi się tym paskudztwem nie zarazi ogólnie Dawid dzisiaj jest strasznie marudny za to jakby mu się ciut poprawiło z jedzeniem
nawet dłużej niż 10 dni..! ja zaraziłam się od przyjaciółki tak : 2 tygodnie nie było jej w szkole.. ja po 3 tygodniach ją odwiedziłam.. i.. na drugi dzien byłam juz opuchnięta !!! tak że bądź bardzo ostrożna..

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Kurcze.. nie poczytam nic.. Zuzka daje mi popalić.. bo byłyśmy dzis w Krakowie..później wpadne

Fajnie jest być ważnym, ale ważniejsze jest być fajnym...
Fionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 15:40   #1658
gosikk_s
Zakorzenienie

Boszenka, ależ Blancia już duża

Cinusiowa, no wiem że przez pocztę kasa wolniej idzie ale mam ją pod domem więc mi najwygodniej...Mam nadzieję że dziś dojdzie...Ja karmię piersią i mam zamiar rozszerzać dietę od 5 miesiąca bo po 6 będę wracać do pracy. Aleks będzie musiał wytrzymywać te parę godzin bez mleczka bo nie dam rady co dzień odciągać.

Malutka, mam nadzieję że Dawid nie złapał świnki

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 16:01   #1659
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej mamusie
Mam nadzieje, że nie macie mi za złe, że tak wpadam z nienacka i zasypuje Was pytaniami
Teraz także z pytaniem Otóż planuje kupić małemu coś fajnego do zabawy... tylko nie wiem co. Zastanawiam sie nad karuzelą, matą edukacyjną i bujaczkiem. Nie wiem czy kupic wszystko na raz (ale jednak to spory wydatek) czy może wybrac tylko jedną rzecz ew. dwie. Co polecacie mamusie? Z jakich firm? Czym lubią bawic sie wasze dzieci?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 16:52   #1660
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Ale się wkurzyłam... kupiłam dzisiaj w aptece kolejne opakowanie wkładek laktacyjnych Penaten, bo ich używam. Znam tylko te i Gerbera, ale Gerbera droższe były zawsze więc ich nie kupowałam. Dzisiaj poszłam do Rossmana po kilka kosmetyków dlaNiny i patrzę, a Rossmanowe wkładki, tyle samo sztuk kosztują tylko 6 zł A ja co kilka dni wywalałam na te Penatenowskie po 20 zyla Ile ja pieniędzy przez to straciłam. Poza tym ostatnio często dla Niny biorę kosmetyki tej rossmanowej firmy Baby Dream i musze przyznać, że Nince odpowiadają, a są naprawdę bardzo tanie Co mnie bardzo cieszy
Stary 2009-07-21, 16:59   #1661
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Poza tym ostatnio często dla Niny biorę kosmetyki tej rossmanowej firmy Baby Dream i musze przyznać, że Nince odpowiadają, a są naprawdę bardzo tanie Co mnie bardzo cieszy
Właśnie...byłam dzisiaj w Rossmanie z zamierem zakupu jakiegos płynu do kąpieli dla małego. Kupiłam Hippa ale zastanawiałam sie nad tym z Baby Dream ( widziałam dwa, niebieski i taki zielony). Nie wiem tylko czy są to dobre kosmetyki dla dziecka.
Sama w ciąży używałam oliwki tej niebieskiej i jest ok. Małemu kupiłam chusteczki do pupci ale średnio sie spisują (juz ich nie kupie, wole Nivea).
Aha mam tez krem na odparzenia z Baby Dream ale jeszcze nie używałam.

Twojej małej odpowiadaja te kosmetyki? Co stosujesz?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-07-21, 18:37   #1662
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Mam nadzieje, że nie macie mi za złe, że tak wpadam z nienacka i zasypuje Was pytaniami
Teraz także z pytaniem Otóż planuje kupić małemu coś fajnego do zabawy... tylko nie wiem co. Zastanawiam sie nad karuzelą, matą edukacyjną i bujaczkiem. Nie wiem czy kupic wszystko na raz (ale jednak to spory wydatek) czy może wybrac tylko jedną rzecz ew. dwie. Co polecacie mamusie? Z jakich firm? Czym lubią bawic sie wasze dzieci?
U mnie absolutnym hitem jest bujaczek bez którego mała nie potrafi żyć! Bardzo dużo czasu w nim spędza i woli to od noszenia na rękach.
Mamy dwa bujaczki Fisher Price (linki wklejałam kilka postów wyżej) i gorąco polecam
Mamy również karuzelke Fisher Price, ale Blanka szybko się nią znudziła.
A maty edukacyjnej nie cierpi, żadko kiedy daje się na niej położyć.
Sama widzisz, wszystko zależy od upodobań maluszka. Jedne dzieciaczki kochają leżaczki, a inne ubóstwiają maty
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 18:47   #1663
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie absolutnym hitem jest bujaczek bez którego mała nie potrafi żyć! Bardzo dużo czasu w nim spędza i woli to od noszenia na rękach.
Mamy dwa bujaczki Fisher Price (linki wklejałam kilka postów wyżej) i gorąco polecam
Mamy również karuzelke Fisher Price, ale Blanka szybko się nią znudziła.
A maty edukacyjnej nie cierpi, żadko kiedy daje się na niej położyć.
Sama widzisz, wszystko zależy od upodobań maluszka. Jedne dzieciaczki kochają leżaczki, a inne ubóstwiają maty
Chyba zdecyduje sie na ten bujaczek http://allegro.pl/item682462589_fish..._wibracje.html
i mate, jeszcze nie wiem którą

Boszenko widziałam na fotce, że Twoja mała ma butelkę Lovi. My tez ją mamy ale mój Kuba jak z niej pije to sie strasznie krztusi...chyba ma za duży otworek
Od kiedy Twoja Blaneczka pije z tej butli?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-07-21, 21:17   #1664
ania4891
Zadomowienie

Dziewczyny, ja mam nadzieje, ze nie bede miala okazji rodzic w tym szpitalu. Po tej awanturze mogliby mi na zlosc zaszyc cala dziure

Jula ma chyba znow skok rozwojowy Strasznie marudzi i jak poprzednio jadla regularnie po 120ml tak teraz wciaga 200-300 na raz Ale to moze dobrze bo od 4 lipca do 18 nie przytyla ani grama a jak ja zwazylam dzis to miala 700 na plusie. W 3 dni przytyla prawie kilogram

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
ania4891 cały ale z przerwami.. bo to świetnie pobudza gruczoły do produkcji.. kupiłam w aptece za 10 zł zwykły odciągacz szklany z taką "gruszką" do ściskania.. i jednostajnie ją uciskałam tak żeby siła ssania była równomierna, i leciutko "ssałam".. przez około pół godziny.. robiłam przerwy na reklamy, a jak zaczął się film to znów ściągałam.. i po 3 dniach seansów filmowych (ja te seanse robiłam 2 razy na dzien- przy moich telenowelach ). sciągałam już 150ml z 2 cyców, co było dla mnie rekordem wtedy (mała miała 3 tygodnie a ja prawie nic pokarmu)
teraz juz nie robie seansów bo pewnie sciągnelabym na raz 200ml z jednego cyca...... ale warto powalczyc!! uwielbiam jak mała sie tuli do cyca.. i mleko jej leci po brodzie (bo teraz to mam prysznic jak karmie..) 3 mam kciuki zebys jaknajdłuzej wytrwała

nie martw sie! ja musze tyle sciagac bo moj glodomor nie tyka sie herbatek, ani przegotowanej wody.. Zuzka wyznaje zasade, że smoczek jest "be" a cyc "moja moja" wiec picie= cyc, jedzenie =cyc i uspakajanie= cyc ..
Bardzo, bardzo dziekuje za rady Dzis kazdorazowo odciagalam po pol godziny a 2 razy po godzinie. I tak co 1,5-2 godziny Ciekawe czy bedzie lepiej A po ilu dniach takiego odciagania zobaczylas jakies efekty? Ja bym chciala dojsc chociaz do litra zeby juz w ogole nie dawac puszkowego mleka

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
Kazdy jak mowie ze moj maly ma ponad 2 miesiace to slysze'' ooo boze a jaki on duzy''
no i rzeczywiscie duzy i grubiutki jest
U nas zawsze szacuja wiek Juli na 4 miesiace Grubiutka nie jest ale dluga

Cytat:
A Filipek ostatnio daje czadu ciagle by chcial na raczkach, juz czasem nie moge, kregoslup mi siada i musze przyznac, ze czasem wkurza mnie ten moj syncio jak tak marudzi a nie jest glodny, nie chce mu sie pic, ma sucho, nie ma kolki i nie chce sie bawic...i marudzi, kwili tak po prostu i wtedy jestem na niego zla
A Jula odwrotnie - raczki sa be Cacy jest lozeczko i wozeczek

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość

Czy któras z Was używa może herbatki na lepsze trawienie z Hippa? Ja używałam - do dziś. Podejrzewam, że to własnie po niej Nisia ma problemy z brzuniem i ból przy puszczaniu bączków...

Ania - ja też nie wsteję specjalnie w nocy, żeby odciągnąć mleczko - Nisia niestety nie przesypia jeszcze całej nocy, więc kiedy się budzi ja przy okazji odciągam... Dziś zrobiłam sobie taki właśnie dzień lenia, o którym mówiłaś - totalnie mi się nie chciało odciągać a teraz mam wyrzuty sumienia...
Muszę spróbować metodę z Karmi, choć mi średnio podchodzi, ale czego się nie robi dla dziecka
Widzę, że obie mamy plan wytrzymać choć do końca wakacji, bo ja chciałam karmić choć 3 miesiące swoim mlekiem, a Nisia własnie pod koniec wakacji kończy 3 miesiące Potem się zobaczy co będzie
A sprobuj Humany - na brzuszek. Moja Jula nie ma po niej bolesci Pije jeszcze z Hippa - rumiankowa, koperkowa, uspokajajaca, ziolowa i z Humany- na brzuszek, na slodki sen, koperek z kminkiem.

Tez bardzo nie lubilam Karmi. A w szegolnosci kawowego bo mnie po nim mdlilo! Ale zaczelam pic. Pierwszy dzien - wstretne, drugi dzien-ohydne a trzeciego dnia tak mi zaczelo smakowac, ze potem nie moglam sie powstrzymac Malinowe nadal mi nie smakuje ale to kawowe ubostwiam. Od samego zapachu naplywa mi slina I klasyczne tez pycha Ale nawet jesli Ci nie smakuje to mozna 1 szklaneczke dziennie sie poswiecic. Zalecaja pic przed snem
Jula do konca wakacji bedzie miala 4 miesiace bo urodzila sie 4.05. Mam nadzieje, ze wytrwamy!

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Mam nowe wieści od Superzabuli:

"Dziękuję Mamuśki! Mały czuje się coraz lepiej choć mi się trochę rozregulował przez to wszystko, ale najważniejsze żeby był zdrowy, dlatego zniosę nawet urwisa Lekarze dają nam duże szanse na pełne wyzdrowienie, ale boję się cieszyć za wcześnie. Mi jest czasami ciężko, ale muszę być twarda i wytrzymać... marze o powrocie do domku, w szpitalu 24 h na dobe nie jest fajnie, ale nie mogłabym zostawić syncia samego. Dziekuję za pamięć. Pozdrowienia i buziaki dla wszystkich."
Caluje i pozdrawiam

Cytat:
Wczoraj z mężem odkryliśmy fajny patent na naszego bąbla... Otóż jakoś po godzinie 20-21 na kanale MiniMini jest taki program dla najmłodszych... kolorowa śpiąca rybka, która wypuszcza bąbelki, oczywiście towarzyszą temu odgłosy oceanu Posadziliśmy Blancie przed TV i ona jak zahipnotyzowana ciumkała smoka i patrzyła się na rybeńke. Nic i nikt ją nie interesował, tylko tv A po 10 minutach odpłynęła Nobla dla tego, kto wymyślił taki sprytny usypiacz dla dzieci
Ta spiaca rybka nie tylko na Blanusie dziala Moja siostra (lat 25) po 20 minutach patrzenia na te rybke zasnela (czekala az cos sie zacznie dalej dziac )

Edytowane przez ania4891
Czas edycji: 2009-07-21 o 21:27
ania4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 21:35   #1665
malutka_24
Wtajemniczenie

My już po wizycie. Bioderka oki, kontrola jak synek zacznie porządnie chodzić przed upływem 2 lat Jutro wizyta u tej pani doktor od szczepień i aż się boje co usłyszę

Cytat:
Napisane przez Fionka21 Pokaż wiadomość
nawet dłużej niż 10 dni..! ja zaraziłam się od przyjaciółki tak : 2 tygodnie nie było jej w szkole.. ja po 3 tygodniach ją odwiedziłam.. i.. na drugi dzien byłam juz opuchnięta !!! tak że bądź bardzo ostrożna..
Cytat:
Malutka, mam nadzieję że Dawid nie złapał świnki
w czwartek idę do pediatry to zapytam się na co mam szczególnie zwrócić uwagę

Cytat:
Otóż planuje kupić małemu coś fajnego do zabawy... tylko nie wiem co. Zastanawiam sie nad karuzelą, matą edukacyjną i bujaczkiem. Nie wiem czy kupic wszystko na raz (ale jednak to spory wydatek) czy może wybrac tylko jedną rzecz ew. dwie. Co polecacie mamusie? Z jakich firm? Czym lubią bawic sie wasze dzieci?
a więc Dawid jeszcze nie przepada za żadnymi zabawkami, grzechotka czy karuzela zajmą go na max 5 minut i to też nie zawsze ale mamy w planie kupić właśnie jakiś bujaczek chrzestna, czyli moja siostra mu kupi na chrzciny

Cytat:
Ale się wkurzyłam... kupiłam dzisiaj w aptece kolejne opakowanie wkładek laktacyjnych Penaten, bo ich używam. Znam tylko te i Gerbera, ale Gerbera droższe były zawsze więc ich nie kupowałam. Dzisiaj poszłam do Rossmana po kilka kosmetyków dlaNiny i patrzę, a Rossmanowe wkładki, tyle samo sztuk kosztują tylko 6 zł A ja co kilka dni wywalałam na te Penatenowskie po 20 zyla Ile ja pieniędzy przez to straciłam. Poza tym ostatnio często dla Niny biorę kosmetyki tej rossmanowej firmy Baby Dream i musze przyznać, że Nince odpowiadają, a są naprawdę bardzo tanie Co mnie bardzo cieszy
jeżeli Nince odpowiadają te kosmetyki to pewnie, że ich używać, bo chociaż na tym można ciut zaoszczędzić

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Jula do konca wakacji bedzie miala 4 miesiace bo urodzila sie 4.05. Mam nadzieje, ze wytrwamy!

Ta spiaca rybka nie tylko na Blanusie dziala Moja siostra (lat 25) po 20 minutach patrzenia na te rybke zasnela (czekala az cos sie zacznie dalej dziac )
ad. 1 za laktację
ad. 2 i co zaczęło się coś dziać
Stary 2009-07-21, 21:59   #1666
marika2121
Zadomowienie

GG do marika2121

Witajcie mamusie

Ja chyba nigdy nie nadrobie tych zaległości wybaczcie mi to, chociaż kilka ostatnich stron postaram się ponadrabiac, żeby wiedziec co u was na bieżąco.

U nas nic chyba takiego, maluszek rośnie jak na drożdżach, szwagierka już wróciła do siebie do domku więc zaś jesteśmy z synciem sami, co prawda Tż jest co weekend ale reszta tygodnia to makabra. Staram się spędzac większośc czasu na dworze, spacerkach średnio tak 4-6 godzinek.

Jestem z siebie ciut dumna bo się tak zawziełam że od 2 tygodni karmię tylko cycusiem, butelka poszła w odstawkę. Stwierdziłam że jakoś muszę dac rade skoro kiedys kbity tytlko tytm karmiły, chociaż wydaje mi się że czasem Iguś mi się nie najada b jak poje, odbije mu się to wsadza do buzki piąstki i ciumka hmmm....

Ze spaniem wreszcie się ciut polepszyło bo pierwszy jego sen trwa tak 6-8 godzinek, więc można sie ciut wyspac tyle że na brzuszku mi tak długo śpi w innej pozycji max 3-4 godzinki.

Obiecuje że będę częściej zaglądała, pozdrawiam was wszystkie i buziaki dla wszystkich aniołeczków .
Stary 2009-07-21, 22:40   #1667
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:

Twojej małej odpowiadaja te kosmetyki? Co stosujesz?
Mojej Nince odpowiadają wszystkie kosmetyki. Żadne jeszcze jej nie zaszkodziły. Z Baby Dream miałam pieluszki te najmniejsze i Nince odpowiadały, mam chusteczki do pupci, których jedynym minusem jest to, że są słabo "mokre", ale wolę takie niż jakiejś firmy miałam to były za bardzo mokre... Dalej mam dla Ninki z Baby Dream kremik na słoneczko z filtrem 50 - smaruję ją nim codziennie i ma sliczną buziulkę, nic jej nie wyskoczyło, mam też dla Ninki chusteczki do wycierania twarzy, takie specjalne, także nasączone i cuuuudnie pachną jakimiś owocami W obecnej chwili więcej nic nie mam (nie licząc tych wkładek laktacyjnych) , ale nie mogę sobie przypomnieć co jeszcze miałam, bo na 100% coś jeszcze Jak mi się przypomni, to napiszę
Stary 2009-07-21, 22:54   #1668
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
ad. 1 za laktację
ad. 2 i co zaczęło się coś dziać
Nie, bo ta rybka spi chyba do 8 rano Ona myslala, ze to jakis film sie zaczyna i to jest taki wstep i czekala

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Jestem z siebie ciut dumna bo się tak zawziełam że od 2 tygodni karmię tylko cycusiem, butelka poszła w odstawkę. Stwierdziłam że jakoś muszę dac rade skoro kiedys kbity tytlko tytm karmiły, chociaż wydaje mi się że czasem Iguś mi się nie najada b jak poje, odbije mu się to wsadza do buzki piąstki i ciumka hmmm....
A moze wcale nie jest glodny? Moja Niunka poczatkowo, owszem, wkladala piache gdy byla glodna. Teraz robi to nawet, kiedy jest najedzona. Szuka zabkow
Stary 2009-07-21, 22:56   #1669
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam
My z Filipkiem dzis pierwszy raz na dworze w chuscie i oboje jestesmy bardzo zadowoleni, dawno nie mialam tak spokojnego dnia jak dzis
Caly spacerek przespal smiejac sie i gaworzac przez sen
Ale niestety jeszcze jestem ciekawa i dziwna atrakcja dla innych ludzi

kuroikaze dziekuje za zyczonka a tu link do chusty: http://www.allegro.pl/item682996577_...miar_maxi.html
tylko ze to jest rozmiar maxi, sprzedawca ma rozmiary standardowe. Ja wzielam ten bo przy praniu pisalo ze moze ciut sie skrocic wiec wolalam wiekszy

gosik czasem Ci sprzedajacy kombinuja musisz pilnowac zeby Ci to nosidelko doszlo. Ale jak juz dojdzie to bedziecie z Aleksem cieszyc sie bliskoscia i synek bedzie ciagle przy mamusi

boszenko zgadzam sie bujaczek super sprawa, potwierdzam chociaz moj Filipek zdecydowanie bardziej woli nosidelko ale jak np mleczko musze mu zrobic a chce go miec na oku wiec w kuchni mam juz naszykowany bujaczek i wkladam go tam, daje smoka i robie mleczko, mowiac do niego i on wtedy wie ze nie jest zostawiony sam sobie.
a niunia Twoja juz taka duza dziewczynkaale nam te pociechy rosna

malutka oby Dawidek nie zachorowal daj znac jak to z tymi szczepieniami. I super ze bioderka ok

cassandra ja zdecydowanie polecam bujaczek-lezaczek, moze Ci posluzyc do bujania, usypiania, do karmienia jak bedzie wiekszy, do zabawy, do tego, zebys mogla cos przy sobie zrobic na spokojne ja np mam bujaczek z Fisher Price i dzieki niemu moge sobie zrobic sniadanie, zjesc sniadanie, czy pozmywac czy wysuszyc wlosy a moj synek bawi sie, gaworzy, smieje sie do zabaweczek nad nim wiszacych (oczywiscie musi byc pojedzony i przebrany). Bardzo fajna sprawa, polecam naprawde. Oto link do tego ktory ja mam: http://allegro.pl/item674903950_fish..._wibracje.html
Ten ktory ja mam, swietnie sie sklada jednym ruchem, mozna go wszedzie zabrac, jest lekki ma odpinany palak z zabawkami, nawet go nad wode z mezem zabralismy Jest solidnie wykonany.

aniu ale glodomorek z tej Twojej corci bardzo duzo Ci zjada...
no i jestem w szoku ze woli lozeczko i wozeczek ale to dobrze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7211841.jpg (52,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7211844.jpg (64,0 KB, 22 załadowań)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 23:02   #1670
Goo100
Raczkowanie

Dziewczynki ja mam chuśtawkę bo jedną kupiłam a drugą dostałam.Mogę odsprzedać za rozsądną cenę. Jest nowiutka. Tak wygląda:
http://www.allegro.pl/item647200852_...uper_cena.html

A i jeszcze muszę wam powiedzieć że przeczytałam pewną książkę i uczę się mojej Zosi na nowo. Pisałam wam że moje dziecko nie sypia w dzień wogóle? Dziś przespała łącznie 5 godzin (w dzień). Wczoraj poszła spać o 19:30 i spała do 3:40, wtedy nastąpiło karmienie i następne o 6:30. Wstała o 8:00 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Dziś zasnęła o 20 bez noszenia na rękach!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem czy czytałyście "Język niemowląt" Tracy Hogg- dla mnie ta książka to olśnienie, a byłam już na granicy wyczerpania nerwowego. A i okazało się że moja mała nie ma żadnych kolek tylko ja nie potrafiłam wyczuć kiedy jest zmęczona, a także nie potrafiłam jej uśpić. Oczywiście problemem też było zbyt częste karmienie. Moja córa to dziecko które kocha rutynę i na codzień jej ją teraz serwuje

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez marika2121 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

[/B]
Moja mała ssie piąstkę w celu samouspokojenia, czyli kiedy jest zmęczona. Dzieci kiedy są głodne to najczęściej wyginają się w pałąk i silnie przekrzywiają głąwkę (oczywiście w trakcie tej gimnastyki mlaskają i mogą ssać piąstkę)
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 23:21   #1671
ania4891
Zadomowienie

Cytat:
aniu ale glodomorek z tej Twojej corci bardzo duzo Ci zjada...
no i jestem w szoku ze woli lozeczko i wozeczek ale to dobrze
Tak duzo je od 3 dni. Przedtem zjadala ponizej normy bo 120ml a zalecane w 3msc 150. Moze dlatego, ze teraz jest chlodniej. W upaly nie miala ochoty?
Jula jest duza i chyba po prostu jest jej niewygodnie na rekach Nawet nie chce jesc na rekach tylko musze ja klasc na kocu i karmic

Cytat:
Napisane przez Goo100 Pokaż wiadomość
A i jeszcze muszę wam powiedzieć że przeczytałam pewną książkę i uczę się mojej Zosi na nowo. Pisałam wam że moje dziecko nie sypia w dzień wogóle? Dziś przespała łącznie 5 godzin (w dzień). Wczoraj poszła spać o 19:30 i spała do 3:40, wtedy nastąpiło karmienie i następne o 6:30. Wstała o 8:00 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Dziś zasnęła o 20 bez noszenia na rękach!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem czy czytałyście "Język niemowląt" Tracy Hogg- dla mnie ta książka to olśnienie, a byłam już na granicy wyczerpania nerwowego. A i okazało się że moja mała nie ma żadnych kolek tylko ja nie potrafiłam wyczuć kiedy jest zmęczona, a także nie potrafiłam jej uśpić. Oczywiście problemem też było zbyt częste karmienie. Moja córa to dziecko które kocha rutynę i na codzień jej ją teraz serwuje
Te ksiazke dostalam od mamusi na gwiazdke. Przeczytalam pare stron i odlozylam bo stwierdzilam, ze niczego ciekawego sie nie dowiem. Mowisz, ze warto przeczytac?

Edytowane przez ania4891
Czas edycji: 2009-07-21 o 23:22
ania4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 00:05   #1672
Goo100
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość
Te ksiazke dostalam od mamusi na gwiazdke. Przeczytalam pare stron i odlozylam bo stwierdzilam, ze niczego ciekawego sie nie dowiem. Mowisz, ze warto przeczytac?
Oj warto. Wiem coś o tym bo moja mała nie raz doprowadziła mnie do łez bezsilności. Chodziłam po domu z wrzeszczącym dzieckiem i płakałam że nie potrafię jej zrozumieć ani jej pomóc. Wydałam też sporo pieniędzy na różne specyfiki przekonana że ona ma kolki, a okazało się że nie rozumiem własnego dziecka. Po 4 dniach każde jej zajęknięcie jest dla mnie jasne i zrozumiałe. Wystarczyły 4 dni !!!!!!!!!
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 07:36   #1673
Małgosia:)
Wtajemniczenie

A ja kurcze mam tą książkę i nie czytałam....

Mój mały miał dzisiaj ciężką noc, bo nie mógł chyba kupy zrobić i był bardzo niespokojny.... dopiero teraz śpi w wózku.... Tż dyżurował do 3 w nocy a ja od 3... także spałam jakieś 3 godzinki. Zaraz dziecia nakarmię i zmykam na wczesnoporanny spacer..... Bo inaczej się nie da....

Dodałam fotki na naszą-klasę....

Miłego dnia dziewczynki
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 08:21   #1674
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Goo100 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja mam chuśtawkę bo jedną kupiłam a drugą dostałam.Mogę odsprzedać za rozsądną cenę. Jest nowiutka. Tak wygląda:
http://www.allegro.pl/item647200852_...uper_cena.html

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Moja mała ssie piąstkę w celu samouspokojenia, czyli kiedy jest zmęczona. Dzieci kiedy są głodne to najczęściej wyginają się w pałąk i silnie przekrzywiają głąwkę (oczywiście w trakcie tej gimnastyki mlaskają i mogą ssać piąstkę)
po pierwsze fajna chustaweczka
mozna wiedziec (znaczy przypomniec) skad jestes dokladnie... bo ja sie wlasnie zastanawiam nad kupnem czegos takiego...
a ze bedziemy za miesiac w Pl to mozna pomyslec oczywiscie jesli nie dostaniemy takiej "zabaweczki" na prezencik to moze bysmy odkupili od ciebie

ksiazki nie czytalam ale jak tak chwalisz to chyba poczytam... ja czytalam "zrozum swojego niemowlaka" i tam wlasnie podobnie pisali... teraz jak kazali mi karmic Kube co 4h zauwazam ze coraz wiecej spi budzi sie co 4-5h i zjada wszystko.... na kolki go nie leczylam bo chyba nie mial... nie wiem z reszta.... byly dni ze plakal strasznie ale to wlasnie ze zmeczenia, nie mogl usnac albo bylo ciut za glosno... i meczylismy sie strasznie... pozatym brzuszek caly czas miekki ....
chyba sobie zakupie ta ksiazke w Pl

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 09:14   #1675
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Goo ile ma kosztować ta huśtawka? też jestem zainteresowana
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 09:34   #1676
Bercia2000
Zadomowienie

Hej mamuśki

My w końcu jesteśmy zdrowi
Mój maluszek ostatnio całe popołudnia chce być na rączkach i to trzymany pionowo chce wszystko widziec rece mi juz odpadają dlatego myśle o kupieniu czegoś takiego ma któraś z Was takie nosidełko???

http://www.allegro.pl/item685441442_...iej_50szt.html

http://www.allegro.pl/item683472697_...ja_jakosc.html

nie wiem które wybrać nie chce kupować nic drogiego bo ile mi to będzie potrzebne a jak małemu sie nie spodoba

Agusia
twoja chusta super ale zanim włożyłabym tam dziecko to chyba by mnie cos trafiło a żeby potem małego wyplątac musiałabym ją pewnie pociąć

Superrzabula
życze duzo zdrówka synkowi

lece do mojego bobasa bo wrzeszczy jak szalony

znalazłam jeszcze takie myślicie ze za taka cene jest to cos warte

http://www.allegro.pl/item689291131_..._promocja.html

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU

Edytowane przez Bercia2000
Czas edycji: 2009-07-22 o 09:41
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 09:58   #1677
esti1984
Wtajemniczenie

witajcie kochane....niestety prawie nic nie przeczytałam ale teraz już będę

trzymam kciuki za małego Jasia oby wszystko dobrze się skończyło i żeby szybko wrócili do domku.

Bercia nosidełko to super sprawa ja mam takie

http://allegro.pl/item682975138_baby...aby_bjorn.html
w życiu bym nie kupiła takiego drogiego ale te dostałam jak Julka się urodziła ... bardzo długo z niego korzystaliśmy bo jest do 11 kg a Julka dopiero na bilansie 2 latka ważyła 10,5 kg hhehe więc jak byliśmy na wakacjach w górach i nóżki ją bolały (a miała 1,5 roku) to też korzystaliśmy z nosidła - nawet spała w nim

niebawem wypróbuję na Nikoli (nosidełko jest od 3 miesiąca więc jeszcze trochę poczekam) ale myślę że jej też się spodoba bo dziecko wtedy jest bliżej rodzica i widzi więcej niż w wózku

widzę że temat bujaczków przewija się my mamy taki

http://allegro.pl/item689301800_leza...ce_0_18kg.html

i też mogę go polecić podoba mi się że jest do 18 kg bo Julka też się bawi i wchodzi na niego

ok lecę poczytać co u Was

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-07-22 o 10:00
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 09:59   #1678
gosikk_s
Zakorzenienie

Hej No, kobita już dostała pieniądze i nosidełko ponoć w drodze A my wczoraj mieliśmy ciężki wieczór z Mychą, nie chciał spać prawie do 23. Dałam mu po południu pierwszą dawkę BioGai ale chyba nie ulżyła bo nadal postękiwał i nie chciał zejść z rąk. Mam nadzieję że dziś będzie lepiej...

Cinusiowa, a te Rossmanowe wkładki już wypróbowałaś? Jak jakościowo? I ile sztuk w opakowaniu? Bo ja do tej pory używałam z Johnsona, Nuka, Chicco, Belli i jakieś z Lidla. I w sumie byłam zadowolona z każdych poza Bellą. Te z Lidla były tanie a wcale nie gorsze od firmowych natomiast Bella to porażka...Kłaczki waty mi z nich wyłaziły i przyklejały się do cycków Beznadzieja choć tania...zresztą co się dziwić, nigdy nie trafiłam na nic dobrego z Belli.

Malutka, super że z bioderkami ok trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę

Aguśka, hehe no faktycznie rzadko widać kobiety z chustami Już się doczekać nie mogę nosidełka, mam nadzieję że będziemy zadowoleni z Aleksem

Goo, już zamawiam książkę...

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 10:26   #1679
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

jak już wklejałam i pisałam My kupiliśmy krzesełko

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=692608841

i jesteśmy bardzo zadowoleni

teraz zast się czy małemu nie zamówić kojca do zabawy.
On jest odrazu z mata

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=683229000

Któraś pytała o karuzele super sprawa mały używa od samego początku uwielbia ja.Mamy firmy Tiny love symfonia ruchu.

Tylko wkurzające to że baterie bardzo szybko się kończą nawet te droższe na krotko starczają.

Wczoraj nakarmiłam małego o 21 i się obudził dopiero o 5 rano
Baliśmy na spacerze w spacerówce gondola starczy Nam max jeszcze na 1 miesiąc nie wiem jak dzieci jeżdżą w niej do 6 miesięcy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 12:53   #1680
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Witam

Ja mam chwilke luzu bo tż wyszedl z malym na spacerek i w dodatku w chuscie, ten to dopiero pewnie wzbudza zainteresowanie
ale uparl sie, wiec go zawiazalam z malym i poszli!
A dzis mamy usg bioderek popoludniu, mam nadzieje ze wszystko dobrze..

ania hihi no coz kazde malenstwo ma swoj sposob bycia, a my musimy sie do tego dostosowac co do jedzenia, moze nadrabia teraz za te upaly co byly

Bercia kochana ja tez tak myslalam, ze to jest bardzo skomplikowane to wiazanie, wkladanie i wyjmowanie Ale naprawde to nic prostszego, mi juz 2 minutki zajmuje wkladanie do niej maluszka a wyjmowanie jest najlepsze, bo mozna to zrobic super delikatnie i nigdy mi sie Filipek jeszcze nie obudzil :
To drugie nosiedelko ma chyba boszenka, wiec ona moze Ci powiedziec cos na jego temat

gosik moze organizm musi sie nasycic tymi kropelkami i dzis bedzie juz lepiej no i czekam na fotki z nosidelkiem w roli glownej

blondynka swietne to krzeselko i kojec tez, ale straasznie drogie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2009-07-22 o 12:56
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości