|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
![]() Z mojej małej też twarda babka wyrośnie, bo jak coś jej nie pasuje to walnie mocno rączką lub kopnie nóżką mamusie lub tatusia, nawet po twarzy ![]() Blanka już jest po II śniadanku, w które włączyłam łyżeczkę soku ze startego jabłuszka... ...większość co prawda wylądowała na śliniaku, ale niunia i tak ciumkała i smakowała, więc pierwszy krok za nami
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzepie nogami, chlapie i tak mocno zaciska zęby patrząc mi przy tym prosto w oczy. Takie ma wtedy zacięcie w tych ślepiach, że przerażenie bierze jakby chciała jeszcze krzyknąć "a masz ty stara głupia" Boję się co będzie dalej...Zazdroszczę wam że już dzieciaczkom wprowadzacie inne jedzonka. Moja Ninusia jeszcze za malutka i tak szybko chyba takich rzeczy nie dostanie. A dzieci karmione piersią od kiedy jedzą serki, zupki, piją soczki? Ja nie mam pojęcia i nigdy się tym jakoś jeszcze nie interesowałam. A już bym chciała Ninulę oglądać taką umorusaną zupką albo serkiem hihihihiDzisiaj chyba pojedziemy do Kostrzyna, bo mamy 35 km, zobaczyć scenę i Woodstockowe pole już się zjeżdżają ludzie. Zawsze tam jest fajnie i wesoło. Myślę czy w tym roku przy Nince uda mi się wyrwać na jakiś koncert. W dzień w trakcie festowalu może i z Ninulką tam podjedziemy, bo to wielki obszar i w tłum wcale nie trzeba włazić i jest naprawdę bardzo bezpiecznie, ale nocą to chyba nie bardzo z takim okruchem, a w nocy są najlepsze koncerty
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny poratujcie szukam w necie jakiś zdjęć jak pieluszkować niemowalaka, muszę to zastosować u naszej Lenki
byłam dziś u ortopedy i powiedziała, że bioderka nie sąjeszcze w pełni wykształcone, zalecił pieluszkowanie małej, ale kompletnie nie pokazał jak ![]() będę to robić, ale nie chciałabym popełniać jakiś błędów i zaszkodzić córeczce, pewnie nie ma w tym żadnej filozofii, ale proszę serdecznie Was Kochane o pomoc
...Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem... http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007092200400430.pngKrzysztof Myszkowski LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam jest cudnie poprostu ![]() ja mieszkam w Carrickmines, nie wiem czy kojarzysz... w sumie jedyne co tu jest takie znane w tej miejscowosci to TKMAXX a ja mieszkam 5 min od niego niedaleko Killiney
|
|
#1656 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Dzisiaj rano do mnie dzwoni moja mama z informacją, że mój braciszek ma świnkę a ja przecież z małym codziennie u nich jestem, no teraz przez 10 dni mamy zakaz wstępu do nich. Mam nadzieję, że synek mi się tym paskudztwem nie zarazi ogólnie Dawid dzisiaj jest strasznie marudny za to jakby mu się ciut poprawiło z jedzeniem Cytat:
Cytat:
ad. 2 Cytat:
ad. 2 Cytat:
![]() Dawid ostro protestuje jak już nie chce jeść i potrafi rączkami tak mocno wypchnąć butelkę z buzi, że butelka ląduje na podłodze Dobra uciekam, bo jedziemy na tą wizytę u ortopedy.
|
|
#1657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Kurcze.. nie poczytam nic.. Zuzka daje mi popalić.. bo byłyśmy dzis w Krakowie..później wpadne
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Boszenka, ależ Blancia już duża
Cinusiowa, no wiem że przez pocztę kasa wolniej idzie ale mam ją pod domem więc mi najwygodniej...Mam nadzieję że dziś dojdzie...Ja karmię piersią i mam zamiar rozszerzać dietę od 5 miesiąca bo po 6 będę wracać do pracy. Aleks będzie musiał wytrzymywać te parę godzin bez mleczka bo nie dam rady co dzień odciągać. Malutka, mam nadzieję że Dawid nie złapał świnki |
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
Mam nadzieje, że nie macie mi za złe, że tak wpadam z nienacka i zasypuje Was pytaniami Teraz także z pytaniem Otóż planuje kupić małemu coś fajnego do zabawy... tylko nie wiem co. Zastanawiam sie nad karuzelą, matą edukacyjną i bujaczkiem. Nie wiem czy kupic wszystko na raz (ale jednak to spory wydatek) czy może wybrac tylko jedną rzecz ew. dwie. Co polecacie mamusie? Z jakich firm? Czym lubią bawic sie wasze dzieci?
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam... kupiłam dzisiaj w aptece kolejne opakowanie wkładek laktacyjnych Penaten, bo ich używam. Znam tylko te i Gerbera, ale Gerbera droższe były zawsze więc ich nie kupowałam. Dzisiaj poszłam do Rossmana po kilka kosmetyków dlaNiny i patrzę, a Rossmanowe wkładki, tyle samo sztuk kosztują tylko 6 zł
A ja co kilka dni wywalałam na te Penatenowskie po 20 zyla
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama w ciąży używałam oliwki tej niebieskiej i jest ok. Małemu kupiłam chusteczki do pupci ale średnio sie spisują (juz ich nie kupie, wole Nivea). Aha mam tez krem na odparzenia z Baby Dream ale jeszcze nie używałam. Twojej małej odpowiadaja te kosmetyki? Co stosujesz?
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy dwa bujaczki Fisher Price (linki wklejałam kilka postów wyżej) i gorąco polecam Mamy również karuzelke Fisher Price, ale Blanka szybko się nią znudziła. A maty edukacyjnej nie cierpi, żadko kiedy daje się na niej położyć. Sama widzisz, wszystko zależy od upodobań maluszka. Jedne dzieciaczki kochają leżaczki, a inne ubóstwiają maty
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i mate, jeszcze nie wiem którą ![]() Boszenko widziałam na fotce, że Twoja mała ma butelkę Lovi. My tez ją mamy ale mój Kuba jak z niej pije to sie strasznie krztusi...chyba ma za duży otworek ![]() Od kiedy Twoja Blaneczka pije z tej butli?
|
|
|
#1664 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja mam nadzieje, ze nie bede miala okazji rodzic w tym szpitalu. Po tej awanturze mogliby mi na zlosc zaszyc cala dziure
![]() Jula ma chyba znow skok rozwojowy Strasznie marudzi i jak poprzednio jadla regularnie po 120ml tak teraz wciaga 200-300 na raz Ale to moze dobrze bo od 4 lipca do 18 nie przytyla ani grama a jak ja zwazylam dzis to miala 700 na plusie. W 3 dni przytyla prawie kilogram ![]() Cytat:
A po ilu dniach takiego odciagania zobaczylas jakies efekty? Ja bym chciala dojsc chociaz do litra zeby juz w ogole nie dawac puszkowego mleka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tez bardzo nie lubilam Karmi. A w szegolnosci kawowego bo mnie po nim mdlilo! Ale zaczelam pic. Pierwszy dzien - wstretne, drugi dzien-ohydne a trzeciego dnia tak mi zaczelo smakowac, ze potem nie moglam sie powstrzymac Malinowe nadal mi nie smakuje ale to kawowe ubostwiam. Od samego zapachu naplywa mi slina Ale nawet jesli Ci nie smakuje to mozna 1 szklaneczke dziennie sie poswiecic. Zalecaja pic przed snem Jula do konca wakacji bedzie miala 4 miesiace bo urodzila sie 4.05. Mam nadzieje, ze wytrwamy! Cytat:
Cytat:
Moja siostra (lat 25) po 20 minutach patrzenia na te rybke zasnela (czekala az cos sie zacznie dalej dziac Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-07-21 o 21:27 |
||||||
|
|
|
#1665 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
My już po wizycie. Bioderka oki, kontrola jak synek zacznie porządnie chodzić przed upływem 2 lat
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za laktacjęad. 2 i co zaczęło się coś dziać
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
Ja chyba nigdy nie nadrobie tych zaległości wybaczcie mi to, chociaż kilka ostatnich stron postaram się ponadrabiac, żeby wiedziec co u was na bieżąco. U nas nic chyba takiego, maluszek rośnie jak na drożdżach, szwagierka już wróciła do siebie do domku więc zaś jesteśmy z synciem sami, co prawda Tż jest co weekend ale reszta tygodnia to makabra. Staram się spędzac większośc czasu na dworze, spacerkach średnio tak 4-6 godzinek. Jestem z siebie ciut dumna bo się tak zawziełam że od 2 tygodni karmię tylko cycusiem, butelka poszła w odstawkę. Stwierdziłam że jakoś muszę dac rade skoro kiedys kbity tytlko tytm karmiły, chociaż wydaje mi się że czasem Iguś mi się nie najada b jak poje, odbije mu się to wsadza do buzki piąstki i ciumka hmmm.... Ze spaniem wreszcie się ciut polepszyło bo pierwszy jego sen trwa tak 6-8 godzinek, więc można sie ciut wyspac tyle że na brzuszku mi tak długo śpi w innej pozycji max 3-4 godzinki. Obiecuje że będę częściej zaglądała, pozdrawiam was wszystkie i buziaki dla wszystkich aniołeczków |
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej Nince odpowiadają wszystkie kosmetyki. Żadne jeszcze jej nie zaszkodziły. Z Baby Dream miałam pieluszki te najmniejsze i Nince odpowiadały, mam chusteczki do pupci, których jedynym minusem jest to, że są słabo "mokre", ale wolę takie niż jakiejś firmy miałam to były za bardzo mokre...
Dalej mam dla Ninki z Baby Dream kremik na słoneczko z filtrem 50 - smaruję ją nim codziennie i ma sliczną buziulkę, nic jej nie wyskoczyło, mam też dla Ninki chusteczki do wycierania twarzy, takie specjalne, także nasączone i cuuuudnie pachną jakimiś owocami W obecnej chwili więcej nic nie mam (nie licząc tych wkładek laktacyjnych) , ale nie mogę sobie przypomnieć co jeszcze miałam, bo na 100% coś jeszcze Jak mi się przypomni, to napiszę |
|
|
|
#1668 | |
|
Zadomowienie
|
Nie, bo ta rybka spi chyba do 8 rano
Ona myslala, ze to jakis film sie zaczyna i to jest taki wstep i czekala ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
My z Filipkiem dzis pierwszy raz na dworze w chuscie i oboje jestesmy bardzo zadowoleni, dawno nie mialam tak spokojnego dnia jak dzis Caly spacerek przespal smiejac sie i gaworzac przez sen ![]() Ale niestety jeszcze jestem ciekawa i dziwna atrakcja dla innych ludzi ![]() kuroikaze dziekuje za zyczonka a tu link do chusty: http://www.allegro.pl/item682996577_...miar_maxi.htmltylko ze to jest rozmiar maxi, sprzedawca ma rozmiary standardowe. Ja wzielam ten bo przy praniu pisalo ze moze ciut sie skrocic wiec wolalam wiekszy gosik czasem Ci sprzedajacy kombinuja musisz pilnowac zeby Ci to nosidelko doszlo. Ale jak juz dojdzie to bedziecie z Aleksem cieszyc sie bliskoscia i synek bedzie ciagle przy mamusi ![]() boszenko zgadzam sie bujaczek super sprawa, potwierdzam ale jak np mleczko musze mu zrobic a chce go miec na oku wiec w kuchni mam juz naszykowany bujaczek i wkladam go tam, daje smoka i robie mleczko, mowiac do niego i on wtedy wie ze nie jest zostawiony sam sobie.a niunia Twoja juz taka duza dziewczynka ale nam te pociechy rosna![]() malutka oby Dawidek nie zachorowal cassandra ja zdecydowanie polecam bujaczek-lezaczek, moze Ci posluzyc do bujania, usypiania, do karmienia jak bedzie wiekszy, do zabawy, do tego, zebys mogla cos przy sobie zrobic na spokojne a moj synek bawi sie, gaworzy, smieje sie do zabaweczek nad nim wiszacych (oczywiscie musi byc pojedzony i przebrany). Bardzo fajna sprawa, polecam naprawde. Oto link do tego ktory ja mam: http://allegro.pl/item674903950_fish..._wibracje.htmlTen ktory ja mam, swietnie sie sklada jednym ruchem, mozna go wszedzie zabrac, jest lekki ma odpinany palak z zabawkami, nawet go nad wode z mezem zabralismy Jest solidnie wykonany.aniu ale glodomorek z tej Twojej corci bardzo duzo Ci zjada...no i jestem w szoku ze woli lozeczko i wozeczek ale to dobrze
|
#1670 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki ja mam chuśtawkę bo jedną kupiłam a drugą dostałam.Mogę odsprzedać za rozsądną cenę. Jest nowiutka. Tak wygląda:
http://www.allegro.pl/item647200852_...uper_cena.html A i jeszcze muszę wam powiedzieć że przeczytałam pewną książkę i uczę się mojej Zosi na nowo. Pisałam wam że moje dziecko nie sypia w dzień wogóle? Dziś przespała łącznie 5 godzin (w dzień). Wczoraj poszła spać o 19:30 i spała do 3:40, wtedy nastąpiło karmienie i następne o 6:30. Wstała o 8:00 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Dziś zasnęła o 20 bez noszenia na rękach!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wiem czy czytałyście "Język niemowląt" Tracy Hogg- dla mnie ta książka to olśnienie, a byłam już na granicy wyczerpania nerwowego. A i okazało się że moja mała nie ma żadnych kolek tylko ja nie potrafiłam wyczuć kiedy jest zmęczona, a także nie potrafiłam jej uśpić. Oczywiście problemem też było zbyt częste karmienie. Moja córa to dziecko które kocha rutynę i na codzień jej ją teraz serwuje ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1671 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jula jest duza i chyba po prostu jest jej niewygodnie na rekach ![]() Cytat:
Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-07-21 o 23:22 |
||
|
|
|
#1672 |
|
Raczkowanie
|
Oj warto. Wiem coś o tym bo moja mała nie raz doprowadziła mnie do łez bezsilności. Chodziłam po domu z wrzeszczącym dzieckiem i płakałam że nie potrafię jej zrozumieć ani jej pomóc. Wydałam też sporo pieniędzy na różne specyfiki przekonana że ona ma kolki, a okazało się że nie rozumiem własnego dziecka. Po 4 dniach każde jej zajęknięcie jest dla mnie jasne i zrozumiałe. Wystarczyły 4 dni !!!!!!!!!
|
|
|
|
#1673 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja kurcze mam tą książkę i nie czytałam....
Mój mały miał dzisiaj ciężką noc, bo nie mógł chyba kupy zrobić i był bardzo niespokojny.... dopiero teraz śpi w wózku.... Tż dyżurował do 3 w nocy a ja od 3... także spałam jakieś 3 godzinki. Zaraz dziecia nakarmię i zmykam na wczesnoporanny spacer..... Bo inaczej się nie da.... ![]() Dodałam fotki na naszą-klasę.... Miłego dnia dziewczynki
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozna wiedziec (znaczy przypomniec) skad jestes dokladnie... bo ja sie wlasnie zastanawiam nad kupnem czegos takiego... a ze bedziemy za miesiac w Pl to mozna pomyslec oczywiscie jesli nie dostaniemy takiej "zabaweczki" na prezencik to moze bysmy odkupili od ciebie ![]() ksiazki nie czytalam ale jak tak chwalisz to chyba poczytam... ja czytalam "zrozum swojego niemowlaka" i tam wlasnie podobnie pisali... teraz jak kazali mi karmic Kube co 4h zauwazam ze coraz wiecej spi budzi sie co 4-5h i zjada wszystko.... na kolki go nie leczylam bo chyba nie mial... nie wiem z reszta.... byly dni ze plakal strasznie ale to wlasnie ze zmeczenia, nie mogl usnac albo bylo ciut za glosno... i meczylismy sie strasznie... pozatym brzuszek caly czas miekki .... chyba sobie zakupie ta ksiazke w Pl
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
Goo ile ma kosztować ta huśtawka? też jestem zainteresowana
|
|
|
|
#1676 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
My w końcu jesteśmy zdrowi Mój maluszek ostatnio całe popołudnia chce być na rączkach i to trzymany pionowo chce wszystko widziec rece mi juz odpadają dlatego myśle o kupieniu czegoś takiego ma któraś z Was takie nosidełko??? http://www.allegro.pl/item685441442_...iej_50szt.html http://www.allegro.pl/item683472697_...ja_jakosc.html nie wiem które wybrać nie chce kupować nic drogiego bo ile mi to będzie potrzebne a jak małemu sie nie spodobaAgusia twoja chusta super ale zanim włożyłabym tam dziecko to chyba by mnie cos trafiło a żeby potem małego wyplątac musiałabym ją pewnie pociąć Superrzabula życze duzo zdrówka synkowi lece do mojego bobasa bo wrzeszczy jak szalony ![]() ![]() znalazłam jeszcze takie myślicie ze za taka cene jest to cos warte http://www.allegro.pl/item689291131_..._promocja.html
Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-07-22 o 09:41 |
|
|
|
#1677 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie kochane....niestety prawie nic nie przeczytałam ale teraz już będę
![]() trzymam kciuki za małego Jasia oby wszystko dobrze się skończyło i żeby szybko wrócili do domku. Bercia nosidełko to super sprawa http://allegro.pl/item682975138_baby...aby_bjorn.html w życiu bym nie kupiła takiego drogiego ale te dostałam jak Julka się urodziła ... bardzo długo z niego korzystaliśmy bo jest do 11 kg a Julka dopiero na bilansie 2 latka ważyła 10,5 kg hhehe więc jak byliśmy na wakacjach w górach i nóżki ją bolały (a miała 1,5 roku) to też korzystaliśmy z nosidła - nawet spała w nimniebawem wypróbuję na Nikoli (nosidełko jest od 3 miesiąca więc jeszcze trochę poczekam) ale myślę że jej też się spodoba bo dziecko wtedy jest bliżej rodzica i widzi więcej niż w wózku widzę że temat bujaczków przewija się my mamy takihttp://allegro.pl/item689301800_leza...ce_0_18kg.html i też mogę go polecić ![]() ok lecę poczytać co u Was Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-07-22 o 10:00 |
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
No, kobita już dostała pieniądze i nosidełko ponoć w drodze Cinusiowa, a te Rossmanowe wkładki już wypróbowałaś? Jak jakościowo? I ile sztuk w opakowaniu? Bo ja do tej pory używałam z Johnsona, Nuka, Chicco, Belli i jakieś z Lidla. I w sumie byłam zadowolona z każdych poza Bellą. Te z Lidla były tanie a wcale nie gorsze od firmowych natomiast Bella to porażka...Kłaczki waty mi z nich wyłaziły i przyklejały się do cycków Beznadzieja choć tania...zresztą co się dziwić, nigdy nie trafiłam na nic dobrego z Belli. Malutka, super że z bioderkami ok Aguśka, hehe no faktycznie rzadko widać kobiety z chustami Już się doczekać nie mogę nosidełka, mam nadzieję że będziemy zadowoleni z Aleksem Goo, już zamawiam książkę...
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
jak już wklejałam i pisałam My kupiliśmy krzesełko
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=692608841 i jesteśmy bardzo zadowoleni ![]() teraz zast się czy małemu nie zamówić kojca do zabawy. On jest odrazu z mata http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=683229000 Któraś pytała o karuzele super sprawa mały używa od samego początku uwielbia ja.Mamy firmy Tiny love symfonia ruchu. Tylko wkurzające to że baterie bardzo szybko się kończą nawet te droższe na krotko starczają. Wczoraj nakarmiłam małego o 21 i się obudził dopiero o 5 rano ![]() Baliśmy na spacerze w spacerówce gondola starczy Nam max jeszcze na 1 miesiąc nie wiem jak dzieci jeżdżą w niej do 6 miesięcy |
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja mam chwilke luzu bo tż wyszedl z malym na spacerek i w dodatku w chuscie, ten to dopiero pewnie wzbudza zainteresowanieale uparl sie, wiec go zawiazalam z malym i poszli! ![]() A dzis mamy usg bioderek popoludniu, mam nadzieje ze wszystko dobrze.. ania hihi no coz kazde malenstwo ma swoj sposob bycia, a my musimy sie do tego dostosowac ![]() Bercia Ale naprawde to nic prostszego, mi juz 2 minutki zajmuje wkladanie do niej maluszka a wyjmowanie jest najlepsze, bo mozna to zrobic super delikatnie i nigdy mi sie Filipek jeszcze nie obudzil :To drugie nosiedelko ma chyba boszenka, wiec ona moze Ci powiedziec cos na jego temat ![]() gosik moze organizm musi sie nasycic tymi kropelkami i dzis bedzie juz lepiej ![]() blondynka swietne to krzeselko i kojec tez, ale straasznie drogie
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-07-22 o 12:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.

Niech mnie nawet nie denerwują, ja chcę nosidełko 

już się zjeżdżają ludzie. Zawsze tam jest fajnie i wesoło. Myślę czy w tym roku przy Nince uda mi się wyrwać na jakiś koncert. W dzień w trakcie festowalu może i z Ninulką tam podjedziemy, bo to wielki obszar i w tłum wcale nie trzeba włazić i jest naprawdę bardzo bezpiecznie, ale nocą to chyba nie bardzo z takim okruchem, a w nocy są najlepsze koncerty
Oj ta irlandzka pogoda nas nie rozpieszcza

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK