|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Teraz dla odmiany coś na poprawę humoru - cytat z dzisiejszego listu od Xaviera.
Wczoraj ktos mi mowil jak pisa angielczycy na sms´s krótki zdanie typ itp., itd., np., ... tu kilka przyklady: HAND = Have A Nice Day KIT= Keep In Touch CU= See you te angielczicy.... ![]() pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzz. x PS. Xavier jest Hiszpaninem ![]()
Lord, help me be the person my dog thinks I am... Edytowane przez kashin Czas edycji: 2009-07-22 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2313 |
Zadomowienie
|
Czyli problemy z pęchem ma każda. Uff! Bo już myślałam, że tylko mi takie przygody się zdarzają.
W pewnym momencie silnie chce mi się siusiu, pędzę do łazienki, a tam kilka kropel...
#2314 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2315 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-07-22 o 15:55 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Wtajemniczenie
|
ja Sobie upatrzyłam za ok 200 zł piękną koszulę
![]() i taką własnie Sobie sprawię ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj odebrałam paczkę z pościelą i ochraniaczem Gluck (koniecznie do prania), natomiast falbana została wysłana przez producenta DHLem i miałam dziś z kurierem niezłą jazdę. Może jutro będę mogła napisać, co z przesyłką.
Czekam jeszcze na książkę "język niemowląt" oraz na koszulę nocną z kopertowym dekoltem. Mam jeszcze jedną upatrzoną na Allegro, no i spróbuję coś z bielizny Alles zamówić, bo i koszulki ładne mają i całą rozmiarówkę biustonoszy do karmienia ![]()
#2318 | |
Raczkowanie
|
![]()
Matko ale upal dzisiaj juz nie moge wytrzymac, normalnie roztopic sie mozna
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Ja zamawialam posciel przez internet i na drugi dzien przesylka byla juz u mnie, (towar byl wyslany kurierem) bylam mile zaskoczona ![]()
![]() |
#2319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Malin, Alles też do najtańszych nie należy. Ja to jednak dusigrosz jestem i oglądam każdą złotówkę z obu stron. Zresztą od prawie 9 miesięcy myślę co by tu Małej kupić... Już się ze mnie taka mamuśka zrobiła. Za parę lat będę miała na sobie trwałą na pudla, sweter pamiętający lepsze czasy i spodnie 3/4 z zakładkami ![]()
![]() |
#2320 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To moje pierwsze dziecko więc nie jestem aż tak obeznana. Fakt, że zgaga mnie bardzo męczy. Zobaczymy jak się urodzi, czy będzie łysy, czy będzie miał czuprynke ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A poniewaz w twoim przepisie jest na 500g maki 40g swiezych drozdzy to patrzac na odpisek powinnam dodac prawie cale dwa opakowania suszonych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() Co do wiatropylnych to okazuje sie, ze tez jestem ![]() ![]() ![]() Po odstawieniu tabsow, od razu zaszlam co prawda w drugim miesiacu, ale po jednej probie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-22 o 17:52 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na Allegro możną tę samą bieliznę kupić ciut taniej. Ja też jestem dusigrosz i z koszulek czy piżam szukam te zwykłe z kopertowym dekoltem albo przynajmniej takie typowe do karmienia, które nie są na guziczki i naprawdę mi się podobają i spodobają się mężowi. Cóż... mimo wszystko o nim też pamiętam ![]()
![]() |
#2323 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
A u nas właśnie robimy przemeblowanie w pokoju, żeby zrobić miejsce na łóżeczko, od jutra będę mogła przepatrzeć rzeczy w szafkach i ogólnie zrobić porządki
![]()
#2325 |
Wtajemniczenie
|
Nika dziś u Nas nie byla
![]() ale była na "próbować do skutku" ![]() obraziła się czy co ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2326 |
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy do firmy kurierskiej. Niestety DHL ma fatalny oddział w moim mieście, chamskiego szefa i równie chamskich kurierów (po prostu na końcu "rzucił" słuchawką). Ja nie byłam pierwszą osobą tak przez nich potraktowaną. Wcześniej spotkało to moją koleżankę i szwagra. Na infolinii też mnie oszukano. Dopiero mąż w samej warszawskiej centrali zrobił zadymę. Stwierdziłam, że wolę dopłacić więcej za łóżeczko na Allegro do oferty sprzedającego, który wysyła towar inną firmą kurierską niż DHL.
#2327 |
Wtajemniczenie
|
Tequilllko, na "próbować do skutku" smucą się że dawno się tam nie pojawiłaś
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2329 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | |
Wtajemniczenie
|
Znalazłam w końcu dzisiaj bodziaki na długi rękaw
![]() Udało też mi się zmobilizować i poszłam do krawcowej, bo za miesiąc mamy dwa wesela, więc przydałoby się jakąś kieckę uszyć, zapisałam się od razu do fryzjera i na makijaż - także o wesela się już nie martwię ![]() Cytat:
![]() Ja już upatrzyłam na allegro naklejki piankowe nad łóżeczko i może kilka nakleję na meble, ale najpierw musimy wstawić łóżeczko bo jakoś łatwiej to będzie rozplanować. Ja szukałam lampki i firaneczek, ale właśnie same są w kubusie, autka czy księżniczki, a ja chciałam jakieś neutralne np. w misie czy motylki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja jeszcze nie wiem co będzie nad łóżeczkiem, dopiero dziś zobaczyłam jak to miejsce mniej więcej wygląda i będę myślała co tam zrobić ![]()
![]() |
#2332 | ||||
Rozeznanie
|
Dziewczynki jeszcze raz dziękuję za pocieszenie
![]() Jak zwykle zawsze na Was mogę liczyć ![]() Jeśli moja Kruszynka nie nadgoni z wagą będę miała lżejszy poród ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A tak na serio to też gdzieś wyczytałam że teraz najwięcej dzidzia potrzebuje białka i wapnia. Wczoraj na to konto wypiłam pół kartonu mleka ![]() A z czym te oleje łączysz? Bo chyba same to ciężko przełknąć? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No wlasnie nieszczesna pizamka na porod ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2336 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
A wydziergałaś piękne rzeczy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja piorę tylko ciuszki, pieluszki tetrowe, śpiworek co dostałam w spadku i ochronki z fotelika (też w spadku), poszewki na poduszki i kołderki, prześcieradła. Kocyki i okrycia kąpielowe tylko wypłukam. Rożka nie piorę wogóle, tylko go wyprasuję. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mogę się wprosić???? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się do mleka nie mogę zmusić i codziennie zjadam jeden jogurt ![]() Aliisanka co do wydatków, to ja bez ciuszków i pieluch zamknęłam się w 2500 tysiącach: łóżeczko, materac, pościel, poszewki 2x, wózek, rożek, kocyki, przewijak, akcesoria dla dziecka (gruszki, nożyczki, butelki, okrycia kąpielowe, termometry, majtki jednorazowe, staniki do karmienia, proszek do prania i płyn do płukania i takie tam inne) Na ciuszki wydałam 100 zł, resztę dostałam w spadku od cioci i koleżanki. Wanienkę i fotelik samochodowy też dostałam. Do mojej wyprawki muszę dokupić tylko podkłady poporodowe, koszule do szpitala, koszulke XXL do rodzenia, pidżamkę dwu częściową, jeden kocyk ... i chyba komodę jakąs ![]()
![]() |
#2337 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam te literki na allegro http://www.allegro.pl/search.php?str...personal_rec=0 można zamówić pojedyncze sztuki, ale też ramki z imieniem
![]()
#2338 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mi najbardziej spodobały się te: http://allegro.pl/item690861151_nakl..._promocja.html A mojemu mężowi te: http://allegro.pl/item681889477_fajn...ka_jakosc.html Jeszcze zastanawiam się nad dokupieniem takich: http://allegro.pl/item683686126_nakl...ly_nowosc.html http://allegro.pl/item682242072_nakl...do_wyboru.html http://allegro.pl/item681835769_nakl...ki_polana.html A jak byście chciały Kubusia to te są fajne http://allegro.pl/item693098319_nakl...tek_45_sz.html http://allegro.pl/item688939025_24_p...m_decofun.html Podobają się Wam któreś? No i w takim stylu szukałam też firanek i lampki, ale niestety nie znalazłam. Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-07-22 o 21:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Rozeznanie
|
Dla mojej córeńki wybrałam imie Julita ... ale czy mogłabym dac jej imię Julieta???? Jakoś bardziej mi się podoba
![]() ![]() ![]()
#2340 |
Zakorzenienie
|
Hmm jak już to ja kupię literki z imieniem, na takie większe kompozycje nie mam miejsce przy łóżeczku póki będzie stało w naszej sypialni
![]() Może w przyszłości jak synek podrośnie i będzie miał swój pokój to o tym pomyślę ![]() Idę spać, jutro jedziemy z mamą na cały dzień do babci na wieś, muszę wypocząć przez noc ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.