Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-22, 15:31   #2311
kashin
Raczkowanie

GG do kashin
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Teraz dla odmiany coś na poprawę humoru - cytat z dzisiejszego listu od Xaviera.

Wczoraj ktos mi mowil jak pisa angielczycy na sms´s krótki zdanie typ itp., itd., np., ... tu kilka przyklady:

HAND = Have A Nice Day
KIT= Keep In Touch
CU= See you

te angielczicy....

pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzz.
x

PS. Xavier jest Hiszpaninem

Edytowane przez kashin
Czas edycji: 2009-07-22 o 15:32
kashin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 15:36   #2312
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy
Post Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
Mam podobny dylemat, cale 10 lat bralam Rigevidon dla mnie rewelacja, swietnie tolerowalam, nie tylam, cenowo ok Po Werze ginek proponowal mi na 2 lata (planowana przerwa z dziecmi) spirale ale to bylo zaraz po pologu i ja jakos kompletnie nie umialam sobie wyobraźic żeby ktokolwiek, cokolwiek mi tam wkladał

Ja po urodzeniu Wery wzielam 1 zastrzyk na 3 miechy, nie pamietam nazwy ale jakos nie bylam zachwycona, plamilam w między czasie i źle sie czulam, potem przeszłam własnie na CERAZETTE bo karmilam piersia ale bylo ok, ale cenowo są niezbyt zadowalające
z tym czasem przyjmowania nie jest tak źle wiadmo moze zalezy od organizmu ale ja potrafilam miec skleroze 1 dniowa i nie zaszlam a ja z tych wiatropylnych bo jak tylko odstawiam i zabiera sie za dziecko to odrazu nam wychodzi

i teraz też sie zastanawiam lubie tabletki ale jak Orzeszek wspomnial wypadaloby po takim czasie dac odpoczać wątrobie. Na początku póki bedę pamietac poród to chyba tabletki a potem powaznie przemysle spirale
Wiec wybiore albo te tabletki albo spirale, ale porozmawiam jeszcze z lekarzem moze on cos zaproponuje i doradzi?

NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT...
tery i suzy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 15:37   #2313
DianaM
Zadomowienie

Czyli problemy z pęchem ma każda. Uff! Bo już myślałam, że tylko mi takie przygody się zdarzają.
W pewnym momencie silnie chce mi się siusiu, pędzę do łazienki, a tam kilka kropel...
Stary 2009-07-22, 15:43   #2314
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
Dziewuszki, znalazłam całkiem ładne koszule ciążowe/do karmienia ale jak zobaczyłam ceny Trochę się wkurzyłam, bo wyglądają na dłuższe niż w większości spotykane, co przy moim wzroście byłoby idealne. Zostaje mi Muzzy i świecenie dupskiem
http://www.mjakmama.pl/index.php?m=s...d_nadsekcja=11

A tu dodatkowe coś na popsucie humoru, bo u nas oczywiście kupić tego nie można. No chyba że nasze Holenderki, Belgijki i inne zagraniczne mamusie zaczną rozprowadzać.
http://www.boobdesign.com/boob_eng.html
W h&m sa koszulki nocne do spania z kopertowym dekoldem idealnie nadajace sie do karmienia. Sa ladne i sexi i cena tez jest oki. Ja sie na kilka takich zdecyduje.

Stary 2009-07-22, 15:53   #2315
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez tery i suzy Pokaż wiadomość
Dziewczyny myslicie juz o tym czym bedziecie sie zabezpieczac po ciazy??? Mnie zaczyna juz meczyc to pytanie.:rolley es:
Nie wiem jeszcze... Szczególnie że z tym trzeba będzie poczekać Może gumki, może minipigułka Azalia

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak wy sie golicie okolice intymne? mam na mysli czym i czy same? bo ja do tej pory uzywalam zwyklej golarki bo tak mi bylo najwygodniej, ale teraz jak nie mam "tam" dostepu to myslalam zeby ogolic czyms co spowoduje ze owlosienie nie bedzie tak szybko odrastalo?no ale co???
jezeli chodzi o pomoc w tej sprawie meza to ja dziekuje ja jakos nie lubie tego typu "zabawy" i jest to dla mnie krepujace. a jak wy do tego podchodzicie?
Golarka jednorazowa i mąż

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak oceniać grubość kocyków Na pewno nie są tak grube jak zwykłe koce dla dorosłych - łatwo się składają w małą kostkę. Ale też nie są takie super cieniutkie, jak np. niektóre polary (mam taki jako trzeci).
Hm... To może też kupię Ta bawełna mnie kusi.

Cytat:
A którą chcesz chustę? Ja poczytałam sobie wczoraj trochę o noszeniu noworodków, pozycjach spionizowanych i 'fasolce' I w sumie doszłam do wniosku, że wcale mi ta kółkowa nie jest potrzebna na początek, bo od urodzenia można nosić w tkanej. Chyba więc zacznę odkładać na tę moją upatrzoną
Taką: http://www.bebelulu.pl/v3/cont_artyk...?id=44&lang=pl

Cytat:
Ja właśnie też oglądałam te przewijaki i nie wiem, czy mi w ogóle taki wynalazek jest w domu potrzebny Strasznie dużo tych gadżetów dla dziecka, a znakomita większość wydaje mi się jednak zbędna... Przy pierwszym dziecku chyba trudno zachować zdrowy rozsądek i rozstrzygnąć, co naprawdę jest potrzebne, a na czym producenci zarabiają...
Też myślałam, że jest to niepotrzebne, ale kilka wypowiedzi na Wizażu mnie do tego jednak przekonały. Nie kosztuje to wiele i miejsca też nie zabiera.

Cytat:
To samo mam z tymi rożkami, śpiworkami i otulaczami... Kompletnie nie wiem, czy to naprawdę jest takie użyteczne i potrzebne W końcu przez stulecia czegoś takiego nie było, a kobiety wychowywały jakoś zdrowe dzieci...
I tu się mylisz, bo przez stulecia kobiety owijały dzieci ciasno w becikach

Cytat:
Ja zamawiam zawsze olejki w sklepach internetowych, ostatnio w EcoSpa:
http://www.ecospa.pl/index.php
Ciekawa jestem, czy można je stosować w nawilżaczach powietrza?

Cytat:
Mnie często tak śmiesznie pobolewają prawe żebra Właściwie już się przyzwyczaiłam Pod koniec ciąży żebra się rozsuwają, żeby zrobić miejsce w jamie brzusznej na powiększającą się macicę.
Może to z tego "rozsuwania", ale na pewno od siedzenia, stania i noszenia słodkiego ciężaru z przodu.

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Ja mam do gondoli śpiworek z owczej wełny. Grubiutki i cieplutki. Na jesień będą kombinezony a na zimną zimę śpiwór.
Wczoraj przeczytałam, żeby uważać na rzeczy z owczej wełny na samym początku, bo mogą uczulać. Jak się da, szukać bawełnianych.

Cytat:
Dziewuszki, znalazłam całkiem ładne koszule ciążowe/do karmienia ale jak zobaczyłam ceny Trochę się wkurzyłam, bo wyglądają na dłuższe niż w większości spotykane, co przy moim wzroście byłoby idealne. Zostaje mi Muzzy i świecenie dupskiem

A tu dodatkowe coś na popsucie humoru, bo u nas oczywiście kupić tego nie można. No chyba że nasze Holenderki, Belgijki i inne zagraniczne mamusie zaczną rozprowadzać.
Strasznie drogie te koszule, dlatego ja szukam na Allegro. Polecam też sklep www.alles.pl

Edytowane przez malin30
Czas edycji: 2009-07-22 o 15:55
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 15:54   #2316
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

ja Sobie upatrzyłam za ok 200 zł piękną koszulę
i taką własnie Sobie sprawię
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 15:59   #2317
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dzisiaj odebrałam paczkę z pościelą i ochraniaczem Gluck (koniecznie do prania), natomiast falbana została wysłana przez producenta DHLem i miałam dziś z kurierem niezłą jazdę. Może jutro będę mogła napisać, co z przesyłką.
Czekam jeszcze na książkę "język niemowląt" oraz na koszulę nocną z kopertowym dekoltem. Mam jeszcze jedną upatrzoną na Allegro, no i spróbuję coś z bielizny Alles zamówić, bo i koszulki ładne mają i całą rozmiarówkę biustonoszy do karmienia (potrzebny mi jest 75D albo E)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 16:13   #2318
tery i suzy
Raczkowanie

GG do tery i suzy

Matko ale upal dzisiaj juz nie moge wytrzymac, normalnie roztopic sie mozna I pomyslec ze maja byc jeszcze wieksze upaly ja tego nie zniose

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Dzisiaj odebrałam paczkę z pościelą i ochraniaczem Gluck (koniecznie do prania), natomiast falbana została wysłana przez producenta DHLem i miałam dziś z kurierem niezłą jazdę. Może jutro będę mogła napisać, co z przesyłką.
Czekam jeszcze na książkę "język niemowląt" oraz na koszulę nocną z kopertowym dekoltem. Mam jeszcze jedną upatrzoną na Allegro, no i spróbuję coś z bielizny Alles zamówić, bo i koszulki ładne mają i całą rozmiarówkę biustonoszy do karmienia (potrzebny mi jest 75D albo E)

Ja zamawialam posciel przez internet i na drugi dzien przesylka byla juz u mnie, (towar byl wyslany kurierem) bylam mile zaskoczona

Stary 2009-07-22, 16:24   #2319
kashin
Raczkowanie

GG do kashin

Cytat:
W h&m sa koszulki nocne do spania z kopertowym dekoldem idealnie nadajace sie do karmienia. Sa ladne i sexi i cena tez jest oki. Ja sie na kilka takich zdecyduje.
O, to się przelecę tam w poniedziałek po badaniu. Jeszcze do C&A skoczę, bo tam kupiłam ostatnio fajną niedrogą piżamkę.

Malin, Alles też do najtańszych nie należy. Ja to jednak dusigrosz jestem i oglądam każdą złotówkę z obu stron. Zresztą od prawie 9 miesięcy myślę co by tu Małej kupić... Już się ze mnie taka mamuśka zrobiła. Za parę lat będę miała na sobie trwałą na pudla, sweter pamiętający lepsze czasy i spodnie 3/4 z zakładkami
Stary 2009-07-22, 16:47   #2320
nnowaa
Raczkowanie

Cytat:
Po pierwsze to skąd ona tak pewna, że jest czuprynka? Nam lekarz na badaniu USG trójwymiarowym tłumaczył, że cień na główce to żadne włosy. Po drugie po urodzeniu bardzo często te włosy wypadają albo przerzedzają się z tyłu główki, bo dziecko cały czas leży.
Hmm niewiem skąd ona taka pewna... Byłam na USG u dr Włoch, a ina jest podobno bardzo dobrym specjalistą w tej dziedzinie
To moje pierwsze dziecko więc nie jestem aż tak obeznana.
Fakt, że zgaga mnie bardzo męczy.
Zobaczymy jak się urodzi, czy będzie łysy, czy będzie miał czuprynke

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Matko ale upal dzisiaj juz nie moge wytrzymac, normalnie roztopic sie mozna I pomyslec ze maja byc jeszcze wieksze upaly ja tego nie zniose
Ja sie wybrałam dziś na targ i ciemno mi sie w oczach zrobiło. Stwierdziłam że koniec z wycieczkami w taki ukrop. Ciezko mi juz z brzuszkiem, a w dodatku słońce wykańcza.
nnowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 17:51   #2321
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kochanie, wody miało być 450 ml, możesz dać troszke więcej mąki jak masz rzadkie ciasto, i to ma być właśnie dość luźna konsystencja, lepiąca, nie takie jak na kruche ciasto, i nie takie jak na pączki, trochę rzadsze, spróbuj upiec, zobaczymy co wyjdzie trzymam kciuki
Chlebek juz sie upiekl i ostygl, niby zakalca nie widac, ale wyszedl jakby za ciezki. Pewnie zbyt malo wody dalam, ale mam tez problem z drozdzami. Na opakowaniu pisze, ze 7g (czyli cale op) jest przeznaczone do 500g maki, a pod spodem pisze, ze 7g to tyle samo co 25g swiezych drozdzy
A poniewaz w twoim przepisie jest na 500g maki 40g swiezych drozdzy to patrzac na odpisek powinnam dodac prawie cale dwa opakowania suszonych. Wiec nie pozostaje mi nic innego jak probowac do skutku

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
Mam podobny dylemat, cale 10 lat bralam Rigevidon dla mnie rewelacja, swietnie tolerowalam, nie tylam, cenowo ok Po Werze ginek proponowal mi na 2 lata (planowana przerwa z dziecmi) spirale ale to bylo zaraz po pologu i ja jakos kompletnie nie umialam sobie wyobraźic żeby ktokolwiek, cokolwiek mi tam wkladał

Ja po urodzeniu Wery wzielam 1 zastrzyk na 3 miechy, nie pamietam nazwy ale jakos nie bylam zachwycona, plamilam w między czasie i źle sie czulam, potem przeszłam własnie na CERAZETTE bo karmilam piersia ale bylo ok, ale cenowo są niezbyt zadowalające
z tym czasem przyjmowania nie jest tak źle wiadmo moze zalezy od organizmu ale ja potrafilam miec skleroze 1 dniowa i nie zaszlam a ja z tych wiatropylnych bo jak tylko odstawiam i zabiera sie za dziecko to odrazu nam wychodzi

i teraz też sie zastanawiam lubie tabletki ale jak Orzeszek wspomnial wypadaloby po takim czasie dac odpoczać wątrobie. Na początku póki bedę pamietac poród to chyba tabletki a potem powaznie przemysle spirale
Ja chyba na razie zostane przy tabsach, bo cos nie mam ochoty na ta spirale.
Co do wiatropylnych to okazuje sie, ze tez jestem, choc wczesniej myslalam, ze ja bezplodna, bo co prawda bylam na tabsach, ale czesto gesto zapominalam i czasem mialam przerwe 1, 2 dniowa, a dzidzi nie bylo.
Po odstawieniu tabsow, od razu zaszlam co prawda w drugim miesiacu, ale po jednej probie, bo potem TZ byl chory i nic do konca miesiaca nie robilismy. Wiec chyba cudem uchowalam sie tak dlugo bez dziecka

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez nnowaa Pokaż wiadomość
Hmm niewiem skąd ona taka pewna... Byłam na USG u dr Włoch, a ina jest podobno bardzo dobrym specjalistą w tej dziedzinie
To moje pierwsze dziecko więc nie jestem aż tak obeznana.
Fakt, że zgaga mnie bardzo męczy.
Zobaczymy jak się urodzi, czy będzie łysy, czy będzie miał czuprynke

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Ja sie wybrałam dziś na targ i ciemno mi sie w oczach zrobiło. Stwierdziłam że koniec z wycieczkami w taki ukrop. Ciezko mi juz z brzuszkiem, a w dodatku słońce wykańcza.
A ja mysle, ze Twoja ginka zartowala z tymi wloskami, bo na USG wloski raczej nie wyjda, bo nawet chrzastek nie widac. WIekszosc dzieci ma po narodzinach geste czupryny ktore wycieraja sie po jakims czasie, wiec nie trzeba byc jasnowidzem, ani ginkiem zeby powiedziec cos takiego

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-07-22 o 17:52
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 18:09   #2322
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
O, to się przelecę tam w poniedziałek po badaniu. Jeszcze do C&A skoczę, bo tam kupiłam ostatnio fajną niedrogą piżamkę.

Malin, Alles też do najtańszych nie należy. Ja to jednak dusigrosz jestem i oglądam każdą złotówkę z obu stron. Zresztą od prawie 9 miesięcy myślę co by tu Małej kupić... Już się ze mnie taka mamuśka zrobiła. Za parę lat będę miała na sobie trwałą na pudla, sweter pamiętający lepsze czasy i spodnie 3/4 z zakładkami
No nie wiem. Ja tam widziałam biustonosze do karmienia w podobnej cenie co w innych sklepach, ale za to dużo ładniejsze i w odpowiednim rozmiarze, a nie "typowe" 80B w wzwyż. Podoba mi się ten: http://alles.pl/stronka/mama2009/sweetcb.jpg
A na Allegro możną tę samą bieliznę kupić ciut taniej.

Ja też jestem dusigrosz i z koszulek czy piżam szukam te zwykłe z kopertowym dekoltem albo przynajmniej takie typowe do karmienia, które nie są na guziczki i naprawdę mi się podobają i spodobają się mężowi. Cóż... mimo wszystko o nim też pamiętam Gorsza sprawa jest niestety z biustonoszami. Jeśli trudno jest znaleźć nietypowy według wielu jeszcze producentów rozmiar zwykłego biustonosza, to co dopiero wśród tych specjalnych dla matek karmiących.
Stary 2009-07-22, 18:17   #2323
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Chlebek juz sie upiekl i ostygl, niby zakalca nie widac, ale wyszedl jakby za ciezki. Pewnie zbyt malo wody dalam, ale mam tez problem z drozdzami. Na opakowaniu pisze, ze 7g (czyli cale op) jest przeznaczone do 500g maki, a pod spodem pisze, ze 7g to tyle samo co 25g swiezych drozdzy
A poniewaz w twoim przepisie jest na 500g maki 40g swiezych drozdzy to patrzac na odpisek powinnam dodac prawie cale dwa opakowania suszonych. Wiec nie pozostaje mi nic innego jak probowac do skutku
a wyrósł ładnie i nie opadł? to powinien być dobry próbuj!
..Iskierką malutką..

Stary 2009-07-22, 18:29   #2324
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

A u nas właśnie robimy przemeblowanie w pokoju, żeby zrobić miejsce na łóżeczko, od jutra będę mogła przepatrzeć rzeczy w szafkach i ogólnie zrobić porządki

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 18:29   #2325
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Nika dziś u Nas nie byla
ale była na "próbować do skutku"
obraziła się czy co
..Iskierką malutką..

Stary 2009-07-22, 18:33   #2326
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Ja zamawialam posciel przez internet i na drugi dzien przesylka byla juz u mnie, (towar byl wyslany kurierem) bylam mile zaskoczona
Wszystko zależy do firmy kurierskiej. Niestety DHL ma fatalny oddział w moim mieście, chamskiego szefa i równie chamskich kurierów (po prostu na końcu "rzucił" słuchawką). Ja nie byłam pierwszą osobą tak przez nich potraktowaną. Wcześniej spotkało to moją koleżankę i szwagra. Na infolinii też mnie oszukano. Dopiero mąż w samej warszawskiej centrali zrobił zadymę. Stwierdziłam, że wolę dopłacić więcej za łóżeczko na Allegro do oferty sprzedającego, który wysyła towar inną firmą kurierską niż DHL.
Stary 2009-07-22, 18:34   #2327
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Tequilllko, na "próbować do skutku" smucą się że dawno się tam nie pojawiłaś
..Iskierką malutką..

Stary 2009-07-22, 18:43   #2328
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Nika dziś u Nas nie byla
obraziła się czy co
Ona praktycznie codziennie tam się pojawia, a nas omija szerokim łukiem. Tylko co któryś dzień się odzywa. Jakieś dwa tygodnie temu stwierdziła, że musi ograniczać udzielanie się na Wizażu, bo czasem zbyt emocjonalnie reaguje. Jednak odnosiło się to konkretnie do naszego - nie wiem zupełnie dlaczego - wątku.
Stary 2009-07-22, 18:51   #2329
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
a wyrósł ładnie i nie opadł? to powinien być dobry próbuj!
Troszke opadl bo jest scisly, ale ogolnie dobry, robilam ze specjalnej mieszanki do chlebka . Pewnie za dzien lub dwa znowu sprobuje, ale kupie inna mieszanke, zeby jakas odmiana byla
Stary 2009-07-22, 18:56   #2330
precious_81
Wtajemniczenie

Znalazłam w końcu dzisiaj bodziaki na długi rękaw

Udało też mi się zmobilizować i poszłam do krawcowej, bo za miesiąc mamy dwa wesela, więc przydałoby się jakąś kieckę uszyć, zapisałam się od razu do fryzjera i na makijaż - także o wesela się już nie martwię

Cytat:
Ja wypełnienie wczoraj wyprałam, bo przyszło do nas zamówione na allegro łóżeczko wraz z pościelą i mimo wietrzenie, wypełnienie dalej miało zapach lakieru. więc je wyprałam. Od razu inaczej. Teraz suszą sie powłoczki. Jak wszystko wyschnie i mąż zainstaluje lampkę nocną, to pokażę ścianę dziecka w naszym pokoju. Później ten pokój będzie juz dziecka, ale na razie my będziemy tez w nim spać. Sypialnię zrobimy sobie na wiosnę.
A lampkę kupiłam wczoraj w biedronce. Z kubusiem puchatkiem. Jak jest wyłączona to ma kubusia na tle niebieskiego nieba, jak się włącza, to jest kubuś na tle ciemnego nieba z wielkim księżycem i napisem Good night. Fajna na nocne karmienie. Nie ma mocnego światła.
Czekam na foteczki
Ja już upatrzyłam na allegro naklejki piankowe nad łóżeczko i może kilka nakleję na meble, ale najpierw musimy wstawić łóżeczko bo jakoś łatwiej to będzie rozplanować.
Ja szukałam lampki i firaneczek, ale właśnie same są w kubusie, autka czy księżniczki, a ja chciałam jakieś neutralne np. w misie czy motylki.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 19:08   #2331
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Nika dziś u Nas nie byla
obraziła się czy co
No właśnie nie wiem co z nią - mogłaby chociaż wpaść i napisać cześć czy coś w tym stylu

Cytat:
Wszystko zależy do firmy kurierskiej. Niestety DHL ma fatalny oddział w moim mieście, chamskiego szefa i równie chamskich kurierów (po prostu na końcu "rzucił" słuchawką). Ja nie byłam pierwszą osobą tak przez nich potraktowaną. Wcześniej spotkało to moją koleżankę i szwagra. Na infolinii też mnie oszukano. Dopiero mąż w samej warszawskiej centrali zrobił zadymę. Stwierdziłam, że wolę dopłacić więcej za łóżeczko na Allegro do oferty sprzedającego, który wysyła towar inną firmą kurierską niż DHL.
Z firmami kurierskimi to właśnie jest tak, że zależy na jakich ludzi się trafi i jacy pracują w konkretnym oddziale - to co piszesz Malin Ale też wiem, że to ciężki kawałek chleba - znam ten biznes "od kuchni", bo pracuję w jednej z takich firm

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Czekam na foteczki
Ja już upatrzyłam na allegro naklejki piankowe nad łóżeczko i może kilka nakleję na meble, ale najpierw musimy wstawić łóżeczko bo jakoś łatwiej to będzie rozplanować.
Ja szukałam lampki i firaneczek, ale właśnie same są w kubusie, autka czy księżniczki, a ja chciałam jakieś neutralne np. w misie czy motylki.
Możesz wrzucić link do takich naklejek ?
Ja jeszcze nie wiem co będzie nad łóżeczkiem, dopiero dziś zobaczyłam jak to miejsce mniej więcej wygląda i będę myślała co tam zrobić

Stary 2009-07-22, 20:04   #2332
margolcia1006
Rozeznanie

Dziewczynki jeszcze raz dziękuję za pocieszenie
Jak zwykle zawsze na Was mogę liczyć

Jeśli moja Kruszynka nie nadgoni z wagą będę miała lżejszy poród Najważnejsze żeby była zdrowa a skoro lekarz stwierdził że jest ok to tego należy się trzymać

Cytat:

Ja też mam mały I wszyscy mi to mówią, jakby byli uprawnieni do wydawania opinii To wszytsko przez te płatki na śniadanie!
Moja dziewczynka też na ostatnim USG 1500g i o tydzień za malutka Lekarz od razu zastrzegł, że pomiar na tym etapie jest nieprecyzyjny, więc żeby się nie martwić. Poza tym pocieszał nas, że po drobnej mamusi będzie drobne dziecko, a dziewczynki bywają mniejsze...
Ja oczywiście też złapałam lekką jazdę, a że jeść nie mogę już więcej objętościowo, postanowiłam dodać oleje - lniany (podobno najzdrowszy) i z wiesołka (zamiast łykać w kapsułkach). Mają mnóstwo nienasyconych zdrowych tłuszczów, w tym omega-3 i -6 oraz DHA, więc przydadzą się dzidzi na mózg i oczy Wiesiołek jest zalecany na usprawnienie porodu i uelastycznienie krocza Do tego jem codziennie jeszcze więcej orzechów wszelkiego rodzaju i suszonych owoców - znów wysokokaloryczne i bogate w witaminy i minerały.
Poza tym, do budowy kości potrzebny jest wapń i białko. Jem więc teraz bardziej tłusto i białkowo i mam nadzieję, że mi dzidzia urośnie!

A tej skompletowanej wyprawki to naprawdę zazdroszczę - u mnie jeszcze daleko do końca!
Płatki na śniadanie - coś w tym musi być
A tak na serio to też gdzieś wyczytałam że teraz najwięcej dzidzia potrzebuje białka i wapnia. Wczoraj na to konto wypiłam pół kartonu mleka

A z czym te oleje łączysz? Bo chyba same to ciężko przełknąć?

Cytat:
Ja też (jak myślałam, że to maluch się wybrzusza) to głaskałam i po 30 sekundach sie chował. Ale lekarz mi powiedział co powiedział
A surcze miałam od maja. W maju bolesne (nie mocno, ale czułam lekki ból) a teraz nie bolą, ale czuję takie jakby ciągnięcie. I nie cały brzuch robi się twardy tylko jego część. Różna. I lekarz powiedział, że częsta potrzeba oddawania moczu przy małych ilościach jego oddawania też świadczy o sklurczu.

Dziewczyny, ajk zrobić opis suwaczka? żeby nie było widać suwaczka tylko np. "Maleństwo" ?
Z tego by wynikało że ja mam skurcze co 5 min

Cytat:

Strasznie drogie. Ja wczoraj trafiłam na super wyprzedaż w sklepie z bielizną. Koszulki które normalnie kosztowały 69 zł były przecenione na 29 zł. Nawet fajnie się prezentują. Wszystkie są na zakładki bo te na guziki jakieś takie babcine się wydają

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Znalazłam w końcu dzisiaj bodziaki na długi rękaw

Udało też mi się zmobilizować i poszłam do krawcowej, bo za miesiąc mamy dwa wesela, więc przydałoby się jakąś kieckę uszyć, zapisałam się od razu do fryzjera i na makijaż - także o wesela się już nie martwię

Czekam na foteczki
Precious wklej linka z naklejeczkami bo ja też się rozglądam za czymś takim
Stary 2009-07-22, 20:21   #2333
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

Jeśli moja Kruszynka nie nadgoni z wagą będę miała lżejszy poród Najważnejsze żeby była zdrowa a skoro lekarz stwierdził że jest ok to tego należy się trzymać

A tak na serio to też gdzieś wyczytałam że teraz najwięcej dzidzia potrzebuje białka i wapnia. Wczoraj na to konto wypiłam pół kartonu mleka

Strasznie drogie. Ja wczoraj trafiłam na super wyprzedaż w sklepie z bielizną. Koszulki które normalnie kosztowały 69 zł były przecenione na 29 zł. Nawet fajnie się prezentują. Wszystkie są na zakładki bo te na guziki jakieś takie babcine się wydają

A skad wiesz ile wazy Twoje malenstwo? Dopiero co pisalam i jeszcze ktos, ze pomylki z waga zdarzaja sie czesto, wiec sie wogole takimi rzeczami nie przejmuj

No wlasnie nieszczesna pizamka na porod, nic krotkiego (do pol uda) nie moge znalezc
Stary 2009-07-22, 20:31   #2334
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
A skad wiesz ile wazy Twoje malenstwo? Dopiero co pisalam i jeszcze ktos, ze pomylki z waga zdarzaja sie czesto, wiec sie wogole takimi rzeczami nie przejmuj

No wlasnie nieszczesna pizamka na porod, nic krotkiego (do pol uda) nie moge znalezc
a Tobie świntuszku, marzy się pokazywanie nóg personelowi szpitala co?
..Iskierką malutką..

Stary 2009-07-22, 20:34   #2335
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:

Oczywiście że te wymiary które podaje lekarz na usg bardzo często odbiegają od rzeczywistości dlatego już sobie to wszystko przetłumaczyłam i już się nie będę tym zamartwiać w nieskończoność. Wydaje mi się że moja dieta jest na tyle zbilansowana że nic dzidzi nie brakuje. Tak jak napisałam wcześniej - jeśli okaże się ciut mniejsza przy porodzie to może bedę mieć lżejszy poród
Stary 2009-07-22, 20:38   #2336
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
Napisane przez nimitz Pokaż wiadomość
Margolcia, masz sliczny maly brzuszek i nic sie nie martw, moja kolezanka miala tez malutlki, w ciazy przytyla tylko 9 kg i urodzila zdrowa coreczke 3054g. dzis Oliwia ma juz roczek i przegonila wszystkie dzieciaczki w swoim wieku z waga!

A mozna tego spiworka uzyc zamiast kombinezonu? Bo mam wrazenie, ze to by dla dziecka bylo wygodniejsze niz grube ubranko!?

Klaudia, ale mialas afro!! zostalo ci tak do teraz?? ja zawsze marzylam o lokach, ale jakos mnie natura nie obdarowala!

Tez to u siebie zauwazylam, najbardziej jak zmywam, to musze te krotkie raczki wyciagac mocno przed siebie!!

Skonczylam wczoraj moje dzierganie, pokaze wam co mi z tego wyszlo.
Ja też zawsze chciałam loczki!!!!!
A wydziergałaś piękne rzeczy

Cytat:
My tez chyba będziemy mieć kołyskę, łóżeczko w sypialni, i obowiązkowo porządny leżaczek bujaczek
nie wiem czy się chwaliłam, ale wczoraj jak leżałam to chyba mnie maleństwo puknęło
Gratuluję puknięcia. Wspaniłe uczucia. Moja Niunia już wali i nie patrzy nawet gdzie ...

Cytat:
Dziewczyny myslicie juz o tym czym bedziecie sie zabezpieczac po ciazy??? Mnie zaczyna juz meczyc to pytanie.:rolley es:
Hmmm ja mam naturalną metodę ... brak faceta

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
No proszę jaki zgrabny brzunio, z moim korbolem wielkim mogę Ci tylko pozazdrościć.
Też zapomniałam napisać, że synuś leży głową w dół, po prawej stronie mojego pępka wypina nóżki, a po lewej dupkę Dobrze wiedzieć co to za wybrzuszenia się niekiedy pojawiają

Ja wypełnienia prać nie będę, ale z "grubszych" rzeczy wypiorę na pewno rożki i ochraniacze.

Ja tak z grubsza policzyłam właśnie, że już ok 5 tys wydaliśmy, a tylu rzeczy jeszcze brakuje

Ciekawe co w tym jest, że te kobiety co mają loki chcą mieć proste włosy, a te z prostymi chcą kręcone

Malinko, to relanium wezmę tylko jak będzie taka potrzeba, ale ufam lekarzowi i myślę, że nie zapisałby mi nic co mogłoby nam zaszkodzić. Poza tym jak takie skurcze się zaczną to lepiej je "uspokoić".
Poza tym ta moja koleżanka, która urodziła wczoraj, zażywała relanium 3 razy dziennie przez dłuższy okres czasu, a mała w brzuszku była nadal aktywna. Ja mam przykazaną jedną tabletkę w razie konieczności.

Miss hot, magnez biorę cały czas, brałam nospę zwykła bez recepty, ale wzięłam 3 szt i i tak ulgi mi to nie przyniosło. W końcu samo przeszło.
No właśnie, mój też brzuchol utrudnia wszystko. A stópkę czasami moge wyczuć po prawej stronie
Ja piorę tylko ciuszki, pieluszki tetrowe, śpiworek co dostałam w spadku i ochronki z fotelika (też w spadku), poszewki na poduszki i kołderki, prześcieradła.
Kocyki i okrycia kąpielowe tylko wypłukam.
Rożka nie piorę wogóle, tylko go wyprasuję.

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak wy sie golicie okolice intymne? mam na mysli czym i czy same? bo ja do tej pory uzywalam zwyklej golarki bo tak mi bylo najwygodniej, ale teraz jak nie mam "tam" dostepu to myslalam zeby ogolic czyms co spowoduje ze owlosienie nie bedzie tak szybko odrastalo?no ale co???
jezeli chodzi o pomoc w tej sprawie meza to ja dziekuje ja jakos nie lubie tego typu "zabawy" i jest to dla mnie krepujace. a jak wy do tego podchodzicie?
Golenie ... o ile to można nazwać goleniem lustereczko w dłoń i maszynke i heja. Jak bym miała męża, to chyba bym go do tej zabawy nie zaprosiła

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Najpierw próbowałam z lusterkiem, ale jakoś strony mi się myliły i jeździłam sobie maszynką po paznokciach
Potem mąż zapytał, czemu jestem tak "artystycznie" wystrzyżona i sam zaoferował pomoc.

Z pomocy, regularnie mi udzielanej, jestem bardzo, bardzo zadowolona
Teraz kupiliśmy jeszcze olejki do sporządzenia mieszanki do masażu krocza i mój mąż aż się pali do pomocy w kolejnej krępującej kwestii.
No to tylko mięśnie Kegla muszę sama cwiczyc, bo tego za mnie nie zrobi
Oj masować tak, ale golić ... chyba raczej nie. Ale Ci zazdroszcze, ja musze się sama masować

Cytat:
muszę powiedzieć że łazanki mi wyszły wyśmienite
Mogę się wprosić????

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Bliskość bliskością, ale dla mnie takie wspólne golonko zabija pożądanie.
Ja wchodzę do wanny, na siedzisko kładę lusterko i jadę z koksem

O kurcze ja też często biegam siku i prawie nic nie leci... Myślałam, że to synuś przydusza mi pęcherz.
Siku to i ja chodzę, jak opętana

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Czyli problemy z pęchem ma każda. Uff! Bo już myślałam, że tylko mi takie przygody się zdarzają.
W pewnym momencie silnie chce mi się siusiu, pędzę do łazienki, a tam kilka kropel...
Najgorsze jest właśnie, to, że tam tylko kilka kropelek ...

Cytat:

Najważnejsze żeby była zdrowa Jeśli moja Kruszynka nie nadgoni z wagą będę miała lżejszy poród a skoro lekarz stwierdził że jest ok to tego należy się trzymać

Moja była za młoda o 3 tygodnie i starałam się nie panikować. Teraz 24 lipca mam usg i mam nadzieję, że nadrobiła braki w wadze, a jeśli nie to trudno, będzie taka kruszynka malutka.

Ja się do mleka nie mogę zmusić i codziennie zjadam jeden jogurt

Aliisanka co do wydatków, to ja bez ciuszków i pieluch zamknęłam się w 2500 tysiącach:
łóżeczko, materac, pościel, poszewki 2x, wózek, rożek, kocyki, przewijak, akcesoria dla dziecka (gruszki, nożyczki, butelki, okrycia kąpielowe, termometry, majtki jednorazowe, staniki do karmienia, proszek do prania i płyn do płukania i takie tam inne)
Na ciuszki wydałam 100 zł, resztę dostałam w spadku od cioci i koleżanki. Wanienkę i fotelik samochodowy też dostałam.

Do mojej wyprawki muszę dokupić tylko podkłady poporodowe, koszule do szpitala, koszulke XXL do rodzenia, pidżamkę dwu częściową, jeden kocyk ... i chyba komodę jakąs ale bedę szukała używanej ... tak mi się wydaje.

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 20:56   #2337
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Znalazłam te literki na allegro http://www.allegro.pl/search.php?str...personal_rec=0 można zamówić pojedyncze sztuki, ale też ramki z imieniem

Stary 2009-07-22, 21:03   #2338
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Możesz wrzucić link do takich naklejek ?
Ja jeszcze nie wiem co będzie nad łóżeczkiem, dopiero dziś zobaczyłam jak to miejsce mniej więcej wygląda i będę myślała co tam zrobić
Cytat:
Tych naklejek jest cała masa - najlepiej w zakładce Dla dzieci/Pokój dziecięcy/ Dekoracje i ozdoby wpisać w wyszukiwarce "naklejki".

Mi najbardziej spodobały się te:
http://allegro.pl/item690861151_nakl..._promocja.html
A mojemu mężowi te:
http://allegro.pl/item681889477_fajn...ka_jakosc.html

Jeszcze zastanawiam się nad dokupieniem takich:
http://allegro.pl/item683686126_nakl...ly_nowosc.html
http://allegro.pl/item682242072_nakl...do_wyboru.html
http://allegro.pl/item681835769_nakl...ki_polana.html

A jak byście chciały Kubusia to te są fajne
http://allegro.pl/item693098319_nakl...tek_45_sz.html
http://allegro.pl/item688939025_24_p...m_decofun.html

Podobają się Wam któreś?

No i w takim stylu szukałam też firanek i lampki, ale niestety nie znalazłam.

Edytowane przez precious_81
Czas edycji: 2009-07-22 o 21:05
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 21:11   #2339
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Dla mojej córeńki wybrałam imie Julita ... ale czy mogłabym dac jej imię Julieta???? Jakoś bardziej mi się podoba

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 21:11   #2340
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Hmm jak już to ja kupię literki z imieniem, na takie większe kompozycje nie mam miejsce przy łóżeczku póki będzie stało w naszej sypialni
Może w przyszłości jak synek podrośnie i będzie miał swój pokój to o tym pomyślę

Idę spać, jutro jedziemy z mamą na cały dzień do babci na wieś, muszę wypocząć przez noc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości