|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Ja tez przez kilka lat bralam tabletki no ale w czasie karmienia nie mozna, niestety ![]() ![]()
URODZIŁEŚ SIĘ 19 WRZEŚNIA... TEGO DNIA ŚWIAT NA CHWILĘ STANĄŁ W MIEJSCU... OD WTEDY NIC JUŻ NIE JEST TAKIE SAMO... KOCHAMY CIĘ SYNECZKU... NASZ SLUB : AMOR OMNIA VINCIT... Edytowane przez tery i suzy Czas edycji: 2009-07-22 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
Też zapomniałam napisać, że synuś leży głową w dół, po prawej stronie mojego pępka wypina nóżki, a po lewej dupkę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Malinko, to relanium wezmę tylko jak będzie taka potrzeba, ale ufam lekarzowi i myślę, że nie zapisałby mi nic co mogłoby nam zaszkodzić. Poza tym jak takie skurcze się zaczną to lepiej je "uspokoić". Poza tym ta moja koleżanka, która urodziła wczoraj, zażywała relanium 3 razy dziennie przez dłuższy okres czasu, a mała w brzuszku była nadal aktywna. Ja mam przykazaną jedną tabletkę w razie konieczności. Miss hot, magnez biorę cały czas, brałam nospę zwykła bez recepty, ale wzięłam 3 szt i i tak ulgi mi to nie przyniosło. W końcu samo przeszło. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2284 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2285 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w pewnym momencie "poczułam", że nasz synek to Staś. No i nie ma gadania! ![]() Cytat:
Dumam czy się na sobote do kosmetyczki na pedicure nie umówic, bo sama nie daje rady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do kosztów wyprawki, to nie liczyliśmy, nie liczymy i liczyc nie mamy zamiaru. Tak dla zachowania zdrowia psychicznego. ![]() Kupujemy po troszeczku już od 4 miesiąca, choc największe wydatki czekają nas teraz - mebelki, pościel, fotelik samochodowy. Zostały nam jeszcze 52 dni.... w tym tygodniu zaczął się 8 miesiąc - jak ten czas leci... Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-07-22 o 11:53 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |||
Zadomowienie
|
Wspaniałe!!!!
Cytat:
![]() Ja sobie bardzo dokładnie wszystko przemyślałam i stwierdziłam, że upiorę tylko te rzeczy, z którymi skóra dziecka będzie miała bezpośredni kontakt - poszewki i prześcieradła właśnie, body, kaftaniki, śpioszki, pieluchy tetrowe (np. do optarcia buzi) itp Wszystkie ubranka typu spodenki, sweterki, bluzki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dokładnie! Pomyślałam, że jak wsadzę nową kołdrę i poduszkę to tam w środku ten pierz czy to tam jest na pewno jakoś się zniszczy. Poza tym na opakowaniu napisane jest, że hypoalergiczna to wszystko powinno być dobrze.
![]() |
#2287 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana, ja na pedicure do kosmetyczki chodzę chyba od 3 miesięcy ![]() Nimitz, jak zwykle Twoje robótki to arcydzieło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez do kosmetyczki chodze bo sama to juz nie dam rady nic zrobic ze swoimi nogami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Raczkowanie
|
![]()
MISS.HOT prosze o dopisanie imienia ALAN w liscie mamus.
![]()
#2290 |
Zadomowienie
|
dziewczyny jak wy sie golicie okolice intymne?
![]() ![]() jezeli chodzi o pomoc w tej sprawie meza to ja dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2294 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Potem mąż zapytał, czemu jestem tak "artystycznie" wystrzyżona i sam zaoferował pomoc. Z pomocy, regularnie mi udzielanej, jestem bardzo, bardzo zadowolona ![]() ![]() ![]() Teraz kupiliśmy jeszcze olejki do sporządzenia mieszanki do masażu krocza i mój mąż aż się pali do pomocy w kolejnej krępującej kwestii. No to tylko mięśnie Kegla muszę sama cwiczyc, bo tego za mnie nie zrobi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||||||
Rozeznanie
|
Miss.Hot, dzięki za wieści od Aniago! Przy okazji pozdrów ją od nas koniecznie
![]() Cytat:
![]() A którą chcesz chustę? Ja poczytałam sobie wczoraj trochę o noszeniu noworodków, pozycjach spionizowanych i 'fasolce' ![]() ![]() Proszę bardzo, cieszę się, że może się przydać. Ja niektóre rzeczy, jak np. frotte, prefold bambusowy i kieszonki zamówiłam od razu, aby zaoszczędzić na kosztach przesyłki ![]() Zapomniałam też dodać - bo jeszcze nie przyszły od ponad tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() USG nie ma się co bać, i tak pewność będziecie mieć po porodzie ![]() Ja kupiłam wściekle różowy kocyk i też muszę teraz wierzyć w nieomylność badania ![]() Ale fajnie z tym postępem prac ![]() Też kupiłam paczkę jednorazówek - na wszelki wypadek ![]() To samo mam z tymi rożkami, śpiworkami i otulaczami... Kompletnie nie wiem, czy to naprawdę jest takie użyteczne i potrzebne ![]() Natomiast z tymi słodyczami, to kompletnie nie rozumiem, o co chodzi ![]() ![]() ![]() Cytat:
http://www.ecospa.pl/index.php Do masażu niemowląt polecane są też rumiankowy, lawendowy, eukaliptus, neroli i mandarynka. Ponoć pomagają w różnych drobnych schorzeniach, a ja mam zamiar naturalizować dzieciaka, bo chemii nie lubię. Mnie często tak śmiesznie pobolewają prawe żebra ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja dziewczynka też na ostatnim USG 1500g i o tydzień za malutka ![]() Ja oczywiście też złapałam lekką jazdę, a że jeść nie mogę już więcej objętościowo, postanowiłam dodać oleje - lniany (podobno najzdrowszy) i z wiesołka (zamiast łykać w kapsułkach). Mają mnóstwo nienasyconych zdrowych tłuszczów, w tym omega-3 i -6 oraz DHA, więc przydadzą się dzidzi na mózg i oczy ![]() ![]() Poza tym, do budowy kości potrzebny jest wapń i białko. Jem więc teraz bardziej tłusto i białkowo i mam nadzieję, że mi dzidzia urośnie! ![]() A tej skompletowanej wyprawki to naprawdę zazdroszczę - u mnie jeszcze daleko do końca!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Wtajemniczenie
|
muszę powiedzieć że łazanki mi wyszły wyśmienite
![]() ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Witam. W końcu nadrobiłam 2 i pół dnia.
To szybciutko. Mnie zostało 53. Cytat:
Ja wypełnienie wczoraj wyprałam, bo przyszło do nas zamówione na allegro łóżeczko wraz z pościelą i mimo wietrzenie, wypełnienie dalej miało zapach lakieru. więc je wyprałam. Od razu inaczej. Teraz suszą sie powłoczki. Jak wszystko wyschnie i mąż zainstaluje lampkę nocną, to pokażę ścianę dziecka w naszym pokoju. Później ten pokój będzie juz dziecka, ale na razie my będziemy tez w nim spać. Sypialnię zrobimy sobie na wiosnę. A lampkę kupiłam wczoraj w biedronce. Z kubusiem puchatkiem. Jak jest wyłączona to ma kubusia na tle niebieskiego nieba, jak się włącza, to jest kubuś na tle ciemnego nieba z wielkim księżycem i napisem Good night. Fajna na nocne karmienie. Nie ma mocnego światła. Cytat:
Cytat:
Jej, jak Ty to zrobiłaś? Mnie nigdy nic nie wyszło na drutach. szyć zreszta też nie umiem za bardzo. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2299 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja bylam tylko raz na depilowaniu woskiem bikini i nigdy wiecej ni pojde ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym wypychaniem to prawda - mój lekarz też zwracał na to uwagę ![]() A co do zaciskania mięśni Kegla "na czymś" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O, dzięki! Podsunęłaś mi pomysł na jutrzejszy obiad. No chyba że zostanie z dzisiaj, bo tyle zrobiłam minestrone i leczo że chyba przez tydzień będziemy jedli. Ale kisiel zejdzie na miejscu ![]() Karamari moje Bambino Mio przyjdą po 29 lipca ze względu na urlop ![]()
![]() |
#2302 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A surcze miałam od maja. W maju bolesne (nie mocno, ale czułam lekki ból) a teraz nie bolą, ale czuję takie jakby ciągnięcie. I nie cały brzuch robi się twardy tylko jego część. Różna. I lekarz powiedział, że częsta potrzeba oddawania moczu przy małych ilościach jego oddawania też świadczy o sklurczu. Dziewczyny, ajk zrobić opis suwaczka? żeby nie było widać suwaczka tylko np. "Maleństwo" ?
![]() |
#2303 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie wrócę do pigułek, miałam po nich straszne migreny (a brałam rózne rodzaje), spirala to też raczej nie - więc potem się zastanowimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To nie działa na zasadzie, że 2 szt zwykłej to tak jak 1 szt forte - lekarka mi to swego czasu tłumaczyła ![]() Ok ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Wypełniasz wszystko i w ramce pokazuje Ci się jakiś ciąg znaków. Zaznaczasz tą opcję z mniejszą ilością znaków i kopiujesz tylko to od słowa babystrology do liczby 1. W edycji podpisu wpisujesz po tym znaku w miejscu gdzie wstawiłam kropki to co skopiowałaś a za nawiasem wpisujesz to co chcesz byśmy my widziały, czyli tak jak np u mnie synek: [u r l = h t t p : / / . . . ] ... [ / u r l] (tylko bez spacji) ![]()
![]() |
#2304 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wchodzę do wanny, na siedzisko kładę lusterko i jadę z koksem ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Raczkowanie
|
![]()
Dziekuje
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2306 | |
Zadomowienie
|
Chcialabym tak lubic i umiec gotowac jak Ty
![]() Wlasnie probuje zrobic chlebek z Twojego przepisu, ale chyba juz cos skopalam, bo mi strasznie duzo wody zostalo ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-22 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Raczkowanie
|
Dziewuszki, znalazłam całkiem ładne koszule ciążowe/do karmienia ale jak zobaczyłam ceny
![]() ![]() http://www.mjakmama.pl/index.php?m=s...d_nadsekcja=11 A tu dodatkowe coś na popsucie humoru, bo u nas oczywiście kupić tego nie można. No chyba że nasze Holenderki, Belgijki i inne zagraniczne mamusie zaczną rozprowadzać. ![]() http://www.boobdesign.com/boob_eng.html
#2308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() z tym czasem przyjmowania nie jest tak źle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.