|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Odpoczywaj, ile Ci się uda, pa Cytat:
Mam nadzieję, że jakoś to Ci się ułoży ![]() Jejku, ale Ty masz energii
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
Narazie sobie odpuszczam, może do weekendu to "przetrawię".A z tą energią to właśnie mi się wyczerpała Podłoga w kuchni co prawda wymyta i wypastowana ( w łazience zresztą też - bez pastowania oczywiście) a ja cała się kleję z tego upału. Idę pod prysznic i już nie zabieram się za żadną pracę. Jutro rano wymyję podłogę w jednym pokoju i może załapię jeszcze przedpokój. Czytam Wasze posty i nieraz się zastanawiam czy ze mną jest ok. Przecież jestem półtora tygodnia przed terminem a czuję się jakbym w cale w ciąży nie była. Oprócz chwilowych stanów zmęczenia, czasem ucisków na pęcherz, lekkich problemów ze schylaniem się i kucaniem oraz dodatkowych 17 kg nadal mi nic nie dolega. Nadal śpię bez problemu (dobra przyznaję się - dzisiaj w nocy raz wstałam do ubikacji na siku ) śpię równie dobrze na plecach jak i na obu bokach, nie cierpną mi ani ręce ani nogi, nie mam skurczów nóg, biegam po schodach, nogi nie puchną wcale (kostki nadal widoczne), moje przepowiadacze są takie jakieś słabe, że odczuwam je wyłącznie jako twardnienie brzucha, dzidzia mnie nie kopie tylko się leciutko wypina, albo wystawia stópkę z boku brzucha. A ja chodzę do na zakupy okrężną drogą (żeby tylko się przejść jak najdłużej), codziennie wieczorkiem wyciągam mamę na około 1,5 godzinne spacery, a rano wstaję rześka i wypoczęta i sprawdzam czy rzeczywiście pod T-schirtem mam brzuch. Idę wziąć prysznic bo czuję, że spływam z krzesła. |
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że wszystko z Tobą jak najbardziej OK , po prostu świetnie znosisz ciążę . Mnie przez 8 miesięcy też nieźle szło , teraz już gorzej, właśnie ze spaniem, puchną mi palce u rąk i stóp (kostki nie), mogłabym spać na plecach, ale boję się, że coś tam ucisnę i Kuba będzie niedotleniony (mimo, że gin mi mówił, że jeśli ja nie odczuwam dyskomfortu, to i dzidziowi nic nie będzie), śpię w zasadzie tylko na lewym boku, bo Kubuś jest ułożony pleckami po mojej prawej stronie i potrafi się zdenerwować, jak Go ucisnę . Skurcze łydek zdarzają mi się sporadycznie, ale za to bolą wtedy, jak cholera . No i czasem Kuba potrafi się tak wiercić, że mam wrażenie, że rozerwie mi skórę . Przytyłam 12-13 kg, wydaje mi się, że to nie jest dużo, ale jest mi ciężko i... nic mi się nie chce
|
|
|
#1174 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
2. pediatra kiedy pierwszy raz trzeba zaciagnac dziecko do pediatry? i czy w szpitalu cos informuja? lub juz tam robia jakies szczepienia. przepraszam jesli pyt wydadza sie glupie ale ja sama nie chodze do lekarza... Cytat:
cud jakis w czerwcu przypadkiem bedac w aptece zapytalam o rteciowke i !! była, pani mgr zdziwiona mowi ze sie odchodzi od takich i ze to resztki magazynowe, aczkolwiek jestem bardzo zadowolona ze udalo mi sie trafic, gdyz naprawde uwazam zwykly termometr za niezastapiony. takie moje skromne zdanie ![]() Sweet ja sie jednak wypisuje z tego 19.08 chce znacznie wczesniej byłam dzis na basenie- super ale droga powrotna chyba zezarła moja energie na caly dzien, co jeft kuffa?! :P ![]() Frida ja bym babę olała, tzn ja bym ją opie.... ale może akurat nie teraz bo jakoś mi przez te hormony charakter złagodniał i dziwne- ale odpuszczam. Do rzeczy: na co Ci kobito taka zołza? tylko sie zezłoscisz ze cos jest nie tak zamiast ona zajac się Toba to Ty sie bedziesz zajmowac czy ona aby przyszla bo moze nie ma czasu? Masz jeszcze chwilkę, znajdz może inna? hmm? powodzenia tak czy siak uwaga czym prędzej donoszę, iż dzis jeszcze zakladam wątek dla pań pragnących wczesniej urodzić. bede tam gusła odprawiać by stało się ![]()
|
|
|
#1175 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka brzuszki
Żeby nie było zaglądam do was w miarę możliwości ![]() Miramej nie bój się szwów U nas ok, szerzej opisałam na odchowalni ![]() Pozdrawiamy z Amelką
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie dzisiaj wzięło na gary - nagotowałam już garnek fasolki po bretońsku i właśnie wyjęłam z piekarnika tartę cytrynową z przepisu Rachel jakiejś tam z tvn style Tak za mną chodziła, że w końcu zrobiłam. Ja też generalnie za słodkim teraz jestem, ale to podobno na dziewczynkę tak jestAmelka przesłodka Po tatusiu
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad.1 Mnie jakos spejalnie nie bolało, na pocztku tylko ale miałam poranione brodawki. Nie wiem może to zalezy od laktatora, ja miałam ręczny Canpola Lovi. Jesli moge wyrazic swoje zdanie to jesli bedziesz miała mleko odciagaj i podawaj dziecku. Nie ma to jak mleko mamy. Ja cały czas ubolewam, że nie moge karmic swoim mlekiem Ad. 2 Nam nic nie mówili o pierwszej wizycie, tylko zeby w 7 ytg. zycia zgłosic sie na szczepienie. My w 2 tyg. bylismy u pediatry bo mały miał potówki i lekarz kazał przychodzic kiedy tylko bedziemy chcieli, chociazby na kontrole wagi.
|
|
|
#1179 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
No, ale wiadomo jak to jest, myśli same przychodzą.Ale - będzie dobrze, MUSI być! Cytat:
![]() Zrobienie obiadu to w sumie już nie lada wyzwanie. Nie jest mi specjalnie ciężko z brzuszkiem (no, chyba, że leżę i chcę przekręcić się na drugi bok ), nic mi nie puchnie, ale to zmęczenie jest dobijające.Także wiem, co czujesz ![]() Cytat:
Mojego to trzeba zagonić do sprzątania, bo jemu nigdy się nie chce.Za to gdy wraca z pracy w nocy, chce mu się siedzieć do 5 rano i grać na komputerze, ojj tak, to mu się chce. Bardzo mnie to denerwuje.I jest mi przykro ![]() Chociaż znowu gdy mam jakąś zachciankę, to bez niczego idzie do sklepu O nie, właśnie mi przypomniałaś, że nie mam jeszcze termometru ![]() A już myślałam, że brakuje mi tylko przewijaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie nie ma dziś z przerwami wody.Jak ja nie lubię takich dni ![]() Miałam ugotować trochę bigosu, ale oczywiście nie chce mi się
|
|
#1180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też czuję się ciągle zmęczona, myślę, że i pogoda ma znaczenie Cytat:
U mnie dziś też coś nie-teges z wodą
|
|
|
#1181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zabralam sie dzisiaj za generalne mycie kuchni i tak 3 godzinki mi zlecialy a potem sobie tylko u mnie na gorze mebelki pomyje i to co na nich stoi czyli tzw. kurzołapy hehe okna mama bedzie myc...... Cytat:
Cytat:
a ja mam znowu info od Skierki: "Hej co tam slychac?ja wlasnie nie mam co robic -mala spi. Wyjdziemy w najlepszym wypadku w sobote, zalezy jak antybiotyk zadziala. A tak normalnie jutro bysmy poszli-szkoda tym bardziej ze mąż ma wolne tylko do konca tyg. Mala dala popalic troche w nocy ale teraz ok.Krocze dalej boli ale juz coraz lepiej , dzis moge w miare normalnie usiasc.Sam porod to myslalam ze bedzie gorzej, jestem zadowolona ze tak bylo.Moge rodzic jeszcze raz "---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- a co tu tak cicho???
|
|
#1182 | ||
|
Rozeznanie
|
Kamilka juz niedlugo, wytrzymaj
Kupilam elektroniczny, z gietka koncowka, podaje wynik po 1 minucie. Cytat:
Ja tez musze przyznac, ze czuje sie naprawde dobrze. tylko ciagle mi goraco Cytat:
![]() Wlasnie wzielam juz trzeci dzisiaj prysznic, a z tego co wiem, to i tak u nas chlodniej niz w Polsce. Bylam na spotkaniu z kolezanka, przy wychodzeniu z kafejki brzuchem zrzucilam wazonik z kwiatkiem Moj kochany, domyslny maz kupil mi wczoraj polskie czasopisma "Twoj Styl" oraz "M jak mama". Bylam w szoku, bo nawet wiedzial, ktore numery juz mam i kupil nowe Za to robie Mu dzisiaj Jego ulubiony obiad- schaboszczak, mizeria, marchewa z jablkiem i pieczone ziemniaki. Bedzie uczta
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha dobre z tym wazonikiem tż jak widac przejal sie rola ![]() ja sie wczoraj posprzeczalam troche z tż.......w sumie to sama nie wiec o co mi chodzilo-tez chyba hormony mi wala na dekiel......nawet dzisiaj sie nie slowem nie odezwalam do niego i teraz zaluje
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
no i ja jestem, nie zostawili mnie w szpitalu, bo jeszcze nie było po co, zrobili mi ktg. skórcze były tak do 20, max. do 30. a tetno dzidziusia 140-170. Teraz kazali mi przyjsc w piątek na kolejne ktg.
Ale powiem wam ze sie osłuchałam dzisiaj, bo to ktg było przy porodówce, i kobieta obok rodziła, i tak sie darła strasznie ze nie wiedziałam czy mam płakac, czy smiac sie. No nie wiedziałam ze tak kobiety krzyczą przy porodzie.... jakby ją mordowali normalnie.... az sie przestraszyłam,ze moze to tak strasznie boli ze ja tez tak bede sie darła..... Ale obok lezala tez kobieta, co urodziła i dali jej do karmienia pierwszy raz córeczke i jak ta niunia płakała, to i mi sie chciało płakac, ze szczescia tak jakos ![]() No ale te krzyki to straszne były.... dalej w szoku jestem.......... wolałabym chyba tego nie słyszec....... |
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym chyba uciekla jakbym sie tyle naslychala
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
no nie rodze, niestety, ale moze rozkręci sie przez weekend coś. W soboote ja mam urodziny, to moze niunia mi prezent taki zrobi
![]() uwierz mi, ja tez miałam ochote uciec, w piątek to chyba sobie jakies zatyczki do uszu kupie, bo te krzyki to naprawde przerazające są, do tej pory sie nie bałam, ale jak sie nasłuchałam dzisiaj, to juz mi wcale nie tak pilno do tego porodu......szczerze, wolałabym cesarke....... |
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1188 |
|
Zadomowienie
|
Skierko i Kasiu gratluje wam ślicznych córeczek
![]() A dzisiaj znow upal , siedze na szczescie caly dzien w domu wiec nie jest zle... Zaczelam sie martwic ta cesarka , a bardziej tym znieczuleniem -bo co jak je zle zrobia i np bede cos czuc.....Chyba wolalabym byc pod narkozą
|
|
#1189 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
podziwiam was i szacun ![]() bardzo miła wiadomość od Skierki, motywujaca \kupiłam czeszki. przyjaciółce też.
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to sa czeszki?? i pytalam ciebie kiedys o ten cytat z parowkami .....o co w nim chodzi?
|
|
#1191 | |
|
celebriti
|
pamietasz jak bylysmy male to chodzilo sie w takich tenisowkach z gumka z czeska flaga....?
teraz sa w roznych kolorach, wtedy byly biale tylko. ja kupilam na alle , ale juz widzialam na bazarku taniej :|cytat jest z 'krainy chichów', gorąco polecam - wszystkie ksiazki tego autora - J. Carrol, przy czym zacząć nalezy od krainy właśnie
|
|
|
#1192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję w takim razie innym na porodówce, bo ja mam strasznie donośny głos ![]() Ja też.. Cytat:
W sumie ja mam urodziny 15 sierpnia, a termin mam na 19, ale wolałabym abyśmy osobno obchodzili urodziny, bo wtedy na prezent nie mogłabym liczyć A u nas nadal wody nie ma Strasznie mnie to wkurza.Miała być koło 16 i do tej pory jej nie ma ![]() Właśnie sobie obliczyłam, że do porodu zostało mi....27 dni
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2009-07-22 o 19:40 |
||
|
|
|
#1193 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej mamusie
![]() widze, ze frekwencja marna ![]() NUKA - babka polecala, mowila, ze jest lepszy od aventa i chyba miala racje dzis odciagnelam luzem ponad 100ml Cytat:
ad. 2 no ogolnie polozna jak przyjdzie powinna powiedziec kiedy isc do pediatry - uwazam, ze na pierwsze szczepienie to jest pozno i lepiej pojsc wczesniej, jak dziecko ma 2-3tyg chociazby po to zeby sprawdzic czy przybiera na wadze ale mowie, polozna powinna wszystko powiedziec jak dziecko skonczy 4 tyg to wizyta u ortopedy, po 6 tyg szczepienie, i po 3 miesiacu zycia okulista Cytat:
![]() JA NIE CHCE NIGDY WIECEJ RODZIC!!!! zadna strona
|
|
|
#1194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
![]() Dziękujemy za wszystkie miłe słowa o Zuzi Aż się uśmiechnęła jak jej powiedziałam![]() Co do zachłyśnięcia to rehabilitantka pokazała mi co zrobić, ale spróbuję opisać...najpierw wziąć dziecko na ręce brzuszkiem w dół...uderzyć jak najmocniej dwa razy w plecki (ale by nie zrobić krzywdy dziecku) ręką ułożoną w łódeczkę...czyli czyli wszystkie proste palce palce razem (kciuk też), dłoń lekko zgięta...przypomina to troszkę łódkę...następnie położyć dziecko sobie na kolana na brzuszku, główka niżej niż tyłek i oklepywać delikatnie ale zdecydowanie (również łódeczką)...mam nadzieję, że dobrze to zobrazowałam ![]() Skierko Twoja córeczka jest boska Ja mam paskowy by szybko sprawdzić, a jak wynik mnie zaniepokoi to dokładnie sprawdzę rtęciowym...Pani w aptece mówiła że rtęciowy i tak jest najlepszy...na opakowaniu napisane jest że mierzy w 1 min... Cytat:
![]() 1. Odciąganie mnie nie boli z obsługą to pewnie zależy od modelu, ale myślę że sobie poradzisz bez problemu...a dyskomfortu ja akurat nie odczuwam...2. Ja pierwszy raz byłam w ten poniedziałek czyli gdy Mała ma 3 tygodnie...miałam być tydzień wcześniej ale wylądowałyśmy w tym nieszczęsnym szpitalu...Po porodzie nikt o tym nie informuję, a jak zapytałam położnej która do domu przychodzi to stwierdziła że mogę iść kiedy chce...niepoważne to troszkę... Pierwsze szczepienie jest po 6 tygodniu życia dziecka (oczywiście nie licząc tych na porodówce). Nie myśl o tym Ja akurat bardzo źle szwy wspominam, ale miałam ich dużo - sztuk 11...położna stwierdziła że mnie nie pozszywali a pocerowali tak to nieładnie wyglądało...poza tym w pierwszą noc 3 mi pękły, ale to dlatego że ciągle sama wstawałam do Małej i większość nocy spacerowałam z nią po mieszkaniu...więc jeśli już te szwy będą to radzę oszczędzać się przez pierwsze dni... Na pocieszenie powiem że leżała ze mną dziewczyna, która na drugi dzień po porodzie śmigała po oddziale jakby jej w ogóle nie zszyli..więc to bardzo indywidualna sprawa... Mam nadzieję, że Cię nie przestraszyłam Miramejku (na pewno nie chciałam) Cytat:
![]() Co do krzyków to mogą przerażać...ale ja jedyne co pamiętam to jak leżałyśmy z dziewczynami już po porodzie na sali, jakieś kobiety krzyczały a My tylko na siebie i stwierdzałyśmy że biedna kobita, jak dobrze że mamy już to za sobą ![]() I pierwsze o co każda pyta wjeżdżając (na wózku) po porodzie na sale to...CZY BYŁO MNIE BARDZO SŁYCHAĆ hehehehe
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-07-22 o 19:58 |
||
|
|
|
#1195 | |
|
celebriti
|
dziekuje bardzo za odpowiedzi.
ja sobie obiecalam ze nic nie pisnę,na porodowce, bede dzielna i dystyngowana ! ![]() a boję sie jak cholera
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak będzie, czas pokaże.W sumie to wolałabym mieć to już za sobą. Ale jeszcze nie teraz.Niech sobie dzidziuś posiedzi jeszcze jakieś 3 tygodnie. A co tam.
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1198 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za objasnienie cytatu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Unholy specjalne usciski i buziaki dla ciebie i Bartusia od Skierki
|
|
#1199 | |
|
celebriti
|
nie wierzę.............. każdy miał czeszki hihi
http://xdayagainx.blox.pl/resource/czeszki1.jpg
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

, ale od rana byłam na zakupach. Dokupiłam jeszcze kilka rzeczy kosmetycznych dla mojej dziewczynki (Sudocrem, Krem na każdą pogodę - Nivea, Krem S.O.S. - Nivea, Ziajkę - krem dla dzieci (była niedroga - 3,70 i chcę ją przetestować i żel do mycia - Nivea (bo dopiero w domu doczytałam, że ten który kupiłam wczoraj jest po 1 miesiącu życia). W Biedronce kupiłam plastikowe koszyczki (po 2 zł za sztukę) i wszystko mam już poukładane i posegregowane. Przyszykowałam żeberka na obiad i zasiadłam do wizażowania

Narazie sobie odpuszczam, może do weekendu to "przetrawię".
. Mnie przez 8 miesięcy też nieźle szło

Po tatusiu

juz widzialam na bazarku taniej :|