![]() |
#3391 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. VI :)
Cytat:
no i ta męczarnia z aparatem ruchomym, nosiłam go kilka lat, starałam się, rozkręcałam śrubę tak jak orto przykazała a to ustrojstwo skręcało się spowrotem! w ogóle to mam wątpliwości czy to był właściwy aparat, bo jak mi zakładała, to szukała po wszystkich odlewach szczęk bo żaden nie pasował. za każdym razem jak szłam na wizytę do tej wrednej jędzy - orto - to mi się flaki przewracały. zero pomocy, tylko ciągle gadanina. druty się łamały i raniły buzię, a ona zamiast je przypiłować czy podciąć to nic nie robiła.... szkoda słów. na szczęście teraz trafiłam na super orto, która dodała mi trochę otuchy. i fakt już widzę poprawę, ale cały czas wątpię, że zęby będą ładne. przede wszystkim dlatego, że jedynki mam takie wielkie, dwójka martwa i trzeba będzie założyć licówkę, a trójki jak u wampira. ![]() przepraszam dziewczyny, że się tak rozpisałam, ale musiałam to w końcu wyrzucić z siebie, a myślę, że wiele z was mnie rozumie. mam taką nadzieję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez gabryssiaa Czas edycji: 2009-07-23 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3396 |
Raczkowanie
|
tak milutek myslisz ze tylko Ty masz krzywulce i jakies martwe zęby???ja naliczyłam 10 plomb z tego co pamietam w mojej jamie a poza tym 4 zebów nie mam -3 przez ciąze a 1 przez torbiel<nie miałam z kim dziecka zostawic by isc na 3 dni do szpitala>całe zycie zeby mnie przesladowały i co powiedziałam ze nawet jak do trumny beda mnie kłasc juz jako babcie to zycze sobie by mi posmiertnie aparat załozyli-ale sama sobie załorze
![]() ![]() ![]() a ile przepłakałam sie jako dziecko -teraz te dupki poszły by do poprawczaka za psychiczne molestowanie dziecka z krzywymi zebami ale myslisz ze 20 lat temu ktos sie tym przejmował z dorosłych-ja zaczynam 30 lat ![]() Edytowane przez farbowana26 Czas edycji: 2009-07-23 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3397 | |
Rozeznanie
|
Milutek, Farbowana26
w dzieciństwie miałam podobnie ale co tam... najważniejsze to przed nami! Damy radę! A Ty Farbowana26 jesteś tylko o rok starsza, ja zalożyłam mając 29 lat i jest GIT ![]() ![]() ...z hollywoodzkim smilem oczywiście! ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3398 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3399 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój orto twierdzi, że nie ma sensu teraz bo zęby się przesuwają przez co różnica między jedynkami też się tochę zmienia! Ale ostatnio już wspomnial zebym pomyślała jaki chce kształt jedyneczek osiągnąć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3400 |
Wtajemniczenie
|
Hi ho
![]() Ja wróciłam z Krk ( zmęczona, spocona jak diabli! wrr ). Miałam dziś ściągane szwy, nie bolało. Ale zmartwiła mnie jedna rzecz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oby mi się to zrosło bo inaczej nie będzie ciekawie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3401 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ale Was zaniedbałam.... przyznaję się bez bicia. Nie było mnie tu kupę czasu. Oczywiście nie udalo mi się wszystkiego nadrobić ![]() ![]() Miałam wizytę już jakieś dwa tygodnie temu. Muszę zrobić jutro fotki to Wam wrzucę i pokaże. Niestety orto powiedziała, że teraz czeka mnie najgorszy etap leczenia- najmniej estetyczny, gdyż moje dolne ząbki są wysuwane do przodu. Jest to potrzbne, aby dobrze przygotować zęby do operacji. Więc teraz będą one wyglądać coraz gorzej zamiast coraz lepiej ![]()
![]() |
#3402 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny błagam Was o opinię
![]() W ten poniedziałek założyłam aparat stały, do 3 mam zamki szafirowe, dalej metalowe, na razie tylko góra. Obyło się bez separacji, zgryz mam prawidłowy, minimalnie zęby za ciasno, aparat mam nosić ok. roku, czyli bardzo krótko zwłaszcza, ze jestem osobą dorosłą, mam 31 lat. Proszę napiszcie mi, od 3 przy zameczkach sa takie jakby cypelki, a na 6 mam pierścienie ( chyba tak to się nazywa). Te cypelki przy 6 nie sa w pionie, tylko jakby tak odstają po skosie, czy tez tak macie? Mam całe poorane policzki, robią mi się jakby pleśniawki, przyklejam na to wosk, od pon, zuzyłam cały, zanim dzisiaj kupiłam wosk, chodziłam cała wypchana płatkami kosmetycznymi. Zęby mnie praktycznie nie bolą, bolały tylko w pon, ale policzki, to jest masakra, nie mogę dosłownie nic jeść, bo jak wyjmę ten wosk do jedzenia, który zaklejam w ilościach hurtowych, to nie mogę wytrzymać, nie mogę mówić, zużyłam dzisiaj 3/4 op. wosku. Moja orto jest na urlopie, mogę iść do drugiej jutro. Doradzcie coś proszę, przepraszam, całości wątku nie przeczytałam tylko FAQ, nie wiem co mam robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jaką operację będziesz mieć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3405 |
Raczkowanie
|
Od godziny 18:30 jestem 1/2 aparatką ; D Zakładałam dziś na górę - 1300zł (jednak)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chodzi mi o to, czy Wy też macie przy pierścieniach te cypelki takie odchylone po skosie, przy pozostałych są w pionie, te sterczą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3409 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3410 |
Rozeznanie
|
Ja też miałam (i mam nadal) od dziecka kompleksy na punkcie moich zębów. Nienadziwdzilam ich. Zawsze sie krępowalam kiedy poznawalam kogos nowego, bo wydawalo mi sie, że patrzy on tylko na moje zęby ;( nauczyłam się uśmiechać z zamknietymi ustami, bo myśl o krzywych zębach nie pozwalała otworzyć szetoko ust. Wiele razy płakałam z tego powodu.
ps. jutro chyba założą mi HYRAXA ![]() ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3412 |
Raczkowanie
|
a ja mam za sobą pierwszą wizytę u orto po zalożeniu aparatu. wrażenia? takie se...
1-aparat wyciągnął mi już częściowo 2 zza 1 i mam na niej coś-kamień? próchnica? czort wie. no i liczyłam na jakąś akcję z tym. a orto wyluzowana, że poczekamy aż jeszcze się odsłoni, bo teraz to nawet ciężko tam dotrzeć.. no niby racja, ale jakoś nie uśmiecha mi się łazić kilka miesięcy z dziurą w 2. obciachowe to ![]() 2-chciałam niebieskie gumki. albo różowe. bo przezroczyste to się neonowo żółte zrobiły po curry ![]() -chcę niebieskie! -hmm, nie no, metalowe.. -jakie znów metalowe?? nie chcę! -no ale ja musze -ale to będzie widoczne! i co to za metal w ogóle? -niebieskie też będą widoczne -ale ładniejsze -no to może taka kość słoniowa? no i mam jakieś takie jasne ![]() ![]() ![]() ![]() no w każdym razie trochę się wkurzyłam. 3-no i ogólnie taka niedopieszczona wyszłam, bo ani mi nic nie powiedziała ani nie wyjaśniała. ot taśmowo zmieniła co miała i sio, do widzenia za miesiąc. postaram się jednak oceniać babkę tylko po efektach, niechby nie gadała byleby działało. ale wrażenia, jak wyżej, takie se. zęby trochę boleć zaczynają, pewnie jutro będzie znów gerberek na śniadanie (w sensie nie kwiatek tylko te papki ![]() gabryssiaa-smutno. trzymaj sie!
![]() |
#3413 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez redrose89 Czas edycji: 2009-07-23 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3414 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
PIEKNIE DZIEKUJE ![]() ![]() Cytat:
![]() nie jestes sama, po prostu nie ma czym sie "chwalic" - malo kto chce sie ujawniac z takimi pikantnymi szczegolami ad. zebow.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gabryssiaa!, ![]() ![]() i nie denerwuj się tak przed tą zmianą łuku ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pearl126 Czas edycji: 2009-07-23 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpowiedzcie proszę, zryte mam poliki całe, muszę do jutra do południa jakoś przetrwać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3418 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam taki problem......mam aparat 2 miesiace....na gore....tydzien temu mialam skrecany...no i po 3 dniach zaczela mnie bolec ósemka tylko ze na dole a ze jest jej tylko troche to stwierdzialam ze sie wybija, smarowalam mascia i przestalo...teraz znow zaczela mnie bolec ósemka ale po drugiej stronie ale ona juz jest sobie od dluzszego czasu, wiec nie ma co sie tam wybijac...czuje sie tak jakby mnie bolalo gardlo uszy wezly chlonne ale nie czuje sie chora
dziwna akcja....czy to mozliwe zeby pod wplywem aparatu u góry dzialo sie cos na dole....nie wiem czy leciec do orto czy to ormalne czy co jest ze mna?????? pomocy ![]()
![]() |
![]() |
#3419 |
Zakorzenienie
|
idz do orto albo do dentysty, spytać zawsze mozna, a nie bedziesz siedziecw domu i sie zastanawiać czy isc czy nie. jak masz blisko, to nic cie to kosztować przecież nie bedzie
![]() |
#3420 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.polorto.com.pl/pl/index.p...ja+dla+lekarza
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.