...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-23, 17:38   #4111
landi0909
Zakorzenienie

Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

wiolqn widze ze mamy ten sam gust bo ja identyczną mialam na slub siostry w kwietniu
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 19:04   #4112
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Dzien dobry

Ja piernicze, myslałam ze dziś zgine w pracy z ciepła!!! W biurze miałam 31 stopni!!! masakra, człowiek już przestaje myśleć

Ja się póki co nie waże i cotygodniowego mierzenia też robić nie bede bo przy @ to lepiej się nie dobijac Ogólnie to się jakoś trzymie i to nawet bez rzeszków strrrasznie fajna ta dietka

Wiolqn może faktycznie przejdź na 4/3, bo dni warzywne są takie oyszne Ja odkąd jestem na 2/5 to nawet nie czuję ze na diecie jestem A z racji tego że jestem dziwolągiem i Dukanowym wyjątkiem, bo chudnę podczas dni warzywnych, to taki układ bardzo mi pasuje

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez AJKB Pokaż wiadomość
Ja chyba nie zacznę tej diety!
Wczoraj, pełna werwy i pozytywnego myślenia poszłam na zakupy- kupiłam wagę i proteinki do fazy uderzeniowej. I co?? I nic! Wczoraj wieczorem wpadli znajomi i zaproponowali wyjazd weekendowy na biwak (czyt. PIWAk). No i namówili mnie wredne bestie i na ten piwak i na przełożenie diety naponiedziałek.
A ja tak nie lubie...Jak już cos zaplanuje to ma tak być i już. Ale z drugiej strony ale nie daj Boże zgrzeszyć na fazie uderzeniowej bym sobienie wybaczyła.
Dobre jest to że P. obiecał, że przypilnuje mnie żebym juz od poniedziałku zaczęła.
A mam pytanko-cały nabiał kupujecie 0% tłuszczu, czy kefiry lub jogortuy naturalne normalne, a tawróg chudy...Troche się przeraziłam, bo tych produktów 0%to jest mało...Gdzie to kupujecie?? A serki homogenizowane jakie kupujecie? a twarożki farmerskie? Takie normalne?

neitka ja mam do zgubienia 10 kg, a test Dukana wskazał mi tylko 3 dni fazy uderzeniowej. Więc myślę że przy twoich 5 te 4 wystarczą.
Ja staram się kupować przede wszystkim chudy ser i wieśniaczka light. Poza tym jak kupuje jogurt naturalny czy kefir, to raczej nie patrze ile mają tłuszczu... czasami jak mi się rzuci w oczy jakiś napis "1,5%" czy "1%" to wtedy moja ręka po nie sięga, ale jakoś szczególnie to ich nie szukam A dietki faktycznie lepiej nie zaczynaj przed "piwakiem", bo 1. fazy przerwyać nie wolno

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
przy malej nadwadze doktorek zaleca 1 do 3 dni wiec 4 beda akurat.

AJKB ja za bardzo nie zwaracm uwagi na to by wszystko mialo 0%, jak odejmuja tluszcz to niestety rekompensuja to weglowodanami, a lepiej troche zdrowego tluszczyku (potrzebny witaminom do rozpuszczania) niz cukru. Najwazniejsze to nei popadac w paranoje.
Wczoraj TaZowi upieklam takie cudniaste ziemniaczki ze sie sama skusilam na 4 cwiarteczki. Rrrrany jakie dobre. Tryb 5/2 jest dosc ciezki musze przyznac. Moze jednak zrobic 4/3? Bo teskni sie za warzywami. Potem w weekend mam tyle pomyslow na dania warzywne ze az nie wiem co robic.
Waga mi ostatnio skoczyla do 70.1 ale juz dzis pokazala 69.8 wiec ej wybaczam. Byle spadalo nadal. Bo wesele siostrzyczki juz tuz tuz. Teraz problem ma z kiecunia. Bo w sklepach nic ciekawego nie ma.
Co myslicie o tej? Chcialam biala, bo slicznie wyglada, jak Marylin Monroe ale niestety bialej na slub nie wypada, a jak sie doopalam (pewnei w solarium bo od miesiaca jak nei pada to leje) to bedzie akurat.
Sukienka śliczna, tylko gdzie Ty taką znajdziesz? Ja też tak miała przed ślubem siostry, że najpierw się namarzyłam i naooglądałam przed monitorem, znalazłam idealną, a później moje marzenia zostały niszczone przez rzeczywistość sklepową

baaaardzo spodobała mi się dzisiaj ta sukienka:
https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=2125

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2009-07-23 o 19:05
mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 22:00   #4113
lilastarska
Raczkowanie

GG do lilastarska

Chyba jedyna dieta, która po dojściu do upragnionej wagi nie zostawia człowieka samego, jak dziecko w cukierni, bez nadzoru rodziców, to jest ogromny plus całej, nazwijmy to, kuracji. Dopiero od 10 dni stosuje wszelkie zalecenia dr Dukana, na wadze ubyło 3,5 kg, a i jakoś tak wewnętrznie czuję się lepiej, skóra twarzy też jakby skorzystała, bo brak cukru, tłuszczu i innych przyjemności.
lilastarska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 08:51   #4114
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Dzień dobry Ale tu cicho

U Was też jest tak gorąco??? ja dzisiaj spędzam dzień z moim najlepszym przyjacielem klimatyzatorem troche koleś jest głośny, ale przyjemnie mi z nim :P
Zaraz sie znowu zabieram do pisania... ale jeszcze chodzić 5 stron i już koniec Ale najpierw kawa... Kawa to podstawa

Na śniadanie była owsianka

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez lilastarska Pokaż wiadomość
Chyba jedyna dieta, która po dojściu do upragnionej wagi nie zostawia człowieka samego, jak dziecko w cukierni, bez nadzoru rodziców, to jest ogromny plus całej, nazwijmy to, kuracji. Dopiero od 10 dni stosuje wszelkie zalecenia dr Dukana, na wadze ubyło 3,5 kg, a i jakoś tak wewnętrznie czuję się lepiej, skóra twarzy też jakby skorzystała, bo brak cukru, tłuszczu i innych przyjemności.
Oj to fakt, mam wrażenie że organizm bardzo lubi tą dietę (no, moze poza zaparciami ). A zobaczysz jak pewnego dnia postanowisz zgrzeszyć (czego Ci oczywiście nie życze), zjesz coś niedozwolonego i bedzie Ci tak masakrycznie źle, niedobrze i ciężko na żołądku przez 2 dni! wtedy odechciewa się grzeszenia!

No i fakt, ja też sie bardzo cieszę, ze są jeszcze kolejne 2 fazy i że doktorek dokładnie nam mówi co potem robić... tylko ciekawa jestem czy to faktycznie tak działa, bo w sumie to nie znam jeszcze nikogo, kto przeszedł przez faze 3. i 4.

Stary 2009-07-24, 09:01   #4115
landi0909
Zakorzenienie

mądrala hehe ja tez chudne na warzywkach tzn waga mi ubywa na P+W a na proteinach intensywnie spala mi sie tluszczyk i az mam dreszcze wtedy

dzisiaj mega zaparcie, okres, mega ból brzucha i ten upał.. a nawet nad wodę nie mogę iść bo muszę się do wyjazdu szykować i trochę ogarnąć bo jutro będzie szlifowanie ścian no i będzie troche pyłu..

na 2 tygodnie przeszlam na III fazę zobaczymy co z tego wyniknie
Stary 2009-07-24, 09:09   #4116
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
mądrala hehe ja tez chudne na warzywkach tzn waga mi ubywa na P+W a na proteinach intensywnie spala mi sie tluszczyk i az mam dreszcze wtedy

dzisiaj mega zaparcie, okres, mega ból brzucha i ten upał.. a nawet nad wodę nie mogę iść bo muszę się do wyjazdu szykować i trochę ogarnąć bo jutro będzie szlifowanie ścian no i będzie troche pyłu..

na 2 tygodnie przeszlam na III fazę zobaczymy co z tego wyniknie
Aaaaa!!! tylko nie szlifowanie ścian!!! Ja mam uraz! Jak sobie przypomnę ten drobniusieńki pyłek w każdej szczelinie, to mnie normalnie...

A na zaparcia spróbuj wypić len albo herbatkę oczyszczającą

trzymam kciuki za 3. faze :

Stary 2009-07-24, 10:04   #4117
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
wiolqn widze ze mamy ten sam gust bo ja identyczną mialam na slub siostry w kwietniu
i jak sie ukladala? bo mnie dziewczyny przestraszyly ze ona tylko na zdjeciu tak ladnie wyglada a jaksie stoi to juz nie?

Cytat:
Napisane przez mądrala Pokaż wiadomość
Sukienka śliczna, tylko gdzie Ty taką znajdziesz?
na allegro znalazlam u siebie na ebayu ale zaczyna sie od 50F a na allegro ostatnio poszla za 56zl (przegapilam niestety bo zapomnialam ze allegro na polskim czasie dziala a nie angielskim)

bylam wczoraj na Bruno w kinie. yuck! co za porabany film,
prosto z pracy wiec glodna bylam nieziemsko, az mnie brzuszek bolal. Wiec jak juz dotarlismy do domu to musialo byc cos 5-minutowego do zjedzenia i padlo na tagliatele z krewetkami i sosem carbonara. Mam nadzieje ze zostanie mi wybaczone...

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 11:42   #4118
mimee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AJKB Pokaż wiadomość
mimee -ja narazie taka cwaniara jestem bo tylko teoretyzuję i nie wiem co przezywacie , ale czytam właśnie książkę więc mam wiedzę stamtąd niejako na "świeżo" , a tam właśnnie "stojało napisane" że czasami lepiej przejść do fazy 3, odpocząc sobie troche nabrać siły, chęci i motywacji i powrócić do fazy 2... Więc wytłumacz mężowi że ty właśnie odpoczywasz i nie ma się czepiać
właśnie chyba tak to nazwę, ze odpoczywamtylko wiem jak ciężko jest powrócić do 2 fazy, bo podejście robię już chyba czwarte...nie ma co porzucać reżimu dla odpoczynku. potem jest ciężej - przynajmniej dla mnie.

a swoją drogą to chyba powędruję do lekarza po jakiś wspomagacz, bo jakby nie patrzeć do prawidlowego BMI brakuje mi jeszcze 18kg, a coś czuje, ze sama nie dam rady...może wspomagacz + wasze wsparcie i dam radę
meta - 63
givenchy ange ou demon tendre
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=513746

cel realizuje się poprzez działanie
machina ruszyła
mimee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 12:18   #4119
lilastarska
Raczkowanie

GG do lilastarska

Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 -----

No i fakt, ja też sie bardzo cieszę, ze są jeszcze kolejne 2 fazy i że doktorek dokładnie nam mówi co potem robić... tylko ciekawa jestem czy to faktycznie tak działa, bo w sumie to nie znam jeszcze nikogo, kto przeszedł przez faze 3. i 4.
Ja akurat znam i uwierz mi, że Ci którzy stosowali tę dietę skrupulatnie, są teraz wniebowzięci, kilogramy nie wracają, bo organizm, jak zapewniał Dukan, polubił swoją wagę i ani mu się widzi wracać do poprzednich rozmiarów. A ja narazie nie mam na koncie żadnych grzeszków, ale czuję, że przerwę 2 fazę za jakiś czas, bo chciałabym zacząć biegać, a wiem, że nie mogę ciągnąć dwóch rzeczy na raz, bo żadna mi nie wyjdzie, także przejdę na 3 fazę. Powodzenia wszystkim życzę
Stary 2009-07-24, 12:39   #4120
landi0909
Zakorzenienie

wiolqn w sumie dobrze sie ukladala bo fajny material ale trzeba miec raczej plaski brzuszek do niej bo kazda fałdkę widac ja na szczęście wtedy nie miałam aż takiego dużego brzucholka więc jakos normalnie wyglądałam ale po weselu za bardzo sobie pozwalałam no i brzusio urósł teraz pozbywam się go chociaż bardziej idzie z bioder ale to też dobrze bo tyłek i biodra mam szerokie

ajjj jutro nareszcie piękna Norwegia będę tu rzadziej zaglądać więc mnie proszę nie obgadywać tutaj
Stary 2009-07-24, 13:46   #4121
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

tak sobie mysle zeby sprobowac takiego trybu:
poniedzialek-wtorek proteiny
sroda warzywka (dla przelamania nudy)
czwartek-piatek proteiny
weekend warzywka

co myslicie?za bardzo wymyslam?

bo jak ciagne 5 dni protein to za bardzo mnei ciagnie do innych rzeczy

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 14:05   #4122
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Napisane przez mimee Pokaż wiadomość
właśnie chyba tak to nazwę, ze odpoczywamtylko wiem jak ciężko jest powrócić do 2 fazy, bo podejście robię już chyba czwarte...nie ma co porzucać reżimu dla odpoczynku. potem jest ciężej - przynajmniej dla mnie.

a swoją drogą to chyba powędruję do lekarza po jakiś wspomagacz, bo jakby nie patrzeć do prawidlowego BMI brakuje mi jeszcze 18kg, a coś czuje, ze sama nie dam rady...może wspomagacz + wasze wsparcie i dam radę
Mimee może faktycznie skonsultuj się z jakimś lekarzem Tylko nie wiem czy jakikolwiek lekarz bedzie wiedział co to jest dieta Dukana...ostatnio to ja w ogóle mam wielkie wątpliwości co do wiedzy i kompetencji naszych lekarzy Ja jak mialm zastój przez jakiś czas to nawet zastanawialam się czy nie zacząć brać jakiegoś "wspomagacza", który ruszylby mój metabolizm, ale później na szczęście jakoś ruszyło...niewiele bo niewiele, ale ruszyło...
Co do BMI, to moje jest w normie, w sumie to teoretycznie zawsze było (tylko wczesniej to juz na granicy) Marzy mi się BMI 20

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Ja akurat znam i uwierz mi, że Ci którzy stosowali tę dietę skrupulatnie, są teraz wniebowzięci, kilogramy nie wracają, bo organizm, jak zapewniał Dukan, polubił swoją wagę i ani mu się widzi wracać do poprzednich rozmiarów. A ja narazie nie mam na koncie żadnych grzeszków, ale czuję, że przerwę 2 fazę za jakiś czas, bo chciałabym zacząć biegać, a wiem, że nie mogę ciągnąć dwóch rzeczy na raz, bo żadna mi nie wyjdzie, także przejdę na 3 fazę. Powodzenia wszystkim życzę
A to bardzo pocieszające informacje Ja musze przyznać że już się też polubiłam z tą dietą, jedynie owoców mi czasami brakuje

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
wiolqn w sumie dobrze sie ukladala bo fajny material ale trzeba miec raczej plaski brzuszek do niej bo kazda fałdkę widac ja na szczęście wtedy nie miałam aż takiego dużego brzucholka więc jakos normalnie wyglądałam ale po weselu za bardzo sobie pozwalałam no i brzusio urósł teraz pozbywam się go chociaż bardziej idzie z bioder ale to też dobrze bo tyłek i biodra mam szerokie

ajjj jutro nareszcie piękna Norwegia będę tu rzadziej zaglądać więc mnie proszę nie obgadywać tutaj
landi właśnie że bedziemy Cie obgadywac :P z zazdrości!!!
A tak serio to baw sie dobrze i zrób mnóstwo cudnych zdjęć aaaa i jedz dużo łososia

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
tak sobie mysle zeby sprobowac takiego trybu:
poniedzialek-wtorek proteiny
sroda warzywka (dla przelamania nudy)
czwartek-piatek proteiny
weekend warzywka

co myslicie?za bardzo wymyslam?

bo jak ciagne 5 dni protein to za bardzo mnei ciagnie do innych rzeczy
Wiolqn a to nie trzeba wybrać, któregoś z trybów proponowanych przez Dukana??? A poza tym, ja nie wiem czy Twój organizm nie zeświruje przy takiej rotacji może zrób sobie po protu 3/4??? np. wtorek, sroda, czwartek- proteinki, reszta dni z warzywami.

Stary 2009-07-24, 16:05   #4123
landi0909
Zakorzenienie

hehehe ok zrobie duuużo zdjęć a te najładniejsze gdzieś wkleję i Wam pokażę
już się nie moge doczekać
tylko szkoda że mam przed sobą 2 godziny lotu, 7 godzin jazdy autem a godzina promem ale jakoś wytrzymam tylko gorzej będzie wytrzymać dlatego że @ mam i to wręcz krwotoczny
Stary 2009-07-24, 17:16   #4124
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
hehehe ok zrobie duuużo zdjęć a te najładniejsze gdzieś wkleję i Wam pokażę
już się nie moge doczekać
tylko szkoda że mam przed sobą 2 godziny lotu, 7 godzin jazdy autem a godzina promem ale jakoś wytrzymam tylko gorzej będzie wytrzymać dlatego że @ mam i to wręcz krwotoczny
a czemu tak długo??? 2 godz. samolotem rozumiem, prom też, ale aż 7 godz. samochodem toż to jak ode mnie na Mazury
Ale wiesz co, I TAK WARTO!!! Trzymaj się dzielnie i czekam na zdjecia

P.S. Wygrałam błyszczyki na allegro

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2009-07-24 o 17:24
Stary 2009-07-24, 18:12   #4125
lilastarska
Raczkowanie

GG do lilastarska

Ależ ja mam zapłon, dopiero dzisiaj, po 13 dniach stosowania Protal, wpadłam na pomysł żeby wykorzystać przepis na placki z otrąb owsianych. Eureka! Zabiłam tym samym moje rosnące pragnienie pieczywa. Taki placuszek z chudą wędlinką albo twarożkiem to zbawienie w monotonnym proteinowym ciągu Ciekawe czy można trochę to podscycić jakimś czosnkiem albo innymi ziołami...
Stary 2009-07-24, 18:36   #4126
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Ależ ja mam zapłon, dopiero dzisiaj, po 13 dniach stosowania Protal, wpadłam na pomysł żeby wykorzystać przepis na placki z otrąb owsianych. Eureka! Zabiłam tym samym moje rosnące pragnienie pieczywa. Taki placuszek z chudą wędlinką albo twarożkiem to zbawienie w monotonnym proteinowym ciągu Ciekawe czy można trochę to podscycić jakimś czosnkiem albo innymi ziołami...
Oj tak, chlebek ratuje tak samo desery
Zioła i przyprawy jak najbardziej o szczerze polecam przyrządzenie tego chleba na grillu, czyli najpierw trzeba go zrobić w mikrofali, a potem (jak ostygnie) można sobie wrzucić na grilla. PYSZNY!

Stary 2009-07-24, 19:13   #4127
landi0909
Zakorzenienie

mądrala - ja lece samolotem do Oslo a z Oslo przez te góry do Haugesund a wiesz tam się jeździ czasem nawet po 50km/h więc trochę to trwa.. ale warto warto
Stary 2009-07-24, 21:45   #4128
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
mądrala - ja lece samolotem do Oslo a z Oslo przez te góry do Haugesund a wiesz tam się jeździ czasem nawet po 50km/h więc trochę to trwa.. ale warto warto
To powodzenia landi odpoczywaj, albo jak to mówi mój znajomy "poczywaj"

Stary 2009-07-25, 08:05   #4129
landi0909
Zakorzenienie

oj będę odpoczywać, będę szczególnie że z sypialni będzie widok na fiord..

buziaki dziewczyny i miłego odchudzania!! wrócę tu jak będę już w Polsce
Stary 2009-07-25, 13:04   #4130
dodzia1
Przyczajenie

Witam dziewczynki, dawno mnie nie było. Dziś zaczął się mój 7 dzień fazu uderzeniowej rano waga pokazała 72,50 kg. czyli jest mnie mniej o 4,20kg w 6 dnia. Dietka jest kapitalna polecam każdemu Miłego dnia.
Stary 2009-07-25, 13:21   #4131
dukan
Przyczajenie

Witam
do dzisiaj -przez ostatnie 18dni-schudłam na tej diecie 6,5kg.Jestem lżejsza,szczęśliwa i baaaaardzo zdeterminowana.To jest chyba jedyna dieta,podczas której szybko widać efekty a to z kolei bardzo motywuje,na mnie przynajmniej tak to podziałało.Pozdrawiam
dukan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 13:31   #4132
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Napisane przez dodzia1 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki, dawno mnie nie było. Dziś zaczął się mój 7 dzień fazu uderzeniowej rano waga pokazała 72,50 kg. czyli jest mnie mniej o 4,20kg w 6 dnia. Dietka jest kapitalna polecam każdemu Miłego dnia.
No to gratuluje
Fakt, dieta jest naprawdę super Ja dzisiaj, pomimo @, weszłam na wagę i zobaczyłam 58,1 czyli jeszcze tylko 0,1kg i bede sobie mogła odjąć kolejny kilogram w podpisie

A na obiad był rosołek...pyyyychaaa

Stary 2009-07-25, 13:58   #4133
neitka
Zadomowienie

GG do neitka

Weszlam sobie poczytać, jak chudniecie - ja stoję w miejscu a w dodatku dziś zjadłam kromkę chleba - strasznie kręciło mi się w głowie, uznałam że potrzebuję troszkę węgli i po tej kromce (mały, kwadratowy ziarnisty chlebek) przeszło.
Gratuluję

ale ja nie mam żadnego problemu z zaparciami - wręcz odwrotnie - miałam nawet lekkie kłopoty w drugą stronę na uderzeniowej, Mam na to sposób. Rano - na czczo pół litra ciepłej wody. Serio - kilka dni i róznica jest znaczna. Zawsze można spróbować, choć na początku ta woda nie wchodzi tak znowu łatwo...

A! Mądralo, teraz przeczytałam Twój post i aż mi się gębą ucieszyła... Mam okres i to w dodatku spóźniony (ale to u mnie reguła przy upale) i to pewnie stąd wymiary stoją w miejscu - mam nadzieję A Tż mówił że na pewno są konkretne przyczyny dlaczego dieta nie działa.

Pytanie: czy odrobina ketchupu to grzech ciężki?

neitka

Edytowane przez neitka
Czas edycji: 2009-07-25 o 14:03
neitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 15:49   #4134
lilastarska
Raczkowanie

GG do lilastarska

Odrobina ketchupu to będzie grzech lekki, moim zdaniem, ale grzeszek do grzeszka... i waga staje Lepiej chyba zrobić ketchup własnej produkcji, wtedy nie będzie żadnego grzechu , znalazłam oto taki przepis w internecie :
Ketchup

Składniki:
- Na 1 litr przecieru pomidorowego wziąć
- 1/8 l octu 10%,
- 15 dkg cukru,
- 0,3 dkg soli kuchennej,
- 1,5 dkg miazgi cebulowej
- 0,5 dkg przypraw łącznie:
- goździki,
- cynamon,
- pieprz,
- gałka muszk.
- miazga czosnku.
Wykonanie:
Przyprawy korzenne moczyć w occie na gorąco w ciągu 1-1,5 godz. Wyciąg odcedzić,dodać soli i cukru i wymieszać z przecierem pozbawionym ziaren.
Ogrzać prawie do wrzenia i wlać do wyparzonych słoików lub butelek o szerokich szyjkach. Ma mieć konsystencję zawiesistą i jednolita, żywą barwę. Naczynia zamknąć i pasteryzować w temp. 80-85 C 45 min. Ja bym próbowała i do smaku i dodała to i owo przed pasteryzacja.
Stary 2009-07-25, 17:29   #4135
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Cytat:
Napisane przez neitka Pokaż wiadomość
Weszlam sobie poczytać, jak chudniecie - ja stoję w miejscu a w dodatku dziś zjadłam kromkę chleba - strasznie kręciło mi się w głowie, uznałam że potrzebuję troszkę węgli i po tej kromce (mały, kwadratowy ziarnisty chlebek) przeszło.
Gratuluję

ale ja nie mam żadnego problemu z zaparciami - wręcz odwrotnie - miałam nawet lekkie kłopoty w drugą stronę na uderzeniowej, Mam na to sposób. Rano - na czczo pół litra ciepłej wody. Serio - kilka dni i róznica jest znaczna. Zawsze można spróbować, choć na początku ta woda nie wchodzi tak znowu łatwo...

A! Mądralo, teraz przeczytałam Twój post i aż mi się gębą ucieszyła... Mam okres i to w dodatku spóźniony (ale to u mnie reguła przy upale) i to pewnie stąd wymiary stoją w miejscu - mam nadzieję A Tż mówił że na pewno są konkretne przyczyny dlaczego dieta nie działa.

Pytanie: czy odrobina ketchupu to grzech ciężki?
Neitka to napewno przez @ wtedy nam się po prostu woda zbiera w organizmie, czujemy sie "napuchnięte" i ociężałe... ok. 3 lub 4 dnia okresu najczęściej ta woda schodzi i wszystko wraca do normy Także nie ma się co przejmować

A mam jeszcze pytanie, czy używasz słodzika albo czegoś takiego??? Bo to dziwne ze kręciło Ci się w głowie ja tak sie czułam na SB jak przez tydzien nie dałam organizmowi żadnego cukru... ale na Dukanie piję 2 kawy dziennie i tą pierwszą (w pracy) z niecałą łyzeczką cukru, a drugą (w domu) z 1 tabl.słodzika

A ketchup to nie grzech w koncu chyba anwet Dukan pisał, że troszkę go mozna sobie dodać do jedzenia

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2009-07-25 o 17:31
Stary 2009-07-25, 17:55   #4136
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
A ketchup to nie grzech w koncu chyba anwet Dukan pisał, że troszkę go mozna sobie dodać do jedzenia
Dukan zabrania ketchupu, ze względu na cukier.
Stary 2009-07-25, 18:37   #4137
lilastarska
Raczkowanie

GG do lilastarska

To zależy jaki ketchup, jeżeli z cukrem to rzeczywiście nie powinno się go używać, są podobno jakieś w wersji light, ale nie spotkałam się z takim cudem, są więc cztery wyjścia ; zgrzeszyć z ketchupem ze sklepu, poszukać ketchupu light, zrobić własny ketchup albo obyć się bez ketchupu.

Ja natomiast mam prze, prze, przeogromną chęć na TIRAMISU, chodzi za mną od 3 dni, ale nie chciałabym żeby naruszyło to co dotychczas udało mi się zrealizować i jak zawsze Cudowny Pan Google przychodzi z pomocą.

Edytowane przez lilastarska
Czas edycji: 2009-07-25 o 18:39
Stary 2009-07-25, 19:59   #4138
Magdulina79
Przyczajenie

Hej dziewczyny chciałabym do Was dołączyć. Jestem na diecie 7 dzień i narazie -2,5kg mnie już mniej. Marzy mi sie waga 60kg ale już 64 mnie zadowoli. Także trzymam się dzielnie. Dodam że startuje z wagi 75 kg przy wzroście 173cm
Pozrawiam
Magdulina79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 20:15   #4139
mimee
Raczkowanie

gęba mi się cieszy jak czytam posty kobitek, które zaczynajątak, tak szybciutko leci na początku i to daje motywacje do dalszej walki. ale potem jak leci kg na tydzień to max..może dobre i to. dla mnie mało było. no i teraz mam dietowego doła.

broń boże was nie zniechęcamtylko tak mi się dziwnie robi jak sobie przypomnę jak to na początku człowiek się radował...
meta - 63
givenchy ange ou demon tendre
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=513746

cel realizuje się poprzez działanie
machina ruszyła
mimee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 20:32   #4140
Magdulina79
Przyczajenie

Zgadza się na początku zawsze szybko to przychodzi ja najbardziej boję się zastojów chociaż ciut ale żeby waga spadała.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości