|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
wiolqn widze ze mamy ten sam gust bo ja identyczną mialam na slub siostry w kwietniu
|
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja piernicze, myslałam ze dziś zgine w pracy z ciepła!!! W biurze miałam 31 stopni!!! masakra, człowiek już przestaje myśleć ![]() Ja się póki co nie waże i cotygodniowego mierzenia też robić nie bede bo przy @ to lepiej się nie dobijac Ogólnie to się jakoś trzymie i to nawet bez rzeszków Wiolqn może faktycznie przejdź na 4/3, bo dni warzywne są takie oyszne Ja odkąd jestem na 2/5 to nawet nie czuję ze na diecie jestem A z racji tego że jestem dziwolągiem i Dukanowym wyjątkiem, bo chudnę podczas dni warzywnych, to taki układ bardzo mi pasuje ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
A dietki faktycznie lepiej nie zaczynaj przed "piwakiem", bo 1. fazy przerwyać nie wolno ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Ja też tak miała przed ślubem siostry, że najpierw się namarzyłam i naooglądałam przed monitorem, znalazłam idealną, a później moje marzenia zostały niszczone przez rzeczywistość sklepową ![]() baaaardzo spodobała mi się dzisiaj ta sukienka: https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=2125
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2009-07-23 o 19:05 |
||
|
|
|
#4113 |
|
Raczkowanie
|
Chyba jedyna dieta, która po dojściu do upragnionej wagi nie zostawia człowieka samego, jak dziecko w cukierni, bez nadzoru rodziców, to jest ogromny plus całej, nazwijmy to, kuracji. Dopiero od 10 dni stosuje wszelkie zalecenia dr Dukana, na wadze ubyło 3,5 kg, a i jakoś tak wewnętrznie czuję się lepiej, skóra twarzy też jakby skorzystała, bo brak cukru, tłuszczu i innych przyjemności.
|
|
|
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ale tu cicho U Was też jest tak gorąco??? ja dzisiaj spędzam dzień z moim najlepszym przyjacielem klimatyzatorem troche koleś jest głośny, ale przyjemnie mi z nim :PZaraz sie znowu zabieram do pisania... ale jeszcze chodzić 5 stron i już koniec ![]() Na śniadanie była owsianka ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
). A zobaczysz jak pewnego dnia postanowisz zgrzeszyć (czego Ci oczywiście nie życze), zjesz coś niedozwolonego i bedzie Ci tak masakrycznie źle, niedobrze i ciężko na żołądku przez 2 dni! ![]() No i fakt, ja też sie bardzo cieszę, ze są jeszcze kolejne 2 fazy i że doktorek dokładnie nam mówi co potem robić...
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
mądrala hehe ja tez chudne na warzywkach
tzn waga mi ubywa na P+W a na proteinach intensywnie spala mi sie tluszczyk i az mam dreszcze wtedy ![]() dzisiaj mega zaparcie, okres, mega ból brzucha i ten upał.. a nawet nad wodę nie mogę iść bo muszę się do wyjazdu szykować i trochę ogarnąć bo jutro będzie szlifowanie ścian no i będzie troche pyłu.. ![]() na 2 tygodnie przeszlam na III fazę zobaczymy co z tego wyniknie
|
|
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam uraz! Jak sobie przypomnę ten drobniusieńki pyłek w każdej szczelinie, to mnie normalnie... A na zaparcia spróbuj wypić len ![]() trzymam kciuki za 3. faze :
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na allegro znalazlam u siebie na ebayu ale zaczyna sie od 50F a na allegro ostatnio poszla za 56zl (przegapilam niestety bo zapomnialam ze allegro na polskim czasie dziala a nie angielskim)bylam wczoraj na Bruno w kinie. yuck! co za porabany film, prosto z pracy wiec glodna bylam nieziemsko, az mnie brzuszek bolal. Wiec jak juz dotarlismy do domu to musialo byc cos 5-minutowego do zjedzenia i padlo na tagliatele z krewetkami i sosem carbonara. Mam nadzieje ze zostanie mi wybaczone...
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
|
#4118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko wiem jak ciężko jest powrócić do 2 fazy, bo podejście robię już chyba czwarte...nie ma co porzucać reżimu dla odpoczynku. potem jest ciężej - przynajmniej dla mnie. a swoją drogą to chyba powędruję do lekarza po jakiś wspomagacz, bo jakby nie patrzeć do prawidlowego BMI brakuje mi jeszcze 18kg, a coś czuje, ze sama nie dam rady... może wspomagacz + wasze wsparcie i dam radę
|
|
|
#4119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
wiolqn w sumie dobrze sie ukladala bo fajny material ale trzeba miec raczej plaski brzuszek do niej bo kazda fałdkę widac
ja na szczęście wtedy nie miałam aż takiego dużego brzucholka więc jakos normalnie wyglądałam ale po weselu za bardzo sobie pozwalałam no i brzusio urósł teraz pozbywam się go chociaż bardziej idzie z bioder ale to też dobrze bo tyłek i biodra mam szerokie ![]() ajjj jutro nareszcie piękna Norwegia będę tu rzadziej zaglądać więc mnie proszę nie obgadywać tutaj
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie mysle zeby sprobowac takiego trybu:
poniedzialek-wtorek proteiny sroda warzywka (dla przelamania nudy) czwartek-piatek proteiny weekend warzywka co myslicie?za bardzo wymyslam? bo jak ciagne 5 dni protein to za bardzo mnei ciagnie do innych rzeczy
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak mialm zastój przez jakiś czas to nawet zastanawialam się czy nie zacząć brać jakiegoś "wspomagacza", który ruszylby mój metabolizm, ale później na szczęście jakoś ruszyło...niewiele bo niewiele, ale ruszyło... Co do BMI, to moje jest w normie, w sumie to teoretycznie zawsze było (tylko wczesniej to juz na granicy) Marzy mi się BMI 20 ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
Ja musze przyznać że już się też polubiłam z tą dietą, jedynie owoców mi czasami brakuje ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
A tak serio to baw sie dobrze i zrób mnóstwo cudnych zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
A poza tym, ja nie wiem czy Twój organizm nie zeświruje przy takiej rotacji może zrób sobie po protu 3/4??? np. wtorek, sroda, czwartek- proteinki, reszta dni z warzywami.
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe ok zrobie duuużo zdjęć a te najładniejsze gdzieś wkleję i Wam pokażę
![]() już się nie moge doczekać ![]() tylko szkoda że mam przed sobą 2 godziny lotu, 7 godzin jazdy autem a godzina promem ale jakoś wytrzymam tylko gorzej będzie wytrzymać dlatego że @ mam i to wręcz krwotoczny
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu tak długo??? 2 godz. samolotem rozumiem, prom też, ale aż 7 godz. samochodem toż to jak ode mnie na Mazury ![]() Ale wiesz co, I TAK WARTO!!! Trzymaj się dzielnie i czekam na zdjecia ![]() P.S. Wygrałam błyszczyki na allegro
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2009-07-24 o 17:24 |
|
|
|
|
#4125 |
|
Raczkowanie
|
Ależ ja mam zapłon, dopiero dzisiaj, po 13 dniach stosowania Protal, wpadłam na pomysł żeby wykorzystać przepis na placki z otrąb owsianych. Eureka! Zabiłam tym samym moje rosnące pragnienie pieczywa. Taki placuszek z chudą wędlinką albo twarożkiem to zbawienie w monotonnym proteinowym ciągu
Ciekawe czy można trochę to podscycić jakimś czosnkiem albo innymi ziołami...
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zioła i przyprawy jak najbardziej
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
mądrala - ja lece samolotem do Oslo a z Oslo przez te góry do Haugesund a wiesz tam się jeździ czasem nawet po 50km/h więc trochę to trwa..
ale warto warto
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj, albo jak to mówi mój znajomy "poczywaj"
|
|
#4129 |
|
Zakorzenienie
|
oj będę odpoczywać, będę
szczególnie że z sypialni będzie widok na fiord.. ![]() buziaki dziewczyny i miłego odchudzania!! wrócę tu jak będę już w Polsce
|
|
|
|
#4130 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczynki, dawno mnie nie było. Dziś zaczął się mój 7 dzień fazu uderzeniowej rano waga pokazała 72,50 kg. czyli jest mnie mniej o 4,20kg w 6 dnia. Dietka jest kapitalna polecam każdemu
Miłego dnia.
|
|
#4131 |
|
Przyczajenie
|
Witam
do dzisiaj -przez ostatnie 18dni-schudłam na tej diecie 6,5kg.Jestem lżejsza,szczęśliwa i baaaaardzo zdeterminowana.To jest chyba jedyna dieta,podczas której szybko widać efekty a to z kolei bardzo motywuje,na mnie przynajmniej tak to podziałało.Pozdrawiam |
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt, dieta jest naprawdę super ![]() A na obiad był rosołek...pyyyychaaa
|
|
#4133 |
|
Zadomowienie
|
Weszlam sobie poczytać, jak chudniecie - ja stoję w miejscu a w dodatku dziś zjadłam kromkę chleba - strasznie kręciło mi się w głowie, uznałam że potrzebuję troszkę węgli i po tej kromce (mały, kwadratowy ziarnisty chlebek) przeszło.
Gratuluję ![]() ale ja nie mam żadnego problemu z zaparciami - wręcz odwrotnie - miałam nawet lekkie kłopoty w drugą stronę na uderzeniowej, Mam na to sposób. Rano - na czczo pół litra ciepłej wody. Serio - kilka dni i róznica jest znaczna. Zawsze można spróbować, choć na początku ta woda nie wchodzi tak znowu łatwo... A! Mądralo, teraz przeczytałam Twój post i aż mi się gębą ucieszyła... Mam okres i to w dodatku spóźniony (ale to u mnie reguła przy upale) i to pewnie stąd wymiary stoją w miejscu - mam nadzieję A Tż mówił że na pewno są konkretne przyczyny dlaczego dieta nie działa. Pytanie: czy odrobina ketchupu to grzech ciężki?
Edytowane przez neitka Czas edycji: 2009-07-25 o 14:03 |
|
|
|
#4134 |
|
Raczkowanie
|
Odrobina ketchupu to będzie grzech lekki, moim zdaniem, ale grzeszek do grzeszka... i waga staje
Ketchup Składniki: - Na 1 litr przecieru pomidorowego wziąć - 1/8 l octu 10%, - 15 dkg cukru, - 0,3 dkg soli kuchennej, - 1,5 dkg miazgi cebulowej - 0,5 dkg przypraw łącznie: - goździki, - cynamon, - pieprz, - gałka muszk. - miazga czosnku. Wykonanie: Przyprawy korzenne moczyć w occie na gorąco w ciągu 1-1,5 godz. Wyciąg odcedzić,dodać soli i cukru i wymieszać z przecierem pozbawionym ziaren. Ogrzać prawie do wrzenia i wlać do wyparzonych słoików lub butelek o szerokich szyjkach. Ma mieć konsystencję zawiesistą i jednolita, żywą barwę. Naczynia zamknąć i pasteryzować w temp. 80-85 C 45 min. Ja bym próbowała i do smaku i dodała to i owo przed pasteryzacja. |
|
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także nie ma się co przejmować ![]() A mam jeszcze pytanie, czy używasz słodzika albo czegoś takiego??? Bo to dziwne ze kręciło Ci się w głowie ja tak sie czułam na SB jak przez tydzien nie dałam organizmowi żadnego cukru... ale na Dukanie piję 2 kawy dziennie i tą pierwszą (w pracy) z niecałą łyzeczką cukru, a drugą (w domu) z 1 tabl.słodzika ![]() A ketchup to nie grzech w koncu chyba anwet Dukan pisał, że troszkę go mozna sobie dodać do jedzenia
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2009-07-25 o 17:31 |
|
|
|
|
#4137 |
|
Raczkowanie
|
To zależy jaki ketchup, jeżeli z cukrem to rzeczywiście nie powinno się go używać, są podobno jakieś w wersji light, ale nie spotkałam się z takim cudem, są więc cztery wyjścia ; zgrzeszyć z ketchupem ze sklepu, poszukać ketchupu light, zrobić własny ketchup albo obyć się bez ketchupu.
Ja natomiast mam prze, prze, przeogromną chęć na TIRAMISU, chodzi za mną od 3 dni, ale nie chciałabym żeby naruszyło to co dotychczas udało mi się zrealizować i jak zawsze Cudowny Pan Google przychodzi z pomocą. Edytowane przez lilastarska Czas edycji: 2009-07-25 o 18:39 |
|
|
|
#4138 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny chciałabym do Was dołączyć. Jestem na diecie 7 dzień i narazie -2,5kg mnie już mniej. Marzy mi sie waga 60kg ale już 64 mnie zadowoli. Także trzymam się dzielnie. Dodam że startuje z wagi 75 kg przy wzroście 173cm
Pozrawiam |
|
|
|
#4139 |
|
Raczkowanie
|
gęba mi się cieszy jak czytam posty kobitek, które zaczynają
tak, tak szybciutko leci na początku i to daje motywacje do dalszej walki. ale potem jak leci kg na tydzień to max..może dobre i to. dla mnie mało było. no i teraz mam dietowego doła. broń boże was nie zniechęcam tylko tak mi się dziwnie robi jak sobie przypomnę jak to na początku człowiek się radował...
|
|
#4140 |
|
Przyczajenie
|
Zgadza się na początku zawsze szybko to przychodzi ja najbardziej boję się zastojów chociaż ciut ale żeby waga spadała.
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

masakra, człowiek już przestaje myśleć 
Ja odkąd jestem na 2/5 to nawet nie czuję ze na diecie jestem 

Ja też tak miała przed ślubem siostry, że najpierw się namarzyłam i naooglądałam przed monitorem, znalazłam idealną, a później moje marzenia zostały niszczone przez rzeczywistość sklepową 

). A zobaczysz jak pewnego dnia postanowisz zgrzeszyć (czego Ci oczywiście nie życze), zjesz coś niedozwolonego i bedzie Ci tak masakrycznie źle, niedobrze i ciężko na żołądku przez 2 dni!