Walka z CELLULITEM w miesiąc - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-17, 07:38   #2641
NiczymFeniks
Zadomowienie

GG do NiczymFeniks
Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

a ja jakos bańką chińska robie koła

13.09.2014
NiczymFeniks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 10:44   #2642
201605041146
Konto usunięte

Mała pomyłka: po bankach chiskich tez mialam wybroczyny,koliste sie dalo robic
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 15:37   #2643
NiczymFeniks
Zadomowienie

GG do NiczymFeniks

po bankach zawsze na pocztaku sa siniaki, póxniej jest juz oki, ja miałam siniaki wielkosci ryzu, a ja zostawisz banke za długo to bedziesz miała wielkosci banki siniaki to rzecz naturalna. Jak kiedys masażera takiego elektrycznego używałam to miałam po paru dniach od regularnego stosowania normalne zakwasy jakbym ćwiczyła 3 godziny intensywnie, ledwo chodziłam, a wiec to wszystko jest rzecza naturalna tak samo jak syrenka na poczatku drapie a póxniej juz tak tego nie czujesz.

13.09.2014
NiczymFeniks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-17, 15:56   #2644
201605041146
Konto usunięte

walcze z tym juz 2 tygodnie tak intensywnie,wiecie cwiczeia,balsamy,masaże, zimne gorace prysznice i widze dopiero ciut mala poprawe i 1 cm ubylo mi w udach, a za tydzien jade nad morze i chyba sie zakopie w piasku z rozpaczy jak zobacze te brązowe smukłe laski ;(
201605041146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-18, 14:17   #2645
magdaSEM
Rozeznanie

Jak to trzeba masować takim masażerem z wypustkami i Syreną? Kupiłam sobie
magdaSEM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 10:00   #2646
Call girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdaSEM Pokaż wiadomość
Jak to trzeba masować takim masażerem z wypustkami i Syreną? Kupiłam sobie
Najlepszy jest masażer z wypustkami bo najlepiej takie rozbijają tłuszcz pod skórą. JA posiadam takie cudo http://www.allegro.pl/item642794985_...e_celulit.html

kremuje tłustym kremem nóżkę żeby jej nie podrażnić ( nie ocierać) i masuje nóżki po 20 minut każdą I powiem tak noga jest czerwona i rozpalona, krew krąży jak szalona a na drugi dzień są siniaki.... Ponieważ nie zraziło mnie to mocno dalej się intensywnie masowałam ( mając już całe nogi w kropki) i powiem tak siniaki robią się w miejscach gdzie mamy najgrubsze fałdy tłuszczu ( największy celulit) po tygodniu masowania codziennie w pewnych miejscach widać że siniaki nie robią się już takie duże aż w końcu znikają... jak zaczynają siniaki znikać to można zaobserwować że cellulit również zaczyna być mniej widoczny
Oczywiście trzeba czasu żeby zniknął całkowicie, ale ja na razie widze że zniknął na tyle że u mni nie widać go gołym okiem, a wcześniej niestety był widoczny ...

http://moja-metamorfoza.pl/dziennik-...-body-t56.html

Call girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-19, 10:42   #2647
magdaSEM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Call girl Pokaż wiadomość
Najlepszy jest masażer z wypustkami bo najlepiej takie rozbijają tłuszcz pod skórą. JA posiadam takie cudo http://www.allegro.pl/item642794985_...e_celulit.html

kremuje tłustym kremem nóżkę żeby jej nie podrażnić ( nie ocierać) i masuje nóżki po 20 minut każdą I powiem tak noga jest czerwona i rozpalona, krew krąży jak szalona a na drugi dzień są siniaki.... Ponieważ nie zraziło mnie to mocno dalej się intensywnie masowałam ( mając już całe nogi w kropki) i powiem tak siniaki robią się w miejscach gdzie mamy najgrubsze fałdy tłuszczu ( największy celulit) po tygodniu masowania codziennie w pewnych miejscach widać że siniaki nie robią się już takie duże aż w końcu znikają... jak zaczynają siniaki znikać to można zaobserwować że cellulit również zaczyna być mniej widoczny
Oczywiście trzeba czasu żeby zniknął całkowicie, ale ja na razie widze że zniknął na tyle że u mni nie widać go gołym okiem, a wcześniej niestety był widoczny ...
Super to Twoje cudeńko! Chyba też w taki zainwestuję! Zaczęłam od wczoraj i zauważyłam że w czasie masażu nogi robią się ładne i jędrne. Masuję się na oliwkę w żelu ale może się przerzucę na oliwkę antyC do masażu Ziai, poczytam tylko co tam o niej piszą na KWC.
Call Girl dziękuję za pomoc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 09:16   #2648
pscoua
Raczkowanie

dziewczyny a czy ktoras stosowala ADONIA legtone? (jest reklama na wizazu)?
po raz pierwszy cos takiego widze..macie jakies doswiadczenie?
pscoua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 14:03   #2649
Serendipity
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam do Was takie pytanie.
Biorę tabletki anty i nie odstawię ich. Cellulit mi się pogorszył i jest widoczny.
Czy ma jakiś sens walka z nim, jeśli dalej będę brała pigułki ?
Stary 2009-07-20, 15:06   #2650
Call girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Biorę tabletki anty i nie odstawię ich. Cellulit mi się pogorszył i jest widoczny.
Walka ma sens chyba, że chcesz mieć cellulit taki, że będzie go widać gołym okiem i będą Cię palcami na plaży pokazywać. Z tabletkami wiadomo jak jest, odstawić nie można, ale z własnego doświadczenia powiem tylko tyle że tabletki to największe gówno dla kobiet jakie wymyślono. Brałam 5 lat tabletki i zachwalałam je pod niebiosa, aż pewnego razu bajka się skończyła... i rok dochodziłam do siebie.
Jeśli o mnie chodzi to polecam bieganie, stepper, aerobik, ( ogólnie jakieś sport, ćwiczenia 2 razy w tyg lub więcej -jak masz czas) do tego dużo wody, ponieważ bierzesz tabletki zrezygnuj ze słodyczy, tłuszczy i wysoko kalorycznych posiłków. Kup sobie krem na C ( ja polecam Linerne pomarańczowy) do tego jakiś masażer http://www.markowe-kosmetyki.pl/przy...ame-p-392.html masuj nogi po 20 mint tyle razy ile razy Ci się uda w tyg., a napewno cellulit Ci się nie powiększy, a może się jedynie zmniejszyć.

Najważniejsze są cwiczenia+dieta ( nie głodzimy się, ale jemy mądrze)+ i masaż + krem.

Stary 2009-07-20, 17:02   #2651
natalia26
Przyczajenie

Dot.: Sport, tabletki cellasene walka z celulitem!

mi cellulit zmniejszyl sie po elancylu po smarowaniu rano i wieczorem przez 14 dni na prawde widze poprawe
natalia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-20, 23:01   #2652
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Call girl Pokaż wiadomość
Walka ma sens chyba, że chcesz mieć cellulit taki, że będzie go widać gołym okiem i będą Cię palcami na plaży pokazywać. Z tabletkami wiadomo jak jest, odstawić nie można, ale z własnego doświadczenia powiem tylko tyle że tabletki to największe gówno dla kobiet jakie wymyślono. Brałam 5 lat tabletki i zachwalałam je pod niebiosa, aż pewnego razu bajka się skończyła... i rok dochodziłam do siebie.
Jeśli o mnie chodzi to polecam bieganie, stepper, aerobik, ( ogólnie jakieś sport, ćwiczenia 2 razy w tyg lub więcej -jak masz czas) do tego dużo wody, ponieważ bierzesz tabletki zrezygnuj ze słodyczy, tłuszczy i wysoko kalorycznych posiłków. Kup sobie krem na C ( ja polecam Linerne pomarańczowy) do tego jakiś masażer http://www.markowe-kosmetyki.pl/przy...ame-p-392.html masuj nogi po 20 mint tyle razy ile razy Ci się uda w tyg., a napewno cellulit Ci się nie powiększy, a może się jedynie zmniejszyć.

Najważniejsze są cwiczenia+dieta ( nie głodzimy się, ale jemy mądrze)+ i masaż + krem.
Wiem jak się walczy z cellulitem
Pytałam tylko, czy ma to sens, skoro nie przestanę brać tabletek.
Wnioskuję, że ma, więc będę kontynuować działania.

Na razie biorę pochodną Diane, ale niedługo zmieniam na słabsze.
Stary 2009-07-21, 15:36   #2653
magdaSEM
Rozeznanie

Cytat:
Cukier podnosi poziom glukozy i insuliny we krwi u zażywających doustne tabletki antykoncepcyjne, co sprzyja tyciu i powstawaniu cellulitu!
Stary 2009-07-21, 20:41   #2654
black-bubu
Zakorzenienie

wiecie dziewczyny, że przeszło mi z Panem C jakiś miesiąc temu, ale teraz zowu wrócił , bleee i to gorszy - ale w pracy siedzę noga na nogę - praca siedząca przy biurku, po 8 godzinach już mnie tyłek boli, wpieprzam zupki chińskie bo nic innego nie ma czasu robić i ruchu zero ;(

black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 21:10   #2655
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez black-bubu Pokaż wiadomość
wiecie dziewczyny, że przeszło mi z Panem C jakiś miesiąc temu, ale teraz zowu wrócił , bleee i to gorszy - ale w pracy siedzę noga na nogę - praca siedząca przy biurku, po 8 godzinach już mnie tyłek boli, wpieprzam zupki chińskie bo nic innego nie ma czasu robić i ruchu zero ;(
Z zupkami to tylko wymówka.
Ileż zajmie skrojenie warzyw i zrobienie ogromnej miski sałatki ?
Mi to zajmuje 10 minut maksymalnie i polać jogurtem z przyprawami.
Stary 2009-07-21, 23:23   #2656
black-bubu
Zakorzenienie

nie jest to wymówka, bo w robocie nie zrobie sobie miski warzyw, raczej nie mam takiej możliwości.

black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-21, 23:54   #2657
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
nie jest to wymówka, bo w robocie nie zrobie sobie miski warzyw, raczej nie mam takiej możliwości.
Możesz sobie zrobić przed robotą i zabrać w pojemniczku

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-22, 08:57   #2658
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
W domu
Stary 2009-07-22, 10:23   #2659
Paola28
Rozeznanie

Zupki chińskie to nie jest dobra kuracja antycellulitowa. Zwieraja one mnóstwo soli, izomerów trans i w związku z tym zatrzymują wodę w organizmie - a potem nietrudno o cellulit - szczególnie gdy brakuje ci aktywności fizycznej. Jezeli faktycznie przejscie na dietę warzywną (ewentulanie oczyszczającą) jest dla ciebie takim problemem, to może zmobilizuj się do tego, by zamista zupek chińskich jeść zdrowe produkty - pieczyo pełnoziarniste z listkiem sałaty i plasterkiem pomidora to zdrowa i sycąca alternatywa na codzień pij dużo wody - teraz, w upału o to nie trudno. Taka kuracja zwiększy cyrkulacje wody w organizmie, usunie toksyny, a wraz z tym pomoże pozbyć sie cellulitu. jeżeli nie przełamiesz sie do uprawiania sportu - to wykonuj chodziaż masaże - to również dobra metoda na rozbicie zbędnej tkanki tłuszczowej. I wybierz się czasem do kosmetyczki. Ja ze szczerego serca polecam endermologię - zabieg przyjemny, skutkotrwały,a efekty widac dość szybko. Alternatywa to masaż chińską bańką
Stary 2009-07-22, 22:14   #2660
Call girl
Raczkowanie

Cytat:
Wiem jak się walczy z cellulitem
Pytałam tylko, czy ma to sens, skoro nie przestanę brać tabletek.
Wnioskuję, że ma, więc będę kontynuować działania.

Na razie biorę pochodną Diane, ale niedługo zmieniam na słabsze.
Zmień zmień, ja Diane wspominam tak: + 6 kg + depresja, ale każdemu co innego służy ale z tego co wiem to Diana jest starej generacji tabletkami anty, więc najelepiej udać się po coś z najmniejszą dawką hormonu.

Stary 2009-07-23, 09:35   #2661
Paola28
Rozeznanie

Tabletki antykoncepcyjnie nie mają aż takiego wpływu na cellulit, ale owszem mają na zatrzymanie wody w organizmie, więc czesto czujemy się po nich cięższe. Najlepsze są te z syntetyczną pochodną progesteronu - Yasminelle lub nowy Yaz. Nie zatrzymuja wody w organizmie, więc waga stoi w miejscu
Stary 2009-07-23, 10:32   #2662
summertime
Raczkowanie

A ja zawsze mialam naprawdespory celulit przed okresem i chyba znalazlam na niego sposob. Dzięki treningu silowemu jestem aktualnie 3 dni przed okresem i ani śladu celulitu Ćwiczcie topomaga
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 20:36   #2663
gaga87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
A ja zawsze mialam naprawdespory celulit przed okresem i chyba znalazlam na niego sposob. Dzięki treningu silowemu jestem aktualnie 3 dni przed okresem i ani śladu celulitu Ćwiczcie topomaga
jakie ćwiczenia masz tutaj konketnie na myśli? Możesz coś napisać na ten temat, albo jakiegoś linka dać?

etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-23, 20:48   #2664
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paola28 Pokaż wiadomość
Zupki chińskie to nie jest dobra kuracja antycellulitowa. Zwieraja one mnóstwo soli, izomerów trans i w związku z tym zatrzymują wodę w organizmie - a potem nietrudno o cellulit - szczególnie gdy brakuje ci aktywności fizycznej. Jezeli faktycznie przejscie na dietę warzywną (ewentulanie oczyszczającą) jest dla ciebie takim problemem, to może zmobilizuj się do tego, by zamista zupek chińskich jeść zdrowe produkty - pieczyo pełnoziarniste z listkiem sałaty i plasterkiem pomidora to zdrowa i sycąca alternatywa
Tu się wtrącę, sycące to wcale nie jest. Ja na diecie owocowo-warzywnej, którą swoją drogą uwielbiam jeśli chodzi o smak, jestem cały czas głodna i myślę tylko o jedzeniu, a przez to jestem rozdrażniona i smutna. Jestem szczuplutka, mam BMI które wskazuje na niedowagę, a cellulit okropny!

Cytat:
na codzień pij dużo wody - teraz, w upału o to nie trudno. Taka kuracja zwiększy cyrkulacje wody w organizmie, usunie toksyny, a wraz z tym pomoże pozbyć sie cellulitu. jeżeli nie przełamiesz sie do uprawiania sportu - to wykonuj chodziaż masaże - to również dobra metoda na rozbicie zbędnej tkanki tłuszczowej. I wybierz się czasem do kosmetyczki. Ja ze szczerego serca polecam endermologię - zabieg przyjemny, skutkotrwały,a efekty widac dość szybko. Alternatywa to masaż chińską bańką
Wody piję mnóstwo, zawsze piłam, nie pomaga.
A na czym ta endermologia polega i ile kosztuje??

Ja teraz walczę ćwicząc, jeżdżę b.dużo na rowerze, trochę biegam ale nieregularnie i chcę wdrożyć jakiś program ćwiczeniowy. Słodyczy nie jem bo nie lubię, a moje ulubione chipsy zamieniłam na popcorn bo ponoć zdrowszy. Stosuję prawie codziennie peeling na okolice objęte cellulitem, antycellulitowy Lirene ten pomarańczowy, 2 razy dziennie serum Eveline i masaż gumowym masażerem. Narazie nic a nic cellulit nie znika
A co sądzicie o piciu herbatek wyszczuplających, jest sens? Ja pije czerwoną raz dziennie i raz zieloną, ostatnio nieregularnie bo kupiłam Irving i mi średnio smakuje.
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-24, 09:00   #2665
Paola28
Rozeznanie

Endermologia to taki zabieg, który łączy elementy masażu wykonywanego przez specjalistyczne urządzenie z działaniem podciśnienia. Skóra jest najpierw zasysana, potem zaś rozmasowywana przez specjalne, przyczepione do urządzenia rolki. W efekcie następuje rozbicie tkanki tłuszczowej oraz tkanki łącznej prowadząc tym samym zwiększenie jej lipozy. To tak bardziej specjalistyczne. Innymi słowy tkana tłuszczowa ulega rozbiciu, a specjalny masaż roklami umożliwa jej wydalenie. jeżeli zastosujesz dietę bogata w płyny ( bo metabolizm trzeba podkręcić, a dobra cyrkulacja płynów umożliwa wydalenie złogów tkanki tłuszczowej) to efekty pojawią się dość szybko Koszt - to zależy. jeden zabie to trochę mało by mówić o spektakularnych zabiegach - w zasadzie kosztuje on ok 90 zł, ale jeżelio kupuje w paniecie - a i tak musisz zrobić kilka serii, to wychodzi taniej. Dodatkowo kostium w który umierasz się przed masażem dostajesz gratis
Stary 2009-07-24, 09:08   #2666
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Endermologia to taki zabieg, który łączy elementy masażu wykonywanego przez specjalistyczne urządzenie z działaniem podciśnienia. Skóra jest najpierw zasysana, potem zaś rozmasowywana przez specjalne, przyczepione do urządzenia rolki. W efekcie następuje rozbicie tkanki tłuszczowej oraz tkanki łącznej prowadząc tym samym zwiększenie jej lipozy. To tak bardziej specjalistyczne. Innymi słowy tkana tłuszczowa ulega rozbiciu, a specjalny masaż roklami umożliwa jej wydalenie. jeżeli zastosujesz dietę bogata w płyny ( bo metabolizm trzeba podkręcić, a dobra cyrkulacja płynów umożliwa wydalenie złogów tkanki tłuszczowej) to efekty pojawią się dość szybko Koszt - to zależy. jeden zabie to trochę mało by mówić o spektakularnych zabiegach - w zasadzie kosztuje on ok 90 zł, ale jeżelio kupuje w paniecie - a i tak musisz zrobić kilka serii, to wychodzi taniej. Dodatkowo kostium w który umierasz się przed masażem dostajesz gratis
A to na pewno pomaga? Bo cena jest dość przystępna, ale zastanawia mnie w takim razie dlaczego te wszystkie gwiazdy które mają mnóstwo kasy i mogłyby sobie takie serie robić co chwile, mają cellulit, niektóre wręcz okropny ?!
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 08:39   #2667
magdaSEM
Rozeznanie

Call Girl dorwałam coś na wzór twojego cudeńka do masażu i.....mam nogi CAŁE w siniakach, tak jak pisałaś. Tylko że mam ich mnóstwo!!!!!

Edytowane przez magdaSEM
Czas edycji: 2009-07-25 o 08:40

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-25, 12:56   #2668
xxxSweetPoisonxxx
Raczkowanie

3 lipca zakupilam clarinol 1000 i linee. od tamtej pory celluit znikł : z ud ( po bokach ), posladkow i zmniejszyly mi się boczki. oczywisci nie jadłam słodyczy i odstawilam chleb i pieczywo! jadlam wiecej warzyw i owoców oraz min. 2 litry wody na dzien.. wiecej nie robilam nic. malo cwiczylam poniewaz nie mialam czau ( praca i nauka ) ale ubyło mi razem z celluitem 3,5 kg i waga jest teraz na poziomie i nie roznei. zostalo mi pare tabletek clarinolu wiec mysle ze jeszcze go zakupię, poniewaz dziala pozdrawiam goraco

do zrzucenia pozostało jeszcze... 5 4 3 2 1

" On nauczył kochać, wierzyć, wrogów posyłać w piach.. " Szwadron 97 - Honor na wieki

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200806143238.png
xxxSweetPoisonxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-25, 16:16   #2669
magdaSEM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxSweetPoisonxxx Pokaż wiadomość
3 lipca zakupilam clarinol 1000 i linee. od tamtej pory celluit znikł : z ud ( po bokach ), posladkow i zmniejszyly mi się boczki. oczywisci nie jadłam słodyczy i odstawilam chleb i pieczywo! jadlam wiecej warzyw i owoców oraz min. 2 litry wody na dzien.. wiecej nie robilam nic. malo cwiczylam poniewaz nie mialam czau ( praca i nauka ) ale ubyło mi razem z celluitem 3,5 kg i waga jest teraz na poziomie i nie roznei. zostalo mi pare tabletek clarinolu wiec mysle ze jeszcze go zakupię, poniewaz dziala pozdrawiam goraco
Gratuluję!!!! Ja tez brałam Lineę ale stwierdziłam ze to bez sensu jeśli jem tylko surowe warzywa i owoce.
Call Girl, proszę daj mi znać czy ja się mam dalej masować po tych siniakach, czy czekać aż znikną????

Edytowane przez magdaSEM
Czas edycji: 2009-07-25 o 20:18 Powód: dopiska
Stary 2009-07-25, 21:42   #2670
magdaSEM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gugus007 Pokaż wiadomość
Ja jestem po 3 masażu bańkami.. generalnie naczynek mi popękało wuchte .. i 12 siniaków , ale moja koleżanka jak zobaczyła mnie to była w szoku jak mi cell spadł.. ta czarna oliwka Ziajii i cuda się zdarzają narazie kończe z masażami an jakis tydzień ,żeby nogi mi wróciły do siebie.. bo wyglądam jakbym była bita czy torturowana
Jezu, ja tak samo! Ale po tygodniu masaży, smarowania, zimnych prysznicy, diety rezultaty są!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości