|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN !!! Mnie po sexiku tez troszke brzuszek pobolewa... Ale nic sie nie dzieje ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Witajcie!
Oczywiście na początek najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantów! ![]() ![]() U mnie też dzisiaj przyjemny chłodek na dworze, chociaż słonko świeci jest przyjemny wiatr.Dzisiaj czekamy na przesyłkę z Pl, przyjdzie łóżeczko i trochę polskich kosmetyków dla dzidzi.A za tydzień przeprowadzka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale rozumiem. Każdy z nas boi się nieznanego, wizja tak ogromnej odpowiedzialności za małą istotkę jest nieco przerażająca, ale na pewno będziemy najlepszymi mamami na świecie!! No. ![]() Cytat:
![]() Mnie dzisiaj taki skurcz złapał, że musiałam naprawdę głęboko oddychać. ![]()
![]() |
#1323 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajna pogoda dzisiaj u nas, chłodno jest i od razu lepiej sie czuje niz w te wielkie upały. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Melduję, że już jesteśmy w domu ![]() Obiecuję, że po niedzieli zajrzę na dłużej i opowiem wszystko ![]() Całuję Was wszystkie, bez wyjątku, baaardzo mocno ![]()
![]() |
#1327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() koniecznie zajrzyj i czekamy na relacje ![]()
![]() |
#1328 |
Ola-Unhola
|
Cześc Dziewczynki
![]() Ja też się melduję, Bartuś dzisiaj wrócił do domu ![]() Wyniki, chociaż wolno, ale spadają. Czeka nas teraz rekonwalescencja w domku. Dostałam już od rodziców zupkę specjalnie dla Bartusia (na grysiku, lekki krupniczek) - taka czeka nas przez najbliższy miesiąc, a ja robie teraz lekkie pulpeciki drobiowe z wody. Zero sosów i ciężkostrawnych potraw. Super, że już jesteśmy w domku (prawie) w komplecie. Teraz jeszcze mój szpital i mam nadzieję, że na tym koniec.......... Miłego dnia Kochane, w miarę możliwości będę zaglądała. Jeszcze raz dziękuję za wsparcie i kciuki, a Bartuś za buziaki ![]()
#1329 | ||
Zakorzenienie
|
ucieszyłabym sie z takiej niespodzianki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie małż mnie łapie za różne wypinające się części ciała, co teraz mnie drażni, a jego bawi ![]() Cytat:
![]() i na 100 % bedziesz dobrą matką ![]() Cytat:
![]() w domu zawsze lepiej dochodzi się do zdrowia ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- No i zapomniałam, ale to z powodu niewyspania ![]() spałam dzisiaj całe dwie godziny ![]() Wszystkiego najlepszego dla Wojtusi i wszystkich Kubusiów ![]() no i na dzisiaj to tyle, idę kapać młodego, tzn jak Go zbudzę
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() troche teraz pewnie bedzie Wam ciezko ale jestes silna kobitka i napewno podolasz ![]() trzymam kciuki za Bartusia aby bylo coraz lepiej TZ za mna chodzi i cos chce ![]() ide zaraz sie kapac i spac i zadnego seksu!!! ![]()
![]() |
#1333 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz wszystko się unormuje i będzie dobrze ![]() Miramej to, że się tak przejmujesz dowodzi tylko, że będziesz najlepszą mamą na świecie! A nasz synek rośnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1334 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wojtusiu i ja się przyłączam do życzeń ![]() Nie było mnie wczoraj cały dzień i dopiero dzisiaj odpaliłam komputer a tu czekała na mnie taaaka niespodzianka. - otóż moja koleżanka która stara się o dziecko od prawie pięciu lat (pięć minęło by we wrześniu) właśnie mi zostawiła informację, że zostanie mamą!!!!!!!!! ![]() ![]() Miłego dnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 | ||||
Rozeznanie
|
Kochane, musze sie podzielic wielka radoscia- dzisiaj w nocy po super ekspresowym porodzie moja kochana siostra urodzila slicznego, zdrowego synka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Unholy dobrze, ze juz jestescie w domu. Duzo zdrowka dla Bartusia ![]() Jej, nie moge o niczym innym myslec niz o synku mojej siostry. Przez caly zeszly tydzien codziennie rozmawialysmy na skypie, miala skurcze, czasem calkiem silne. Musze przyznac, ze ciaza byla dla mnie jeszcze wspanialszym przezyciem, bo dzielilam je z moja Siostra ![]()
![]() |
#1337 | ||||
Zakorzenienie
|
Czesc maminki
![]() ja myslalam ze wczoraj wieczorem zwariuje -mala mi tak napierala na pecherz , ze caly czas mialam klucie w pipce ale juz bardzo bolesne, a do tego co 5 min do kibelka chodzilam....... nie wiem o co jej chodzi- czy wybiera sie w koncu na swiat czy tak sie wierci bo lubi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() oby teraz juz zadnych zbednych stresow nie bylo do porodu-musisz miec sile przeciez ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje dla siostry ![]()
![]() |
#1338 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Po pierwsze- dziękuję za wszystkie ciepłe słowa i kciuki , no i gratulacje ![]() ![]() Malutek śpi, ale zaraz pewnie wstanie i zacznie wołać jeść, więc nie wiem ile z Wami posiedzę. Jest taki kofany, że nie sposób tego opisać. Niestety nie wiem co u Was się dzieje, doczytałam tylko, że Bartuś Unholy choruje. Unholy ![]() Sam poród no cóż... Dzięki Miramej, że przekazywałaś info ode mnie ![]() W niedzielę ok.19 zobaczyłam, że coś się sączy i zadzwoniłam do szpitala, że chyba wody mi odchodzą. Pani powiedziała, że jak czyste, to mogę poczekać 5godz. na skurcze i przyjechać. Niestety skurcze nie przychodziły, więc zapakowaliśmy się i do szpitala. Całą drogę się chichrałam, bo nie czułam się jakbym jechała do porodu, bo nic nie bolało. Na drzwiach szpitala napisane było, że nie przyjmują pacjentek do porodu (niestety w Wawie jest przepełnienie porodówek). Jednak, że mój lekarz prowadzący jest z tego szpitala i wody odchodzą to przyjęli. Całe szczęście, bo szpital i cały personel zasługuje na złoty medal. Wspaniała opieka, mogę polecić z czystym sumieniem ten szpital (Św.Zofii na Żelaznej). W szpitalu znalazłam się o 23.30, nad ranem podłączyli mi kroplówkę z oxy i gdzieś o 7 zaczęły się pierwsze skurcze. nie było tak źle, dopóki nieprzyszły skurcze z krzyża. Ło matko jak to bolało. Ja jestem wytrzymała na ból, ale tego nie dało się znieść. O 10.3 poprosiłam o ZZO. Ból odszedł, rewelka. Nobla dla tego, co je wymyślił! Później o 11.45 druga dawka. No i zaczęła się trauma. Małemy zaczęło spadać tętno i zleciało się dwóch lekarzy, ze dwie położne i nie wiem kto jeszcze. Te chwile były straszne, tu spada tętno, tu badają i stwierdzają, że mam złą budowę macicy, żeby Maciek się przecisnął i jeszcze mówią, że grozi wewnątrzmaciczna zamartwica płodu. Decyzja i przygotowanie do cesarki trwały minuty, ale dla mnie wieczność, bo chciałam żeby nic się małemu nie stało. I o 12.00 Maciuś przyszedł na świat cały i zdrowy, dostał 10pkt Apgar i od chwil narodzin zakochałam się w Nim do szleństwa. Przedstawiam mojego Malutka
![]() |
#1339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Macius jest taki kochany, juz wczoraj na NK widzialam fotki i sie napatrzec nie moglam ![]() a jak ci idzie z karmieniem?
![]() |
#1340 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie dawałaś tu chyba żadnej fotki rosnącego jak na drożdżach kawalera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiadomo, co z nereczkami?
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ile ja bym wtedy dała za znieczulenie ![]() Malutek słodki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zakorzenienie
|
Miramej czujesz masz jakies przeczucie juz ze porod blisko??
jesli dobrze pamietam to masz miec wizyte w tym tygodniu tak? ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- A tak wogole jako że jestem Ania to zapraszam wszystkie immieniczki z okazji naszego świeta i inne mamy tez oczywiscie na party!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1343 | ||
celebriti
|
to juz wole kraweznik
![]() Cytat:
![]() wszystkim Annom ![]() ![]() ![]() Magi gratuluje Malutka i gratuluje cierpliwosci i ze taka Ty dzielna <tak><tak>, pees ja tez bede rodzic w wawie ![]() jessuuu ale super leje..
Edytowane przez groszkolino Czas edycji: 2009-07-26 o 09:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziękuje w imieniu synka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Groszkolino, ja mieszkam pod Wawą, dlatego cieszę się, że podczas drogi do szpitala nie miałam bóli. A Ty w którym szpitalu zamierzasz rodzić?
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() czekoladko wszystkiego najlepszego ![]() I pozostałym naszym Aniom również ![]() Cytat:
![]() ![]() magi co ubierałaś Małemu w szpitalu? Pajacyk i body, śpiochy z body (lub kaftanikiem)? Poratuj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a laktatora uzywasz w czasie nawału?? ad. 2 mam nadzieje ze ta druga nereczka tez wyzdrowieje ![]() a ja wlasnie zjadlam Tiramisu!! ![]() wystarczy 1kg serek naturalny typu bieluch i 1 puszka ugotowanego mleka skondensowanego, utrzec serek , dodac karmel i 1 lyzke żelatyny rozpuszczoną w wodzie!! oczywiscie biszkopciki namoczone w naparze mocnej kawy rozpuszczalnej i przelozyc warstwami, posypac kakao i gotowe! ja podalam sobie i tacie z bita smietana i rurka waflowa a co ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() wtorek za dwa dni wiec pewnie wytrzymasz ![]() ![]() ale i tak za tydzien na porodowke ide , o boze za tydzien w niedziele jak jeszcz dotrwam to ja chyba cala noc spac nie bede z nerwow......bo w poniedzialek mam sie stawic juz o 8 rano na odzdział.......
![]() |
#1347 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tulip gratulacje dla siostry! ![]() Wszystkim Aniom spełnienia marzeń! ![]() Cytat:
![]() Poród z chwilami grozy, ale dobrze, że wszystko skończyło się gładko ![]() No jedną fotę mam w avie. A na więcej ciągle brakuje mi czasu, bo trzeba zrzucić z aparatu na kompa, zmniejszyć, załadować...a ja tu z doskoku, zazwyczaj z kanapką w jednej ręce ![]() ![]() Co do ubierania w szpitalu - to ja używałam albo pajacyków albo śpioszków z kaftanami. Do później, buziaki dla wszystkich! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla siostry ![]() ![]() ![]() Cytat:
Czekoladko moja mała wczoraj w nocy też się bardzo wierciła. Tak około 22 -23. I też mnie bardzo kłuło. Doszło do Ciebie to zamówione masło z Ziajki po porodzie? Ja w końcu je znalazłam w sklepie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
celebriti
|
ja w szpitalu im św rodziny na mokotowie
![]() kiedy mozna wyjsc z dzieckiem na spacer 1 raz? talkiem sie pupe osypuje czy wszystkie ewentualne faldki jak u shar pei? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
BAN stały
|
witajcie mamusie pisze szyko o mała płacze, u nas ok już w domku potem napiszę więcej
![]() już mam troszkę czasu bo maleństwo wreszcie śpi. wszystkim Annom najlepsze życzenia ![]() mamusiom rozpakowanym gratulacje ![]() pokrótce opiszę co i jak chociaż czekoladka pewnie zdawała relację na bierząco ( dzięki czekoladko ![]() ![]() ![]() ![]() także laski, nie ma się czego bać ja na pewno na drugie bobo zdecyduję się bez problemu ![]() Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-07-26 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.