|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wiem ze wszystko jest ok ![]() co do rozmiaru stanika to u mnie masakra w ciazy ze wzgelu na obwod pod biustem! wszystko mnie cisnie! wychodzi mi 86cm i z tego kalkulatora rozmiar75, a ja juz kupilam na 90, 95 i tez ciasne! najlepiej czuje sie bez... jak ostatnio bez stanika po ulicy chodzilam w wieku 12 lat bo mi bez nie pasowalo, tak teraz moge caly czas ale u mnie to lepiej jednak w staniku wyglada chociaz w ciazowych nie wiele lepiej
|
|
|
|
|
#2522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Oj oczy mnie juz bola z przemeczenia, ide sie klasc, Dobranoc.
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Dobry wieczór! Niedawno wróciliśmy z wyjazdu do szwagierki. Było sympatycznie. Dostałam jako zaległy prezent urodzinowy zestaw kosmetyków Avonu do stóp, m.in. spray chłodzący, co mi się teraz bardzo przyda
![]() Dziewczyny, mam dylemat. Nie wiem, na jaki wzrost kupić ocieplany kombinezon. Widziałam dziś w Smyku fajny za niecałe 50 zł - jeden na 68 cm, a drugi na 74 cm W końcu w taki kombinezon ubiera się dziecko, które już ma na sobie inne warstwy ubranek. Czy zmieści się w te 68 cm, czy lepiej kupić większy? Ale znowu czy w tym większym dziecko nie "utonie"?Czapeczki mam z lumpików, a te mają oznaczenia albo new born, albo 0-3 m.
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-07-25 o 23:46 |
|
|
|
#2524 |
|
Raczkowanie
|
no to dobranoc
![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- malin ja w smyku kupilam na 56, za 48zl, taki bezowy z kroliczkiem i misiem... widzialas taki sam? super jest no niby dziecko ma juz cos na sobie, ale jak nosisz ubrania rozmiar M, to kurtke kupujesz na ten sam rozmiar a nie XXL, najwyzej na 62, wiekszych nie kupuj! ja nie wiedzialam czy kupic 56, czy 62, ale corka kolezanki podobno nosila dosc dlugo swoj na 56. i jak to powiedziala,, male dziecko lubi byc otulone i miec przytulnie...
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2526 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jak już bym miała wybierać to chyba jednak na 74, bo musi starczyć na jakieś 3-4 m-ce, a nie wiadomo ile dziecko przez ten czas urośnie i czy ten na 68 nie będzie za mały w marcu. Poza tym kombinezon musi mieć i tak "luz" a nie może być na styk. Tak mi się przynajmniej wydaje. |
||
|
|
|
#2527 |
|
Raczkowanie
|
a przegrzac dziecka tez nie mozna.. wiec bez przesady z tymi warstwami... do tego kocyk to juz nastepna, do tego gondola jest przeciez zakryta...
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2529 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na zimę to bym nie zaryzykowała z rozmiarem 56 czy 62 bo takie rozmiary noszą dzieci zaraz po urodzeniu. Ja właśnie na wrzesień - październik kupiłam taki polarkowy kombinezonik na rozmiar 62, ale wydaje mi się, że na zimę potrzebny będzie zdecydowanie większy. Cytat:
|
||
|
|
|
#2530 |
|
Raczkowanie
|
bez urazy, ale odbilo wam z tymi rozmiarami?
przeciez 74 bedzie wielki!!!pozatym macie zamiar miec jeden? tylko jeden? na cala zime? przyjaciolka miala w sumie 3, uzywala od sierpnia bo bylo zimno... mam jeszcze kurtke ze smyka na 62, ale ona jakas spora jest, przeceniona 30zl z 80 ;p jak maly urosnie to pewnie kupie nastepny kombinezon, bo nie wiem na ile ten mu wystarczy. moje kochanie wraca o 7 z pracy, wiec musze isc bez niego spac ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- skoro uwazasz ze 62 bylby za maly to kup 68, bo potem sie okaze ze 74 to bedzie na lato ;P jak przesadzisz... a tak naprawde to rozmiar zalezy do dziecka i nie wiadomo czy bedzie 56, czy 62, czy 52, pozatym nie wiadomo jaka bedzie pogoda.. moze byc i w pazdzierniku zimno. tak jak mowie jedna przyjaciolka miala 56 przez kilka dobrych pierwszych miesiecy od sierpnia... a inna ubierala 57 corke w ubranka 50/52 ;p a po pol roku dopiero w 62.... ! |
|
|
|
#2531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Nie odbiło mi z rozmiarami, tylko się zastanawiam. W końcu dzieci rosną nie tylko na długość, ale i na tęgość. A taki ocieplany kombinezon to taki "waciak", a nie rozciągający się pajacyk z cienkiej bawełny, stąd moje znaki zapytania. Wezmę ze sobą centymetr i zmierzę w sklepie dokładnie długość tych kombinezonów. Jeśli ten na 68 cm ma faktycznie taką długość, to go wezmę.
|
#2533 |
|
Raczkowanie
|
masz polarkowy na wrzesien to juz 2
ja bede na poczatku ten uzywac, najwyzej maly bedzie mial mniej warstw pod spodem ;p jak cieplejszy dzien to najwyzej jakies inne cieple ubranko i cieply koc, nie wiem, wyjdzie w praniu ;p ciezko jest z tymi ubrankami, bede musiala znalesc jakies cieple spodenki do tej kurtki co mam... wlasnie mam za malo cieplych ubranek ;p dresik tylko jeden na 62 z H&M ciemno brazowy z jasna glowa misia na plecach ;p musze zdobyc jeszcze cos tego typu na 56, a potem jak bede miala za malo to tatusia sie wysle do sklepu ;p niech sie matwi i dokupuje
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi się dzidziuś w brzuchu przemieszcza
![]() Idziemy pod prysznic i spać. Dobrej nocy!
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
zmierzylam
moj ma 46 od stopy (w srodku) do kapturka + 15 kaptur, to w sumie 61, a jest na 56rozmiar---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- no wlasnie mialam isc spac... ziew... |
|
|
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już też zmykam - mężuś wrócił mogę spokojnie spać. Do jutra
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas wczoraj się ochłodziło i wieczorem padała, dobrze, że grill w altanace zabudowanej był, więc nie czuło się aż tak zimna, chociaż musiałam potem polar włożyć Dziś też tylko 13 stopni, czyli ostatnio standard, że na tygodniu jest ciepło, a w weekendy zimno ![]() Kochane - czy w ciąży można korzystać ze SPA ? Bo coś mi mąż przebąkuje, żebyśmy się wybrali do Nałęczowa do SPA, ale nie wiem czy mogę ![]() Cytat:
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
wczoraj byłam na grillu ale szybko wróciłam do domu bo było okropnie zimno. Ze znajomymi były ich dzieci, strasznie szalały a jeden to straszny łobuziak i wszyscy się ze mnie śmieli z mojego wyrazu twarzy ---> ![]() powtarzałam synkowi by nie słuchał i się nie uczył Co do tej stronki z rozmiarem biustu.... jak zmierzyłam to padłam, wyszło, że mam 75 G ![]() ![]() ![]() Malin ja mam kombinezon na 68 a oprócz tego prawdziwy śpiworek na wielkość wózeczka a dziś wesele, jak zwykle mi się nie chce, nie przepadam, najbardziej mnie martwi, że chyba nawet nie zatańczę bo nawet po długim spacerze twardnieje mi brzuch ![]() w dodatku nie wiem czy Wam pisałam, że mam zakaz jedzenia potraw z solą , żadnej wędliny itd. Moje stopy były grubości łydek nie wspominając o innych partiach ciała ![]() Od paru dni tak jem i wczoraj na grillu zjadłam kiełbaskę i myślałam, że padnę od nadmiaru soli, bleee... a dziś mnie strasznie suszy.
|
#2539 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się niedzielnie
![]() i po weselu wytrzymałam do 1.30 trochę potańczyliśmy, pobawiliśmy się...na szczęście maraton wesel za Nami
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#2540 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Muszę powiedzieć mężowi, że normalnie klasa wyższa się z nas zrobiła Cytat:
Wczoraj zawiozłam i pismo i telefon... teraz pewnie znowu ze 2 tygodnie poczekam.Do rzecznika dzwoniłam, pisałam maila, ale niestety brak kontaktu. Dzwoniłam do federacji konsumentów, ale tam porad udziela jakaś niedoinformowana pani, która powiedziała, że muszę reklamować u gwaranta, a nie u sprzedawcy i żeby telefon do Warszawy do Nokii wysłać. I po co taka placówka w ogóle istnieje? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2541 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Ale mam dzisiaj dobrze. Ja mam leżeć do góry brzuchem, a mąż lata ze scierkami i odkurzaczem i sprząta chałupę. Niech sprząta, może mu tak częściej zostanie ![]() Tzn zawsze sprząta, ale teraz pierwszy raz jak chcę mu pomóc to mnie wysyła na wyrko. Cytat:
Cytat:
A i tak wszystko sprawdzi się w praktyce jak szybko będzie maluch rósł. Cytat:
ale tu dziś cisza. Idę się zatem dalej byczyć. Jak lekarz nakazał: leżec i pachnieć. A mąż sprząta. Normalnie żyć, nieumierać...
|
|
#2542 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj babcia uraczyła mnie znów całym wiadrem jabłuszek, więc dzisiaj na początek upiekę placuszki z jabłkami a później zabieram się za musy jabłkowe
Aż muszę z ciekawości sama sprawdzić na tej stronce swój rozmiar skoro Was tak zaskoczyły te wymiary ![]() Cytat:
Ze SPA możesz korzystać tylko przed wszelkimi zabiegami poinformuj, że jesteś w ciąży. No i jak będziesz na jakiś masażach wodnych to omijaj okolice brzuszka. Cytat:
Cytat:
i poplotkuję z rodzinką i znajomymi.
|
|||
|
|
|
#2543 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
A na jakie wózki się zdecydowałyście? Jestem ostatnio na etapie oglądania, i w sumie najbardziej mi się podobają Tako jumper, albo roan marita. Mój ukłon bardziej w strone roana bo ma większą gondolę... Tyle że teraz siadłam i na allegro widzę że są wózki w o wiele niższych cenach np: http://www.allegro.pl/item692448294_...t.html#gallery I już sama niewiem ![]() Nawet niewiedziałam ze kompletownie wyprawki będzie aż takie trudne Ale za to mam już pare ciuszków A co do wesel... Sama mam dwa, teraz 8 i w końcu miesiąca 29. Jak pójdziemy to tylko posiedzieć, z racji że grozi mi poród przedwczesny .Ale chociaż sobie popatrze
|
|
|
|
#2544 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.A co do wesel... Sama mam dwa, teraz 8 i w końcu miesiąca 29. Jak pójdziemy to tylko posiedzieć, z racji że grozi mi poród przedwczesny .Ale chociaż sobie popatrze [/QUOTE]My tez idziemy 8 sierpnia wiec przypuszczam ze tez bede glownie jadla i patrzyla ale co tam przynjamniej wyrwe sie do ludzi Ja zdecydowalam sie na chicco enjoy ze wzgledu na spacerowke ktora ponzniej zajmuje malutko miejsca bo duza spacerowke mam juz po Mikim. |
|||
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Ale mamy leniwą niedzielę
Teściowa poszła na dzień na dyżur, więc mamy chatę wolną---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- ja88, zapomniałam wczoraj pogratulować Ci zdania prawka ![]() nnowaa, ja będę miała Tako Jumper X. miss.hot, z części zabiegów w SPA mogą korzystać kobiety w ciąży. Na pewno odpadają pewne masaże i maseczki, ale kąpiele w basenie i wodne masaże (w jacuzzi jest za gorąca woda, więc też odpada) działają odprężająco.
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Raczkowanie
|
eloteteie
Ładny ten wózek ale cena mnie przeraziła ..Chyba mnie nie stać na taki ![]() malin30 No właśnie ten tako mnie prześladuje, tym bardziej, że wtedy miałabym wszystko pod kolor i wózek i fotelik |
|
|
|
#2548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj robiliśmy grilla i chyba się przepracowałam, bo dziś fatalnie się czuję
|
|
|
|
|
#2549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wozek, albo x-lander, albo jumper, ale jumpera jeszcze nie udalo mi sie w sklepie zobaczyc... ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- aaaaa... zostalo tylko 79 dni do porodu oj, ałć, br...
|
|
|
|
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
hej
dawno nie pisałam, ale czytam i jestem prawie na bierząco![]() Co do rozmiarów to podobno 56 jest na malutkie dzieci i na długo nie starcza, lepiej jak dziecko "utonie" w ubranku, bo to nic nie szkodzi podobno...Z reszta mój gin oszacował malutka na 3,2kg do terminu ale dzidzius może byc mniejszy, większy... kolezanka urodziła synka 3100, druga ponad 4 a kolega urodził sie 5100 ![]() *** mam problem od pt po południu zaczęło mnie pobolewać podbrzusze, taki ciągnący jednostajny ból:/ nie nasila się, nie mam plamienia ani twardego brzucha i biorę fenoterol 3 razy dziennie pół tabl. ale mnie to niepokoi, nie przechodzi nawet jak leżę, a mój gin jest na urlopie...rozmawiałam z innym przez tel (bo weekend) zalecił nospe i fenoterol częściej, a na dyżurze babka powiedziała ze mogą mnie zbadać, ale będę musiała zostac na obserwacji:/ biore ten fenoterol co 2-3 h po pół, trochę lepiej, ale dalej cos tam ciągnie... Miała któraś z was tak? może to tylko rozcągająca się macica, dzidzia kopie i to często boleśnie, szczególnie w dole brzucha. Eh, nie wiem co robic bo bym musiała wytrzymac do jutra albo do szpitala:/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

Tylko jest jeden problem... dlaczego staniki w wiekszych rozmiarach są takie drogie 
Czy którejś z Was wogóle nie powiększył się biust w ciąży? Mi jak narazie do 30 tygodnia się nie powiększył i tak naprawdę mnie to cieszy bo już mam spory ale nie jestem pewna czy to normalne 

. Oj oczy mnie juz bola z przemeczenia, ide sie klasc, Dobranoc.
no niby dziecko ma juz cos na sobie, ale jak nosisz ubrania rozmiar M, to kurtke kupujesz na ten sam rozmiar