![]() |
#631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Imię - chluba czy obciach?
Kiedyś bycia Marią nie znosiłam, głównie przez to, że na mnie Maryśka wołali. Ale później swoje imię polubiłam i teraz nawet ta Maryśka w odpowiednich ustach nabiera uroku
![]() ![]() Co do Bernadetty to znam jedną i zdrabnia się Duśka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Raczkowanie
|
Ja w podstawówce miałam koleżankę o imieniu Berenika- oryginalne
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Bardzo podobają mi się imiona: Adrianna i Helena ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Rozeznanie
|
Też znam nawet jedną Berenikę. Ciekawe imię, ale drażni mnie to jak wszyscy za nią wołają: "Nika! Nikuś!"
![]() Moja bardzo daleka kuzynka została pokrzywdzona przez rodziców imieniem jakże pięknym w swym brzmieniu: Paloma. Współczuję szczerze. Mamuśka za bardzo wkręciła sobie jakąś brazylijską telenowelę. Żenada ![]()
![]() |
#634 |
Rozeznanie
|
Ja, kiedy byłam mała wstydziłam się swojego imienia i kłamałam inne dzieci, że nazywam się Karolina.
Później moje mi się spodobało i nawet zaczyna mnie boleć, że poznaję swoich imienniczek coraz więcej. Choć i tak jest ich mało. W dodatku mam rzadkie nazwisko, więc już w ogóle jestem zadowolona. Moja mama w moim imieniu zakochana niezmiennie od ponad 20 lat. A i tak w domu wymyślili mi ksywkę, Tż też nie mówi do mnie po imieniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepraszam... ![]() A ja zakochana jestem w imieniu Lucjan... Nie smiejcie się. ![]() Lucek Lucjan Lucuś... Straasznie podoba mi się to imię i jak będe miała syna moimmarzeniem byłoby go tak nazwać, tym bardziej, że TŻowi też się podoba. Podoba mi się też Olek, ale tylko ta wersja imienia, Aleksander- tragedia, więc raczej odpada, ale Lucuś...Mmmm ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zadomowienie
|
Mnie się bardzo podobają star imiona, np. Antonina, Franciszek, Stefan itp. ale TŻ nawet słuchać nie może
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja lubie swoje imie Karolina ![]() ![]() W dodatku mam dosc powazne imiona bo Karolina Maria Salomea, troszke za spokojne jak na moj zawirowany tryb zycia, ale dzis wiem ze nie zamienilabym moich imion nigdy w zyciu! A syna zapewne nazwe Salvador, Bruno, Gustaw, Ernest, Cyryl albo Borys.Kocham takie męzkie imiona, az czuć ze z nich będzie facet ![]() A dziewczynka to zagadka.. Bo i Ofelia, Olga, Alicja, Dalia.. Takie pseudo-romantyczne, ale strasznie kobiece. Z dziwniejszych imion, znam Estere, Mścisława ![]() ![]() Pamietam jeszcze jak kolezanka z podworka wstydzila sie swojego imienia, i jak tos pytal jak ma na imie mowila: ACoCieTo? i tak juz na nia wolalismy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#641 |
Raczkowanie
|
a ja jestem Aneta
![]() ![]() ![]() Najdziwniejsze imiona osób które znam: Betina, Linda, Abigail, Damaris, Roger, Paryrur (nie wiem czy dobrze napisałam, w każdym razie tak się wymawia ![]() A to imiona znajomych mojej kuzynki by NK Martina, Martin, Nicola i Nicol, Mario, Roxana, Melanie, Mirella, Mathias, Dobrochna(!), Samuel, Kevin a swoje dzieci chciałabym nazwać Marcelina i Gabriel lub Dorian - nad tym się jeszcze zastanawiam.
bit of peace... bit of love... bit of something left behind... Edytowane przez paniclove Czas edycji: 2009-07-31 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Raczkowanie
|
Ja mam na imię Sara. I nie wstydzę się tego. Rzadko kiedy zdarza się, żeby ktoś miał na imię tak samo jak ja. Wielki plus.
![]() Wiele suczek tak zostało nazwane i myślę, że to dlatego, że ludzie boją się dać swojemu dziecku tak na imię, że może nie zostanie zaakceptowane przez rówieśników? W każdym bądź razie ja kłopotów z tego powodu nie mam. I nie narzekam, bo kocham swoje imię. ![]() A tak z innej beczki - mam kolegę Kevina Kamińskiego i powiem, że to nawet nawet zgrany "zespół", ale nauczyciele też często się mylą z pisownią. I to razi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
a ja mam tak zwyczajnie.. Ania.. zadnych rewelacji
![]() a szkoda bo chcialabym miec jakies fajne imie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() też jestem Karolina, ale mi się strasznie nie podoba ![]() jak ktoś mówi do mnie Karolinka (mimo ze mam 22 lata ![]() ale Karolina? to tak... hmm.. strasznie ![]() bardzo podoba mi się imię Maja albo Oliwia ![]() ![]() a z męskich najbardziej Remigiusz... Remek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdybym miała do wyboru, to wolałabym Paloma niż Pamela. Imię samo w sobie jest bardzo ładne, tylko kojarzy sie z brazylijskim tasiemcem.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Rozeznanie
|
Ja mam na imię Jadwiga ;/ i jest to dla mnie masakra !!! przyznaje, że jeszcze nie słyszałam osoby która by się z tego śmiała, ale mnie aż na sam dźwięk skręca jak ktoś wypowiada to imię ;/ Na 2 mam Agnieszka i wiele osób mówi do mnie poprostu Aga i to jest jedyne pocieszenie. Słyszałam, że można sobie zmienić imię gdy się skończy 18 lat i tak chcę właśnie zrobić
![]() |
#647 |
Raczkowanie
|
Mam na imię Sylwia. I wiele osób mówi mi Sylwuś co bardzo lubie. Kiedyś znajomy mi powiedział ze zawsze myślał ze mam Sylwestra na imię a Sylwia zdrobniale mi mówią
![]() ![]()
![]() |
#648 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak szef powiedzial do mnie kiedys karolinka, to odrazu go poprawilam, tak samo z nauczycielami. I nie patrze na to, kim jest taka osoba- taka juz jestem pyskatka ![]() ![]() Ja sie czuje ze swoim imieniem, doskonale do mnie pasuje, do Ciebie napewno tez - przekonaj sie do niego znajac takie Weroniczki i Dżesiki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Raczkowanie
|
a co sądzicie o imieniu Łucja?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
Ja mam same pozytywne odczucia, bo moja najlepsiejsza kumpela ma tak na imię
![]() Ogólnie bardzo rzadko spotykane, mi się kojarzy ze świętą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Zadomowienie
|
Strasznie nie podobaja mi sie imiona typu: Roxana, Mariola, Nikola, Sandra. Kojarza mi sie (bez obrazy) z kobietami lekkich obyczajow. Co do bardzo dziwnych imion- moja kolezanka ma na imie Delfina (!) i wiele osob myslac ze to zart, kaze jej powiedziec swoje prawdziwe imie. Przykre to jest, bo czasami czlowiekowi nie jest do smiechu.
Lubie imiona 'dostojne', historyczne, z korzeniami. I bardzo ubolewam ze nazywam sie- Kinga, historyczne, ale mimo wszystko banalne.
'Lawina ruszyła i za późno jest na to, by kamyki robiły głosowanie.' Edytowane przez kyana Czas edycji: 2009-08-04 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
mi się podobają strasznie imiona u dziewczyn `Melanie, Amelia, Aurelia, Nikoletta, Hania, Tosia-chociaz to Antonina
![]() a ostatnio spotkałam się z imieniem dla chłopca `Okan.` i straaaasznie mi się spodobało. a tak to ładne są jeszcze Erwin, Eryk, Emil. sama się nazywam Miranda. Nie ma zadnego zdrobnienia ; // i denerwuje mnie jak mylą z `Mirindą`. Kiedys na lotnisku jak gosciu spr moj paszport i przeczytał moje imie to jego komentarz był taki. 'ooo imię jak picie.` ; //
Edytowane przez AJaLubieCzekolade Czas edycji: 2009-08-04 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam na imię Magdalena. Nie mam problemu ze zdrabnianiem. Nie lubię tylk o jak ktoś do mnie mówi "Magdzia", wtedy aż mnie ściska.
Znam za to Delfinę, Majkela (tak, własnie Majkela), Kevina, Dżesikę i Dżastina. Swojej córce dałabym jedno z następujących imion: Melania, Maja, Amelia lub Łucja. Chociaż chyba najbardziej podoba mi się Antonina. Z chłopcem byłby większy problem ale moje ulubione to: Szymon, Tomasz, Filip, Jacek i Jan
![]() |
#654 |
Raczkowanie
|
Ja mam na imię Weronika i muszę przyznać nieskromnie, że uwielbiam to imię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Rozeznanie
|
Ja też uwielbiam moje imię i za nic nie zgodziłabym się na zmianę. Szczególnie fajne jest to, że jestem zarówno Caroline, jak i Charlize, Lottą, Charlotte, czy Carlą. Na drugie mam Maria, więc sprytnie dobrałam trzecie - Antonina
![]() Osobiście też znam pewną Delifnę, Eleonorę, Ignacego, Dobromiła i Bernadettę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Wtajemniczenie
|
Ja swoją córkę najchętniej nazwałabym Maja, albo Alicja.
Z moim mężczyzną uznaliśmy jednogłośnie, że na czas obecny te dwa imiona podobają nam się najbardziej. ![]() I z nietypowymi imionami nie będziemy kombinować, bo po sobie wiem, że rzadkie/niepopularne imię może nieźle dać w kość w dzieciństwie. ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podoba mi się też Iza i Agata. A męskie Igor Ja mam na imię Magdalena. Nienawidzę, jak ludzie tak się do mnie zwracają (nauczycielka tak do mnie mówiła, poza tym brzmi to bardzo poważnie). Wolę Magda, ew Madzia. W klasie na 30 osób mam 4 Magdy... a ja zawsze lubiłam być oryginalna ![]() A i szkoda, że nie znam żadnego Staszka, Mietka, czy Leszka (w moim wieku). Naprawdę, za to Pawłów...
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Raczkowanie
|
Mi sie podoba moje imię czyli Joanna , bo ma wiele zdrobnień.
A swoją córkę nazwę Marietta albo Natalia bo strasznie dobrze mi sie te imiona kojarzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Raczkowanie
|
Ja na imie mam Kasia
![]() A podobają mi się imiona męskie: Tobiasz, Dorian, Patryk damskie: Ofelia, Maja, Lena ![]()
![]() |
#660 |
BAN stały
|
A ja mam na imię Ola
![]() I lubię swoje imię. Ale bardzo mi się podobają Aneta i Lena, nawet nie wiem czemu. A z męskich podoba mi się Mateusz... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.