|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
kochana moj sie urodzil mial 3.130 a teraz wazy ponad 6:P hhaha
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- mell zwracam honor niewiedzialam ze twoj ma miesiac dopiero ![]() ![]() ![]() powiem jedno.. Kurde ![]()
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
na razie odpisz tylko Mell X
bo mam małą przy cycu..otóż : GRATULUJE SYNKA!! I BARDZO SIE CIESZE Z JESZCZE JEDNEGO POWODU ŻE NIE JESTEM SAMA Z "CIĘŻKIM " DZIDZIOŁKIEM ) zuzka urodziła sie 2700 a teraz ma 2 miesiace i ma ponad 6kg!! a co tam.. jak mamy mleczko dobre to nie ma sie co zamartwiac
|
#1803 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Byliśmy dzisiaj w kościele, msza w intencji zmarłego teścia (powinna być miesiąc wcześniej, ale teściowa za późno się wybrała do kościoła ). Mąż poszedł do pracy na popołudnie, więc na razie siedzę sama z synkiem w domu, gdzieś za 2 godziny przyjdzie do mnie mama, pomóc wykąpać małego, może pójdziemy na mały spacer Cytat:
o matko jedynaCytat:
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak zareagowałam jak to usłyszałam i też takie oczy zrobiłam
![]() Po prostu nie wyobrażam sobie walki z kolką przy takim dużym już dziecku. Wiadomo, że przy kolce dużą ulgę dziecku sprawia samo lulanie i przy tym masowanie dziecku brzusia więc jak to robić przez kilkanaście, kilkadziesiąt minut z takim dużym dzieckiem. Przecież ono waży już wtedy ładnych parę kilogramów. Moja Nina już mi starsznie ciąży, a ma ponad 5... dokładnie nie wiem ile bo jesteśmy przed wizytą u lekarza. W przyszły piątek idziemy na pierwsze szczepienie. Poproszę aby mi córcię zważyli i zmierzyli. Zdecydowałam się na szczepionkę 5w1. U nas kosztuje ona 115 zł., u mojej siostry 140 zł A u was ile taka kosztuje, orientujecie się?Dziwne jest dla mnie, że taka duża różnica w cenie...
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-07-26 o 14:12 |
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() poiglot a pamietasz poiglocika ? ![]() ![]() Filipek tez kaszle nawet w czasie zabawy jak z wrazenia zapomina polknac sline i ksztusi sie malpka jedna ![]() a Twoja mamusia wyglada jak nastolatka ![]() malutka to dobrze ze bedziesz miala przy sobie siostrzyczke ![]() a anioleczek urwiskowal bo nie chcial spac pozno wieczorem tylko trzeba bylo go nosic i gadac z nim pakusiu no to dzielna mamusia i dzielny synek ze zniosl te przerwy w karmieniu. Mell_x skarbek Twoj przesliczny, gratulacje
|
#1806 |
|
Wtajemniczenie
|
poiglot super zdjęcie mamy z Bryanem
a mama chyba zmieniła kolorek prawda? Wcześniej była blondynką a teraz brąz tak jak Ty ślicznie wyglądakochane mam pytanie : JAKICH ROZMIARÓW PAMPERSÓW UŻYWACIE? Nikola ma 2,5 miesiąca i musimy używać już 3 a jeszcze nawet drugiej paczki 2 nie zużyła do końca. W pasie 2 są ok ale kupa wychodzi na plecy ![]() Mell synek cudowny a jakie fajne włoski ma
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-07-26 o 15:11 |
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot, Pakusia, Aguśka, Mell macie słodkich Synków!!!!
Esti Julka i Nikola strasznie podobne do siebie ![]() Dziękuję za komplementy dla mnie i mojej Córeczki ![]() Dziewczyny, mojej Pati wypadły z przodu włoski Kiedy zaczną odrastać??? Śmiesznie wygląda, jak mój łysy teść Z przodu łysinka, z tyłu ma nadal takie ładne puszyste.Goo, może nie mam zbyt doświadczenia, ale jeśli mogę doradzić coś w sprawie ciągłego płaczu Twojej Zosi Czy Ty karmisz tylko piersią??? Nie dokarmiasz butelką, nie podajesz herbatki???Moja też na początku płakała, moja Ciocia pediatra doradziła jedno: jeśli Dziecko bardzo płacze, krótko śpi, po cycu jest spokojne tylko kilkanaście minut, to spróbować dokarmić sztucznym mlekiem. Zobaczyć ile zje. W nocy np. piszesz, że śpi dłużej, bo nocny pokarm jest bardziej wartościowy, więc może dlatego śpi dłużej poprostu, a w dzień jest niedojedzona, może jej brakuje tych 10-20 ml i dlatego nie może zasnąć. U nas od razu zadziałało. Pati śpi po 3-4 godziny w dzień i nocy. Najpierw daję pierś, odbijam, jeśli płaczę zaraz po odkładaniu do łóżeczka lub budzi się np. po godzince to robię butlę i dokarmiam. Wypija różnie: czasem 20 ml a czasem aż 80!!! Moja Ciocia powiedziała, że jest teraz moda na karmienie tylko piersią. Przychodzą do Niej pacjentki i mówią, że dzieci chore, że kolki, że płaczą, mało śpią itp. Ciocia zadaje pytanie: kiedy było karmione?, mama: że teraz tuż przed wejściem. Ciocia przygotowuję butlę, karmi, dziecko wypija np. 30 ml, odbija się i zasypia Może poprostu za mało z piersi wyciągnęło, może musi siedzieć dłużej na piersi, a matka myśli że się najadło i odkłada do łóżeczka? No chyba, że karmisz tylko butelką lub dokarmiasz butelką, to może musisz poprostu zmienić mleko. Podobno najlepsze jest Bebilon i Nan. Ale niektóre dzieci uspokają się tylko po Bebiko lub Humana. Trzeba wypróbować po 2 opakowania i zobaczyć, które maluszkowi bardziej smakuje. Esti ja używam nadal tych New Baby, new born, ale moja ma dopiero miesiąc i parę dni, waży 4600 i nam wystarczają. Cinusiowa nie strasz z tymi kolkami
|
|
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
Seona dzięki za odp co do pampków
piszesz bardzo mądrze ja czasami dokarmiam Nikolę (po zjedzeniu 2 cycusiów) potrafi dojeść 30-100 ml i śpi po 3-4 godziny daję Bebilon początkowe bo po Nan 1 bolał ją brzuszek. Przesypia mi całe noce...idzie spać o 22-23 i wstaje około 8-9. co do odrastania włosków to pierwsze słyszę że wytarły się z przodu ![]() zazwyczaj z tyłu się wycierają bo dziecko leży i przekręca główką....potem pomału odrastają ale nie pamiętam po jakim czasie![]() ![]() ale nie martw się a powiedz mi jeszcze...jak karmisz piersią i sztucznym to dajesz wit K? Bo mi w szpitalu powiedzieli że wit K jak się karmi wyłącznie piersią i ja nie daję chociaż mam całe opakowanie
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
agusia pamietam poiglocika to byl hicior przeciez
!hehea co do mamy bez przesady z ta nastolatka hihi Filipek tez cwaniak rosnie widze oj te nasze chlopaki jak zaczna raczkowac i chodzic to zapewne nie usiadziemy! esterko kochana ja tez juz mam kupione 3 przez 2.. polowa bodow ma na plecach zolte plamy i sie nie chca spraC ![]() mama pierwsza walnela sobie brazik.. ja sciagnelam po paru miesiacach![]() Seona to ze wypadly to mnieprzerazilo hihi ale zapewne chodzi o wytarcie..? ![]() to smiesznie musi wygladac pokaz zdjecie!
|
#1810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszedł przepis aby podawać witaminę K każdemu dziecku karmionemu wyłącznie piersią i przy sporadycznym dokarmianiu ( np.1, 2 razy dziennie butelka i wtedy jest za mało w tym mleku wit. K), jest to zapis odgórny z ministerstwa zdrowia itp. i należy o tym informować pacjentki i przepisywać witaminę K. Ale wg mojej Cioci nie jest ona konieczna, to jest nowość, kiedyś się nie podawało, bardzo obciąża wątrobę, dzieci mogą być po niej niespokojne, może boleć brzuszek itp.. Poza tym przy karmieniu butelką witamina K jest w mleku modyfikowanym. Jeśli karmi się TYLKO butelką to nie trzeba, bo dawka w porcjach mleka jest wystarczające, jeśli dokarmia się tylko troszkę mlekiem sztucznym, lekarz powinien zalecić podawanie. Ja daję co 2, czasem co 3 dzień tylko witaminę K i to tylko dlatego, że ją mam i szkoda mi wyrzucić. Początkowo Pati była po niej strasznie niespokojna jak podawałam codziennie, wogóle nie mogła zasnąć, ale ta zmniejszona dawka co 2, 3 dzień plus dawka w mleku które sobie dopija, dobrze na nią działa. Cytat:
Dla mnie wygląda jak chłopczyk, tylko że siusiaka nie maNaprawdę, włosy wytarły/ wyłysiała z przodu Z tyłu ma bujną fryzurę, cały teść dosłownie![]() Zdjęć na forum publicznym staram się nie wklejać Zaszalałam parę dni temu i pokazałam siebie i Pati, coby nie być gorsza od WasAguśka zainspirowałaś mnie tą chustą Przeglądam nosidełka, ale ta chusta zaczyna do mnie przemawiać
|
||
|
|
|
#1811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze raz ja
Rozmawiałam już z Cinusiową (dzięki za odpowiedź ![]() Nie wiem jak to wyeliminować? Przecież muszę z nią chodzić na spacery ![]() Czy Wy już rozpoznajecie rodzaje płaczów? Moja inaczej płacze jak jest głodna , wtedy krzyczy, jak ma zapchany nosek to tak pociąga nosem i rzuca rączkami i denerwuję się w płaczu, jak marudzi to tak smętnie kwęka itp. Acha, wczoraj byłam na weselu I siedziałam koło mojej Cioci, więc całe wesele molestowałam ją pytaniami![]() Jeśli karmicie piersią, to nie jedzcie żadnych słodyczy, nawet herbaty nie słodzcie a już czarnej zwykłej wogóle nie pijcie ![]() Tak, że dieta od słodyczy przymusowa Ja od porodu nie zjadłam ani jednego ciastka Wczoraj na weselu napiłam się troszkę herbaty. Dla tych dziewczyn, które chwaliły moja figurę informuję, że musiałam kupić nową sukienkę, bo w żadną ze starych nie zmieściłam się ![]() Mell, Poiglot ale Wasze Dzieci przybywają na wadze!!! Moja po miesiącu i 8 dniach (czyli 5 tygodni i 1 dzień) waży 4600, dokładnie 1 kg więcej niż po porodzie.
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-07-26 o 19:12 Powód: dopisek |
|
|
|
#1813 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie zmiany wprowadzilas, ze maluszek sie uspokoil?Cytat:
Cytat:
Nie przejmuj sie tylko odciagaj dalej! Ja tez mam wahania dzienne nawet do 80ml. W ksiazce, ktora zachwala Goo jest napisane, ze po max 5 tygodniach mleko zanika u kobiet sciagajacych laktatorem. Ja sciagam 2,5 miesiaca, wiec mozna! Karmi najlepiej przed samym snem. U mnie najlepiej dziala jak wypije o polnocy Cytat:
Ja skorzystalam z Twoich rad i faktycznie po kilku dniach mialam wiecej mleka (50-100ml) ale potem mialam pare dni takich, ze nie moglam odciagac co 1,5 godziny jak zwykle tylko co 4 (wizyty znajomych, wyjscia do miasta) i teraz boje sie, ze cofne sie do punktu wyjscia ![]() Cytat:
Cytat:
A moja corcia od razu placze jak tylko zorientuje sie, ze nie lezy na pleckach |
||||||
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka, Ania jakie Wy te czary mary na tą laktację robicie????? Nie mogę tego odszukać? Możesz streścić?? To, że Karmi dobrze wypływa na laktacje to wiem, ale się boję.
![]() W książce wyczytałam, że szampan też dobrze wpływa. Wczoraj wypiłam kieliszek na weselu, ok. godz. 15 to o 18, o mało mi cyców nie rozerwało
|
|
|
|
#1815 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No synek już wykąpany, nakarmiony, a teraz zasypia w łóżeczku
Cytat:
Cytat:
Filip pomyślał sobie na pewno, że co ja będę spać jak lepiej jest pobawić się z mamą my od wczoraj zaczęliśmy opakowanie Pampersów 3 Cytat:
a to może tak się dziać. Rozumiem, że z tyłu główki włoski mogą się trochę pościerać, ale z przodu ale musi to śmiesznie wyglądać ![]() no to ładnie Ci Nikola przesypia całe noce
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
poiglot właśnie u mnie ten sam problem
kupa wypływa na plecy ale jak od razu zapiorę i włożę do pralki to plamy spierają się. A jak nie zapiorę to schodzą jak dodam Vanishu do prania![]() a najlepsze jest to że pampki rozmiar 3 zostały mi jeszcze po Julce bo jak kończyła używać pieluch to miała 1 rok i 10 miesięcy z hakiem i używała wtedy 3 a Nikola 3 miesiąc zacznie z 3 Seona no właśnie moja lekarka też nie jest za podawaniem wit K ale mówiła że jak mam już kupioną to żebym podawała sporadycznie. Ale ja w końcu nie dawałam i chyba nie dam bo Julka też nie dostawała i było wszystko ok a teraz jakieś zmiany wprowadzają i testują na naszych dzieciach bo nie wiadomo czy nie będzie to miało jakiś skutków ubocznych...sama nie wiem co o tym myśleć. Ale nie jestem przekonana do dawania ![]() ale bardzo Ci dziękuję za te wyjaśnienia ![]() Ja też nie lubię publicznie wklejać zdjęć ..... zrób sobie album prywatny i tylko osoby które będziesz miała w kontaktach będą mogły oglądać Twoje dodane zdjęcia rozpoznaję płacze Nikoli, tylko że ona bardzo mało płacze w sumie tylko wtedy jak jest głodna ![]() o jaaa a ja słodzę i jem słodycze:/ i nic jak na razie Nikoli nie jest i bóli brzuszka też nie ma |
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Aleks przez weekend wyjątkowo grzeczny jest i ładnie śpi, to chyba dlatego że pogoda do kitu i niewiele wychodziliśmy...W tygodniu spacerujemy po kilka godzin dziennie, przeważnie wtedy śpi więc wieczorem jest bardzo chętny do zabawy No ale nie każę przecież dziecku w domu siedzieć żeby wieczorem wcześniej zasypiał...Seona, śliznie wyglądacie ![]() Aguśka, znalazłam w necie jakiś prywatny gabinet gdzie niby robią to usg ale zebrać się nie mogę żeby umówić małego...Bo każdy mi mówi że przesadzam i skoro pediatra nie wysyła to widać nie ma potrzeby. Lekarka na wizytach ogląda małego, pytałam czy powinnam iść na kontrolę i mówiła że nie ale ja bym wolała skontrolować dla własnego spokoju. Tylko jak wszyscy przeciwko mnie to ciężko mi się zebrać, wizyta kosztuje i potem będą mi wypominać że nie mam co robić z kasą No tak, z teściową niełatwa sprawa, zwłaszcza jeśli ma zostać z małym. Może stopniowo się jakoś nauczy ale wiadomo że będziesz się niepokoić U mnie z małym będzie moja mama, ona go uwielbia i jedyne czego mogę się bać to że rozpieści go do bólu Też wracam do pracy w listopadzie Ślicznie wyglądacie z Filipkiem Kaalinaa, witajcie na odchowalni Superzabula, cudownie słyszeć że jest dobrze Esti, faktycznie Nikolka i Julka są bardzo podobne ![]() Magducha, spóźnione ale najserdeczniejsze życzenia Mell, śliczny jest
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My dzis z tżcikiem i malym bylismy na spacerku, ale oczywiscie zamiast wziac malemu wiekszy zapas mleczka na dwor to ja stwierdzilam ze wystarczy tyle ile przygotowalam...no i bedac 10 minut drogi od domku maly zglodnial, zjadl to co mialam dla niego naszykowane i placz taki jakby nie jadl z miesiac ![]() Poziom adrenalinki wtedy bardzo u mnie wzrasta jak on tak placze a ja nie mam mleczka ![]() Wrocilismy sie do domku i pozniej jak juz pojadl dopadla go kolka i tak nam sie udal spacer esti my uzywamy juz pampersow 3... ![]() poiglot nasi synkowie na pewno lobuziarstwo maja po tatusiach ![]() Seona ciesze sie ze Cie kusze na chuste naprawde ja jestem bardzo zadowolonaOdnosnie placzu mojego urwiska to juz tez rozpoznaje inaczej jak jest glodny, inaczej jak spiacy a inaczej jak marudzi czy jak ma koleczke (wtedy to nawet piszczy) aniu u mojego po skoku rozwojowym wcale nie wrocilo do normy jedzonko, tzn od czasu skoku je coraz wiecej ale moj tak ma to taki glodomorek tez jest ![]() gosik z tym usg ciezka decyzja...wiesz uwazam ze jesli masz byc niespokojna, to lepiej idz przebadaj maluszka, przeciez wiesz ze robisz to dla jego dobra a nie dla Twojego widzi mi sie... Oj ja tez bym chciala zeby moja mamusia byla z Filipkiem ale niestety pracuje...ale chyba bedzie z nami dluzej mieszkac wiec bedzie mi pomgac. Z reszta nie wyobrazam sobie teraz ze mogloby jej nie byc...
|
#1819 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
cześć dziewczyny
właśnie wróciłam z krótkich wczasów, byliśmy tydzień nad jeziorem i było super. Córcia miała nas dla siebie, do tego woda i piasek (błotko), Piotruś też całkiem grzeczny, ogólnie podobało nam się, odpoczęłam. Teraz Alusia u dziadków do czwartku, ja będę troszkę sama z Piotrusiem (TZ jedzie na spływ) Jesteśmy parą przeciwieństw, on nie umie usiedzieć w domu, a ja to domator. Więc kiedy ma jakiś wyjazd Ala do dziadków. ostatnio nawet się zastanawiałam czy tego nie zmienić, bo wcale mi nie jest z nimi tak ciężko samej. Ala jest bardzo grzeczna w domu, na spacerach mam przystawkę (buggipoda) dla niej, a w nocy oba ładnie śpią. Jak TZ pojedzie na U2 to juz jej nie wyślę, tym bardziej ze mi sie za nią bardzo ckni ![]() Cytat:
kupa na plecach - ha ha pamiętam to z Alą, przerzuciłam się na pieluszki z gumką na pleckach (np huggies) teraz jestem mądra i od razu takie kupiłam. POLECAM bardzo bardzo pieluszki TESCO (fioletowe- z morskimi wzorkami sa rewelacyjne - podrabiają huggiesy ale ładniej chłoną) Pietrula już mi sie ślini ha a ząbki pewnie dopiero w październiku, ale to jest zwiastun. --- Ostatnio moja Chrzestna powiedziała mi że jestem dobrą mamą i zrobiło mi się bardzo miło, i że dobrze sobie z moimi skarbami radzę (raczej z nimi jestem sama w ciągu dnia, spacery, kapanie jedzenie itp) TZ ma taka prace, że a to o 19 a to o 22 w domu jest... ale u nas to się sprawdza ba ja mam naturę Zosi samosi, lubie sobie radzić sama i potem jestem z siebie dumna i na koniec nie pisałam wam że mój Piotruś ma dysplastykę małżowiny usznej = ma prawe uszko mniejsze, ale ze słuchem wszystko ok. jak będzie chciał w przyszłości to będzie miał zabieg plastyczny, na razie mówimy na niego Uszatek bo to uszko jest takie śliczne i kochane. Moja córcia ma za to zrośnięte wędzidło przez co ma mega szparę miedzy ząbkami (tez do eliminacji u ortodonty za jakieś 2-3lata) pozdrawiam |
|
|
|
|
#1820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ona nawet po 20-minutowej drzemce budzi się radosna jak skowronek i dopiero po 20 minutach się zaczyna akcja. Zosia nie uspia przy piersi i zawsze sama kończy karmienie i też przez jakieś 20 minut jest radosna.Pierwszą córę też karmiłam tylko piersią ido 6 miesiąca nie wiedziała co tosmoczek,nawet herbatki nie dostawała. W wieku 6 miesięcy ważyła 9900g---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- No cóż. Jest lepiej ale nie wspaniale. Zaczęłam małą karmić co min2,5 lub 3 godziny i kolki zniknęły. Mała nie rzuca się przy cycu jak do tej pory. Niestety nadal nie chce spać w dzień, choć rozpoznaję już jej płacz i wiem kiedy jest zmęczona. Niestety zasypia na 20 min i znów się zaczyna... Edytowane przez Goo100 Czas edycji: 2009-07-26 o 22:53 |
|
|
|
|
#1821 | |
|
|
Cytat:
co do płaczu, kurcze nie miałam problemów z Alą, teraz przy Pietruli nie mam tyle czasu, ale wiem że gdy jest zmęczony to zaczyna stękać |
|
|
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
I mamy poniedziałek , dzisiaj wyciągam Tż do CH na wyprzedaże pewnie zaś nakupuje smerfikowi rzeczy, bo nie mam umiaru w tej kwestii .Aguśka - bo ja myslałam że to tak samo jakbym nosiła na rękach że dziecko równie szybko się przyzwyczaja i leżec już nie chce ale skoro jest inaczej to super, Tż powiedział że wygląda to kosmicznie heh. poiglot - no mój raczej nie piska i nie krzyczy, raczej tak stęka z nerwów, ja nie wiem po kim on taki nerwowy lepiej niech się oduczy bo będzie ciężko wychowac uparciuch i nerwuska. pakusia - może na butelce jest łatwiej przestawic dzieciaczka a mojemu zamiast się wydłuzac przerwa miedzy karmieniami to się skraca i nie ma się co dziwic że robi sie taki papuśmy i grubiutki (po mamusi oczywiscie). Mell - to rośnie pięknie Twój smok mój mając 10 tygodni ważył tylko 5180 a waga urodzeniowa to 3500. Fionka - hmmm.... to zaczynam się zastanawiac czy z moim pokarmem jest aby wszystko ok może mam mało treściwy? esti - kurcze my zaś mamy 3 ale ja wolę jeszcze 2 bo sa akurat na niego ale 2 już brak chyba że zakupie sobie kolejna paczkę, chociaz pewnie nie uda mi sie jej zuzyc do końca bo na dlugo mi starczaą bo mam ten zaszczyt że malch często sika przy przebieraniu i wtedy pieluszka zaś dłużej sucha, mój maluch jest ogólnie papuśny coraz bardziej ale pupcie ma drobniusią i jeszcze nie zdarzyło sie żeby mu kaka wypłyneła poza majcie. Mi pediatra powiedziała że jesli dajesz w dniu więcej niż raz butlę to odstawic wit. K. ania4891 - niooo pewnie masz rację wy to jesteście skarbnicą wiedzy .Seona - nie przejmuj sie tymi wloskami mojemu schodziła z wierzchu glówki skórka i jak ją zczesywałam to tez wypadaly ale juz po 2 tygodniach widzę nowe włosie że zaczynaja rosnąc i przyznaje smieszny widok. |
|
|
|
#1823 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję za odpowiedzi o pampkach
![]() gosik fajnie że Aleks dał Ci odpocząć A z Nikoli już kawałek kobitki myślę że ma ponad 5 kg ale to się okaże po 8 sierpnia jak będziemy na szczepieniu....chyba że TŻ pomoże mi ją zważyć bo mam małą wagęAguśka to młody dał Wam popalić i znowu super zdjęcia![]() aljaka ale fajnie mieliście my w najbliższy weekend wybywamy na działeczkę a w połowie sierpnia nad morze![]() to mamy podobnie bo ja też zostaję sama z dwójką nawet jak TŻ gdzieś wychodzi. A z pracy też wraca czasami o 18 a czasami po 21 kochana ja od początku używam z pieluszek z gumkami rozmiar 1 Nikola miała Huggiesy a od 2 już pampersy![]() marika ja chyba całe nowe opakowanie wit K dam komuś kto niebawem rodzi w prezencie heheh bo co z tym zrobić ? a kosztowało dużo bo 32 zł![]() a ja dziaj mam luzik bo obiad mam jeszcze z wczoraj LECZO mniammmm i zupę - botwinkę ugotowałam już o 8.00 heheh wyjeżdżacie z dziećmi w tym roku gdzieś dalej? My się wybieramy w połowie sierpnia do Gdańska i może do Łeby ![]() czy ktoś wie co się dzieje z KATHI??????????? dlaczego jej nie ma???????? Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-07-27 o 09:16 |
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem jestem
Nie mialam czasu na neta ostatnio bo - mam codziennie fizjoterapie( odjelo mi w miedzy czasie dwa palce u prawej reki ) - moja cora miala wczoraj chrzest wiec przygotowan moc bo robilam przyjecie w domku - bylo upalnie wiec wiekszosc dnia bylismy na zewnatrz ![]() Chwale sie dzielami moimi ( tortem i sukieneczka malej ) samodzielnie wykonane od A do Z , wiekszosc zdjec jest na NK |
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja tak bez czytania..
powiedzcie mi bo mnie to martwi juz czy waszym dziecia zdarzaja sie chlustajace wymioty? tzw. wymioty pod cisnieniem??? tylko nie mylcie prosze ulewania z tym od ulewania to sie rozni niestety.. iloscia i tym ze wylatuja one pod cisnieniem ![]() ![]() ![]() ![]() kathi witaj ![]() piekne zdjecia
|
#1826 | |
|
|
Cytat:
a co do uporczywych wypłynięć pieluszkowych to u nas występują tylko wtedy gdy mały je albo jest w podobnej pozycji jak przy karmieniu. Wtedy zazwyczaj opieram jego pupę na udzie albo jakoś tak jakbym zagradzała drogę do przodu i kupal wypływa tyłem. Dlatego jak tylko stęknie a jest w ww pozycji to go "luzuję" tak by nie uciskać pieluszki i jakoś na razie skutkuje, bo nie ma nic gorszego niż prznie takich wycieków, za nic nie schodzą
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-07-27 o 10:33 |
|
|
|
|
#1827 |
|
Wtajemniczenie
|
Kathi no i jesteś
a Ty masz śliczną fryzurkę i w ogóle ładnie wyglądaszpoiglot u nas takie rzeczy nie zdarzają się ale wiem że dużo dzieci tak wymiotuje po jedzonku.....tak jak piszesz. Jak będziesz u lekarza to powiedz o tym aljaka o fajna różnica wieku ![]() a co do kup to u Nikoli nie zależnie od pozycji to się zdarza
|
|
|
|
#1828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czym to jest spowodowane choc zauwazylam ze jak daje mu pic przed jedzeniem to wymioty zdarzaja mu sie czesciej, moze dlatego ze mleko sie w zoladku rozrzedza ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
wydaje mi sie nawet ze on czuje sie w tej chuscie jak w brzuszkuano wyglada to troche smiesznie ale wazne ze dobrze mu tam ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
|
#1829 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Dawid dzisiaj jak zjadł butlę to potem przez pół godziny tak fajnie gaworzył, uśmiechał się i wierzgał Cytat:
ad. 2 ja bym mimo wszystko poszła, chociaż dla własnego spokoju Cytat:
Cytat:
![]() ad. 2 za szybki i sprawny remont łazienkiCytat:
Cytat:
ad. 2 tort i sukieneczka śliczności, w ogóle wszyscy razem ładnie się prezentujecie. Gratuluję chrzcin Cytat:
|
|
#1830 |
|
|
a moje skarby rosną tak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

bo mam małą przy cycu..
ŻE NIE JESTEM SAMA Z "CIĘŻKIM " DZIDZIOŁKIEM
). Mąż poszedł do pracy na popołudnie, więc na razie siedzę sama z synkiem w domu, gdzieś za 2 godziny przyjdzie do mnie mama, pomóc wykąpać małego, może pójdziemy na mały spacer

Przeglądam nosidełka, ale ta chusta zaczyna do mnie przemawiać

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
za szybki i sprawny remont łazienki