Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-26, 19:22   #421
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Karenina no boj sie Boga.. tyle czasu bez odzewu a my tu sie zastanawiamy co i jak z toba
czekam niecierpliwie na relacje
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Oj Ty niedobra
My tu się martwiłyśmy o Ciebie, dobrze, że wszystko w porządku ale będziesz się musiała gęsto tłumaczyć
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
karenina - czekamy zatem na wyjaśnienia!! I do jutra

Widze, ze Brzuchatkami nie ma zartow wiec lepiej wytlumacze sie juz dzisiaj...

No wiec ostatni raz odzywalam sie w poniedzialek a potem pojechalismy z tz'tem na dwa dni troche odpoczac i nie mialam dostepu do neta...
Wrocilismy we srode wieczorem, ale potem przysza pora na bieganie po lekarzach - zrobilam badanie na poziom glukozy we krwi (wszystko dobrze), usg tarczycy i krew, bylam u dentysty, ortopedy i jeszcze lekarza domowego, no i masaze i basen jeszcze...i jeszcze bylismy na zakupach dla dzidzi w Hanoverze...tak zlecial mi czwartek i piatek...
W piatek zorientowalam sie, ze w trakcie naszych generalnych porzadkow w poniedzialek wyrzucilismy do smieci moj przedluzacz do laptopa i bateria zdechla wiec trzeba bylo kupic nowy...
Na dodatek w piatek w nocy mialam ostry atak bolu po lewej stronie klatki piersiowej - nie moglam prawie oddychac, tylko bardzo plytko ani sie ruszac...Tz jeszcze stwierdzil, ze mam troche niebieskie usta wiec to pewnie serce i chcial jechac ze mna do szpitala , ale ja nie chcialam wiec siedzialam w lozku tak do 3 rano az bole przeszly...
W sobote chcielismy isc ze mna do szpitala, zeby sprawdzili co i jak, ale zaczeli nas odsylac do tysiecy innych miejsc wiec ide jutro do mojej lekarki domowej i zobaczymy co powie...i jeszcze w sobote mielismy gosci z berlina i byla moja mama przejazdem...Uffff....... .no to by bylo na tyle........

Ogolnie martwi mnie to, ze brzuszek twardnieje mi troche za czesto chyba...mam wizyte 6 sierpnia wiec wypytam gina czy jest ok...

.......jestem chociaz troszke usprawiedliwiona..?

Za to powiem, za mam zdjecia brzuszka i jeszcze pokoju dla dzidzi...jutro wstawie

Kropka co do biurokracji przy zalatwianiu slubu to jest okropnie...z tego powody my wzielismy slub w Danii...

Kamilko (imienniczko tak na marginesie...) wszystkiego najlepszego

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 19:57   #422
malina81
Zadomowienie

No to chwale sie moją pościelą i do tego kupiłam taki "przybornik"- kolor wybrałam kremowy.

http://www.allegro.pl/item688357955_...z_135x100.html

http://www.allegro.pl/item696010440_...ty_nowosc.html

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

karenina19 takie duszności mogą być od kręgosłupa- ja tak często mam i tak mi własnie lekarz powiedział

Brombrusia u mnie z brzuchem juz chwile był spokój a wczoraj tak dziwnie mnie ciągło wiec sie martwiłam- i dziś więcej leżałam niż chodziłam. w sumie jest dobrze- ale od czasu do czasu coś tam mnie ukuje. Moze to faktycznie macica się rozciąga W koću dopiero co byłam u ginka i wszystko było ok wiec mam nadziej ze nadal tak jest A mały przy tym wszystkim taaaaki ruchliwy
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 20:20   #423
brombusia
Zakorzenienie

Karenina tym razem jesteś usprawiedliwiona, ale żeby mi to było ostatni raz

Malinko bardzo fajna ta pościel, taka nieprzeładowana, lubię takie

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 20:31   #424
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Malinko widze ze fajna ta posciel i cena korzystna posciel tez w kremowym kolorze?? bardzo mi sie podoba

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-26, 20:49   #425
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Malinko widze ze fajna ta posciel i cena korzystna posciel tez w kremowym kolorze?? bardzo mi sie podoba
Tak - pościel tez kremowa. W sumie to mam kilka pościeli w domu po Kubie ale stwierdziłam ze jakas nowa tez sie "młodemu" należy
Stary 2009-07-26, 20:53   #426
kropka241
Zakorzenienie

no wlasnie ja tez chce kupic dla malego cos nowego.. wiadomo ze lozeczko, wozek, wanienka i bardzo duzo innych rzeczy mam po Adrianku.. o np mata edukacyjna tez jest czy zabawki typowo dla niemowlat bo Adi juz teraz woli samochody..

ale chce tez zeby mial tylko dla niego kupiona np posciel czy jakies reczniki.. wiadomo troche ubranek..

a dla Adriana tez kupilam nowa posciel na nowe lozeczko (w nast tyg bedzie mial nowe lozko zeby o tym w ktorym teraz spi zapomnial troche i sie odzwyczail)
o taka:http://www.allegro.pl/item693476797_...0_3_wzory.html
wybralam wzory w auta i kubusia w jesiennych listkach

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2009-07-26 o 20:55
Stary 2009-07-26, 21:03   #427
malina81
Zadomowienie

Cytat:

Malinko bardzo fajna ta pościel, taka nieprzeładowana, lubię takie
No własnie szukałam czegoś mniej przeładowanego- jak to słusznie określiłaś- w sumie to najpierw rzuciała mi sie ta pościel:

http://www.allegro.pl/item689178805_...osc_super.html

bo tez jest taka inna niz wszystkie, no ale potem na ich stronie zobaczyłam tą z misiem i tak jakoś sie zdecydowałam
Te z serduszkami tez słodkie:
http://www.allegro.pl/item690028109_...2_gratisy.html
Tu akurat cena z baldachimem ale sa tez zestawy 2cz. (ja akurat nie jestem zwolenniczką baldachimów bo w praktyce jest to mniej praktyczne

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
no wlasnie ja tez chce kupic dla malego cos nowego.. wiadomo ze lozeczko, wozek, wanienka i bardzo duzo innych rzeczy mam po Adrianku.. o np mata edukacyjna tez jest czy zabawki typowo dla niemowlat bo Adi juz teraz woli samochody..

ale chce tez zeby mial tylko dla niego kupiona np posciel czy jakies reczniki.. wiadomo troche ubranek..

a dla Adriana tez kupilam nowa posciel na nowe lozeczko (w nast tyg bedzie mial nowe lozko zeby o tym w ktorym teraz spi zapomnial troche i sie odzwyczail)
o taka:http://www.allegro.pl/item693476797_...0_3_wzory.html
wybralam wzory w auta i kubusia w jesiennych listkach
Słodka- a ta z autami to hit przedzszkolaków Ja ełąsnie weczorsaj kupowałam spodnie dla Kuby w H&M i koniecznie musiały byc z naszywką tych samochodów. Na szczescie nie było jego rozmairu- bo mi osobiscie sie inne jeansy podobały- wiec "przeszły" te moje ale do tego musiał być bryloczek z autem z McQueen

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-26, 21:07   #428
brombusia
Zakorzenienie

Fajne te komplety pościelowe
Ta dla Adrianka też fajna, zwłaszcza z Kubusiem.

Ja się zmykam do wyrka.
Dobranoc i do jutra

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość

Słodka- a ta z autami to hit przedzszkolaków Ja ełąsnie weczorsaj kupowałam spodnie dla Kuby w H&M i koniecznie musiały byc z naszywką tych samochodów. Na szczescie nie było jego rozmairu- bo mi osobiscie sie inne jeansy podobały- wiec "przeszły" te moje ale do tego musiał być bryloczek z autem z McQueen
A czy to nie jest ten sławny Zygzak? Synek mojej koleżanki ciągle o nim mówi i nawet na bal w przedszkolu był przebrany za Zygzaka

Stary 2009-07-26, 21:10   #429
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Fajne te komplety pościelowe
Ta dla Adrianka też fajna, zwłaszcza z Kubusiem.

Ja się zmykam do wyrka.
Dobranoc i do jutra

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

A czy to nie jest ten sławny Zygzak? Synek mojej koleżanki ciągle o nim mówi i nawet na bal w przedszkolu był przebrany za Zygzaka
Niewiem jak długo masz nowy avatar -w każdym razie ja teraz zauważyłam ten obłedny jęzorek świetne zdjęcie

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Brombrusia to ty na bieżąco jesteś. Oczywiście że to ten Zygzak
Stary 2009-07-26, 21:15   #430
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Niewiem jak długo masz nowy avatar -w każdym razie ja teraz zauważyłam ten obłedny jęzorek świetne zdjęcie
Avatar niedawno załadowałam, może ze 2 godzinki temu, a zdjęcie też dzisiejsze, Rufus jak zwykle próbował obślinić mi obiektyw i tak mi się fajne zdjęcie zrobiło.

Cytat:
Brombrusia to ty na bieżąco jesteś. Oczywiście że to ten Zygzak
Staram się

Dobra, to ja już na serio idę spać.
Pa

Stary 2009-07-26, 21:33   #431
kropka241
Zakorzenienie

malinko, brombusiu no Adi to nic tylko cars caly czas wiec wyboru wiekszego nie bylo.. nie znalazla mu poscieli ze shrekiem w takim rozmiarze a wiem ze bylby przeszczesliwy.. chyba bede musiala mu jakis plakat ze shrekiem kupic i bedzie mial na scianie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 07:15   #432
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

pewnie i tak wiecej nie pamiętam niż pamiętam po tych 5 stronach
witam w poniedziałek
bo i tak
Gishh nie będę powtarzac po dziewczynach
bo wiesz że jestesmy tu po to aby się pochwalic sukcesami nawet drobnymi i zwierzyc z naszych smutków nawet ych maleńkich
Domi ja w takich sytuacjach móię - NAM SIĘ PODOBA - nie prowadze dyskusji dokładnie ja płace ja wybieram, nasz dom nasza decyzja - wolnoc tomku w swoim domku
Karenina ja osobiscie wygoniłabym Cię już w nocy do lekarza, nie ma żartów w tym stanie zwłaszcza, ale mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze i te bóle z dusznościam to nic złego
więcej nie pamietam
trzymać sie zdrowo i dbać o maluchy
a tak swoją drogą to ja od soboty znowu jestem połamana - chol.... korzonki
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 08:08   #433
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

Przede wszystkim dziękuję Wam za słowa otuchy i trzymanie kciuków za mnie i maluszka - kochane jesteście No i za życzenia urodzinowe oczywiście też dziękuję...

Wczoraj, po 6 dniach, pozwolili mi wreszcie wyjść ze szpitala (6 dni to niby nie długo ale wierzcie mi - pobyt na patologii ciąży to wyjątkowo ciężka sprawa i naprawdę nikomu nie życzę - na takie rzeczy się można napatrzeć i takich nasłuchać że )

Jeśli chodzi o mnie to sporo rzeczy się w szpitalu dowiedziałam - dobrych i złych niestety też... W ogóle zrobili mi przez te dni chyba wszystkie możliwe badania zlecane kobietom w ciąży...

Najważniejsza sprawa: z dzidziusiem wszystko dobrze Miałam bardzo dokładne USG anatomiczne - lekarz pooglądał wszystkie narządy dzidziusia, czaszkę, kręgosłup, rączki, nóżki, i wszystko jest ok! Maluszek rośnie i się rozwija, łożysko, pępowina i ilość wód płodowych w porządku, dzidziuś ładnie się rusza... Boże, naprawdę strasznie mnie to uspokoiło
Czy jest chłopczykiem czy dziewczynką się nie dowiedziałam bo lekarz stwierdził, że nie widać jednoznacznie, ale to akurat teraz naprawdę sprawa drugorzędna... Ważne że maluch zdrowy.

Trochę gorzej niestety jest ze mną - okazało się, że te bóle w prawym boku które od jakiegoś czasu miałam to mimowolne skurcze macicy które powodują, że moja i tak krótka szyjka macicy jeszcze bardziej się skraca, i do tego mam już 1cm rozwarcie - a to dopiero 19 tydzień... No i to jest niebezpieczne bo może doprowadzić do poronienia lub przedwczesnego porodu, o czym nawet nie chcę myśleć... W szpitalu kazali mi cały czas leżeć, 2xdziennie dawali mi magnez w kroplówce i do tego jeszcze inne leki rozkurczowe żeby zapobiec dalszym skurczom. Poza tym jeszcze się okazało że mam jakieś bakterie w moczu więc doszedł antybiotyk... Do tego test obciążenia glukozą wyszedł mi tak paskudnie, że wyglądało to na cukrzycę ciążową Na szczęście po dodatkowych badaniach (i pobieraniu mi krwi 6 razy w ciągu doby...) okazało się, że to był fałszywy alarm i tylko jednorazowy skok cukru we krwi... Ale mówię Wam, kosztowało mnie to sporo nerwów.
Tak że w tej chwili najgorsza sprawa jest z tą moją nieszczęsną szyjką macicy. Na razie mogę przebywać w domu ale mam nakaz leżenia i mnóstwo lekarstw... Za tydzień czeka mnie kontrola i jeśli się okaże że szyjka dalej się skraca to prawdopodobnie będę musiała wrócić do szpitala No i staram się rzeczywiście jak najwięcej leżeć chociaż to niełatwe... Ale zrobię wszystko żeby dzidziuś jak najdłużej został w moim brzuszku, nawet jeśli będzie to oznaczało leżenie plackiem do końca ciąży.

Nie wiem czy to możliwe ale to tym pobycie w szpitalu, po tym całym strachu który mi towarzyszył i ciągle towarzyszy - jeszcze bardziej pokochałam moje dzieciątko, a ono najwyraźniej wyczuło mój kiepski stan psychiczny i trzy dni temu po raz pierwszy je poczułam Nie są to jeszcze jakieś super-kopniaczki, ale czuję, jak dzidziuś się rusza i coraz częściej do mnie puka, a to mnie naprawdę bardzo uspokaja i pomaga odpędzić czarne myśli

Trzymajcie nadal kciuki żeby już nic złego się z nami nie działo, bardzo Was proszę... I dbajcie o siebie i Wasze maluszki, nie lekceważcie żadnych niepokojących objawów, bo po tym pobycie w szpitalu jeszcze wyraźniej do mnie dotarło, jakie dramaty spotykają niektóre kobiety i zarazem jakie to błogosławieństwo donosić i urodzić zdrowe dzieciątko...

Ojj, strasznie się rozpisałam , ale to dlatego, że długo mnie nie było... Swoją drogą Wy też nie próżnowałyście przez ostatni tydzień - chyba ze dwie godziny mi zajęło przeczytanie Waszych postów No i wreszcie jest wreszcie druga część wątku

Pozdrawiam wszystkich serdecznie... Postaram się już teraz być w miarę na bieżąco...

gisshświetnie Cię rozumiem. mam podobne problemy..... którka szyjka tylko że moje była na tyle krótka że założyli mi szew no i leże cały czas w szpitalu niestety ;(
trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo i oby był lepiej
mój maluszek tez kopie mnie i odrazu czuje że chce żyć i walcze o niego bo jest w tej chwili najważniejszy
przedwszystkim leż, leż, leż i jeszcze raz leż żeby już wszytko było dobrze. mnie wypuścili ze szpitala nie mineło kilka dni i znowu musiałam tam iśc więc nie dopuść do tego.
pozdrawiam gorąco
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 08:26   #434
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie Mamuśki

Madziu oj biedna jesteś z tymi Twoimi korzonkami
Mnie plecy przestały boleć, jak zaczęłam chodzić na basen, jeśli nie masz przeciwwskazań to polecam

bravurko miałaś napisać co Ci TŻ upichcił na obiadek
Co tam u Ciebie? Jak się czujesz?

Dziewczyny, mnie znowu w nocy ząb bolał, normalnie już mam dość
Przecież mam w nim lekarstwo, chyba że to nie ten ząb
Będę musiała znowu iść do dentysty

Stary 2009-07-27, 08:43   #435
simpatica
Zakorzenienie

joł joł
Kamila gratulacje i najlepsze życzenia na nowej drodze życia

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
[FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]
Na dodatek w piatek w nocy mialam ostry atak bolu po lewej stronie klatki piersiowej - nie moglam prawie oddychac, tylko bardzo plytko ani sie ruszac...Tz jeszcze stwierdzil, ze mam troche niebieskie usta wiec to pewnie serce i chcial jechac ze mna do szpitala , ale ja nie chcialam wiec siedzialam w lozku tak do 3 rano az bole przeszly...

Ogolnie martwi mnie to, ze brzuszek twardnieje mi troche za czesto chyba...mam wizyte 6 sierpnia wiec wypytam gina czy jest ok...
Siniejące usta?? Kareninka to nie ma żartów z takim atakiem!
A jeśli chodzi o kłujący brzuch to mi ginka mówiła że to jest związane z twardnieniem brzucha. A wtedy co Ty masz wizytę to ja mam Usg połówkowe
Cytat:
No to chwale sie moją pościelą i do tego kupiłam taki "przybornik"- kolor wybrałam kremowy.
śliczności
Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
pewnie i tak wiecej nie pamiętam niż pamiętam po tych 5 stronach
witam w poniedziałek
bo i tak
Gishh nie będę powtarzac po dziewczynach
bo wiesz że jestesmy tu po to aby się pochwalic sukcesami nawet drobnymi i zwierzyc z naszych smutków nawet ych maleńkich
Domi ja w takich sytuacjach móię - NAM SIĘ PODOBA - nie prowadze dyskusji dokładnie ja płace ja wybieram, nasz dom nasza decyzja - wolnoc tomku w swoim domku
Karenina ja osobiscie wygoniłabym Cię już w nocy do lekarza, nie ma żartów w tym stanie zwłaszcza, ale mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze i te bóle z dusznościam to nic złego
więcej nie pamietam
trzymać sie zdrowo i dbać o maluchy
a tak swoją drogą to ja od soboty znowu jestem połamana - chol.... korzonki
współczuje

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Gratulacje
dziękuję
Cytat:
Witajcie Mamuśki
Madzia ma problemy z korzonkami a biedna Brombusia z zębem
wspieram duchowo cierpiące mamusie - choziaż tyle mogę

A my z Tz wreszcie zamówiliśmy dzisiaj upragnione łoże małżenśkie
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 08:44   #436
elalank
Zadomowienie

Witam poniedziałkowo Brzuchatki!

karenina -za nieobecność jesteś usprawiedliwiona, ale za to, ze nie słuchasz się TZ jak chce jechać do szpitala. Moim zdaniem nie powinnaś czekać, aż Ci przejdzie, tylko od razu jechać po pomoc. Teraz juz nie decydujesz tylko o sobie, ale równiez o Dzidzi.

malina - ładniutka pościel, zgadzam się, że nieprzeładowana jest fajniejsza

brombusia
- Rufus jest przefajny!

Gish, Bravurka, Dudziakowa - Dbajcie o siebie, proszę się słuchać zaleceń lekarzy, a wszystko będzie odbrze!!!
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 08:47   #437
bravurka
BAN stały

Cytat:
Witajcie Mamuśki

Madziu oj biedna jesteś z tymi Twoimi korzonkami
Mnie plecy przestały boleć, jak zaczęłam chodzić na basen, jeśli nie masz przeciwwskazań to polecam

bravurko miałaś napisać co Ci TŻ upichcił na obiadek
Co tam u Ciebie? Jak się czujesz?

oj u nas generalnie nie za ciekaweie a ten weekend był tragiczny załamałam się kompletnie już. tż zrobił mi cordon bleu z pieczonymi zeimniaczkami pycha. ale już w piątek w nocy zaczeło sie wszytko psuć w sumie skurcze.... oj nie bede pisać tutaj wszytkiego bo sytuacja się zmieniała bardzo dużo razy.. teraz już nawet do łazienki wstawac nie moge ;( w piątek lekarze już mowili że nie donosze tej ciązy narazie jakoś sie trzymamy ale nie wiem co bedzie dalej ;(
Stary 2009-07-27, 08:57   #438
malina81
Zadomowienie

Simpatica ojjj to bedzie sie działo jak wam dostarczą upragnione łoże

Madzia mi kręgosłup codziennie daje w a zwłasza w nocy...nie moge sie normalnie odwrócić

Brombrusia moze to lekarstwo tak działa- i przez to boli W każdym razie współczuje Ale zdjęcie Rufusa jest dobre na poprawe humoru wiec moze chociaz troszke bedzie lepie

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
oj u nas generalnie nie za ciekaweie a ten weekend był tragiczny załamałam się kompletnie już. tż zrobił mi cordon bleu z pieczonymi zeimniaczkami pycha. ale już w piątek w nocy zaczeło sie wszytko psuć w sumie skurcze.... oj nie bede pisać tutaj wszytkiego bo sytuacja się zmieniała bardzo dużo razy.. teraz już nawet do łazienki wstawac nie moge ;( w piątek lekarze już mowili że nie donosze tej ciązy narazie jakoś sie trzymamy ale nie wiem co bedzie dalej ;(
Bravurko musi być dobrze!!! Bedziemy z Tobą walczyć o każdy dzień. Ale teraz skoro nawet do łazienki nie wstajesz to moze warto pomysleć o tej poduszce o której pisała chyba Gissh...
Stary 2009-07-27, 09:00   #439
bravurka
BAN stały

Cytat:
Simpatica ojjj to bedzie sie działo jak wam dostarczą upragnione łoże

Madzia mi kręgosłup codziennie daje w a zwłasza w nocy...nie moge sie normalnie odwrócić

Brombrusia moze to lekarstwo tak działa- i przez to boli W każdym razie współczuje Ale zdjęcie Rufusa jest dobre na poprawe humoru wiec moze chociaz troszke bedzie lepie

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Bravurko musi być dobrze!!! Bedziemy z Tobą walczyć o każdy dzień. Ale teraz skoro nawet do łazienki nie wstajesz to moze warto pomysleć o tej poduszce o której pisała chyba Gissh...
nawet jeszce wszytkiego nie przeczytałam na forum.
dobrze że jestem tutaj bo przynajmniej się moge toche oderwać od czarnych myśli
dzisiaj byl na obchodzi u mnie ten lekarz co mnie badał w piątek i z takim tekstem "co pani jeszce nie urodziła?" wkurzyłam się tym tekstem jeszcze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 09:01   #440
malina81
Zadomowienie

Bravurko to jednak Kamila pisała o poduszce Motherhood w kształcie litery C
Stary 2009-07-27, 09:03   #441
bravurka
BAN stały

Cytat:
Bravurko to jednak Kamila pisała o poduszce Motherhood w kształcie litery C
dziękuje za informacje ;*
Stary 2009-07-27, 09:03   #442
malina81
Zadomowienie

Cytat:
dzisiaj byl na obchodzi u mnie ten lekarz co mnie badał w piątek i z takim tekstem "co pani jeszce nie urodziła?" wkurzyłam się tym tekstem jeszcze
Aż mi słów zabrakło żeby dobrze wyrazić to co mysle o tym lekarzu
Stary 2009-07-27, 09:03   #443
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

Madzia ma problemy z korzonkami a biedna Brombusia z zębem
wspieram duchowo cierpiące mamusie - choziaż tyle mogę

A my z Tz wreszcie zamówiliśmy dzisiaj upragnione łoże małżenśkie
Dzięki
Łoże małżeńskie powiadasz

Cytat:
brombusia - Rufus jest przefajny!
Wiem Strasznie głupia za nim jestem, a teraz Mama wróciła z urlopu i go zabierze z powrotem do siebie

bravurko trzymaj się jakoś, nie załamuj
Nawet sobie nie wyobrażam jak Ci musi być ciężko, mam nadzieję, że sytuacja się polepszy i lekarze już nie będą Ci mówić takich rzeczy.
Jesteś dzielną Mamusią, a my jesteśmy z Tobą.

Stary 2009-07-27, 09:05   #444
gissh
Raczkowanie

Cytat:
Kochana, trzymaj się...
Musisz wierzyć że będzie dobrze chociaż wiem jakie to czasami trudne... Leż cały czas, nie wstawaj jeśli lekarze Ci nie pozwalają... Naprawdę z całych sił trzymam kciuki za Ciebie i Twoje Maleństwo...

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 09:06   #445
bravurka
BAN stały

Cytat:
Aż mi słów zabrakło żeby dobrze wyrazić to co mysle o tym lekarzu
mnie to tylko denerwuje takie podjescie;/
Stary 2009-07-27, 09:07   #446
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
No co za idiota

Stary 2009-07-27, 09:08   #447
bravurka
BAN stały

Cytat:
Dzięki
Łoże małżeńskie powiadasz

Wiem Strasznie głupia za nim jestem, a teraz Mama wróciła z urlopu i go zabierze z powrotem do siebie

bravurko trzymaj się jakoś, nie załamuj
Nawet sobie nie wyobrażam jak Ci musi być ciężko, mam nadzieję, że sytuacja się polepszy i lekarze już nie będą Ci mówić takich rzeczy.
Jesteś dzielną Mamusią, a my jesteśmy z Tobą.
ciezko sie nie załamać . jak coraz gorzej jest. wogole mały nie kopał od wczoraj i się martwie ;(

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Kochana, trzymaj się...
Musisz wierzyć że będzie dobrze chociaż wiem jakie to czasami trudne... Leż cały czas, nie wstawaj jeśli lekarze Ci nie pozwalają... Naprawdę z całych sił trzymam kciuki za Ciebie i Twoje Maleństwo...
Ty też się trzymaj żeby chociaż u Was było już lepiej. nie chciałabym żeby ktos przeżywał to co ja bo to okropne.
Stary 2009-07-27, 09:15   #448
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
ciezko sie nie załamać . jak coraz gorzej jest. wogole mały nie kopał od wczoraj i się martwie ;(
Mówiłaś o tym jakiemuś lekarzowi? Pewnie Mały po prostu jest mniej aktywny, ale mogliby Ci zrobić USG czy coś, żeby zobaczyć co u niego.

Stary 2009-07-27, 09:17   #449
bravurka
BAN stały

Cytat:
Mówiłaś o tym jakiemuś lekarzowi? Pewnie Mały po prostu jest mniej aktywny, ale mogliby Ci zrobić USG czy coś, żeby zobaczyć co u niego.
mówiłam ale powiedział że to normalne. nawet jak by tydzień nie dawał znaku zycia. osobićie w to nie wierze i jak nie kopnie do wieczora to zarządam usg
Stary 2009-07-27, 09:20   #450
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Co za ulga....

Ale masz super Avatarek...

Cytat:

karenina19 takie duszności mogą być od kręgosłupa- ja tak często mam i tak mi własnie lekarz powiedział
Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Siniejące usta?? Kareninka to nie ma żartów z takim atakiem!
A jeśli chodzi o kłujący brzuch to mi ginka mówiła że to jest związane z twardnieniem brzucha. A wtedy co Ty masz wizytę to ja mam Usg połówkowe
Cytat:
karenina -za nieobecność jesteś usprawiedliwiona, ale za to, ze nie słuchasz się TZ jak chce jechać do szpitala. Moim zdaniem nie powinnaś czekać, aż Ci przejdzie, tylko od razu jechać po pomoc. Teraz juz nie decydujesz tylko o sobie, ale równiez o Dzidzi.
Dziewczynki, dziekuje za troske ja wiem, ze nie ma zartow, ale te usta nie byly wcale niebieskie...moj tz troche przesadzil z tego strachu o mnie... A taki bol mialam juz kiedys raz i wiem, ze to nie serce, tylko ucisk nerwu...wlasnie bylam teraz o mojej domowej i potwierdzila...

Cytat:
Co za palant!! Trzeba bylo mu odpowiedziec: "Nie, a panu jeszcze mozg nie dziala?"... Idiota....

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości