|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Melduję się i ja.
aliisanko, będzie dobrze!
|
#2612 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie wszystie mamusie na poczatku tygodnia
Cytat:
|
|
|
|
|
#2613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja już trzeci dzień piorę, bo mi się jeden wsad mieści na suszarce... Ciekawe, jak pieluszki będę suszyć Chyba drugą suszarkę dokupimyDziewczynki obeznane z wątkiem polecanym, a termometr dla dziecka, który brać? Chciałabym elektroniczny, ale tani - Baby Ono, Baby Nova, Canpol, wszytskie są w tej samej cenie... Czy któreś są lepsze od drugich?
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko to chyba wampir energetyczny
Ja jestem senna, a ono szaleje.Przeczytałam na Onecie artykuł o martwych dzieciach na kilka dni przed terminem porodu Po co??!!
|
#2615 |
|
Zadomowienie
|
ja jeszcze nie zrobilam generalnego prania- nie chce zeby mi sie to kurzylo. mam czas- zrobie to w sierpniu. w tym tygodniu lub w przyszlym planuje zamowic wozek i dokupic reszte wyprawki- no ale zobaczymy jak to bedzie.
ostanio mam ogromnego lenia, nic mi sie nie chce i jest mi bardzo ciezko. wczoraj pojechalismy do galerii po nowa "garderobe" dla meza (bo z niego to taki "modnis") i po 2 godzinach jak wrocilismy to ja nie dalam rady wysiasc z samochodu, a potem jak juz sie ulozylam na kanapie nie mialam sily by isc do toalety ![]() ![]() przeraza mnie ten brak sily!!!
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą teraz w latko szczególnie jak jest wietrznie ( ja mieskzam we Friesland tu jest zawsze wietrznie) to wszystko schnie szybciutko zaczyna się rozpogadzać hurra! może do ogródka zaraz pójdę coś pogrzebać w ziemi
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Termometr najlepszy jest ten douszny, ale jakiej firmy, tego jeszcze nie wiem.
|
|
#2618 | ||||||
|
Zadomowienie
|
poniedziałkowe dzieńdoberek mamuśki
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=y-PXo...eature=related lub http://www.youtube.com/watch?v=qGTAU...eature=related Cytat:
Cytat:
ładny brzusio Cytat:
przed porodem kupie tylko jeden, ale czy w październiku ubiera się dziecko w kombinezon ![]() Cytat:
lemury kawalerka, jak u mnie ![]() co to za objaw dyskryminacji Cytat:
całe szczęście mam małe cycki i jak nie muszę, to chodzę bez, nawet teraz, choć sutki mi ściemniały i na dodatek stercza na potęgę ale nadal są takie jakie były przed ciążą (no może troszkę bardziej zaokrąglone, pełniejsze)a piesio przekochany ciekawa jestem co byłoby z dzieckiem przy rozwodzie ... wracając do wyprawki, na razie spasowałam z zakupami, pod koniec tyg. wyjeżdżam na wakacje i do kompletowania wyprawki wrócę pod koniec sierpnia, wtedy też zabiorę się za pranie i przygotowywanie tak by do połowy września wszystko gotowe czekało na dzidziusia (termin mam na 16.10) Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-27 o 11:30 |
||||||
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam mieć zakupiony elektroniczny dobry termometr i ta pani od opieki nad dzidzią będziem ierzyć dziecku temperaturkę w dupce. a dla własnego użytku być może zakupię również termometr w smoczku. na pewno nie do uszka. na czoło też się tu odradza
|
|
|
#2620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2621 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Douszny? Dobry losie, i jak ja mam tego szukać![]() A już mam takie parcie na zakończenie kompletowania wyprawki... A wanienkę czemu kupiłaś Onda Evolution? Bardzo mi się podoba (zwłaszcza różowa Cytat:
![]() Dzięki za Koop - też lubimy, szczególnie jak remiksują Astrud Gilberto
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musi być dobrze
|
|
#2623 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najprawdopodobniej rzeczywiście zmienił miejsce jak u mnie Wiciu zmienił położenie kopał jakby słabiej, teraz znowu się przekręcił i fale mi robi, że hohoogólna zasada mówi, że powinnaś wyczuć ok 6 ruchów na godzinę po obiedzie w czasie odpoczynku - liczy się nawet najmniejsze poruszenie. Poza tym możesz zaobserwować dłuższe okresy ciszy, a to dlatego, że dzidzia przystosowuje się do trybu życia noworodka - ucina sobie dłuższe drzemki i ma dłuższe okresy aktywności ale jeśli się martwisz, że odczuwasz mniejszą liczbę ruchu płodu do jakiej przywykłaś - powiadom lekarza Cytat:
Cytat:
![]() a tyle razy było pisane, by takich rzeczy nie czytać ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() to the herbaliser też pewnie znacie ![]() jak możesz podaj i Ty mi jakieś propozycje, bo właśnie szukam coś przyjemnego na podróż wakacyjną
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-27 o 12:13 |
||||
|
|
|
#2624 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorejna glowa do gory
a dla mnie zięciem
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
#2625 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pewnie ma juz mało miejsca i nie ma jak szaleć. Moja córa też mniej sie rusza niż parę tygodni temu. Ale lekarz mówił, że to normalne na tym etapie ciąży. Teraz będzie sie przesuwać a nie kopać, bo nie ma gdzie nóg wyprostować. Najważniejsze, że w ogóle się rusza. Notuj sobie ruchy i pokaż to lekarzowi, jak się tak martwisz. Cytat:
Cytat:
Jakoś zakładam, że i tak sie mną zajmą w miarę konieczności. A płacić za to dodatkowo nie zamierzam. Aż się wzburzyłam.
|
|
#2626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no niestety, u mnie też wszystkie koleżanki, które rodziły miały "opłaconą" własną podręczną położną 500 zł. to minimum i znam takie co nawet 1000 zł dawały ja od początku sobie powiedziałam, że opłacać nikogo nie będę - to jest ich zas...ny obowiązek poza tym w szpitalu, w którym chce rodzić powoli odchodzi się od takich praktyk |
|
|
|
|
#2627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, jak ja sie nameczyalm, nastekalam itd to ja taka kwote wole wydac na dziecko. Oczywiscie mój ginek tego nie wymagal i nie proponowal Uważam ze jak daje za wizyte 100 zl prywatnie to zajmuje sie mna fachowo bo sam przebieg ciazy jet najważniejszy, a rodze w państwowy szpitalu i to sa godziny, wiadmo naistotniejsze ale po to ta instytucja tam jest i po to mi zabieraja składki. Ja pisalam w ramach wdziecznosći dostal szampana, nie koniaka chyba polożne ktore były przy porodzie bombonierki, ale nawet jakby miała cos komus dawac to zdecydowanie nalezalo by sie polożnym, to one wioda prym przy porodzie i to one sie najwięcje nami zajmują
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest to szczególnie ważne po porodzie, bo w życiu płodowym temperaturkę za dzidzię utrzymuje nasze ciało, stąd po porodzie noworodek ma czasem problemy z utrzymaniem odpowiedniej temperatury ciała. pani , która będzie się mną opiekowała po porodzie będzie mierzyć temp dziecku codziennie, żeby zobaczyć jak sobie ono z tym radzi i mnie nauczy to robić odpowiednio. w tej kwestii na pewno posłucham holenderskiej metody i nie będę dziecku nic do uszka pchać. a jak czytam o tych łapówkach porodowych
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
i tak jak myślałam, nie wybawiłam się na weselu ![]() zatańczyłam tylko jeden pierwszy taniec. Ciągnął mnie brzuch i twardniał co chwilę. Nie wiem jak Wy ale mnie też martwiła za głośna muzyka, mój gin kazał tego unikać. A jak tańczyłam i znalazłam się pod głośnikiem to czułam mocne wibracje w brzuszku. Stwierdziłam, że nie będę męczyć synka jak mi uszy pękały. Dziś zaczęłam 30 tydzień ![]() Malin ja na wyjeździe obejrzałam odcinek Ostrego Dyżuru gdzie dzidziuś owinął się pępowiną i zmarł a mama musiała urodzić go i tak do tej pory o tym myślę ![]() Allisanko trzymam kciukaski Nika piękny domek Lenki jak zawsze, a lemurek boski kocham zwierzaki
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pinky, odpoczywaj dużo, unikaj stresów i nie oglądaj ostrego dyżuru ![]() Domek Lenki piekny, tylko chyba już ciasny hihihi A skoro lubisz zwierzaczki to masz jeszcze dwa na pocieszkę
|
|
|
#2631 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale z tego co nam wiadomo to zdarza się, że kobiety dają... Ja generalnie jestem spokojna o poród na PCK z prostego względu: wiem, że Ziębiński jest dobrym lekarzem i jeśli będzie miał dyżur to na pewno mi pomoże, z drugiej strony małż zna Adamczewskiego niby kiepski gin, ale jakby nie patrzeć dyrektor szpitala, więc taka znajomość też się przyda, gdyby coś się działo.---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() Wszystko będzie dobrze!!! |
||
|
|
|
#2632 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ło matko jak ten czas goni...Muszę się wziąć za to pranko i prasowanko, bo na końcu mąż będzie przy desce stał ![]() Ja kupiłam Onde, ale nie wiem czy jest najlepsza. Po prostu bardzo boję się kąpieli i pomyślałam, że tak będzie bezpieczniej, jak ułożę małego w takiej profilowanej wanience. Na Allegro widziałam, że są dość popularne, dużo ludzi je kupuje, więc coś w tym musi być ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja specjalnie kupiłam brauna douszny i jest napisane w instrukcji, że można używać dla niemowląt. Nawet zabawka była w komplecie. O taki mam: http://allegro.pl/item694726135_term...ki_gratis.html Cytat:
Wiadomo, że obecność męża pomaga, ale myślę że raczej psychicznie niż fizycznie. Mąż nie poda mi znieczulenia, jeżeli będę go potrzebować i nie będzie miał praktycznie na nic wpływu. Myślicie, że jakiś awanturujący się mąż robi jakieś wrażenie na personelu szpitala? Jeżeli już to tylko negatywne. |
||||||
|
|
|
#2633 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=pdhti...eature=related Thievery Corporation http://www.youtube.com/watch?v=MFAq-OG2NhY St. Germain http://www.youtube.com/watch?v=44-Sh...eature=related Same jakieś smutasy, w taki słoneczny dzień? ![]() Emiliana Torrini http://www.youtube.com/watch?v=MyuL1z2tejs Nie, dzisiaj nie mam ręki do przyjemnych piosenek ![]() Cytat:
A co do pozycji - zawsze możesz próbować być pierwsza, która inaczej urodzi
|
|
#2634 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To może nie wszystkie termometry, bo mojego nawet nie da się głęboko wsadzić dorosłemu, a co dopiero dziecku i dobrze mierzy temperaturę, bo sprawdzaliśmy z rtęciowym. Kiedyś mieliśmy jakieś tańsze termometry, ale niestety pokazywały temperaturę jak chciały, dlatego stwierdziliśmy, że przy dziecku nie ma co ryzykować i bawić się w zgadywankę. Cytat:
|
||
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boskie fotki, ale bym wytarmosiła aż z tego wszystkiego pojadę do rodziców wytarmosić psa i pójdę do kuzynki do kotów oooo!!! ![]() ![]() ![]() Kikunia niestety w takiej sytuacji w jakiej jesteśmy to zrozumiałe
|
|
#2636 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musi byc dobrze !!!!!! ja nadal bez klawiatury ............
|
|
#2639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
PS. O opiece w szpitalu nie będę się wypowiadać, bo nie jestem "miarodajna"
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-07-27 o 13:53 |
||
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Aniago dziś wychodzi ze szpitala
A ja mam dziś dzień lenia, nic mi się nie chce i ta snuję się z kąta w kąt ![]() Właśnie jestem po drzemce i chyba pójdę na dwór poleżeć i poczytać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

już nie wpadam w panikę- oczywiście, że zdążę 
Chyba drugą suszarkę dokupimy
Po co??!!

Ciemny jest na rozmiar 68, a jasny i kurteczka na 62

ehhh juz bym chciala, zeby ta ciaza minela, bo za bardzo sie martwie

Uważam ze jak daje za wizyte 100 zl prywatnie to zajmuje sie mna fachowo bo sam przebieg ciazy jet najważniejszy, a rodze w państwowy szpitalu i to sa godziny, wiadmo naistotniejsze ale po to ta instytucja tam jest i po to mi zabieraja składki. Ja pisalam w ramach wdziecznosći dostal szampana, nie koniaka chyba