![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
bravurka- w 23tygodniu i już 750? no to chłop jak się patrzy!!! Ja w zeszłym tyg byłam na USG i Mały/a ma 22+6 i waży 466 gram.
Spokojnie leż i myśl o przyjemnych rzeczach!! Domi ma rację, może przekąsisz jakąś czekoladkę, to Synuś się pewnie ucieszy i zacznie fikać ![]() Domi - ja tez chciałam dać dziewczynce imię Maja, bo mi sie podoba, ale TZowi nie, no i jak będzie dziewczynka to pewnie damy jej na imie Emilia, a jeśli będzie chłopczyk - musimy zrezygnować z imienia Łukasz, więc chyba jednak wrócę do mojego pierwszego typu: Mateusz. Ale z imionami to też jestem niezdecydowana i zwariować mozna, im dłużej o tym myslę tym większy mętlik mam w głowie ![]() gucia - też maluję paznokcie i w robie to w domu, ups chyba robię nie dobrze? ... nie pomyślałam o tym! Ale maluję szybko i zwinnie, więc nie nawdycham się za dużo ... a co w ogóle z Zaharią?? nie odzywa się i nie odzywa! chyba bacik tez sie należy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolanosia z tymi ruchamito ja tak samo narzekałam jeszcze pare dni temu na watku, a za dwa dni zaczeły sie i to całkiem spore ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak się nie czuje ruchów do 24 tygodnia to nie jest nic niepokojącego przy pierwszej ciąży. Lada dzień i zacznie do Ciebie pukać Maleństwo ![]() Do 22? pracujesz? o boszzzze, biedactwo! Wczoraj dostałam naprawdę poważnego kopniaka. Wcześniej były delikatne i przyjemne, a teraz coś Mojemu Bobasowi najwyraźniej nie pasowało i postanowił dac mi o tym znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I za to trzymamy kciuki mocno mocnooooo ![]() ![]() Kochana, ale Twoj synus to silny chlopak - ponad 700 gram...Super ![]() Cytat:
Ja poznalam plec dopiero na usg 4D w 23 tygodniu... ![]() Oki, no to my wczoraj juz.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-07-27 o 10:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Wtajemniczenie
|
Wreszcie nadrobiłam...
![]() my już przeprowadzeni! wczoraj przeniesliśmy ostatnie rzeczy do naszego nowego mieszkanka i jesteśmy zadowoleni ale wykończeni! Domi nic sie nie prejmuj krytyką ani czyimiś uwagami! Mój przyszły szwagier jak wpadł zobaczyć mieszkanie to dość głośno przy robotnikach wykrzykiwał " O,... tu jest krzywo!" "No ja bym tak tego nie zrobił" " Nie za ciemno tu macie?" myślałam, że go zabiję! Najważniejsze jest to, że NAM się podoba! gissh najważniejsze, że z dzidziem jest dobrze! a za twój i bravurki stan zdrowia mocno trzymam kciuk! Cytat:
a ja wczoraj u siebie zauważyłam jakiś wyciek... poleciałam zobaczyc do WC czy to nie krew, ale okazało się, że to jakaś taka woda... teraz się zamartwiam, czy to nie wody płodowe... najgorsze, że jestem teraz u rodziców i do mojego gina mam 100km... troche panikuję a gin przecież przez telefon pewnie niewiele poradzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Zgrabna mamusia z ciebie Karenino.
Swietna kolorystyka pokoju. Ja tak sobie mysle, ze pokoik dzieciecy pomalujemy na czerwono, zolto i pomaranczowo. Nie wiem tylko, czy 4ta sciane zostawic biala, czy tez jakis kolor wrzucic. Tylko jaki ![]() Tarasiu, gratuluje przeprowadzki. To zawsze wykancza, ale nagroda jest bezcenna - byc na swoim ![]() A co do tej wody, to jesli bedziesz sie mocno martwic, to jedz na pogotowie. Moja kumpela tak zrobila i jej powiedzieli, ze lepiej, ze zostala dodatkowo przebadana, niz mialoby cos niedobrego dziac sie z malenstwem.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-27 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
bravurka musisz być silna, wiem że Ci źle i bardzo się martwisz, dacie rade wierze w to, uda Wam się
![]() No my też jeszcze płci nie znamy. Domi mi ta pierwsza komoda się bardzie podoba. Kareniki śliczne zdjęcie ![]() brombusia super avatarek |
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa jakies takie paski do kupienia w aptekach, ktore mierza wydzieline z pochwy i pokazuja jesli sa to wody plodowe... ![]() Dzieki ![]() Gucia ciesze sie, ze kolorki w naszym salonie sie podobaja...jeszcze w rogach mamy biale paski... ![]() A pomysl na pokoik dzidzi juz jest u nas ustalony ![]() ![]() Dziewczynki, wlasnie zamowilam na Allegro ciuszki dla malego... ![]() ![]()
![]() |
#489 |
Raczkowanie
|
No też trochę trwało zanim Was nadgoniłam.
Bravurko dużo zdrowia dla Ciebie i synka, musisz być silna i myśleć pozytywnie (choć wiem, że to trudne w szpitalu). Uspokój się i skup się na małym, a nie na konowałach, o których szkoda gadać. Jeśli czujesz niepokój o małego z powodu braku ruchów to poproś o zrobienie USG lub KTG, domagaj się tego, to Twoje święte prawo, niestety w polskich szpitalach często trzeba wykłócić co Twoje, najlepiej jak by Twój TŻ tego zażądał i nie dał się zbyć. Kareninko witamy spowrotem! Śliczne zdjęcie brzuszka ![]() Brombusiu jestem z Tobą w bólu zęba, mnie też pobolewa od kilku dni i dzisiaj umawiam się do dentysty, ciekawe co mi tam wymyśli :/ Tarasiu może wybierz się na pogotowe i sprawdź dla świętego spokoju co to było, albo w aptece są takie wkładki (nie pamiętam nazwy), które wykrywają wody płodowe, gdzieś na poczekalni czytałam o nich. (Widzę, że Kareninka mnie ubiegła ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spróbuję taki kupic i zobaczę.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Rozeznanie
|
Domi, Elalank, Kareninko dzięki za słowa otuchy, może dzięki wam nie zwariuję
![]() Spadam już do pracy, miłego dzionka wszystkim!
#492 |
Zakorzenienie
|
Hej maMusie nadrobie wieczorkiem co napisalyscie a teraz lece na zakupy
No i chcialam sie pochwalic ze dzis zaczynamy 27 tydzien!!!!
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Zakorzenienie
|
Fajny
![]() ![]() Tarasiu jeśli się niepokoisz to najlepiej na pogotowie pojechać, tam sprawdzą co i jak. Dzięki. Twój też całkiem fajny ![]() Cytat:
![]() Ja to trafiam chyba na samych konowałów ostatnio ![]() Znowu mnie podbrzusze lekko pobolewa, chyba od stresu. Powoli już psychicznie wysiadam, dobrze, że moja Mama przyjedzie do mnie jutro i zostanie kilka dni, przynajmniej nie będę sama siedzieć w domu, jak TŻ jest w pracy.
![]() |
#495 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje...opijamy Milkshakiem? ![]() ![]() ![]() Mamusie, oto nasz wozek...Marki Inglesina, wazy 12-13 kg, ocieplany na zime, fotelik Play ma regulowane oparcie, kola pompowane...reszte widac...juz postanowione i zamowione... ![]()
![]() |
#497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jupi! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Cytat:
![]() ![]() A gondola jaka duża? Kupujecie używany czy nowy, jeśli można spytać?
![]() |
#499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem ciekawa co tam u Zaharii ![]() Musze sie troche poskarzyc. Moj maz ma dzis urodziny, a ja nie moge z nim byc ![]() ![]() Ale przynajmniej juz 4,5 tyg minelo, a od niedzieli zostanie zaledwie 10 dni jak sie nie bedziemy widziec.
![]() |
#500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie należy unikać pstrokatych wzorów i kolorów jaskrawych. Dziecko ma delikatny układ nerwowy i otaczanie go agresywnymi plamami barwnymi jest dla niego czymś w rodzaju bicia po głowie..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Raczkowanie
|
bravurka a ile cm ma twoja szyjka, jest rozwarta?
ja tez spędziłam trochę w szpitalu, mam zalożony krążek ale szyjka jest miękka. bardzo się boję a jutro wizyta kontrolna. musimy się trzymać! Pozdrawiam was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kolanosia- od tego tu jesteśmy ![]() kachula - gratuluję 27 tygodnia!! i malina ma rację, ![]() karenina - oj tak, zaczyna się i to już na całego!! teraz tygodnie lecą jak szalone!! I leciutki ten wózek gucia - oj pewnie jest Ci smutno! Ale skoro tyle już wytrzymałaś to te 10 dni zlecą że hej!! ani się nie obejrzysz! tarasia - jak coś Cię niepokoi zawsze lepiej iść do lekarza, nawet takiego w przychodni. Lepiej dmuchac na zimne, jak to się mówi! A jeśli chodzi o kolory dla dzieci, to czytałam właśnie artykuł o tym, o czym pisze malina, i że najlepsze zabawki podobno to te miało-czarne. a dziś nie mam dnia do pracy, z dnia na dzien coraz gorzej, już totalnie moje myśli zaprzątnięte sa tematami związanymi z Dzidzią. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bravurko, życzę Ci żeby Maluszek został w Twoim brzuszku jak najdłużej... Piszesz że waży 750 gramów w 23 tygodniu... to całkiem sporo, widać, że rośnie i jest silny... Będzie dobrze ![]()
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tyle tylko, ze do srody musze zrobic porzadek z wszelkimi papierami, zeby w razie czego miec spokoj, gdyby cos jednak wyskoczylo na wizycie w piatek
![]() |
#506 |
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuśki
![]() Czy można się jeszcze dołączyć?? Podczytywałam Was troche w pierwszej częsci wątku,na samym począteczku ,później zapomniałam o wątu ,wchodzę dzis a tu już druga częsć. No, no ładnie skrobiecie ![]() A teraz do rzeczy.Mam na imię Ola, mieszkam w Oslo i mam 28 lat. Od maja jestem mężatką, w grudniu przyjdzie na świat nasze pierwsze dziecko(syneczek).termin mam na 12-13 grudnia, a najśmieszniejsze jest to, że mąż ma 13.12 urodziny także śmiejemy się,że zrobil sobie prezent na urodziny ![]() Pozdrawiam Was i Wasze pociechy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Wtajemniczenie
|
a mi zostało 100 dni do porodu
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- http://babystrology.com/tickers/baby...arent=Magdalen a&year=2009&month=11&da y= 3&babycount=1 tylko wg babyastrol jest jakoś inaczej mam z nim problem - która wie jak to poprawić, coś mi się skopało a ja jutro mam wizyte u gina ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- już myślałam, ze coś nabroiłam z netem ale jest OK no właśnie nie moge poprawic tego w linku nie wiem co jest źle, bo było dobrze ![]() ![]() ![]()
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2009-07-27 o 12:34 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Witamy kolejna mamusie Ole
![]() ![]() Magda, to dzis studniowka ![]() ![]() I trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte ![]()
#509 |
Zakorzenienie
|
minnie zaraz Cie dopisze do listy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
wpisałam jeszcze raz
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Magdalen a&year=2009&month=11&day= 3&babycount=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.