|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Dzień dobry
![]() Dostałam @! Nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać, ale zapomniałam jaki to jest ból i jak nie fajnie się wtedy czuję, no ale cóż... być kobietą, być kobietą I tak troszkę poczekałam, zanim się pojawił... Ale to pewnie dlatego, że dopiero niedawno przestałam karmić piersią.A tak poza tym to dzisiaj mała spróbowała nowego smaku.. Łyżeczki soku z marcheweczki. Sokowirówka w ruch i dziecko zadowolone ![]() Początkowo Blancia nie chciała współpracować, bo pokochała jabłuszko i pewnie smak marchewki troszkę ją zaskoczył, ale później...mniam mniam patrzyła na mnie licząc na więcej ![]() Także kolejny krok do przodu... Teraz cały tydzień będę podawać po łyżeczce soku z marchwii, w następnym tygodniu pomieszkam te dwa soczki. Jeszcze w następnym podam nieco większe ilości, a po skończonym czwartym miesiącu zabieramy się za obiadki Cytat:
Cytat:
Siostry bliźniaczki! ![]() Esti bardzo silna ta Twoja Nikolka Moja córeczka sporo starsza, a nie leży tak ładnie na brzuszku. Jak często ją kładziesz do tej pozycji? ![]() Cytat:
Kochana wszystkiego najlepszego, zdrówka, kasy, uśmiechu na ustach i pociechy z dzieciaczka i męża hihi Jak tam imprezka? Udana? Cytat:
Wysoki facet z niego będzie Może jakiś koszykarz czy coś
|
|
#1832 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Śliczności kochane
![]() Cytat:
A ludzie się na mnie patrzą jak na wyrodną matke Chociaż ostatnio zaczął nas ratować smoczke, bo mała go polubiła i na szczęście uspokaja ją do czasu, kiedy dojdziemy do domku ![]() Ależ ten Twój Filipek pięknie rośnie! Coraz bardziej podobny do mamusi ![]() Cytat:
Ty to jesteś zdolna bestia Normalnie order za zasługi Ci się należy ![]() Cytat:
Piękności Ale świetny pomysł z tymi dymkami
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
Boszenko mam do Ciebie sprawę
Mówiłaś, że byłaś na zakupach bieliźnianych. Mnie to też czeka (mam 1 dobry stanik! reszta trochę przyciasnawa, ale w końcu przeskoczyłam z małego C na spore D ) Powiedz mi do których sklepów warto zajrzeć? Pewnie masz rozeznanie, ja daawno nie chodziłam za bielizną. Będąc w ciąży to nic fajnego W których sklepach są fajne kolekcje, w których wyprzedaże? Każda wskazówka pozwalająca skrócić czas zakupów mile widziana
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Już piszę...
Byłam w Debenhamsie w centrum Dublina (Henry Street tuż przy szpili). Tam na samej górze jest duuuży, firmowy sklep z bielizną i jest masa przecenionych rzeczy, aż do 70 %. Tylko rozmiary troszkę poprzebierane, więc udało mi się jedynie dorwać super majteczki z La senzy Więc udałam się do Penney'sa (też w centrum, ale bliżej masz go w Swords albo w Droghedzie) i tam kupiłam 3 seksowne komplety bielizny za grosze (bodajże 10 euro komplet) no i nie było żadnych problemów z rozmiarami ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Zaraz zrobię i wkleję fotki
|
#1835 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamuski
Dawno niepisalam ale staram sie was czytac na bierzaco co kilka dni. Maxiu jest zdrowy kolki juz go tak niemecza niewiem dokladnie ile wazy ale dobija do 7kg i ma 64cm Karmie go tylko piersia ale po waszych wypowiedziach zastanawiam sie czy tego mleczka mu starcza bo w nocy budzi sie najpierw po ok 3-4godz nastepny raz po 3godz a potem to juz co godzinke pewnie dlatego ze szybko zasypia przy cycku i nieda sie go dobudzic by porzadnie zjadl. No i w dzien tez malo spi:/ Ja daje tylko witamine D malemu o K lekarz ani polozna nic mi niegadali ![]() Kupki tez robi takie ze mu przelatuje na plecki a najbardziej lubi je robic w swoim lezaczku ![]() Seona- mojemu synkowi wloski tez sie wytarly tylko z przodu jak mial 4tyg i wygladal smiesznie Zalaczam dwie fotki jak mial na pierwszym 7 tyg na drugim 8tyg
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Michaela ale Twój synuś silny!!!
![]() Asiu rozumiem Cie doskonale.... Kamień spadł mi z serca jak kupiłam sobie nową bieliznę, bo przyznam, że ta ciążowa, to wygląda jakbym ją od babci pożyczyła.. no i jest w opłakanym stanie ![]() 1.jpg2.jpg3.jpg
Edytowane przez boszenka69 Czas edycji: 2009-07-27 o 12:11 |
|
|
|
#1837 | ||
|
Zakorzenienie
|
sliczne skarby
Cytat:
![]() a powiedz mi, czy te nowe posilki wprowadzasz zamiast jednej porcji mleczka czy dodatkowo? ![]() Cytat:
![]() dziekuje za opinie dot Filipka
|
|
#1838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Majteczki z La senzy booooskie! Kompleciki z Penisa (nic nie poradzę, że tak nazywam ten sklep :P ) też śliczne! Masz gust moja droga! Czyli chyba udam się w pierwszej kolejności do Debenhamsa skoro jest wybór rzeczy przecenionych dla biuściastych (póki co jedyny plus posiadania takich piersi ).Dziękuję za informacje,
|
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Narazie wprowadzam jako dodatkowy posiłek, bo jedna łyżeczka to bardzo malutko. Jak już zwiększe ilość marcheweczki, jabłuszka, to zastąpie nim jeden mleczny posiłek.
Nie wiem tylko jak z kaszkami... Od kiedy podawać, co i jak ? Muszę zerknąć do marcówek ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() Właśnie Sexi bielizna dodaje bardzo dużo pewności siebie Jeszcze pończoszki muszę sobie sprawić ![]() ![]() ![]() No kochana to poszalejesz w Debenhamsie Same świetne firmówki mają, np. staniczki z La Senzy po 5 euro (wisiały na ścianie przy przymierzalniach)!!! Raj na ziemi ![]() Żeby tylko udało Ci się załapać jeszcze na przeceny, bo z tego co mi się wydaje to już chyba końcóweczka :/
|
|
#1840 | ||
|
Wtajemniczenie
|
śliczne te Twoje skarby
pomysł z chmurkami jak dzieci rozmawiają rewelacja Ty na pewno rodziłaś, bo figurę masz boską ![]() Cytat:
ps. Bielizna bardzo sexi ![]() Cytat:
Na razie pa, lecimy na spacerek
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Raz dziennie łyżeczkę soczku
(początkowo większość lądowała na śliniaku, teraz w brzuszku Blanusi)
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśka my byliśmy z Julką jak miała 2,5 miesiąca w Gdańsku a jak miała 3 miesiące w górach (a mieszkam w Warszawie więc w jedną i drugą stronę mam kawał drogi) i zniosła podróż i pobyt bardzo dobrze
malutka rozbrajające jak dziecko się śmieje i gaworzy, prawda? ![]() Kathi nie doczytałam do końca....to Twoje arcydzieła ![]() ![]() suuuper![]() aljaka super fotki ![]() boszenka brakowało Tu Ciebie ![]() @ - wole o tym nie myśleć a Tobie współczuję bo ja też zawsze umieram z bólu ![]() Fajnie że Blance smakują nowości ![]() No właśnie Nikola sama domaga się leżenia na brzuszku W sumie to po każdym spaniu leży sobie na brzuszku, rozgląda się, gada i śmieje.....jak na zdjęciach poniżej![]() boszenka bielizna booooska bardzo mi się podobamichaela witaj
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-07-28 o 23:19 |
|
|
|
#1843 |
|
Wtajemniczenie
|
Boszenko ta biala bielizna boooska
ja tez chce taka ! strasznie mi sie podoba! @tez juz mialam... i to dluuuga i obfita... ale moze temu ze jem te nieszczesne tabletki cerazette. Dziewczyny sliczne macie dzieciaczki ) Maz wyjechal na tydzien ale mi smutno
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
Esti Twoja corcia to taki Blond-Aniołek sliczniutka!
Boszenka no no bielizna bardzo ladna mnie tez wypadaloby zaopatrzyc sie w cos nowego... mamusie tych wiekszych bobaskow jakiego rozmiaru ciuszki nosza wasze dzieci 68 czy juz 74 bo moj 62 ale robie zakupy na allegro i nie wiem co wybrac
|
|
#1845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad. 2. Pati ma 2 zdjęcia na NK Nie będę więcej albumów zakładać. Niech niezwykła... oryginalna twarzyczka mojego dziecka za darmoche w internecie nie szwęda się Może korporacje produktów niemowlęcych zainteresują się Patrycją Z. i będzie dla nich twarzą, za odpowiednią opłataAd. 3. Esti, Ty wogóle kobieto masz szczęście!! Julcia przestała sikać w pampersy w wieku niecałych 2 lat!!! Zdradź sekret, jak Ją oduczyłaś??? Dzieci Ci nie płaczą, przesypiają całe noce, możesz jeść słodycze i brzuszek ich nie boli, figura sama Ci wróciła Inni to muszą się katować dietą, ćwiczeniami, cokolwiek bardziej smakowego się zje, to masakra i Cytat:
![]() Aljaka śliczne dzieciaczki Kathi zdjęcie pięęęękne!!! Boszenko bielizna suuuper!! Ja na weselę kupiłam sobie takie wielkie majciochy jak miała Bridget Jones żeby fałdę na brzuchu i na boczkach zakryć Ale sprawdziły się, bardzo ładnie wszystko zakryły |
||
|
|
|
#1846 |
|
Wtajemniczenie
|
ale dzisiaj super pogoda
![]() jest słoneczko ale nie jest upalnie i nie ma duchoty siedzimy na tarasie i piję kawkę a Nikola udaje że zasypia a po chwili śmieje się robi mamę w balona a teraz ogląda listki na drzewie![]() Mell dzięki dla mojej większość 62 jest za mała i nosi teraz 68. Body w rozmiarze 3-6 miesięcy Seona wcale nie powiedziane że wszystko wiem lepiej ![]() a no masz rację niech płacą za oglądanie jej ![]() Jak Julkę oduczyłam? hmmm zdjęłam pampersa kilka razy się posikała, później wołała ale po fakcie ale w ciągu tygodnia od ściągnięcia pampka sama wołała na nocnik ( na kibelek też zrobi bez problemu tyle że musi być ktoś przy niej - a nocnik sama bierze i robi i mnie tylko informuje że zrobiła )myślałam że to będzie o wiele trudniejsze i bałam się tego a już przy Nikoli nie boję się A z tym spaniem dzieci to tak mi się chyba trafiło sama nie wiem![]() |
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Powoli nadrabiam zaleglosci i pieeekne mamy dzieciaczki jak aniolki
Dziekuje za komplementy ![]() Boszenka bielizna marzenie Esti brawa dla corci a raczej obu corek malutka no tak zaczal bolec mnie kregoslup i dretwiec reka skonczylo sie na tym ze nie czulam dwch palcow , mam zastrzyki w kregoslup ifizjoterapie - jest o wiele lepiej |
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
aljaka super focie a te z rozmowa super miałaś pomysł
![]() Aguska też przez Ciebie zast sie nad chusta zwłaszcza jak byśmy pojechali nad morze by się przydała.ja dzisiaj idę do dentysty bo mnie ząbek boli trzymajcie kciuki |
|
|
|
#1849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Fajnie, że bielizna się podoba, ale najważniejsze, że TŻ zadowolony My właśnie wróciłyśmy z 2-godzinnego spaceru i padam Pospacerowałyśmy sobie troszkę przy plaży, tylko ta irlandzka pogoda mnie dobija... Raz słońce, raz deszcz... A poza tym strasznie wieje.. I jak ja mam dziecko ubierać ![]() I tak wszyscy się patrzą na mnie jak na wariatke, że moja córcia ma czapke (oczywiście irlandzkie dzieciaki to gołe stopy, głowy, kolana itp.). Ale jak tu obyć się bez czapki, jak czasem tak zawieje jakby głowę chciało urwać ![]() Cytat:
![]() Nikolka to prawdziwy anioł! Grzeczna, kochana i taka piękna No i pracowita, bo główke pięknie podnosi i sobie ćwiczy A nie taki leniuszek jak moja córa. Muszę chyba wjechać Blanci na ambicje i pokazać fotki Nikolki Może to zachęci ją do ćwiczeń Cytat:
![]() heheh bo Natanek to prawdziwy facet i nie lubi robić zakupów
|
|
#1850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2.też rozważałam ich zakup... przydałyby mi się pod suknie ślubną ![]() Tylko boję się, że jak TŻ je zobaczy to mogę zapomnieć o nocy poślubnej
|
|
#1851 |
|
Wtajemniczenie
|
Blondynka trzymam kciuki!
tez musze sie wybrac... ale jakos nie moge sie zebrac nie lubie dentystow i bez znieczulenia ani rusz a karmie piersia,,,Boszenka mozesz zdjac i podmienic na jakies sexy po slubie w drodze na noc poslubna mozna posciemniac ze to niby straaaasznie sikac sie chce tylko nie wiem po kim Natan to ma bo zarowno i ja jak i moj maz lubimy zakupy, (ja to sie ocieram o zakupocholizm) Esti tak Boszenka dobrze pisze jestes jak zaklinaczka dzieci ![]() Kathi ale jestes zdolna! przesliczna sukienka!
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tak zrobię
|
|
#1853 | |||
|
Zakorzenienie
|
sliczniutki!! a jak ladnie glowke dzwiga
![]() Cytat:
napewno sie tz spodoba ja tez ostatnio bylam w penisie i pobliskich sklepach i tez sie zaopatrzylam w czesc bielizny, najbardziej to mi staniczkow brakuje musze sie jeszcze raz wybrac, bo ostatnio to tak przelotem i tylko kupilam staniczek i majteczki... ale przed wyjazdem do PL trzeba sie zaopatrzyc ![]() juz za 2 tygodnie jade ![]() Cytat:
i w podobnej kolorystyce jak twoja kreacja sliczniepiekne szkraby!!! ![]() Cytat:
![]() chociaz teraz to nie wiem czy wklejasz zdjecia Nikoli czy Julki
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Pakusiu to trzeba się spotkać przed Twoim wyjazdem do PL, koniecznie
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Boszenka śliczna bielizna
przez zęba miałam humor do dupy i nie mogłam się skoncentrować
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynko dzięki
Już po wizycie? Jak się czujesz?
|
#1857 |
|
Wtajemniczenie
|
Boszenko ja tak chcialam zrobic i przebierac rajstopy (jak dla mnie bardzo malo sexy, ale bylo zimno wiec musialam ubrac) na bardziej sexy ponczochy ale... nie chcialo mi sie
ale pomysl chyba nie jest taki zly ![]() Pakusia pewanie nie mozesz sie doczekac w taka dluga podroz z maluchem podziwiam , zreszta Boszenke tez, ze odwazyla sie leciec z Blanka, wiem ze to bezpieczne i ludzie lataja ale ja to bym chyba za bardzo panikowala przeciez to prawdziwa wyprawa za morze Blondynka jak u dentysty? zmotywuj mnie do wybrania sie
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny
blondynka i jak po dentyście? żyjesz?????? ![]() boszenka no właśnie nie tylko od Ciebie słyszę że dzieci tam porozbierane chodzą jakby to były czary to zdradziłabym Wam zaklęcie ![]() pakusia to była Nikolka
Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2009-07-28 o 23:21 |
|
|
|
#1859 | |
|
szyciowa specjalistka :)
|
dziękuję dziewczyny, super że wam sie "rozmowa"podoba. Lubię się tak bawić i ogólnie robić różne rzeczy ze zdjęciami. wrzucę kilka moich pomysłów do albumu, zapraszam
Cytat:
trafiłam na Pana stomatologa, który chciał mi dać nauczkę, pokazać jakie są konsekwencje uciekania przed dentystą i wyrwał na żywcaesti1984 ale radosna ta Twoja Nikola ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- rodziłam rodziłam, choć mogło mi to umknąć. 55minut.....razem z dojazdem z poznańskich Naramowic na Polną o 10-tej rano (ok25min) TZ został w domu i czekał na babcię (do opieki nad Alą), ja wzięłam taxi coby zanim do mnie dotrze pozałatwiać wszystkie papiery itp......przyjechał 30 min po mnie i nie zdążył
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-07-27 o 20:05 |
|
|
|
|
#1860 | |||
|
Zakorzenienie
|
a to male poczynannia mojego syncia
![]() http://www.youtube.com/watch?v=KIxe-2Hv-aM Cytat:
bardzo bym chciala sie spotkac z Toba, Blancia, Heksia i Igusiem... musimy sie umowic konkretnie ale ja jestem jak najbardziej za Cytat:
pewnia tak tylko udawala ze spi ![]() slicznotka Cytat:
zobaczymy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

I tak troszkę poczekałam, zanim się pojawił... Ale to pewnie dlatego, że dopiero niedawno przestałam karmić piersią.
Siostry bliźniaczki! 

Zabki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) 

Fajnie, że bielizna się podoba, ale najważniejsze, że TŻ zadowolony