Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby '09 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-27, 11:46   #1831
boszenka69
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Dzień dobry

Dostałam @! Nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać, ale zapomniałam jaki to jest ból i jak nie fajnie się wtedy czuję, no ale cóż... być kobietą, być kobietą I tak troszkę poczekałam, zanim się pojawił... Ale to pewnie dlatego, że dopiero niedawno przestałam karmić piersią.

A tak poza tym to dzisiaj mała spróbowała nowego smaku.. Łyżeczki soku z marcheweczki. Sokowirówka w ruch i dziecko zadowolone
Początkowo Blancia nie chciała współpracować, bo pokochała jabłuszko i pewnie smak marchewki troszkę ją zaskoczył, ale później...mniam mniam patrzyła na mnie licząc na więcej

Także kolejny krok do przodu... Teraz cały tydzień będę podawać po łyżeczce soku z marchwii, w następnym tygodniu pomieszkam te dwa soczki. Jeszcze w następnym podam nieco większe ilości, a po skończonym czwartym miesiącu zabieramy się za obiadki
Cytat:
Napisane przez superzabula Pokaż wiadomość
Bardzo dziekuje za wsparcie:cmok : Moze wyjdziemy za tydzien, mam taka nadzieje. Maly bedzie mial punkcje we wtorek lub srode i bedzie wiadomo czy mozemy wyjsc do domu, czy tego gowna w tym malym organizmie nie ma. Z tego co mowia lekarze to jest dobrze, Jasko rozwija sie dobrze, ale wiecie to wszystko wyjdzie w przyszlosci, czy nie zaszly zadne zmiany w mozgu. Ja wierze, ze jest dobrze, inaczej byc nie moze!!!! Jest z niego coraz wiekszy rozrabiaka i smieszek, a jak gada Juz sie nie moge doczekac kiedy bede w domu i bede mogla znowu z Wami gawedzic i normalnie zyc. Nie zycze nawet wrogowi szpitala a zwlaszcza dzieciecego
Buziaki, caluski i usciski!!! Trzymajcie caly czas kciuki i modlcie sie!!!
Kochani jesteśmy z Wami
Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
wklejam Wam dla porównania Julkę i Niki z tego samego okresu 2,5 miesiąca podobne??
Nie wierzę Siostry bliźniaczki!
Esti bardzo silna ta Twoja Nikolka Moja córeczka sporo starsza, a nie leży tak ładnie na brzuszku. Jak często ją kładziesz do tej pozycji?

Cytat:
Napisane przez magduchahahaha Pokaż wiadomość
A dziś z okazji moich urodzinek i urodzin TŻ-ta, które były przedwczoraj - tak nam się ładnie złożyły te urodziny idziemy gdzieś zaszaleć na miasto ze znajomymi
Niunię zostawiliśmy u babci, a teraz się szykuję na to wielkie wyjście, już z rok nigdzie nie byłam
Pewnie i tak będe cały czas myślec o swoim Maleństwie zamiast się bawić
Pozwolę sobie dołączyć się do życzeń Kochana wszystkiego najlepszego, zdrówka, kasy, uśmiechu na ustach i pociechy z dzieciaczka i męża hihi
Jak tam imprezka? Udana?

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
[LEFT]o wlasnie znalazlam te zdjecie
Bryanek z babcia moja kochana mama
Jaki on już jest duży Wysoki facet z niego będzie Może jakiś koszykarz czy coś
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 11:47   #1832
boszenka69
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
Oto moj skarb!
Śliczności kochane Witamy witamy

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
maly zglodnial, zjadl to co mialam dla niego naszykowane i placz taki jakby nie jadl z miesiac
Poziom adrenalinki wtedy bardzo u mnie wzrasta jak on tak placze a ja nie mam mleczka
Wrocilismy sie do domku i pozniej jak juz pojadl dopadla go kolka i tak nam sie udal spacer
No właśnie moja córcia też robi takie numery na spacerkach... Płacze jakby co najmniej z rok nie jadła A ludzie się na mnie patrzą jak na wyrodną matke Chociaż ostatnio zaczął nas ratować smoczke, bo mała go polubiła i na szczęście uspokaja ją do czasu, kiedy dojdziemy do domku
Ależ ten Twój Filipek pięknie rośnie! Coraz bardziej podobny do mamusi

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Jestem jestem
Nie mialam czasu na neta ostatnio bo
- mam codziennie fizjoterapie( odjelo mi w miedzy czasie dwa palce u prawej reki )
- moja cora miala wczoraj chrzest wiec przygotowan moc bo robilam przyjecie w domku
- bylo upalnie wiec wiekszosc dnia bylismy na zewnatrz

Chwale sie dzielami moimi ( tortem i sukieneczka malej ) samodzielnie wykonane od A do Z , wiekszosc zdjec jest na NK
Kathi witamy Ty to jesteś zdolna bestia Normalnie order za zasługi Ci się należy

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tak bez czytania..
powiedzcie mi bo mnie to martwi juz

czy waszym dziecia zdarzaja sie chlustajace wymioty?
tzw. wymioty pod cisnieniem???
tylko nie mylcie prosze ulewania z tym od ulewania to sie rozni niestety.. iloscia i tym ze wylatuja one pod cisnieniem
U nas się zdarza czasami... ale wtedy gdy położę małą na brzuszku, a od posiłku nie minęło dużo czasu. Albo gdy wlewa w siebie mleko, herbetke na siłe, chociaż jadła niedawno. Wtedy ma przepełniony brzuszek i wymiotuje pod dużym ciśnieniem. Ostatnio zwymiotowała też, gdy włożyła sobie paluszki do buzi za głęboko..

Cytat:
Napisane przez aljaka Pokaż wiadomość
a moje skarby rosną tak
Piękności
Ale świetny pomysł z tymi dymkami
Stary 2009-07-27, 11:55   #1833
Heksa
Wtajemniczenie

Boszenko mam do Ciebie sprawę Mówiłaś, że byłaś na zakupach bieliźnianych. Mnie to też czeka (mam 1 dobry stanik! reszta trochę przyciasnawa, ale w końcu przeskoczyłam z małego C na spore D ) Powiedz mi do których sklepów warto zajrzeć? Pewnie masz rozeznanie, ja daawno nie chodziłam za bielizną. Będąc w ciąży to nic fajnego W których sklepach są fajne kolekcje, w których wyprzedaże? Każda wskazówka pozwalająca skrócić czas zakupów mile widziana

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 12:00   #1834
boszenka69
Zakorzenienie

Już piszę...

Byłam w Debenhamsie w centrum Dublina (Henry Street tuż przy szpili). Tam na samej górze jest duuuży, firmowy sklep z bielizną i jest masa przecenionych rzeczy, aż do 70 %. Tylko rozmiary troszkę poprzebierane, więc udało mi się jedynie dorwać super majteczki z La senzy Ja noszę rozmiar B, a tam były przecenione praktycznie same większe, od D w górę.
Więc udałam się do Penney'sa (też w centrum, ale bliżej masz go w Swords albo w Droghedzie) i tam kupiłam 3 seksowne komplety bielizny za grosze (bodajże 10 euro komplet) no i nie było żadnych problemów z rozmiarami

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Zaraz zrobię i wkleję fotki
Stary 2009-07-27, 12:04   #1835
michaela
Raczkowanie

Witam mamuski
Dawno niepisalam ale staram sie was czytac na bierzaco co kilka dni.
Maxiu jest zdrowy kolki juz go tak niemecza niewiem dokladnie ile wazy ale dobija do 7kg i ma 64cm Karmie go tylko piersia ale po waszych wypowiedziach zastanawiam sie czy tego mleczka mu starcza bo w nocy budzi sie najpierw po ok 3-4godz nastepny raz po 3godz a potem to juz co godzinke pewnie dlatego ze szybko zasypia przy cycku i nieda sie go dobudzic by porzadnie zjadl. No i w dzien tez malo spi:/
Ja daje tylko witamine D malemu o K lekarz ani polozna nic mi niegadali
Kupki tez robi takie ze mu przelatuje na plecki a najbardziej lubi je robic w swoim lezaczku
Seona- mojemu synkowi wloski tez sie wytarly tylko z przodu jak mial 4tyg i wygladal smiesznie ale juz mu odrosly
Zalaczam dwie fotki jak mial na pierwszym 7 tyg na drugim 8tyg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08432 (855 x 641).jpg (43,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08464 (641 x 855).jpg (51,7 KB, 34 załadowań)
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 12:09   #1836
boszenka69
Zakorzenienie

Michaela ale Twój synuś silny!!! Moja córcia gdy była w jego wieku nie chciała tak wysoko główki podnosić. Brawo dla Maksia

Asiu rozumiem Cie doskonale.... Kamień spadł mi z serca jak kupiłam sobie nową bieliznę, bo przyznam, że ta ciążowa, to wygląda jakbym ją od babci pożyczyła.. no i jest w opłakanym stanie
1.jpg2.jpg3.jpg

Edytowane przez boszenka69
Czas edycji: 2009-07-27 o 12:11
Stary 2009-07-27, 12:28   #1837
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
a moje skarby rosną tak
sliczne skarby
Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dostałam @! Nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać, ale zapomniałam jaki to jest ból i jak nie fajnie się wtedy czuję, no ale cóż... być kobietą, być kobietą I tak troszkę poczekałam, zanim się pojawił... Ale to pewnie dlatego, że dopiero niedawno przestałam karmić piersią.

A tak poza tym to dzisiaj mała spróbowała nowego smaku.. Łyżeczki soku z marcheweczki. Sokowirówka w ruch i dziecko zadowolone
Początkowo Blancia nie chciała współpracować, bo pokochała jabłuszko i pewnie smak marchewki troszkę ją zaskoczył, ale później...mniam mniam patrzyła na mnie licząc na więcej

Także kolejny krok do przodu... Teraz cały tydzień będę podawać po łyżeczce soku z marchwii, w następnym tygodniu pomieszkam te dwa soczki. Jeszcze w następnym podam nieco większe ilości, a po skończonym czwartym miesiącu zabieramy się za obiadki
to super ze niuni smakuje nowe jedzonko
a powiedz mi, czy te nowe posilki wprowadzasz zamiast jednej porcji mleczka czy dodatkowo?
Cytat:
No właśnie moja córcia też robi takie numery na spacerkach... Płacze jakby co najmniej z rok nie jadła A ludzie się na mnie patrzą jak na wyrodną matke Chociaż ostatnio zaczął nas ratować smoczke, bo mała go polubiła i na szczęście uspokaja ją do czasu, kiedy dojdziemy do domku
Ależ ten Twój Filipek pięknie rośnie! Coraz bardziej podobny do mamusi
nio my tez bez smoczka nigdzie sie nie wybieramy, ale ile mozna ssac smoka, niestety z tego mleczko nie leci
dziekuje za opinie dot Filipka on jak spi to caly tatus a jak sie bawi to mamusia
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 12:39   #1838
Heksa
Wtajemniczenie

Cytat:

Asiu rozumiem Cie doskonale.... Kamień spadł mi z serca jak kupiłam sobie nową bieliznę, bo przyznam, że ta ciążowa, to wygląda jakbym ją od babci pożyczyła.. no i jest w opłakanym stanie
Załącznik 2401370Załącznik 2401371Załącznik 2401372
Dokładnie! Niby z TŻetem nie znamy się od wczoraj i widział mnie już w różnych wariantach, nawet tych mało apetycznych. Ale jednak kobieta czuje się pewniej gdy ma na sobie sexowną bieliznę. Zwłaszcza po ciąży, gdy jeszcze nie do końca akceptuje swoje ciało.

Majteczki z La senzy booooskie! Kompleciki z Penisa (nic nie poradzę, że tak nazywam ten sklep :P ) też śliczne! Masz gust moja droga!
Czyli chyba udam się w pierwszej kolejności do Debenhamsa skoro jest wybór rzeczy przecenionych dla biuściastych (póki co jedyny plus posiadania takich piersi ).

Dziękuję za informacje,

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 12:43   #1839
boszenka69
Zakorzenienie

Narazie wprowadzam jako dodatkowy posiłek, bo jedna łyżeczka to bardzo malutko. Jak już zwiększe ilość marcheweczki, jabłuszka, to zastąpie nim jeden mleczny posiłek.
Nie wiem tylko jak z kaszkami... Od kiedy podawać, co i jak ?
Muszę zerknąć do marcówek

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Heksa Pokaż wiadomość
Dokładnie! Niby z TŻetem nie znamy się od wczoraj i widział mnie już w różnych wariantach, nawet tych mało apetycznych. Ale jednak kobieta czuje się pewniej gdy ma na sobie sexowną bieliznę. Zwłaszcza po ciąży, gdy jeszcze nie do końca akceptuje swoje ciało.

Majteczki z La senzy booooskie! Kompleciki z Penisa (nic nie poradzę, że tak nazywam ten sklep :P ) też śliczne! Masz gust moja droga!
Czyli chyba udam się w pierwszej kolejności do Debenhamsa skoro jest wybór rzeczy przecenionych dla biuściastych (póki co jedyny plus posiadania takich piersi ).

Dziękuję za informacje,
Dzięki
Właśnie Sexi bielizna dodaje bardzo dużo pewności siebie Jeszcze pończoszki muszę sobie sprawić
No kochana to poszalejesz w Debenhamsie Same świetne firmówki mają, np. staniczki z La Senzy po 5 euro (wisiały na ścianie przy przymierzalniach)!!! Raj na ziemi
Żeby tylko udało Ci się załapać jeszcze na przeceny, bo z tego co mi się wydaje to już chyba końcóweczka :/
Stary 2009-07-27, 12:53   #1840
malutka_24
Wtajemniczenie

Cytat:
a moje skarby rosną tak
śliczne te Twoje skarby
pomysł z chmurkami jak dzieci rozmawiają rewelacja
Ty na pewno rodziłaś, bo figurę masz boską

Cytat:
fajnie, że Blaneczce smakują nowe smaki a powiedz mi ile razy dziennie podajesz jej te soczki?

ps. Bielizna bardzo sexi

Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
Maxiu jest zdrowy kolki juz go tak niemecza niewiem dokladnie ile wazy ale dobija do 7kg i ma 64cm
fajnie, że u Was wszystko oki, synek rośnie, a jaki silny jest

Na razie pa, lecimy na spacerek
Stary 2009-07-27, 13:04   #1841
boszenka69
Zakorzenienie

Raz dziennie łyżeczkę soczku
(początkowo większość lądowała na śliniaku, teraz w brzuszku Blanusi)
Stary 2009-07-27, 13:05   #1842
esti1984
Wtajemniczenie

Aguśka my byliśmy z Julką jak miała 2,5 miesiąca w Gdańsku a jak miała 3 miesiące w górach (a mieszkam w Warszawie więc w jedną i drugą stronę mam kawał drogi) i zniosła podróż i pobyt bardzo dobrze

malutka rozbrajające jak dziecko się śmieje i gaworzy, prawda?

Kathi nie doczytałam do końca....to Twoje arcydzieła suuuper

aljaka
super fotkia rozmowa suuuuper pomysł

boszenka brakowało Tu Ciebie
@ - wole o tym nie myśleć a Tobie współczuję bo ja też zawsze umieram z bólu
Fajnie że Blance smakują nowości
No właśnie Nikola sama domaga się leżenia na brzuszku sama stara się przekręcać i raz jej się udało samodzielnie z brzuszka na plecki W sumie to po każdym spaniu leży sobie na brzuszku, rozgląda się, gada i śmieje.....jak na zdjęciach poniżej
boszenka bielizna booooska bardzo mi się podoba

michaela witaj słodki silny chłopak

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-07-28 o 23:19
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 13:59   #1843
kuroikaze
Wtajemniczenie

Boszenko ta biala bielizna boooska ja tez chce taka ! strasznie mi sie podoba!
@tez juz mialam... i to dluuuga i obfita... ale moze temu ze jem te nieszczesne tabletki cerazette.

Dziewczyny sliczne macie dzieciaczki ja tylko na chwile bo Natan marudny strasznie dzisiaj (chyba nie zachwycily go zakupy ciuchowe z moja mama bo przestal marudzil dopiero w kolejce do kasy )
Maz wyjechal na tydzien ale mi smutno

N. ♥
kuroikaze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 14:39   #1844
Mell_xx
Wtajemniczenie

Esti Twoja corcia to taki Blond-Aniołek sliczniutka!
Boszenka no no bielizna bardzo ladna mnie tez wypadaloby zaopatrzyc sie w cos nowego...

mamusie tych wiekszych bobaskow jakiego rozmiaru ciuszki nosza wasze dzieci 68 czy juz 74 bo moj 62 ale robie zakupy na allegro i nie wiem co wybrac
Stary 2009-07-27, 15:30   #1845
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
ale bardzo Ci dziękuję za te wyjaśnienia

Ja też nie lubię publicznie wklejać zdjęć ..... zrób sobie album prywatny i tylko osoby które będziesz miała w kontaktach będą mogły oglądać Twoje dodane zdjęcia

o jaaa a ja słodzę i jem słodycze:/ i nic jak na razie Nikoli nie jest i bóli brzuszka też nie ma
Ad. 1. Ty na pewno wszystko wiesz lepiej, ale tak napisałam obszerniej, może ktoś sobie przeczyta, skorzysta czy coś

Ad. 2. Pati ma 2 zdjęcia na NK Nie będę więcej albumów zakładać. Niech niezwykła... oryginalna twarzyczka mojego dziecka za darmoche w internecie nie szwęda się Może korporacje produktów niemowlęcych zainteresują się Patrycją Z. i będzie dla nich twarzą, za odpowiednią opłata

Ad. 3. Esti, Ty wogóle kobieto masz szczęście!! Julcia przestała sikać w pampersy w wieku niecałych 2 lat!!! Zdradź sekret, jak Ją oduczyłaś??? Dzieci Ci nie płaczą, przesypiają całe noce, możesz jeść słodycze i brzuszek ich nie boli, figura sama Ci wróciła Inni to muszą się katować dietą, ćwiczeniami, cokolwiek bardziej smakowego się zje, to masakra i

Cytat:
Napisane przez Goo100 Pokaż wiadomość
Zosia jest tylko na piersi ale nie sądzę żeby to była wina pokarmu bo mam go bardzo dużo. Przed karmieniem muszę nawet trochę odciągnąć bo się mała krztusi -tak płynie. Poza tym Zosia w 7 tygodni przytyła 2240g więc chyba jedzenia jej nie brakuje. Kolejna sprawa: Lekarka kazała nam swego czasu karmić Zosię naprzemiennie butlą i piersią z powodu późnej żółtaczki a Zocha za nic nie chciała z butli jeść (dawałam nan,bebilon,bebiko,humanę i wszystko ble) Herbatki też nie uznaje. Spokojnie wytrzymuje w dzień 3 godziny bez amciu, a w nocy to zdarzyło się 8 Ona nawet po 20-minutowej drzemce budzi się radosna jak skowronek i dopiero po 20 minutach się zaczyna akcja. Zosia nie uspia przy piersi i zawsze sama kończy karmienie i też przez jakieś 20 minut jest radosna.Pierwszą córę też karmiłam tylko piersią ido 6 miesiąca nie wiedziała co tosmoczek,nawet herbatki nie dostawała. W wieku 6 miesięcy ważyła 9900g
To nie wiem jak zaradzić

Aljaka śliczne dzieciaczki

Kathi zdjęcie pięęęękne!!!

Boszenko bielizna suuuper!! Ja na weselę kupiłam sobie takie wielkie majciochy jak miała Bridget Jones żeby fałdę na brzuchu i na boczkach zakryć Ale sprawdziły się, bardzo ładnie wszystko zakryły

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 15:57   #1846
esti1984
Wtajemniczenie

ale dzisiaj super pogoda
jest słoneczko ale nie jest upalnie i nie ma duchoty siedzimy na tarasie i piję kawkę a Nikola udaje że zasypia a po chwili śmieje się robi mamę w balona a teraz ogląda listki na drzewie

Mell dzięki
dla mojej większość 62 jest za mała i nosi teraz 68. Body w rozmiarze 3-6 miesięcy

Seona
wcale nie powiedziane że wszystko wiem lepiej np z tą wit K to jak widzisz nastąpiła zmiana (bo Julka nie miała zaleconej brać mimo że była tylko na cycu) i zielona byłam w tym temacie

a no masz rację niech płacą za oglądanie jej

Jak Julkę oduczyłam? hmmm zdjęłam pampersa kilka razy się posikała, później wołała ale po fakcie ale w ciągu tygodnia od ściągnięcia pampka sama wołała na nocnik ( na kibelek też zrobi bez problemu tyle że musi być ktoś przy niej - a nocnik sama bierze i robi i mnie tylko informuje że zrobiła )
myślałam że to będzie o wiele trudniejsze i bałam się tego a już przy Nikoli nie boję się

A z tym spaniem dzieci to tak mi się chyba trafiło sama nie wiem ale nie narzekam
Stary 2009-07-27, 16:01   #1847
Kathi75
Zakorzenienie

Powoli nadrabiam zaleglosci i pieeekne mamy dzieciaczki jak aniolki
Dziekuje za komplementy

Boszenka bielizna marzenie

Esti brawa dla corci a raczej obu corek

malutka no tak zaczal bolec mnie kregoslup i dretwiec reka skonczylo sie na tym ze nie czulam dwch palcow , mam zastrzyki w kregoslup ifizjoterapie - jest o wiele lepiej

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 16:17   #1848
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

aljaka super focie a te z rozmowa super miałaś pomysł
Aguska też przez Ciebie zast sie nad chusta zwłaszcza jak byśmy pojechali nad morze by się przydała.

ja dzisiaj idę do dentysty bo mnie ząbek boli trzymajcie kciuki
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 17:36   #1849
boszenka69
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Fajnie, że bielizna się podoba, ale najważniejsze, że TŻ zadowolony

My właśnie wróciłyśmy z 2-godzinnego spaceru i padam
Pospacerowałyśmy sobie troszkę przy plaży, tylko ta irlandzka pogoda mnie dobija... Raz słońce, raz deszcz... A poza tym strasznie wieje.. I jak ja mam dziecko ubierać
I tak wszyscy się patrzą na mnie jak na wariatke, że moja córcia ma czapke (oczywiście irlandzkie dzieciaki to gołe stopy, głowy, kolana itp.). Ale jak tu obyć się bez czapki, jak czasem tak zawieje jakby głowę chciało urwać
Cytat:
boszenka brakowało Tu Ciebie
@ - wole o tym nie myśleć a Tobie współczuję bo ja też zawsze umieram z bólu
Fajnie że Blance smakują nowości
No właśnie Nikola sama domaga się leżenia na brzuszku sama stara się przekręcać i raz jej się udało samodzielnie z brzuszka na plecki W sumie to po każdym spaniu leży sobie na brzuszku, rozgląda się, gada i śmieje.....jak na zdjęciach poniżej
boszenka bielizna booooska bardzo mi się podoba

Nikolka to prawdziwy anioł! Grzeczna, kochana i taka piękna No i pracowita, bo główke pięknie podnosi i sobie ćwiczy A nie taki leniuszek jak moja córa. Muszę chyba wjechać Blanci na ambicje i pokazać fotki Nikolki Może to zachęci ją do ćwiczeń
Cytat:
Napisane przez kuroikaze Pokaż wiadomość
Boszenko ta biala bielizna boooska ja tez chce taka ! strasznie mi sie podoba!
@tez juz mialam... i to dluuuga i obfita... ale moze temu ze jem te nieszczesne tabletki cerazette.

Dziewczyny sliczne macie dzieciaczki ja tylko na chwile bo Natan marudny strasznie dzisiaj (chyba nie zachwycily go zakupy ciuchowe z moja mama bo przestal marudzil dopiero w kolejce do kasy )
Maz wyjechal na tydzien ale mi smutno

heheh bo Natanek to prawdziwy facet i nie lubi robić zakupów
tydzień szybciutko zleci
Stary 2009-07-27, 17:37   #1850
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mell_xx Pokaż wiadomość
mamusie tych wiekszych bobaskow jakiego rozmiaru ciuszki nosza wasze dzieci 68 czy juz 74 bo moj 62 ale robie zakupy na allegro i nie wiem co wybrac
Moja córcia ma skończone 13 tygodni i większość ciuszków nosi już w rozmiarze 74 (chociaż nogawki są trochę za długie), ale za to 68 jest już na styk

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ad. 3. Esti, Ty wogóle kobieto masz szczęście!! Julcia przestała sikać w pampersy w wieku niecałych 2 lat!!! Zdradź sekret, jak Ją oduczyłaś??? Dzieci Ci nie płaczą, przesypiają całe noce, możesz jeść słodycze i brzuszek ich nie boli, figura sama Ci wróciła Inni to muszą się katować dietą, ćwiczeniami, cokolwiek bardziej smakowego się zje, to masakra i

Boszenko bielizna suuuper!! Ja na weselę kupiłam sobie takie wielkie majciochy jak miała Bridget Jones żeby fałdę na brzuchu i na boczkach zakryć Ale sprawdziły się, bardzo ładnie wszystko zakryły
1.A bo Esti na pewno zna jakieś czary, dzięki którym dzieciaczki tak pięknie się chowają i są takie grzeczne Esti czarodziejka

2.też rozważałam ich zakup... przydałyby mi się pod suknie ślubną
Tylko boję się, że jak TŻ je zobaczy to mogę zapomnieć o nocy poślubnej
Stary 2009-07-27, 17:47   #1851
kuroikaze
Wtajemniczenie

Blondynka trzymam kciuki! tez musze sie wybrac... ale jakos nie moge sie zebrac nie lubie dentystow i bez znieczulenia ani rusz a karmie piersia,,,

Boszenka mozesz zdjac i podmienic na jakies sexy po slubie w drodze na noc poslubna mozna posciemniac ze to niby straaaasznie sikac sie chce
tylko nie wiem po kim Natan to ma bo zarowno i ja jak i moj maz lubimy zakupy, (ja to sie ocieram o zakupocholizm)

Esti tak Boszenka dobrze pisze jestes jak zaklinaczka dzieci

Kathi ale jestes zdolna! przesliczna sukienka!

N. ♥
Stary 2009-07-27, 18:02   #1852
boszenka69
Zakorzenienie

Cytat:
Boszenka mozesz zdjac i podmienic na jakies sexy po slubie w drodze na noc poslubna mozna posciemniac ze to niby straaaasznie sikac sie chce

Chyba tak zrobię
Stary 2009-07-27, 18:47   #1853
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
sliczniutki!! a jak ladnie glowke dzwiga

Cytat:
piekna bielizna napewno sie tz spodoba
ja tez ostatnio bylam w penisie i pobliskich sklepach i tez sie zaopatrzylam w czesc bielizny, najbardziej to mi staniczkow brakuje musze sie jeszcze raz wybrac, bo ostatnio to tak przelotem i tylko kupilam staniczek i majteczki... ale przed wyjazdem do PL trzeba sie zaopatrzyc

juz za 2 tygodnie jade

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Jestem jestem
Nie mialam czasu na neta ostatnio bo
- mam codziennie fizjoterapie( odjelo mi w miedzy czasie dwa palce u prawej reki )
- moja cora miala wczoraj chrzest wiec przygotowan moc bo robilam przyjecie w domku
- bylo upalnie wiec wiekszosc dnia bylismy na zewnatrz

Chwale sie dzielami moimi ( tortem i sukieneczka malej ) samodzielnie wykonane od A do Z , wiekszosc zdjec jest na NK
piekne zdjecia!!! na nk tez widzialam... ubraneczko cudne!! masz talent kochana i w podobnej kolorystyce jak twoja kreacja slicznie

Cytat:
a moje skarby rosną tak
piekne szkraby!!!

Cytat:
Aguśka my byliśmy z Julką jak miała 2,5 miesiąca w Gdańsku a jak miała 3 miesiące w górach (a mieszkam w Warszawie więc w jedną i drugą stronę mam kawał drogi) i zniosła podróż i pobyt bardzo dobrze
Nikola sliczna

chociaz teraz to nie wiem czy wklejasz zdjecia Nikoli czy Julki

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 18:53   #1854
boszenka69
Zakorzenienie

Pakusiu to trzeba się spotkać przed Twoim wyjazdem do PL, koniecznie
Stary 2009-07-27, 19:37   #1855
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Boszenka śliczna bielizna zapomniałam napisać
przez zęba miałam humor do dupy i nie mogłam się skoncentrować
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 19:41   #1856
boszenka69
Zakorzenienie

Blondynko dzięki Już po wizycie? Jak się czujesz?
Stary 2009-07-27, 19:45   #1857
kuroikaze
Wtajemniczenie

Boszenko ja tak chcialam zrobic i przebierac rajstopy (jak dla mnie bardzo malo sexy, ale bylo zimno wiec musialam ubrac) na bardziej sexy ponczochy ale... nie chcialo mi sie ale pomysl chyba nie jest taki zly

Pakusia pewanie nie mozesz sie doczekac w taka dluga podroz z maluchem podziwiam , zreszta Boszenke tez, ze odwazyla sie leciec z Blanka, wiem ze to bezpieczne i ludzie lataja ale ja to bym chyba za bardzo panikowala przeciez to prawdziwa wyprawa za morze

Blondynka jak u dentysty? zmotywuj mnie do wybrania sie

N. ♥
Stary 2009-07-27, 19:49   #1858
esti1984
Wtajemniczenie

dziękuję dziewczyny

blondynka i jak po dentyście? żyjesz??????

boszenka
no właśnie nie tylko od Ciebie słyszę że dzieci tam porozbierane chodzą

jakby to były czary to zdradziłabym Wam zaklęcie

pakusia to była Nikolka

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-07-28 o 23:21
Stary 2009-07-27, 20:13   #1859
aljaka
szyciowa specjalistka :)

dziękuję dziewczyny, super że wam sie "rozmowa"podoba. Lubię się tak bawić i ogólnie robić różne rzeczy ze zdjęciami. wrzucę kilka moich pomysłów do albumu, zapraszam

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Boszenka śliczna bielizna zapomniałam napisać
przez zęba miałam humor do dupy i nie mogłam się skoncentrować
o Matko ja już wolę rodzić niż do dentysty chodzić. Mam jakąś mega fobię, kiedy coś jest nie tak to faszeruję się przeciwbólowymi a do dentysty nie idę. Potem to już tylko korzeń trzeba wyrwać trafiłam na Pana stomatologa, który chciał mi dać nauczkę, pokazać jakie są konsekwencje uciekania przed dentystą i wyrwał na żywca

esti1984
ale radosna ta Twoja Nikola słodziak

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Ty na pewno rodziłaś, bo figurę masz boską
rodziłam rodziłam, choć mogło mi to umknąć. 55minut.....razem z dojazdem z poznańskich Naramowic na Polną o 10-tej rano (ok25min) TZ został w domu i czekał na babcię (do opieki nad Alą), ja wzięłam taxi coby zanim do mnie dotrze pozałatwiać wszystkie papiery itp......przyjechał 30 min po mnie i nie zdążył

pialjaka to kraina taka
a tu ja, sama ja

Edytowane przez aljaka
Czas edycji: 2009-07-27 o 20:05
aljaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 20:26   #1860
pakusia86
Zakorzenienie

a to male poczynannia mojego syncia
http://www.youtube.com/watch?v=KIxe-2Hv-aM

Cytat:
Pakusiu to trzeba się spotkać przed Twoim wyjazdem do PL, koniecznie
no mam nadzieje bardzo bym chciala sie spotkac z Toba, Blancia, Heksia i Igusiem... musimy sie umowic konkretnie ale ja jestem jak najbardziej za

Cytat:

pakusia to była Nikolka

a oto dzisiejsza Nikola - zasypiała na tarasie...ja jej robię zdjęcie a za chwilę w aparacie widzę że nie śpi tylko się śmieje
a to spryciura!!! pewnia tak tylko udawala ze spi
slicznotka

Cytat:

Pakusia pewanie nie mozesz sie doczekac w taka dluga podroz z maluchem podziwiam , zreszta
no mam lekkie obawy, ale konsultowalam sie z lekarzem i powiedzial ze to zaden problem zobaczymy

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości