|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
Cytat:
Nie no rozwalił mnie ten ksiądz z Twojej parafii. Kolejny dowód na to że niektórzy nie powinni zostawać księżami... straszne. Widzę że masz podobne problemy ze swoją parafią jak i ja A wiesz co mi powiedział ksiądz jak przyszedł po kolędzie jak zapytałam czy możliwe jest wzięcie ślubu w innym kościele? To powiedział że tylko z "ważnych powodów" można się ubiegać o przeniesienie ślubu do innego kościoła i obowiązkowo należy wcześniej się udać do proboszcza i zapytać o zgodę a dopiero później chodzić do tego innego kościoła i pytac o termin, bo młodzi to często tak robią że przychodzą do proboszcza mając już termin w innym kościele a proboszcz się wtedy denerwuje i może się nie zgodzić. No myślałam że umrę jak to usłyszałam., Za to ksiądz z kościoła gdzie mamy termin ( oczywiście mój z parafii jeszcze nie wie że ja już mam termin w innym kościele ) powiedział że to jest nasze prawo wyboru gdzie chcemy i nikt nas nie ma prawa zmuszać do wzięcia ślubu w swojej parafii. Wiecie najbardziej mnie bulwersuje to że Kościół nie ma jednolitego stanowiska w wielu kwestiach i często wypowiada się na tematy które moim zdaniem nie powinien, np. polityka, co ma Kościół do tego? |
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a smirnoff jest dobra? bo ani u mnie ani u TZ nikt nie pije, więc nie ma od kogo zasięgnąć radyile mam w ogóle kupić wódki na 64 osoby+16 dzieci
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-27 o 15:54 |
|
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ja nie wiem jak u Was obchodzi się np imieniny U nas wczoraj były imieniny teściów tak jak u Was
Tyle że u nas moi rodzice pojechali na te imieniny a my z TZ wykorzystalismy sytuację i kazalismy solenizantom postawić wódkę którą my chcemy na weselu i takim sposobem wszystkie zainteresowane strony spróbowały i wyraziły swoje zdanie. |
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym księdza sama z domu wyprosiła po takim tekście. Szkoda, że Twój tata nie dał mu w zęby to może by sie nauczył.A może akurat jak tam pójdziesz w sprawie zapowiedzi to ktos inny Cie przyjmie ![]() Lepiej, żeby ludzie żyli samotnie i byli nieszczęsliwi, chore myślenie. I tez nie wiem gdzie w takich sytuacjach jest ta otwartość na powrót na "łono kościoła".
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak kobieta ma męża pijaka, który bije ją i dzieci to ma z nim być?! wiadomo, że ucieka od niego jak najdalej i ma prawo być z kimś innym i mieć z nim ślub! to jest dla mnie chore!
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-27 o 16:01 |
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na twoim miejscu ja bym nie liczyła dzieci. A dl;a dzieci mozesz np piccolo tego udawanego szampana |
|
|
|
|
#3788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuje tyle wódki ilu jest gosci i dzieci tez wliczam![]() Cytat:
I osobiście nie widzę sensu. Wódka to wódka.---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Dla jednych to moze byc dobre(bo uczysz dziecko, że jak jest okazja to sie piję z kulturką a nie po kątach) a wg drugich to moze byc olaboga skandal itp.
|
|
#3789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzę, że też liczysz w ten sposób-lepiej by zostało niż miało braknąć ![]() to samo ostatnio TZ-owi powiedziałam, że wódka to wódka i tak jest obleśna i nie wiem jak można to pić
|
|
#3790 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja właśnie dzwoniłam do TZ, że we wro będę robić zakupy w makro wiadomo, że wszystkiego nie kupię bo trzeba hurtowo, ale np przecier włoski za który w sklepie daję 2.99zł tam kosztuje 1.87zł, ale trzeba kupić 4 opakowania po 0,5l więc spoko tak samo napoje
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-27 o 16:17 |
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna spróbowac umówić się z hurtownią, że to co zostanie zwrócicie ![]() Ja się rozjerzę za alkoholem jakoś na wiosnę, bo pewnie jest dużo hurtowni i jeszcze makro i inne markety dochodzą to zobaczymy kto da najlepszą ofertę
|
|
#3793 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny wiecie co? miałam normalną @ 5 dni, już myślałam, że mam spokój ale ja nadal codziennie plamię już 16 dzień nie jest to mega dużo, ale jest! nigdy mi się to nie zdarzyło przy tabsach (zawsze miałam @ max 5 dni) a tutaj 16 suuuper![]() Cytat:
|
|
#3795 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem są fajne promocje z gratisami w makro![]() a może plastry sa dla Ciebie za słabe? Porównaj ile było hormonów w tabsach, które brałaś dotychczas, bo może to dlatego. Niby własnie taki eplamienia to normalka, także nie ma co panikować, ale tak sobie luknij, bo może inne proporcje hormonów tak na Ciebie działają.
|
|
#3797 |
|
Wtajemniczenie
|
coś mi się wizaz dzisiaj nie chcę ładnie ładować
Kasia Smirnoff swego czasu uchodził za bardzo dobrą wódkę, piło się go na "lepsze okazje" bo był po prostu drogi ale też był w smaku ok, tzn dobrze "wchodził". Nie wiem jak jest teraz.Samoa a mi by się te soki przydały, bo my nie mamy w cenie od osoby właśnie napojów, ciasta, owoców i wódki. Mój tata wczoraj się załamał jak usłyszał że trzeba kupować 0,5l na głowę bo sądził że teraz to się więcej wina pije ( on sam jest smakoszem ) a nie wódki i że kiedyś to się 0,5l na parę kupowało. ![]() ![]()
|
|
|
|
#3798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do innego księdza to nie mam co liczyć...zawsze ten załatwia takie sprawy. Słowem " Pan i Władca"! A tam na marginesie to chyba powinnam się już wpisać na termin do parafii, w której mam zamiar ślubować, ale tego załatwiania też się boję Okropny ze mnie cykor
|
|
#3799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A z tego co wiem, to dzieci go baaardzo lubią ![]() Kasia, a u Was sobieski jest taki tani ??? Pytałam się w sklepie zakładowym, bo rozlewają sobieskiego ok. 35 km od mojej miejscowości i tam mi zaśpiewali 19,90 za sztukę przy zakupie 100 szt A Ty mi tu piszesz, ze u Ciebie taki tani i jeszcze z sokiem gratis
|
|||
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się zdziwiłam, że tak tanio
|
|
#3801 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
Właśnie mnie dziś wypisali ze szpitala ![]() Widzę że na Nasz 18 września przybyło panien młodych Fajnie, w kupie raźniej A wiecie może po ile mniej więcej wyborowa stoi?
|
|
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przybyło kilka PM na nasz dzień dzisiaj rano o Tobie myślałam, że mnie zostawiłaś, ale dziewczyny przybyły z odsiecząale jestem zakochana
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-27 o 17:17 |
|
|
|
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam cały tydzień (od wtorku) na badaniach na oddziale dermatologicznym.. Robili mi różne testy alergiczne i wyszło mi parę paskudnych alergii... Ale będę żyć
![]() Coś Ty Kacha nie opuściłabym Cię Ślubujemy razem
|
|
|
|
#3804 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Wróciłam po weekendzie Fajnie było
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
no nareszcie
![]() hot or not?? fara sposa 5400.jpg
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-27 o 17:27 |
|
|
|
#3806 |
|
Wtajemniczenie
|
O rany już dziewczyny kupujecie wódkę? My właśnie też planujemy zakupić.. Nie wiecie czy ma drożeć?
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz się już teraz codziennie udzielać ?
|
|
#3808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki mojego brata nie ma (wyjechał na obóz na ponad tydzień) to na pewno będę się więcej udzielać a jak wróci to pewnie znowu tylko porankami :/ Aż do października...
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Joł
![]() Dopiero znalazłam chwilkę aby Wam coś naskrobać ![]() Byliśmy dzisiaj z TŻ u kosmetyczni( dla Niego to I raz ), a potem w Ross.A teraz skończyłam myc autko, poza tym pasek trzeba było zmienić itp.Zawsze cuś ![]() Jeszcze parę dzionków i śmigamy do Grecji A co tam u Was?
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

I chyba Smirnoff sie przewinął, ale to się okaże jak pojedziemy kupić, co się będzie bardziej opłacało
a smirnoff jest dobra? bo ani u mnie ani u TZ nikt nie pije, więc nie ma od kogo zasięgnąć rady
Ja bym księdza sama z domu wyprosiła po takim tekście. Szkoda, że Twój tata nie dał mu w zęby to może by sie nauczył.

I osobiście nie widzę sensu. Wódka to wódka.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
wiadomo, że wszystkiego nie kupię bo trzeba hurtowo, ale np przecier włoski za który w sklepie daję 2.99zł tam kosztuje 1.87zł, ale trzeba kupić 4 opakowania po 0,5l więc spoko 
już 16 dzień 

?