Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-27, 15:44   #3781
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

dubel

Edytowane przez Samoa
Czas edycji: 2009-07-27 o 15:46
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 15:50   #3782
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muchomorka26 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem niekiedy postępowania księży. Ja, jako osoba wierząca i parafianka mam swoje obowiązki i księża jako duchowni również. Jeżeli ktoś w żaden sposób nie łamie prawa kanonicznego to dlaczego odmawia się im udzielenia sakramentu? Skoro młodzi mają ślub cywilny, urodziło się dziecko i pragną żyć " po bożemu" to z jakiej racji robi im problemy??? To jest właśnie ta pomocna dłoń dla "zbłąkanych owieczek"???
Ja w parafii też mam księdza nie do pozazdroszczenia...Moja mama jest po rozwodzie, drugi raz wyszła za mąż za mojego ojca a ksiądz na ostatniej kolędzie powiedział, że do momentu kiedy się ojciec nie wyprowadzi to on więcej do tego " domu grzechu" nie przyjdzie. Dodatkowo stwierdził, że dzieci urodzone w takim są bękartami. I jak ja mogę teraz iść prosić o ślub???
Dlatego pobieramy się w parafii w której byłam bierzmowana a licencję i akt podpiszemy w parafii TŻ. Niestety do mojej będę musiała zanieść informacje o zapowiedziach i już mi się to śni po nocach

To tyle moim skromnym zdaniem.

Nie no rozwalił mnie ten ksiądz z Twojej parafii. Kolejny dowód na to że niektórzy nie powinni zostawać księżami... straszne. Widzę że masz podobne problemy ze swoją parafią jak i ja
A wiesz co mi powiedział ksiądz jak przyszedł po kolędzie jak zapytałam czy możliwe jest wzięcie ślubu w innym kościele? To powiedział że tylko z "ważnych powodów" można się ubiegać o przeniesienie ślubu do innego kościoła i obowiązkowo należy wcześniej się udać do proboszcza i zapytać o zgodę a dopiero później chodzić do tego innego kościoła i pytac o termin, bo młodzi to często tak robią że przychodzą do proboszcza mając już termin w innym kościele a proboszcz się wtedy denerwuje i może się nie zgodzić. No myślałam że umrę jak to usłyszałam., Za to ksiądz z kościoła gdzie mamy termin ( oczywiście mój z parafii jeszcze nie wie że ja już mam termin w innym kościele ) powiedział że to jest nasze prawo wyboru gdzie chcemy i nikt nas nie ma prawa zmuszać do wzięcia ślubu w swojej parafii. Wiecie najbardziej mnie bulwersuje to że Kościół nie ma jednolitego stanowiska w wielu kwestiach i często wypowiada się na tematy które moim zdaniem nie powinien, np. polityka, co ma Kościół do tego?

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 15:51   #3783
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Soplica jest tańszy z tego co sie orietnuję. My z tego zestawu Sobieski i jeszcze Wyborową rozważamyI chyba Smirnoff sie przewinął, ale to się okaże jak pojedziemy kupić, co się będzie bardziej opłacało
A cena super jak jeszcze z sokiemA co zrobicie z sokami? Bo ja nie wiem co bym miała zrobić ze 100 l soków..
to się zawsze wypije, skoro jest gratis a smirnoff jest dobra? bo ani u mnie ani u TZ nikt nie pije, więc nie ma od kogo zasięgnąć rady
ile mam w ogóle kupić wódki na 64 osoby+16 dzieci bo ponoć się liczy też dzieci mimo, że nie piją

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-27 o 15:54
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 15:54   #3784
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Kasia ja nie wiem jak u Was obchodzi się np imieniny U nas wczoraj były imieniny teściów tak jak u Was
Tyle że u nas moi rodzice pojechali na te imieniny a my z TZ wykorzystalismy sytuację i kazalismy solenizantom postawić wódkę którą my chcemy na weselu i takim sposobem wszystkie zainteresowane strony spróbowały i wyraziły swoje zdanie.
Stary 2009-07-27, 15:55   #3785
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem niekiedy postępowania księży. Ja, jako osoba wierząca i parafianka mam swoje obowiązki i księża jako duchowni również. Jeżeli ktoś w żaden sposób nie łamie prawa kanonicznego to dlaczego odmawia się im udzielenia sakramentu? Skoro młodzi mają ślub cywilny, urodziło się dziecko i pragną żyć " po bożemu" to z jakiej racji robi im problemy??? To jest właśnie ta pomocna dłoń dla "zbłąkanych owieczek"???
Ja w parafii też mam księdza nie do pozazdroszczenia...Moja mama jest po rozwodzie, drugi raz wyszła za mąż za mojego ojca a ksiądz na ostatniej kolędzie powiedział, że do momentu kiedy się ojciec nie wyprowadzi to on więcej do tego " domu grzechu" nie przyjdzie. Dodatkowo stwierdził, że dzieci urodzone w takim są bękartami. I jak ja mogę teraz iść prosić o ślub???
Dlatego pobieramy się w parafii w której byłam bierzmowana a licencję i akt podpiszemy w parafii TŻ. Niestety do mojej będę musiała zanieść informacje o zapowiedziach i już mi się to śni po nocach

To tyle moim skromnym zdaniem.
no to ostroJa bym księdza sama z domu wyprosiła po takim tekście. Szkoda, że Twój tata nie dał mu w zęby to może by sie nauczył.
A może akurat jak tam pójdziesz w sprawie zapowiedzi to ktos inny Cie przyjmie
Lepiej, żeby ludzie żyli samotnie i byli nieszczęsliwi, chore myślenie. I tez nie wiem gdzie w takich sytuacjach jest ta otwartość na powrót na "łono kościoła".
Stary 2009-07-27, 15:58   #3786
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Kasia ja nie wiem jak u Was obchodzi się np imieniny U nas wczoraj były imieniny teściów tak jak u Was
Tyle że u nas moi rodzice pojechali na te imieniny a my z TZ wykorzystalismy sytuację i kazalismy solenizantom postawić wódkę którą my chcemy na weselu i takim sposobem wszystkie zainteresowane strony spróbowały i wyraziły swoje zdanie.
u nas się nie robi imienin jedyna okazja to przy świętach, ale to tylko po piwku i to jednym

a jak kobieta ma męża pijaka, który bije ją i dzieci to ma z nim być?! wiadomo, że ucieka od niego jak najdalej i ma prawo być z kimś innym i mieć z nim ślub! to jest dla mnie chore!

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-27 o 16:01
Stary 2009-07-27, 16:01   #3787
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
to się zawsze wypije, skoro jest gratis a smirnoff jest dobra? bo ani u mnie ani u TZ nikt nie pije, więc nie ma od kogo zasięgnąć rady
ile mam w ogóle kupić wódki na 64 osoby+16 dzieci bo ponoć się liczy też dzieci mimo, że nie piją
ale ktoś dziwnie wymyslił
Ja na twoim miejscu ja bym nie liczyła dzieci. A dl;a dzieci mozesz np piccolo tego udawanego szampana
Stary 2009-07-27, 16:05   #3788
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
no dobry jestJa kupuje tyle wódki ilu jest gosci i dzieci tez wliczam

Cytat:
o degustacji wódki jeszcze nie słyszałam I osobiście nie widzę sensu. Wódka to wódka.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Ja na twoim miejscu ja bym nie liczyła dzieci. A dl;a dzieci mozesz np piccolo tego udawanego szampana
nie wiem czy piccolo dla dzieci to jest dobry pomysl, bo nie wszyscy rodzice chcą, żeby dzieci piły nawet udawanego szampana, bo moga uważać, że to jest przekazywanie wzorów związanych z piciem alkoholu.
Dla jednych to moze byc dobre(bo uczysz dziecko, że jak jest okazja to sie piję z kulturką a nie po kątach) a wg drugich to moze byc olaboga skandal itp.
Stary 2009-07-27, 16:06   #3789
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no kupię im picollo by się podjarały
Cytat:
no dobry jestJa kupuje tyle wódki ilu jest gosci i dzieci tez wliczam
no widzę, że też liczysz w ten sposób-lepiej by zostało niż miało braknąć
Cytat:
Wódka to wódka.
to samo ostatnio TZ-owi powiedziałam, że wódka to wódka i tak jest obleśna i nie wiem jak można to pić

Stary 2009-07-27, 16:09   #3790
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
to samo ostatnio TZ-owi powiedziałam, że wódka to wódka i tak jest obleśna i nie wiem jak można to pić
Można Ja lubię czystą, drinki mi nie przejdą przez gardło Ale na moim obiadku raczej będę winko pić...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 16:15   #3791
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Można Ja lubię czystą, drinki mi nie przejdą przez gardło Ale na moim obiadku raczej będę winko pić...
a Wy robicie obiadek? a będzie jakaś muzyczka? bo szczerze nie byłam na takim obiadku nigdy i nie wiem jak to wygląda

a ja właśnie dzwoniłam do TZ, że we wro będę robić zakupy w makro wiadomo, że wszystkiego nie kupię bo trzeba hurtowo, ale np przecier włoski za który w sklepie daję 2.99zł tam kosztuje 1.87zł, ale trzeba kupić 4 opakowania po 0,5l więc spoko tak samo napoje

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-27 o 16:17
Stary 2009-07-27, 16:17   #3792
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
no widzę, że też liczysz w ten sposób-lepiej by zostało niż miało braknąć
tak liczę, bo nie bardzo wyobrażam sobie, zeby ktos musiał jechac na stację benzynową po wódke w środku wesela i to co zaoszczędzę kupując mniej butelek wydam na różnicy w cenie na stacji.
Mozna spróbowac umówić się z hurtownią, że to co zostanie zwrócicie
Ja się rozjerzę za alkoholem jakoś na wiosnę, bo pewnie jest dużo hurtowni i jeszcze makro i inne markety dochodzą to zobaczymy kto da najlepszą ofertę
Stary 2009-07-27, 16:21   #3793
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
a Wy robicie obiadek? a będzie jakaś muzyczka? bo szczerze nie byłam na takim obiadku nigdy i nie wiem jak to wygląda
Ja też nigdy nie byłam Wyjdzie w praniu... Zespołu żadnego nie bierzemy, bo po co? Chociaż siedzieć możemy do rana nawet, bo i tak w tym ośrodku śpimy
Stary 2009-07-27, 16:23   #3794
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
tak liczę, bo nie bardzo wyobrażam sobie, zeby ktos musiał jechac na stację benzynową po wódke w środku wesela i to co zaoszczędzę kupując mniej butelek wydam na różnicy w cenie na stacji.
Mozna spróbowac umówić się z hurtownią, że to co zostanie zwrócicie
Ja się rozjerzę za alkoholem jakoś na wiosnę, bo pewnie jest dużo hurtowni i jeszcze makro i inne markety dochodzą to zobaczymy kto da najlepszą ofertę
no z tego co liszę to makro jest najlepsze, ale też w kaufie dzisiaj się opłacało

dziewczyny wiecie co? miałam normalną @ 5 dni, już myślałam, że mam spokój ale ja nadal codziennie plamię już 16 dzień nie jest to mega dużo, ale jest! nigdy mi się to nie zdarzyło przy tabsach (zawsze miałam @ max 5 dni) a tutaj 16niby do 3 miesięcy może się tak dziać suuuper
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja też nigdy nie byłam Wyjdzie w praniu... Zespołu żadnego nie bierzemy, bo po co? Chociaż siedzieć możemy do rana nawet, bo i tak w tym ośrodku śpimy
a jakaś muzyka z radia? bo tak to troszkę smutno

Stary 2009-07-27, 16:26   #3795
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
No jakaś pewnie będzie. Za 2 tygodnie jadę do domu, to zobaczę w końcu ten ośrodek i może się czegoś więcej dowiem...
Stary 2009-07-27, 16:28   #3796
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
no z tego co liszę to makro jest najlepsze, ale też w kaufie dzisiaj się opłacało

dziewczyny wiecie co? miałam normalną @ 5 dni, już myślałam, że mam spokój ale ja nadal codziennie plamię już 16 dzień nie jest to mega dużo, ale jest! nigdy mi się to nie zdarzyło przy tabsach (zawsze miałam @ max 5 dni) a tutaj 16niby do 3 miesięcy może się tak dziać suuuper
moi i tż rodzice robia zakupy w makro, my z tż w normalnych marketach, bo nam nie trzeba hurtowych ilościCzasem są fajne promocje z gratisami w makro
a może plastry sa dla Ciebie za słabe? Porównaj ile było hormonów w tabsach, które brałaś dotychczas, bo może to dlatego. Niby własnie taki eplamienia to normalka, także nie ma co panikować, ale tak sobie luknij, bo może inne proporcje hormonów tak na Ciebie działają.
Stary 2009-07-27, 16:28   #3797
certina4
Wtajemniczenie

coś mi się wizaz dzisiaj nie chcę ładnie ładować Kasia Smirnoff swego czasu uchodził za bardzo dobrą wódkę, piło się go na "lepsze okazje" bo był po prostu drogi ale też był w smaku ok, tzn dobrze "wchodził". Nie wiem jak jest teraz.

Samoa a mi by się te soki przydały, bo my nie mamy w cenie od osoby właśnie napojów, ciasta, owoców i wódki.

Mój tata wczoraj się załamał jak usłyszał że trzeba kupować 0,5l na głowę bo sądził że teraz to się więcej wina pije ( on sam jest smakoszem ) a nie wódki i że kiedyś to się 0,5l na parę kupowało.

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 16:29   #3798
muchomorka26
Raczkowanie

GG do muchomorka26

Cytat:
no to ostroJa bym księdza sama z domu wyprosiła po takim tekście. Szkoda, że Twój tata nie dał mu w zęby to może by sie nauczył.
A może akurat jak tam pójdziesz w sprawie zapowiedzi to ktos inny Cie przyjmie
Lepiej, żeby ludzie żyli samotnie i byli nieszczęsliwi, chore myślenie. I tez nie wiem gdzie w takich sytuacjach jest ta otwartość na powrót na "łono kościoła".
Rodzice jednak mają mocne nerwy, a takie ceremoniały jak przyjmowanie księdza po kolędzie robią właściwie dal nas (mnie i rodzeństwa), żebyśmy potem nie mieli problemów.
A co do innego księdza to nie mam co liczyć...zawsze ten załatwia takie sprawy. Słowem " Pan i Władca"!
A tam na marginesie to chyba powinnam się już wpisać na termin do parafii, w której mam zamiar ślubować, ale tego załatwiania też się boję Okropny ze mnie cykor
Stary 2009-07-27, 17:05   #3799
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Wiecie co nasz ksiądz zwariował. Mamy nowego, jest u nas od roku i bardzo go nie lubię. Dlatego za często w naszym kościele się nie pojawiam, wolę jechać do innego.
Ostatnio nie chce udzielać łodym ślubu. Jednej mojej koleżance, bo jej narzeczony nie miał świadectwa z oceną z religi. A on się w zawodóce uczył i nie wiem czy tam jest religia?? No normalnie paranoja i ślub był w kościele młodego.
A druga sytuacja laska miała śl;ub cywilny, bo w ciąży była. I dziecko się urodziło i teraz kościelny chcieli. I też im nie chciał dać, pewnie problemy robił i zrobili w innym kościele. A nie chciał im dać, bo żyli w "cywilnym związku" i mieli dziecko. Normalnie paranoja. Ale on widać, że jest problematyczny, wymyśla różne pierdoły w parafi i dlatego nie mam ochoty chodzić do naszego kościoła. I tez się boję, że zacznie nam problemy robić-dlatego jeszcze u księdza nie byliśmy. . Ale jakby co w parafii tżta jest super ksiądz i tam można zrobić ślub
To na prawdę nawiedzony ten ksiądz
Cytat:
Zgadzam się w 100% z pogrubionym. Czasami to po prostu szkoda słów
Cytat:
nie wiem czy piccolo dla dzieci to jest dobry pomysl, bo nie wszyscy rodzice chcą, żeby dzieci piły nawet udawanego szampana, bo moga uważać, że to jest przekazywanie wzorów związanych z piciem alkoholu.
Dla jednych to moze byc dobre(bo uczysz dziecko, że jak jest okazja to sie piję z kulturką a nie po kątach) a wg drugich to moze byc olaboga skandal itp.
Jak masz takie osoby w rodzinie lub znajomych, to współczuję. Piccolo to w sumie taki mocno gazowany soczek i nikt nie powinien mieć pretensji o podawanie go dziecku A z tego co wiem, to dzieci go baaardzo lubią

Kasia, a u Was sobieski jest taki tani ??? Pytałam się w sklepie zakładowym, bo rozlewają sobieskiego ok. 35 km od mojej miejscowości i tam mi zaśpiewali 19,90 za sztukę przy zakupie 100 szt A Ty mi tu piszesz, ze u Ciebie taki tani i jeszcze z sokiem gratis
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 17:07   #3800
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Kasia, a u Was sobieski jest taki tani ??? Pytałam się w sklepie zakładowym, bo rozlewają sobieskiego ok. 35 km od mojej miejscowości i tam mi zaśpiewali 19,90 za sztukę przy zakupie 100 szt A Ty mi tu piszesz, ze u Ciebie taki tani i jeszcze z sokiem gratis
no u nas stoi po ok 21-22zł, ale że w kuflandzie jest promocja to się cieszę też się zdziwiłam, że tak tanio

Stary 2009-07-27, 17:09   #3801
gosica502
Wtajemniczenie

Hej Wam
Właśnie mnie dziś wypisali ze szpitala Normalnie nie mogłam już tam wytrzymać.. Ale porobili mi badania i święty spokój
Widzę że na Nasz 18 września przybyło panien młodych Fajnie, w kupie raźniej
A wiecie może po ile mniej więcej wyborowa stoi?
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-27, 17:16   #3802
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Hej Wam
Właśnie mnie dziś wypisali ze szpitala Normalnie nie mogłam już tam wytrzymać.. Ale porobili mi badania i święty spokój
Widzę że na Nasz 18 września przybyło panien młodych Fajnie, w kupie raźniej
A wiecie może po ile mniej więcej wyborowa stoi?
a po co byłaś w szpitalu

przybyło kilka PM na nasz dzień dzisiaj rano o Tobie myślałam, że mnie zostawiłaś, ale dziewczyny przybyły z odsieczą

ale jestem zakochana

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-27 o 17:17
Stary 2009-07-27, 17:19   #3803
gosica502
Wtajemniczenie

Byłam cały tydzień (od wtorku) na badaniach na oddziale dermatologicznym.. Robili mi różne testy alergiczne i wyszło mi parę paskudnych alergii... Ale będę żyć
Coś Ty Kacha nie opuściłabym Cię Ślubujemy razem
Stary 2009-07-27, 17:21   #3804
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cześć
Wróciłam po weekendzie Fajnie było
Stary 2009-07-27, 17:23   #3805
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Cześć
Wróciłam po weekendzie Fajnie było
no nareszcie Ty masz juz wódkę? na ile osób ile butelek kupiłaś

hot or not??
fara sposa 5400.jpg

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-27 o 17:27
Stary 2009-07-27, 17:26   #3806
gosica502
Wtajemniczenie

O rany już dziewczyny kupujecie wódkę? My właśnie też planujemy zakupić.. Nie wiecie czy ma drożeć?
Stary 2009-07-27, 17:28   #3807
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
O rany już dziewczyny kupujecie wódkę? My właśnie też planujemy zakupić.. Nie wiecie czy ma drożeć?
ja póki co tylko liszę, ale być może niedługo kupimy
będziesz się już teraz codziennie udzielać ?

Stary 2009-07-27, 17:33   #3808
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
ja póki co tylko liszę, ale być może niedługo kupimy
będziesz się już teraz codziennie udzielać ?
Yhyyym Póki mojego brata nie ma (wyjechał na obóz na ponad tydzień) to na pewno będę się więcej udzielać a jak wróci to pewnie znowu tylko porankami :/ Aż do października...
Stary 2009-07-27, 17:42   #3809
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Yhyyym Póki mojego brata nie ma (wyjechał na obóz na ponad tydzień) to na pewno będę się więcej udzielać a jak wróci to pewnie znowu tylko porankami :/ Aż do października...
a to korzystaj teraz ile możesz

Stary 2009-07-27, 18:16   #3810
madziulka_
Zakorzenienie

Joł
Dopiero znalazłam chwilkę aby Wam coś naskrobać
Byliśmy dzisiaj z TŻ u kosmetyczni( dla Niego to I raz), a potem w Ross.
A teraz skończyłam myc autko, poza tym pasek trzeba było zmienić itp.Zawsze cuś
Jeszcze parę dzionków i śmigamy do GrecjiJakieś filtr trza se pokupować itp. A co tam u Was?

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości