Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :) - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-28, 19:35   #661
brombusia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Kurcze, ja tez myslalam, ze to moze jajeczka, ale brakowalo mi tego, co powinno byc po jajeczkach...(u mnie na zdjeciu byly jajeczka i siusiak) i dlatego mysle, ze to panienka...
W sumie możesz mieć rację, bo tam są jakby 3 kuleczki a nie ma peniska.
Więc może pipeczka

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 19:37   #662
kachula27
Zakorzenienie

Tarasiu a ja stawiam na dziewczynke

Ewuniu strasznie mi przykro z powodu smierci dziadka.........

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 19:50   #663
brombusia
Zakorzenienie

Sexy wybacz, dopiero jak Kachula napisała, to przeczytałam Twojego posta, przedtem mi umknął w tych zgadywankach.
Wyrazy współczucia ...

Stary 2009-07-28, 20:15   #664
kachula27
Zakorzenienie

A ja juz sama nie wiem kiedy u mnie zacznie sie III trymestr,wg kalendarza ciazy na e.dziecko.pl zaczyna sie dzis a wg familie.pl od nastepnego tygodnia,wszedzie co innego pisza ....

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 20:18   #665
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
A ja juz sama nie wiem kiedy u mnie zacznie sie III trymestr,wg kalendarza ciazy na e.dziecko.pl zaczyna sie dzis a wg familie.pl od nastepnego tygodnia,wszedzie co innego pisza ....
Ja to liczę na "chłopski rozum", jak mi zostaną dokładnie 3 miesiące do porodu to będzie znaczyło, że weszłam w trzeci trymestr
Swoja drogą, ale ten czas leci

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-07-28 o 20:19 Powód: pomyłka
Stary 2009-07-28, 20:21   #666
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
Niestety w piątek zmarł mój ukochany Dziadziuś Dzisiaj byłam na pogrzebie. Nadal to do mnie nie dociera. Nie mogę sobie wyobrazić świata bez niego. Cały czas myśle, że jak do niego pojadę, to będzie siedział na swoim stałym miejscu i ucieszy sie na mój widok. Bardzo go kocham. Jest najwspanialszym człowiekiem jakiego znam. Nie potrafię się pogodzić z tym co sie stało.

A co do Dzidka to chciałam sie umowić na usg połówkowe, ale okazało sie ze najblizszy wolny termin to 11 sierpnia, wiec muszę trochę poczekać zanim poznam płeć. Będę wtedy w 22 tc.

belladonna myśle, że masz córeczkę

Bardzo, bardzo mi przykro z powodu Dziadziusia... tak pięknie o nim piszesz, widać że go kochasz bardzo...

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 20:29   #667
malina81
Zadomowienie

Sexy body bardzo Ci współczuje...Cięzko coś wiecej powiedzieć ale musisz być dzielna dla waszego dzidziusia

Co do płci- ja obstawiam dwie dziewczynki Tarasi zdjecie na chlopca nie wyglada- tzn nie maiałam okazji widziec dziewczynki na USG ale juz drugi raz widziałam chłopca wiec cos mi tam brakuje
No ale dawajcie juz odpowiedz

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

zmieniam zdanie: Tarasia córeczka a belladonna synuś. -patrzac na twój termin porodu doszłam do wniosku ze dość wczesnie poznałas płec a chłopca chyba łatwiej określić
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-28, 20:30   #668
belladonna78
Raczkowanie

A no więc u mnie dzisiaj dzidziuś pokazał swoje klejnociki - mam takie zdjęcie że chyba nie ma wątpliwości - CHŁOPIEC!!!

Tak coś czułam od jakiegoś czasu... w sumie zawsze chciałam pierwszego chłopca, dopiero w pewnym momencie pod wpływem sugestii takiej kobiety się zafiksowałam, że będzie dziewczynka. Ale jednak męski potomek w drodze))

No więc - Domi tym razem się udało... I Malince drogą dedukcji))

A, i mam takie wrażenie, że w końcu kopniaczki delikatniutkie czuję - dzisiaj po raz pierwszy... chyba na pocieszenie za trudny dzień

Edytowane przez belladonna78
Czas edycji: 2009-07-28 o 20:33
Stary 2009-07-28, 20:34   #669
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
A no więc u mnie dzisiaj dzidziuś pokazał swoje klejnociki - mam takie zdjęcie że chyba nie ma wątpliwości - CHŁOPIEC!!!

Tak coś czułam od jakiegoś czasu... w sumie zawsze chciałam pierwszego chłopca, dopiero w pewnym momencie pod wpływem sugestii takiej kobiety się zafiksowałam, że będzie dziewczynka. Ale jednak męski potomek w drodze))

No więc - Domi tym razem się udało... I Malince drogą dedukcji))
No to gratuluje SYNUSIA A jednak mój tok myslenia okazał sie trafny
Stary 2009-07-28, 20:35   #670
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Tym razem nie trafiłam
Gratuluję Syneczka

I dla Malinki. Dedukcja godna Sherlocka Holmesa

Stary 2009-07-28, 20:36   #671
malina81
Zadomowienie

No a Tarasia poszła sobie spać??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-28, 20:39   #672
belladonna78
Raczkowanie

no skandal, tak w niepewności nas zostawić...

Dzięki za gratki
a ponowię pytanie - czy któraś z was bierze (brała ok.20 tygodnia) jeszcze luteinę? myslicie, ze to jakoś niedobrze wpływa na dzidziolka?
No i czy jakieś skutki uboczne u siebie zaobserwowalyście/ słyszałyście?

Stary 2009-07-28, 20:49   #673
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc brzuchatki

tyle piszecie ze ja po calym dniu lub 2 nieobecnosci nie nadazam z czytaniem ale to dobrze tak mi sie podoba

chcialam powiedziec ci sexy ze strasznie wspolczuje takiej straty, natomiast wiem ze dziadek napewno bedzie blisko Ciebie

pamietam ze jak zmarl moj tata to bardzo to odczuwalam ze on jest obok i ze ma mnie na oku, nic nie moglo mi sie zlego stac bo wiem ze byl blisko..

ja jestem bardzo zmeczona bo sie dzis napracowalam pomagalam tz w pracy i skrecalam dla niego szafki kuchenne zeby mial mniej pracy

wlasciwie to tyle.. zabieram sie za lekture ostatnich 5 stron

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 20:58   #674
malina81
Zadomowienie

Cytat:
no skandal, tak w niepewności nas zostawić...

Dzięki za gratki
a ponowię pytanie - czy któraś z was bierze (brała ok.20 tygodnia) jeszcze luteinę? myslicie, ze to jakoś niedobrze wpływa na dzidziolka?
No i czy jakieś skutki uboczne u siebie zaobserwowalyście/ słyszałyście?
Ja osobiście nie brałam ale któras z dziewczyn dostała Luteine ok 20-ego tygodnia. Teoretycznie nasze łozysko powinno juz samo wytwarzac odpowiednia ilość progesteronu- ale zażywanie dodatkowej ilosci nie powinno źle wpływac na dzidziusia- podobno nadmiar wydalany jest z moczem. Poza tym lekarz wie najlepiej i na pewno krzywdy wam nie zrobi
Stary 2009-07-28, 21:18   #675
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Niebieskie gratulacje

A Tarasia ma baty za zrobienie takiego napiecia i pojscia sobie spac bez powiedzenia co i jak....

Cytat:
Witajcie kochane
Niestety w piątek zmarł mój ukochany Dziadziuś Dzisiaj byłam na pogrzebie. Nadal to do mnie nie dociera. Nie mogę sobie wyobrazić świata bez niego. Cały czas myśle, że jak do niego pojadę, to będzie siedział na swoim stałym miejscu i ucieszy sie na mój widok. Bardzo go kocham. Jest najwspanialszym człowiekiem jakiego znam. Nie potrafię się pogodzić z tym co sie stało.
Kochana, bardzo mi przykro i wierze mocno, ze Twoj Dziadzius patrzy na Ciebie z gory i ma pod szczegolna opieka teraz was oboje - ciebie i twoje dzieciatko

Mamusie, ja zbieram sie do lozeczka powoli...mam do czytania milion kser do egzaminu wiec moze chociaz wieczorem uda mi sie zamiast ...

Do jutra

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2009-07-28 o 21:20
karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-28, 21:20   #676
domi7ks
Zakorzenienie

Belladona to ja dostałam luteine (malina81 ma dobra pamięć) bo mi brzuszek twardnial i w sumie czasem znów twardnieje

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 21:23   #677
elalank
Zadomowienie

TZ zabrał mi na 3 godziny komputer i zgadywanki mnie ominęły

tarasia - obstawiam dziewczynkę!!! Nie mam pojęcia co zdjęcie przedstawia!

Cytat:
lekarz powiedział, że takie bóle to zły objaw i że generalnie to powinnam leżeć.
Dostałam luteinę - 3x dziennie mam ją zażywać (tą podjęzykową). Czy któraś z was ją jeszcze bierze??
AAA no i przy okazji - POZNAŁAM PŁEĆ (bo miałam usg).
To teraz wypoczywaj i odstresuj się szkoda, że już ujawniłaś płeć, bo nie wzięłam udziału w zgadywankach! Ale cieszę się, że to Synuś. Luteiny nie brałam, ale chyba już dziewczyny pisały wcześniej o niej -tak mi się wydaje..

sexy body - Współczuję! Trzymaj się kochana! Dziadek na pewno będzie się Wami opiekował z góry!

to ja płeć poznam chyba w 34 tyg albo na porodówce jak ten uparciuch tak będzie sobie z nami pogrywał! Albo wstydliwa dziewczynka albo chłopaczek z charakterkiem

idę spać,do jutra Brzuchatki!!!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 22:02   #678
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

[/COLOR]Dobry Wieczór
Dziewczyny piszecie z prędkością światła
Belladonna gratuluje Synalka

Tarasia na80% dziewczynka

Ja też mam mega upławy mam nadzieje że to nie grzybol

Sex Bodybardzo Mi przykro z powodu Dziadka,Mi pare lat temu zmarła babcia cięzko było ale tak miało być...

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2009-07-28 o 22:07
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-28, 23:07   #679
kamilla123
Rozeznanie

Dobry Wieczór!!!

Dziękuję wszystkim za życzenia i ciepłe słowa z okazji ślubu W sumie kościelny planujemy za rok (o ile nam się nie odechce) i ten cywilny miał być taki skromny i w ogóle, ale do dzisiaj jeszcze go przeżywam i co chwila zdjęcia oglądam

karenina19 śliczny pokoik!

sexy body współczuję

belladonna78 Gratuluję chłopczyka

tarasia
ja obstawiam dziewczynkę, siusiaka jakoś nie mogę tam wypatrzyć a jeśli chodzi o tą grzybicę to czy miałaś jakieś szczególne objawy? Bo ja w sumie mam upławy, ale bez żadnego pieczenia, swędzenia czy zaczerwienienia, ale są dość obfite i się zastanawiam czy wszystko ok.

A co do tego sexu w II trymestrze... hmmm Jak dla mnie tez przereklamowany. Jeszcze niedawno mieliśmy zakaz, ale teraz jak możemy to ja mam chyba jakąś blokadę psychiczną. Boję się o dzidzię i w ogóle. Tak więc u mnie szłu nie ma

Bravurka śledzę Twoją historię i mam nadzieję, że Twoje poświęcenie i trud zostaną wynagrodzone i dzidzia zostanie w brzuchu jak najdłużej
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 06:53   #680
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie Mamusie
Dzisiaj jak musiałam rano wstać, to akurat bym jeszcze pospała

Tarasi należy się
Żeby tak trzymać nas w niepewności, przecież Ciężarówki mają słabe nerwy

Ja znikam, muszę sprzątać, bo za kilka godzin przyjedzie moja Mamuśka, a ona widzi każdy kurz ( ale i tak się cieszę, bo już się bardzo za nią stęskniłam ).

Czy Wam też tak brzuch ciąży?
Mnie od wczoraj jakoś tak, wydaje mi się, że połknęłam piłkę lekarską.
Ja wiem, że rośnie, ale przedtem tak mi nie przeszkadzał
To chyba oznaka zbliżającego się III trymestru

Stary 2009-07-29, 06:56   #681
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Sexy body współczuję

Belladonna
gratulacje

Tarasia
ja obstawiam dziewczynkę, bo trochę ich mało

Sympatica
ja czytałam tego posta i przemknęło przez myśl, ze Ty z okolic ale nie sprawdzałam nic a Ty mogłaś napisać wprost

myśle, ze ja rozumiem co chciała napisac Paczka pisząc że mała jest okropna - sama mam 3 latkę w domu, więc znam to doskonale, ja swoją cały czas przygotowuję, bo u mnie tez jest problem zazdrości ale to o wszystkich nawet TŻ nie może siąść obok mnie a co móic pocałować , no cóż ciężko nam będzie uświadomić dzieciom, ze sa równie wazne i kochane jak to młodsze, ale u mnie jest łatwiej bo jest kilka maluszków w rodzinie i ona widzi że dzidzia jest taka bezradna i to staram sie jej uśwaidomić, ze dzidzia musi sie wszystkiego nauczyć co ona już umie, opowiadam jej często jak to było jak ona była dzidzią i jakoś to pomaga
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 08:22   #682
bravurka
BAN stały

Witam Mamusie i ich maleństwa środowo ! 

U nas dzisiaj tak sobie. Ogólnie się czuje nie najlepiej  może to od tego nieustającego leżenia już troszkę mam dosyć mam nadzieje że niedługo pozwolą mi wstawać chociaż do łazienki 

Wczoraj mi mamusi przyniosła trochę książek i gazet oczywiście i tak w sumie z nudów sobie przeglądnęłam i natrafiłam w „Przyjaciółce” na taki reportaż „Mamusiu czekam na Ciebie…” i jak przeczytałam to aż się popłakałam ;(
Artykuł się o 5-letnim Kubusiu który w tym momencie jest w domu dziecka, o jego ojcu nic nie wiadomo a mama zostawiła go w szpitalu po porodzie, od razu po urodzeniu stwierdzono u niego wadę serca, zanim skończył rok przeszedł dwie poważne operacje a po wyjściu ze szpitala trafił do hospicjum dla dorosłych ;(, później zabrała go rodzina zastępcza która po dwóch latach zrezygnowała z niego.
chłopczyk tyle przeżył w sowim życiu a w sumie cały czas był sam  chory w szpitalu  nie miał mamy która by była przy nim cały czas, trzymała go za rączkę itd.
dla mnie to straszne jest, jak dziecko pragnie tylko rodzinnego ciepła a nie dostaje nawet tego.

Ja wiem ze gdyby nie moja sytuacja teraz to na pewno chciałbym mu jakoś pomóc albo nawet postarać się o adopcje. I wierze ze mogłabym go pokochać nawet pomimo jego choroby i dać rade. Naprawdę zamierzam zainteresować się jego losem .
może jestem trochę dziwna ale mnie takie sprawy wzruszają strasznie.
Przez dwa lata pracowałam w hospicjum dla dzieci i jak się tak napatrzyłam jak te dzieci cierpią to bark słów.

może to nie związane z tematem jest ale mam jednego mojego aniołka z niebie który wiem że czuwa nade mną trzy lata temu byłam „młoda i głupia” zaszłam w ciąże i naprawdę jako siedemnastolatka nie wiedziałam co robić i przyznam że myślałam o aborcji ale bym tego nie zrobiła nigdy nie potępiam dziewczyn które podjęły taką decyzje ale dla mnie aborcja=morderstwo. Żadna dziewczyna nie ma prawa odbierać życia poczętemu dziecku pomimo tego że dała mu to życie. Ale nie o to tutaj chodzi i jako taka małolata 16 tygodni nosiłam po sercem swoje dziecko i z każdym dniem kochałam je mocniej i mocniej, niestety miałam wypadek i dziecko nie przeżyło. Do tej pory kocham to maleństwo i codziennie budząc się myślę o nim i wiem że teraz właśnie czuwa nad moim synkiem. Było tyle nocy kiedy płakałam za nim tęskniłam ale żyje dalej i bóg dał mi drugie dziecko i nie wyobrażam sobie go stracić teraz i będę walczyć ze wszystkich sił a mój aniołek mi pomoże. wtedy przeżyłam szkole życia, załamałam się ale wiedziałam że musze dalej żyć, postanowiłam sobie że będę pomagać właśnie małym potrzebującym dzieciom i zanagazowałam się w wiele akcji, hospicjum itd. I nie żałuję tego naprawdę dało mi to wszystko dużo do myślenia i chciałabym takiego Kubusia właśnie adpotowac bo na pewno załuguje na miłość

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Witajcie kochane

A co do Dzidka to chciałam sie umowić na usg połówkowe, ale okazało sie ze najblizszy wolny termin to 11 sierpnia, wiec muszę trochę poczekać zanim poznam płeć. Będę wtedy w 22 tc.

belladonna myśle, że masz córeczkę
bardzo Wspołczuje

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie
Dzisiaj jak musiałam rano wstać, to akurat bym jeszcze pospała

Tarasi należy się
Żeby tak trzymać nas w niepewności, przecież Ciężarówki mają słabe nerwy

Ja znikam, muszę sprzątać, bo za kilka godzin przyjedzie moja Mamuśka, a ona widzi każdy kurz ( ale i tak się cieszę, bo już się bardzo za nią stęskniłam ).

Czy Wam też tak brzuch ciąży?
Mnie od wczoraj jakoś tak, wydaje mi się, że połknęłam piłkę lekarską.
Ja wiem, że rośnie, ale przedtem tak mi nie przeszkadzał
To chyba oznaka zbliżającego się III trymestru
a mi w sumie teraz jak leże to brzuszke wydaje sie taki malutki ;(
no ale jak sobie pomysle że w tym brzuszku jeste mój mały i że jest tak blisko mnie to ajj

Edytowane przez bravurka
Czas edycji: 2009-07-29 o 08:25
bravurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 08:36   #683
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Bravurka ale to pięknie napisałaś aż mi się łza w oku zakręciła
podziwiam - ja nie wiem czy miałabym tyle siły i odwagi aby po stracie dziecka pracować z małymi dziećmi, i jeszcze będąc tak młodą
moja Mama lezała na oddziale paliatywnym przez dwa miesiace - widziałam jak ludzie cierpią i ja sa bezradni - to nie czuję się na siłach pomimo chęci aby zangażowac sie w taką prace - uważam, ze jestem zbyt słaba psychiczne a juz nie jestem sobie wyobrazić pracy z dziećmi w hospicjum, więc naprawdę podziwiam Cię i będzie dobrze
a to że masz chwile gorsze - mówię o psychice - to nie jest dziwne, bo żyjesz w tej chwili w wielkim stresie, ale trzeba być cały czas dobrej myśli - my wszystkie wspieramy Cię duchowo i trzymamy i za Dudziakowa i Gishh i Wasze malenstwa
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 08:41   #684
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Bravurka ale to pięknie napisałaś aż mi się łza w oku zakręciła
podziwiam - ja nie wiem czy miałabym tyle siły i odwagi aby po stracie dziecka pracować z małymi dziećmi, i jeszcze będąc tak młodą
moja Mama lezała na oddziale paliatywnym przez dwa miesiace - widziałam jak ludzie cierpią i ja sa bezradni - to nie czuję się na siłach pomimo chęci aby zangażowac sie w taką prace - uważam, ze jestem zbyt słaba psychiczne a juz nie jestem sobie wyobrazić pracy z dziećmi w hospicjum, więc naprawdę podziwiam Cię i będzie dobrze
a to że masz chwile gorsze - mówię o psychice - to nie jest dziwne, bo żyjesz w tej chwili w wielkim stresie, ale trzeba być cały czas dobrej myśli - my wszystkie wspieramy Cię duchowo i trzymamy i za Dudziakowa i Gishh i Wasze malenstwa
najważniejsze to się nie poddawac bo ma się przecież dla kogo walczyc

Dudziakowa i Gishh
nie poddawać się i walczyć a napewno wszytko będzie dobrze bo siłe w sobie macie
Stary 2009-07-29, 08:59   #685
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bravurka Pokaż wiadomość
[SIZE="5"][B]

a mi w sumie teraz jak leże to brzuszke wydaje sie taki malutki ;(
no ale jak sobie pomysle że w tym brzuszku jeste mój mały i że jest tak blisko mnie to ajj
Bravurka mnie też wzruszają bardzo takie historie z dziećmi... Niewiem jaki powoód miała mama kubusia o którym piszesz zeby go zostawić- ale czy oby na pewno to było dla jego dobra U mojego TZ-ta w pracy kolezanka zaadoptowała teraz dwuletnigo chłopczyka- trwało to okropnie długo ale juz mają synusia w domu. TZ mowi ze jak patrzy na ich miłosc do tego dziecka to wydaje sie to az niewiarygodne że "obcy" ludzie potrafia dac tyle miłości.

Jeśli chodzi o brzuszek- to moj jak leze tez jest mały- nawet moj Kuba nieraz pyta co sie stało z moim brzuchem

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Brombri miłego sprzątania oczywi ście rób sobie co jakis czas przerwę np na wizaż- zeby sie nie przemęczyć.
A brzuszek faktycznie ciązy coraz bardziej- ale mając doświadczenie jak baardzo ciązy pod koniec jeszcze nie narzekam

Edytowane przez malina81
Czas edycji: 2009-07-29 o 09:04
Stary 2009-07-29, 09:09   #686
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry

BravurkaMi tez sie łezka w oku zakręciła jestes prze cudowną dziewczyną

Ja też jak oglądałam jakies programy np taki o dzieciach z domu dziecka na dwójce to chciałam wszystkie adoptować albo być ich siostrą ,takie samotne, same dzieci a dalej z uśmiechem na buzi ...., robiłam 2 letnie studium Opiekun w D.P.S ale nie udało sie gdy byłam na praktykach ...wracałam do domu siedziałąm i myślałam jak im pomóc chodziłam jak naćpana a wiedziałąm że nie mogę im pomóc tylko w kapaniu czy ubieraniu a tak chciałabym by wszyscy wyzdrowieli
Stary 2009-07-29, 09:14   #687
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Bravurka mnie też wzruszają bardzo takie historie z dziećmi... Niewiem jaki powoód miała mama kubusia o którym piszesz zeby go zostawić- ale czy oby na pewno to było dla jego dobra U mojego TZ-ta w pracy kolezanka zaadoptowała teraz dwuletnigo chłopczyka- trwało to okropnie długo ale juz mają synusia w domu. TZ mowi ze jak patrzy na ich miłosc do tego dziecka to wydaje sie to az niewiarygodne że "obcy" ludzie potrafia dac tyle miłości.

Jeśli chodzi o brzuszek- to moj jak leze tez jest mały- nawet moj Kuba nieraz pyta co sie stało z moim brzuchem

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Brombri miłego sprzątania oczywi ście rób sobie co jakis czas przerwę np na wizaż- zeby sie nie przemęczyć.
A brzuszek faktycznie ciązy coraz bardziej- ale mając doświadczenie jak baardzo ciązy pod koniec jeszcze nie narzekam
procedura adopcyjna strasznie długa jest ale naprawde warto oczywiscie trzeba sie czuć na siłach żeby pokochać takie dziecko ale mam nadzieje że znajdzie sie ktos kto kubusia pokocha, ja sama niesety nie moge mu pomoc ale mysle że znadzie wreszcie swoja mamusie

mi mój brzuch z dnia na dzień wydaje się mniejszy ale to chyba taka obsesja bo się boje że wczesniej urodze i to pewnie dlatego

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dzien dobry

BravurkaMi tez sie łezka w oku zakręciła jestes prze cudowną dziewczyną

Ja też jak oglądałam jakies programy np taki o dzieciach z domu dziecka na dwójce to chciałam wszystkie adoptować albo być ich siostrą ,takie samotne, same dzieci a dalej z uśmiechem na buzi ...., robiłam 2 letnie studium Opiekun w D.P.S ale nie udało sie gdy byłam na praktykach ...wracałam do domu siedziałąm i myślałam jak im pomóc chodziłam jak naćpana a wiedziałąm że nie mogę im pomóc tylko w kapaniu czy ubieraniu a tak chciałabym by wszyscy wyzdrowieli
nie uwazam się wogole za kogos wyjątkowego ale wiem że ja wyjdziemy z małym ze szpitala to w miare mozliwosci dalej będe pomagać bo praca tam to moje drugie zycie
wychodze z założnia że każde dziecko załuguje na miłośc i to że rodzice go nie chcą nie znaczy że nie znajdą się nowi którzy pokochają go z całego serca.
może w przyszłości sama adpotuje jakieś dziecko wiele razy się nad tym zastanawiałam
Stary 2009-07-29, 09:30   #688
Ravenne
Raczkowanie

Bravurko jestem pełna podziwu dla Ciebie Wierzę, że Bóg ma jakiś plan i musi być dobrze z Tobą i Twoim syneczkiem!

Belladonna gratuluje syneczka! U Tarasi obstawiam dziewczynkę, ale, żeby tak zniknąć z forum i nie rozwiązać zagadki

SexyBody bardzo współczuje, dużo spokoju i wiary w to, że dziadek cały czas jest nad Tobą i czuwa nad Wami!

Co do przytulanek to u mnie tak samo jak u Was, ciężko i brak ochoty, a do tego sucho. Mój TŻ jest rozczarowany, ale nie tym, że nie mam ochoty, ale tym, że naczytał się, że w II trymestrze jest tak super i wogóle, teraz tylko słyszę, że on już nie wierzy w te bzdury wypisywane w gazetach.

My dzisiaj zaczynamy 24 tydzień
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 09:37   #689
bravurka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Bravurko jestem pełna podziwu dla Ciebie Wierzę, że Bóg ma jakiś plan i musi być dobrze z Tobą i Twoim syneczkiem!

Belladonna gratuluje syneczka! U Tarasi obstawiam dziewczynkę, ale, żeby tak zniknąć z forum i nie rozwiązać zagadki

SexyBody bardzo współczuje, dużo spokoju i wiary w to, że dziadek cały czas jest nad Tobą i czuwa nad Wami!

Co do przytulanek to u mnie tak samo jak u Was, ciężko i brak ochoty, a do tego sucho. Mój TŻ jest rozczarowany, ale nie tym, że nie mam ochoty, ale tym, że naczytał się, że w II trymestrze jest tak super i wogóle, teraz tylko słyszę, że on już nie wierzy w te bzdury wypisywane w gazetach.

My dzisiaj zaczynamy 24 tydzień
ja to sobie tylko moge pomarzyć o przytulankach od kilku dobrych tygodni nic a nic
gratulacje z okazji 24 tygodnia
Stary 2009-07-29, 09:39   #690
tarasia
Wtajemniczenie

Wczoraj był dzień pełen wrażeń i rzeczywiście poszłam wcześnie spać
ale już mówię, że w moim brzuszku siedzi sobie NILA tak jak myślałam od początku...
może zdjęcie nie jest dość wyraźne ale widać tam 2 pośladki a tam gdzie strzałka jest taka kreseczka - szpara sromowa - no i nie ma tego trzeciego elementu - siusiaka

belladonna78 Gratuluję chłopczyka

kamilla123
z tymi upławami to było tak, że w poniedziałek wyciekło mi tak sporo płynu i sie przestraszyłam, że to może być coś złego. a właściwie teraz myślę, że od kilku dni miałam bardziej mokro w bieliźnie. Potem jedna bardziej doświadczona wizażanka uspokoiła mnie, że to mogą być upławy ale poszłam dla pewności do gina.
Okazało się, że mam drożdżycę.
Gin powiedział, że takie perypetie przydażą mi się pewnie jeszcze nie jeden raz ale za każdym razem trzeba to leczyć.

sexy body kochana bardzo mi przykro z powodu dziadka. To bardzo smutne kiedy odchodzą nasi najbliżsi ale teraz staraj się o nim mysleć jak najlepiej i wypłacz tyle łez ile będziesz potrzebowała!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości