|
|
#1471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Trafiłaś w sedno. Myślę, że właściciele wszystkich galerii powinni o tym pamiętać...
|
|
|
|
#1472 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystko się owszem da, ale jeśli masz czas i pieniądze na pilnowanie tych spraw. Tu masz rację. Uważam, że galerii już jest trochę dużawo. W zasadzie podejrzewam, że większość projektantów bierze pod uwagę możliwość stworzenia własnej. A przydałoby się coś naprawdę innowacyjnego. I osobiście uważam, że to spora przesada z trzęsawką o nieuczciwość różnych galerii. Pomijając to, że nie ma sensu wpadać w paranoję, że każda galeria chce nas oskubać, to przecież w necie ciężko coś ukryć. Wystarczy, że galeria zacznie robić przekręty i w końcu ktoś gdzieś o tym wspomni, a jak widać na przykładzie Wyla i CostumeJewellery letko nie jest i wszystko wyjdzie A wówczas dajemy się skubać tylko na włąsne życzenie ;]
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
No, fakt, te trzęsawki to impuls nerwowy był
Jak człowiek wkurzony to różne myśli do głowy przychodzą.I teznie chodzi o strach przed oskubaniem ale o niemożność zagwarantowania uczciwości - bo ktoś tu zasugerował, że sprawa od ręki rozwiąże się sama przy zmianie galerii. A przecież niekoniecznie.Nie wiem, czy starczy mi czasu na prowadzenie galerii dlatego na 100%nie jestem jeszcze zdecydowana. Zaczynać i tak zacznę od własnego sklepu internetowego i na nim potrenuję efekty reklamy i koszta wszelakie.
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że trudno jest podjąć decyzję o zakończeniu współpracy z galerią - z Impresse wycofałam się dobrych kilka lat temu po niecałych kilku miesiącach współpracy, kiedy odkryłam, jaki przekręt zrobili. Mimo, że nie sprzedawałam wtedy w żadnej innej galerii, to jednak z oszustami nie chciałam pracować. To było impilsem do szukanai innych możliwości, więc po jakimś czasie zaprosił mnie Kuferart, a potem i Wylęgarnia. Z Wyl. zabrałam wszystkie biżuty od razu, jak się zaczęły perypetie z wypłatami. Kilka razy się zastanawiałam, czy nie wrócić, ale ten wątek powraca co miesiąc, więc na pewno nie będę tam nic wystawiać.
|
#1475 |
|
Raczkowanie
|
się macie z tą Wylęgarnią
![]() ja wysłałam zgłoszenie do ArsNeo ale mi napisali elaborat na pół strony, że muszę poczekać ze 2 lub 3 m-ce na odpowiedź. ha! pewnie chcą zobaczyć czy będę się rozwijać bo póki co prac mam niewiele ![]() no cóż ... trzeba być cierpliwym.
|
#1476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mimo wszytko liczę, że się uda
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć ja i tak wątpię, aby mnie przyjęli. Na razie przyjęli mnie do Fiu Fiu i Kuferart stwierdziłam, ze muszę zrezygnować z prototypu, bo tam się właściwie nic nie sprzedaje, jest kiepsko... Wstawiłabym wszystko do Fiu Fiu, ale tam potrzebny jest jakiś baner, a ja się na tym kompletnie nie znam... po za tym czekam jeszcze na odpowiedź od decobazar, ale raczej wątpię, aby mnie przyjęli... |
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. W FiuFiu nic kompletnie nic sprzedaję... Z kuferartem zaczęłam swoją przygodę - trzymam za Ciebie kciuki w deco i AleŁadne
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie robie na takim poziomie jak Wy więc już nie wiem czy pracować z Fiu Fiu, w zasadzie może się dobrze rozwijać deklarują się, że mogą zrobić taki baner, ale czy to est za jakąś opłatą? Nie wiesz może? A w Kuferart jak idzie sprzedaż? |
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że raczej bez opłaty - poza tym wejdź na FiuFiu i zobacz jak inni artyści mają zrobione banery. Wystarczy nawet zwykły Paint - jakaś fotka, może być biżuterii, może być Twoja, może być coś, co Cie charakteryzuje (ja mam motylka), ucinasz i piszesz nazwe w Paincie i wysyłasz im to - powinni to przystosować ![]() PS: Może to być nawet zwykłe czarne (lub inny kolor) tło z Twoim nickiem
Edytowane przez rusa1ka Czas edycji: 2009-07-29 o 11:57 |
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
rusa1ka dzięki, spróbuje coś wykombinować
|
|
|
|
#1482 |
|
Raczkowanie
|
Też jestem w fiufiu, z ciekawości czystej tam wrzuciłam kilka rzeczy. Natomiast myślę, że baner, to zaden problem. Wystarczy, że wpiszesz swoje imię i nazwisko, czy swoj pseudomin i go ozdobisz. Może to być nawet jakieś tło znaczy deseń, kilka ozdobników i tyle. Ludzie tam mają takie banery, mój zresztą też to nic innego jak pseudonim z topem z mojej stronki
Moim zdaniem jest badziewny, ale powstał dawno temu w ciągu kilku minut na potrzebny Wylęgarni A potem zostało.Bo wydaje mi się, że na razie szkoda kasy na płacenie za baner ;D Nie musisz mieć od razu wypasionego, na to przyjdzie czas ![]() Jeśli chodzi o ArsNeo, to polecam metodę przez Aleladne. Do Aleladne łatwiej się dostać, a jak już się tam jest, to wystarczy podnieść poziom i robić z lepszych materiałów i moderator sam wrzuca do AN. Ja się tam znalazłam w taki własnie sposób
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne to AleLadne. I nie trzeba prac wybierać, sami prześwietlą profil
Szybko, bezproblemowo i przyjemnie, szkoda, że w innych miejscach tak nie ma.
|
#1485 |
|
Rozeznanie
|
Co do FiuFiu niesamowicie mili prowadzący pomoc w banerze napewno zaoferowali bezpłatną
|
#1487 |
|
Raczkowanie
|
Solange wiem, że nie ja jedna dostałam takiego maila
to był mail automatyczny wysyłany zbiorowo do masy ludzi nie jestem aż tak naiwna by myśleć, że potraktowali mnie jakoś tak indywidualnie hihihihi chociaz chciałoby się ![]() Looknę co to ten AleLadne
|
#1488 |
|
Zadomowienie
|
Mail z wylu:
"Witamy, Serdecznie przepraszamy za opóźnienie rozliczenia. Prosimy jeszcze o kilka dni oczekiwania. Najpóźniej do 10-14 sierpnia zostaną wykonane przelewy zaległego rozliczenia czerwcowego wraz z bieżącym rozliczeniem za lipiec. Przelewy rozliczeń w kolejnych miesiącach będą się już odbywały terminowo. Jeszcze raz przepraszamy." KPINA! Dziewczyny! Puknijcie się mocno w głowy i czym prędzej opuszczajcie tą galerię! Brak jakiegokolwiek szacunku. A Wy im jeszcze dajecie zarobić...
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
roftl
Sylwia, to przelew juz w drodze, co?
|
#1491 |
|
Raczkowanie
|
Edytowane przez SDesign Czas edycji: 2009-07-31 o 11:31 |
|
|
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny.
Jestem tu nowa ![]() Mam pytanie. Jak długo czeka się na odpowiedż w pakamery?? zawsze odpowiadają?? I jeszcze do dziewczyn trendy: jeśli przyjmują nowych artystów to mieszczą się w czasie 2 tygodni o których mowa podczas wysyłanie formularza? Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Pakamera nie zawsze, z zasady rzadko
A co do trendy niech wyowie się ktoś lepiej poimformowany, ja właśnie wyyłam kolejne zgłoszenie
|
|
|
#1494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak się zastanawiam czy wysyłać maile do pakamery z prośbą o odpowiedź cy cierpliwie czekać ... może odpowiedzą a może będę żyła w nieświadomości po ostani dzień]?
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, nie ma to jak poprawic sobie humor na koniec dnia
Smieszy mnie po prostu Twoja konsekwencja w dzialaniu - powodzenia w sierpniu z przelewami
|
#1496 |
|
Raczkowanie
|
-
Edytowane przez SDesign Czas edycji: 2009-07-31 o 11:47 |
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o pakamera, to chyba odpisują tylko wtedy kiedy chcą kogoś przyjąć. Odpisali mi za 3 czy 4 razem.
|
|
|
|
#1498 | |
|
www.dulcedo.pl
|
Cytat:
BDW ROBIENIE TANIEGO BADZIEWIA ZOSTAW CHIŃCZYKOM...wtedy może coś w poważnej galerii sprzedasz.
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwia, ty to naprawde smieszne stworzenie jestes...
[Joanno nie dawaj mi bana za bycie nieuprzejmym, poczytaj najpierw tworczość szanownej Sylwii, dobrzeee? ]
|
#1500 |
|
Raczkowanie
|
M0N1K4: a za tym 3 czy 4 razem długo czekalas na akceptacje(odpowiedź pozytywną)?? Jestem strasznie niecierpliwa
![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.

A wówczas dajemy się skubać tylko na włąsne życzenie ;]

Myślę, że raczej bez opłaty - poza tym wejdź na FiuFiu i zobacz jak inni artyści mają zrobione banery. Wystarczy nawet zwykły Paint - jakaś fotka, może być biżuterii, może być Twoja, może być coś, co Cie charakteryzuje (ja mam motylka), ucinasz i piszesz nazwe w Paincie i wysyłasz im to - powinni to przystosować