|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII
Kasia wg mnie ta Twoja suknia taka strojna jest... dostojna a te butki to takie (bez personalizacji wskazujacej) prostacko ja wiem.. No nie nadające się do włożenia na wesele.
Do chodzenia na codzień tak na wesele .. zwłaszcza własne.. No n nie specjalnie |
|
|
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jakoś się go podpina czy cuś?
|
|
|
|
|
#4113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Okropne okreslenie ten samogwałt, ulubione przez księży, co to z gwałtem ma wspólnego to ja nie wiem. Chyba lepiej sobie podziałać samemu niż się obudzić z brudnymi bokserkami jak nastolatek ![]() 4 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A te buty nie pasuja do falbaniastej sukni, w ogóle takie lakierki nie pasuja do sukni slubnej Chociaz jak Ty musisz miec płaskie to lepszych nie znajdziesz. Kupiłam superstary
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśka weź Ty sobie najlepiej kup tą suknię dopiero w dzień ślubu, bo jak kupisz wcześniej to Ci się jeszcze na bank odmieni
Ależ tu dziś wesoło I znowu trochę zboczkowato |
|
|
|
#4115 |
|
BAN stały
|
Apropos zboczkowatości,patrzcie na to co znalazłam http://mojeliceum.files.wordpress.co...rt-weselny.jpg
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-07-29 o 21:39 |
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
pruderyjny = fałszywie skromny, udający wstydliwego
purytański= odznaczający się surowością zasad moralnych, obyczajów; surowy, rygorystyczny Czy to odpowiada w jakimś stopniu na Twoje pytanie ?? |
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było ponad moje siły wpisanie tego w google![]() Muszę teraz zaplanować jutrzejszy dzień
|
|
#4118 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Moja znajoma urodziła w maju córeczkę i wcale jej nie przeszła niechęć do dzieci. Przy najbliższej okazji jedzie na zakupy, a małą zostawia u teściowej Mówiła, że najchętniej wróciłaby od razu do pracy, bo w domu jej się nudzi no ale niestety ma macierzyński do listopada ![]() Co do spowiedzi i kościoła, to dla mnie spowiedź przedmałżeńska będzie taka jak każda inna. Podczas każdej spowiedzi (chodzę przeważnie 4-5 razy do roku) mówię wszystkie grzechy, łącznie ze współżyciem i gumkami i dla mnie to nic dziwnego, że trzeba się z tego wyspowiadać. Przez kościół nawet zrezygnowałam z tabsów. Jakoś głupio bym się czuła (przed samą sobą) gdybym poszła do konfesjonału po rozgrzeszenie a wieczorem bym wzięła kolejną tabletkę Co do postu, to my od czasu do czasu sobie takie robimy, zwłaszcza wiadomo jak jesteśmy w stanie łaski uświęcającej i dla nas to zupełnie normalne. Cytat:
![]() Kasia, suknia i buty mi się nie podobają madmuazelle, bekowa ta dekoracja tortu. Aż nie chcę myśleć co by goście pomyśleli ![]() A u mnie postęp. Od poniedziałku zaczynam karierę lektora i zawsze jakaś kaska wpadnie
|
||
|
|
|
#4119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a trenem nie ma sie co przejmowac, bo sie go odpina (jak w tej aukcji) lub podpina ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() ja juz po przedwyjazdowych naradach ustalilismy, ze jedziemy do jakiejs miejscowosci obok Makarskiej - tam gdzie trafi sie jakis fajny apartament, najlepiej z widokiem na morze przy okazji zwiedzimy Trogir, Dubrownik, wodospady Krka (to juz widzialam, no ale na Plitwickich Jeziorach nie da sie plywac pod wodospadami, a znajomym zalezy na Krka ), pojdziemy na rafting i na 'fish picnic' - rejs na dwie pobliskie wyspy z jedzeniem rybek z grilla i piciem rakiji moze po drodze wpadniemy nad Balaton, ale w nocy to pewno zadna atrakcja zastanawiam sie czy jest sens jechac 100km do Bosni i Hercegowiny do jednego ladnego miasteczka ![]() ja juz chce jechac ciekawe jak my sie wpakujemy w czworke do jednego auta to bedzie interesujace Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-29 o 22:04 |
|||
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Warszawianki mam pytanie .. przynajmniej do tych które się coś orientują.. czy trzeba się umawiać na przymierzanie w Warszawskich salonach ??
Chyba bym sobie pojechała do jakiegoś...bo się w przyszłym tygodniu wybieramy z TZ |
|
|
|
#4121 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wow...jak tu wesolo dzisiaj:PP..... sama nie wiedzialam ze trzeba sie z gumek spowiadac.... bez sensu.... trzeba sobie wybrac jakiegos lagodnego ksiedza zeby nie nakrzyczal zbytnio heheheh bo bedzie wstyd *
|
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spowiedzi to myślałam nawet o takiej w formie indywidualnej rozmowy poza konfesjonałem, bo wiem, że w moim kościele jest taka możliwość i wtedy mogłabym rozwiać wszelkie swoje wątpliwości. Tylko znając moją niewyparzoną buzię tylko bym się z księdzem pokłóciła i tyle by z tego było
No chyba, że bym trafiła na jakiegoś "normalnego" księdza...
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć mnie się trafili.. tyle, że specjalnie nie będę dzwonić do księdza z liceum prze księdza potrzebuje spowiedzi..... |
|
|
|
|
#4124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już wiem.. u TZ w parafii klubowej ale jaja W tym miasteczku co mój gra w klubie w piłke.. mój ksiadz jest proboszczem Muusze pojechać z TZ na mecz |
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
TZ już poszedł
![]() ja też zaraz spadam
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc dziewczynki!
Muszę się nacieszyć późnym chodzeniem spać, bo to się niedługo skończy jak będę musiała rano wstawać PS. Do ślubu: 373, a niedawno pamiętam jak było 393
Edytowane przez aniolekKB Czas edycji: 2009-07-30 o 00:30 |
|
|
|
#4128 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam niby podobnie, ale jednak zupełnie inaczej. Jeśli chodzi o wszelkie pozaszkolne zajęcia sportowe, językowe, artystyczne, to zawsze dostawałam od rodziców na co tylko sobie nie wymyśliłam (a wymyślałam dużo i codziennie po szkole szłam na inne zajęcia, czasem na dwa-jedno po drugim). Mama, jak raz nie miała na ratę za hiszpański, to pożyczyła od dziadków (oczywiście dowiedziałam się o tym po dość długim czasie). Ale z kieszonkowym bywało różnie. Czasem dostawałam kieszonkowe, a czasem po prostu jak na coś potrzebowałam, to mówiłam i dostawałam albo nie. Tak więc pomimo, że niby dostawałam na wszystkie swoje kółka zainteresowań, to już w liceum pracowałam 1 dzień w tygodniu po to żeby mieć dodatkową kasę na swoje zachcianki: kartę do telefonu, dodatkowe ciuszki, kosmetyki i jakieś takie drobne wydatki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wiadomo, że można sobie poprawić urodę w łazience, ale jakoś wydaje mi się, że i tak koczka dobrze nie ugłaszczę. A seksić się cały czas uważając, żeby koczka nie uszkodzić, to Ja już dziękuję. Wolę poczekać do końca wesela.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie wiem czy TŻ się masturbuje w ciągu tygodnia jak się nie widzimy. Myślę, że nie bo tydzień to nie jest jakoś bardzo długo. Ale jeśli tak, no to co? W ogóle to na mnie nie robi wrażenia. Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-07-30 o 00:52 |
|||||||
|
|
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)zapewne moja fryzura przestalaby przypominac cokolwiek... no i zeby wyskoczyc w sexi bieliznie to musialabym wyskoczyc z sukni... kto by to potem z powrotem nakladal? z reszta raczej ciezko tak we dwoje wymknac sie ze swojego wesela... wrecz wydaje mi sie to niemozliwe zawsze dzieje sie cos waznego, ktos chce zatanczyc, wypadaloby z kazdym zamienic pare slow... gdzie tu czas na sexik ![]() a rano to ja bede kaca leczyc Cytat:
ja wlasnie kompletuje moj prywatny przewodnik wakacyjny w Wordzie strony internetowe to kopalnia wiedzy, wiec po co bulic kase w Empiku
|
||
|
|
|
#4130 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Nadrobiłam właśnie dzień wczorajszy.. Chciałam tu zawitać to jak zwykle nie miałam neta cale popołudnie... Normalnie już mnie trafia szlag Poza tym zapomniałam sobie pocytować no ale będę próbować z pamięci Jeśli chodzi o rodziców to moi również mi dawali pieniążki na wszystko co było związane z moją edukacją i rozwojem Prywatne lekcje, zajęcia dodatkowe, książki i inne materiały. Natomiast podobnie jak rodzice Jazz- nie fundowali mi zachcianek typu ciuchy czy kosmetyki jakie chce i kiedy chce.. Jak coś mi było potrzebne to dawali na to pieniądze a jak nie to nie Dlatego dość wcześnie starałam się łapać jakiegokolwiek zarobku żeby uciułać coś pieniążków Ja nie czuję wobec nich teraz jakiegoś obowiązku robienia kariery i nie posiadania przez najbliższe X lat dzieci. Jak sobie po śłubie ułożę życie, takie je będę miała i tyle, możliwe że odrobinę nas będą wspomagać finansowo (zwłaszcza jak zaczniemy budowę domku).Co do tych seksów spowiedzi itp to ja tez się normalnie zamierzam ze wszystkiego wyspowiadać raz, potem drugi raz bo czemu by nie... Tyle razy się już z tego spowiadałam że na mnie to większego wrażenia nie robi ![]() A ile razy w tygodniu z TŻtem się seksujemy? Tyle ile mamy ochotę Czasem zero a czasem 5-6
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2009-07-31 o 06:35 |
|
|
|
#4131 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest taki fajny film i książka pt. "Lektor" - tak przy okazji polecam![]() Cytat:
![]() A do Bośni jedźcie jeśli macie pewnieśc , że faktycznie jest tam cos fajnego do zobaczenia, zeby sie nie okazalo, że pojedziecie a tam ruiny i brak cywilizacji - chociaz to tez ciekawe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale cały czas mi powtarzaja, ze o mnie i tż sie nie martwią, bo my obydwoje jesteśmy zaradni![]() Właśnie chodzi o to, że nie zbiednieją a to nie jest tak, ze będa mi płacić ratę, bo na rate to my mamy nasze pieniądze, oni twierdzą, że będą nam dawali równowartośc raty(wiadomo pi razy drzwi), żebyśmy mieli na czarna godzinę czy tam na szybsza spłate te pieniądze, bo na prawdę żadnych wydatków poza mna i bratem nie mają, żadnego kredytu, więc taka pomoc nie będzie dla nich obciążeniem a jak się stanie obciążeniem to nie będą nam dawać, bo nie są nienormalni, zeby klepac biedę a my byśmy mieli w tym czasie w luksusy opływać Z reszta tak jak pisałam, moi rodzice żyją własnym życiem, wydają swoje pieniądze na swoje przyjemności a ja jestem tylko jakims tam ułamkiem ich wydatków(oczywiscie pomijając koszt wesela, bo z tego sie robi spory procent )Cytat:
I chyba część będą publikować, więc mamy darmowe egzemplarze W ogóle National Geographic Traveler jest bardzo przydatny
|
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet sa ogloszenia, ze ktos jedzie i moze wziac np. dwie osoby inaczej by nam tak tanio nie wyszlo oszczedzone na tym pieniazki mozemy wydac na cos innego z reszta w czworke weselej i wiecej kierowcow do ewentualnego zmieniania sie ![]() my jak jedziemy pod namiot to tez mamy zaladowany caly bagaznik i tylna kanape ![]() ale i tak bedzie interesujaco no wlasnie nie mamy pewnosci, wiec sie zastanowimy czy pojedziemy. wszyscy tam ciagna do takiego miasta Mostar no i do Medjugorie, bo to niedaleko... sie zastanowimy ![]() Cytat:
z reszta w necie jest wiele informacji na biezaco, ktore w przewodnikach moga sie szybko przedatowac ![]() myslalam o wypozyczeniu z biblioteki, ale sie nie da - tylko czytelnia ![]() wiec sobie zbieram informacjie o roznych miejscach - do kazdego mam osobny plik, w ktorym wklejam wskazowki, opisy, mapki itp ![]() czemu ja tak wczesnie wstaje mialam w planach spanie do 11, ale sie nie da
Edytowane przez lain Czas edycji: 2009-07-30 o 09:11 |
||
|
|
|
#4133 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Widzę, że tu wczoraj wesoło było Tematy religijno-sexowe Witam się i zmykam niedługo, będę mieć gości (koleżankę z narzeczonym) i idziemy oglądać i mierzyć suknie, ja się tylko poprzyglądam. Oni mają ślub w maju 2010 (zapomniałam którego maja...)
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, upalny gorący i zaczynąjący się od pana w geterkach.. Idę do niego bo robię sie powoli głodna
Tak więc miłego dnia
|
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
ja nie mam kieszonkowego bo mi się nie opłaca znalazłam wczoraj na necie kilka fajnych mieszkań , w dobrej dzielni we wro 3 pokojowych za 270-290tys bałam się, że 3 pokoje to wydatek 400.000
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-07-30 o 09:59 |
|
|
|
#4136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą ja też nie, nie potrafię tak długo wyleżeć
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jedziemy do Grecji, już coś tam znalazłam, ale ciągle mi mało ![]() Ja też się spowiadam z seksu, a co do częstotliwości to różnie nie liczymy
|
|
#4138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez na kocu nie umiem wylezec, ale na dryfujacym materacyku to juz co innego wlasnie sobie niedawno zakupilam nowy, bo mi gdzies TZ posial ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
i tak sobie czytam, ogldam zdjecia, mapki, co ciekawsze rzeczy przeklejam do Worda i przewodniczek mi rosnie
|
||
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mogę tak leżeć plackiem i sie opalac bo blada jestem jak ściana
![]() ale do wody też wchodzę, ale nie na długo bo dla mnie każda wizyta w wodzie kończy się zapaleniem wiecie czego
|
#4140 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
ale upały dzisiaj Jak miło Po południu jak zwykle śmigam nad jeziorko Wieczorkiem jadę tez na grila, bo kumpel przyjechał z Irlandii i organizuje Szkoda, że bez tżta![]() Jutro rodzice wyjeżdżają na wczasy i cały weekend tylko ja i tżcik Bo od poniedziałku niestety znowu w delegację Ale zawsze 2 dni razem![]() Samoa a czy spowiedź przedślubna nie musi być w jakimś odstępie czasowym?? ChybA nie mozna zrobić tak jak planujesz. Wydaje mi się, że musi minąć miesiąc. Ale pewnie każdy ksiądz ma swoje widzimisie i robi inaczej.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

dlatego wole Was zapytać

Samoa znasz może jej cenę bo nie wiem czy mam sobie nią w ogóle łeb zawracać

no ale niestety ma macierzyński do listopada
to bedzie interesujace
*