Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-29, 20:03   #4111
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie to nie dlatego wole Was zapytać
Kasia wg mnie ta Twoja suknia taka strojna jest... dostojna a te butki to takie (bez personalizacji wskazujacej) prostacko ja wiem.. No nie nadające się do włożenia na wesele.
Do chodzenia na codzień tak na wesele .. zwłaszcza własne.. No n nie specjalnie
Stary 2009-07-29, 20:11   #4112
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
ten tren tam mnie z lekka odstrasza a jakoś się go podpina czy cuś?
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 21:07   #4113
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
A Ty samoa wiesz co.. ja się z antykoncepcji nie spowiadałąm.. u mnie to raczje była terapia zmniejszająca narośl na jajniku nizzapobieganie .. zwłaszcza celowe ciąży.. i pewno z gumek też trzeba siewyspowiadać... dobrze, że ja (my) nie muszę
a faktycznie, że z gumek też.

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
samogwalt?? jakie brzydkie okreslenie
ja bym to raczej nazwala sobie ulzeniem gdy nie ma w poblizu pomocy

tak sobie mysle - to ja jestem jakas wyzwolona czy wy purytanskie?
a pruderyjne to znaczy to samo?
Okropne okreslenie ten samogwałt, ulubione przez księży, co to z gwałtem ma wspólnego to ja nie wiem. Chyba lepiej sobie podziałać samemu niż się obudzić z brudnymi bokserkami jak nastolatek

Cytat:
mam takie zdanie jak Ty więc jest nas 2
Cytat:
3
4

Cytat:
ładna

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
jakos nie wyobrazam sobie zeby po slubie, majac juz swoja rodzine brac pieniadze od rodziców,
a ja sobie wyobrazam, bo to będa dodatkowe pieniądze, które będziemy sobie inwestować a rodzice mi powiedzieli, że pokoju tapetowac pieniędzmi nie będą to logiczne, ze dadzą mi. Tak samo rodzice tż będą nam co jakis czas robic zastrzyk gotówki i nie widze w tym nic złego, bo nie będa nam dawac pieniędzy na utrzymanie, bo sami bedziemy sie utrzymywac a jak mają wolna kasę to ja sie honorem unosic nie będę. Przeciez to normalne, że rodzice pomagaja dzieciom w miare swoich mozliwości.

Cytat:
ja Twojej bordo kiecy nie besztam
w ogóle spodobała mi się suknia, którą chyba Samoa wklejała Samoa znasz może jej cenę bo nie wiem czy mam sobie nią w ogóle łeb zawracać
Załącznik 2406620
chociaż już mi się chyba nie podoba ale ja jestem niezdecydowana ajaja

im bardziej prosta suknia tym droższa-walna kawałek szmaty w tych pronoviasach i cena 7.000 bez sensu....i w dodatku to brzydkie jak prześcieradło

mam! mierzyłam te buty z zarze, na żywo są ładniejsze i bardzo wygodne i mogą być na ślub, ale to lakierki więc nie wiem w sumie 60zł kosztują, tylko czy tej niebieskiej wkładki nie będzie widać
Załącznik 2406744
Załącznik 2406745
ta suknia, która teraz wkleiłaś to nie jest ta, którą ja wkleiłam.
A te buty nie pasuja do falbaniastej sukni, w ogóle takie lakierki nie pasuja do sukni slubnejJa takie miałam w przedszkolu
Chociaz jak Ty musisz miec płaskie to lepszych nie znajdziesz.
Kupiłam superstary
Stary 2009-07-29, 21:34   #4114
Martoolka87
Zakorzenienie

Kaśka weź Ty sobie najlepiej kup tą suknię dopiero w dzień ślubu, bo jak kupisz wcześniej to Ci się jeszcze na bank odmieni

Ależ tu dziś wesoło I znowu trochę zboczkowato
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 21:37   #4115
madmuazelle
BAN stały

Apropos zboczkowatości,patrzcie na to co znalazłam http://mojeliceum.files.wordpress.co...rt-weselny.jpg

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2009-07-29 o 21:39
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 21:38   #4116
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
a pruderyjne to znaczy to samo?
pruderyjny = fałszywie skromny, udający wstydliwego
purytański= odznaczający się surowością zasad moralnych, obyczajów; surowy, rygorystyczny

Czy to odpowiada w jakimś stopniu na Twoje pytanie ??
Stary 2009-07-29, 22:00   #4117
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
purytański= odznaczający się surowością zasad moralnych, obyczajów; surowy, rygorystyczny

Czy to odpowiada w jakimś stopniu na Twoje pytanie ??
tak, dziękujębyło ponad moje siły wpisanie tego w google
Muszę teraz zaplanować jutrzejszy dzień
Stary 2009-07-29, 22:00   #4118
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Witam
Cytat:
a to ja nie lubie dzieci z takimi troche podrosnietymi moge sobie troche pogadac, ale na dluzsza mete to ja wysiadam... strasznie mnie mecza dzieci, te krzyki, placz (brrr) itd.
no ale podobno swoje to co innego
Nie koniecznie Moja znajoma urodziła w maju córeczkę i wcale jej nie przeszła niechęć do dzieci. Przy najbliższej okazji jedzie na zakupy, a małą zostawia u teściowej Mówiła, że najchętniej wróciłaby od razu do pracy, bo w domu jej się nudzi no ale niestety ma macierzyński do listopada

Co do spowiedzi i kościoła, to dla mnie spowiedź przedmałżeńska będzie taka jak każda inna. Podczas każdej spowiedzi (chodzę przeważnie 4-5 razy do roku) mówię wszystkie grzechy, łącznie ze współżyciem i gumkami i dla mnie to nic dziwnego, że trzeba się z tego wyspowiadać. Przez kościół nawet zrezygnowałam z tabsów. Jakoś głupio bym się czuła (przed samą sobą) gdybym poszła do konfesjonału po rozgrzeszenie a wieczorem bym wzięła kolejną tabletkę
Co do postu, to my od czasu do czasu sobie takie robimy, zwłaszcza wiadomo jak jesteśmy w stanie łaski uświęcającej i dla nas to zupełnie normalne.
Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
ja już od bardzo dawna nauczyłam się gospodarowania pieniędzmi, a to że zdobyłam wykształcenie to tylko i wyłącznie moja zasługa a kasa na mieszkanie tak jak już kiedyś psiałam jest przeze mnie zarobiona
U mnie jest tak, że jak byłam na studiach dziennych, to wszystko opłacali rodzice. Jak przeniosłam się na zaoczne, to na początku też mi sponsorowali, bo moja "wypłata" opiekunki była banalnie niska. Teraz jak już normalnie pracuję, to czesne sobie sama opłacam, ale nie muszę się dokładać do gospodarstwa domowego

Kasia, suknia i buty mi się nie podobają

madmuazelle, bekowa ta dekoracja tortu. Aż nie chcę myśleć co by goście pomyśleli

A u mnie postęp. Od poniedziałku zaczynam karierę lektora Najgorsze będzie ranne wstawanie, ale przeżyjemy i zawsze jakaś kaska wpadnie
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 22:02   #4119
lain
Zakorzenienie

Cytat:
fajna
a trenem nie ma sie co przejmowac, bo sie go odpina (jak w tej aukcji) lub podpina

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
nie rozumiem chyba tego, jak mozna brac slub koscielny, przy spowiedzi juz zgrzeszyc i wybierac sobie z wiary to co mi sie podoba a co nie,
jak juz pisalam - slub koscielny biore dla TZa, bo on jest wierzacy i mu bardzo zalezy zebym mu przysiegla przed Bogiem (ja poczatkowo planowalam cywilny, ale czego sie nie robi dla ukochanej osoby...). mi sprawy religii zwisaja dlatego nawet nie czuje sie jak hipokrytka (choc pewno niektorzy tak to nazwia)

Cytat:
dokladnie

ja juz po przedwyjazdowych naradach ustalilismy, ze jedziemy do jakiejs miejscowosci obok Makarskiej - tam gdzie trafi sie jakis fajny apartament, najlepiej z widokiem na morze przy okazji zwiedzimy Trogir, Dubrownik, wodospady Krka (to juz widzialam, no ale na Plitwickich Jeziorach nie da sie plywac pod wodospadami, a znajomym zalezy na Krka ), pojdziemy na rafting i na 'fish picnic' - rejs na dwie pobliskie wyspy z jedzeniem rybek z grilla i piciem rakiji moze po drodze wpadniemy nad Balaton, ale w nocy to pewno zadna atrakcja zastanawiam sie czy jest sens jechac 100km do Bosni i Hercegowiny do jednego ladnego miasteczka
ja juz chce jechac

ciekawe jak my sie wpakujemy w czworke do jednego auta to bedzie interesujace

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-29 o 22:04
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 22:16   #4120
kubusewa
Zakorzenienie

Hej Warszawianki mam pytanie .. przynajmniej do tych które się coś orientują.. czy trzeba się umawiać na przymierzanie w Warszawskich salonach ??
Chyba bym sobie pojechała do jakiegoś...bo się w przyszłym tygodniu wybieramy z TZ
Stary 2009-07-29, 22:28   #4121
CaNdY09
Przyczajenie

Cytat:
mi sie bardzo podoba ta suknia=)),

wow...jak tu wesolo dzisiaj:PP..... sama nie wiedzialam ze trzeba sie z gumek spowiadac.... bez sensu....
trzeba sobie wybrac jakiegos lagodnego ksiedza zeby nie nakrzyczal zbytnio heheheh bo bedzie wstyd*
CaNdY09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 22:37   #4122
Martoolka87
Zakorzenienie

Co do spowiedzi to myślałam nawet o takiej w formie indywidualnej rozmowy poza konfesjonałem, bo wiem, że w moim kościele jest taka możliwość i wtedy mogłabym rozwiać wszelkie swoje wątpliwości. Tylko znając moją niewyparzoną buzię tylko bym się z księdzem pokłóciła i tyle by z tego było No chyba, że bym trafiła na jakiegoś "normalnego" księdza...
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-29, 22:40   #4123
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Co do spowiedzi to myślałam nawet o takiej w formie indywidualnej rozmowy poza konfesjonałem, bo wiem, że w moim kościele jest taka możliwość i wtedy mogłabym rozwiać wszelkie swoje wątpliwości. Tylko znając moją niewyparzoną buzię tylko bym się z księdzem pokłóciła i tyle by z tego było No chyba, że bym trafiła na jakiegoś "normalnego" księdza...
No właśnie takiego "normalnego" księdza to aż trzeba w cudzysłów wrzucać bo rzadko który jest taki życiowy i rozumiejacy
Choć mnie się trafili.. tyle, że specjalnie nie będę dzwonić do księdza z liceum prze księdza potrzebuje spowiedzi.....
Stary 2009-07-29, 22:42   #4124
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Warszawianki mam pytanie .. przynajmniej do tych które się coś orientują.. czy trzeba się umawiać na przymierzanie w Warszawskich salonach ??
Chyba bym sobie pojechała do jakiegoś...bo się w przyszłym tygodniu wybieramy z TZ
co prawda z Wawy nie jestem, ale mysle, ze wszedzie trzebe sie umawiac, a juz na pewno w wiekszych miastach

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Choć mnie się trafili.. tyle, że specjalnie nie będę dzwonić do księdza z liceum prze księdza potrzebuje spowiedzi.....
obczaj w ktorym kosciele teraz urzeduje i kiedy spowiada
Stary 2009-07-29, 22:54   #4125
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
co prawda z Wawy nie jestem, ale mysle, ze wszedzie trzebe sie umawiac, a juz na pewno w wiekszych miastach

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

obczaj w ktorym kosciele teraz urzeduje i kiedy spowiada
Azaliż już to niniejszym uczyniłamże
już wiem.. u TZ w parafii klubowej ale jaja
W tym miasteczku co mój gra w klubie w piłke.. mój ksiadz jest proboszczem
Muusze pojechać z TZ na mecz
Stary 2009-07-29, 23:16   #4126
kaska87
Zakorzenienie

TZ już poszedł
ja też zaraz spadam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 00:29   #4127
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Dobranoc dziewczynki!
Muszę się nacieszyć późnym chodzeniem spać, bo to się niedługo skończy jak będę musiała rano wstawać

PS. Do ślubu: 373, a niedawno pamiętam jak było 393

Edytowane przez aniolekKB
Czas edycji: 2009-07-30 o 00:30
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 00:45   #4128
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
mi płacili za kursy jezykowe, teraz mi zapłaca za studia podyplomowe(swoja droga cieszę się, że studiuje dziennie i mam za darmo, bo miałabym wyrzuty sumienia, zeby brac kase od rodziców przez pięć lat, mimo, że powód ważny), kieszonkowe dostaję, auto mam i rodzice płaca za paliwo, jak gdzies jade to dostaje kasę, ogólnie rodzice strali mi się zapewnić wszystko czego mogę potrzebowac(a nawet więcej) i głupio byłoby, żebym teraz się władowała w dziecko. Jakbym miała podjąć świadomą decyzję o dziecku po studiach to poszłabym na zaoczne, nie brała kasy od rodziców tylko pracowała a tak to czuję się zobowiązana, że skoro oni pozwolili mi bimbać przez 5 lat( z czego rok i tak pracowałam) to należy im sie święty spokój o moją przyszłość
To nie mają świętego spokoju? Mi się wydaje, że jak tak dbali o to żebyś się dużo nauczyła, to raczej nie powinni się martwić, że sobie nie poradzisz czy coś. Moi się o mnie nie martwią. Zrobili co mogli, teraz moja kolej dbać o siebie samą. A co do przyjmowania kasy od rodziców po ślubie, to jeśli tak jak u Ciebie Twoi rodzice mają tyle kasy, że od płacenia Twoich rat nie zbiednieją, to Ja nie widzę w tym nic złego. Gdyby mieli przez to biedować, to wiadomo, że nikt normalny by takiej pomocy nie przyjął. Moja mama mówi, że też będzie mi pomagać po ślubie, ale Ja wiem, że ona ma teraz swój kredyt do spłacenia, więc mówię, że w żadnym wypadku ma mi nic nie dawać, bo Ja sobie poradzę.

Ja miałam niby podobnie, ale jednak zupełnie inaczej. Jeśli chodzi o wszelkie pozaszkolne zajęcia sportowe, językowe, artystyczne, to zawsze dostawałam od rodziców na co tylko sobie nie wymyśliłam (a wymyślałam dużo i codziennie po szkole szłam na inne zajęcia, czasem na dwa-jedno po drugim). Mama, jak raz nie miała na ratę za hiszpański, to pożyczyła od dziadków (oczywiście dowiedziałam się o tym po dość długim czasie). Ale z kieszonkowym bywało różnie. Czasem dostawałam kieszonkowe, a czasem po prostu jak na coś potrzebowałam, to mówiłam i dostawałam albo nie. Tak więc pomimo, że niby dostawałam na wszystkie swoje kółka zainteresowań, to już w liceum pracowałam 1 dzień w tygodniu po to żeby mieć dodatkową kasę na swoje zachcianki: kartę do telefonu, dodatkowe ciuszki, kosmetyki i jakieś takie drobne wydatki.

Cytat:
Nam na naukach ksiadz co prawda w żartach ale powiedział tak: Dla Was będzie lepiej, jeśli powiecie wszystkie grzechy, bo rozgrzeszenie i tak musicie dostać (czyli wersja jedna spowiedź) ale jak się boicie to znajdzcie głuchego księdza ....
on Wam i tak powie żałuj za grzechy.. tam cośtam.. a Wy musicie powiedzieć wszystkie grzechy, bo inacze to będzie świętokractwo
a jakby tak mieszkanie razem zawinąć do regułki : "Więcej grzechów nie pamiętam "??
Cytat:
a co, juz sie bawiliscie w 3-miesieczne celibaty?
ja sztuczkow nie znam, bo nie robie TZowi celibatow, wiec nie potrzebujemy
My mieliśmy rok przerwy, ale nie zrobiłam TŻ celibatu bo tak i już, tylko dzielił nas ocean, więc celibat był przymusowy.

Cytat:
my tez mamy apartament ale nawet mi przez czerep nie przeszło by znikać z wesela, żeby się gździć
Mi też nie, bo po seksie zawsze mam rozwichrowane włosy i wypieki na policzkach Wiadomo, że można sobie poprawić urodę w łazience, ale jakoś wydaje mi się, że i tak koczka dobrze nie ugłaszczę. A seksić się cały czas uważając, żeby koczka nie uszkodzić, to Ja już dziękuję. Wolę poczekać do końca wesela.

Cytat:
już mialam taką spowiedź, ze powiedziałam o pigulkach i ksiądz powiedział, ze nie może mi dac rozgrzeszenia jesli nie przestanę brać to mu powiedziałam, ze nie przestaną a on, ze nie da mi, to mu powiedziałam: Umówmy się tak - ja to przemyślę a ksiądz da mi w zamian rozgrzesznie a ksiądz- ok
Od tamtej pory juz się nie spowiadam z tych okołoseksowych spraw.
Ja nie mogę, Ty to jesteś dobra. Normalnie ze śmiechu mi łzy poleciały. Negocjacje na spowiedzi. I że ksiądz na to poszedł

Cytat:
Tak swojadrogą to ciekaiw mnie jak często wy wszystkie kochacie się z TZ i nei ważne czy mieszkacie razem czy nie.. czy mieszkacie na stancjach czy nie... samo stwierdzenie raz w tygodniu 7 razy w tygodniu.. wcale ??
My tylko w weekendy, bo w tygodniu się nie widzimy. A ile razy, to nie wiem. Różnie. W ten weekend tylko dwa, ale TŻ w niedzielę jechał do domu. Jak zostaje do poniedziałku, to wiadomo... więcej czasu mamy.

Cytat:
już drugi raz piszesz, że coś związane z seksualnością może być poniżające. Ja juz wtedy pisałam, że dla mnie w udanym związku nie ma takiego uczucia.
Też tak uważam.
Ja nie wiem czy TŻ się masturbuje w ciągu tygodnia jak się nie widzimy. Myślę, że nie bo tydzień to nie jest jakoś bardzo długo. Ale jeśli tak, no to co? W ogóle to na mnie nie robi wrażenia.

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-07-30 o 00:52
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 01:02   #4129
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Mi też nie, bo po seksie zawsze mam rozwichrowane włosy i wypieki na policzkach Wiadomo, że można sobie poprawić urodę w łazience, ale jakoś wydaje mi się, że i tak koczka dobrze nie ugłaszczę. A seksić się cały czas uważając, żeby koczka nie uszkodzić, to Ja już dziękuję. Wolę poczekać do końca wesela.
my tez raczej nie bedziemy sie bawic w szybkie numerki w trakcie wesela... (no chyba, ze juz zywcem nie wytrzymamy )
zapewne moja fryzura przestalaby przypominac cokolwiek... no i zeby wyskoczyc w sexi bieliznie to musialabym wyskoczyc z sukni... kto by to potem z powrotem nakladal?
z reszta raczej ciezko tak we dwoje wymknac sie ze swojego wesela... wrecz wydaje mi sie to niemozliwe zawsze dzieje sie cos waznego, ktos chce zatanczyc, wypadaloby z kazdym zamienic pare slow... gdzie tu czas na sexik
a rano to ja bede kaca leczyc

Cytat:
Ja nie wiem czy TŻ się masturbuje w ciągu tygodnia jak się nie widzimy. Myślę, że nie bo tydzień to nie jest jakoś bardzo długo. Ale jeśli tak, no to co? W ogóle to na mnie nie robi wrażenia.
i bardzo zdrowe podejscie

ja wlasnie kompletuje moj prywatny przewodnik wakacyjny w Wordzie strony internetowe to kopalnia wiedzy, wiec po co bulic kase w Empiku
Stary 2009-07-30, 07:16   #4130
gosica502
Wtajemniczenie

Cześć
Nadrobiłam właśnie dzień wczorajszy.. Chciałam tu zawitać to jak zwykle nie miałam neta cale popołudnie... Normalnie już mnie trafia szlag Już się nie mogę doczekać aż przejdziemy na Neo...

Poza tym zapomniałam sobie pocytować no ale będę próbować z pamięci

Jeśli chodzi o rodziców to moi również mi dawali pieniążki na wszystko co było związane z moją edukacją i rozwojem Prywatne lekcje, zajęcia dodatkowe, książki i inne materiały. Natomiast podobnie jak rodzice Jazz- nie fundowali mi zachcianek typu ciuchy czy kosmetyki jakie chce i kiedy chce.. Jak coś mi było potrzebne to dawali na to pieniądze a jak nie to nie Dlatego dość wcześnie starałam się łapać jakiegokolwiek zarobku żeby uciułać coś pieniążków Ja nie czuję wobec nich teraz jakiegoś obowiązku robienia kariery i nie posiadania przez najbliższe X lat dzieci. Jak sobie po śłubie ułożę życie, takie je będę miała i tyle, możliwe że odrobinę nas będą wspomagać finansowo (zwłaszcza jak zaczniemy budowę domku).

Co do tych seksów spowiedzi itp to ja tez się normalnie zamierzam ze wszystkiego wyspowiadać raz, potem drugi raz bo czemu by nie... Tyle razy się już z tego spowiadałam że na mnie to większego wrażenia nie robi

A ile razy w tygodniu z TŻtem się seksujemy? Tyle ile mamy ochotę Czasem zero a czasem 5-6

Edytowane przez gosica502
Czas edycji: 2009-07-31 o 06:35
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 08:10   #4131
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
A u mnie postęp. Od poniedziałku zaczynam karierę lektora Najgorsze będzie ranne wstawanie, ale przeżyjemy i zawsze jakaś kaska wpadnie
fajnie lektorzeJest taki fajny film i książka pt. "Lektor" - tak przy okazji polecam

Cytat:
ciekawe jak my sie wpakujemy w czworke do jednego auta to bedzie interesujace
ja bym na takie cos nie poszła, bo my jak we dwoje jedziemy to mamy caly bagaznik i tylną kanapę
A do Bośni jedźcie jeśli macie pewnieśc , że faktycznie jest tam cos fajnego do zobaczenia, zeby sie nie okazalo, że pojedziecie a tam ruiny i brak cywilizacji - chociaz to tez ciekawe

Cytat:
Hej tu Krakowianka, jesli na takim zadupiu jak Kraków trzeba sie umawiac to rozsadek podpowiada, że w Warszawie tym bardziej

Cytat:
To nie mają świętego spokoju? Mi się wydaje, że jak tak dbali o to żebyś się dużo nauczyła, to raczej nie powinni się martwić, że sobie nie poradzisz czy coś. Moi się o mnie nie martwią. Zrobili co mogli, teraz moja kolej dbać o siebie samą. A co do przyjmowania kasy od rodziców po ślubie, to jeśli tak jak u Ciebie Twoi rodzice mają tyle kasy, że od płacenia Twoich rat nie zbiednieją, to Ja nie widzę w tym nic złego. Gdyby mieli przez to biedować, to wiadomo, że nikt normalny by takiej pomocy nie przyjął. Moja mama mówi, że też będzie mi pomagać po ślubie, ale Ja wiem, że ona ma teraz swój kredyt do spłacenia, więc mówię, że w żadnym wypadku ma mi nic nie dawać, bo Ja sobie poradzę.
będa mieli spokój, ale chodzi o to, że jakbymm zaszla w ciąże prosto po studiach bez dobrego doświadczenia zawodowego to mieliby sie o co martwicAle cały czas mi powtarzaja, ze o mnie i tż sie nie martwią, bo my obydwoje jesteśmy zaradni
Właśnie chodzi o to, że nie zbiednieją a to nie jest tak, ze będa mi płacić ratę, bo na rate to my mamy nasze pieniądze, oni twierdzą, że będą nam dawali równowartośc raty(wiadomo pi razy drzwi), żebyśmy mieli na czarna godzinę czy tam na szybsza spłate te pieniądze, bo na prawdę żadnych wydatków poza mna i bratem nie mają, żadnego kredytu, więc taka pomoc nie będzie dla nich obciążeniem a jak się stanie obciążeniem to nie będą nam dawać, bo nie są nienormalni, zeby klepac biedę a my byśmy mieli w tym czasie w luksusy opływaćZ reszta tak jak pisałam, moi rodzice żyją własnym życiem, wydają swoje pieniądze na swoje przyjemności a ja jestem tylko jakims tam ułamkiem ich wydatków(oczywiscie pomijając koszt wesela, bo z tego sie robi spory procent)

Cytat:
ja wlasnie kompletuje moj prywatny przewodnik wakacyjny w Wordzie strony internetowe to kopalnia wiedzy, wiec po co bulic kase w Empiku
ja wole kupić w Empiku i doczytać w necie, ale z reguły przewodniki są kompletne. Jedynie tż zajmuje sie planowaniem tras i drukuje mapy. A przewodniki nie kupione w księgarni mamy od znajomych, którzy podróżują po całym świecieI chyba część będą publikować, więc mamy darmowe egzemplarzeW ogóle National Geographic Traveler jest bardzo przydatny
Stary 2009-07-30, 09:08   #4132
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym na takie cos nie poszła, bo my jak we dwoje jedziemy to mamy caly bagaznik i tylną kanapę
A do Bośni jedźcie jeśli macie pewnieśc , że faktycznie jest tam cos fajnego do zobaczenia, zeby sie nie okazalo, że pojedziecie a tam ruiny i brak cywilizacji - chociaz to tez ciekawe
no co ty do Chorwacji tak sie jezdzi, bo nie oplaca sie jechac we dwojke tyle km nawet sa ogloszenia, ze ktos jedzie i moze wziac np. dwie osoby inaczej by nam tak tanio nie wyszlo oszczedzone na tym pieniazki mozemy wydac na cos innego z reszta w czworke weselej i wiecej kierowcow do ewentualnego zmieniania sie
my jak jedziemy pod namiot to tez mamy zaladowany caly bagaznik i tylna kanape no ale teraz nie jedziemy pod namiot, a auto bedzie troche jednak wieksze niz to nasze
ale i tak bedzie interesujaco

no wlasnie nie mamy pewnosci, wiec sie zastanowimy czy pojedziemy. wszyscy tam ciagna do takiego miasta Mostar no i do Medjugorie, bo to niedaleko... sie zastanowimy

Cytat:
ja wole kupić w Empiku i doczytać w necie, ale z reguły przewodniki są kompletne. Jedynie tż zajmuje sie planowaniem tras i drukuje mapy. A przewodniki nie kupione w księgarni mamy od znajomych, którzy podróżują po całym świecieI chyba część będą publikować, więc mamy darmowe egzemplarzeW ogóle National Geographic Traveler jest bardzo przydatny
ja do Egiptu mialam dwa przewodniki, bo jeden sie trafil z domu, a drugi od kuzynki i prawde mowiac nie wyczytalam w nich nic wiecej niz w neciku wczesniej z reszta w necie jest wiele informacji na biezaco, ktore w przewodnikach moga sie szybko przedatowac
myslalam o wypozyczeniu z biblioteki, ale sie nie da - tylko czytelnia
wiec sobie zbieram informacjie o roznych miejscach - do kazdego mam osobny plik, w ktorym wklejam wskazowki, opisy, mapki itp

czemu ja tak wczesnie wstaje
mialam w planach spanie do 11, ale sie nie da

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-30 o 09:11
Stary 2009-07-30, 09:43   #4133
asiulek1705
Wtajemniczenie

Dzień dobry Widzę, że tu wczoraj wesoło było Tematy religijno-sexowe Witam się i zmykam niedługo, będę mieć gości (koleżankę z narzeczonym) i idziemy oglądać i mierzyć suknie, ja się tylko poprzyglądam. Oni mają ślub w maju 2010 (zapomniałam którego maja...)
Stary 2009-07-30, 09:51   #4134
kubusewa
Zakorzenienie

Dzien dobry, upalny gorący i zaczynąjący się od pana w geterkach.. Idę do niego bo robię sie powoli głodna
Tak więc miłego dnia
Stary 2009-07-30, 09:52   #4135
kaska87
Zakorzenienie

cześć mój TZ chyba postanowił udawać nieżywego po moim sms napisałam czy pójdziemy na basen albo jeziorko i cisza on nie lubi sie foczyć na plaży i co chwilę sie wkurza jak dzieciaki latają między ręcznikami i mu sypią piasek na kocyk

ja nie mam kieszonkowego bo mi się nie opłaca

znalazłam wczoraj na necie kilka fajnych mieszkań , w dobrej dzielni we wro 3 pokojowych za 270-290tys bałam się, że 3 pokoje to wydatek 400.000

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-07-30 o 09:59
Stary 2009-07-30, 10:03   #4136
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć mój TZ chyba postanowił udawać nieżywego po moim sms napisałam czy pójdziemy na basen albo jeziorko i cisza on nie lubi sie foczyć na plaży i co chwilę sie wkurza jak dzieciaki latają między ręcznikami i mu sypią piasek na kocyk

ja nie mam kieszonkowego bo mi się nie opłaca

znalazłam wczoraj na necie kilka fajnych mieszkań , w dobrej dzielni we wro 3 pokojowych za 270-290tys bałam się, że 3 pokoje to wydatek 400.000
To tak jak mój, nie znosi takiego wylegiwania się i nic nie robienia Zresztą ja też nie, nie potrafię tak długo wyleżeć
Stary 2009-07-30, 10:04   #4137
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:

Masz jakieś fajne stronki godne polecenia?
My jedziemy do Grecji, już coś tam znalazłam, ale ciągle mi mało

Ja też się spowiadam z seksu, a co do częstotliwości to różnie nie liczymy

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 10:07   #4138
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
To tak jak mój, nie znosi takiego wylegiwania się i nic nie robienia Zresztą ja też nie, nie potrafię tak długo wyleżeć
bo na basen albo jeziorko idzie sie zeby poplywac
ja tez na kocu nie umiem wylezec, ale na dryfujacym materacyku to juz co innego wlasnie sobie niedawno zakupilam nowy, bo mi gdzies TZ posial

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Masz jakieś fajne stronki godne polecenia?
My jedziemy do Grecji, już coś tam znalazłam, ale ciągle mi mało
ja to robie tak, ze wpisuje np. w google "Dubrovnik" i mi wyskakuja tysiace stron zarowno polskich jak i zagranicznych i tak sobie czytam, ogldam zdjecia, mapki, co ciekawsze rzeczy przeklejam do Worda i przewodniczek mi rosnie
Stary 2009-07-30, 10:08   #4139
kaska87
Zakorzenienie

a ja mogę tak leżeć plackiem i sie opalac bo blada jestem jak ściana
ale do wody też wchodzę, ale nie na długo bo dla mnie każda wizyta w wodzie kończy się zapaleniem wiecie czego

Stary 2009-07-30, 10:09   #4140
obca7
Wtajemniczenie

Hello ale upały dzisiaj Jak miło Po południu jak zwykle śmigam nad jeziorko Wieczorkiem jadę tez na grila, bo kumpel przyjechał z Irlandii i organizujeSzkoda, że bez tżta
Jutro rodzice wyjeżdżają na wczasy i cały weekend tylko ja i tżcik Bo od poniedziałku niestety znowu w delegację Ale zawsze 2 dni razem

Samoa a czy spowiedź przedślubna nie musi być w jakimś odstępie czasowym?? ChybA nie mozna zrobić tak jak planujesz. Wydaje mi się, że musi minąć miesiąc. Ale pewnie każdy ksiądz ma swoje widzimisie i robi inaczej.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości