Ostrowieckie Panny Młode cz.III - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-30, 12:00   #4711
ninuska
Zadomowienie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III

Ja się troche obawiam jak to u nas będzie. Domek jeden dostajemy gratis -na 10 miejsc. I chyba przy proszeniu gości trzeba sie bedzie poprostu pytać czy nocuja ludzska tam czy nie. Bo sie obawiam takiej sytuacji,że sie okaze,że nagle 30 osób bedzie chcialo zostać a tam trzeba domki zamawiać trochę wczesniej. Eh......zawsze coś.

ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 12:02   #4712
aniaa22
Zakorzenienie

my tak zrobiliśmy właśnie że przy zapraszaniu pytaliśmy czy chcą nocleg
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 12:05   #4713
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Kasiunia niespodzianka jak nic Ja bym nie chciala by moj TZ kupił garnitur slubny beze mnie. Wolałabym jednak miec jakis wpływ na Jego wybór

My troszke upchniemy rodzine w domu, a jak wiecej ludzi sie uzbiera to moze i cos wynajmiemy, zobaczymy.

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2009-07-30 o 12:12 Powód: dopisek
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 12:05   #4714
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Justyś uwierz mi, że ja też
Mieliśmy nawet zaplanowane kupno garnituru na wczoraj. A ja miałam jeden który mi się strasznie podobał i mierzyliśmy go w kwietniu strasznie chciałam żeby go kupił, ale teraz to już przepadło, mam tylko nadzieje, że się postarał.

U nas jest trochę młodych osób przyjezdnych, ale będą nocować u swoich rodziców, bo wszyscy są w pobliżu. Do przenocowania w lokalu mamy około 15 osób - naszych znajomych z Kielc, ale na szczęście nad salą jest 20 miejsc noclegowych.

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2009-07-30 o 12:08
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 12:08   #4715
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
U nas jest wódki dużo za dużo kupione, bo na 160 osób, wesele dwudniowe mamy 190 butelek 0,5l. Młodych osób też mamy bardzo dużo, ale jestem pewna że sporo z tego zostanie

Idziemy dziś odebrać obrączki, bo już są gotowe, a od 1 do 9 sierpnia pracownia będzie nieczynna. poza tym mamy dziś kupić kamizelkę z musznikiem i buty dla Tżta.
Wyobraźcie sobie, że zrobił mi taką niespodziankę, że kupił sobie garnitur w tamtym tygodniu i nic sie nie przyznał Według niego to wspaniała niespodzianka a ja do tej pory nie wiem co to za garnitur bo mówi że zobaczę dopiero jak będzie odbierał

Weszłam wczoraj do paryżanki żeby się umówić na przymiarkę na poniedziałek i dowiedziałam się całkiem w sumie przypadkiem, że już przy pierwszych poprawkach krawieckich trzeba wpłacić całą resztę za sukienkę szkoda że od razu tego nie mówiły.
Nie przesadzacie z tym garniturem?
Faceci to Was nie mogą zobaczyć w sukni przed ślubem, a Wy chcecie decydować o kupnie garnituru dla nich? Nie uważacie, że to trochę niesprawiedliwe?
Stary 2009-07-30, 12:14   #4716
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Nie to że nie mogą, mnie jest wszystko jedno, ale on nie chce nawet slyszeć słowa o mojej sukience. A co do garnituru, to raczej chodzi o fakt, że mógł się odezwać, że chce sam kupić, a nie umawiać się ze mną na konkretny dzień i powiedzieć dopiero przed samym wyjściem, że to już nieaktualne. poza tym miałam pewne podejrzenia, więc go w weekend kilka razy zapytalam, czy przypadkiem nie kupił garnituru, ale on zaprzeczał

Mel B 14/14 +
Stary 2009-07-30, 12:15   #4717
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

Wyobraźcie sobie, że zrobił mi taką niespodziankę, że kupił sobie garnitur w tamtym tygodniu i nic sie nie przyznał Według niego to wspaniała niespodzianka a ja do tej pory nie wiem co to za garnitur bo mówi że zobaczę dopiero jak będzie odbierał
ładna niespodzianka a może kupił ten co ci się tak podobał?
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 12:17   #4718
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Nie do konca zdecydowac, ale pomoc wybrac
Stary 2009-07-30, 12:18   #4719
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Nie sądze, bo twierdził, że jest za drogi.

Mel B 14/14 +
Stary 2009-07-30, 12:27   #4720
ninuska
Zadomowienie

kasiuni_a na pewno będzie wszysko ok, ale przyznam,że też chciała bym być przy zakupie garnituru. I pewnie będę.

aniaa22 aha, to fajnie-też tak zrobię, żeby problemu potem nie było. W Ostrowcu mieszkam tylko ja z rodzicami. I fakt,że mamy duży dom, ale wszyscy,którzy zostaną się tam nie zmieszcza na 100%

Stary 2009-07-30, 12:34   #4721
mlodaj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Nie przesadzacie z tym garniturem?
Faceci to Was nie mogą zobaczyć w sukni przed ślubem, a Wy chcecie decydować o kupnie garnituru dla nich? Nie uważacie, że to trochę niesprawiedliwe?
dokładnie jakbym słyszała mojego Tż. na szczęście kupiliśmy garnitur wspólnie i pani ze sklepu pomogła mi go przekonać że ładniej mu w ciemnym
byliśmy wczoraj na mieście za obrączkami. mamy swojego złota trochę i w związku z tym mam pytanie: czy któraś z was korzystała z usług złotnika Piotra Dębskiego na ul.kościelnej to jest od ul. górzystej drugi w kolejności?bo dziwnie tani mi się wydał

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 12:35   #4722
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Nie do konca zdecydowac, ale pomoc wybrac
Jasne jasne
A Czy Ty będziesz z narzeczonym (nie cierpię wyrażenia Tż:)wybierać suknie, żeby Ci doradził
Stary 2009-07-30, 12:46   #4723
aniaa22
Zakorzenienie

Aga ale to nie wszystkich dotyczy bo my oba stroje wybieraliśmy razem
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 12:50   #4724
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

On nie umie doradzic w czym kolwiek bym mu sie nie pokazała to mowi ładnie i po chwili mowi wybierz co chcesz. Na tym Jego doradzanie sie konczy.
Stary 2009-07-30, 12:57   #4725
Andromedaa
Rozeznanie

Hmm... u mnie z kolei było tak, że narzeczony kompletnie sobie nie wyobrażał kupna garnituru ślubnego bez mojej obecności zaproszenie oczywiście przyjęłam i oboje byliśmy zgodni w wyborze wcześniej jednak zaproponowałam, że jeżeli ma ochotę zabrać na zakupy jednego ze swoich braci, to nie ma najmniejszego problemu, ale nie chciał nikogo poza mną dodatki typu: koszula, krawat również dobieraliśmy wspólnie

Elsi super, że do nas zawitałaś w ferworze przedślubnej gorączki mam nadzieję, że los Wam będzie sprzyjał w tych ostatnich przygotowaniach i, że ślub będzie wprost wymarzony za pogodę naturalnie też będę 3 mać kciuki

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 12:57   #4726
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
Aga ale to nie wszystkich dotyczy bo my oba stroje wybieraliśmy razem
Aniu rozumiem, tylko popatrz ile Panien Młodych nie pozwoli nawet spojrzeć na suknie Panu Młodemu a same chcą decydować o jego stroju. Faceci to myślące osoby i wiedzą w czym czuja sie dobrze, dlatego czasem razi mnie bardzo (nie mówię o "naszych" dziewczynach, bo tu akurat sobie żartuję) takie dziwne podejście, jakby facet był ostatnią sierotą, której trzeba powiedzieć, "zrób to, załóż tamto". Jak mamusia
Co innego oczywiście jak Pan Młody zaproponuje, lub jeżeli takie będzie wspólne postanowienie Ale zdarza się i to niestety bardzo często, ze Facet tak naprawdę ma niewiele do powiedzenia w kwestii swojego stroju - przekonałam się o tym czytając m. in. posty na wizażu (nie mówię oczywiście o wszystkich ale jednak o większości).

Edytowane przez azakowana
Czas edycji: 2009-07-30 o 13:00
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 13:01   #4727
michel82
Wtajemniczenie

Już jestem z Wami, ale nie na długo, bo zaraz idę sobie szykować wszystko do obiadu.

Cytat:
ale w Venus jest 30 pokoi i na pewno nie wszystkie będą zajęte przez gości weselnych bo to trochę nierealne, ok.60 osób żeby nocowało, to wyjdzie ponad 3 tys za noclegi
Mnie się wydawało, że w Venus jest dużo mniej pokoi 6 czy 7. A ile tam kosztuje nocleg???

Cytat:
Idziemy dziś odebrać obrączki, bo już są gotowe, a od 1 do 9 sierpnia pracownia będzie nieczynna. poza tym mamy dziś kupić kamizelkę z musznikiem i buty dla Tżta.

To my musimy się tam wybrać dzisiaj i w końcu zamówić te obrączki. Wczoraj byliśmy w mieście, ale pocałowaliśmy klamkę, bo okazało się, że jest do 17, a mój TŻ upierał się, że do 18-ej.

To ładną niespodziankę Ci zrobił Twój TŻ. Mam nadzieję, że mój na taki pomysł nie wpadnie.

Cytat:
my tak zrobiliśmy właśnie że przy zapraszaniu pytaliśmy czy chcą nocleg

My nie pytaliśmy, bo już od samego początku była mowa ze strony teściów, że noclegi nie wchodzą w grę. A teraz nagle wychodzi na to, że jednak by się przydały.
No nic będziemy w niedzielę w Ziemiańskiej, to może zahaczymy o Venus i tam zapytamy o możliwość wynajęcia kilku pokoi.

Cytat:
On nie umie doradzic w czym kolwiek bym mu sie nie pokazała to mowi ładnie i po chwili mowi wybierz co chcesz. Na tym Jego doradzanie sie konczy.
Z moim TŻ-em jest dokładnie tak samo. Cokolwiek bym na siebie nie założyła to i tak mówi że ładnie wyglądam. Taki z niego doradca. Ale chyba faceci już tak mają.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 13:10   #4728
kasiuni_a
Wtajemniczenie

[QUOTE=mehja;13503718]To my musimy się tam wybrać dzisiaj i w końcu zamówić te obrączki. Wczoraj byliśmy w mieście, ale pocałowaliśmy klamkę, bo okazało się, że jest do 17, a mój TŻ upierał się, że do 18-ej.[QUOTE]

To może się spotkamy, bo my po 16 tam będziemy

Mel B 14/14 +
Stary 2009-07-30, 13:10   #4729
madziaciu
Zadomowienie

Witam dizsija. A propo stroju pana młodego to przypomniało mi sie ze w rejonach z których moj TŻ pochodzi (Bełchatów) to panna młoda kupuje młodemu koszule zeby przez całe zycie miał w czym chodzić, a pan młody pannie młodej buty zeby boso nie chcodziła... U mnie pewnie tak bedzie, chociaz jesli chodzi o buty to tylko zapłaci
No własnie ja nie spytałam czy w Smyukowie mają swoje ciasta i dlatego tak sie zastanawiałam. Niby to dobrze, ale z drugiej strony chciałabym mieć dobre ciasta a nie byle jakie.
Ja też płaciłam w sobote za jedną gałązke margaretek 3 zł. na targu, wiec super ze jest taka hurtownia.
Justys to moj TŻ bardzo dobrze mi doradza i nawet jak coś jest za drogie to mowi zeby sobie kupiła i lepiej sie poczuła )
madziaciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 13:14   #4730
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Nigdy jeszcze nie kazałam TZtowi kupic czegos w czym nie czułby sie dobrze. Sugeruje mu ze w tym lepiej wyglada i warto przymierzyc mimo, ze nie chce. I czesto okazuje sie tak, ze jak juz przymierzy to zapala mu sie "żarówka" i jednak decyduje sie na ta rzecz, a wczesniej tak sie zapierał ze nie i koniec. Ale jest tez tak, ze mimo ze mi cos tam sie podoba, a jemu nie to i tak nie wezmie tego, bo i po co? By lezało w szafie, szkoda kasy, a to On bedzie w tym chodził nie ja. Wiec wybierajac garnitur chce mu doradzic a nie nakazac, by kupił ten i zaden inny. W porównaniu do Niego nie mowi mu, ze wyglada i w tym i w tym super No.
Stary 2009-07-30, 13:21   #4731
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
To może się spotkamy, bo my po 16 tam będziemy
Całkiem możliwe, że tak będzie. TŻ wróci z pracy ok. 15.30, zje obiad i nawet nie będziemy pić kawy tylko od razu pojedziemy do miasta. Myślę, że ok. 16.30 będziemy na miejscu.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Dobra moje miłe panie. Ja uciekam robić obiadek. Może później do Was zajrzę, a jak nie to pewnie dopiero jutro.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 13:31   #4732
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:

hej podziwiam że znalazłas czas zeby do nas zajzec a tym bardziej na nadrobienie zaleglosci
nie zazdroszcze ci piatku dzien przed slubem jeszcze sie tak meczyc

to juz pojutrze jak tam ze stresem? trzymam kciuki za pogode i wogóle żeby wszystko było tak jak sobie wymarzyłaś
Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Super Elsi, że zajrzałaś w tym przedślubnym szaleństwie Mam nadzieje, że pogoda Wam dopisze, wszystko będzie tak jak zaplanowaliście i będziesz miała o czym opowiadać po ślubie
Cytat:
Napisane przez przeddzidzie Pokaż wiadomość
.
Elsi miło, że udało Ci się zajrzeć w całym tym natłoku przedślubnych zajęć. Będę trzymała kciuki za pogodę i organizację w Novum
Cytat:
Hej dziewczyny w ten słoneczny poranek
Elsi fajnie ze zajrzałas do nas Dopisze ta hurtownie kwiatów na pierwsza strone moze sie przyda.
Cytat:
nie

a zaliczkę ci oddali?

to b.niedrogo. Ja na targu u tej kwiaciarki płaciłam 3zł za gałazkę.

Elsi tak w ogóle to jak samopoczucie? Dopiero co ja miałam 2 dni do ślubu a już prawie 3 tyg minęły. Pierwszy taniec przećwiczony? Nie mogę się doczekać twojej relacji. Pogodę chyba będziesz miała piękną.
Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Elsi super, że udało Ci się do nas zajrzeć. Będę trzymała kciuki za piękną pogodę w sobotę.
Cytat:
Napisane przez Andromedaa Pokaż wiadomość
Elsi super, że do nas zawitałaś w ferworze przedślubnej gorączki mam nadzieję, że los Wam będzie sprzyjał w tych ostatnich przygotowaniach i, że ślub będzie wprost wymarzony za pogodę naturalnie też będę 3 mać kciuki
No tak udało się bo prawie 1,5 godziny nadrabiałam czytanie tych wszystkich postów Nie dziękuję za trzymanie kciuków żeby nie zapeszyć A jeśli chodzi o samopoczucie to jeszcze na szczęście żyję w natłoku tych wszystkich spraw.

Jeśli chodzi o kwiaciarnię to oddała mi pani zaliczkę ale najpierw musiałam nasłuchać się jej wywodów i dopiero z wielką łacha oddała a powiedziała, że ona nie ma obowiązku oddawać zadatków.

Cytat:
O tym samym pomyślałam być może tak być kasiuni-a skoro to niespodzianka to mnie się zdaje że to ten gajerek co kiedyś przy Tobie przymierzał.

Jeśli chodzi o kwestie ubioru to ja zawsze mojemu narzeczonemu doradzam jak np wczoraj koszulę na poprawiny i krawat na ślub nie ma zgrzytów bo my mamy te same gusta i zawsze jesteśmy zgodni a czasem jak się nad jakąś rzeczą uprze to się poddaję ale we mnie zawsze ma krytycznego doradcę i w większości przypadków zdaje się na mój gust.

Michel współczuję teściów ale tak jak dziewczyny mówiły niech teść sam płaci za noclegi bo to w końcu jego goście.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2009-07-30 o 13:34
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 13:37   #4733
madziaciu
Zadomowienie

I ja też bede miec problem z noclegiem, bo wszyscy od narzeczonego (Aga dla Ciebie) bedą przyjezdni. I tez chciałabym zapewnić im warunki godne bo byłam juz na takim weselu (własnie u niego w rodzinie) w Stargardzie Szczecinskim gdzie spaliśmy w domkach z tektury

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Kasiunia na pewno to ten garnitur co razem oglądaliście, bo nie sadze ze sam by sie tego podjął, a wiedział ze Ci sie ten na pewno spodoba. Moj sie chyba nie odważy takie niespodzianki mi sprawićbo bym
Stary 2009-07-30, 13:40   #4734
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja obiad mam z wczoraj
Stary 2009-07-30, 13:42   #4735
madziaciu
Zadomowienie

I jeszcze Wam coś powiem. Moj TŻ dostał dzis rozgrzesznie!!! Ja jak poszłam a chodziłam regularnie i powiedziałam ze razem mieszkamy to nawet nie było mowy o rozgrzeszeniu... A on po tylu latach... Czyli jeden wniosek mi sie nasuwa: wszystko zależy od księdza!!

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Ja obiad mam z wczoraj
Ja tez wczorajsza pomidorówke konsumuje
Stary 2009-07-30, 13:48   #4736
ninuska
Zadomowienie

madziaciu jasne,że zalezy od ksiedza. Beznadziejne ale prawdziwe.
azakowana ja za bardzo nie ufam facetom co do zakupów ciuszków i sposobu ich dobierania. A ostatnio zwaliło mnie z nóg jak mój prezes przyszedł do pracy w marynarce, spodniach w kant i.....białych adidasach.

Stary 2009-07-30, 13:51   #4737
azakowana
Zakorzenienie

Kurcze to ja jestem jedna co wierzy w samodzielność facetów?
Stary 2009-07-30, 13:58   #4738
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość

Mnie się wydawało, że w Venus jest dużo mniej pokoi 6 czy 7. A ile tam kosztuje nocleg???
50zł od osoby lub 80zł/os jesli chcecie apartament

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kwiaciarnię to oddała mi pani zaliczkę ale najpierw musiałam nasłuchać się jej wywodów i dopiero z wielką łacha oddała a powiedziała, że ona nie ma obowiązku oddawać zadatków.

Jeśli chodzi o kwestie ubioru to ja zawsze mojemu narzeczonemu doradzam jak np wczoraj koszulę na poprawiny i krawat na ślub nie ma zgrzytów bo my mamy te same gusta i zawsze jesteśmy zgodni a czasem jak się nad jakąś rzeczą uprze to się poddaję ale we mnie zawsze ma krytycznego doradcę i w większości przypadków zdaje się na mój gust.
.
dobrze, że oddała pieniazki
co do ubioru to mam tak samo jak ty.

Mój Tż zawsze mnie zabiera na ciuchowe zakupy ze sobą żebym mu doradziła.
Stary 2009-07-30, 14:11   #4739
mariolak
Przyczajenie

Czytam nasze forum od bardzo dawna ale teraz postanowiłam się zarejestrować. Co prawda po ślubie już jestem ale mogę doradzić co i jak. Ślub miałam w zeszłym roku, przyjęcie miałam w Opatowie w Żmigrodzie, kamerzysta to Pan Górczyński z Ostrowca, fotograf to Pan Daniel Kordos http://danielkordos.pl Pana Górczyńskiego miałam poleconego od siostry, jestem zadowolona z nagrania. Pana Kordosa poleciła mi koleżanka, fotografuje on bardzo często u Czarneckiego w Opatowie. W tym roku także spotkałam go na weselu u znajomej, jestem bardzo zadowolona ze zdjęć.
Mam uwagę tylko bo w tym wątku na pierwszej stronie Pan Czarnecki jest wpisany jako Kamerzysta a w rzeczywistości on tylko fotografuje. Proszę przenieść go do fotografów oraz możecie dopisać Pana Kordosa http://danielkordos.pl
mariolak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-30, 14:11   #4740
mehja
Zakorzenienie

Dziewczyny jeszcze tylko z 9 stron i będzie IV część! Pomyślmy nad tytułem bo to najwyższa pora! Macie jakieś propozycje?

Mariolak witaj.U moich znajomych też będzie fotografował p.Czarnecki

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-07-30 o 14:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości