sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-30, 16:58   #1591
Marysia176
Raczkowanie

Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie

No i dziś też nie ma Byłam na poczcie i paczki nie ma. Ehh
a te swarki są mi tak pilnie potrzebne, muszę zrobić komplet na wesele dla znajomej
Marysia176 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 17:40   #1592
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marysia176 Pokaż wiadomość
No i dziś też nie ma Byłam na poczcie i paczki nie ma. Ehh
a te swarki są mi tak pilnie potrzebne, muszę zrobić komplet na wesele dla znajomej
Może nie wysłali jeszcze? Jak ja dostaje wiadomość, ze "wysyłają towar" to wiem, ze wyślą go w przeciągu kilku dni (nie, że już), więc nie zganiaj na pocztę

PS: Swarki proponuję zamawiać tu - przychodzą na drugi dzień

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-30, 19:06   #1593
Marysia176
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rusa1ka Pokaż wiadomość
Może nie wysłali jeszcze? Jak ja dostaje wiadomość, ze "wysyłają towar" to wiem, ze wyślą go w przeciągu kilku dni (nie, że już), więc nie zganiaj na pocztę

Niestety za późno, ale może skorzystam na przyszłość Najpierw dostałam wiadomość, że dostali wpłatę i wysyłają, a potem drugą, że już wysłali. Wrrr... pilnie potrzebuję tej paczki zaraz chyba do nich zadzwonię i poproszę o nr przesyłki...
Marysia176 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-01, 11:47   #1594
rusa1ka
Zadomowienie

Ponownie polecam rybku - dobrej jakości bigle, sztyfty i krawatki Do tego b.szybka przesyłka

Edytowane przez rusa1ka
Czas edycji: 2009-08-12 o 12:30
Stary 2009-08-05, 14:03   #1595
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Hm...... w piątek złożyłam i opłaciłam zamówienie u jubilexa na allegro. Do dziś nie dostałam meila potwierdzającego wpłynięcie pieniędzy ( przelew intrnetowy). Zazwyczaj dostawałam..... no zobaczymy.
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 21:13   #1596
chocolateri
Przyczajenie

Zakupiłam żakiet od sprzedającego niszencja (cena z przesyłką 140 zł). Wymiary podane na aukcji dokładnie sprawdziłam, żakiet Massimo Dutti powinien być nawet luźny. Niestety niszencja jest nieuczciwa i stosuje metodę zaniechania. Czyli skoro źle przeszyty jest w ramionach (o czy pisała inna Pani w swoim komentarzu) i wypada nie na rozm. 40 a 34/36 to ona już tego nie podaje. Podstawą reklamacji jest nieprawidłowość w opisie, tak mi napisała osoba sprzedająca. Poczytałam komentarze o sprzedawcy i stwierdziłam że gra nie warta świeczki (wysyła ten sam żakiet na koszt kupującego,).tym samym że odpowiedź mailowa wskazywał że ma on w głębokim poważaniu co z żakietem zrobię bo kasa już jest po odpowiedniej stronie i to ja płacę za każdą przesyłkę, Żakiet więc sprzedałam i wystawiłam neutral za nieścisłość w opisie. Dostałam negatyw w odwecie, z dopiskiem że trzeba przede mną ostrzegać innych. Mało tego! Że ona chciała mi żakiet na inny wymienić,!! co jest kłamstwem. Zakupy u tego sprzedawcy to istna loteria, jest nawet forum na ten temat, gdzie kobiety opisują, że wystawiły pozytywny komentarz a potem okazało się, że rzecz jest kompletnie źle uszyta lub się pruje. Mało tego ,jak zadaje się pytanie o dodatkow wymiary, odpowiedź jest jedna, że rzecz już jest spakowana do wysłania i nie ma takiej możliwości. Odsyłam do wyszukiwarki Google (m.in.Forum-Gazeta). Dostałam nauczkę, że jeśli 500 klientów jest niezadowolonych to niestety o czymś świadczy, bez względu na to ile się sprzedało. Niszencja ma kilka kont. Nie polecam
chocolateri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 21:20   #1597
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chocolateri Pokaż wiadomość
Zakupiłam żakiet od sprzedającego niszencja (cena z przesyłką 140 zł). Wymiary podane na aukcji dokładnie sprawdziłam, żakiet Massimo Dutti powinien być nawet luźny. Niestety niszencja jest nieuczciwa i stosuje metodę zaniechania. Czyli skoro źle przeszyty jest w ramionach (o czy pisała inna Pani w swoim komentarzu) i wypada nie na rozm. 40 a 34/36 to ona już tego nie podaje. Podstawą reklamacji jest nieprawidłowość w opisie, tak mi napisała osoba sprzedająca. Poczytałam komentarze o sprzedawcy i stwierdziłam że gra nie warta świeczki (wysyła ten sam żakiet na koszt kupującego,).tym samym że odpowiedź mailowa wskazywał że ma on w głębokim poważaniu co z żakietem zrobię bo kasa już jest po odpowiedniej stronie i to ja płacę za każdą przesyłkę, Żakiet więc sprzedałam i wystawiłam neutral za nieścisłość w opisie. Dostałam negatyw w odwecie, z dopiskiem że trzeba przede mną ostrzegać innych. Mało tego! Że ona chciała mi żakiet na inny wymienić,!! co jest kłamstwem. Zakupy u tego sprzedawcy to istna loteria, jest nawet forum na ten temat, gdzie kobiety opisują, że wystawiły pozytywny komentarz a potem okazało się, że rzecz jest kompletnie źle uszyta lub się pruje. Mało tego ,jak zadaje się pytanie o dodatkow wymiary, odpowiedź jest jedna, że rzecz już jest spakowana do wysłania i nie ma takiej możliwości. Odsyłam do wyszukiwarki Google (m.in.Forum-Gazeta). Dostałam nauczkę, że jeśli 500 klientów jest niezadowolonych to niestety o czymś świadczy, bez względu na to ile się sprzedało. Niszencja ma kilka kont. Nie polecam
Współczuję bardzo, ale chciałam zwrócić uwagę, że to wątek biżuteryjny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 21:20   #1598
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

troszkę nie ten dział

A ja objadę tym razem CJ - coś niedobrego się u nich dzieje, bo ostatnio ciągle są braki i kasa w kopercie zamiast koralików... Mam już tego dość. Mają się jutro odezwać i jak nie rozwiążą tego problemu w sposób dla mnie korzystny - już więcej u nich nie kupię...

A Pasart tym razem bez problemów, bez braków, wszystko sprawnie.

No i świat koralików - koooocham u nich zamawiać. Wszystko porządnie zapakowane i zgodne z opisami i zdjęciami
FK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 21:34   #1599
chocolateri
Przyczajenie

POLECIĆ mogę z czystym sumieniem urzytkownika dynia71, Mora_2005 - odzież z katalogu otto( Apart, Laura Scott itd) super rzeczy- dwa konta jednej osoby. Bardzo dobra jakość, ekspresowa przesyłka. Kupiłam tu już kilkadziesiąt rzeczy, ostatnio pościel . kosmetyki i zapachy ostatnio u smellwellperfum i jestem bardzo zadowolona. BeLesiu - odzież sportowa, wyśmienity kontakt, super gość, wysyłka ekspresowa i super jakość. Piotr.Sob - pigmenty MAC nic dodać nic ująć , ekspresowa przesyłka super kontakt. Dziewczyny bardzo ważne, jeśli ktoś ma wiele negatywów (nawet jeśli też wiele sprzedał) trzeba je przeczytać gdybym, to zrobiła a nie sugerowała się ich procentem w całości nigdy bym u niszencji nie kupiła. Ponieważ ważny jest szacunek do klienta a świadczy o tym to, w jaki sposób na niezadowolenie wyrażone w komentarzach odpowiada. Serdecznie pozdrawiam i zyczę udanych zakupów.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Ups przepraszam Gaduła ze mnie Dziewczyny skoro już tu jestem, czy macie kogoś sprawdzonego z fajną srebrną biżuterią?
chocolateri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 21:37   #1600
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chocolateri Pokaż wiadomość

Ups przepraszam Gaduła ze mnie Dziewczyny skoro już tu jestem, czy macie kogoś sprawdzonego z fajną srebrną biżuterią?
Właściwie to my tu wszystkie (prawie) ROBIMY srebrną biżuterię ręcznie

Stary 2009-08-06, 08:33   #1601
Killa Ree
Wtajemniczenie

niedawno zamawiałam elementy u borys78 (znanym również jako Kalait) serdecznie polecam!!! Szybko i sprawnie!!! Wszystko dokładnie takie, jak w opisach, no i ekspresowa przesyłka...
Killa Ree jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 09:51   #1602
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez FK Pokaż wiadomość
troszkę nie ten dział

A ja objadę tym razem CJ - coś niedobrego się u nich dzieje, bo ostatnio ciągle są braki i kasa w kopercie zamiast koralików... Mam już tego dość. Mają się jutro odezwać i jak nie rozwiążą tego problemu w sposób dla mnie korzystny - już więcej u nich nie kupię...

Przepraszam, ale po aferze z biglami dziwię się,że jeszcze ktoś u nich zamawia
Stary 2009-08-06, 10:06   #1603
alicja_29
Raczkowanie

GG do alicja_29

Ja mogę z czystym sercem polecić adamzyg i annagrazyna1 Doskonały kontakt mailowy i szybka wysyłka.

alicja_29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-06, 10:23   #1604
FK
przyczajona tygrysica

GG do FK

Cytat:
Napisane przez M0N1K4 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale po aferze z biglami dziwię się,że jeszcze ktoś u nich zamawia
Nie zamawiam u nich srebra, bo bałabym się. Ale uważam, że szkło weneckie i zwykłe mają w atrakcyjnych cenach, a jego jakość jest w porządku.
FK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-10, 14:36   #1605
serdelowa
Raczkowanie

Dotychczas kupowałam u takich sprzedawców jak:

koraliczki_pl - bardzo szybka realizacja zamowienia (max do 3 dni) a i sporo gratisów. Wszystko w oddzielnych woreczkach
galeriatkanin - to samo konto bankowe co ekoraliki -ale tu paczka idzie tydzien....albo i dluzej, mowia, ze tyle czasu ida do nich pieniadze! To niemozliwe bo w tym samym czasie kupowalam od ekoraliki i tam pieniadze byly tego samego dnia.
Antykwariat - realizacja ekspresowa (dwa dno od zakupu) - ale troche mnie meczy to, ze wszystkie zakupione rzeczy sa wrzucone do jednego wora
CJ - po zakupie dostałam maila, ze czas oczekiwania na przesylke to 8 lub 10 dni!!! (rzecz jasna, ze ten mail przyszedl juz po dokonaniu przelewu) Napisalam, ze za 5 dni wyjezdzam i jak nie wysla to paczka do nich wroci, wyslali kurirem, nie ryzykuje ponownych zakupow.
BostarKoraliki - jak dla mnie super sprzedawca - paczka dotarla po 2 dniach od zkupow.
ekoraliki - swietny sprzedawa ( to samo konto bankowe co passart) przesylka idzie 2 dni od daty zakupu. Wszystko w paczce jak nalezy
serdelowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 22:15   #1606
misssia14
Przyczajenie

Cool Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie

Ja robiłam drugi raz juz zakupy w galerii tkanin , za pierwszym razem przesyłkia zwyłka i jeden grsit<cekiny> za zamówinie pozyżej 150 zł, drugi raz kurier szedł jeden dzien więc szybciutko a zamówienie za 200 zł i żąden gratis al to szczegół, ogółe polecam.
drugi sprzedawca u którego robie zakupy to CJ za pierwszym razem przesyłka zwykła szła 5 dni zamówienie za 150 zł i mnóstwo gratisów.
Teraz złozyłam drugie zamówienie kurierem za 240 zł i czekam na paczke kurierską 4 dzien...
misssia14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-11, 06:08   #1607
naisha
Raczkowanie

GG do naisha

Cytat:
Napisane przez rusa1ka Pokaż wiadomość

Potwierdzam - przyszły błyskawicznie a zapakowane tak że chyba nic im się nie mogło stać po drodze. Dzięki Rusałko za "pomysła" gdzie zamówić

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520

naisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 12:23   #1608
Martusiek19
Przyczajenie

GG do Martusiek19

Ja też polecam koraliczki_pl bardzo szybka przesylka wszystko zgodne z fotkami
Martusiek19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 12:30   #1609
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naisha Pokaż wiadomość
Potwierdzam - przyszły błyskawicznie a zapakowane tak że chyba nic im się nie mogło stać po drodze. Dzięki Rusałko za "pomysła" gdzie zamówić

Stary 2009-08-29, 16:43   #1610
64mare
Przyczajenie

Witam
Jestem tu nowa, od kilku dni tylko czytam i czytam, ciężko przebrnąć przez "tony" wiedzy i porad.
robiłam biżu ok. roku tak dla swoich potrzeb, (lubię wszelkie prace manualne- to mnie odpręża, próbowałam już wiele rzeczy)dla zabawy, na prezent lub znajomych. przez rok nie robiłam nic. jednak teraz myślę zająć się tym na poważnie, i w związku z tym mam pytanie czy któraś z Was kupowała u Skutnikb10 , przeważnie robię z minerałów, ale zpodobały mi się wyjątkowo http://www.allegro.pl
/tem720835611_bbb_krysztal _cyrkonie_60_szt_oponka.h tml
i mam problem, czy to nie jest szkło szklifowane jak kryształ? nigdy takich rzeczy nie kupowałam. napisałam zapytanie z jakiego dokładnie materiału są wykonane ale dostałam odpowiedź:"kupuję jako kryształ"
czy powinno mnie to zadowolić? kryształ? ale jaki ja bym zapytała, ale czy na pewno mam rację. proszę o pomoc.
jak tylko kupię aparacik wkleję parę zdjęć, do tej pory niestety niedokumentowałam swoich prac czego żałuję ale nie miałam czym.
pozdrawiam wszystkich tworzących nie tylko biżu.
Gosia
64mare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-29, 22:27   #1611
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Bardzo chciałam sobie pochwalić Onyxart. Zamawiałam Swarki w środę - płaciłam tego samego dnia wieczorem i w piątek paczuszka już była u mnie Jakaś teleportacja chyba
Stary 2009-08-31, 17:36   #1612
sferis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 64mare Pokaż wiadomość
i mam problem, czy to nie jest szkło szklifowane jak kryształ? nigdy takich rzeczy nie kupowałam. napisałam zapytanie z jakiego dokładnie materiału są wykonane ale dostałam odpowiedź:"kupuję jako kryształ"
czy powinno mnie to zadowolić? kryształ? ale jaki ja bym zapytała, ale czy na pewno mam rację. proszę o pomoc.
Gosia
Wiesz to mi niestety wygląda na szkło, a odpowiedź sprzedawcy dosc dziwna i niepokojąca, facet nie jest pewny co sprzedaje ,albo nie chce być pewny.
sferis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 18:21   #1613
ayumi88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sferis Pokaż wiadomość
Wiesz to mi niestety wygląda na szkło, a odpowiedź sprzedawcy dosc dziwna i niepokojąca, facet nie jest pewny co sprzedaje ,albo nie chce być pewny.
Cytat:
Napisane przez 64mare Pokaż wiadomość
Witam
Jestem tu nowa, od kilku dni tylko czytam i czytam, ciężko przebrnąć przez "tony" wiedzy i porad.
robiłam biżu ok. roku tak dla swoich potrzeb, (lubię wszelkie prace manualne- to mnie odpręża, próbowałam już wiele rzeczy)dla zabawy, na prezent lub znajomych. przez rok nie robiłam nic. jednak teraz myślę zająć się tym na poważnie, i w związku z tym mam pytanie czy któraś z Was kupowała u Skutnikb10 , przeważnie robię z minerałów, ale zpodobały mi się wyjątkowo http://www.allegro.pl
/tem720835611_bbb_krysztal _cyrkonie_60_szt_oponka.h tml
jak tylko kupię aparacik wkleję parę zdjęć, do tej pory niestety niedokumentowałam swoich prac czego żałuję ale nie miałam czym.
pozdrawiam wszystkich tworzących nie tylko biżu.
Gosia
Skutnikb10 to kobieta.
Kupowałam od tej Pani,ale raczej kamyczki.Bezproblemowo raczej,szybko przesyłka była u mnie.Niestety,również myślę,że to szkło.To,że kupuje jako kryształ to tylko upewnia mnie,że nie wie,co kupuje.Albo wie,ale sprzedaje z błędną nazwą.
ayumi88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 11:02   #1614
rusa1ka
Zadomowienie

Polecam ButterflyMadame - piękne srebrne elementy.

Stary 2009-09-01, 12:12   #1615
MILA25*
Wtajemniczenie

Po dłuuuuuugich namysłach zrobiłam swoje pierwsze zamwienia.
Zobacze jak sie spiszą sprzedawcy : Eltay , Antykwariat, Borys 78 i
największe u CostumeJewellery. A i ciekawe ile trzeba będzie czekać
na przesyłki.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 15:01   #1616
yencia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sferis Pokaż wiadomość
Chciałabym zauważyć, że kryształ to szkło. Szkło szkłu nierówne, szyba różni się składem chemicznym od soczewki, szyby czy Swarovskiego, ale to i tak cały czas szkło. Więcej jest na wikipedii.
yencia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 20:55   #1617
64mare
Przyczajenie

Witam
dziękuję za pomoc.
Właśnie oczekuję na przesyłkę od CJ, Antywariat(skromniutko na próbę)lukasz78 i przymieszam się od dłuższego czasu do ElizyAkcesoria ale jakoś nie mogę się zebrać to jednak spora kasa, a jak mi nie wyjdzie? tzn.żadna galeria mnie nie przyjmnie, co wtedy? masa pytań? a tu rok szkolny się zaczął masa wydatków czeka.
koniec marudzenia
pozdrawiam wszystkie tworzące istoty
Gosia
64mare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-01, 22:02   #1618
MissTwisted
Zadomowienie

ja kupowałam juz od borys78, costumeJewellery, eltay, elizaAkcesoria, PasArt- sprzedawcy godni polecenia- jedyny zarzut mam do PasArtu-nie zgadzają się na odbiór osobisty, szkoda bo akurat w dwa dni po dokonaniu zakupu byłam w ich okolicy i mogłam zaoszczędzić na wysyłce :/
Stary 2009-09-02, 08:31   #1619
Yori
Rozeznanie

GG do Yori

Zachęcona Waszą dobrą opinią o sprzedawcy Eltay pokusiłam się o mały zakup, naprawdę nieduży, dwadzieścia parę złotych. Zamówienie było idealnie zrealizowane, żadnych braków, żadnych pomyłek w półfabrykatach i ich rozmiarach. Po zakupach w Pasarcie bardzo doceniam te rzeczy. Nie liczyłam na gratis, ale otrzymałam go mimo niskiej kwoty zamówienia. Dostałam rzemyk w odcieniu zbliżonym do tego, który zamówiłam, trochę zielonych (mój ulubionny kolor ) kryształków i jeszcze trochę kolorowych szkalnych koralików. Zadowolona - to mało powiedziane.

Mój wątek
Yori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-02, 15:13   #1620
Rusa48
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez M0N1K4 Pokaż wiadomość
Bardzo chciałam sobie pochwalić Onyxart. Zamawiałam Swarki w środę - płaciłam tego samego dnia wieczorem i w piątek paczuszka już była u mnie Jakaś teleportacja chyba

Podpisuję się rękami i nogami pod onyxem- moje też przyszły błyskawicznie i śliczniutkie!
Pochwalę też eviko- także błyskawiczna wysyłka, piękne koraliki- zawsze więcej niż kupiłam (dużych po 1-2, małych większa nadwyżka) i jeszcze gratisiki! Super!!
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości