|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Michaelowa Nibylandia III
mnie zryła juz dawno
pamietam jak siedzialam z rozdziawiona japa jak 1 raz ogladalam to cudo ![]() i ten jego warkoczyk
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Może to i lepiej, że zdechł... Mam tylko nadzieję, że umarł szybko, że nie czuł bólu. Matko, jaka jestem na siebie wściekła
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ten fotel w panterke I ten no...WSZYSTKO
|
|
|
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie, mimo ze serduszko boli to on teraz pewnie biega po teczowej łące ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- echh a ten taniec w parze z ta babeczka, jak ja jej zazdroscilam... pojsc na dicho z Majkim i zatanczyc jak to w latach 90 sie tanczylo w parze z obrotami i w ogole, a teraz to tance polamance, jakies pląsy bezpłciowe... echhh
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham wers w "Heaven can wait" - so every night I pray
Jak on śpiewa to pray to mam ciary |
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na koncercie zazdrościłam tej dziewczynie, z którą Michael śpiewał i której położył rękę na biodrze, a potem klepał ją po tyłku Jarałam się na te widoki, podczas gdy TŻ siedział obok...
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Także nie przejmuj się A wracając do koncertu, to czy Wy też dostałyście z Ery kupony na plakat z Michaelem , starter i jakiś dzwonek, czy coś ?
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wchodziłysmy do sali i słysze jakiś głos " kupony na plakat Michaela" rozglądam się...patrze stoi jakieś dziewcze w ręce trzyma jakies karteczki to sruuu capłam i poszłam
|
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dobrze,że to nie były płyty tak jak myślałam na początku, bo mój TŻ chciał taką płytę z piosenkami Michaela i o mało co się nie pokłóciliśmy ![]() Nam te ulotki rozdawali każdemu po kolei, na siedzenia, w przerwie.
|
|
#2831 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Okej dziewczynki, ja spadam odebrać mój plakat
mam nadzieję,że jeszcze będą ![]() Będę wieczorek, see yaa
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny... zryła mi dzis beret piosenka "we've had enough" teledysku nie umiem ogladac, ale slucham tego dzisiaj juz kolejny raz.. siegnelam po slowa i przetlumaczyłam ja dla Was...
"Mamy juz dosc" Zabrano miłość młodemu życiu I nikt nie powiedział dlaczego jej kierunkiem było przyćmienie jeszcze jednej okrutnej zbrodni.. Naiwnie zapytała dlaczego? Dlaczego jej ojciec musiał zginąć? Zapytała ludzi w niebieskim jak to jest, że mozesz wybrac kto bedzie zył, a kto umrze? Czy Bog powiedział, że mogles zdecydowac Widziałes, ze nie uciekal i moj ojciec nie mial broni.. W srodku wsi Z dala od wielkiego lądu Okłamuja biednego chlopca z zepsutą zabawką zbyt młodego by zrozumiał Zbudzili go, ziemia sie trzesie jego ojciec łapie go za rękę krzycząc, płacząc jego żona umiera.. teraz pozostało mu to wytłumaczyć Naiwnie zapytał dlaczego jego matka musiała umrzeć? Po co ci żolnierze tutaj przyszli? jeśli są dla Pokoju, to dlaczego jest wojna? Czy Bog powiedział. ze oni mogli zdecydowac kto bedzie zył, a kto umrze? Wszystko co moja mama dotąd robiła to opiekowała się swoimi dziećmi Naiwnie stoimy i patrzymy jak ludzie tracą swoje zycia To tak wygląda, jakbyśmy nie mieli glosu Czas na nas, byśmy mieli wybor Tylko Bog moze decydowac, kto bedzie zyl, a kto umrze nic nie zrobimy, jesli nie podniesiemy glosu w jednosci Oni musza uslyszec to ode mnie Oni musza uslyszec to od Ciebie Oni musza uslyszec to od Nas Nie mozemy tego zniesc Mamy juz dosc.. Gleboko w mojej duszy, kochanie Gleboko w twojej duszy pozwol Bogu decydowac To zalezy ode mnie i wciaz zyje Oni musza to uslyszec od nas Mamy juz dosc.. ![]() Zryto mi dzis dogłebnie beret...
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2009-07-31 o 15:54 |
|
|
|
#2834 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny
![]() Melduję posłusznie, że 3 chusteczki zostały w kinie, zużyte na ryk ![]() W ogóle ta wyprawa do Poznania to była jakaś masakra... Jechałam z moją przyjaciółką Kasią. No i jedziemy, Bille Jean na full i bawimy się jak dzikusy w tym aucie, ona skacze po fotelu, ja odpierniczam tańce z kierownicą i nagle kurna zobaczyłam, że mi się dymi spod maski!!! No niech to szlag trafi, płyn w chłodnicy nam się zagotował No to z buta na stację po płyn do chłodnic (całe szczęście, że była blisko). Odczekałyśmy pół godziny (dobrze, że wyjechałyśmy wcześniej), wlałyśmy cały - auto ruszyło No i wlałyśmy to, znów poczekałyśmy chwilę (była 19:45 i ok 40km drogi przed nami Sam koncert... CUDO!! Michael wkłada w to tyle siły, na scenie zachowywał się jakby wciągnął kilo amfy i popił litrem kawy, naprawdę nie wiem, skąd ten człowiek miał tyle energii Koncert graniczył z przedstawieniem, był naprawdę cudowny, bardzo mi się podobała koncertowa wersja Thrillera Była świetna, te kościotrupy i maska, coś wspaniałego! Przy "Will you be there", "Heal the world" i "Earth song" się popłakałam, ale byłam na to przygotowana Nie myslałam, że wiara tak mdlała i ryczała na jego koncertach, nawet faceci! My by było szkoda pieniędzy na bilet, żeby zemdleć przy pierwszej piosence Przy paśmie teledysków wiara zaczęła wstawać, schodzić na dół i tańczyć pod ekranem Myślałam, że zaczną tańczyć przy "Beat it" jak w Sztokholmie, ale coś im nie wychodziło Żałuję, że nie było teledysku Samafaji i "Scream", ale i tak było cudooownieeee!! Cały czas śpiewałam, dlatego po wyjściu z kina tak mnie bolała głowa, że myslałam, że eksploduje... Aaa, i nie polecam wracać późno w nocy przy "In the closet" spać mi się przy tym chciało, musiałam przełączyć i skupić się na drodze AND THE WHOLE WORLD HAS TO ANSWER RIGHT NOW JUST TO TELL YOU ONCE AGAIN - WHO'S BAD?! Ps. WYCIELI ŁYDKĘ Z "BLOOD ON THE DANCE FLOOR" ![]() Dobra, idę nadrabiać
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie czy nie wiecie gdzie mogę kupić książkę Moonwalk bo cholera na allegro nie udaje mi sie wygrać żadnej aukcji
|
|
|
|
#2836 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z drugiej strony wiadomo- wtedy były inne czasy i niepełnosprawna kobieta z dziewiątką dzieci nie miała zbyt wielkiego wyboru. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Dangerous (early version)": ![]() ![]() nie znałam, właśnie poszukałam sobie na youtubie: http://www.youtube.com/watch?v=dHsfogg1OQM Ciekawe, nie powiem. Ale chyba jednak wolę ostateczną wersję. Jest bardziej mroczna. No i nie ma tego beatu przywodzącego od razu na myśl "Billie Jean". ![]() Mnie rozkładają na łopatki: "We've had enough", takie drapieżne, z pazurem: http://www.youtube.com/watch?v=nvjy6MQr6fE I "Fall again", które za każdym razem wyciska łzy: http://www.youtube.com/watch?v=nZHsL6C3awY A czuj to: http://www.youtube.com/watch?v=3CzDC...eature=related ![]() Cytat:
Cytat:
Kuponów na plakat mam dwa, bo psiapsióła mi oddała.
|
|||||||||
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
askawtn jakto wycięli łydkę?!
|
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, jutjuba obadam w domku
![]() ja tych utworkow nie znalam, w tamtych czasach mało majetna bylam, nie stac mnie bylo... leciałam na kasetach magnetofonowych, a teraz ponadrabiam wiec luss ![]() we've had enough bosssska, drapiezna jest-to fakt, choc jak dla mnie MJ w niej raczej spiewa z zalem i pretensja w glosie... wcale sie nie dziwie... ![]() a dangerous (early version) posluchaj sobie na sluchawkach najlepiej z mp3 Fall again wlasnie mi w uszach grzmi.. zaraz sie biore za tlumaczenie.. jakos te tlumaczenia z tekstowo mnie nie przekonuja..
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tu jeszcze ciekawe informacje: 15 września tego roku ukaże się książka autorstwa 75-letniego dziś Bruce'a Swediena In The Studio With Michael Jackson opowiadająca kulisy pracy obu panów przy wszystkich studyjnych krążkach Michaela począwszy od Off The Wall na Invincible kończąc. Na razie nie wiadomo czy książka będzie przełożona na język polski. Źródło: http://www.forum.mjpolishteam.pl/vie...=120435#120435 http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=5946 No i najważniejsze: nie jest to próba żerowania na Michaelu, bo zapowiedź tej pozycji pojawiła się jeszcze za Jego życia. ![]() Wzięli i hee hee. :P
|
|
|
|
|
#2840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tamtych czasach można było słuchać tylko to co było na płycie,ale za to dziś można wszystko słyszałam o jakimś filmie o majku,naręcił go jakiś clayton,czy cuś. szuklałam w necie,ale nie ma nic o majku,prócz tego co wcoraj znalazłam. ![]() Cytat:
głupia sytuacja,ale co mogłaś zrobić? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Margo, masz plakat Harry'ego Pottera?
![]() A co do łydki jestem oburzona |
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedzialam, ze łydka to czesc intymna ktora moga ogladac widzowie powyzej 21
|
|
#2845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie napisaneCytat:
fajne foty w srodku i opisy z poszczegolnych okresow jego zycia i lista wszystkich nagród ktore zdobyl w swojej karierze Pozniej moze cykne foty,to wam pokaze, teraz ide obiadek klepac
|
||
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na oryginały przyszedł czas później, koleżanki kupowały szmaty, cienie, kredki, szminki a ja ograniczałam się jedynie to tuszu, bo reszta szła na płytki. I przez to dzisiaj nie za dobrze umiem się cieniami malować. ![]() Kilkanaście lat później, gdy pracowałam w Niemczech, to dziwiłam się, jak to możliwe, że u nas CD kosztuje 60 zł a u nich są takie promocje, że można wyhaczyć płytkę po 2 Euro. Nie było łatwo, ale ile wspomnień. ![]() Co do 'early' Dangerous- muszę się z tym przespać, osłuchać. ![]() A Fall again... ja to widzę tak: Feels like a fire that burns in my heart Every single moment that we spend apart I need you around for every day to start I haven’t left you alone There’s something about you, I stare in your eyes And everything I’m looking for I seem to find All this time away is killing me inside I need your love in my life Jak ogień, który trawi moje serce Odczuwam każdy moment spędzony osobno Potrzebuję Cię obok, by zacząć każdy kolejny dzień Nie zostawiłem Cię samej Jest coś w Tobie, wzrok zatapiam w Twoich oczach I wydaję się w nich znajdywać wszystko, czego szukam Rozłąka mnie zabija Potrzebuję Twojej miłości w moim życiu I wanna spend time till it ends I wanna fall with you again Like we did when we first met I wanna fall with you again Chcę spędzić czas do jego końca Chcę utonąć znów w Tobie Tak, jak to było, gdy się poznaliśmy Chcę znów utonąć w Tobie We fought in a battle, nobody won And left ourselves a mountain to be overcome You can’t run away, the past is said and done I need us to carry on Stoczyliśmy bitwę, nikt nie wygrał Ale pozostawiliśmy sobie górę do pokonania Nie możesz uciec, przeszłości nie da się zmienić Potrzebuję nas, by dalej żyć (refren) You’ll try everything you never thought of before When you live, when you love, and you give them your all You can always give up some more Nothing means anything unless you’re here with me I can breathe, I can bleed, I can die in my sleep Cause you’re always there in my dreams Próbujesz wszystkiego, na co się wcześniej nie odważyłaś (o czym nie pomyślałaś) Kiedy żyjesz, kochasz i dajesz z siebie wszystko Zawsze możesz z czegoś zrezygnować To wszystko nic nie znaczy, jeśli nie jesteś ze mną Mogę oddychać, krwawić, umrzeć we śnie Ale Ty zawsze będziesz w moich snach Tłumaczenia na "tekstowie" są czasami zbyt dosłowne, zbyt słownikowe.
Edytowane przez anka1709 Czas edycji: 2009-07-31 o 16:42 |
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, za wsparcie
Staram się nie myśleć o tym kotku. Mam tylko nadzieję, że się nie męczy, że jeśli miał zdechnąć, to szybko i bezboleśnie... Wyrzucam sobie, że mogłam zacząć mocno hamować (ale obawiam się, że mogłabym stracić panowanie nad autem), ale liczyłam na to, że ten kot nie wpadnie mi pod koła, tylko zostanie na środku jezdni albo pobiegnie w drugą stronę. Trudno, stało się... Może uda mi się sobie to wybaczyć.Teraz zbijamy mojemu siostrzeńcowi temperaturę, bo cholerka miał już prawie 40 stopni. Wykąpałyśmy go i jest lepiej ![]() Jak tam projekty koszulek?
|
#2849 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może by mu się spodobało i już zawsze zabierałby mnie ze sobą na koncerty?? ![]() Cytat:
"Zdaje mi się, że widzę Majkela... gdzie? Przed oczyma duszy mojej" Mickiewicz w gruncie rzeczy wiedział o czym pisze Cytat:
![]() Cytat:
Same rzucają się pod koła, gdy chcą ze sobą skończyć (gdy są chore np) i to nie Twoja wina Cytat:
Cytat:
Ogarnia mnie niemoc i wku*wienie.
|
||||||||
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=zVcplZIynGo pięknie zrobione łączenia majka z koncertami. ten cudowny obrót -3:19.,jego uśmiech,zaduma na drzewie i namiastka koncertu. matk,myślałam,że mi przeszło,ale skąd.znów mam łzy w oczach. ![]() piękny tekst ....................... ......................... ......................... ......................... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

No to z buta na stację po płyn do chłodnic (całe szczęście, że była blisko). Odczekałyśmy pół godziny (dobrze, że wyjechałyśmy wcześniej), wlałyśmy cały - auto ruszyło
CUDO!! Michael wkłada w to tyle siły, na scenie zachowywał się jakby wciągnął kilo amfy i popił litrem kawy, naprawdę nie wiem, skąd ten człowiek miał tyle energii 
Pozniej moze cykne foty,to wam pokaze, teraz ide obiadek klepac