|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
ciniusiowa moze kanalik Ci sie zablokowal?? moze Nina nie sciagnela dobrze pokarmu, tzn nie ze wszystkich kanalikow. Mnie tak strasznie klulo wlasnie jak laktator nie sciagnal mi dobrze mleczka. Robily sie takie guzki i bol byl nie do zniesienia...a masz w tym miejscu gdzie boli zaczerwienione??
malutka jak cos znajdziesz w tej hurtowni fajnego to sie pochwal
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-08-02 o 11:32 |
|
|
|
#2012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
Cytat:
Tak więc Ninka dobrze pokarm ściąga, tylko źle chwyta czasem brodawkę no i te jej pleśniawki do mnie dotarły
|
||
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Rety jaki skwar...
![]() A moje dziecko cały dzień krzyczy na zmianę to z powodu kolki, to pleśniawek, to z gorąca... Ja wysiadam...
|
|
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie sie wstalam
Bylismy na weselu i sie super ubawilismy. Jasio byl pierwszy raz pod opieka mojej mamy i byl grzeczniutki...a ja tak sie martwilam, ze bedzie za nami tesknil![]() ![]() Zapomnialam Wam napisac, ze my juz jestesmy po chrzcie. Zrobilismy w kapliczce w szpitalu, czulam sie spokojniejsza, ze Jasio jest ochrzczony w chorobie. Ksiadz zrobil nam piekna, krotka ceremonie(na taka mialam pozwolenie lekarza) i bylo naprawde pieknie. Niespodzianke zrobili nam nasi przyjaciele, ktorzy stawili sie w calym skladzie, chociaz byli bo weselu naszych innych przyjaciol...nawet Panstwo mlodzi przyjechali...Czlowiek w takich chwilach widzi ilu ma kochajacych ludzi kolo siebie...och sie rozczulilam Malutka Gratuluje "brzuszkowania" Jasi o wlasnie dzis sam sie przekrecil na brzuszek, spodobalo mu sie i tak pare razy zrobil...ale pozniej sie juz zmeczyl i ledwo zipal![]() Aguska my tez kupilismy Malemu na chrzciny bawelniane wdzianko (tylko kamizelka byla sztuczna) zeby mozna bylo mu poznijej to jeszcze wykorzystac i bylo mu wygodniej Wklejam fotke z chrztu i dzisiejsza na lezaczku. |
|
|
|
#2015 |
|
Wtajemniczenie
|
Sashka
mam nadzieje ze przejdzie. im wiecej sie denerwuje ze bedzie bolec tym bardziej boli... ale dzis nie bolalo )Pakusia zauwazylam ze psychika bardzo wazna role w tym odgrywa, bo im bardziej boje sie ze bedzie bolec tym bardziej boli. a dzis prawie nie bolalo wiec mam nadzieje ze to przechodzi Cinusiowa Biedactwa jutro musi byc lepiej ![]() ![]() Superzabula Ja tez bylabym spokojniejsza A z Jasia przystojniak nie bedzie sie mogl odpedzic od przyszlych narzeczonych ![]() Ale tu pustki
|
#2016 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
U nas kolejny sukces, bo Dawidek dzisiaj przekręcił się z brzuszka na plecki dłużej trzeba było go usypiać niż on sam spał ![]() Cytat:
Cytat:
za naprawę wózkazapomniałam, że u Was tam niedługo zaczyna się pora deszczowa ![]() we wtorek przejdę się tam z mamą i jakby co to dam znać Cytat:
ad. 2 gratuluję chrzcin my Dawida też w kościele ochrzciliśmy z księdzem, ale tylko z wody, więc to taki chrzest na niby był a Wasz to taki normalny jak w kościele?ad. 3
|
|
#2017 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o takim sposobie nie słyszałam..ale zapisałam i zastosuje w razie "W"co do piersi.. mam teraz tak samo.. ale mi pomaga kompres z ciepłej pieluchy ) nie byłam z tym u lekarza.. tylko zadzwoniłam do położnej bo myślałam ze to zapalenie piersi.. ale ona mi powiedziała ze tak sie czasem dzieje jak dzidzia wyssa do samego końca pierś i wtedy ona tak kłuje i szczypie.. a czasem ma sie do tego uczucie "swistającego powietrza" w piersi..(jak siorbanie z rurki kiedy juz nie ma nic w szklance) i powiedziała mi zebym przygotowywała sobie przed kazdym karmieniem pieluche ciepłą (nie gorącą) i zaraz po odstawieniu Zuzki kładę delikatnie ciepłą pieluchę na pierś ,tak żeby brodawka tez była nią zakryta (nie od góry, tylko od przodu i od góry) i się rozluźniam jak tylo mogę.. i to naprawde mi pomaga..---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
właśnie mam przed oczami cyca związanego gumką do włosów.. ..ja tez karmie naprzemiennie..![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
nawet do karmienia ledwo oczy otwierała.. i jak te nasze maleństwa maja się dobrze czuć..
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Wtajemniczenie
|
kuroikaze
może rzeczywiście te bóle są na podłożu psychicznym ![]() Fionka mojemu Dawidowi te upały w ogóle nie służą
|
#2020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki juz duzy no i super z tymi chrzcinami, tak kameralnie, przeciez dla dziecka nie wazna jest impreza a wlasnie to ze jest ochrzczonyTy bidulko przeszlas w szpitalu z malym stres ciesze sie ze jestescie juz w domku. No i fajnie ze masz wkolo siebie bliskich na ktorych mozesz liczyc A stroj pieknyCytat:
![]() no i gratulacje dla Dawidka za taki wyczyn ![]()
|
|
#2021 | |
|
Raczkowanie
|
ahaaaa...
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
|
#2022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to jednak psychika... cale szczescie, teraz nic tylko sie nie denerwowac, nie myslec o tym czy bedzie bolec czy nie tylko rozebrac meza i do dziela Cytat:
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor kochaniutkie;*
niestety bez czytania bo teraz tak na szybko wpadam ale jutro doczytam ![]() tak wie widze ze wiekszosc bobaskow juz potrafi sie przekrecic moj niestety jeszcze tego nie zrobil ale jak ktos ma tyle tluszczyku to z pewnoscia nie latwo sie obracac hihi ![]() dzis sie przestraszylam.. zostawiam Bryana golego.. bosie strasznie poci a ze w domu byly pootwierane okna postanowilam go przykryc taka szmatka tak wiec zeszlam nachwilke do kuchni zeby nalozyc sobie obiad..i slysze dziwne dziwieki..poszlam do pokoju a tam moj maly urwis zalozyl sobie szmatke na glowe i nie mogl oddychac w dodatku byl tak przerazony ze jak mu to zdielam z twarzy to mial tak wielkie i przerazony oczy ze szok caly sie trzasl ze strachu a klatka piersiowa doslownie robila fale tak mi sie biedaczka zal zrobilo nawet na sekudne z oczu spuscic nie mozna takiego malucha heh.. ![]() za 5 dni cholerne kolejne szczepienia ..niecierpie ![]() od kiedy powinno sie dziecko przyzywczaiac do okreslonych por kapania..spania? moj maly usypia o 23.. i chodzby niewiadomo co sie dzialo to zawsze 22-23 dopiero zasypia.. ![]() meczy mnie to ![]() i nasteppne pytanie.. Czzy wasze piersi tez sa tak pozbawione jedrnosci? moje jak sa w miare puste to wygladaja brzydko pozbawionejedrnosci i wogole.. co tu zrobic..;/? kurokaize moze cie to zdziwi alee wlasnie wiekszosc kobiet po CC ma takie problemy.. nie wiem czemu moze jednak naprawde dziecko powinno sie urodzic sn wkoncu jestesmy do tego stworzone.. ..czytalam juz wiele na roznych forach i spootykalam sie z postami kobiet ktore odczuwaly duzy dyskomfort podczas przytulanek wlasnie z powodu bolu,krwawien.. a mialy CC ..;/
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-08-03 o 00:33 |
|
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
Poiglot my Malego praktycznie od poczatku przyzwyczailismy do stalej pory kapania i usypiania. Teraz od 19 mamy spokoj, maly budzi sie tylko na karmienie miedzy 22 a 23 i raz w nocy i zaraz zasypia
Chyba ze gdzies wychodzimy i nie zdazymy wrocic na kapanie to nie robimy problemu, a tak to staramy sie zeby to byla stala pora.Malutka tak, to byl normalny chrzest, jak w kosciele No, dziewczyny, az sie wzruszylam jak ich wszystkich zobaczylam w kapliczce
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-08-03 o 09:38 |
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczorajszy wieczór znowu był niestety ciężki, Aleks usnął dopiero koło 23 a tak to cały czas przesiedział na rękach u TŻ. Tak się biedulek męczył i jęczał, brzuszek musiał go porządnie boleć Na szczęście w nocy było już ok bo obawiałam się czy nie zacznie się od nowa. A jutro szczepienie brrrr.Kathi, no to w takim razie ciekawe jak to jest z tą laktozą mogę małego częściej przystawiać czy mu szkodzę...No tak, a z tymi pampkami to wcale się jakoś nie dziwię, to nie pierwszy produkt który różni się jakością na rynek wschodni i zachodni A cenowo pewnie nie...Kaalinaa, biedna malutka, mam nadzieję że problemy szybko miną Aguśka, no nieźle, żeby przespać własny poród Aleksowi nie da się nic podłożyć pod plecy bo i tak zaraz się przekręci Już się boję jutrzejszej wizyty u pediatry, główkę ma spłaszczoną na amen I teraz sobie jeszcze wkręcam że pewnie ma asymetrię, bo jak podnosi nóżki to zawsze kula się na boki, i jak leży na pleckach to też skrzywiony Komplecik bardzo ładny Malutka, ja bym też właśnie chciała pojeździć trochę z fotelikiem ale trochę się boję. Używacie daszka? Bo my jak raz założyliśmy do samochodu to Mycha całą drogę protestował A parasolka wystarczająco go osłoni? Bo w sumie jak nie pojeździmy tak trochę prze sierpień to później pewnie nie będzie już okazji...A co do noszenia przez tatę, całkiem możliwe że mały potrzebuje jego bliskości, w końcu u mnie wisi na cycku parę godzin na dobę a u taty tyle co właśnie na ramieniu...Gratulacje dla Dawida Cinusiowa, nigdy nie słyszałam o grzybicy ale pewnie wszystko jest możliwe. Trzymam kciuki żeby już nie bolały Superzabula, jak Jaś slicznie wyglądał na chrzcie super że możecie liczyć na przyjaciół Poiglot, biedaczek się wystraszył...Ty pewnie też |
|
|
|
#2026 |
|
Wtajemniczenie
|
Malutka gratuluje obrotów
teraz to juz musze sie nastawiac do tego pozytywnie, wierze ze przejdzie Selka ja tez sie zastanawialam jak Ty ta piers oznaczasz frotka ![]() Fionka o rany zartujesz Taka kapiel faktycznie przyniosi dzieciom ulge w takie upaly. ja naszczescie mam w domu troche chlodniej, bo to stary dom.tez bym sie napewno przestraszyla. Pakusia hihi jak narazie to czescej maz mnie rozbiera ![]() fajtycznie juz niedlugo u Was pora deszczowa nie lubie deszczu, wychodzic sie nie chce... mam nadzieje ze jakos uda Wam sie przefunkcjonowac bez tego wozka, bo bez sensu kupowac nowy skoro Kubus za chwile wyrosnie. Poiglot o rany tego Twojego nicponia to faktycznie nie mozna zostawic ani na chwilke dobrze ze nic takigo sie nie stalo. Piersi jak mam puste to tez mam brzydkie juz nie sa jedrne jak kiedys, do tego sa obwisle bardzo chcialabym wstawic sobie silikony po karmieniu ale mnie na to nie stac i pewnie nigdy nie bedzie. chyba juz ni eda sie piersi doprowadzic do stanu poprzedniego i nie ukrywam ze troche mnie to doluje ![]() a co do stalych por... to ja nie przyzwyczajalam. Tyle co do codziennej kapieli ok 19, pozniej zawsze Natan je i najczesciej idzie spac. (zdarza mu sie jeszcze pogadac czasem z godzine czy dwie ale rzadko) On sobie powoli sam ustala. wstaje kolo 5-6 je i znowu idzie spac najakis czas. Naprawde tyle kobiet po cc ma takie problemy? troche to nielogiczne bo przeciez dziecko nie przechodzilo tamtedy mam nadzieje ze przejdzie. juz pisalam Pakusi ze nastawiam sie pozytywnie.
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem po cc i mm problemy z przytulankami
Powiem Wam szczerze, że nie sprawiają mi żadnej przyjemności tylko ból
|
|
|
|
#2028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mam kasy na prywatnych lekarzy, bo Ninulki, kolki tyle mnie kosztowały... cała masa różnych rodzai leków, które nie pomogły, prywatne wizyty u lekarza, dojazdy, recepty, szczepienia... Ostatnio jestem spłukanaA to my podczas wycieczki nad jezioro Helensee w Niemczech. Nie myslcie, że jestem wariatka, że moje dziecko latem w grubym swetrze, ale to już był wieczór, a nad wodą chłodno Ninuli było:
|
||
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
cinusiowa piekne zdjecie slicznoe wygladacie;*
![]() kurokaize znalazlam taka strone jak dbac o piersi http://www.kobieta.pl/uroda/twarz-i-...piekne-piersi/ mam nadzieje ze to pomoze.. tez bym chciala powiekszyc i upeikszyc swoje piersi.. ale zaduzy koszt moze kiedy bedzie mnie na to stac.. chociaz watpie ![]() ![]() selka wiec tez masz taki problem;/ naprawde dziwne ja takiego nie mam i rodzilam SN widocznie lepsze Sn od CC gosik wspolczuje szczepien.. ja tez mam w piatek i sie juz stresuje niecierpie tego..potem latam z remometrem i sprawdzam temp. synusia i sie tylko obawiam supeerzabula to ja chyba od dzis tez zaczynam chcialabym zeby szedl spac o 21.. o 19-19;30 go wykapie ,nakaermie i mam nadzieje ze usnie.. wklejam zdjecia karuzelki nowej bo tamta ja zepsulam hehe i maty mata tak jak mowilam rowniez firmy mamas& papas kupiona w uzywanym sklepie kazda zabawka i ta wiszaca i ta na spodzie maty wydaje dziwieki i sa tam dwa lusterka.. jedno wisi drugie na dole![]() takze super hihi niezla fucha kakakaka.jpg kakakakaka.jpg mataa.jpg mataaa.jpg
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna mata - ja też taką chcę
Co do pory kąpieli i chodzenia spać, to moją Ninulę zawsze kąpię w okolicach 21-22, tak aby było to zaraz przed karmieniem. Po kapieli od razu karmię, potem chwila przytulanek z córeczkę, aby wiedziała, że mamusia kocha i spanko Zasypia już sama w łóżeczku |
|
|
|
#2031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poiglot dzięki za linka dotyczącego pielęgnacji piersi, sprobuje stosowac te rady. Mata super, ale jestem zakochana w karuzelce! Mam ochotę Ci ją zabrać Jest boska!Malutka - gratulacje dla synka, super że się obrócił. Mój jeszcze na to nie wpadł i nie zapowiada się aby w najbliższym czasie wpadł ![]() Co do szczepień, też nienawidzę. Po Naszych ostatnich problemach ze szczepieniem to jestem cała mokra na myśl o następnych. Pół biedy te w 4 miesiącu życia (6w1 + rotawirusy). Najbardziej przeraża mnie kolejne (6w1+pneumokoki+rotawirus y), W Irlandii mają taki program szczepień. Jak mały źle zniósł 2 szczepienia jednocześnie, to boję się pomyśleć co to będzie się działo przy 3! Jedyny plus taki, że nie muszę nic płacić za te szczepionki, ani za skojarzone, ani za pneumokoki i rotawirusy, jak piszecie ile to w Polsce kosztuje to łapię się za głowę. |
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się pomaga dziecku zrobić kupkę metodą z termometrem, to szybko ta kupka wychodzi? Po kilku minutach, natychmiast, czy p kilku godzinach? Jak to jest?
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Co do cycków to ja się też boję jak będą wygladały po zakończeniu karmienia
A propos, czy karmienie ma w końcu na nie wpływ czy nie, bo czytam sprzeczne opinie Echhh na silikony też mnie nie stać i obawiam się że zostaną mi dwie obwisłe skórki Ale pewnie gdybym nie karmiła byłoby to samo...Cinusiowa, pięknie wyglądacie z Ninką Poiglot, super jest ta mata, też bym taką chciała ale już miejsca nie mam ![]() Heksa, Aleks jutro ma drugie szczepienia (koniec 3 miesiąca) i to będzie właśnie 6 w 1, pneumokoki i rotawirusy. U Was są później? Ja się już boję, zastanawiam się czy nie dać mu jutro tylko 6 w 1 i pneumokoków a rotawirusa za tydzień. Popytam jutro w przychodni... |
|
|
|
#2034 |
|
Wtajemniczenie
|
Faaaak, pomyliłam się. Nie Rotawirusy a meningokogi
U Nas w 2 miesiącu jest 6w1 +pneumokoki W 4 miesiącu 6w1 + meningokoki W 6 miesiącu 6w1 +pneumokoki +meningokoki Tutaj nie szczepią przeciwko rotawirusom, muszę się tym zainteresować |
|
|
|
#2035 |
|
Wtajemniczenie
|
Poiglot dzieki za stornke poczytam
![]() a czy Brayan dłubie w nosie? hehe ![]() fajne kurczaczki na karuzeli ![]() o widzisz Ty masz jeszcze mysl ze moze kiedys... ja to wiem ze 14 tys napewno bedzie mi szkoda (o ile bede kiedys miec tyle kasy...) Heksa ja po schudnieciu przed ciaza mialam piersi ktore w koncu mi sie podobaly. a teraz powinnam nosic rozmiar 65 E. nasza polska rozmiarowka jest tragiczna wiec nosze 75D. nie chce miec duzych piersi wlasnie ze wzgledu na to ze pozniej robia sie obwisle... a mniejsze to moglam ubierac w topy... ![]() Cinusiowa natychmiast Gosikk Karmienie ma wplyw na piersi juz teraz jak wkladam pod piers olowek to go trzyma... czyli sa obwisle...
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Heksa, a nie, to my meningokoki będziemy mieć dopiero w 2 roku życia, tak sponsoruje miasto
Kuroikaze, buuu a ja się zawsze pocieszam że karmienie nie szkodzi Ale fakt, Mycha tak zawsze wyciąąąga i ja na zmianę mam większą raz jedną raz drugą. Ołówek mi na razie wypada (właśnie sprawdziłam ) ale ja mam w tej chwili takie naciągane C więc nie takie duże...No ale jak skończę karmić to pewnie będzie odpowiednio gorzej, a chciałabym karmić najdłużej jak dam radę Przecież nie odmówię Mysiakowi, ale obwisłych cycków też nie chcę |
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkładałam jej termometr na kilka chwil 3 razy, potem jeździłam nim przy odbycie bo tak mi też podpowiadała lekarka, jeśli bym się bała wkładać... i nic![]() Włożyłam teraz czopek 40 minut temu i kupy nie widzę ![]() Niby po czopku max. po 60 minutach powinna wyjść, tak już nam kiedyś, kiedyś wyszła, bo raz tak robiłam, ale nic... ![]() Na szczęście chociaż Ninusia usnęła i nie płacze ![]() ehh... ciężkie jest to macierzyństwo ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Gosikk był już listonosz ?? Doszły ode mnie kropelki ?
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Ja tylko przelotem z pytankiem do Pakusi i Heksy ![]() Dziewczyny i jak, spotykamy się w środę? Bo z tego co pamiętam to ten dzień odpowiadał Pakusi, no i mi też pasuje. A Tobie Asiu?
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja co prawda cwiczylam jazde autkiem i bylo swietnie, ale parkowanie to porazka!!! wogole nie wiem jak ta krowa parkowac!!! ale zrobie slodkie oczka, obiecam mu troszke seksiku i sie zgodzi ![]() wiecie jaka ze mnie poszlam na drobne zakupki (Heksia ) i pomyslalam ze wydrukuje sobie zdjecia Kuby dla rodzinki, bo babcia mnie prosila o jakies itd. no wiec wkladam karte pamieci, wybieram i edytuje zdjecia... drukuje paragon... wyciagam go i ide zaplacic... gosc mowi ze za 15 min... no wiec ide polazic po sklepach... wrocilam, odebralam zdjecia poszlam do domku... kupilam misia kubie (tygryska ) i siegam po aparat, zrobic zdjecie a tu
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Bryan nie dlubie w nosie chociaz rzeczywiscie to tak wyszlo wogole jakos powyginany wyszedl na tym zdjeciu ale akurat cos tam sobie zrobil hehe ale wiadomo nie chodzi o Bryana tylko o mate zazdroszcze ze sie spotykacie ja tez chce.. dziewczyny jakby ktoras z was byla w Lodnynie zapraszam do siebie! hyhy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

Tak więc Ninka dobrze pokarm ściąga, tylko źle chwyta czasem brodawkę no i te jej pleśniawki do mnie dotarły

Bylismy na weselu i sie super ubawilismy. Jasio byl pierwszy raz pod opieka mojej mamy i byl grzeczniutki...a ja tak sie martwilam, ze bedzie za nami tesknil
)
za naprawę wózka
Polecam tą metodę
właśnie mam przed oczami cyca związanego gumką do włosów..

Zabki