|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
![]() 2) Ty spróbuj do tego wcinać jabłka.. 3) ja mam 5kg na plusie.. i przez to muszę mieć większe ciuchy, żeby nic nie wyciekało.... ..ja robie brzuszki i smaruje sie "kremem modelującym sylwetkę z avonu " poprzednio byłam z niego baardzo zadowolona, a teraz ..jest moim zbawieniem.. aha.. i piersi tez smaruje tyle że kremem nivea (tym dla dzieci "nutri sensitive") żeby nie były suche i zwiotczałe.. i wszystkie "zabiegi upiekszające" robię wieczorem ..po karmieniu.. oddaje Zuzkę Tz-towi i mam czas dla siebie.. ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- płatkami kosmetycznymi zamoczonymi w przegotowanej wodzie ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
nie raz podczas karmienia.. eh..2) ja karmie na żądanie.. średnio co godzine.. ale to w upały.. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
nie raz jej zmieniłam pampersiaka a ona po minucie z uśmiechem na ustach puszcza takiego bąka z kupą że aż się sama wzdrygnie..
|
|
#1982 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
Cytat:
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Tęskni mi się do zaglądania do Was ale u mnie na razie graniczy to z cudem. Mała ma problemy z brzuszkiem i cały dzień walczymy z kupką i bączkiem ja już padam na twarz bo ona przez to wcale nie śpi Ja mam na masę mleka aż mi cieknie strumieniami więc przypuszczam, że Kalinki jelitka nie nadążają z przemianą tego a je dużo i chętnie tylko, że zaraz po jedzeniu płacze. Próbowałam infacolu i teraz biogaię chcę zobaczyć, trochę pomaga kąpiel i układanie na brzuszku ale to tylko na moment. Aż mi się serce kraje jak ona tak cierpi ![]() U mnie oki o porodzie zapomniałam 2 tyg. po nim i już wszystko ze mną jest oki. Prawie nie krwawię tylko lekkie plamienie także wkładka starcza. Na plusie mam do zrzucenia 4 kg ale chyba pójdzie szybko bo nie mam kiedy zjeść (ja nawet nie mam kiedy się wysikać )Kocham tego mojego szkraba ale nie wiedziałam, że macierzyństwo jest takie ciężkie...
|
|
#1984 | |
|
Raczkowanie
|
ja ich używam i jestem bardzo zadowolona, 64 sztuki za około 40zł..
chyba najbardziej mokre ze wszystkich chusteczek na rynku.. są za niecałe 5zł a jest ich 72 sztuki.. moja niunia od kąd ich używam nie miała ani raz odparzonej pupci.---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
ale dzieki połoznej sobie poradziłam..
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
![]() U nas wszystko ok, Filipek daje dalej popalic mamusi jak tylko jestesmy sami z domku ale juz mu sie normuje spowrotem jedzonko i troszke sie uspokoil w tym calym skoku rozwojowym. Jutro jedziemy z mama kupic stroj na chrzciny. I nie kupuje garniturku poniewaz nie podobaja mi sie takie ciuszki na dziecku malutkim. Znalazlam na pasazu w plejadzie w takim sklepie dla dzieci biale eleganckie spioszki welurowe z satynowymi bialymi paskami ozdobnymi, do tego kupie biale body, bluzeczke z dlugim tez welurkowa i czapusie taka na chrzciny. Piszecie o roznych pieluszkach. Ja przetestowalam Pampersy, Bella Happy i Huggiesy. I najbardziej odpowiadaja mi pampersy jednak, sa miekkie a tamte sa sztywniejsze. Jednak kiedy mialam malego pieluszkowac te Bella Happy byly lepsze bo sa szersze w kroku i lepiej odwodzily mu nozki. W pampersach lepiej tez czuc ten zel jak sa osisiane. ![]() Jesli chodzi o pielegnacje malego to buzke myje mu przegotowana woda i smaruje oliwa z oliwek. Do kapieli uzywam mydelka Nivea a skore natluszczam oliwa z oliewek, jest bardzo tlusta ale Filip ma cudna skore zadnych krostek, gladziutka naprawde mu sie poprawila po tej oliwie z oliwek. Do pupy tez stosujemy tylko oliwe. Zadnych odparzen ani razu zadnych zaczerwienien. Moge naprawde polecic. Wczesniej gdy uzywalam roznych kosmetkow jak oliwki z Nivea czy plynu do kapieli z Oilatum maly ciagle mial jakies krostki a teraz jest super ![]() malutka no moj Filip tez juz nie lubi w gondoli jezdzic, chociaz poratowala mnie ta zawieszka do wozka i przynajmniej jak sie obudzi to nie placze od razu a najpierw wpatruje sie w wiszace zabaweczki co do spacerowki, kupilam sobie bo mialam wozek gleboki od brata i jest dosc fajna bo 4-stopniowa regulacja siedziska i do pozycji lezacej sie rozklada, jednak jeszcze Filip musi urosnac do tego woziorka, no gdzies z 2 miesiace bo zapiecie szelek ma zamiast na brzuszku to na kroczku a bez pasow to nie moglby jezdzic bo by wypadl, wiec pozostaje na razie wyciaganie go tez z wozka i czesc spacerku na raczkachania jak Filip byl maly tez spal w woziorku do czasu az sie zatrzymywalam, wtedy sie krecil a teraz to nawet jak jade to jak mu cos nie pasuje, budzi sie i wyraza jasno swoje potrzeby ![]() Czytalam to co wkleilas na temat karmienia piersia. Bardzo fajne, madre i przydatne rzeczy ale jednak nie u wszystkich dzieci nie wszystkie te metody sie sprawdzaja...np smyranie mojego synka po brodzie, szyjce, policzkach nic nie dawalo na poczatku jak go przystawialam do piersi, spal jak susel, nawet przebieranie pieluszki rzadko go rozbudzalo, to byl taki leniuszek i spioszek, on przespal nawet porod, tak powiedzial lekarz... naprawde jak go wyjeli to spal hhihihi Nie plakal, oddychal ale spal ;] Odnosnie kapturkow, sprawdzilam, nam nic nie pomogly. Maly nie umial uchwycic ich, ksztusil sie, masakra![]() marika ale dziecko tez teraz piastki wklada do buzi bo usteczkami poznaje swiat takze nie musi byc glodny. Ja tez myslalam wczesniej jak wkladal raczki do buzi ze glodny, ale zauwazylam ze od jakiegos czasu inaczej te piasteczki zjada jak jest glodnyNo a jak jest dziecko marudne to rzeczywiscie mnie tez wtedy bardzo przeraza macierzynstwo, bo inaczej sobie to wyobrazalam no ale mimo tych trudow jest piekne prawda?![]() gosik hihii przepraszam ze sie smieje, ale jak czytalm o walkach podczas jedzenia to jakbym czytala o swoim dziecku tez w nocy pieknie zjada wszystko spokojnie a w dzien szalenstwo, darcie, wyrywanie cycka, krecenie, wiercenie i trzeba mu przerwac jedzenie na jakis czas bo nie da sie go karmic normalnie.. Małgosiu nie masz sie co martwic chyba wszystkie male malpki w tymwieku tak cyrkuja A odnosnie kladzenia na boczek. Ja ukladam go na bok ale tak ze bardziej jest na pleckach niz na boku czyli lekko go rotuje na bok i podkladam pod plecki cos zeby sie nie przekrecal na plecki choc on po jakims czasie sam obraca sie na plecy.Aleks jest karmiony piersia wiec na pewno dlatego nie lyka tyle powietrze co dzieciaczki karmione butla i dlatego nie ulewa. Moj ulewa i czasem wymiotuje dlatego, ze jak go biore do odbicia to tez jest cyrkowanie i krecenie i wtedy chlus bo nie umie spokojnie ulezec mi na ramieniu, no chyba ze jest spiacy wtedy ladnie usypia i ladnie mu sie odbija ![]() kuroikaze widze ze Was tez dopadl skok rozwojowy hihi ale my mamy jazde z tymi naszymi malpkami malymi Moj niby je co 3 godziny, ale on sobie tak porcjuje jedzenie ze praktycznie to je caly czas bo nie potrafi calej porcji zjesc od razu tylko zje czesc mleka potem za jakis czas nastepna czesc potem zasnie na 5 minut i znow sie domaga i wypija np az 5 lub 10 ml a za godzine zaczyna sie nastepna pora jedzenia i czasem to juz wysiadam fizycznie przy nim A co do zlych odczytow marudzenia dziecka, to tez tak nie raz mam. On placze to ja mu mleko a on dalej placze wiec znaczy ze chce mu sie spac wiec smoka mu daje i juz wiem o co chodzi I tez nie raz wpychalam mu smoka bo myslalam ze chce a tez sie okazywalo ze nie o to mu chodzilo, no ale uczymy sie na swoich bledach![]() Jesli chodzi o dziwny bol przy przytulankach tez to mam, nawet jak sie podjaram i pomysle o przytulankach to czesto tam gdzie peklam w srodku przy proodzie mnie boli.. Ale zgodze sie z poiglot jesli przy samym starcie Cie boli to znaczy ze za malo nawilzenia.Cassandra buzke tzn jame ustna malego pedzluje gazikiem nasaczonym aphtinem wczensiej ten gazik zawijam na palec. A moj tz woda przegotowana, weic ma na zmiane A buzke przemywam 3 razy dz woda przegotowana i smaruje oliwa z oliwek, ma sliczna skore zadnych krostek gladziutka. A z poczatku kiedy mylam mu zwykla woda z kranu mial duzo krostek.sashka buziaczki dla Kubusia z okazji 3 miesiecy Moj Filip jest mlodszy od Twojego Kubusia bo ma 2,5 m-ca ale tez nie obraca sie jeszcze z brzuszka na plecki i w pozycji na brzuszku tez sobie nie radzi tak dobrze, unosi gloweczke ale na chwile i lubi tylko w jedna strone miec ja obrocona nie chce cholera jedna na druga strone przelozyc mimo iz go pobudzam zabawkami. Ale mysle ze nie masz sie co martwic kazde dziecko rozwija sie w innym tempie i jedno moze szybciej rozwijac sie pod wzgledem motoryki a inne np pod wzgledem mowypoiglot zdjecia slodkie jak zawsze z reszta ![]() superzabula dobrze ze jestescie juz domku szkoda pokarmu no ale stres tak wplywa na laktacje. Najwazniejsze ze maly juz lepiejDidi przesliczne zdjecia ![]() Małgosiu ja mam jeszcze 3 kg na plusie ![]() kaalina dobrze ze u Was jakos leci
|
#1986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Nina ma dzisiaj za sobą pierwsze szczepienie. Wzięliśmy szczepionkę 5w1 + dodatkowo dzisiaj była także żółtaczka. Ryk był straszny, ale potem się uspokoiła i było ok. Wieczorkiem troszkę miała drobnej gorączki więc podałam jej syropek Paracetamol i juz było git. Marudząca się zrobiła tyko, gdy doskwierały jej pleśniawki. Po tym Apthin to cholerstwo znowu wyszło. Ninka machała języczkiem jak szalona tak jej dokuczało. Ale lekarz przepisał nam cos innego... - NYSTATYNA i to mam podawać jej 4 razy dziennie. Oby coś dało...Cytat:
One jako jedyne są nasączone jakimś balsamem i skóra potem jego "pragnie"...:confused :Poza tym dzisiaj kupiłam Huggiesy Newborn, a wcześniej miałam Huggiesy Classic i między nimi także jest kolosalna różnica jeśli chodzi o jakość i grubość A niby ta sama firma Newborn są cieńsze, miękksze i mają gumkę, a Cassic nieCytat:
Bardzo jest przez nie niespokojna i ciągle buziulką rusza![]() 2) Mnie też bardzo bolało i teraz cały czas warczę przez to na Tż jak tylko się zbliża i coś zaczyna Kurde nie wiem co jestEdytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-07-31 o 22:12 |
||
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny widze ze nie tylko ja mam taki problem z tym bolem
![]() raczej nie jest to wina nawilzenia bo nawilzamy i mnie i jego, czuje jakby mnie tam obcieral o cos... i najdziwniejsze jest to ze mialam cesarke... czyli maly nie przechodzil tamtedy... Poiglot wiecej zdjec Didi Sliczne masz pociechy moze faktycznie ten bol przejdzie... Heksa mnie boli zaraz za wejsciem, czuje jakby mnie tam cos obcieralo... Fionka to musial byc cudny widok Kalina mam nadzieje ze szybko pozbedziecie sie problemow brzuszkowych, wiele z nas z tym walczy/walczylo Agusia czyli praktycznie je caly dzien... Fajny stroj na chrzciny tez mi sie podobaja takie zwykle niezwykle (jak na chrzciny). Ja mam co prawda w domu wlasni etaki garniturek ale szczerze mowiac srednio mi sie widzi... Najsmiesniejsze jest to ze nie rodzilam naturalnie.... Slicznie wygladacie Cinusiowa biedna Ninka, podobno dzieciom to bardzo dokucza mam nadzieje ze szybko Wam pomoze ten specyfik.tez juz nie wiem co jest. i chyba przejde sie do gina (innego niz moj)...bo jak sobie pomysle to tez mi sie odechciewa a juz wogole nie chce robic ochoty mezowi zeby pozniej mu powiedziec "wiesz co boli, nie mozemy" Magducha widze |Cie
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2009-07-31 o 22:39 |
|
|
|
#1988 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wole jezdzic z Kuba bo on aniolek w sklepach a ja moge sobie spokojnie wybrac co potrzebuje ![]() PIEKNE ZDJECIA!!! zwlaszcza to pierwsze! dwa anioleczki... buziaczki dla nich ![]() Cytat:
jak dla mnie... teraz juz wszystko sie stabilizuje... juz umiem wyczuc czego Kuba potrzebuje i jak go szybko uspokoic... jeszcze chwilka i brzuszek zacznie pracowac jak powinien i trudne chwile sie skoncza wszystko trzeba przezyc ... a nagroda za taki trud bedzie WIELKA Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() moze masz jakas infekcje??? no nie wiem... moze na tle nerwowym tak sie dzieje... skoro mialas cesarke to nie powinno Cie bolec
|
|
#1989 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Dawidek dzisiaj na spacerku był w foteliku wpiętym do stelaża i jak na razie to działa, bo był spokojny i się rozglądał dookoła Dziękuję Wam za odpowiedzi w sprawie ilości pieluszek Cytat:
ad. 2 przeżyłaś poród to przeżyjesz wszystko inne ![]() Cytat:
najważniejsze, że u któregoś z Was się uspokaja ad. 2 Dawid za każdym razem jak zmieniam mu pieluszkę to ma mokro, czasami nawet bardzo mokro średnio co miesiąc Cytat:
dla Matiego, że tak ładnie się spisuje jako starszy bratad. 2 mam teraz identycznie jak Ty jeżeli o rozmiar ubrań ad. 3 chyba wypróbuję Twój sposób Superzabula bardzo się cieszę, że już jesteście z Jasiem w domciu trzymam za pomyślne wiadomości z wizyt u neurologaAnia a może spróbuj dalej sczesywać ciemieniuchę Kuroikaze może to stres albo tak jak piszą dziewczyny mało nawilżenia ![]() Małgosia co to mojej wagi to cały czas zostało mi coś ok. 4 kg, chociaż ubył mi 1 cm w brzusiu Didi słodkie dzieciaczki masz i od razu widać, że to rodzeństwo Kalina fajnie, że się odezwałaś i współczuję problemów brzuszkowych Agusia mi też nie pasuje garniturek do chrztu dla takiego maleństwa, nie wygląda to za wygodnie dla dziecka. To co Ty wybrałaś mi się podoba. Udanych zakupów. My chrzciny robimy tydzień po Was. A z Filipkiem jak zwykle ślicznie się prezentujecie. Ciniusiowa oby ten nowy lek pomógł Nince
Edytowane przez malutka_24 Czas edycji: 2009-07-31 o 23:22 |
|||
|
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co tych huggiesow to nie wiedzialam, ze jest taka roznica. Cytat:
nie podoba mi sie garniturek bo sama np w 30-stopniowy upal nie chcialabym byc ubrana w cos takiego no i tez bym plakala i darla sie jakby mi cos takiego wlozyli, nie dosc ze niewygodne to jeszcze nieprzewiewne. No ale jesli Ty juz masz taki garniturek to musisz zalozyc a najwyzej mozesz Natanka pozniej przebrac A z tym bolem, to ciekawe skad on u Ciebie jest ![]() a tam u Was jakie sa stroje na chrzciny?? ![]() Cytat:
![]() a jak widze takie malenstwa w garniturkach to zal mi tych dzieci, wydaje mi sie, ze bardziej jest to dla rodzicow i dla gosci.
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie schodzilam kilka sklepow i nie ma
jak nie znajde tutaj to w Pl kupie
|
#1993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Ale tutaj pusto no, ale na dworze jest ładnie, więc wszyscy na powietrzu Cytat:
ale z mamą widziałyśmy taki fajny komplecik z kamizeleczką cieniutki za 85 zł biały i chyba na ten się zdecydujemy
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
malutka ja małego ubrałam w biały spioszek i białe body i biała czapkę
ja zast sie czy pod koniec miesiąca nie kupie małemu kubka niekapka takiego od 3 miesiąca po 20 sierpnia mamy 2 szczepienia na rotawirusy i 5w1 jestem ciekawa kiedy beda inne szczepieniaja małemu przemywa woda z emolium ![]() a co do pieluch Huggisy są najlepsze tylko ciężko je dostać Chusteczki wszystkie sa dobre ost kupiłam jakieś tesco sa z plastikowym zamknieciem ale jeszcze nie testowalam.Teraz testuje happy i sa ok
|
|
|
|
#1995 |
|
Rozeznanie
|
Dzien doberek mamuski
Tak przelotem wpadam. Dziekuje Wam za odpowiedzi odnosnego tego podnoszenia glowki i przewrotow, za opinie moich zdjec na N-K oraz zyczonek dla Kubusia Kubus na szczescie po tym bebilonie pepti od dwoch dni zaczal robic zolciutkie kupki takie same gdy karmilam go piersia. Tak robil kupke z wielkim bolem i na dodatek zielona raz na trzy dni, a teraz z usmiechem na twarzy nawet do trzech razy dziennie Wiec spoko, problemy brzuszkowe minelyBylismy na spacerku... piekna pogoda. Jutro wybieramy sie do siostry Tzta ( ta co w zeszlym tygodnia brala slub Superzabula bardzo sie ciesze, ze jestescie z Jasienkiem w domku Ciniusiowa moj maly tez mial plesniawki akurat jak bylismy z szpitalu, dostal wtedy antybiotyk Nystatyne czy jakos tak Po kilku dniach sladu po plesniawkach nie byloKuroikaze tez mialam na poczatku problemy z przytulankami, strasznie mnie bolalo. Czulam sie jak dziewica Zdziwilo mnie to, bo po cesarce nie powinno sie miec takich problemow. Ale z czasem ten dyskomfort minal. Mi sie wydaje, ze na to tez ma wplyw karmienie piersia. Gdzies czytalam ze prolaktyna zmiejsza libido i sprawia ze pochwa jest sucha. Pakusia widze ze jestem tak samo przewrazliwiona jak Ty na punkcie zostawiania malego z kims w domu . W zeszlym tygodniu jak bylismy na tym weselu to myslalam ze oszaleje . Co godzine dzwonilam do domku i sie pytalam co z malym. A moja mama powiedziala ze nastepnego telefonu juz nie odbierze, ze mam sie bawic i juz Kalina mam nadzieje, ze szybciutko mina problemy brzuszkowe coreczce Casandra ja uzywam pieluch z biedronki DADA, kupilam tak na probe i powiem Ci ze jestem zadowolona nawet bardziej niz z Hagisow Aguska to w takim razie czekamy na zdjecia z chrzcin Filipka. Powiem Ci, ze mi sie podobaja te garniturki, sa urocze. Jak Kubus bedzie chrzczony to kupimy mu taki garniturek Ja testowalam pieluchy z pampersa. Sa fajne, tylko trojki cos mi sie nie odpowiadaly Wiec kupilam hagisy premium tez jakos mi nie pasowaly, wystarczylo ze Kubus mial bardziej nasiusiane to pielucha byla bardzo wilgotna i ubranko tez. Teraz testuje z biedronki DADA jak narazie spoko, jestem zadowolonaJezeli chodzi o chusteczki pampera najlepsze, ale w tym zielonym opakowaniu. Hagisy masakra sa jakies twarde i suche. Z dzidziusia sa ok ladnie pupke wycieraja.Z baby dream nie sa zle, jak dla mnie troche za suche. Ale najbardziej odpowiadaja mi te z biedronki Dada, sa super. Bardzo wilgotne i fajnie pupcie wycieraja z kupki Nic mamuski, musze Milej wieczorku Kochane
|
#1996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie pieluch to my na razie stosujemy 3 Pampersa i na razie są ok, a chusteczki mamy Happy i Huggies i też są ok.
Cytat:
![]() ad. 2 nawet nie wiedziałam, że takie kubki są już od 3 miesiąca ![]() Cytat:
ad. 2 miłego oglądania
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka niestety nie mam żadnego zdjęcia
tutaj aukcje kubka ![]() ja nie kupiłam ubranka bo to koszt ok 80zł a na jeden raz bez sensu a śpioszek zawsze się przyda http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=699794358 |
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
co do pieluszek my sobie chwalimy huggisy albo pampersy, pampesy mieksze w dotyku ale mi nie raz przeciekly a huggisy nie
![]() co do husteczek to probowalam wszystkich prawie... pampresy sensitiv uzywalismy przez pierwszy miesiac bo sa delikatne, ale szczerze powiem ze ich zapach mnie obrzydza... zwlaszcza jak Kuba kupcie zrobi to ten zapach sie miesza z zapachem kupci i ja wytrzymac nie moge... pozatym malo wilgotne te sensitiv i przy kupci uzywalam wody przegotowanej a dopiero pozniej wycieralam "do sucha" Kubusia.... huggisy wilgotne i maja fajny zapach (te aloesowe) ale strasznie sztywne... no ale fajnie kupcie scieraja... z tesco testowalam te zamykane zielone i niebieskie i powiem ze fajne chyba tylko ze wzgledu na to zamkniecie, bardzo poreczne zapach taki sobie w zielonych ... ale nie zbyt wilgotne....w sumie uzywam jakie mi tz kupi ja jestem zalamana... wozek mi sie rozwalil!!!!!!!!!!! ladna pogoda za oknem a tu taka
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Pakusia a Ty masz nowy wózek ? jak to to zareklamuj go
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie... mam od znajomej... i tym bardziej mi glupio, bo jak to mozliwe ze sie zepsul??? tak jakby pod ciezarem sie zlalamo... ale bez przesady Kuba wazy 6 kg... to nie mozliwe
![]() na szczescie jedziemy za tydzien do PL i tam bedziemy miec wozek po mojej siostrze, wiec nnie trzeba brac... ale jak wrocimy to trzeba cos wymyslic
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
raczej wózek już był zapusty i teraz kompletnie nawalił wózki są do 15kg.
ja jeszcze trochę i będę gondole sprzedawać bo mały już ma mało miejsca
|
|
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
![]() Zakupy dla Filipka na chrzciny udane ![]() Komplecik ktory wkleilam jest z weluru, zaplacilam za niego 69 zl wiec nie tak sporo, do tego dokupilam jeszcze body biale gdyby bylo bardzo goraco i wtedy ubiore go w body i spioszki A spioszki i bluzeczke wykorzystam jeszcze pozniej, odpruje tylko te ozdoby ![]() Cytat:
bo ja kupilam wlasnie ten komplecik w takim sklepie na pasazu w plejadzie a sklep sie nazywa: Exclusive Baby...moze jest u Ciebie gdzies taki sklep? widzialam tam tez takie cos co Ty opisalas, komplecik z kamizelka cienki tez bardzo ladnie to wyglada ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Normalnie nie mogę uwierzyć, ale Dawid dzisiaj przekręcił się z plecków na brzuszek
ale liczy się sam fakt ![]() Wygląda na to, że na spacerki będziemy jeździć w foteliku, bo Dawidowi to się bardziej podoba niż jazda w gondoli. Dzisiaj np jak byliśmy przed kąpielą na drugim spacerze to nie spał i rozglądał się na wszystkie strony, a najważniejsze, że nie płakał czyli mniej kg do dźwigania dla mnie ![]() Cytat:
![]() ad. 2 fajny ten kubeczek ![]() Cytat:
ad. 2 sklepu jako takiego to u nas nie ma, ale znalazłam hurtownię, która współpracuje z Exclusive Baby, w poniedziałek się chyba tam przejdę, mam nawet blisko
|
|
#2004 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny slyszalyscie o kolysankach prenatalnych? Dzis kupilam
Slychac bicie serca i szum wod plodowych Poczujmy smak dziecinstwa ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2005 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jestem zla ![]() Cytat:
ciekawa jestem czy dziala to na dzieciaczki??? z drugiej strony moj Kuba wybredny.... przez pierwszy miesiac wlaczalam mu kolysanki do snu i pieknie sam usypial... ale pozniej mu sie odwidzialo i musi byc cisza straszna to zasnie sam
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Sashka nam ta Nystatyna nie pomaga
Nie mam zamiaru czekać kilka dni... Dzisiaj zrobiliśmy tradycyjnym sposobem babciowym, czyli założyłam jej pieluszkę tetrową, nasikała i heja do przecierania tą pieluszką buźki... ZLAZŁY PRAWIE WSZYSTKIE ZA PIERWSZYM RAZEM Polecam tą metodę Jutro powtórzymy i dziecko nie będzie mi cierpieć tylu dni. Jaka ulga dla niej była, bo od razu zasnęła na 4 godziny bez lulania, a wcześniej nie było to mozliwe![]() A teraz POMOCY Czy któraś wie może jak mogę sobie pomóc Gdy skończę karmić Ninę prawą piersią, to po chwili ta pierś zaczyna mnie strasznie boleć. Może to nie ból, tylko jakby mi ktoś szpile wbijał, rety ja już tego nie mogę znieść. Tak bardzo to boli Boli na dodatek bardzo długo jeszcze po karmieniu. Czuję to w środku piersi, nie na zewnątrz, nie mam żadnych brodawek popękanych ani nic. Od czego to Z lewą tak nie mam. Kiedyś miałam bardzo popękane brodawki i poranione piersi przez Ninę jak miała kolkę i mama mi podpowiedziała, że może jakiś nerw mi poszedł... ale nie wiem. Może jest jakaś rada na taki ból, może ktoś się orientuje od czego. mam tak od 2 dni. jakbym wiedziała wcześniej, to bym o tym pediatrze powiedziała, może by coś pomogło, a tak nie wiem co to jest i do kogo się z tym zgłosić Boli bardzo i ja już płaczę jak tylko mam podać Ninie tą pierś... tak się zawsze boję
|
|
|
|
#2007 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, że są takie misie, w których słychać bicie serca, widziałam nawet reklamę w jakieś gazecie dla dzieci i kobiet w ciąży Cytat:
Cytat:
ad. 2 a może po prostu idź z tym do lekarza
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Już znalazłam w internecie powód tego mojego bólu. Są dwie możliwości - albo Ninula źle łapie pierś - albo (co jest najbardziej prawdopodobne) od jej pleśniawek załapałam grzybicę na pierś Zwykle przechodzi na obie piersi, ale może i być tylko na jednej tak jak jest w moim przypadku. Muszę zacząć brać jakieś leki, maści grzybobójcze Dzisiaj już wzięłam tą Nastatynę i posmarowałam brodawkę Apthin'em... jak do poniedziałku mi to nie pomoże, to pójdę do lekarza. Jutro jeszcze zadzwonię do południa do swojej położnej![]() ---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- 30 minut temu Nina się obudziła do jedzenia. Musiałam podać jej tą pierś, która mnie zwykle boli, bo wyszła akurat jej kolejność (podaję raz jedną raz drugą). Nakarmiłam ją spod pachy i... nie boli Ale znowu, gdy posmarowałam brodawkę apthin'em, to czułam mrowienie i lekkie pieczenie, czyli coś musi być Sama już zgłupiałamEdytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2009-08-02 o 01:01 |
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ciniusiowa jeśli karmiłaś spod pacy i było oki, to znaczy,że zatkany był jakiś kanalik. A jak jest teraz lepiej? Ja również karmię naprzemiennie z każdej piersi i żeby nie zapomnieć, która teraz znaczę sobie frotką do włosów |
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze sie uda.... ale jak tylko przezyjemy z tym wozkiem to odrazu go wywalam!!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

..ja robie brzuszki i smaruje sie "kremem modelującym sylwetkę z avonu " poprzednio byłam z niego baardzo zadowolona, a teraz ..jest moim zbawieniem..
ale to w upały..
nie raz jej zmieniłam pampersiaka a ona po minucie z uśmiechem na ustach puszcza takiego bąka z kupą że aż się sama wzdrygnie..

naprawde jak go wyjeli to spal hhihihi
no ale mimo tych trudow jest piekne prawda?
One jako jedyne są nasączone jakimś balsamem i skóra potem jego "pragnie"...:confused :

dla Matiego, że tak ładnie się spisuje jako starszy brat