Wrześniówki - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-30, 20:18   #361
jagss
Raczkowanie

Dot.: Wrześniówki

Cytat:
Napisane przez Ladyblack83 Pokaż wiadomość
Drogie koleżanki, jak zwykle proszę o poradę. Już niedługo fryzura i make up próbne, a za 1,5 m-ca !!! wielki dzień
Załączam moje ubranko i część dodatków - motyw przewodni stylizacji: lata 20-30 i liczę na wasze opinie, które są dla mnie bardzo cenne - wszystkie!!!

Jak już któraś z Wizażanek napisała, musisz uważać na dodatki bo suknia sama w sobie jest bardzo biżuteryjna - żeby nie przesadzić na Twoim miejscu zostawiłabym kolczyki i ewentualnie (choć niekoniecznie) bransoletkę.

Jeśli chodzi o bukiet to bardziej do stylu lat 20 -30 pasuje raczej jednolity kolor kwiatów - postawiłabym na klasykę, czyli biedermeierowski bukiet z czerwonych róż. Pamiętaj też, że makijaż w stylu retro to przede wszystkim czerwone usta. W kwestii fryzury niestety nie poradzę bo to trzeba kogoś widzieć, żeby stwierdzić czy fryzura pasuje.
jagss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 10:34   #362
Ladyblack83
Raczkowanie

Smile Dot.: Wrześniówki

Załącznik 2409788Dziękuję kochane za odzew - na was zawsze można liczyć

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
sorki - byla lipcowka wlazla wam na forum, ale uwielbiam lata 20-30.

Fryzurka ta pierwsza Diane Kruger, reszte bym mocno przemyslala. Masz dosyc ozdobna sukienke (przepiekna!!) wiec nie warto przesadzac z ozdobami, jak woalka, to nie spinka (mozesz zamienic pozniej), kolczyki typowe dla tej ery (tzw chandellier) duze i swiecace, ale juz innej bizuterii bym nie zakladala. No, oprocz obraczki i pierscionka oczywiscie
Przemysl tez buty, bo jednak widac je, a typowo slubnych bym nie zakladala - no i oczywiscie Pan Mlody musi pasowac!
Milego planowania!!! xx
Tez obstaję przy tej fryzurze - pozostałe raczej awaryjne. Jednak zastanawiam się, czy do ozdobnej spinki pasują jeszcze kolczyki?? Co do woalki - myślę, ze jeśli spinka, to już bez dodatkowego nakrycia, o którym pisałam...
A tż ma mieć buty w stylu gangsta i może uda mi się go namówić na kapelusz chociaż do sesji.... choć nie wiem, czy zamiast garniaka nie lepszy byłby smoking??

Cytat:
Napisane przez blueeye Pokaż wiadomość
Podobają mi się dwie ostatnie fryzurki, bardziej nawet ta ostatnia obawiałabym się tylko jej trwałości. Suknia prześliczna, dodatki w sam raz. Postawiłabym na bardzo delikatny - stonowany bukiecik. Woalki jakoś nie widzę, ale może przy odpowiedniej fryzurce będzie pasowac
thx za komentarz

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Zaproszenia już skonczone :jupi; podobają Mi sie jak wyszły
Nie mogę sie już doczekac 12 WRZESNIA

Najładniejsza fryzurka to charlize theron nie jest ulizana i najładniej wygląda ,ale to zależy tez od kształtu Twojej buzi.Bukiety najładniejsze są na 3 zdj. i 6
Co do biżu. najlepiej z tym nie przesadzac masz bardzo strojną suknie wystarczą kolczyki ,ja mam mniej strojną a bede miała tylko branzoletke
Ja z zaproszeniami jeszcze "walczę" - zostało kilka dla znajomych, ale w weekend będzie załatwione
p.s. ślubujemy tego samego dnia!!! Trzymaj kciuki za pogodę podobno trzeba wystawić buty na parapet czy coś tam...

Cytat:
Napisane przez Ironiaaa Pokaż wiadomość
Moja mama na moje wesele będzie się stylizowała na lata 50 a dokładniej na Audrey Hepburn i do tego makijaż w stylu pin-up girl.
Jeśli chodzi o fryzurę z lat 20/30 to najlepszym przykładem zresztą takim który mi się baaardzo podoba jest Dita von Teese.
brawa dla mamy za super pomysł - jak widać po moim avatrze - jestem fanką Audery
A Dita to okres raczej lat 40/50 - tez bardzo mi się ten styl podoba, ale niestety fryzura raczej nie utrzymałaby się na moich ciężkawych włosach

Cytat:
Napisane przez jagss Pokaż wiadomość
Jak już któraś z Wizażanek napisała, musisz uważać na dodatki bo suknia sama w sobie jest bardzo biżuteryjna - żeby nie przesadzić na Twoim miejscu zostawiłabym kolczyki i ewentualnie (choć niekoniecznie) bransoletkę.

Jeśli chodzi o bukiet to bardziej do stylu lat 20 -30 pasuje raczej jednolity kolor kwiatów - postawiłabym na klasykę, czyli biedermeierowski bukiet z czerwonych róż. Pamiętaj też, że makijaż w stylu retro to przede wszystkim czerwone usta. W kwestii fryzury niestety nie poradzę bo to trzeba kogoś widzieć, żeby stwierdzić czy fryzura pasuje.
Czy bukiet, o którym piszesz to np. ze zdjęcia 10. i 18. ??
z tymi ustami mam właśnie problem - moje są wąskie i wydaje mi się, że nie bardzo taka czerwień do nich pasuje... najbardziej podoba mi się make-up i fryzura Diane .
poza tym strasznie dobrze czuję się w fioletach (jestem jasną szatynką o zielonych oczach) i też w takich kolorach ma być wystrój sali i kościoła (znaczy sie zieleń + śliwka), stąd te kalie i storczyki... no ale róże to róże...

fotki zamieszczam na 2 dni na forum, to się przyjrzycie, oki ;-)
czarno-białe z kwietnia 2009

I oczywiście czekam na dalsze komentarze...

13-14.VIII próbne fryzurka i make-up

Edytowane przez Ladyblack83
Czas edycji: 2009-08-05 o 13:57
Ladyblack83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 11:38   #363
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Ladyblack83 słyszałam coś o tych butach na parapet, ślubujemy tego samego dnia więc napisz praszę co z tymi butkami to będziemy może poskutkuje jak więcej nas wystawi te butki, jedyne co słyszałam to że nie muszą być ślubne tylko jakiekolwiek byle by moje były......

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 12:15   #364
Engelchen
Raczkowanie

to ja tez sie podpisuje
19 wrzesnia 2009
wszystko juz zaklepane tylko alkoholu jeszcze nie ma
Engelchen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 13:50   #365
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ladyblack83 Pokaż wiadomość
Dziękuję kochane za odzew - na was zawsze można liczyć

Tez obstaję przy tej fryzurze - pozostałe raczej awaryjne. Jednak zastanawiam się, czy do ozdobnej spinki pasują jeszcze kolczyki?? Co do woalki - myślę, ze jeśli spinka, to już bez dodatkowego nakrycia, o którym pisałam...
A tż ma mieć buty w stylu gangsta i może uda mi się go namówić na kapelusz chociaż do sesji.... choć nie wiem, czy zamiast garniaka nie lepszy byłby smoking??

thx za komentarz

Ja z zaproszeniami jeszcze "walczę" - zostało kilka dla znajomych, ale w weekend będzie załatwione
p.s. ślubujemy tego samego dnia!!! Trzymaj kciuki za pogodę podobno trzeba wystawić buty na parapet czy coś tam...

brawa dla mamy za super pomysł - jak widać po moim avatrze - jestem fanką Audery
A Dita to okres raczej lat 40/50 - tez bardzo mi się ten styl podoba, ale niestety fryzura raczej nie utrzymałaby się na moich ciężkawych włosach

z tymi ustami mam właśnie problem - moje są wąskie i wydaje mi się, że nie bardzo taka czerwień do nich pasuje... najbardziej podoba mi się make-up i fryzura Diane .
poza tym strasznie dobrze czuję się w fioletach (jestem jasną szatynką o zielonych oczach) i też w takich kolorach ma być wystrój sali i kościoła (znaczy sie zieleń + śliwka), stąd te kalie i storczyki... no ale róże to róże...

fotki zamieszczam na 2 dni na forum, to się przyjrzycie, oki ;-)
czarno-białe z kwietnia 2009

I oczywiście czekam na dalsze komentarze...

13-14.VIII próbne fryzurka i make-up
sliczna z ciebie dziewczyna!!!!
Ja bym zalozyla woalke i i dlugie kolczyki - spinke jak bedziesz miala z tylu czy z drugiego boku nie bedzie widac!

Ditta to na pewno styl lata 40/50 - ale ja tez uwielbiam
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 13:57   #366
blueeye
Przyczajenie

najaktualniejsza jest fota 3? jeśli tak to nadal obstaje przy proponowanych fryzurach. Przez kolory w kościele niejako sam się narzucił - twoje bukietowe foty 2i3 (post pierwszy ze zdjęciami, tak BTW mi też się spodobał bukiecik nr 2), ale może tylko ja tak mam że wszystkie detale muszą do siebie pasowa
U nas będzie tak: wystrój kościoła bordo, plus róże ecru. Wszystkie kwiaty do kościoła białe oraz ecru z dodatkiem zieleni. Bukiecik - róże ecru plus bordowe candadeski. Samochód: bordo plus róże ecru.... Mogłabym tak wymieniac...
hihi ja fryzurę mam trochę wcześniej bo już w poniedziałek Fryzjerka będzie miała ze mną ciężką przeprawę, bo pewnie będzie mnie czesac co najmniej 3 razy
blueeye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-31, 13:57   #367
Ladyblack83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Ladyblack83 słyszałam coś o tych butach na parapet, ślubujemy tego samego dnia więc napisz praszę co z tymi butkami to będziemy może poskutkuje jak więcej nas wystawi te butki, jedyne co słyszałam to że nie muszą być ślubne tylko jakiekolwiek byle by moje były......
Przed ślubem:
Na kilka dni przed ślubem Panna Młoda powinna połoşyć swoje ślubne buty na parapecie, aby wleciało do nich szczęście. W ten sposób zapewni sobie równieş piękną pogodę w dniu ślubu.

http://www.slubnyportal.pl/przesady.php

miłej lektury ;-)

p.s. niestety, jak byłam dyskutować na temat zwrotu zadatku za suknię zabrałam tż dla wsparcia i Pani z salonu była tak miła wrrr...., że wyjęła suknię z wieszaka i powiesiła na widoku i tż ją zobaczył, ale trudno, mnie w niej zobaczy dopiero w dniu ślubu

Czas edycji: 2009-07-31 o 14:59
Stary 2009-07-31, 16:43   #368
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Ladyblack83 odzyskałaś pieniążki? wklej zdjęcie sukni

Stary 2009-08-01, 08:06   #369
n.ik.a
Zadomowienie

kochane, wreszcie udało nam sie rozdać wszystie zaproszenia (no zostaly nam jeszcze 3) załatwilismy też wszystko w USC. Teraz 3 mamy się zgłosić do księdza. Ponadto zamówiłam probną fryzurę i makijaż i chyba powoli zaczynam odczówać stresik...

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-01, 12:00   #370
Ironiaaa
Raczkowanie

A ja tak nie do tematu z prośbą o edycję listy PM na wrzesień bo wielu tam nie ma np. mnie

Ironiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-01, 12:01   #371
jagss
Raczkowanie

Masz ładną i proporcjonalną twarz więc nie powinno być problemu z doborem fryzury jaką sobie tylko wymarzysz. Wyglądasz na bardzo młodą dziewczynę więc pamiętaj, żeby nie "zabić" swojego młodzieńczego wdzięku zbyt mocną stylizacją rzeczywiście czerwone usta mogą Cie postarzeć więc ja na Twoim miejscu wybrałaby tylko akcenty retro - fryzurę Drew (piękna) i naturalny makijaż bez retro - szaleństwa. Myślę, że sama fryzurka nada charakterku i nie przestylizuję Cię zanadto. Zachęcam wciąż do ograniczenia ilości biżu. Zostawiłabym jedynie kolczyki i jeszcze zastanowiła się czy mają to być wiszące perełki, czy bardziej coś a'la retro - diamenty (z przymrużeniem oka oczywiście - nie zachęcam Cię do kupowania diamentów ale coś kryształkowego może?

Aha - jeszcze bukiet - tak dokładnie o te bukiety mi chodziło. Czerwone róże to prawdziwa klasyka, piękna i nieprzemijająca - kocham te kwiaty! A ułożenie ich w takim retro stylu podkreśli charakter sukni i fryzury. Pomyślałam nawet, że skoro lubisz fiolet to czemu by nie zastąpić czerwonych róż fioletowymi? Teraz kolor róż nie jest problemem, w kwiaciarni można kupić róże praktycznie w każdym odcieniu !
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg purpleRoseHandtie36BIG.jpg (45,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 536059438_df5eba0277.jpg (38,7 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez jagss
Czas edycji: 2009-08-01 o 12:06
Stary 2009-08-01, 12:33   #372
Martita29
Raczkowanie

już sierpień! jestem z ostatnich wrześniówek, ale kalendarzowo licząc - to jakby miesiąc został!! zaczynam mieć motyle w brzuchu
czytam ciągle co tam u Was, fajnie że wszystko do przodu
za tydzień panieński nr 1 - tu na obczyźnie, aż się boję
poza tym bez większych zmian, praca praca praca i nie wiem kiedy tydzień za tygodniem ucieka.
Stary 2009-08-01, 17:40   #373
jagss
Raczkowanie

to ja stoję w pierwszych szeregach Wrześniówek - 5 IX - ale jakoś jeszcze stresik mnie nie łapie - wydaje mi się to nawet nieco podejrzane ale w dniu slubu na pewno będą nerwy - i to jakie
Stary 2009-08-01, 21:07   #374
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Jako wrześniówka (nawiasem mówiąc "prześladuje" mnie ten miesiąc, każde istotne wydarzenie w moim życiu rozgrywało się we wrześniu), załatwione mam:

* nauki
* DJa
* kamera
* zapowiedzi (jutro i za tydzień)
* spisany protokół
* zamówiona kiecka, odbiór koło 20 sierpnia
* buty
* bielizna
* próbny makijaż i fryz - 10 sierpnia
* sala
* świadkowie
* zaproszenia (co prawda nie wszystkie rozdane, ale to były kwestie techniczne, ludzie się porozjeżdżali - ale wiedzą o ślubie i przyjdą)
* auto

A czego brakuje? Na pewno:
* alkoholu
* garnituru (ale się nie wtrącam :p Nie moja broszka)
* muzyki do kościoła (ale prawdopodobnie chór nam kościelny dziecięcy zaśpiewa, sama w takim śpiewałam, to tak troszkę sentymentalnie)
* spowiedzi
* biżuterii (ale wstępnie obgadana )
* ciasta dla gości
* autokaru
* winietek na stół - ale to kwestia wydrukowania

Pewnie i tak o czymś zapomniałam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-01, 22:08   #375
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A ja byłam dziś na przymiarce No nawet zadowolona jestem.
Ja odczuwam ogromny stres. Boję się, ze nie zdązymy, a tu tylko 34 dni szok

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 11:40   #376
Ladyblack83
Raczkowanie

Cytat:
Ladyblack83 odzyskałaś pieniążki? wklej zdjęcie sukni
Fotki sukni są na stronie 12 wątku. kasy nie odzyskałam, bo pani w salonie przekonała mnie, że wszystko będzie dobrze, tzn. dziewczyna, która bierze suknię przede mną jest niższa o 6cm (pokazała mi kalendarz wypożyczeń z nazwiskiem modelem i wzrostem klientki - moje nazwisko też w nim było) i muszą mieć dla mnie 2 suknię, która jest w zasadzie nowa, bo przysłali ją właśnie do Polski i w przyszłym tyg mam już przymiarkę, a nie jak to napisali w umowie - 10 dni przed ślubem. Wydaje mi się, ze są wiarygodni i już nie myślę o tej sukni 24h ...

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
sliczna z ciebie dziewczyna!!!!
Ja bym zalozyla woalke i i dlugie kolczyki - spinke jak bedziesz miala z tylu czy z drugiego boku nie bedzie widac!

Ditta to na pewno styl lata 40/50 - ale ja tez uwielbiam
Tu znajdziesz mnóstwo inspiracji:
Vintagegirl.blox.pl

Będę kombinowała na przymiarce, na szczęście moja przyjaciółka - świadkowa będzie ze mną, bo sama to chyba nigdy by nie wybrała!!!

Cytat:
Napisane przez jagss Pokaż wiadomość

Masz ładną i proporcjonalną twarz więc nie powinno być problemu z doborem fryzury jaką sobie tylko wymarzysz. Wyglądasz na bardzo młodą dziewczynę więc pamiętaj, żeby nie "zabić" swojego młodzieńczego wdzięku zbyt mocną stylizacją rzeczywiście czerwone usta mogą Cie postarzeć więc ja na Twoim miejscu wybrałaby tylko akcenty retro - fryzurę Drew (piękna) i naturalny makijaż bez retro - szaleństwa. Myślę, że sama fryzurka nada charakterku i nie przestylizuję Cię zanadto. Zachęcam wciąż do ograniczenia ilości biżu. Zostawiłabym jedynie kolczyki i jeszcze zastanowiła się czy mają to być wiszące perełki, czy bardziej coś a'la retro - diamenty (z przymrużeniem oka oczywiście - nie zachęcam Cię do kupowania diamentów ale coś kryształkowego może?

Aha - jeszcze bukiet - tak dokładnie o te bukiety mi chodziło. Czerwone róże to prawdziwa klasyka, piękna i nieprzemijająca - kocham te kwiaty! A ułożenie ich w takim retro stylu podkreśli charakter sukni i fryzury. Pomyślałam nawet, że skoro lubisz fiolet to czemu by nie zastąpić czerwonych róż fioletowymi? Teraz kolor róż nie jest problemem, w kwiaciarni można kupić róże praktycznie w każdym odcieniu !
Co do biżuterii - liczę na porady światkowej na przymiarce, bo boję się, ze jednak sama mogłabym przesadzić z ozdobami. Przed zakupem zestawu z perełek kupiłam delikatne wiszące kolczyki - na końcu łańcuszka 2 nieduże cyrkonie oraz cyrkonia na żyłce na szyję (ale chyba w ostateczności szyja będzie goła, bo suknia ma ramiączka - też obszyte kruształkami)

Dziękuję ślicznie za fotki róż - nie wiedziałąm, że są fioletowe ??

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez blueeye Pokaż wiadomość
najaktualniejsza jest fota 3? jeśli tak to nadal obstaje przy proponowanych fryzurach. Przez kolory w kościele niejako sam się narzucił - twoje bukietowe foty 2i3 (post pierwszy ze zdjęciami, tak BTW mi też się spodobał bukiecik nr 2), ale może tylko ja tak mam że wszystkie detale muszą do siebie pasowa
U nas będzie tak: wystrój kościoła bordo, plus róże ecru. Wszystkie kwiaty do kościoła białe oraz ecru z dodatkiem zieleni. Bukiecik - róże ecru plus bordowe candadeski. Samochód: bordo plus róże ecru.... Mogłabym tak wymieniac...
hihi ja fryzurę mam trochę wcześniej bo już w poniedziałek Fryzjerka będzie miała ze mną ciężką przeprawę, bo pewnie będzie mnie czesac co najmniej 3 razy
blueeye czekamy na fotki i relacje z próbnego czesania

Moja aktualna fotka to czarno-biała, którą zostawiam na wątku, reszta do kasacji...
A z tym fioletem - po prostu zastanawiam się, czy to sukni ecru będzie pasowało i czy nie popsuje tym wszystkiego, bo bordo róże wyglądają przy niej pięknie
Już pisałam na którymś wątku a propos kwiatów PM i innych czyli kościół sala auto - czy muszą być takie samie kolory???
myślę, ze wszystko wyjaśni się podczas próbnego make-up'u, wizażystka, która mnie maluje jest jednocześnie panią z salonu z sukniami, więć wie jak wygląda suknia....
Zdam relację po urlopiku - po 16 sierpnia
Stary 2009-08-03, 13:49   #377
Konto usunięte

A czemu takie same kolory? My do kościoła białe bierzemy, ja chcę mieć mega kolorowe frezje i chyba takie też na auto (wesoło ma być ), a o sali nie myślałam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 14:46   #378
Ladyblack83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
kochane, wreszcie udało nam sie rozdać wszystie zaproszenia (no zostaly nam jeszcze 3) załatwilismy też wszystko w USC. Teraz 3 mamy się zgłosić do księdza. Ponadto zamówiłam probną fryzurę i makijaż i chyba powoli zaczynam odczówać stresik...
Jeśli możesz podpowiedzieć: czy to prawda, że muszę mieć akt urodzenia nie straszy niż z 3 m-cy, które muszą upłynąć, najlepiej kilka dni po ślubie??
Zazdroszczę - wyprzedzacie nas w przygotowaniach
wiesz mi nie stresuj się - ja tu już na forum panikę swoją wywnętrzałam i teraz wiem, że nie warto, ale z 2 str. - łatwo mówić ... trzymaj się ciepło!!!
Stary 2009-08-03, 15:35   #379
kasienkakg
Zadomowienie

Postarałam się uaktualnić kalendarz. Dziewczyny bardzo proszę o wysyłanie PW z datami. Ironiiaaa - nie mogę znaleźć Twojej daty, żeby Cię dopisać. Jeśli kogoś jeszcze nie ma - wyślijcie PW.

NASZ KALENDARZ:
2009:

5.09 - Scio
- SollAngelica
- jagss
- Marta150
- kasiooola88
- Maaluszek
- Pole690

12.09 - Aniusia821
- agnusek22
- agisal
- alusia111
- AsiCcccCA
- bananarepublic
- Sloneczko555xxx
- Ladyblack83
- kupka
-
śliweńka
- liliputek
- midnite
- moniqac

18.09
-nicolaaa

19.09 - kasienkakg
- monarika
- anika222
- szajajaba
- Engelchen
- negila
- ania20m
- n.ik.a

26.09 - pomorzanka
-Martita29
-Ellisa
- blueeye
- Ironiaaa
-zebrawpaski

2010:

4.09 - basienka666
- OLCIA.D
- Prowl

18.09 - gosica502

25.09 - obca7

2011:
17.09
-isabele

Nie wiem czemu niektóre z Was nie są powiększoną czcionką, a śliwieńka fioletową. więc nie miejcie mi tego za złe

Edytowane przez kasienkakg
Czas edycji: 2009-08-04 o 12:06
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-03, 16:04   #380
Konto usunięte

Proszę mnie dopisać na 19 września

I tak, świadectwo urodzenia - odpis skrócony - nie może mieć więcej niż 3 miesiące.
Stary 2009-08-03, 16:09   #381
kasienkakg
Zadomowienie

Proszę bardzo
Stary 2009-08-03, 16:39   #382
Ironiaaa
Raczkowanie

No to już pisze
26 wrzesień 2009

Stary 2009-08-03, 17:04   #383
kasienkakg
Zadomowienie

A ja już dopisuję
Stary 2009-08-03, 20:25   #384
Ironiaaa
Raczkowanie

Dzięki dzięki
A ja ciągle czekam na sukienkę, zostało jeszcze :
- kupic mojemu TZtowi koszule i skarpetki
- zrobic wizytowniki na stoly, winietki na wodke
- wszelakie podziękowania dla rodzicow swiadkow itd.
- moja bielizna, bolerko
- wodka i napoje
Tak wiec powoli wszystko zmierza ku "zapięciu ostatniego guzika"

Stary 2009-08-03, 21:39   #385
blueeye
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Postarałam się uaktualnić kalendarz. Dziewczyny bardzo proszę o wysyłanie PW z datami. Ironiiaaa - nie mogę znaleźć Twojej daty, żeby Cię dopisać. Jeśli kogoś jeszcze nie ma - wyślijcie PW.
PW wysłane

Co do fryzury, razem z fryzjerką wpadłyśmy na taki sam pomysł fryzury. Moim zdaniem bardzo fajnie wyszło, jednak co bezstronne opinie... Na tej biało czarnej fotce widac częśc biżuterii, zostaje jeszcze diadem i delikatny naszyjnik. Pierwsza fotka wzór
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (33,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_0252 (708 x 532).jpg (42,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_0261 (532 x 708).jpg (40,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 102_0276 (532 x 708).jpg (35,4 KB, 28 załadowań)
blueeye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-04, 08:48   #386
Ladyblack83
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13563021]Proszę mnie dopisać na 19 września

I tak, świadectwo urodzenia - odpis skrócony - nie może mieć więcej niż 3 miesiące.[/QUOTE]

uuu ... to fatalnie!!!
nie dość że jestem z Olsztyna, mieszkam w Warszawie, urodziłam gdzie indziej, a ślub jeszcze w innej miejscowości - ach, ja to mam zawsze z tymi swoimi pomysłami pod górkę

Dzięki za informację

p.s. szkoda, że na żadnej stronie USC nie ma takiej informacji!!! napisali tylko, ze dowody i akty urodzenia, jeśli się rodziłam w innym mieście!!! urzędasy!!!

P.S. No jednak muszę zwrócić honor urzędasom...
Dzwoniłam do USC i powiedzieli, ze półroczny wystarczy akt urodzenia... to w końcu jak to jest?? skąd te 3 m-ce?? Urzędniczka też była zdziwiona...

Czas edycji: 2009-08-04 o 10:44
Stary 2009-08-04, 11:22   #387
Konto usunięte

Może od urzędu i parafii zależy? Nie wiem. U nas wszędzie potrzebny 3 miesięczny! Na Zagłębiu. Ale - pojechaliśmy w okolice Sanoka po odpis lubego i również nam powiedzieli o 3 miesiącach. A spytaj się, czy czasem parafia nie ma takiego wymogu...
Stary 2009-08-04, 11:52   #388
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

Widzę że macie już fryzury próbne, ja ślubuję 12 września i jeszcze nie mam, fryzjerka powiedziała mi że najwcześniej 3 tyg przed ślubem może mi zrobic fryz próbna żeby wlosy się bardzo nie zmieniły na długości

jak tak Was czytam to jeszcze tyle spraw mam nie załatwionych że hej
nawet poradni nie mam--- i tu nasuwa się moje pytanie--- ile czasu musi upłynąć między jednym spotkaniem w poradni a drugim? słyszałam że miesiąc żeby ten "kalendarzyk" zrobić, a znowu inni mówią że nie trzeba

Stary 2009-08-04, 12:10   #389
kasienkakg
Zadomowienie

Na mojej kartce z kościoła jest miejsce na wpisanie 2 spotkań w poradni. Ksiądz , który zajmuje się moimi formalnościami powiedział, że skoro już mieszkamy razem , to do poradni idziemy raz. Żadnej temperatury, kalendarzykow, itp mamy nie robic, bo skoro mieszkamy razem juz 3,5 roku i dzidzi nie mamy tzn ze się znamy na planowaniu rodziny (nie pytal jaka metode stosujemy).
Tak samo ze spowiedzia - dla tych co mieszkaja oddzielnie 2 razy, a Ci co razem na 1-3 dni przed ślubem idą raz.
I po spowiedzi mozna brykać w łóżku - zapytałam
Stary 2009-08-04, 12:28   #390
Ladyblack83
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13574419]Może od urzędu i parafii zależy? Nie wiem. U nas wszędzie potrzebny 3 miesięczny! Na Zagłębiu. Ale - pojechaliśmy w okolice Sanoka po odpis lubego i również nam powiedzieli o 3 miesiącach. A spytaj się, czy czasem parafia nie ma takiego wymogu...[/QUOTE]

Wiesz z tego co się orientuję to wygląda tak (zobaczymy jak będzie w praktyce...)

USC:
  • aktu urodzenia + dowody osobiste = wydają zaświadczenie o braku przeciwwskazań do zawarcia związku małżeńskiego i to chyba nie może być starsze niż 3 m-ce!!! bo zanosisz to do księdza
Protokół przedmałżeński:
Dokumenty potrzebne przy spisywaniu protokółu przedmałżeńskiego

ŚLUB KONKORDATOWY

1. Narzeczeni na 3 miesiące przed ślubem wpierw zgłaszają się do Urzędu Stanu Cywilnego (USC) z aktami urodzenia. Nie można tego zrobić wcześniej, ponieważ zaświadczenia z USC są ważne dokładnie przez 3 miesiące, po upływie 3 miesięcy tracą ważność i trzeba pobrać nowe.

2. Następnie, narzeczeni przychodzą spisać protokół przedślubny do Kancelarii Parafialnej z następującymi dokumentami:

a. 3 zaświadczenia z USC;

b. dowody osobiste;

c. metryki chrztu św. (najświeższej daty - jest ważne przez 6 miesięcy, licząc od daty ślubu wstecz); Nasz ksiądz chce 3 miesięczne!!!

d. świadectwa przyjęcia Sakramentu Bierzmowania (gdy fakt przyjęcia tego sakramentu nie jest odnotowany w metryce chrztu św.);

e. świadectwa ukończenia religii w szkole średniej. Nie zawsze wymagają, zależy od księdza.

Czasami potrzebne są także dane świadków.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
cześć dziewczyny

Widzę że macie już fryzury próbne, ja ślubuję 12 września i jeszcze nie mam, fryzjerka powiedziała mi że najwcześniej 3 tyg przed ślubem może mi zrobić fryz próbna żeby wlosy się bardzo nie zmieniły na długości

jak tak Was czytam to jeszcze tyle spraw mam nie załatwionych że hej
nawet poradni nie mam--- i tu nasuwa się moje pytanie--- ile czasu musi upłynąć między jednym spotkaniem w poradni a drugim? słyszałam że miesiąc żeby ten "kalendarzyk" zrobić, a znowu inni mówią że nie trzeba
Mi powiedzieli, ze trochę późno mam próbną fryzurę - 14 sierpnia (a ślubujemy tego samego dnia co do poradni - jak nas zapisała, tak przyszliśmy (1 i 2 spotkanie mieliśmy w tym samym tyg., następne 2 tyg. później) pytała się grzecznie czy będzie "obserwacja" przeprowadzona - powiedziałam, ze raczej nie, nie naciskała, była bardzo miła i nienachalna.

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Na mojej kartce z kościoła jest miejsce na wpisanie 2 spotkań w poradni. Ksiądz , który zajmuje się moimi formalnościami powiedział, że skoro już mieszkamy razem , to do poradni idziemy raz. Żadnej temperatury, kalendarzykow, itp mamy nie robic, bo skoro mieszkamy razem juz 3,5 roku i dzidzi nie mamy tzn ze się znamy na planowaniu rodziny (nie pytal jaka metode stosujemy).
Tak samo ze spowiedzia - dla tych co mieszkaja oddzielnie 2 razy, a Ci co razem na 1-3 dni przed ślubem idą raz.
I po spowiedzi mozna brykać w łóżku - zapytałam
To miałaś szczęście z tym księdzem ma jakieś luzacki podejście , generalnie ja spotkała się raczej z twierdzeniem, ze mieszkanie przed ślubem razem jest przeciwwskazaniem do zawarcia związku (tak mówił ksiądz przed bierzmowaniem tżta) już nie mówiąc o "brykaniu" w łóżku po odbytej spowiedzi (przecież zgodnie z nauka kościoła, to grzech współżyć bez ślubu, a skoro się spowiadasz i potem znowu grzeszysz... to jak do komunii przystapic??)

Czas edycji: 2009-08-04 o 12:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości