|
|
#361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki
Cytat:
Jak już któraś z Wizażanek napisała, musisz uważać na dodatki bo suknia sama w sobie jest bardzo biżuteryjna - żeby nie przesadzić na Twoim miejscu zostawiłabym kolczyki i ewentualnie (choć niekoniecznie) bransoletkę. Jeśli chodzi o bukiet to bardziej do stylu lat 20 -30 pasuje raczej jednolity kolor kwiatów - postawiłabym na klasykę, czyli biedermeierowski bukiet z czerwonych róż. Pamiętaj też, że makijaż w stylu retro to przede wszystkim czerwone usta. W kwestii fryzury niestety nie poradzę bo to trzeba kogoś widzieć, żeby stwierdzić czy fryzura pasuje. |
|
|
|
|
#362 | |||||
|
Raczkowanie
|
Załącznik 2409788Dziękuję kochane za odzew - na was zawsze można liczyć
Cytat:
A tż ma mieć buty w stylu gangsta i może uda mi się go namówić na kapelusz chociaż do sesji.... choć nie wiem, czy zamiast garniaka nie lepszy byłby smoking?? Cytat:
Cytat:
![]() p.s. ślubujemy tego samego dnia!!! Trzymaj kciuki za pogodę ![]() Cytat:
A Dita to okres raczej lat 40/50 - tez bardzo mi się ten styl podoba, ale niestety fryzura raczej nie utrzymałaby się na moich ciężkawych włosach ![]() Cytat:
z tymi ustami mam właśnie problem - moje są wąskie i wydaje mi się, że nie bardzo taka czerwień do nich pasuje... najbardziej podoba mi się make-up i fryzura Diane .poza tym strasznie dobrze czuję się w fioletach (jestem jasną szatynką o zielonych oczach) i też w takich kolorach ma być wystrój sali i kościoła (znaczy sie zieleń + śliwka), stąd te kalie i storczyki... no ale róże to róże... fotki zamieszczam na 2 dni na forum, to się przyjrzycie, oki ;-) czarno-białe z kwietnia 2009 I oczywiście czekam na dalsze komentarze... ![]() 13-14.VIII próbne fryzurka i make-up Edytowane przez Ladyblack83 Czas edycji: 2009-08-05 o 13:57 |
|||||
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Ladyblack83 słyszałam coś o tych butach na parapet, ślubujemy tego samego dnia więc napisz praszę co z tymi butkami to będziemy może poskutkuje jak więcej nas wystawi te butki, jedyne co słyszałam to że nie muszą być ślubne tylko jakiekolwiek byle by moje były......
|
|
|
|
#364 |
|
Raczkowanie
|
to ja tez sie podpisuje
19 wrzesnia 2009 wszystko juz zaklepane tylko alkoholu jeszcze nie ma |
|
|
|
#365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym zalozyla woalke i i dlugie kolczyki - spinke jak bedziesz miala z tylu czy z drugiego boku nie bedzie widac! Ditta to na pewno styl lata 40/50 - ale ja tez uwielbiam |
|
|
|
|
#366 |
|
Przyczajenie
|
najaktualniejsza jest fota 3? jeśli tak to nadal obstaje przy proponowanych fryzurach. Przez kolory w kościele niejako sam się narzucił - twoje bukietowe foty 2i3 (post pierwszy ze zdjęciami, tak BTW mi też się spodobał bukiecik nr 2), ale może tylko ja tak mam że wszystkie detale muszą do siebie pasowa
![]() U nas będzie tak: wystrój kościoła bordo, plus róże ecru. Wszystkie kwiaty do kościoła białe oraz ecru z dodatkiem zieleni. Bukiecik - róże ecru plus bordowe candadeski. Samochód: bordo plus róże ecru.... Mogłabym tak wymieniac... ![]() hihi ja fryzurę mam trochę wcześniej bo już w poniedziałek Fryzjerka będzie miała ze mną ciężką przeprawę, bo pewnie będzie mnie czesac co najmniej 3 razy
|
|
#367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na kilka dni przed ślubem Panna Młoda powinna połoşyć swoje ślubne buty na parapecie, aby wleciało do nich szczęście. W ten sposób zapewni sobie równieş piękną pogodę w dniu ślubu. http://www.slubnyportal.pl/przesady.php miłej lektury ;-) p.s. niestety, jak byłam dyskutować na temat zwrotu zadatku za suknię zabrałam tż dla wsparcia i Pani z salonu była tak miła wrrr...., że wyjęła suknię z wieszaka i powiesiła na widoku Edytowane przez Ladyblack83 Czas edycji: 2009-07-31 o 14:59 |
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Ladyblack83 odzyskałaś pieniążki? wklej zdjęcie sukni
|
|
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
kochane, wreszcie udało nam sie rozdać wszystie zaproszenia (no zostaly nam jeszcze 3) załatwilismy też wszystko w USC. Teraz 3 mamy się zgłosić do księdza. Ponadto zamówiłam probną fryzurę i makijaż
i chyba powoli zaczynam odczówać stresik...
|
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
A ja tak nie do tematu z prośbą o edycję listy PM na wrzesień bo wielu tam nie ma np. mnie
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Czy bukiet, o którym piszesz to np. ze zdjęcia 10. i 18. ??
z tymi ustami mam właśnie problem - moje są wąskie i wydaje mi się, że nie bardzo taka czerwień do nich pasuje... najbardziej podoba mi się make-up i fryzura Diane .poza tym strasznie dobrze czuję się w fioletach (jestem jasną szatynką o zielonych oczach) i też w takich kolorach ma być wystrój sali i kościoła (znaczy sie zieleń + śliwka), stąd te kalie i storczyki... no ale róże to róże... Masz ładną i proporcjonalną twarz więc nie powinno być problemu z doborem fryzury jaką sobie tylko wymarzysz. Wyglądasz na bardzo młodą dziewczynę więc pamiętaj, żeby nie "zabić" swojego młodzieńczego wdzięku zbyt mocną stylizacją ) i naturalny makijaż bez retro - szaleństwa. Myślę, że sama fryzurka nada charakterku i nie przestylizuję Cię zanadto. Zachęcam wciąż do ograniczenia ilości biżu. Zostawiłabym jedynie kolczyki i jeszcze zastanowiła się czy mają to być wiszące perełki, czy bardziej coś a'la retro - diamenty (z przymrużeniem oka oczywiście - nie zachęcam Cię do kupowania diamentów ale coś kryształkowego może? Aha - jeszcze bukiet - tak dokładnie o te bukiety mi chodziło. Czerwone róże to prawdziwa klasyka, piękna i nieprzemijająca - kocham te kwiaty! A ułożenie ich w takim retro stylu podkreśli charakter sukni i fryzury. Pomyślałam nawet, że skoro lubisz fiolet to czemu by nie zastąpić czerwonych róż fioletowymi? Teraz kolor róż nie jest problemem, w kwiaciarni można kupić róże praktycznie w każdym odcieniu !
Edytowane przez jagss Czas edycji: 2009-08-01 o 12:06 |
|
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
już sierpień!
jestem z ostatnich wrześniówek, ale kalendarzowo licząc - to jakby miesiąc został!! czytam ciągle co tam u Was, fajnie że wszystko do przodu ![]() za tydzień panieński nr 1 - tu na obczyźnie, aż się boję ![]() poza tym bez większych zmian, praca praca praca i nie wiem kiedy tydzień za tygodniem ucieka.
|
#373 |
|
Raczkowanie
|
to ja stoję w pierwszych szeregach Wrześniówek
- 5 IX - ale jakoś jeszcze stresik mnie nie łapie - wydaje mi się to nawet nieco podejrzane ale w dniu slubu na pewno będą nerwy - i to jakie |
|
|
|
#374 |
|
Konto usunięte
|
Jako wrześniówka (nawiasem mówiąc "prześladuje" mnie ten miesiąc, każde istotne wydarzenie w moim życiu rozgrywało się we wrześniu), załatwione mam:
* nauki * DJa * kamera * zapowiedzi (jutro i za tydzień) * spisany protokół * zamówiona kiecka, odbiór koło 20 sierpnia * buty * bielizna * próbny makijaż i fryz - 10 sierpnia * sala ![]() * świadkowie * zaproszenia (co prawda nie wszystkie rozdane, ale to były kwestie techniczne, ludzie się porozjeżdżali - ale wiedzą o ślubie i przyjdą) * auto A czego brakuje? Na pewno: * alkoholu * garnituru (ale się nie wtrącam :p Nie moja broszka) * muzyki do kościoła (ale prawdopodobnie chór nam kościelny dziecięcy zaśpiewa, sama w takim śpiewałam, to tak troszkę sentymentalnie) * spowiedzi * biżuterii (ale wstępnie obgadana )* ciasta dla gości * autokaru * winietek na stół - ale to kwestia wydrukowania Pewnie i tak o czymś zapomniałam
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam dziś na przymiarce
No nawet zadowolona jestem.Ja odczuwam ogromny stres. Boję się, ze nie zdązymy, a tu tylko 34 dni szok
|
|
|
|
#376 | |||
|
Raczkowanie
|
Fotki sukni są na stronie 12 wątku. kasy nie odzyskałam, bo pani w salonie przekonała mnie, że wszystko będzie dobrze, tzn. dziewczyna, która bierze suknię przede mną jest niższa o 6cm (pokazała mi kalendarz wypożyczeń z nazwiskiem modelem i wzrostem klientki - moje nazwisko też w nim było) i muszą mieć dla mnie 2 suknię, która jest w zasadzie nowa, bo przysłali ją właśnie do Polski i w przyszłym tyg mam już przymiarkę, a nie jak to napisali w umowie - 10 dni przed ślubem. Wydaje mi się, ze są wiarygodni i już nie myślę o tej sukni 24h ...
Cytat:
Vintagegirl.blox.pl Będę kombinowała na przymiarce, na szczęście moja przyjaciółka - świadkowa będzie ze mną, bo sama to chyba nigdy by nie wybrała!!! ![]() Cytat:
Dziękuję ślicznie za fotki róż - nie wiedziałąm, że są fioletowe ?? ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Moja aktualna fotka to czarno-biała, którą zostawiam na wątku, reszta do kasacji... A z tym fioletem - po prostu zastanawiam się, czy to sukni ecru będzie pasowało i czy nie popsuje tym wszystkiego, bo bordo róże wyglądają przy niej pięknie Już pisałam na którymś wątku a propos kwiatów PM i innych czyli kościół sala auto - czy muszą być takie samie kolory??? myślę, ze wszystko wyjaśni się podczas próbnego make-up'u, wizażystka, która mnie maluje jest jednocześnie panią z salonu z sukniami, więć wie jak wygląda suknia.... Zdam relację po urlopiku - po 16 sierpnia
|
|
#377 |
|
Konto usunięte
|
A czemu takie same kolory? My do kościoła białe bierzemy, ja chcę mieć mega kolorowe frezje i chyba takie też na auto (wesoło ma być
), a o sali nie myślałam.
|
|
|
|
#378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszczę - wyprzedzacie nas w przygotowaniach wiesz mi nie stresuj się - ja tu już na forum panikę swoją wywnętrzałam i teraz wiem, że nie warto, ale z 2 str. - łatwo mówić ...
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
Postarałam się uaktualnić kalendarz. Dziewczyny bardzo proszę o wysyłanie PW z datami. Ironiiaaa - nie mogę znaleźć Twojej daty, żeby Cię dopisać. Jeśli kogoś jeszcze nie ma - wyślijcie PW.
NASZ KALENDARZ: 2009: 5.09 - Scio - SollAngelica - jagss - Marta150 - kasiooola88 - Maaluszek - Pole690 12.09 - Aniusia821 - agnusek22 - agisal - alusia111 - AsiCcccCA - bananarepublic - Sloneczko555xxx - Ladyblack83 - kupka - śliweńka - liliputek - midnite - moniqac 18.09 -nicolaaa 19.09 - kasienkakg - monarika - anika222 - szajajaba - Engelchen - negila - ania20m - n.ik.a 26.09 - pomorzanka -Martita29 -Ellisa - blueeye - Ironiaaa -zebrawpaski 2010: 4.09 - basienka666 - OLCIA.D - Prowl 18.09 - gosica502 25.09 - obca7 2011: 17.09 -isabele Nie wiem czemu niektóre z Was nie są powiększoną czcionką, a śliwieńka fioletową. więc nie miejcie mi tego za złe
Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2009-08-04 o 12:06 |
|
|
|
#380 |
|
Konto usunięte
|
Proszę mnie dopisać na 19 września
![]() I tak, świadectwo urodzenia - odpis skrócony - nie może mieć więcej niż 3 miesiące. |
|
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
Proszę bardzo
|
|
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
No to już pisze
![]() 26 wrzesień 2009
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
A ja już dopisuję
|
|
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dzięki
![]() A ja ciągle czekam na sukienkę, zostało jeszcze : - kupic mojemu TZtowi koszule i skarpetki - zrobic wizytowniki na stoly, winietki na wodke - wszelakie podziękowania dla rodzicow swiadkow itd. - moja bielizna, bolerko - wodka i napoje Tak wiec powoli wszystko zmierza ku "zapięciu ostatniego guzika"
|
#385 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do fryzury, razem z fryzjerką wpadłyśmy na taki sam pomysł fryzury. Moim zdaniem bardzo fajnie wyszło, jednak co bezstronne opinie... Na tej biało czarnej fotce widac częśc biżuterii, zostaje jeszcze diadem i delikatny naszyjnik. Pierwsza fotka wzór
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13563021]Proszę mnie dopisać na 19 września
![]() I tak, świadectwo urodzenia - odpis skrócony - nie może mieć więcej niż 3 miesiące.[/QUOTE] uuu ... to fatalnie!!! ![]() nie dość że jestem z Olsztyna, mieszkam w Warszawie, urodziłam gdzie indziej, a ślub jeszcze w innej miejscowości - ach, ja to mam zawsze z tymi swoimi pomysłami pod górkę Dzięki za informację p.s. szkoda, że na żadnej stronie USC nie ma takiej informacji!!! napisali tylko, ze dowody i akty urodzenia, jeśli się rodziłam w innym mieście!!! urzędasy!!! P.S. No jednak muszę zwrócić honor urzędasom... ![]() Dzwoniłam do USC i powiedzieli, ze półroczny wystarczy akt urodzenia... to w końcu jak to jest?? skąd te 3 m-ce?? Urzędniczka też była zdziwiona...
Razem od 31 lipca 1998r. Nasz wielki dzień 12 września 2009r. Edytowane przez Ladyblack83 Czas edycji: 2009-08-04 o 10:44 |
|
|
|
#387 |
|
Konto usunięte
|
Może od urzędu i parafii zależy? Nie wiem. U nas wszędzie potrzebny 3 miesięczny! Na Zagłębiu. Ale - pojechaliśmy w okolice Sanoka po odpis lubego i również nam powiedzieli o 3 miesiącach. A spytaj się, czy czasem parafia nie ma takiego wymogu...
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
Widzę że macie już fryzury próbne, ja ślubuję 12 września i jeszcze nie mam, fryzjerka powiedziała mi że najwcześniej 3 tyg przed ślubem może mi zrobic fryz próbna żeby wlosy się bardzo nie zmieniły na długości jak tak Was czytam to jeszcze tyle spraw mam nie załatwionych że hej nawet poradni nie mam--- i tu nasuwa się moje pytanie--- ile czasu musi upłynąć między jednym spotkaniem w poradni a drugim? słyszałam że miesiąc żeby ten "kalendarzyk" zrobić, a znowu inni mówią że nie trzeba |
|
|
|
#389 |
|
Zadomowienie
|
Na mojej kartce z kościoła jest miejsce na wpisanie 2 spotkań w poradni. Ksiądz , który zajmuje się moimi formalnościami powiedział, że skoro już mieszkamy razem , to do poradni idziemy raz. Żadnej temperatury, kalendarzykow, itp mamy nie robic, bo skoro mieszkamy razem juz 3,5 roku i dzidzi nie mamy tzn ze się znamy na planowaniu rodziny (nie pytal jaka metode stosujemy).
Tak samo ze spowiedzia - dla tych co mieszkaja oddzielnie 2 razy, a Ci co razem na 1-3 dni przed ślubem idą raz. I po spowiedzi mozna brykać w łóżku - zapytałam
|
|
|
|
#390 | ||
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13574419]Może od urzędu i parafii zależy? Nie wiem. U nas wszędzie potrzebny 3 miesięczny! Na Zagłębiu. Ale - pojechaliśmy w okolice Sanoka po odpis lubego i również nam powiedzieli o 3 miesiącach. A spytaj się, czy czasem parafia nie ma takiego wymogu...[/QUOTE]
Wiesz z tego co się orientuję to wygląda tak (zobaczymy jak będzie w praktyce... )USC:
Dokumenty potrzebne przy spisywaniu protokółu przedmałżeńskiego ŚLUB KONKORDATOWY 1. Narzeczeni na 3 miesiące przed ślubem wpierw zgłaszają się do Urzędu Stanu Cywilnego (USC) z aktami urodzenia. Nie można tego zrobić wcześniej, ponieważ zaświadczenia z USC są ważne dokładnie przez 3 miesiące, po upływie 3 miesięcy tracą ważność i trzeba pobrać nowe. 2. Następnie, narzeczeni przychodzą spisać protokół przedślubny do Kancelarii Parafialnej z następującymi dokumentami: a. 3 zaświadczenia z USC; b. dowody osobiste; c. metryki chrztu św. (najświeższej daty - jest ważne przez 6 miesięcy, licząc od daty ślubu wstecz); Nasz ksiądz chce 3 miesięczne!!! d. świadectwa przyjęcia Sakramentu Bierzmowania (gdy fakt przyjęcia tego sakramentu nie jest odnotowany w metryce chrztu św.); e. świadectwa ukończenia religii w szkole średniej. Nie zawsze wymagają, zależy od księdza. Czasami potrzebne są także dane świadków. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Cytat:
, generalnie ja spotkała się raczej z twierdzeniem, ze mieszkanie przed ślubem razem jest przeciwwskazaniem do zawarcia związku (tak mówił ksiądz przed bierzmowaniem tżta) już nie mówiąc o "brykaniu"
Razem od 31 lipca 1998r. Nasz wielki dzień 12 września 2009r. Edytowane przez Ladyblack83 Czas edycji: 2009-08-04 o 12:30 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

wielki dzień 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

- wyprzedzacie nas w przygotowaniach
więc nie miejcie mi tego za złe