|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
Nyana (Judyta 20 l) ................. 1.09.2009 Nadia tery i suzy (Malwina 20 l) ........ 5.09.2009 Alan kaszin (Agnieszka 29 l)............. 6.06.2009 Matylda Zobaczymy czy to sie sprawdzi ![]() Cytat:
A my moze w jednym czasie bedziemy na porodowce, bo termin chyba blisko siebie mamy - mi sie dzisiaj zaczal 31 tydzien i mam na 5 pazdziernika ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja jak narazie przytylam okolo 9 kg do 31 tyg. Ciekawe jeszcze ile mi dojdzie
|
|
#3242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Obudziłam się już przed 6 i nie mogłam zasnąć już ![]() No ale najwyżej w dzień się zdrzemnę ![]() Dziś u nas zachmurzone i fajne chłodne powietrze - w końcu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3243 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko o wyprawkę nie musiałabym się martwić, bo ona na swoje dzieci nie miała za bardzo ochoty pieniedzy wydawać, więc na cudze tym bardziej by nie wydała.Cytat:
Jesteś normalna-ja też jak mam dni w których zgaga męczy mnie nieustannie i ciężko mi ruszyć ręką albo nogą to liczę czas kiedy wreszcie pozbędę się tego balastu jakim jest brzuch. Z drugiej strony jakoś lepiej się czuję, że młody jeszcze tam siedzi bo wiadomo, że jak już będzie to wszystko się zmieni w naszym życiu o 180 stopni. ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() Ja akurat wstałam wcześniej, bo małż ma dzisiaj urodzinki. Wskoczyłam tu na szybko, bo poleciał kupić coś na śniadanko, więc mam chwilę czasu. Nadrobię Was po południu jak go wyślę do pracy (nie dostał urlopu )
|
|||
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie śpię od 5. Wcześniej też co chwila się budziłam, bo mnie strasznie swędzą stopy
W dodatku dziś pojawiła się na nich drobniuteńka wysypka. Choroby wątroby nie powiodują wysypki tylko zażółcenie Mam nadzieję, że to oznacza alergię, a nie cholestazę- czym się martwiłam. Przy cholestazie musiałabym leżeć w szpitalu aż do rozwiązania. No nic, dziś o 10 będę miałą wyniki prób wątrobowych i się dowiem. Nigdy nie miałam na nic alergii Skąd to się wzięło...Przetestowałam rano oliatum na swoich stopach. Łagodzi swędzenie naprawdę skutecznie. Myślę, że może być przydatne przy problemach skórnych, ale czy kąpać w tym na codzień? Położna mówiła, że w szpitalu kąpią noworodki w balneum ale raczej się nie zdecyduję... Będę go mieć na wszelki wypadek a do normalnego mycia- jeśli dzidziuś będzie miał zdrową skórę, kupię coś innego, jakiś płyn do mycia bo zwykłe mydło z zasadowym ph też do mnie nie przemawia. |
|
|
|
#3245 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ślicznie ... oj chciałabym wziąść swojego pieseczka na rączki ![]() Cytat:
Co do tyciam, to ja przytyłam już .... 15 kg załamka po prostu, ale wcale nie widać po mnie żebym tyle ważyła 77 kilo chyba woda w organiźmie mocno mi się zatrzymała ... tak tak pocieszaj sięMoja córcia może na początku września się pakować ...
|
|
#3246 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
a co do kilogramow to moja przyajciolka przytyla w pierwszej ciazy 25kg i w niespelna pol roku to zrzuciala- bez zadnego wysilku- wystarczylo ze opiekowala sie mala w drugiej ciazy prztyla tylko 15kg, no i do tej pory zostalo jej 2kg do zrzucenia (mala ma niecale 2 latka).
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie i ja dzisiaj obudziłam sie o 6.00 duszno w domu otworzyłam balkon i jeszcze troszkę zasnełam, na dworze chłodo i fajnie
![]() Za godzine mam być u dentysty a mam dzisiaj jakieś ruchy spowolnione, a jeszcze mam się kąpać. Dzisiaj przyjeżdża do mnie na kilka dni moja chrześnica 7 letnia tak więc będzie wesoło, ok uciekam bo sie nie wyrobie, miłego dnia zyczę.
|
#3249 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3250 |
|
Wtajemniczenie
|
oj tak Woman, wyjątkowo mocno zaokrąglony brzuszek mam
Kochane, chyba mi się śniło, że urodziłam i chyba to była dziewczynka ![]() więc jednak wychodzi na to że będzie dziewuszka
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3251 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ostatnio sie nawet w blocie "kapaly" , ale juz futro ma tak przebarwione, ze masakra . Najbardziej brudne spacerki sa w weekend i w kazdy sa kapane, niestety na niego juz zaden szampon nie pomaga . Dlatego tez go scinam, bo inaczej nie yobrazam sobie jego, a futro ma dosc dlugasne.ostatnio mysle czy go na czarno nie przefarbowac .Cytat:
Mi brzuszka brakowac nie bedzie , juz mam dosc, a tu jeszcze ponad dwa miesiace![]() Cytat:
ja sie nie zastanawiam, bo nie mam tesciowCytat:
poczekamy, zobaczymy..., moze sie przeterminujesz i jeszcze bedziesz prosic, zeby ktos malutka wyciagnalCytat:
, tylko tyle, ze obydwoje z TZ-em bardzo juz chcemy, zeby maly wyskoczyl , wczoraj znowu sie pytal czy maly moglby sie juz urodzic , on sobie chyba nie wyobraza co to bedzie po porodziedzis ja mialam kiepska noc , spac mi sie odechcialo i dopiero jak TZ pojechal udalo mi sie przysnac. Ale mam fajnie juz sobie po polsku z tym gosciem pogadalamide dalej czytac ![]() Ps mialam dopisac, ze bardzo ladne brzuszki macie , moj brzuchol sie obudzil i znowu zyje wlasnym zyciem![]()
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-08-04 o 09:40 |
|||||
|
|
|
#3252 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
wpadam się przywitać i idę nadrobic wczorajszy dzien i oczywiście zostawiam pytanko czy nosidełko/chustę kupujecie nim się maluszki narodzą, czy dopiero po konsultacji z lekarzem ?? bo w sumie to kosztowna impreza, a ze względu na komunikację miejską i tak się bede musiala w takie cos zaopatrzyć
|
|
#3253 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!!!
wracam od położnej. wszystko dobrze , ciśnienie 117/90 najwyższe w całym moim dotychczasowym życiu,badanie krwi na żelazo 7,5 - nie znam się ale położna mówi, że bardzo dobrze, maleńka obrócona główką w dół!!!! Fasoleczko, Martusiu, Aliisanka, Karamari- śliczne jesteście mamusie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas też są tanie i drogie. ja mam póki co w domu dla siebie bardzo tani termometr a mimo to jest super, dzidzi kupię droższy , wybór jest spory Cytat:
![]() głupi wizaż pozjadał moje posty! a gadałyście o chorych facetach, że tak marudzą. a mój nie marudzi wogóle. rzadko choruje , a jak już choruje to raczej zaciska zęby i tyle. nie mogę na niego narzekać ! co do mierzenia w uszku , piszecie, że nie da rady go głęboko włożyć bo ma taką końcówkę - i tutaj jest to kolejny argument przeciwko takiemu termometrowi, połozna nam mówiła, że wtedy zmierzona jest temperatura skóry a nie ciała. Założyłyśmy z dziewczynami ze szkoły rodzenia puff club na hyves
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-08-04 o 09:50 |
|||||||
|
|
|
#3254 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a nam zostało równiutkie 7 tygodni - 49 dni ![]()
|
|
|
#3255 |
|
Rozeznanie
|
Mi zostało 51 dni
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dziś pobiłam wszelkie rekordy wstawania na siku odbiło mojemu pęcherzowii nie wyspałam się. Zrobiłam listę co mam jeszcze do kupienia i wyszło mi 40 pozycji i dziś jedziemy kupić połowę...bankruten śmiechen normalnie ![]() Co do oddychania, ja też odczułam, że od jakiegoś czasu mam problemy, nie mogę nabrać więcej powietrza. A także maluszek ugniata mi już żołądek i nie mogę jeść tylko jak wróbel więc staram się jeść mniej ale częściej.
|
#3257 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Musiałam nadrobić wczorajszy dzień tak szybko piszecie że nie dawałam rady czytać. Wczoraj maiłam koszmarny dzień - prawie cały przespałam, byłam jakaś osłabiona i nie do życia i co najgorsze to czuję się tak coraz częściej , jeszcze do tego męczy mnie kaszel i martwię się że trzęsę tym moim maleństwem![]() Zmierzyłam sobie obwód mojego brzuszka na wysokości pępka i ma 94 cm a od początku przytyłam 10kg, nie wiem czy to mało czy dużo? Jeszcze do końca września zostało dwa miesiące więc na pewno jeszcze nadrobię![]() Proszę Boga żeby nie zacząć rodzić wcześniej - bo mam zagrożenie przedwczesnym porodem, chciałabym skończyć cały ósmy miesiąc, termin mam na 30września, w czwartek zaczyna się 33 tydz. |
|
|
|
#3258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z kolei na moim termometrze jest taka informacja: Jak dziaΠa ThermoScan? Termometr Braun ThermoScan mierzy ciepΠo (promieniowanie podczerwone) emitowane przez bΠon´ b´benkowà i otaczajàce jà tkanki. Aby uniknàç ró˝nic w pomiarze temperatury, czujnik osiàga temperatur ´ zbli˝onà do temperatury ludzkiego ciaΠa. Umieszczony w uchu termometr kontroluje promieniowanie podczerwone. Po dokonaniu pomiaru wΠaÊciwy wynik zostaje wyÊwietlony. Dlaczego mierzymy temperatur´ w uchu? Celem termometrii jest pomiar temperatury wewn´trznej ciaΠa, która jest temperaturà wa˝nych ˝yciowo organów wewn´trznych czΠowieka. Temperatura mierzona w uchu dokΠadnie odzwierciedla temperatur´ wewn´trznà ciaΠa, poniewa˝ ucho jest wspólnie unaczynione z oÊrodkiem regulacji temperatury w mózgu, tj. podwzgórzem. W wyniku tego, zmiany temperatury wewnàtrz ciaΠa mo˝na wczeÊniej i dokΠadniej stwierdziç przy bΠonie b´benkowej ni˝ w innych miejscach. • Pomiary wykonywane pod pachà odzwierciedlajà temperatur´ skóry i dlatego nie mogà byç wiarygodnym wskaênikiem temperatury wewn´trznej ciaΠa. • WartoÊci temperatury mierzone w jamie ustnej zmieniajà si´ pod wpΠywem jedzenia, picia i oddychania. Zmiany temperatury mierzonej w odbytnicy sà opóênione w stosunku do dynamiki temperatury wewn´trznej, a ponadto istnieje ryzyko zaka˝enia. Nie chciało mi się już poprawiać na polskie znaki, ale myślę że łatwo się domyślić o jakie znaki chodzi. Mój mąż niestety z temperaturą został dzisiaj w domu. Biegam z herbatkami i słucham jęków. ![]() |
|
|
|
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
wow
kupilismy wozek espiro gtx- fioletowy. juz pisalam wczesniej ze jak bylismy w sklepie to sprzedawca bardzo go polecal- mowil ze schodza jak swierze buleczki. zdecydowalismy sie na niego bo spelnial wszystkie nasze wymagania tj. lekki, pompowane kola, duza gondole, wersje spacerowa mozna ustawic przodem lub tylem do jazdy, pakowny kosz na zakupy, torba na eksesoria, no i w kolorze fioletu (to taki moj ciazowy kaprys hihihiih). jak wrocilismy do sklepu po 2 tygodniach zeby zamowic ten wozek okazalo sie ze nie ma i nie wiedza kiedy w ogole bedzie mozna go zamowic poniewaz tak rozeszly sie te wozki ze producent nie wyrobil sie z produkacja no wiec ja jeden jedyny taki sam znalazlam na allegro i szybko go kupialam musze zmusic meza zeby w koncu zmobilizowal sie i kupil nowy aparat!!!obiecal ze przed porodem to zrobi
|
|
|
|
#3261 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze w ogóle nie mam termometru, ani nawet pojęcia jaki mam kupić, a te ceny mnie przerażają
![]() woman31 - czy to ten wózek http://www.90n.pl/sklep/product/p/1390/espiro,gtx.html? Edytowane przez belfegoreczka Czas edycji: 2009-08-04 o 10:39 |
|
|
|
#3262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może to i lepiej niż napchać się, że ciężko człowiekowi chodzić ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Z listy brakuje mi najwięcej rzeczy higieniczno-kosmetycznych - ale to po trochu uzupełnię No i łóżeczko - to gdzieś za miesiąc, wózek + fotelik w połowie lub pod koniec września
|
|
#3263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przecież Ty jesteś niskociśnieniowcem
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to dokladnie ten |
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Nadgoniłam Wasze posty, zjadłam wreszcie śniadanie, ale i tak czuję się jak przejechana przez czołg. Nie lubię funkcjonować bez śniadania. Cud, że nie przypłaciłam tego wymiotami. A za 5 godzin dowiem się, czy dopadła mnie cukrzyca ciążowa...
|
#3266 |
|
Wtajemniczenie
|
zastanawia mnie jedno
co strona, to inna waga tego samego wózka ![]() na jednej stronie pisze że ten wózek espiro gtx waży 10,5 kg a na innej pisze że waży 8,5 kg, jaka jest prawda?
|
|
|
#3267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No, całkiem fajny ten wózeczek, niestety nie miałam okazji go zobaczyć na żywo :/ i teraz mam dylemat czy x-lander ax czy ten ?Mogłabyś wymierzyć jaka duża jest gondolka w środku? Jakoś znowu zaczynam się źle czuć
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Zadomowienie
|
powaznie??? a nawet nie zwrocilam uwagi. wydaje mi sie ze blizej do 10 niz do 8kg. jezeli chodzi o ciezkosc to chcialam zeby byl w miare lekki ale nie bylo to najwazniejsze kryteroum wyboru bo bedziemy mieszkac w domku jednorodzinnym i nie bedzie trzeba wnosic nigdzie wozka.
|
|
|
|
#3269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przejrzałam swego czasu również polskie strony z informacjami na temat mierzenia temperatury ciała noworodkom i na wielu pisało, że miarodajny wynik osiąga sie przez mierzenie w pupci, pod paszką ( tyle , że małemu dziecku trudno pod paszką zmierzyć) i w ustach. mnie położna przekonała i tyle. a co do przestarzałych metod, niektóre stare metody są lepsze niż nowoczesne wynalazki. ![]() Cytat:
|
|
|
#3270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez napalilam sie na x-landera i przyznam ze pojechalismy do sklepu aby go juz zamowic. ale jak sprzedawca dowiedzial ze dziecko bedzie rodzone jesienia to go definitywnie odradzil- twierdzil ze gondola jest za mala dla dzieci jesienno- zimowych. no i po tym jak mu powiedzialam jakie mamy wymagania- to doradzil nam wlasnie ten wozek. i nie zaluje |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

robił je kolega ... aczkolwiek bardzo mi się podobają
,na poczatku powiedzial ze mozna kg miesiecznie troche odbieglam od normy

W dodatku dziś pojawiła się na nich drobniuteńka wysypka. Choroby wątroby nie powiodują wysypki tylko zażółcenie
Mam nadzieję, że to oznacza alergię, a nie cholestazę- czym się martwiłam. Przy cholestazie musiałabym leżeć w szpitalu aż do rozwiązania. No nic, dziś o 10 będę miałą wyniki prób wątrobowych i się dowiem. 

, moj brzuchol sie obudzil i znowu zyje wlasnym zyciem

Przydałoby się kilka dni wolnego, tylko że w pracy też mnie terminy gonią