|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Michaelowa Nibylandia III
Cytat:
Po prostu romantyzm z kropelką Bronisława wygląda nieco inaczej ![]() Nic po za tym. Nie posiadam w domu zestawu sado maso
|
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzialam to nagranie, zalosne jak cholera... sluchac sie tego nei dalo, tak zawodzila..
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dejta spokój, to już staje się męczące. Ale rzeczywiście, sporo pojawiło się różnych coverów, każdy śpiewa teraz Jacksona, bo to przecież takie modne, na czasie. Za życia to jakoś nikt się nie porywał, no ale po śmierci każdy sobie przypomniał. (oczywiście mowa tylko i wyłącznie o pozerach, którzy robią to pod publikę dla osiągnięcia zysku, tfu!)---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
No tak, ten Bronisław.. Ale za taką wenę? Niech leje się litrami!
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cóż się działo w nocy... Tajemnicę zachować miałam Wierzcie mi- naprawdę chciałam Ale skoro Madie sama Jątrzy tu i knuje z rana To ja Wam tu już opowiem Jak wczoraj leżała odłogiem Padła wcześnie i z bawialni Mike Ją przeniósł do sypialni Chodził prawie na bezdechu Nie wytrzymał Jej oddechu Te późniejsze namiętności To efekt nieprzytomności Sama miewam takie dni Że się po pijaku śni Jednak wtedy trzeba się spiąć I o tym na forum nie dąć Bo będzie kupa wielka Temat trafi na Pudelka
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tego nagrania to właśnie usiłuję je znaleźć, ale nic kompletnie nie ma . Nawet moja mama, która fanką MJ nie jest powiedziała, że ta cała Gawęda wyje gorzej niż pies. Nie zapomnę nigdy tego wykonania. To pozostawi uraz na mojej psychice do końca życia ).Gorzej niż Mandaryna w Sopocie(?)
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nam czmyhna z Nibylandii i beda sie umartwiac ![]() oho "wojna" Madie-Anka trwa
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem mam też wrażenie, że strasznie się w tym zagubił. Że sam dla siebie był właśnie twórcą Thrillera, wielką ikoną, a zwykły Michael Jackson się w Nim zgubił. Dodatkowo On o sobie wiedział jedno, ludzie dookoła wciskali Mu co innego...naprawdę można "zgubić" swoją tożsamość w pewnym sensie, będąc dodatkowo bardzo wrażliwa jednostką. A gdy już chciał stworzyc sobie swoją odskocznię, swój świat, w którym mogłby byc Michaelem Jacksonem to Mu to uniemożliwiono i również zniszczono w perfidny sposób. |
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj prowokujeszale odpuszczę bo mam ryma słabego bez napoju złotego
|
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wczoraj ogladalam sobie dialog i calego ghosta.. to przeciez MJ caly czas slyszal ze jest freaky (dziwoląg), ze ma spadac i takie tam, ze "straszy" ludzi (chodzilo o wyglad) itp.. a on po prostu w oczach doroslych byl dzieckiem i dzieki temu nadano mu ksywke dziwolag bo lubial sie bawic i zachwycal sie swiatem jak dziecko.. Ten filmik oddaje wysmienicie jego reakcje.. zlosc, frustracje, a wciaz potrafi byc mily dla dzieci.. pokazywac im magiczne sztuczki itp.. reasumujac, to teledysk jest podrasowany do perfekcji, kazda minuta cos przekazuje.. wysmienity taniec, on sam rewelacyjny - nie do podrobienia.. Pokazuje idealnie, ze on jest niepowtarzalny, choc nasladowcow bylo i jest wielu..
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
to takie tylko podszczypywanki
Oj tam wojna zarazMy jak Franc Maurer i Olo. Mamy jednego kochanka ![]() Ty Anka ale jakie fajki palił Olo??
Edytowane przez madie Czas edycji: 2009-08-04 o 12:30 |
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
toc cudzysłow uzylam
![]() przeciez widze ze sie kąsacie po tyłku wy tu gadka-szmatka a tymczasem MJ Donay odwiedzil i mnie
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
to bylo przykre.. ale odwet w wykonaniu MJ w Ghost przecudny!
Nie igra sie z ogniem
|
#4186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dajesz im swoje uczucia, emocje, czesc duszy zwlaszcza jezeli spiewasz wlasne utwory to zostawia pustke ktora wypelnia reakcja publicznosci - jezeli dostaniesz z powrotem radosc i entuzjazm to mniej-wiecej wychodzisz na zero i mozesz funkcjonowac jezeli dasz za duzo albo w zamian dostaniesz oskarzenia i jadowita bezpodstawna krytyke zaczyna sie kanal i teraz mamy paradoks - bo prawdziwa gwiazda to ten artysta, ktory daje siebie - bez tego nie da sie porwac publicznosci ale przy takiej slawie jaka osiagna Michael jest nieuniknione ze wlasnie dostaniesz po dupie tylko dlatego ze ktos ci zazdrosci - talentu, slawy, pieniedzy, czegokolwiek i teraz tak - jezeli sie nie otworzysz, nie bedziesz gwiazda, jezeli sie otworzysz - zgnoja cie trzeba miec naprawde silna psychike i mocne oparcie w zyciu poza scena - a tego Mike nie mial byl rozbrajajaco naiwny, od dziecka zyl na scenie, uwielbiany jako maskotka, cudowne dziecko wbrew pozorom wczesna kariera wcale nie przygotowuje do doroslej - owszem, jestes obyty ze scena ale nic poza tym Mike dowiedzial sie ze ludzie sa wredni dopiero jako dorosly facet, wystawiony na piedestal, pod obstrzalem i nie mial dokad pojsc, byl bez szans jego wlasny geniusz umozliwil padalcom zniszczenie go BlueButterfly - ja przyznaje sie z reka na sercu - owszem, bardzo sie staram NIE myslec o Michaelu jako o czlowieku nawet nie ogladam zdjec i filmow z okresu pozniejszego niz Blood on The Dancefloor, ewentualnie Invincible dlaczego? bo to boli, bo jeszcze nie jestem gotowa, bo teraz pomaga pamietanie wulkanu energii i boskiego usmiechu no i znowu placze ![]() edit - a tak a propos ghosts - kiedy sie zorientowalyscie ze burmistrza tez gra Misiek? ja dumna jestem bo od pierwszego zblizenia - oczu sie nie da podrobic
Edytowane przez ushia Czas edycji: 2009-08-04 o 12:42 |
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co może to głupie ale mi nasuwa się na myśl pytanie czy tam w niebie ma spokój?Czy widzi co się tu wyprawia?Nie śmiejcie się ale zastanawia mnie to.
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On śpiewał, pisał prosto z serca tylko nie słuchali go ci, którym chciał przemówić do rozumu ![]() COz tego że nagrał utwór childhood? Fani kochali, Wy teraz uwielbiacie piosenkę, która skierowana była w sumie przede wszystkim do tych złych ludzi. Może garstka wysłuchała od początku do końca, większość jednak przecież swoje wie i koniec. Majk toczył walkę z wiatrakami. Myślę, że za bardzo wierzył w ludzi. Że jak otworzy całe swoje serce to zobaczą, że jest dobry. Guzik prawda! Mamy efekt ![]() ps. mnie też boli myślenie o tym jaki Majki był w środku. Łatwiej jest myśleć o nim jako o ognistym, szalejącym na scenie, uśmiechniętym piosenkarzu. Dla mnie czytanie takich postów bardziej smutnych jest jak zderzenie ze ścianą. Z wielką prędkością...
Edytowane przez madie Czas edycji: 2009-08-04 o 12:50 |
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aczkolwiek nie do konca sie zgodze z tym, ze od fanow dostawal czego chcial - on chcial byc czlowiekiem, chcial zeby sluchali co chce powiedziec a tlumy szalaly w wiekszosci na slepo, bez refleksji przez fanami tez musial uciekac, bo tez nie widzieli w nim osoby z prawem do prywatnosci tylko byt sceniczny |
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() edit: ja też wolę zapamiętać jego uśmiechy, żarty, zabawne sytuacje, w których uczestniczył... tak jest łatwiej. nie czuję żalu, rozpaczy, goryczy, nie staję wtedy oko w oko z jego tragedią. kiedy myślę o nim widzę jego szczęśliwą twarz... nie wiem czy kiedyś nadejdzie moment, w którym dopuszczę do siebie co tak naprawdę się stało... Edytowane przez mysz672 Czas edycji: 2009-08-04 o 12:58 |
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mając 12 lat na przykład, już dawno szaleńczo zabujana w Majku nie rozumiałam pewnie połowy rzeczy, o których śpiewał nie wpominając już o tym, że nie zastanawiałam się czy ma jakieś problemy osobiste czy nie Bogowie przecież nie mają problemów. Trochę niesprawiedliwe byłoby twierdzenie, że szaleństwo fanów go zgubiło, albo jakoś się do tego przyczyniło. Podejrzewam, że masz na myśli słowa z książki ( a może mnie pamięć szwankuje, nieważne), że w tym wzystkim był samotny, nawet z miliardami fanów, którzy mogliby oddać za niego życie. Mogliby choć przecież to chore, ale taka jest miłość od fanów. Szalona nieco. Myślę, że Majk nie zawiódł się na fanach, tylko wiedział, zdawał sobie sprawę, że nie znajdzie przyjaciela wśród tego tłumu.
Edytowane przez madie Czas edycji: 2009-08-04 o 12:57 |
|
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zgadzam się z Wami. Walczył z wiatrakami...fani wiedzieli jak wyglądało Jego życie, dlaczego jest jak jest, rzeszy osób wiele piosenek przeszło koło ucha, posłuchali bez refleksji, a Ci, do których słowa kierował mieli to głębko, bo ważniejsze dla nich było wyszukiwanie sensacji. Był naiwny, myślał, ze przepowie niektórym do rozumu, że zejda w końcu z Niego...a część z Jeg piosenek to jest istny krzyk o święty spokój - ubrane w ładną melodię, wpadają w ucha, przeciętny słuchacz pomysli "o jakie to fajne" - wgłębiając się w tekst wychodzi niestety nieciekawy obraz. Mnei też strasznie boli jak się zastanawiam nad Nim, Jego "środkiem", jak pomyślę o Jego żcyiu, tym co Go otaczało... Dlatego zapewne tutaj tak bardzo jaramy się "Badem", tak często przewija się tu Majk-ogień seksu...swoista afirmacja...by nie myśleć o tym co najstraszniejsze... I świeczki w oczach ![]() Nie mam dziś dobrego dnia...jak to jest, ze to ponad miesiąc, a boli cały czas tak samo ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Co gorsza...nie wiedział gdzie Go szukać...bo każdy Go znał, traktował jak ikonę, przez co poniekąd każdy mógł być właśnie tym fanem. |
||
|
|
|
#4195 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Krystyno! Ja też chcę taki sen! I jak nie bić ? taki sen ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mówi się też,że bogowie umierają młodo... Witam Was moje drogie (już po dentyście, którym okazał się facet,ale ni z kija nie mogłam wyobrazić sobie Michaela, chociaż gościu miał czarne włosy i był niebrzydki
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Majkela nikt nie zastąpi, niestety, ja chodzę po ulicach miasta zasłuchana w Jego głosie, patrzę na tych facetów i stwierdzam, że piękniejszego, tak czarującego mężczyzny nie spotkam nigdy.
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co... jak dobrze, ze mamy to miejsce, siebie, Majka ktory fruwa tutaj nad nami i opiekuje sie nami, dodaje weny, radosci i usmiechu.. dobrze ze mamy internet, ze ludzie dziela sie swoimi perelkami, choc duzo w nim plugawych swin, to jednak dobra jest wiecej..
Majk rozsiewal dobro, wielu ludzi wie, ze byl dobrym czlowiekiem... a dobrych ludzi, sie nie szanuje.. podnosi sie im poprzeczke wyzej i wyzej, by zobaczyc jak wysoko potrafia sie wspiac.. a potem z luboscia obserwuja jak nisko i z jakim hukiem sie upada.. Majka zabilo to dobro.. kochal za bardzo.. a najbardziej mnie boli, ze to dla NAS-fanów chcial wrocic na scene.. to mialo byc to (this is it), a zaplacil najwyzsza cene za milosc ![]() Ja sie nie dziwie, ze wielu ludzi sklada mu hold... choc najbardziej lapia mnie za serce, ci zwykli ludzie, ktorzy znali go i kochali, ci wszyscy, ktorzy zdazyli go pokochac, lub pokochali po smierci... bo czym najlepiej oddac hold Majkowi, jak nie wlasnym talentem, moze ubogim w stosunku do tego co prezentowal Majk, ale zawsze talentem.. ot chocby nasza Ania, czy madie.. chocby ta atmosfera, ktora tu tworzymy od jakiegos czasu, przeciez w kazdym z nas dokonala sie pewna zmiana, tak jak Majk chcial.. zaczne od czlowieka, ktorego widze w lustrze.. a te piosenki tworzone dla Majka tuz po jego smierci? nie dziekuje, nie przesluchalam zadnej.. nie ufam im.. dla mnie, to prozna chciwosc ukazania sie swiatu pod pryzmatem Majka.. a gdzie wszyscy oni byli, gdy majk siedział samotny w swoim zyciu? byli na chwile, bo mieli w tym interes..
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=IOmPp...layer_embedded
Dziewczyny od 6:10 do 7:20 Jakie sceny Ale czemu on wziął tą laskę na ręcę i podał ochroniarzowi?? Zemdała czy jak?? A potem ten ziomek Edytowane przez madie Czas edycji: 2009-08-04 o 13:35 |
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co, kupiłam sobie 'Machine',ale nie numer specjalny z Michaelem, bo tego jeszcze nie ma. Kupiłam normalny, sierpniowy i...odradzam go. To w jakim świetle przedstawiony jest w niej Michael można przeczytać w pudelkach, kozaczkach i innych badziewiach. Jedyne co warto w tym obejrzeć, to zdjęcia. I poniekąd żałuje tych 10 zł...Bo to po prostu streszczenie wszystkich plotek,w jednym... Zawiodłam się.
|
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

Madie, Ty to się zgorszyłaś konkretnie, pamiętam Cię z początków wątku, takie niewinne, zawstydzone paluszkami dziecię było.

No dejta spokój, to już staje się męczące. Ale rzeczywiście, sporo pojawiło się różnych coverów, każdy śpiewa teraz Jacksona, bo to przecież takie modne, na czasie. Za życia to jakoś nikt się nie porywał, no ale po śmierci każdy sobie przypomniał. (oczywiście mowa tylko i wyłącznie o pozerach, którzy robią to pod publikę dla osiągnięcia zysku, tfu!)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Nawet moja mama, która fanką MJ nie jest powiedziała, że ta cała Gawęda wyje gorzej niż pies. Nie zapomnę nigdy tego wykonania. To pozostawi uraz na mojej psychice do końca życia

i oskarżałi go o cos w sadzie( to juz mniej przyjemne) ale wszyscy wiedzieli ze ejst niewinny i najpierw siedzielismy razem w ławce na sali przytuleni
taki sen