![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: co zjadłaś dzisiaj po treningu?
Cytat:
poza tym, twoj trening wydaje sie za dlugi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie przeczytałam całego wątku bo niestety troszkę brakuje mi czasu
![]() Mam do Was prośbę o pomoc. Chodzi właśnie o posiłki okołotreningowe na ZDECYDOWANEJ REDUKCJI! Mogłybyście podać jakieś przykładowe dania które można zjeść przed i po treningu? Wiem, że idę troszkę na łatwiznę za co przepraszam ale bardzo byście mi pomogły i ułatwiły życie ![]() Aha, dodam jeszcze, że jednego dnia robię trening siłowy a drugiego HIIT lub aeroby z jednym dniem odpoczynku w tygdoniu. Fajnie jak byście pomogły co przed/po siłowym a co przed/po aerobach. edit: napiszę przykładowo jak jem obecnie i poproszę o komentarze: 1. 1/3 sałaty lodowej + pomidor + ok 80-100g pieczonej piersi z kury + łyzeczka przypraw ziołowych + odrobina pestek dyni 2. - 3. odżywka białkowa (pure whey isolate 95 Olimp) 30g 4. ryż pełnoziarnisty + jajko sadzone lub mintaj duszony ok 75g + brokuły/brukselka/fasolka szparagowa Edytowane przez ines25 Czas edycji: 2009-08-05 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do posiłków: 1. nie ma węgli (no chyba, że to przed aerobami, to może chyba zostać) i niepotrzebnie ta dynia 3. jeśli po treningu siłowym to powinno być bardziej carbo, choć ja osobiście nie znam się tak dobrze na odżywkach. jeśli po aerobach to chyba może zostać 4. jajka sadzone to będzie za dużo tłuszczy raczej.. bo i żółtko z tłuszczem i pewnie smalec/olej, bo na sucho się nie robi jajek ;> reszta raczej ok. szkoda tylko, że nie rozdzieliłaś pomiędzy siłowym a aerobami.. bo jeśli nie ma różnicy między tymi, a tymi posiłkami to kiepsko:P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
♥
|
dzsisiaj brak posiła okołotreningowe. wczoraj zjadłam nawet nie połowe brzoskwini i dzisiaj umieram z bólu żoładka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak dobrze wyliczyc zapotrzebowanie? Mam wyliczone wg tabel Vitalmax i wychodzi mi na redukcji: 1272kcal, białko 84g, węgle 133g, tłuszcze 45g. Co o tym zapotrzebowaniu myślicie? Co do jajek sadzonych to robie je jedynie na odrobinie oliwy z oliwek... A w ogóle dzieki wielkie za odp ![]() ![]() Edytowane przez ines25 Czas edycji: 2009-08-05 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
chodziło mi o zapotrzebowanie na węgle w posiłkach okołotreningowych - patrz pierwszy wpis.
myślę, że większość przepisów (np. moich, suzany, ani) nadają się zarówno na redukcję jak i na masę- wszystko zależy od ilości węgli, o czym zresztą pisałam w pierwszym wpisie xD
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
moja pierś, fasolka, makaron razowy i troszkę oliwy
![]() PO myślę o rybce ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Rozeznanie
|
Moze i ja dolacze sie do watku
![]() Przed - kroma razowca z kawalkiem wedliny i kilkoma lisciami salaty, Po - warzywa (rozniaste - kabaczek, cebula, papryka, troche marchewki i kukurydzy, brokuly) podduszone z odrobina oleju + trzy kotlety sojowe Edytowane przez Gorzałka Czas edycji: 2009-08-05 o 15:26 Powód: literowka ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
A jak bym ćwiczyła pomiędzy śniadaniem i obiadem to czy posiłkiem przed treningiem mogłaby być owsianka, a tym już jakiś czas po treningu kurczak z warzywami?
![]()
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suzana, uwielbiam twoje zdjęcia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
eifersucht jak dlamnie to tak, ale niech sie moze wypowiedza wieksze znawczynie
Ja dzisiaj tak (dontknow mam nadzieje ze lepiej niz wczoraj ![]() 1h interval przed: owsianka + pare orzechow + lyzeczka miodu po: 2 bialka z jajek + kanapka(wieloziarnisty) +salata+ 4plastry z indyka + surowka plaster melona
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Przed: placek owsiany z jajkami
po: tuńczyk, warzywa.
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie z ilu gram płatków owsianych robicie placek? Bo mnie wychodzi, że żeby się zmieścić w zapotrzebowaniu na węgle to musiałabym dać tylko 15g...
![]() ![]() Rozpisałam sobie posiłki wg zapotrzebowania i wyszło mniej więcej tak: 1. placek z płatków owsianych z 2 białkami (to smaczne wyjdzie?) 2. - 3. Pure whey isolate + jabłko 4. mięso z piersi kurki ok 100g, brokuły ok 80g, ryż pełnoziarnisty ok 1/4 torebki Lepiej? ![]() ![]() Edytowane przez ines25 Czas edycji: 2009-08-05 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ślicznie ![]() Cytat:
![]() jeśli ktoś ćwiczy wieczorem, to wtedy niech doda mniej węgli- o to chodzi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Wiem ze nikt za mnie tego nie zrobi ale te cholerne opory...potrzebuje czasu bo poki co to i tak dobrze ze oprocz sniadania jem posilek po cwiczeniach i pozniej nastepny bo tak nie bylo...ale te cholerne wegle mnie przerazaja...ale zmienie to napewno to zmienie...
dontknow jak sie ogarne to wysle jadlospis na priv ale pewnie to bedzie totalne zalamka... kurcze jak bym miala mozliwosc skorzystania tylko z pomocy psychologa to zaraz bym leciala... a tak gryze sie z myslami i ciezko mi to ogarnac ciezko mi wytlumaczyc samej sobie ze to co w tej chwili jest dobre dla mnie i mojego organizmu... Ja dzisiaj po treningu zjadlam ok 60 gr wolowiny(waga juz po upieczeniu) pieczonej na grillu a do tego dodalam kapustke czerwona duszona buraczki z zalewy octowej domowej roboty takze bez tych dodatkowych ulepszaczy i cukrow...i troszke takich ogorkow jakbym konserwowych w plasterkach ale to juz kupne ze sloika...a zaraz jak weszlam do domu skubnelam 4-5 czeresni... pozniej bedzie serek granulowany 1%zawartosci tluszczu i jakies warzywka brokul czy kalafior jeszcze nie wiem noi moze zapakuje do tego jeszcze troche tych buraczkow z zalewy... Co do cwiczen to ja poprostu uczeszczam na program ktory jest na silce organizowany z trenerami dlatego np dzisiaj mialam 45 zajec na bierzni a pozniej 45 minut cwiczen z obciazenie tym razem z samymi ciezarkami... wiem brak wegli ale poki co psychicznie jakos probuje sie zmobilizowac do zmiany tego...porazka
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
Ćwiczę ok 13:30, 14 lub ok 18:30-19...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() im gorszy posiłek- tym gorsze efekty. a właściwie.. to do czego ty dążysz? bo widzę, że chodzisz na odgórne wytyczone treningi, ale nie wiem jaki jest twój cel- redukcja, przytycie, masa, rzeźba? jak chcesz, to odpisz na PW ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- hm.. nie chcę nic ci narzucać itd. ale moim zdaniem owsiankę powinnaś zjeść rano normalnie. a przed treningiem coś lżejszego. bo ja myślałam, że ty ćwiczysz po I śniadaniu.. ale jeśli trening masz w południe albo wieczorem, to lepiej mniej tych węgli dać. np. jakieś kanapki + mięsko (może być kilka grubych plastrów szynki, sama tak robię..) albo makaron razowy/ryż brązowy kilka łyżek + mięsko. albo coś takiego jak wcześniej wrzuciła suzana. bylebyś nie czuła się ociężała, musisz sama skontrolować. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Ok napisz na priv tylko wieczorkiem jak wroce z pracy u ciebie jakos kolo 5 rano:P
A co do skojarzenia to full wypas haha padlam... ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
po: łosoś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
ech.. trace cierpliwosc. ile mozna mowic, ze losos jest za TLUSTY na posilki okolotreningowe, a juz w szczegolnosci po treningu (wszelkim: silowym, aerobach, HIIT, interwalach..)?!
![]() |
![]() |
#262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wczoraj przed: kurczak z kaszą gryczaną... po: j/w - niestety brak czasu na komponowanie dwóch różnych posiłków... ![]()
![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
A ja mam takie pytanie odnośnie ćwiczeń od razu po przebudzeniu na czczo? co o tym myślicie? Jak wpływają one na nas, bo spotkałam się z róznymi koncepcjami na ten temat. Osobiście bardzo lubie na rano jak się przebudze zrobić taką poranną gimnastyke 30minutową-głownie to rozciąganie, ćwiczenia na nogi brzuch pupe.... Bardzo dobrze się po nich czuje i jestem taka "żywa" od rana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do dlugosci to tez tak mysle ale i tak cwicze 3 razy w tygodniu i boje sie zmniejszyc bo po ED ciezko mi trzymac wage... a wczoraj po treningu: 4 kotlety sojowe w sosie chili, brazowy ryz i surowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale powiem Ci, że osobiście odczuwam wielką różnicę (centymetrową i wizualną) przy ściśle określonych/ właściwych posiłkach okołotreningowych (pomijam oczywiście całą dietę trzymaną w miarę możliwości ![]() dziś przed siłowym - gotowana pierś, makaron razowy, brokuł po będzie na szybko tuńczyk z ryżem i sałatą no i jakiś sosik na pewno ... ![]()
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2009-08-06 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale na szczęście są jeszcze tacy jak ty, którzy potrafią wyczarować coś sensownego ![]() Cytat:
Cytat:
co do posiłków- im lepszy posiłek, tym lepsze efekty. równie dobrze mogłabyś pić mleko po treningu- lepsze to niż nic. ale efekty będą marne w stosunku do pracy, jaką włożyłaś w ćwiczenia ![]() a jak ci ciężko po ED utrzymać wagę? nie rozumiem tej kwestii.. Cytat:
![]() ![]() o widzisz mavika, masz już dowód ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
przed: owsianka na wodzie z szynką (4 grubaśne plastry) i jajkiem
po: glukoza. naleśniki żytnie z podsmażanym tuńczykiem (bez choćby jednej kropelki oleju ![]() teraz jem (2 godziny po) kurczaka pieczonego w kombiwarze z surówką i ziemniakami.
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
ależ to są śladowe ilości :P
rozchodzą się po kościach ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
przed: makaron razowy+tuńczyk
po:? zobaczymy xD
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a owsianka taka normalna- nie chce mi się już smażyć placków. znudziły mi się.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.