|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
mam pytanie z zupełnie innej bajki, ile sklepy narzucają marży mniej więcej? kupiłam mamie na 50-te urodziny torebkę skórzaną u producenta za 300 zł i jestem ciekawa ile może kosztować w sklepie bo tego modelu nie mogę nigdzie znaleźć
|
#3602 |
|
Rozeznanie
|
Około 25 % albo 30%
|
#3603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3604 |
|
Rozeznanie
|
Wpadam do kuchni, ustawiam piekarnik, robie kanapki, wstawiam do piekarnika ... a mama do mnie:
"no toż obiad Ci zrobiłam, za 5 minut gotowy"
pytam, a co na obiad? "ryż, z sosem i mięskiem i warzywka" a no to dobrze. Wyjełam kanapki z piekarnika, wstawie je za godzinę ![]()
|
#3605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pranie ubranek, pościeli itd - tak, ale te te wszystkie pozostałe ograniczenia to PARANOJA!!!
|
||
|
|
|
#3606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak jest mowa o ciazy, dzieciach i wychowaniu to ona zawsze powtarza ze dla niej sam porod to pikus, ze dopiero macierzystwo to ja totalnie przeroslo! i moja ciocia zawsze to powtarza: "urodzic dziecko to zadna sztuka, ale wychowac je to jest dopiero mistrzostwo swiata" |
|
|
|
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3608 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3609 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A po tym komentarzu wyrosły mi jeszcze skrzydła![]() Jeszcze 2 miesiące i znów będziemy zgrabnymi Foczkami i szprotkami ![]() Nasz materac przyszedł wczoraj! Fajny jest, tylko szkoda, że pokrowca nie da się prać w pralce ze względu na grykę wszytą w podbicie Nie wiem, czy to w ogóle byłoby potrzebne - może te podkłady i prześcieradła nieprzemakalne wystarczają Zawsze można zaprać...A meble stoją już u nas rozstawione od tygodnia i straaaaasznie śmierdzą - dzisiaj kontrolowałam Mam nadzieję, że przez kolejnych 6 tygodni się jednak wywietrzą... EEEEE, 6 TYGODNI????![]() Ja też jestem za praniem Cytat:
![]() Oby na wizycie wszystko było OK I miłego balowania z rodzinką!!![]() A Nadia piękne imię - bardzo fajnie mi się też kojarzy z wampirycznym filmem o tym tytule Niestety, mój TŻ bojkotuje wszelkie rosyjskie imiona i u nas nawet nie przeszło wstępnych eliminacji Ale mnie się bardzo podobaCytat:
A co do tego lekarza to ![]() Cytat:
No, ale mantrować nie zaszkodzi ![]() A i sprzątanie świetnie robi na głowę - przynajmniej mnie
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
kurde to dałyście mi zagwozdkę, kurcze jak znależć jej cenę
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu duchota na dworze
Wytrzymać się nie da i jakaś śpiąca się zrobiłam ![]() Upichciłam obiadek i po zjedzeniu ledwo na górę weszłam ![]() Cytat:
|
|
#3612 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3613 |
|
Wtajemniczenie
|
taaak
i powtarzaj to każdej z nas jak bedzie miec nastrój pt. jestem gruba
|
|
#3614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja np. mimo iż mam ojca, mieszkał z nami od zawsze itd ... to jego uczestnictwo w moim zyciu pamietam dopiero od czasu gdy mam 14 lat wczesniej w pamieci mam tylko urywki z klotni rodzicow, jakies sceny gdy tato wracal do domu podpity albo cos ... teraz owszem bierze czynny udział w moim wychowaniu (o ile ja się jeszcze nadaje do wychowania ) ... ale wczesniej sobie odpuscil i nie to ze byl zlym tatem czy cos, po prostu chyba nie potrafil sie mna zajmowac, nie potrafil byc ojcem ... ale mama zawsze mowi, pieluchy tetrowe jak zasłałaś to pral znaczy sie kochal mnie na swoj sposob ... a ja niestety bardzo odczuwam teraz jego brak w moim dziecinstwie
|
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem, ale jak powiedziałam sami pod sobą dołki kopią , tylko szkoda, ze moim kosztem, ale widac tak musiało być
|
|
#3616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3617 | ||
|
Zakorzenienie
|
sprzątanie w toku, ale jest tak duszno, że można zemdleć...
Cytat:
Cytat:
i stamtąd już tak blisko do Wigier...dzwoniłam dziś, ale asystentka nie wie, kazała dzwonić jutro. będę dzwonić, bo następną wizytę mam za 2 tyg a przez ten czas to osiwieję... tak, sprzątanie dobrze robi na głowę. wszystko się w głowie sprząta. jestem spokojniejsza, ale nadal nie spokojna. aaaa, sposób na gorąc w upał: włożyć nadgarstki pod zimną bieżącą wodę w kranie na 3 minuty. mnie ochładza momentalnie.
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
z ciekawości, bo nawet facet który pracuje w tej firmie mnie się pytał czy może widziałam taką w sklepie.
Jedna rzecz mnie cieszy, że nawet jak dokupię jeszcze coś to i tak będę miała super prezent za niższą kwotę
|
#3619 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie tak - ja sie teraz musze w sobie zmobilizowac, co by Maleństwa nie smutac, wiec głowa do gory i uśmiech na ryjek
|
|
#3620 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Malinko, gratuluję dobrych wieści![]() I nadal trzymam kciuki, oby wystarczyła tylko dieta Gratuluję też zakupów ![]() A ten sorbet to co to za dieta? Bo sama jadam regularnie, ale zawsze martwi mnie ilość cukru w sorbecie - może niepotrzebnie![]() Cytat:
W małżeństwie da się przeżyć - problemy są przejściowe![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tysiaczku, powodzenia na wizycie!!!
|
|
#3621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez nic nie wiem na ten temat by moj tato notorycznie mnie przewijal, karmil, wychodzil na codzienne spacerki, czytal bajki, itp. kojarze tylko ze takie rzeczy robila mama, a tata byl od wycieczek, zabaw typu samolot lub konik itp. Ale za to dzisiaj mam wrazenie ze tato probuje nadrabiac to zalegle "zajmowanie sie mna"- i jest moim zdaniem teraz nadopiekunczym tatusiem, ktory zazdrosny jest o swoja coreczke ![]() moim zdaniem dzisiejsi tatusiowie sa zupelnie inni niz poprzednie pokolenie. mam wrazenie ze kiedys faceci poprostu "nie wtracali sie" do opieki nas dziecmi, a teraz jest wyrazny podzial obowiazkow i mezczyni "pala sie" do zajmowania sie swoimi pociechami. |
|
|
|
|
#3622 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My wczoraj byliśmy w Zarze z TŻ i oglądaliśmy nową kolekcję dla średnich dziewczynek i co chwila wpadaliśmy w zachwyt - że też dla małych dzieci takie fajne ciuszki szyją I mąż się śmiał, że będzie miał miniaturową Karę w domu![]() Że też o tej biżuterii nie pomyślałam Ale jak będzie chciała kucyka? ![]() Cytat:
Swoje rzeczy pierzemy w swoim proszku ![]() Cytat:
Widzieliśmy się z nimi w lesie w niedzielę - ja nawet do tej pory mam ślady spotkania Ale w domu nie ma żadnego W centrum miasta by nie przeżyły![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pomyśl o Wigrach i o wakacjach za rok - razem ze zdrową Lenką ![]() Sposoby na upał: - woda z lodem, limonką, cytrynką i miętą; - schłodzony arbuz (może być w soku); - świeżo wyciskane soki owocowe schładzają organizm; - schłodzone jedzenie - sałatki, chłodniki - najlepiej z dużą ilością świeżych ziół, a zwłaszcza mięty; - chłodny prysznic co kilka godzin; - mokra apaszka na karku (może być ręcznik); - wstawać rano i zrobić wszystko do południa; - po południu w plenerze bądź w basenie; - spacer po parku albo lesie po zmroku, gdy się schłodzi - dobrze się śpi; - nie otwierać okien w dzień, wietrzyć dopiero wieczorem i całą noc. Łokcie włożone do zimnej wody też świetnie chłodzą - studzą także temperament
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy mozna też mózg zaprogramować na brak infekcji? ![]() hahahaha tekst z łokciami mi się podoba skończyłam sprzątanie, wzięłam chłodny prysznic, popijam zimny sok z pomarańczy i nadal mi gorąco... w dodatku męczy mnie ten cholerny kaszel.......
|
|
|
#3624 |
|
Rozeznanie
|
Jestejm po obiadku ... zaraz pęknę
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Fasoleczka , zapytaj swoją mamę, czy by mnie nie adoptowała
![]() tak wynika z twoich postów , że nieźle cię tam rozpieszcza.... też tak chcę!ja to dziś nie wiem co będzie z obiadem bo jak myślę o garach to mnie szlak trafia.... woda z cytrynką na obiadek....
|
|
#3626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ide cos przekasic
|
|
|
|
|
#3627 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki
staram się myslec pozytywnie - ze wczesniej sie dowiedziałam, ze mam czas na szukanie pracy itd Cytat:
a ten z łokciami musze zapamiętac jak bede chciała na kogos wybuchnąć
|
|
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
ja tez zaraz pekne
i teraz siedze i nie dam rady sie ruszac![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- wow wlasnie sie zwazylam i dwa kilogramy na plusie od rana![]() ![]() rano wazylam 66 a teraz 68![]() wiem wiem ze jutro rano bedzie z pewnoscia mniej ale dla mnie to i tak szokujace |
|
|
|
#3629 | ||
|
Rozeznanie
|
Wyszorowałam matę kokosową - wycieraczkę sprzed drzwi
![]() Strasznie męczące zajęcie w ciąży ![]() Ale u nas w łazience najchłodniej ![]() Cytat:
Oby Ci szybko przeszło!!!Cytat:
|
|
#3630 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do zdrobnien, mamy juz Were - jest Werusia, Werunia to Nadia chyba Nadusia, Nadunia ![]() Cytat:
A zapomnialam wczesniej pochwalic, fotki świetne Cytat:
Mnie sie rosyjskie imiona bardzo podobają choć gdzie czytalam ze to imie nie jest rosyjskie ale nie ważne skąd wazne ze ladne Kuzynka jak uslyszala ze ma byc Nadia to skwitowala ze ona psa miala o takim imieniu , a co mi tam znajomy ma tez suczke o imienie Wera a to imie mojej pierszej corkino wlaśnie ja po wizycie ![]() bułeczki ja były tak sa czyli dziewczynka choc wiedzie czlowiek ma schizy w pewnym momencie ginek przekrecil te buleczki bokiem i ja sie wystaraszyłam ze cos tam odstaje i az sie dzwigłam do monitora![]() Naduś ma jakieś 1,2 - 1,3 kg i lezy juz w głowką w dół (mamy koniec 29 tc) ja przytylam od statniej wizyty 2,9 kg (ale bylam ważona prosto po wizycie w McD wiec cicho sza ) ogolnie od początku przybrałam 7,9 kg, znosnie![]() a i najlepsze mała na USG robila nam "gest Kozakiewicza" zdecydowanie inne dziecko niz moja pierwsza Wera, tamta to chciała wyjsc przez skore, a sie tylko delikatnie wierci... nawet sie czasami zastanawiam po kim taka grzeczna, jakby nie moje ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-06 o 18:13 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

narobiłaś mi smaka na bagietkę z piekarnika 
ciekawe kiedy sie obudze..... chyba po remoncie bo u nas dalej konca nie widac
Ciao !

A po tym komentarzu wyrosły mi jeszcze skrzydła
Nie wiem, czy to w ogóle byłoby potrzebne - może te podkłady i prześcieradła nieprzemakalne wystarczają
I miłego balowania z rodzinką!!

Malinko, gratuluję dobrych wieści