|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
No i po wizycie.. moj SZKRAB wazy.. 2,300 kg
podobno to duzo jak na 33 tc hmmm... musze poczytac. W obrazie 3d juz sie nie miescil prawie, a buzie to ma tak puclatą - sam lekarz powiedzial ze niezla kluseczka po twarzy... Ale wszystko ok, nie bylo sie do czego doczepic takze jestem zadowolona... Oby tylko do porodu nie bylo wiecej niz 3,5kg ehmm bo tyle to moze zniose jeszcze
|
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
witam kobitki
Znowu się nie odzywam ale już się tłumaczę wczoraj mniałm rano silny skurcz a potem pobolewało mnie pod piersiami ( to już pisałam wcześniej) potem już było coraz gorzej i bolał mnie cały brzuch całe szczęście mieliśmy umówioną wizytę u gina więc zrobił mi KTG na którym wyszło że macica jest napięta i co gorsze tętno młodego skakało jak szalone raz 190 a zaraz duży spadek do 80!!! Ginek proponował szpital albo następne KTG w piątek więc stwierdziliśmy że jak mi się pogorszy do szpitala pojedziemy w między czasie pojec haliśmy na kolację z okazji rocznicy ślubu niby mało bolało ale jak się położyłam do łóżka to bolał mnie cały brzuch wię o 22 zebraliśmy się do szpitala a tam kolejne KTG ( już prawidłowe) i badanie ginekologiczne nic nie stwierdzili kazali brać relanium i 3x nospę w domu wypiłam melisę i jakoś się udało zasnąć... rano jeszcze trochę bolało ale potem już przeszło... kazali mi liczyć ruchy płodu... no właśnie jak to jest z tym liczeniem dzisiaj liczyłam 2x rano i w ciagu 30 minut wyszło mi 50 ruchów i o 14 to w ciagu 15 minut miałm już 25 ruchów - jak to się liczy??? ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat:
- bozie jak ja urodzę takiego kotlecika ???- u mnie w 31 tc młody miał 1700 gr jutro idę na usg to się dowiem ile warzy teraz
|
|
#3633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
).Nie chcę Cię straszyć, ale dziecko tyje 1,2-1,5kg w ostatnim miesiącu, więc może się okazać, że 3,5kg kluseczkę to będziesz miała lekką ręką, tak jak i ja |
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro po niego pojedziemy a tak z wyprawki brakuje mi jeszcze husteczek do pupy i płynu do kąpieli małego a tak wszystko mam
|
|
#3635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż zadzwonił do położnej, która powiedziała, że za kilka tygodni to byłby normalny ból przedporodowy, ale, że to 35tc to kazała mi leżeć, wziąć Nospę i jechać na Izbę Przyjęć, gdyby się powtórzyło. Powiem Ci, że skoczne to Twoje dziecko, moje np. dzisiaj przez cały dzień ruszyło się może z 5 razy, śpiąca jest chyba bardzo...
|
|
|
|
|
#3636 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My będziemy podglądac w pt za tydzień. Badanie"czystości pochwy" mnie czeka. Mam pytanie czy do tego badania trzeba się jakoś szczególnie przygotowac .... bo ostatnio zapomniałam zapytac ![]() A teraz mi dopiero do głowy przyszło, że skoro przed cytologią 2-3 dni nie powinno się współżyc, to może tu jest ta sama zasada? A może jeszcze jakieś? Cytat:
Szacowanie wagi na USG jest BARDZO orientacyjne, więc się na zapas nie zamartwiaj. Co do ruchów, to nam położna kazała liczyc tzw. "duże ruchy"... tylko nie zapytałam co to dokładnie znaczy Domyślam się, że chodzi o konkretnego kopa, przeciągnięcie etc., a pomija się czkawkę, czy takie delikatniutkie "nie wiadomo co".![]() Mam jeszcze jedno pytanie. Na liście rzeczy do szpitala, którą dostałyśmy na SR są (oprócz podkładów ginekologicznych) podpaski. No i tu jest moje pytanie: jakie podpaski??? Tyle ich jest w sklepach a ja nie mam bladego pojęcia czym się jedna od drugiej może różnic ![]() Coś polecacie? |
|||
|
|
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A podkłady ginekologiczne - co to jest
|
|
|
|
|
#3638 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i siedzi w domkurazem obiadki robimy Cytat:
![]() Cytat:
Ja chce MCDonalda ... jeju błagam wyślij mi pocztą nawet!!! Tylko poleconym, żeby na jutro był! Mówisz bułeczki nadal bułeczkami ... dobrze, że paróweczka gdzieś tam się nie zapodziała ![]() Cytat:
Ale to dobrze niech rośnie zdrowo!!!Cytat:
Ja ruchy mam liczyć codziennie od 9. I mam naliczyć 10 ruchów. I przykładowo 10 ruch mam o godzinie 11 to zapisuję i więcej już nie liczę.
|
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.zdrowoteka.pl/p,pl,11487,...m++10+szt.html Nam położna polecała pieluszki Belli zamiennie z podkładami - mówiła, że nawet lepsze. No ale podpaski tez kazała kupic - nie wiem, może na później jak najgorsze krwawienie juz przechodzi. Nie mówiła jakie, a ja zgłupiałam dopiero w sklepie przy półce z podpaskami: skrzydeła 2, skrzydełka 4, siateczki, rumianeczki i inne duperele
|
|
|
|
|
#3640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, czydo tego badania trzeba sie przygotowywac, to chyba badanie ph tak??? Jesli tak to ja to mialam robione ostatnio bez zapowiedzi, bo cos tam sie ginowi nie spodobalo, ale wyszlo wszystko wsio i ok ... chyba ze to nie o to chodzi Podkłady ginekologiczne, to sa takie podklady poporodowe. Coś jak podpaski, tylko chyba troche inne jeszcze nie kupiłam, ale zamierzam
|
|
#3641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kochane lecę po zakupy może jutro wejdę zobaczymy jak będę się cuła i tak mam do nadrobienia z milion stron wię sobie daruje - ściskam gorąco
|
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3643 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ciagu dnia to ja naliczylabym sie tysiace tych kopniakow, wypychania pupki, nozek, krecenia, wiercenia itp nawet teraz mlody daje mamuni niezle popalic to po lodach![]() ![]()
|
||
|
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli takie najtańsze, duże podpaski jak kupie, to będzie dobrze? A badanie, o którym pisałam to nie pomiar pH, tylko pobranie próbki do posiewu z pochwy i ... okolic odbytu
|
|
|
|
|
#3645 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale niektorzy tatusiowie to lepiej zeby w ogole nie przchodzili- np. jeden zawsze siadal w kacie i czytal caly czas ksiazke (no wiec zastanawiam sie czego on tam przylazl |
|
|
|
|
#3647 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ciekawe kiedy mi to badanie gin zleci ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
|
|
#3648 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to uważam za wyczyn i wykrwałila sie tak ze 3 dni nie miała sily wogole wstać Nasze porody do naszych, mam, babć, prababć to pikus Cytat:
wolny słuchacz
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
||
|
|
|
#3649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sorbety były z mało słodkich owoców, raczej kwaskowatych ![]() Cytat:
Dwa opakowania mają wystarczyć (po 10 sztuk w paczce). Potem to już kwestia indywidualna, kiedy się skończą mocne, krwiste upławy i jak szybko zagoi się krocze, by zmienić podkłady na podpaski. Myślę, że "po drodze" zaliczę te największe na noc z Belli, a potem Naturelli (moje ulubione)._________________________ Na SR mieliśmy dziś laktację. Babka była świetna - konkretna, przygotowana. Jak wszyscy wyszli, to jeszcze z nią chwilę pogadaliśmy. No i dowiedziałam się, żeby jednak koszule do karmienia prać w proszku dla dzieci; że Lovela potrafi uczulać, więc najlepsze są płatki mydlane do prania w pralce oraz że z kupnem laktatora lepiej się wstrzymać do porodu. W szpitalu na wszelki wypadek pożyczą. Chodzi o to, że każdy laktator ma inną siłę ssącą i dobiera się go pod kątem wrażliwości piersi i brodawek, a tego dowiemy się dopiero wtedy, gdy zaczniemy karmić. Poduszkę do karmienia (tę fasolkę) też się dobiera do wielkości i wagi dziecka. Te fasolki mają różne wielkości i może się okazać, że kupimy za dużą albo za małą.
|
|
#3651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach, czyli znów czegoś nie zrozumiałam. Pieluszki robiące za podkłady= największe podpaski. No to mam już wszystko, poza płynem do higieny intymnej i staników do karmienia U nas na SR znów inaczej . Położna zachwalała płyn do prania Lovela, bo jest bez środków zapachowych i łatwiej jest wypłukiwany z tkanin niż zwykły proszek.Więc zakupiłam dwie butle - do białego i do koloru. Z koszulą do karmienia - jak najbardziej logiczne. |
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
zdublowany post (net mi szaleje)
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3655 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Imię rosyjskie czy nie, i tak przepiękne ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz się zastanawiam też nad naszą pościelą - bo mam zamiar spać z dzidzią na początku może... I nad stanikami do karmienia.Oszaleć można ![]() No, ale cieszę się, że laktatora nie kupuję ![]() Tylko tych podpasek chyba będę musiała dokupić, bo mam tylko podkłady poporodowe i te wielkie Belli, ale widzę, że na tym chyba się nie skończy A ja, jak Foczka, w kwestii podpasek jestem mocno niezorientowana
|
|
#3656 |
|
Rozeznanie
|
Moja mama nie miala ani laktatora, ani sterylizatora, ani podgrzewacza (zreszta, jak kazda z naszych mam)
miala jedna butelaszke dla mnie ze smoczkiem, ale kiedys jej sie zbila i na butelke po oranzadzie nakladala smoka (bo nigdzie nie mogla kupic takiej prawdziwej) i doilam smoka akle bardzo krotko. Jak mialam 9 miesiecy to nie chcialam juz cyca, butelki, tylko mama mlekiem mnie karmila łyżeczką ... bo tylko tak chciałam ![]() Proszkow do prania dla dzieci tez raczej nie miala i zyję ![]() Mysle ze czasami takie wychowywanie na "brudno" Takze pranie dzieciecych rzeczy owszem, ale ze swoimi to juz nie przesadzajmy kota tez moglabym do pralki i zeby go troche wytarmosiło Czystosc owszem, ale nie do przesady.
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja mama tez opowiada ze ja bylam typowym "brudaskiem" -podnosilam z ziemi lizaki, kanapki, owoce i wkladalam do buzi, rak nie mylam przed jedzeniem ani po wyjsciu z toalety, nosialam w rekach żaby i potem siadalam do stolu, calowalam wszystkie osiedlowe psy i koty itd. mama twierdzi ze nigdy nie umiala mnie tego nauczyc (dziwne natomiast siostra mojej mamy swoja corke chowala w sterylnych warunkach i odkad pamietam moja siostra miala wiecznie klopoty ze zdrowiem (jak bylam mala to strasznie mnie to wkurzalo bo nigdy nie moglysmy wspolnie wyjechac do babci na wakacje poniewaz magdusia byla chora). |
|
|
|
|
#3658 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane moje czy w ciąży można takie zioła jak:
mięta, szałwia, skrzyp czy melisa?
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3659 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze mówiłam że bede miała co wieczorem nadrabiac
![]() Dziewczyny gratuluje udach wizyt , dobrze że z dzieciaczkami wszystko ok ![]() A ja jakaś zmęczona jestem dzisiaj może dlatego że cały dzień pomagałam siostrze przetwory robić, za to maleńka dzisiaj cały dzień była w ruchy. Jutro leże cały dzień muszę odpoczać bo za bardzo mi brzuch twardnieje już nie wspomne o moich stopach... strasznie spuchniete są.
|
#3660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się chyba kładę. Co prawda wogóle nie chce mi się spać, wydaje mi się, że dopiero dla mnie się dzień zaczął (a przecież i spacerowałam dzisiaj dużo i obiad pomagałam mamie robić i jadłam, jadłam i jadłam i takie inne rzeczy) i raczej powinnam być zmęczona a ja w pełni sił jestem ... hello co się dzieje??? wcale mi się to nie podoba, bo rano muszę wstać i pojechać z mamą do lekarza ![]() Niech ktoś przyśle dziadka piaska co sny ładne rozdaje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

podobno to duzo jak na 33 tc hmmm... musze poczytac. W obrazie 3d juz sie nie miescil prawie, a buzie to ma tak puclatą - sam lekarz powiedzial ze niezla kluseczka po twarzy... Ale wszystko ok, nie bylo sie do czego doczepic takze jestem zadowolona... Oby tylko do porodu nie bylo wiecej niz 3,5kg ehmm bo tyle to moze zniose jeszcze

Together forever

- bozie jak ja urodzę takiego kotlecika ???- u mnie w 31 tc młody miał 1700 gr jutro idę na usg to się dowiem ile warzy teraz
) ogolnie od początku przybrałam 7,9 kg, znosnie

jeszcze nie kupiłam, ale zamierzam 

Nasze porody do naszych, mam, babć, prababć to pikus
Malinko, gratuluję dobrych wieści