Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 21:25   #3661
woman31
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kochane moje czy w ciąży można takie zioła jak:
mięta, szałwia, skrzyp czy melisa?
wiem ze miete i melise mozna na 100% bo sama to pilam zawsze i jak zaszlam w ciaze to intersowalam sie czy nadal moge. co do szalwii i skrzypu nie wiem bo nie pijam- ale wydaje mi sie ze tak
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 21:32   #3662
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

co do ziół:

Ziola ktorych powinno sie unikac w czasie ciazy to m in.
***lisc maliny-wskazany w koncowce ciazy
***tymianek
***angelika-powoduje oddzielenie sie lozyska
***aloe vera
***zywokost
***chrzan
***korzen rabarbaru
***dziki imbir
***jalowiec
***lubczyk ogrodowy
***jemiola
***bylica
***piolun
***senes
***ruta
***wrotycz
***krwawnik
***szalwia

A te można:

Imbir – szczególnie zalecany jest przy porannych nudnościach i problemach trawiennych, a także przy przeziębieniu. Najlepiej przyrządzić sobie herbatę z utartego korzenia oraz miodu i soku z cytryny. Sproszkowany imbir nie posiada już takich właściwości.

Rumianek – wykazuje działanie uspokajające, łagodzi również problemy trawienne. Można zmieszać go z imbirem, wówczas przyniesie ulgę przy porannych nudnościach.

Nagietek – zalecany jest od początku do 5. miesiąca ciąży. Wzmacnia on organizm przyszłej mamy i zmniejsza prawdopodobieństwo poronienia.

Pokrzywa – jej napar polecany jest ze względu na wysoką zawartość witamin i składników mineralnych, zwłaszcza wapnia i żelaza. Ma umiarkowane działanie moczopędne, co pomaga pozbyć się nadmiaru wody z organizmu. Zioło to jest również bardzo pomocne po porodzie, gdyż wzmacnia organizm i zwiększa produkcję mleka.

Mniszek lekarski – jest bogatym źródłem witaminy A, wapnia i żelaza. Zawiera także substancje, które ułatwiają trawienie i pobudzają wydzielanie żółci. Ma również delikatne działanie moczopędne, ale jego liście są bogate w potas, co zapobiega utracie tego pierwiastka z komórek organizmu.

Melisa – świetnie koi nerwy. Ciepły napar z melisy osłodzony miodem niweluje bóle głowy, obniżony nastrój i bezsenność. Można ją mieszać z rumiankiem lub pokrzywą.

Dziurawiec – wzmacnia układ nerwowy, zapobiegając depresjom. Można go pić przez cały okres ciąży.

Malina i poziomka – ich liście są bogate w łatwo przyswajalne witaminy i składniki mineralne, szczególnie żelazo. Pomagają przy przeziębieniach. Jednak ich stosowanie bywa kontrowersyjne. Uważa się bowiem, że mają one działanie rozluźniające mięśnie macicy i sprawiają, że staje się ona bardziej podatna na skurcze. Inne opinie są zupełnie przeciwne. Dlatego najlepiej w tej kwestii poradzić się lekarza prowadzącego ciążę.

Przywrotnik – używany jest na wzmocnienie mięśnia macicy. Dzięki właściwościom ściągającym zapobiega krwotokom porodowym, pomaga też przy porannych nudnościach i kłopotach trawiennych. W przypadku tego zioła również nie ma jednoznacznych opinii, co do bezpieczeństwa jego stosowania.

Kminek, anyż, czarnuszka, koper włoski – wspomagają laktację. Najlepiej zacząć je pić począwszy od ostatniego trymestru ciąży i przez cały okres karmienia piersią.

Pamiętajmy, że zioła są jedynie uzupełnieniem zrównoważonej diety a nie jej podstawą. A zażywanie jakichkolwiek ziół należy bezwzględnie skonsultować z lekarzem prowadzącym ciążę!

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ

Edytowane przez Fasoleczk4
Czas edycji: 2009-08-06 o 21:33
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 21:40   #3663
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Zauważyłam, że synio po wyjściu z pod prysznica zaczyna brykać - jak już siadam do kompa wieczorem jest najbardziej aktywny w ciągu całego dnia

Biorę się za zamawianie reszty kosmetyczno - higienicznych rzeczy....

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 21:44   #3664
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że synio po wyjściu z pod prysznica zaczyna brykać - jak już siadam do kompa wieczorem jest najbardziej aktywny w ciągu całego dnia

Biorę się za zamawianie reszty kosmetyczno - higienicznych rzeczy....
Moja córcia też pod prysznicem wygina się w każdą stronę ... chyba się 1 kąpieli nie może doczekać

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-06, 21:47   #3665
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Moja córcia też pod prysznicem wygina się w każdą stronę ... chyba się 1 kąpieli nie może doczekać
to w takim razie chyba wiekszosc dzieci lubi nasze kapiele- ja jak siedze w wannie to uwielbiam ogladac brzuszek ktory smiesznie faluje i zmienia ksztalty i fale nawet powstaja od tych wygibasow mojego synka
Stary 2009-08-06, 21:50   #3666
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
to w takim razie chyba wiekszosc dzieci lubi nasze kapiele- ja jak siedze w wannie to uwielbiam ogladac brzuszek ktory smiesznie faluje i zmienia ksztalty i fale nawet powstaja od tych wygibasow mojego synka
mi się marzy prawdziwa kąpiel w ciepłej wodzie, z ogromną ilością piany, z olejkami eterycznymi, lampką szampana, świecami, z miseczką jagód i obok ... facet
Teraz tylko prysznice, bo jak leze w wannie to potem nie moge sie podniesc, i wogole jakos mi nie wygodnie. Wiec tylko szybki prysznic i do lozia. A ono jak zwykle puste ... a chociaz na jedna noc przydaloby sie meskie ramie ot tak ... zeby sie przytulic

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-06, 21:52   #3667
Orzeszek.1
Zadomowienie

[QUOTE=Foka29;13618627] Fajnie, że wszystko dobrze u Waszych maluszków.

My będziemy podglądac w pt za tydzień.
Badanie"czystości pochwy" mnie czeka.

Mam pytanie czy do tego badania trzeba się jakoś szczególnie przygotowac .... bo ostatnio zapomniałam zapytac
A teraz mi dopiero do głowy przyszło, że skoro przed cytologią 2-3 dni nie powinno się współżyc, to może tu jest ta sama zasada? A może jeszcze jakieś?

Szacowanie wagi na USG jest BARDZO orientacyjne, więc się na zapas nie zamartwiaj.
Co do ruchów, to nam położna kazała liczyc tzw. "duże ruchy"... tylko nie zapytałam co to dokładnie znaczy Domyślam się, że chodzi o konkretnego kopa, przeciągnięcie etc., a pomija się czkawkę, czy takie delikatniutkie "nie wiadomo co".

Mam jeszcze jedno pytanie.
Na liście rzeczy do szpitala, którą dostałyśmy na SR są (oprócz podkładów ginekologicznych) podpaski.
No i tu jest moje pytanie: jakie podpaski???
Tyle ich jest w sklepach a ja nie mam bladego pojęcia czym się jedna od drugiej może różnic
Coś polecacie?[/QUOTE]

Podpaski??? Nieeeeeee....podpaska nie utrzyma takiej ilości krewki jaka wydziela się po porodzie. Podkłady jak najbardziej, OGROMNIASTE PODKŁADY BELLI, oto przykład jak wyglądają. Dostępne w aptece bądź na allegro, w marketach na próżno ich szukać
http://www.allegro.pl/item697915928_...szt_tanio.html
Stary 2009-08-06, 22:02   #3668
woman31
Zadomowienie

Cytat:
mi się marzy prawdziwa kąpiel w ciepłej wodzie, z ogromną ilością piany, z olejkami eterycznymi, lampką szampana, świecami, z miseczką jagód i obok ... facet
Teraz tylko prysznice, bo jak leze w wannie to potem nie moge sie podniesc, i wogole jakos mi nie wygodnie. Wiec tylko szybki prysznic i do lozia. A ono jak zwykle puste ... a chociaz na jedna noc przydaloby sie meskie ramie ot tak ... zeby sie przytulic
ojej glowa do gory- taka fajna z ciebie kobietka ze szybko znajdzie sie dobry i porzadny facet ktory pokocha ciebie i twoje dziecko i bedzie co wieczor przytulal cie na dobranoc
pamietaj lepiej nie miec faceta niz byc ze zlym facetem

ps. kochana mi sie tez marzy romantyczna kąpiel z wlasnym mezem ale tez nie dostaje takiej przyjemnosci- po pierwsze wanna za mala (ja sama ledwo juz sie tam mieszcze) a po drugie od paru dni moj maz nie ma czasu na zadne relaks bo non stop wieczorami siedzi przed kompem i nadrabia zaleglosci no i smiejemy sie ze jakby ktos popatrzyl przez okno to zobaczylby nastepujacy obrazek: dwoje ludzi siedzi codziennie godzinami przed swoimi latopami i tylko czasem cos do siebie powiedza tak jak nie malzenstwo, albo malzenstwo w separacji
Stary 2009-08-06, 22:04   #3669
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jak to jest z tym krwawieniem, pytałam mamę czy przez 2 tygodnie będzie się ze mnie "lać", a ona się zaczęła śmiać i powiedziała, że tej krwi jest mniej niż przy okresie i że położna nas straszy (fakt, miała skłonność do przesady, co niejednokrotnie wychodziło w czasie SR).
[QUOTE=Orzeszek.1;13622266]
Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Fajnie, że wszystko dobrze u Waszych maluszków.

My będziemy podglądac w pt za tydzień.
Badanie"czystości pochwy" mnie czeka.

Mam pytanie czy do tego badania trzeba się jakoś szczególnie przygotowac .... bo ostatnio zapomniałam zapytac
A teraz mi dopiero do głowy przyszło, że skoro przed cytologią 2-3 dni nie powinno się współżyc, to może tu jest ta sama zasada? A może jeszcze jakieś?

Szacowanie wagi na USG jest BARDZO orientacyjne, więc się na zapas nie zamartwiaj.
Co do ruchów, to nam położna kazała liczyc tzw. "duże ruchy"... tylko nie zapytałam co to dokładnie znaczy Domyślam się, że chodzi o konkretnego kopa, przeciągnięcie etc., a pomija się czkawkę, czy takie delikatniutkie "nie wiadomo co".

Mam jeszcze jedno pytanie.
Na liście rzeczy do szpitala, którą dostałyśmy na SR są (oprócz podkładów ginekologicznych) podpaski.
No i tu jest moje pytanie: jakie podpaski???
Tyle ich jest w sklepach a ja nie mam bladego pojęcia czym się jedna od drugiej może różnic
Coś polecacie?[/QUOTE]

Podpaski??? Nieeeeeee....podpaska nie utrzyma takiej ilości krewki jaka wydziela się po porodzie. Podkłady jak najbardziej, OGROMNIASTE PODKŁADY BELLI, oto przykład jak wyglądają. Dostępne w aptece bądź na allegro, w marketach na próżno ich szukać
http://www.allegro.pl/item697915928_...szt_tanio.html
Z drugiej strony podpaski faktycznie mogą się przydać w późniejszym okresie połogu, ja przez tydzień od porodu łaziłam z wielgachnymi podkładami, ale potem faktycznie przez jakiś czas zakładałam podpaski, no ale te dokupiłam sobie już później )
Stary 2009-08-06, 22:20   #3670
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
No i po wizycie.. moj SZKRAB wazy.. 2,300 kg podobno to duzo jak na 33 tc hmmm... musze poczytac. W obrazie 3d juz sie nie miescil prawie, a buzie to ma tak puclatą - sam lekarz powiedzial ze niezla kluseczka po twarzy... Ale wszystko ok, nie bylo sie do czego doczepic takze jestem zadowolona... Oby tylko do porodu nie bylo wiecej niz 3,5kg ehmm bo tyle to moze zniose jeszcze
Spory ten twój szkrab moja mała w 32 tyg ważyła 1700g

Cytat:
a wiesz jak ja wspolczuje temu dziecku? jak wspolczuja wszyscy ktorzy to widza? najgorsze jest chyba to ze ona wcale nie chce sie opanowac- jakiekolwiek proby tlumaczenia ze jej postepowanie wcale nie jest dobre koncza sie fiaskiem bo ona i tak wie najlepiej co dla jej dziecka jest najlepsze!!!
a jak jest mowa o ciazy, dzieciach i wychowaniu to ona zawsze powtarza ze dla niej sam porod to pikus, ze dopiero macierzystwo to ja totalnie przeroslo!

i moja ciocia zawsze to powtarza: "urodzic dziecko to zadna sztuka, ale wychowac je to jest dopiero mistrzostwo swiata"
To prawda

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Witojcie
Chcialam się pochwalić, że dzis odebralam prawo jazdy i zawiozłam mężulka do pracy i autko mam dla siebie.. z tym, ze nie mam gdzie jechac, a tak sie błąkac bez celu to mi sie nie chce

Co do poscieli, to ja kupilam z takiej jak joannah (i również polecam), tylko ze rózową z kotkiem na księzycu.. zrobilabym zdjęcie, ale aparat gdzies mi przepadl mam samą poszewke na kołderke i podusie, kołderke, podusie i ochraniacz jedyne 157 zl przewijak za 54 zl jednak nie zawsze na allegro jest taniej sumując razem z przesyłką...
Gratuluje
A co do allegro to czasami z przesyłką wychodzi taniej, ostatnio widziałam w smyku przewijak za prawie 60 zł

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
a my wózek już mamy do odbioru jupiiiii
jutro po niego pojedziemy
a tak z wyprawki brakuje mi jeszcze husteczek do pupy i płynu do kąpieli małego a tak wszystko mam
Ja tez już prawie wszystko mam oprócz przewijaka

Założylismy posciel do łóżeczka, żeby zobaczyc jak to wszystko będzie wyglądać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Łóżeczko.jpg (129,0 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Łóżeczko.jpg 1.jpg (129,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko 2.jpg (126,7 KB, 26 załadowań)
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 22:21   #3671
precious_81
Wtajemniczenie

Pochwalę się i idę nadrabiać dalej zaległości w czytaniu
My już po wizycie - dzidzia ładnie rośnie - waży już 2,1 kg, wszystkie pomiary w normie szyjka zamknięta, szczelna, wody płodowe i łożysko ok.
Lekarz potwierdził termin na 23 września, więc nie powinno nas nic wcześniej zaskoczyć

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Przyszła posciel, jest cudowna
Zamówiłam taką serce- różowy http://www.allegro.pl/item699308499_...20_milpol.html

Zastanawiam sie co uprać z tej pościeli napewno rożek i powłoczki na poduszke i kołderke, prześcieradełko, ale ochraniacza i wypełnienia nie bede prac żeby sie nie zniszczyło. a wy co pierzecie z poscieli??
Super, że jesteś zadowolona. W sumie byliśmy na nią zdecydowani, ale Twoja opinia mnie jeszcze w tym utwierdziła
Ja ochraniacza bym nie prała - no chyba, że czuć "materiałem" to nawet można przepłukać dla pozbycia zapachu.

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
no wlaśnie ja po wizycie
bułeczki ja były tak sa czyli dziewczynka choc wiedzie czlowiek ma schizy w pewnym momencie ginek przekrecil te buleczki bokiem i ja sie wystaraszyłam ze cos tam odstaje i az sie dzwigłam do monitora no ale chlopina mnie uspokoił ze to ta z profilu wyglada i dziewczynka napewno i poprawil ujecie
Naduś ma jakieś 1,2 - 1,3 kg i lezy juz w głowką w dół (mamy koniec 29 tc)
ja przytylam od statniej wizyty 2,9 kg (ale bylam ważona prosto po wizycie w McD wiec cicho sza) ogolnie od początku przybrałam 7,9 kg, znosnie

a i najlepsze mała na USG robila nam "gest Kozakiewicza"
zdecydowanie inne dziecko niz moja pierwsza Wera, tamta to chciała wyjsc przez skore, a sie tylko delikatnie wierci... nawet sie czasami zastanawiam po kim taka grzeczna, jakby nie moje
Fajnie, że u Ciebie też wszystko dobrze
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 22:31   #3672
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ufff zakupy za mną w końcu

Pozostały wciąż kosmetyki dla synia, Frida, termometr - z tego co mam zapisane, chyba, że okaże się, że coś jeszcze będzie potrzebne, ale to później jakieś drobiazgi już zostaną

Stary 2009-08-06, 22:32   #3673
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klaudiaaa86 Pokaż wiadomość
No i po wizycie.. moj SZKRAB wazy.. 2,300 kg podobno to duzo jak na 33 tc hmmm... musze poczytac. W obrazie 3d juz sie nie miescil prawie, a buzie to ma tak puclatą - sam lekarz powiedzial ze niezla kluseczka po twarzy... Ale wszystko ok, nie bylo sie do czego doczepic takze jestem zadowolona... Oby tylko do porodu nie bylo wiecej niz 3,5kg ehmm bo tyle to moze zniose jeszcze
Super, że wszystko dobrze i jesteś zadowolona

------------
Reszty już chyba dzisiaj nie nadrobię, bo straszenie chce mi się spać.
Do jutra
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 22:58   #3674
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

hejka
Czytam Was przynajmniej od 3h.

Chciałam coś napisać ale już czuję się wykończona i wiem, że nic sensownego nie spłodzę.
Pochwalę się tylko, że nad morzem pogoda piękna i cały dzień spędziliśmy na plaży. Zeszliśmy dopiero po 19, bo mój był tak zachwycony nową zabawką (latawcem), że zapomniał o bożym świecie.

Widzę, że u Was przygotowywania idą pełną parą i dobrze, bo przynajmniej jak czegoś nie będę wiedzieć, to mi pomożecie.
Dla dzidzi mam tyle co kot napłakał, o swojej szpitalnej wyprawce nie wspomnę...

zmykam ... spokojnej nocy ... i zlitujcie się nad wczasowiczami
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 23:57   #3675
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
woman mi sie wydaje że apetyt w ciązy no normalna rzecz jak by nie moja cukrzyca to bym jadła podobnie do ciebie, ale dieta mnie strasznie hamuje, jak zobaczyłam dzisiaj w Biedronce winogron to myślałam że mi język do podłogi ucieknie i co musiałam pójść dalej bo tego mi nie mozna :/ czekam na ten poród jak na zbawienie żebym mogła w końcu normalnie jeść

Co do pieluch z Biedronki nie słyszłam jeszcze negatywnych opini, dużo osób znam które ich uzywają i szczerze polecają, nawet teraz są w promocji
No co Ty? ja teraz jem wszystko póki mogę bo po porodzie jeśli chce się karmić piersią trzeba bardzo uważać na to co się je. Nic smażonego, słodkiego a i owoców nie każdych można jeść

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Co do wagi to ja przytyłam już 8 kg czyli tak jak tu czytam tyle ile powinnam przytyć przez całą ciążę a jestem 31 tyg. ciekawe ile mi jeszcze mi przybędzie. Boję się tej wagi że zostanie mi po porodzie nie chcę wyglądać jak potwór. Trochę mnie pocieszyła moja pani doktor stwierdziła że to będzie duże dziecko. Zawsze jednak zostają rozstępy jejku ale ja mam paskudne na udach. Tak mi poleciały nogi że bajka. Czy to normalne że obwód bioder powiększył mi się o 15 cm. Słyszałam różne opinie na ten temat.
15 cm to faktycznie sporo. Ale widocznie taka Twoja uroda.

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy tantum rosa ma spełnić rolę płynu do higieny intymnej, czy oprócz niego spakować do szpitala jeszcze zwykły płyn?
U nas w szpitalu mamy zabrać tylko tantum rosa.

Cytat:
To super, że takie dobre wieści
I dzidzia duża ja mam wizyte 21 sierpnia, i juz chodze jak na szpilkach ... bo potem zostanie tylko miesiac

Już trzymam mocno zaciśniętę
A co do życzeń o sny ... to poproszę takie codziennie! Dzisiaj nie wstawałam siku (pierwszy raz od bardzo długiego czasu) ... ale wstawałam ratować mojego kota upolował na balkonie olbrzymiego pająka i chciał go zjeść, a jak już go wtrynił okazało się, że wcale go nie zabił ... i ten żywy pająk "wylazł mu" spowrotem ze wszystkim co miał w żołądku ... a troche tego było ... i tak latałam a to ze szmatką, a to do kotka z kropelkami, a to z ciapem za pająkiem ...
PRZEPRASZAM, JEśLI KOMUś ZEPSUłAM śNIADANIE

Wszystko się prawie zgadza .... ale mieszkam u rodziców i wg Mopsu w moim mieście tworzę z Nimi jedno gospodarstwo i dochód na rodzinę przekracza 504 zł czy ileś tam na osobe ... więc narazie nic mi nie przysługuje. Ale wybiorę się tam w wolnym czasie ... chociaż odechciewa mi się tego, jak pomyślę, jak oni tam ludzi traktują z wielką łaską i z pretensjami
Jak dwa miesiące temu byłam w urzędzie pracy (miałam się zgłosić, jako bezrobotna) to usłyszałam ...

"co zarejestrowała się pani dla ubezpieczenia? nie chce sie chodzic do pracy, latwiej jako bezrobotny nie??"

grzecznie odpowiedzialam, ze ubezpiecza mnie tato, poniewaz sie ucze (zaocznie), a po drugie jestem w ciazy i nikt mnie teraz do pracy nie przyjmie (tym bardziej, że na początku ciąża była zagrożona i wogóle) to usłyszałam:

"przyjść 26 sierpnia, jak będzie z ciążą wporządkum to wyślemy panią na staż. Dowidzenia"

Miesiąc przed porodem chcą mnie na staż wysłać???? Boże jaki chory system! Nie wspominając, że baba była nie miła, arogancka i zachowywała się jakby za kare tam siedziała. Kawka za kawką i chyba mózg im się lasuje powoli ... rozumiem, że jak bym jej przerwała ważne posiedzenie, albo coś mogłaby być zła, ale ta kobieta jak weszłam do pokoju gadała z drugą jakie buty na wesele sobie kupić

Teraz na staż chcą mnie wysłać, a jak chodziłam w tamtym roku od pażdziernika do stycznia i prosilam, błagałam o staż to, że na własną rękę mam szukać ... i szukałam złożyłam 20 podań, 20 cv i nawet nikt nie oddzwonił ...

Nie wiem o jaką sprawę chodzi, ale wysyłam do Ciebie moc buziaków i uścisków, żeby było wszystko dobrze!!!!

Ja już się obudziłam, ponudzimy się razem ???

Dzisiaj w nocy oprócz ratowania mojego kociątka
Obudził mnie silny ból podbrzusza jak przy okresie i miałam strasznie twardy i obolały brzuch ... jeśli to był skurcz to ja chyba nie chcę rodzić!!! Trwało to minutę i tak dwa razy, myślałam, że wyjdę z siebie

Muszę zaglądnać do mojego dzienniczka ze studiów, bo coś tam uzupełnić miałam na wrzesień i chyba najwyższa pora
Jak czytam coś takiego to aż się we mnie krew gotuje. Wzięła bym taką babę za łeb i wytarmosiła ile wlezie. Brak słów.....

Cytat:
Zgadza się ale na poczatku to beda minuty wiec chodzilo mi o matę i z wiazana z nią stymulacje to jeszcze duzo za wczesnie maleństwo na poczatku wiecej spi i je, stymulacja rozwojowa w tym czasie uważam ze z lekko przesadzona to bardziej moze irytowac ciagle śpiace dziecko taki szal kolorów maty itd, to samo grzechotki, zreszta zobaczycie w praniu wyjdzie wszystko dziecko ja bedzie mialo z 3 miechy dopiero w zględnie madrze zaczyna kumac co sie wokół niego dzieje

Kurka a moja nadal lata na paluchu dobrze nawet Tz swierdizł ze "lepiej wyglądam " w tej ciazy niz w poprzedniej, szybciej puchłam itd Miło zebarc komplementa od TZ tylko czemu w pierwszej nic nie mowił ze wyglądam źle

Żartownis nie wiem jak to jest ja zawsze na Werke starałm sie nie zwracac jak sie uderzyła i ja z tego powodu niańczyc na zasadzie " o ziazi" chuchanie dmuchanie itd i faktycznie było tak że uderzyła sie w głowe podrapała i biegla dalej takie mialczące dzieci nigdy mi sie nie podobaly i myslalam ze to kwestia zwracania uwagi- wychowania a tu zong... przyszedł pewien okres w zyciu mojej Werki i... od jakiegos miecha jest lament na zasadzie "o mamo spojs siniaczek" i taka ahhh ehhhh dziewczynka mi sie zrobiła, mam nadzieje ze jej to minie

Ja miałam normalny plyn do higieny intynnej a tatun rosa używalam tak jak laski polecaly na watku polecamy- odradzamy, rozpuszczalam saszetke w butelce powiedzmy po jupiku i przemywaalm rane nad WC.

a ja ma dzis wizyte o 14, ciekawe czy Nadia jest nadal Nadią
Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Zgadzam się - zwłaszcza, że na początku dziecko:
a) widzi na bardzo małą odległość, więc te wszystkie rzeczy mające je stymulować nie pełnią swojej roli
b) reaguje tylko na kolory czarny i biały, więc ten szał kolorów i tak nie robi na nim wrażenia
No dokładnie. Taka mata będzie spełniać swoje funkcje jak dziecko ma skończone 3 miesiące dlaego ja na razie nie kupuję.

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za opinie na temat płynu do higieny intymnej w szpitalu, widzę że zdania są mocno podzielone, ale widocznie nie jest to takie oczywiste
Czy któraś z was ma już gotową torbę do szpitala? Wychodzi wielki tobół... mimo że wszystkiego biorę jak najmniej z założeniem, że rodzina mi będzie dowozić jeśli czegoś zabraknie...

Kolejne pytanko: pierzecie swoje koszule do karmienia w proszku dla dzieci?
Ja uprałam w dziecięcym proszku.

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
wiecie, że mnie się jeszcze zdarzają mdłości?
zwłaszcza wtedy jak coś fizycznie zrobię, sprzątam czy coś...
Mi też, zwłaszcza rano jak jestem głodna przed śnidaniem. Nawet kawy od jakiegoś czasu nie mogę pić bo mnie mdli

Widzę że nie tylko ja mam problemy ze spaniem Wczoraj miałam koszmarną noc. Obudziłam się o 1 w nocy z potwornym bólem między łopatkami. Dopiero o 11 rano mi przeszło. Pół nocy przepłakałam z bezsilności.... To był koszmarny ból.... W pon idę na wizytę do ginki to się zapytam co to mogło być Już myślałam że nie dożyję do rana

Mam nadzieję żę dziś będzie lepiej....

Dobranoc Kochane
Stary 2009-08-07, 07:23   #3676
Fasoleczk4
Rozeznanie

PIERWSZA PIERWSZA CHOCIAż RAZ JESTEM PIERWSZA!!!!!!!

Cytat:
ojej glowa do gory- taka fajna z ciebie kobietka ze szybko znajdzie sie dobry i porzadny facet ktory pokocha ciebie i twoje dziecko i bedzie co wieczor przytulal cie na dobranoc
pamietaj lepiej nie miec faceta niz byc ze zlym facetem

ps. kochana mi sie tez marzy romantyczna kąpiel z wlasnym mezem ale tez nie dostaje takiej przyjemnosci- po pierwsze wanna za mala (ja sama ledwo juz sie tam mieszcze) a po drugie od paru dni moj maz nie ma czasu na zadne relaks bo non stop wieczorami siedzi przed kompem i nadrabia zaleglosci no i smiejemy sie ze jakby ktos popatrzyl przez okno to zobaczylby nastepujacy obrazek: dwoje ludzi siedzi codziennie godzinami przed swoimi latopami i tylko czasem cos do siebie powiedza tak jak nie malzenstwo, albo malzenstwo w separacji
Dlatego jestem sama
oby ta Wasza "separacja" minęła jak najszybciej po porodzie!!!!

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Pochwalę się i idę nadrabiać dalej zaległości w czytaniu
My już po wizycie - dzidzia ładnie rośnie - waży już 2,1 kg, wszystkie pomiary w normie szyjka zamknięta, szczelna, wody płodowe i łożysko ok.
Lekarz potwierdził termin na 23 września, więc nie powinno nas nic wcześniej zaskoczyć
Super, że jesteś zadowolona. W sumie byliśmy na nią zdecydowani, ale Twoja opinia mnie jeszcze w tym utwierdziła
Ja ochraniacza bym nie prała - no chyba, że czuć "materiałem" to nawet można przepłukać dla pozbycia zapachu.

Fajnie, że u Ciebie też wszystko dobrze
Gratuluję zdrowego dzieciaczka

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
hejka
Czytam Was przynajmniej od 3h.

Chciałam coś napisać ale już czuję się wykończona i wiem, że nic sensownego nie spłodzę.
Pochwalę się tylko, że nad morzem pogoda piękna i cały dzień spędziliśmy na plaży. Zeszliśmy dopiero po 19, bo mój był tak zachwycony nową zabawką (latawcem), że zapomniał o bożym świecie.

Widzę, że u Was przygotowywania idą pełną parą i dobrze, bo przynajmniej jak czegoś nie będę wiedzieć, to mi pomożecie.
Dla dzidzi mam tyle co kot napłakał, o swojej szpitalnej wyprawce nie wspomnę...

Morze ... hmmm zazdroszcze ale ja bym tam chyba nie wytrzymała
Zero litości

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-07, 08:23   #3677
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
Ehh zazdroszczę wypoczynku.....

Cytat:

No to melduję się jako druga miłego dnia dla wszystkich

Stary 2009-08-07, 08:53   #3678
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dzień dobry! Dzisiaj też mi się dobrze spało, choć przed samą pobudka zbudził mnie skurcz łydki. Na szczęście od dłuższego czasu te skurcze są tylko bolesne na samym początku, a potem nie ma "śladu", czyli bolącego mięśnia jak chodzę.
Gratuluję udanych wizyt, zdrowych dzieciaczków, fajnych zakupów.

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
dzięki, że to napisałaś bo ja cały czas się zastanawiałam co z laktatorem, chociaż i tak zapytam gina jak jest u nas
Od dwóch dni pisze dla Ciebie listę rzeczy do szpitala i napisać nie mogę, bo w domu mam problemy z netem. Nasze komputery są bezprzewodowo podłączone do jednego modemu i akurat mój komputer stoi w miejscu, w którym ostatnio ciągle inne sieci zagłuszają odbiór sygnału. Normalnie wściec się można.

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Przekonałyście mnie dziewczynki, przepiorę koszulki porodowe jeszcze raz w JELPie Teraz się zastanawiam też nad naszą pościelą - bo mam zamiar spać z dzidzią na początku może... I nad stanikami do karmienia.
Oszaleć można

No, ale cieszę się, że laktatora nie kupuję

Tylko tych podpasek chyba będę musiała dokupić, bo mam tylko podkłady poporodowe i te wielkie Belli, ale widzę, że na tym chyba się nie skończy A ja, jak Foczka, w kwestii podpasek jestem mocno niezorientowana
Podobno śpi się z dzieckiem jeszcze przez jakiś czas po porodzie, póki jestesmy osłabione i boli krocze, ale nie można przesadzać, bo jak się przedłuży ten moment, to będzie problem z kładzeniem niemowlaka do własnego łóżeczka.

Z podpaskami to spokojnie. W końcu w każdej chwili mąż może wyskoczyć do najbliższego sklepu i kupić paczkę. Tylko podkładów poporodowych nie uświadczysz w sklepie osiedlowym, więc trzeba je już teraz szukać po aptekach czy na Allegro.

Cytat:
Moja mama nie miala ani laktatora, ani sterylizatora, ani podgrzewacza (zreszta, jak kazda z naszych mam) miala jedna butelaszke dla mnie ze smoczkiem, ale kiedys jej sie zbila i na butelke po oranzadzie nakladala smoka (bo nigdzie nie mogla kupic takiej prawdziwej) i doilam smoka akle bardzo krotko. Jak mialam 9 miesiecy to nie chcialam juz cyca, butelki, tylko mama mlekiem mnie karmila łyżeczką ... bo tylko tak chciałam i mówi, że zanim zjadłam jedną porcję, trzeba było zaraz drugą dać i tak w kółko
Proszkow do prania dla dzieci tez raczej nie miala i zyję
Mysle ze czasami takie wychowywanie na "brudno" jest duzo lepsze niz takie na błysk i połysk z przesadną czystoscia

Takze pranie dzieciecych rzeczy owszem, ale ze swoimi to juz nie przesadzajmy kota tez moglabym do pralki i zeby go troche wytarmosiło przynajmniej by ladnie pachnial

Czystosc owszem, ale nie do przesady.

Ale w sumie koty ładnie pachną, szczególnie jak są rozgrzane i zaspane

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
No co Ty? ja teraz jem wszystko póki mogę bo po porodzie jeśli chce się karmić piersią trzeba bardzo uważać na to co się je. Nic smażonego, słodkiego a i owoców nie każdych można jeść
Wczoraj specjalistka od laktacji mówiła nam, że odchodzi się od diety laktacyjnej. Należy jeść wszystko, tylko na samym początku (kilka pierwszych dni) uważać na pokarmy mocno wzdymające oraz owoce cytrusowe. Np. banana sparzyć i zjeść połowę, a potem nakarmić dziecko i obserwować reakcję.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 08:57   #3679
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Witam ja też dzisiaj się melduję. Jak dobrze się mi dzisiaj spało. Jak ja tego potrzebowałam. Ale wczoraj natworzyłyście dopiero nadrobiłam zaległości i już muszę zmykać bo czeka mnie wizyta teściowej. Musze posprzątać bo jak mówią mama przychodzi z wizytą a teściowa z wizytacją Mam nadzieje że uda mi sie jeszcze zrobić zakupy i upiec szarlotkę przed jej przyjściem pozdrawiam
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 08:58   #3680
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Właśnie przeczytałam w naszej lokalnej gazecie, że otwarto w moim mieście poradnię preluksacyjną, czyli od badania stawów biodrowych u dzieci. Muszę się tam udać i zapisać, żeby trafić z dzieckiem jak najszybciej po porodzie do ortopedy dziecięcego. Sama miałam dysplazję stawu biodrowego, więc jestem przewrażliwiona.
Stary 2009-08-07, 09:11   #3681
Nika1980
Zakorzenienie

Dzień dobry!!!!!
Nareszcie się wyspałam!!!
Dziś przyjeżdża teściowa, idziemy na wystawę i na kawusię suuuper!

Czytam was przy porannej kawie a Lenka wypina stópki i dupkę, im bardzie dupkę głaszczę, tym bardziej wypina....

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale warto sobie powtarzać, że nasze ciało lubi być zdrowe i my wiemy, jak o to zadbać A na początki infekcji to faktycznie mnóstwo wody z cytrynką albo dwiema nawet plus czosnek Oby Ci szybko przeszło!!!
włąśnie nie wiem czy to infekcja, bo ten kaszel mam tylko w określonych porach dniach i wtedy to jest takie uczucie jakby mi coś w gardle utknęło...
mantrę o zdrowiu też powtarzam.
dziś już chyba nie mam paranoi i atak paniki mi miną. zobaczymy jak będzie dalej.

Cytat:

no wlaśnie ja po wizycie
bułeczki ja były tak sa czyli dziewczynka choc wiedzie czlowiek ma schizy w pewnym momencie ginek przekrecil te buleczki bokiem i ja sie wystaraszyłam ze cos tam odstaje i az sie dzwigłam do monitora no ale chlopina mnie uspokoił ze to ta z profilu wyglada i dziewczynka napewno i poprawil ujecie
Naduś ma jakieś 1,2 - 1,3 kg i lezy juz w głowką w dół (mamy koniec 29 tc)
ja przytylam od statniej wizyty 2,9 kg (ale bylam ważona prosto po wizycie w McD wiec cicho sza) ogolnie od początku przybrałam 7,9 kg, znosnie

a i najlepsze mała na USG robila nam "gest Kozakiewicza"
zdecydowanie inne dziecko niz moja pierwsza Wera, tamta to chciała wyjsc przez skore, a sie tylko delikatnie wierci... nawet sie czasami zastanawiam po kim taka grzeczna, jakby nie moje
Gartulacje ogromne!!!!!

Cytat:
witam kobitki
Znowu się nie odzywam ale już się tłumaczę
wczoraj mniałm rano silny skurcz a potem pobolewało mnie pod piersiami ( to już pisałam wcześniej) potem już było coraz gorzej i bolał mnie cały brzuch całe szczęście mieliśmy umówioną wizytę u gina więc zrobił mi KTG na którym wyszło że macica jest napięta i co gorsze tętno młodego skakało jak szalone raz 190 a zaraz duży spadek do 80!!! Ginek proponował szpital albo następne KTG w piątek więc stwierdziliśmy że jak mi się pogorszy do szpitala pojedziemy w między czasie pojec haliśmy na kolację z okazji rocznicy ślubu niby mało bolało ale jak się położyłam do łóżka to bolał mnie cały brzuch wię o 22 zebraliśmy się do szpitala a tam kolejne KTG ( już prawidłowe) i badanie ginekologiczne nic nie stwierdzili kazali brać relanium i 3x nospę w domu wypiłam melisę i jakoś się udało zasnąć... rano jeszcze trochę bolało ale potem już przeszło... kazali mi liczyć ruchy płodu...
no właśnie jak to jest z tym liczeniem dzisiaj liczyłam 2x rano i w ciagu 30 minut wyszło mi 50 ruchów i o 14 to w ciagu 15 minut miałm już 25 ruchów - jak to się liczy???
o jejku, ale miałaś nieprzyjemną przygodę.... uważaj na siebie...

Cytat:
Oj rozpieszcza, a szczegolnie teraz jak nie pracuje i siedzi w domku
razem obiadki robimy
dobrze masz....

Cytat:

Ja na SR nie chodzę, czasami żałuję ... ale jakoś tak wyszło. Chyba najbardziej ze względu na to jakby inne kobietki przychodzily z facetami, to mi by chyba serce pekło
przyjedź na sr do Holandii- u nas to jest kurs tylko dla babeczek, jest tylko jeden wieczór z partnerami a tak same baby, siedzą i plotkują...

Cytat:
oj tam- a kto powiedzial ze tam chodza tylko pary? u nas wiekoszosc dziewczyn owszem byla z facetami, ale tez sporo dziewczyn przychodzilo samych.
no ale niektorzy tatusiowie to lepiej zeby w ogole nie przchodzili- np. jeden zawsze siadal w kacie i czytal caly czas ksiazke (no wiec zastanawiam sie czego on tam przylazl).

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

Widzę że nie tylko ja mam problemy ze spaniem Wczoraj miałam koszmarną noc. Obudziłam się o 1 w nocy z potwornym bólem między łopatkami. Dopiero o 11 rano mi przeszło. Pół nocy przepłakałam z bezsilności.... To był koszmarny ból.... W pon idę na wizytę do ginki to się zapytam co to mogło być Już myślałam że nie dożyję do rana

Mam nadzieję żę dziś będzie lepiej....

Dobranoc Kochane
kochana ja dwie poprzednie noce tak miałam i też się poryczałam ze złości i bezsilności i zmęczenia. wczoraj wieczorem też ryczałam, nie wiem czemu.

Cytat:
Fasoleczka , rozbrajasz mnie dziewczynko!!!

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Podobno śpi się z dzieckiem jeszcze przez jakiś czas po porodzie, póki jestesmy osłabione i boli krocze, ale nie można przesadzać, bo jak się przedłuży ten moment, to będzie problem z kładzeniem niemowlaka do własnego łóżeczka.

Wczoraj specjalistka od laktacji mówiła nam, że odchodzi się od diety laktacyjnej. Należy jeść wszystko, tylko na samym początku (kilka pierwszych dni) uważać na pokarmy mocno wzdymające oraz owoce cytrusowe. Np. banana sparzyć i zjeść połowę, a potem nakarmić dziecko i obserwować reakcję.
W Holandii raczej odradza się wogóle spanie z dzieckiem. Dlatego kupiliśmy kołyskę, która będzie stała przy łóżku.

Co do diety to tutaj jest taka sama filozofia: nie zmieniać po porodzie drastycznie diety gdyż może to utrudnić dziecku przyzywczajenie się do karmienia piersią ( podobno mleko matki ma podobny smak jak wody płodowe - jeśli nie ma zmian w diecie, dziecku łątwiej przywyknąć bo zna ten smak)

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 09:20   #3682
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Dzisiaj też mi się dobrze spało, choć przed samą pobudka zbudził mnie skurcz łydki. Na szczęście od dłuższego czasu te skurcze są tylko bolesne na samym początku, a potem nie ma "śladu", czyli bolącego mięśnia jak chodzę.
Gratuluję udanych wizyt, zdrowych dzieciaczków, fajnych zakupów.

Od dwóch dni pisze dla Ciebie listę rzeczy do szpitala i napisać nie mogę, bo w domu mam problemy z netem. Nasze komputery są bezprzewodowo podłączone do jednego modemu i akurat mój komputer stoi w miejscu, w którym ostatnio ciągle inne sieci zagłuszają odbiór sygnału. Normalnie wściec się można.

Z podpaskami to spokojnie. W końcu w każdej chwili mąż może wyskoczyć do najbliższego sklepu i kupić paczkę. Tylko podkładów poporodowych nie uświadczysz w sklepie osiedlowym, więc trzeba je już teraz szukać po aptekach czy na Allegro.

Ale w sumie koty ładnie pachną, szczególnie jak są rozgrzane i zaspane

oooo dziękuję

ja właśnie pomalowałam pazurkinormalnie podczas ciąży mam najpiękniejsze paznokcie z całego mojego życia
oczywiście zostałam obudzona przez samoloty bo lada moment u nas Air Show i już sobie ćwiczą a moje osiedle jest bardzo blisko lotniska (jakieś 2-3 km)

Od jakiegoś czasu dzidziuś jak się wypycha to mam wrażenie, że jest zbyt nisko, czuję go w mojej gabryście normalnie macie tak? czy tylko ze mną coś nie tak

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 09:24   #3683
Kikunia81
Rozeznanie

Dziewczyny, będę dzisiaj nadrabiać na raty, bo wczoraj ostatni raz zajrzałam tu o 13.
Cytat:
Napisane przez dessertt Pokaż wiadomość
A ja mam w domu RAIDa do kontaktu tego z buteleczką z płynem. Już drugi czy trzeci rok to używamy i jest cool Wczoraj do łazienki naleciało tyle komarów jakby nalot jakiś idę spokojnie siusiu i tylko drzwi otworzyłam i zamknęłam- krążyły w niesamowitej ilości chyba z 30!! Włączyłam tam to ustrojstwo na jakieś 10 czy 15 minut i wszystkie na podłodze Generalnie jak włączam to w mieszkaniu 55M2 to wszystkie komarzyska jak pijane latają, nie są w stanie gryźć i tylko co chwila jakiś na podłogę spada- potem wystarczy zamieść

Więc jesteśmy bezpiecznie
Z tego co wiem, to raida w ciąży używać nie wolno. Może przeczytaj ulotkę producenta? Ja mam tą informację z książki "W oczekiwaniu na dziecko".

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie co uprać z tej pościeli napewno rożek i powłoczki na poduszke i kołderke, prześcieradełko, ale ochraniacza i wypełnienia nie bede prac żeby sie nie zniszczyło. a wy co pierzecie z poscieli??
Ja pranie dzieciulowe mam już zakończone
Z pościeli nie prałam tylko wypełnienia, ale ono nie ma żadnego zapachu, jest antybakteryjne i antyalergiczne - kupowałam je osobno.
Natomiast rożki i ochraniacze wyprałam i nic się z nimi nie stało. Nawet je wyprasowałam później
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 09:27   #3684
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
oooo dziękuję

ja właśnie pomalowałam pazurkinormalnie podczas ciąży mam najpiękniejsze paznokcie z całego mojego życia
oczywiście zostałam obudzona przez samoloty bo lada moment u nas Air Show i już sobie ćwiczą a moje osiedle jest bardzo blisko lotniska (jakieś 2-3 km)

Od jakiegoś czasu dzidziuś jak się wypycha to mam wrażenie, że jest zbyt nisko, czuję go w mojej gabryście normalnie macie tak? czy tylko ze mną coś nie tak
Oj, zazdroszczę...
Stary 2009-08-07, 09:29   #3685
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

witajcie kobitki
ja tylko na chwilę bo po przeczytaniu 2 stron już słabo mi na tym krześle
dzisiaj mamy mały maraton... o 14.30 na kolejne KTG odebrać kaskę za sprzedane autko i odebrać wózek ( już nie mogę się doczekać!!!!!) a potem na USG do tego fahowca w bydzi co razem z sorejną chodzimy - wymierzy młodego poogląda i jak się pokarze to na 4d jesteśmy umówieni - jupiiiii
Dziewczyny Gratuluje zdrowych bobasków - zaczynamy wielkie odliczanie u mnie zostało 6 tygodni i 5 dni!!!!! ludzie jak to zleciało
Ps dzisiaj pakuje torbę do szpitala ( poradziła mi to pani dr w szpitalu) bo młody może zechcieć szybciej wyjść niż 25 września
Stary 2009-08-07, 09:33   #3686
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
witajcie kobitki
ja tylko na chwilę bo po przeczytaniu 2 stron już słabo mi na tym krześle
dzisiaj mamy mały maraton... o 14.30 na kolejne KTG odebrać kaskę za sprzedane autko i odebrać wózek ( już nie mogę się doczekać!!!!!) a potem na USG do tego fahowca w bydzi co razem z sorejną chodzimy - wymierzy młodego poogląda i jak się pokarze to na 4d jesteśmy umówieni - jupiiiii
Dziewczyny Gratuluje zdrowych bobasków - zaczynamy wielkie odliczanie u mnie zostało 6 tygodni i 5 dni!!!!! ludzie jak to zleciało
Ps dzisiaj pakuje torbę do szpitala ( poradziła mi to pani dr w szpitalu) bo młody może zechcieć szybciej wyjść niż 25 września
Stary 2009-08-07, 09:35   #3687
sweetpinky
Zakorzenienie

Biedroneczko trzymam kciuki

a tak wogóle, na ile wcześniej trzeba się spakować?

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 09:36   #3688
eloteteie
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja zaraz lecę do centrum handlowego po jakiś prezent, a potem oglądać synka mojej koleżanki. Kończy dzisiaj 2 tygodnie.

Wypytam o wszystkie kwestie porodowe, bo na pewno jest jeszcze na świeżo, będzie wiedziała co kupić, a czego nie, co się przyda, a co mniej

A potem wizyta u internisty, żeby mi dał skierowanie na USG. Durny ten system, nie dość, że mam wykupioną prywatną opiekę medyczną to muszę jeździć od lekarza do lekarza po skierowania, żebym mogła zrobić USG :/

MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 09:45   #3689
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
Boze widzisz i nie grzmisz
Widzialyscie http://www.tvn24.pl/12690,1565044,0,...wiadomosc.html

Posluchajcie dobrze co pies dostal w "nagrode" za uratowanie zycia swojej pani
Aż mi się ryczeć zachciało jakoś tragedie zwierząt bardziej mną wstrząsają niż tragedie ludzi. Sama niech się teraz uwiąże na łańcuchu stara baba, a nie psa.

Cytat:
Wspólczuje temu dziecku!!!!!
Wspolczuje matce tego dziecka, ze nie moze sie opanowac i jest po prostu przewrazliwiona.
Ja myślę, że ta matka ma jakieś zmiany psychiczne i objawia się to u niej natręctwami.
Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Ten łańcuch... miałam nadzieję, że to już przeżytek i nie traktuje się w ten sposób zwierząt
A biedny Tofik się cieszy na widok pana, bo nie zna innego życia
To niestety nie przeżytek. Zimą byliśmy w górach i mieszkaliśmy na wsi. Żeby dojść do miasteczka - do sklepu, trzeba było przejść całą wieś. W każdym domostwie była buda a na niej pies na krótkim łańcuchu. Serce pękało. Większość nie miała nawet misek, tylko jakieś stare garnki albo poprzewracane albo z pozamarzaną wodą. Było widać, że te psy nie zachowują się normalnie. Rzucały się na tych krótkich łańcuchach, przewracały się, wyglądały jak obłąkane Do teraz jak sobie to przypomnę, echh
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 09:47   #3690
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Biedroneczko trzymam kciuki

a tak wogóle, na ile wcześniej trzeba się spakować?
Na 3 tygodnie przed planowanym terminem porodu

Witajcie o poranku, a i ja się wyspałam, chociaż w nocy jak się przebudziłam lekko się zszokowałam - Gabi stała przy swoim łóżku i tylko głowę na nim położyła i tak sobie spała - nie wiem jak długo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości