|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z nowym rokiem wielka zmiana by uslyszec slowo MaMa - mamusie styczniowo-lutowe
Cytat:
|
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z nowym rokiem wielka zmiana by uslyszec slowo MaMa - mamusie styczniowo-lutowe
Sandruniu...po prostu szok
... fota z ckm ... normalnie laleczka![]() A ja co kawałek zagladam na watek do mamus list-grudz. bo Patryczek ma sie gorzej ![]() Normalnie juz sie poryczalamdwa razy ![]() No i gotuje zupke (taki jakby rosolek) z makaronikiem dla Alanka.. zobaczymy jak on to bedzie jadł
|
|
|
|
#3873 |
|
Rozeznanie
|
daj linka...
|
|
#3874 |
|
BAN stały
|
kellysss - też śledzę ten wątek i ciarki mam okropne jak się to czyta. Nie do pomyślenia że świat może być tak okrutny. My mamy nasze szkraby już przy sobie dorodne i zdrowe co najważniejsze a jak się czyta takie rzeczy to tylko dziękować że u nas jest w porządku. Wiem że to egoistyczne myśleć o sobie ale....ach w takich sytuacjach nie wiem co pisać. Niesprawiedliwe to i tyle że takie maleństwa tak muszą cierpieć. Trzymam za nich wielkie kciuki
![]() A moja młoda dziś przesypia pół dnia aż znowu boję się pomyśleć co w nocy będzie się działo. glizda - podaję linka do strony. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=352259&page=46 |
|
|
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jesteście naprawdę śliczne zadbane mamuśki
ale niestety nie moge otworzyć albumu passionfruit i sandry tylko zdjecia główneAriellina Najlepiej będzie wam na swoim, ja mam teściów ok, moją mame kocham baardzo ale nie wyobrażam sobie z nimi (lub obok) mieszkac, jak widujemy się na obiadkach weekendowych mamy wtedy o czym porozmawiać i szkoda czasu na kłótnie Krolowaa Musisz być dumna, cóka i Ty jesteście identyczne gratuluje uroczej parki Arleta Jak tam Twój mały Tygrysek
|
#3876 |
|
Rozeznanie
|
Też zaczęłam czytać wątek jak Kellysss pierwszy raz o tym napisała. Strasznie się wzruszyłam jak pisała o tym jak dzisiaj w nocy ich wezwali...Po prostu serce płacze! Od razu sprawdziłam czy Wiktorka oddycha. Jakie to szczęście, że urodziła się duża, silna, zdrowa i o terminie. Trzymam kciuki za Patryczka. I znowu pytam-po co to?
|
|
|
|
#3877 |
|
Rozeznanie
|
Nasz wątek chyba jest takiś szczęsliwy... nie mamy ani jednego wczesniaczka, wszystkie maluszki zdrowe, pieknie się rozwijają (odpukać w niemalowane żeby nie zapeszyć). Nawet sobie nie przypominam - był u nas ktoś kto się pozegnał z fasolką? Chyba też nie...
A tak po za tym to jeszcze kilkanascie lat temu dzieci urodzonych przed 30 tyg nawet nie próbowano ratować a teraz walczy sie juz o 24 tygodniowe maluszki... Oby medycyna poszła tak do pzrodzu, że by te mega wczesniaczki miały także równe szanse... Na innym wątku jest dziewczyna która też urodziła w bodajrze kwietniu w 24 tygodniu i maluszek żyje i ma się coraz lepiej...
|
|
#3878 |
|
Zadomowienie
|
były 2 osoby ,które straciły ciąże
a tak naprawde ...wiem ,ze łatwo sie mówi ale takie wczesniaki z 5 miesiąca nigdy do koncą nie bedą tak zdrowe,znam osobiscie wczesniaka z 5 mies i ma problemy caly czas ze zdrowiem ,wymową itp niestety
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mogę czytać takich wątków. Potem nie mogę spać i bardzo to przeżywam. Dziękuję Bogu, że Jasio jest zdrowy.
Mumi, wyslij mi zaproszenie na nk to Cie dodam.
|
|
#3880 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co pamietam- była u nas jedna stracona fasolka - chyba jeszcze w pierwszym trymestrze.
|
|
|
|
#3881 |
|
Zadomowienie
|
Passion dodaj i mnie
, bo tylko Twoją ślubną fotkę widzę . Zaproszenie już wysłałam...
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
z Patryczkiem jest lepiej !!!!
a ja niewiem czy były jakies u nas stracone fasolki bo dołączyłam do was dosc pózno.. chyba koniec drugiego symestru
|
|
|
|
#3883 |
|
Zadomowienie
|
ja straciłam swoja pierwszą fasolke, to było straszne przezycie, ale Dominis mi to rekompensuje
moja druga fasolka pojawila sie 4 miesiace po tamtym przezyciu i to Dominis pozwolił mi przetrwac, bo byłam strasznie załamana i w depresji przez długi czas![]() ale czas leczy rany... tak czy siak zucze duzo zdrowka temu dzidziusiowi i trzymam za niego kciuki ![]() Mysle ze mamusi ktoraa widziała juz swojego bejbika byłoby cieżej niz mi. bo ja widziałam ale jeszcze nie ukaształtowanego . Ale kocham Go i pamietam..!!! ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- aha jesli ktos ma liste z mamusiami na nk to niech mi wysle, bo dalej sie gubie ja jestem anna g (k) jeżowe
|
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
To straszne jak takie słabe istotki muszą już walczyć o życie. Jak czytam czy słyszę o takich historiach to zaraz łzy mi napływają do oczu. Trzymam kciuki za Patryczka.
Dziekować Bogu, że żadna z nas nie ma problemów z maluszkiem, że możemy czerpać siłę i radość z każdego dnia spędzonego z dzidziusiem. Przykro tylko, że nie wszystkie mamy mają możliwość tego zaznać ![]() Jeśli macie listę kto jest kto to ja też poproszę - troche to potrwa zanim się rozeznam i zapamietam tyle nowych twarzy
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
Zajrzałam na wątek listopadowo-grudniowy... Ogarnia mnie smutek, a jednocześnie (to może głupio zabrzmi, bo egoistycznie) radość, że mam zdrową córkę urodzoną bez komplikacji. Jest za co Bogu dziękować... Oby z tym maleństwem wszystko ułożyło się jak najlepiej.
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilam sobie liste
no ale nie wpisywalam calych imion tylko inicjaly moge wkleic na forum ? no i chyba nie mam wszytkich ? !
|
|
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
Żeby tylko z tym maleństwem było wszystko dobrze, ja nie zagladam na wątek zbyt mocno mnie takie historie dotykają......
Jukol Jeśli chodzi o mnie to śmiało wklejaj listę Dobranoc mamusie
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
jukol, jeśli Twoja lista nie narusza prywatności to dawaj na forum.
Ja już dodaje wszystkie zaproszenia, których jeszcze nie zaakceptowałam. Jak na razie to kojarze: skoje, kellys, kasie_l, nimfetkę, roxi, sandrunie, krolowa....nie wiem czy kogoś jeszcze. O! Jeszcze bratka06 ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- kojarze jeszcze freshonę....kurde Kasiu_L zaakceptowałam Twoje zaproszenie i nadal mnie nie widzisz??
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
Uzupelnilam o imiona czyli jest tak:
Jukol-JustynaP(E) chyba nie narusza prywatnosci??
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
jak na moje mże być. Ja jestem homo ledwo sapie i nie czaje Twojego skrótu, ale jak wkleisz całą listę to może zajarze
![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Ha, irokeza ma od urodzenia i nie ważne jak bysmy go nie przygładzali to i tak sterczy.
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi- KasiaR.(Z)
Jukol- Justyna P(E) Glizdunia- AgnieszkaW(S) Sandrunia- SandraK(N) Nimfetka- Kasia K Pani z herbata- BozenaD Nika83- MonikaJ(R) Krolowaa- MałgorzataW(K) Amilamija- Ania P KasiaL- Kasia L Aaneczka1984- Ania G(K) Gosiala- Małgorzata J(L) Arielina- KasiaP(G) Skoja- Aneta W(P) Bratek06- Jolanta H(W) Freshona- Agieszka G(K) Kellys- Ewelina DT Nenah- Ania P(Z) Jo@na- Joasia S(J) Bezsenność- Basia K(C) Mumi24- Paulina K(S) Cacharel- Magda K Passionfruit- MagdaM(Ż) Arleta110 Arleta M(P) Tylko mozna to udoskonalic i cos ew pozmieniac w edytorze inaczej troche wyglada
Edytowane przez jukol Czas edycji: 2009-08-07 o 10:08 |
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
jukol, jesteś wielka. Zrobiłaś coś, co planowałam zrobić ja. Tylko, że ja mam silną wolę - robi ze mną co chce
![]() Zmykam spać. jutro będzie kontrola z listą
|
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
Jukol, dobra robota
.
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
A dziekuje
tez by sie przydalo uzupelnic liste na pierwszej str ![]() Ps.Passion wiesz ja tez sobie Ciebie inaczej wyobrazalam jak to pozory myla
|
|
|
|
#3898 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
przepraszam, że się nie odzywałam (a tu tak towarzysko). Miałam ciężki dzień...dziś umarła moja króliczka miniaturowa...nie miała jeszcze 5 lat. Od kilku dni miała niedowład nózek tylnych, byliśmy z nią w sobotę u lekarza, miła rentgen, badanie, ale nic nie wykazało, lekaz nie znał przyczyny. Dostała tez zastrzyki przeciwzapalne, które też niz nie dały. Od dwóch dni traciła apetyt, nawet pic nie chciała. Dziś odeszła....Była śliczna, szaro-biała, błękitne oczka, drobniutka, spokojna i ufna...ech... ![]() Dobranoc |
|
|
|
#3899 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Ja tylko na momencik. Weszłam, żeby napisać, że znikam na parę dni. Jedziemy do tego Mielna. Mam nadzieję, że wypad się uda. Trzymajcie się babeczki! Z listą zapoznam się po powrocie. Mam nadzieję, że dam potem radę Was nadrobić ![]() Pa! |
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
skoja, have fun!
Jasio spał dziś od 21 do 6! A mnie pół nocy bolał zab. Chyba trzeba do dentysty :/
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

) i że to nienormalne tak się spoufalać z osobami poznanymi na necie.
Adaś
... fota z ckm

, bo tylko Twoją ślubną fotkę widzę
. Zaproszenie już wysłałam...