|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wieczór panieński z wielką kłótnią
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13626721]Asiu, ja zlewam te uszy
Rzecz ma drugie dno [/QUOTE]Rozumiem
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
3 dychy to nie az tak duzo. moze nie warto sie klucic o takie sprawy. pomysl jak panna mloda zareaguje, napewno bedzie jej milo i bedzie zadowolona. uszow nie musisz nosic na imprezie, a moze przez nie bedzie o wiele weselej???
|
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
Niech osoba mi powie.... -napisałas w stylu Pshemko
![]() he he Żebyś tylko w pracy nie miała drobnych spięć z mamą tej osoby. Jeśli już jej zdążyła przekablować takie pierduty |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe
. W dodatku bawić nadal lubi się w stylu "my super sweet sixteen" chociaż jest już po 40. Olewka na taką , nie trzeba przecież przyklaskiwać jej we wszystkim co robi- zwłaszcza bez wcześniejszego ustalenia. A jeżeli Twój komentarz nt tych jakże rozrywkowych uszu wszedł jej na ambicję- to już raczej jej problem .
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13624642]
I teraz pytanie - która miała rację? Czy faktycznie utrudniam i focha ja walę, czy - osoba? [/QUOTE] Ale przecież ta dziewczyna zorganizowała całą akcję bez konsultacji z innymi uczestniczkami! Wyciągnęła wam kasę z portfela nie pytając, czy macie ochotę i jesteście w stanie zapłacić... to się kwalifikuje pod chamstwo, brak klasy, głupotę, brak dobrego wychowania, najzwyklejsze prostactwo. Tu nie chodzi o jakiś brak luzu, czy niechęć do założenia tego, ale wypadałoby zapytać, czy dziewczyny chcą płacić za coś takiego. W głowie mi się nie mieści, jak można rozporządzać czyjąś kasą, nieważne czy to jest 5 zł czy 500. Szczerze? Powinnyście się na nią wypiąć i powiedzieć: ależ cudownie, że kupiłaś takie śliczne uszka, ale nasze budżety nie przewidują płacenia za nikomu nie potrzebne głupoty. No ale skoro tak bardzo chciałaś nosić uszka króliczka, to fajnie, że pomyślałaś też o nas i NAM JE ZAFUNDOWAŁAŚ. Ale mogła by wyjść z tego awantura, a nikt chyba nie chce psuć wieczoru młodej. Z czystej ciekawości - ta panienka to jakaś bliska rodzina młodej, czy tylko koleżanka? Mam nadzieję, że masz z niej niezły ubaw - ja bym miała. Mimo wszystko - udanej zabawy
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post45174983 LUTY wymienię Edytowane przez BrigitteBardot Czas edycji: 2009-08-07 o 10:36 |
|
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szajajaba, dołączam się do chórku który mówi, że dobrze zrobiłaś. Masakra. za 30zł od osoby można wymyśleć coś dużo ciekawszego... w ogóle co za pomysł, najpierw wydawać kasę a później po prostu komunikować że macie zapłacić tyle i tyle. mam nadzieję, że wieczór mimo wszystko będzie ok, zwłaszcza dla młodej bo to najważniejsze w tym całym króliczym bałaganie ![]() ![]() dlatego ja już postanowiłam - na wieczór panieński zaproszę 5-6 osób i sama go zorganizuję. będziemy siedzieć w spa, albo pogramy w paintball, albo pójdziemy na kurs barmański albo coś w tym stylu. żadnych uszu ani innych durnych gadżetów/striptizerów/walenia wódy bez opamiętania!
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13624642]Wątek mega absurdalny. I co ja na to poradzę...?
Sprawa wygląda tak: idę jutro na wieczór panieński. Pisze do mnie osoba, którą widziałam 2 razy w życiu (raz, gdy schlała się i wymiotowała przy stole na balu karnawałowym, drugi - przelotem w drzwiach). Otóż owa osoba zamówiła dla uczestniczek świecące USZY królicze (koszmar), jakieś różdżki dla panny młodej i jakieś coś jeszcze i wyskakuje, loża do tego i że zapłaciła daną kwotę i na osobę wychodzi to 30zł. Szczerze mówiąc -zdębiałam. Osoba spytała, co ja na to, odpisałam, że nieszczególnie mi się pomysł podoba, ale - by przykrości jutro młodej nie robić - zwrócę jej pieniądze. Osoba walnęła lekkiego focha, ale olałam. Dodałam tylko zapobiegawczo, że niech też może poinformuje inne jutro obecne o sprawie i podałam nr gg. Osoba w szoku: to co, nie możesz sama im napisać? A ja: no wiesz, chyba , skoro zorganizowałaś, to dasz radę sama dziewczyny powiadomić? (zagranie celowe: wiedziałam, że jej głupio - ale dlaczego ja mam jej ułatwiać?) Po czym za chwilę osoba pisze, że - popatrz, o, takie uszy! I pokazuje paskudztwo. Oczywiście pytanie "jak ci się podobają?". Na co ja, że WCALE Są tandetne, błyszczące i osobiście nie gustuję w uszach króliczych jako ozdobie.I usłyszałam - że jestem stara dewota, emerytka a nie młoda (a ja się pytam - co uszy mają do młodości???), że trzeba się pobawić itd. A czy ja się muszę w uszach bawić, co? Do tego teksty, jak to ja marudzę, że ona organizuje a ja utrudniam, że ją atakuję, że jak to ja mogę tak źle reagować, że ona chciała dobrze... Na koniec: osoba stwierdza, że mogła mi kupić czarną kominiarkę (skwitowałam - nie, szkoda by było moich pięknych oczek zasłaniać I teraz pytanie - która miała rację? Czy faktycznie utrudniam i focha ja walę, czy - osoba? Z ciekawości wątek, gdyż - sytuacja nietypowa Aczkolwiek nie będzie mi snu z powiek spędzała.[/QUOTE][1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13624898]Oczywiście, że kasę zwrócę - choćby dlatego (no dobra, tylko dlatego), by młodej nie robić przykrości niesnaskami właśnie A sprawa, cóż - też mnie rozbawiła w sumie Gdyby mi się ten pomysł nie podobał, to bym kasy nie zwróciła także dlatego, że osoba organizująca wieczór panieński powinna skonsultować się w sprawie jak on ma wyglądać, z pozostałymi uczestniczkami. Tak ciężko było zagadać na gadu czy umówić się w kawiarni i wspólnie coś ustalić? ![]() A nie - stawia tu przed faktem dokonanym - masz założyć uszy królika i jeszcze 3 dychy za tę przebierankę zapłacić
|
|
#39 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I już pisałam - faktycznie posiadanie na głowie uszu jest wyznacznikiem dobrej zabawy i "będzie weselej"? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#40 |
|
Copyraptor
|
Szajajabo, specjalnie dla Ciebie, tuning avatarka
![]() I podpisuję się czterema łapami pod zniesmaczonymi wizażankami, ja bym powiedziała, że nie zapłacę. Bo jestem w takiej sytuacji, że 30zł to dla mnie dużo. Więc szkoda by mi było wydać te pieniądze na pierdoły, skoro mogę za to zrobić zakupy na kilka dni ![]() |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym - nawet jakby to było 10zł, a nie 30, to liczą się fakty - nic nikomu nie powiedziała, a kasę trzeba dać, tak się nie robi.
Nie lubię takich sytuacji, nawet jak chodzi o 5zł. Dla kogoś i 5zł może to być dużo, bo za 5zł ma dwa bochenki chleba. Trzeba myśleć też o innych, nie każdy jest w świetnej kondycji finansowej, a jednak 30zł na taką kompletną głupotę jak jakieś badziewne królicze uszy, to moim zdaniem zupełnie zbędny wydatek. Ja np. za 30zł mogę przejechać samochodem 200km, więc zdecydowanie bardziej wolałabym na to wydać te pieniądze, a nie na jakieś uszy, które włożę raz, a potem je pewnie wywalę, bo nie lubię takich zbędnych rzeczy trzymać w domu. Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2009-08-07 o 12:18 |
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Konto usunięte
|
Cholerko, dziękuję z całego serca
Cytat:
![]() No ba Ma się te uszy...Ciekawa jestem, co na to ten taki, co to miał problem z Azjatkami |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Copyraptor
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13629719]Cholerko, dziękuję z całego serca
![]() To teraz wyskakuj z 30zł |
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
utrudniasz i walisz focha :/
ta czarna kominiara to git pomysł
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyna organizuje wieczór pannie młodej. I to jej mają podobać się gadżety itd. Jeśli jej to odpowiada, myślę,ze nie masz wyjścia- albo bawisz się jak zagrają, albo nie idziesz na imprezę.
Sama też organizuję wieczór panieński, uzgadniam wszystko tylko z jedną znajomą, reszta ma się dostosować. Pannie młodej nasze pomysły bardzo sie podobają i to się liczy.
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tu raczej nie rozchodzi się o kwotę a o postawienie przed faktem dokonanym bez jakiś wcześniejszych ustaleń. Zrobiłabym dokładnie to samo co szajajaba-powiedziałabym tej pannie co o tym pomyśle szczerze myślę. A pieniądze wolałabym wydać na jakiś ładny, konkretny prezent dla panny młodej ![]() szajajaba Cudowny Av Te uszy pokreślają kolor Twoich oczu i autoironię![]()
|
|
|
#49 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I wiesz, fajnie, jak wieczór organizuje dobra koleżanka/przyjaciółka młodej. A nie - osoba, z którą młoda się nie lubi, osoba, która organizuje wsio tylko dlatego, że lubi się wcinać. I mam też tę pewność, że gdyby młoda kogoś usunęła z tej imprezy, to - ową osobę, a nie mnie ![]() Cytat:
No ba
|
||
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13630035]A to ja ci gwarantuję, że młodej NIE SPODOBAJĄ się gadżety
I wiesz, fajnie, jak wieczór organizuje dobra koleżanka/przyjaciółka młodej. A nie - osoba, z którą młoda się nie lubi, osoba, która organizuje wsio tylko dlatego, że lubi się wcinać. I mam też tę pewność, że gdyby młoda kogoś usunęła z tej imprezy, to - ową osobę, a nie mnie [/QUOTE]a to już inna bajka. swoją drogą, z jakiej paki ona to organizuje? Bo lubi się wcinać? I młoda na to pozwala? A gdzie jest w tym wszystkim świadkowa? Więc tak jak napisałam, nie musi przychodzić na imprezę. Bo impreza jest dla młodej tak? Więc ktoś może raz w życiu się dostosować, wrzucić na luz i po prostu się bawić a nie pokazywać nie wiadomo po co że coś tam mu się nie podoba.
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Daj znac jak sie te uszy sprawdziły a imprezie i jak sie udała
![]() Moze tez sobie takie sprawie na nastepny weekend, jak to gwarancja dobrej zabawy
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie muszę przychodzić, ale - chcę I czytaj uważnie: WIEM, że młodej pomysł się nie spodoba. I WIEM, że jeśli któraś miałaby zniknąć z imprezy - to nie ja. I nie pokazuję, że COŚ mi się tam nie podoba, tylko - nie podoba się rządzenie MOIMI pieniędzmi. I strzelanie focha, że nie przyklasnęłam pomysłowi. Zauważ - osoba jest dla mnie obcym kimś, widziałyśmy się 2 razy w życiu, z czego -raz osoba się schlała na imprezie oficjalnej z prezydentem miasta i rzygała przy stole do miseczki, a drugi raz - w drzwiach mieszkania. I tyle. I nie uważam, by osoba miała prawo rozporządzać i moimi funduszami, i sposobem spędzania czasu. |
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Siostra młodego - omg, współczuć młodej szwagierki...
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Nie no, napisałam tak ogólnie,w przypadku gdy młoda zgadza sie na pomysły organizatorki. A jeśli się nie zgadza, sama powiedz młodej,że pomysł jest taki i taki i jeśli nie chce żenady to niech sama tej dziewczynie to z głowy wybije.
|
|
|
#56 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam młodej nie znam, ale wiem, że sama byłabym mocno zdenerwowana, jakby mi ktoś (a już zwłaszcza ktoś, kogo nie lubię) z takim czymś wyskoczył na mojej imprezie, bo nie znoszę rzeczy bez gustu
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Bez gustu, czy z gustem - znając absurdalne poczucie humoru moje i moich znajomych przypuszczam, że moglibyśmy mieć niezły ubaw z takimi uszkami. Znając nas to pewnie mielibyśmy jeszcze różowe puchate ogonki. I puchate kapcie. Ale to nie ważne. Tutaj dochodzi upierdliwa osoba, która rozporządza czyimiś pieniędzmi. I jeszcze robi to bez konsultacji i strzela focha. Rozumiem Cię szajajabo, zareagowałabym pewnie tak samo. Albo znając mnie jeszcze gorzej.
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
pierwszy raz spotykam sie z tym, ze wieczor panienski organizuje 1 osoba i nie pyta o zdanie innych uczestnikow przed powzięciem decyzji i zakupem czegokolwiek
jesli takie uszy zaakcpetuje duza wiekszosc uczestnikow wieczoru i wiadomo ze mlodej sie spodoba - to ja bym skonczyla na powiedzeniu ze dla mnie to bez sensu, ale sie dostosuje i sprobuje dobrze bawic 30zl poza tym to nie fortuna....myslalam ze na takie wieczorki w zaleznosci ile jest osob zaproszonych to minimum 100 zl sie wydaje... :/
|
|
#59 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Gdybyś przeczytała cały wątek, to dowiedziałabyś się, że jedna z dziewczyn zwyczajnie nie ma tych 30zł. Inna tu dziewczyna napisała, że za 30zł ma kilkudniowe jedzenie - bywa i tak. Też miewam takie okresy w życiu. I po raz kolejny - choćby to było 5gr, to moje pieniądze i kupowanie czegokolwiek bez mojej zgody i wiedzy jest chamstwem. |
|
|
|
|
|
#60 | |||||||||||||||
|
Raczkowanie
|
Jeszcze nie, ale myślę nad tym kierunkiem
![]() Cytat:
Cytat:
Co ma piernik do wiatraka? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Koszmarna ta organizacja. Dziewczyna ma tupet żeby wyręczać się innymi przy przekazywaniu informacji. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wnioskuję na podstawie pewnej grupy osób bo niemożliwością jest zbadanie zdania w danej sprawie wszystkich ludzi na świecie przecież.Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857]Tak. Bo gdy w grę wchodzą JAKIEKOLWIEK pieniądze, elementarna kultura wymaga konsultacji, a przynajmniej spytania, czy zgadzam się na to [/QUOTE]Wiesz, zrozumiałabym gdyby ta dziewczyna wymyśliła sobie wyjazd na weekend zagranicę np. do Turcji w ramach panieńskiego i nagle ściągała od wszystkich po 1000 zł bez wczesniejszej konsultacji. Zrozumiałabym gdyby wymysliła sobie wybranie się na dyskotekę w kostiumach kąpielowych. Nie sądziłam jednak, że o jakieś królicze uszy będzie taka afera i że potrzebna jest na to zgoda. A co z niespodziankami? Gdyby powiedziała, że jest składka po 30zł. a na Twoje pytanie co jest w ramach składki powiedziałaby, że to niespodzianka? jak się ma do tego kultura? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857] A co, nie ma prawa mieć swoich pomysłów? Czy dorośli ludzie nie mogą wtrącić swojego elementu do zabawy? Każdy ma prawo. A okazję do wdrożenia swoich pomysłów będzie miał w momencie gdy sam będzie organizował taki wieczór i wtedy proszę bardzo i życzę powodzenia ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857]Guzik wiesz Ona tylko dlatego wieczór organizuje, że kocha się wcinać tam, gdzie nie trzeba, uwielbia być w centrum uwagi. I NIE MA POJĘCIA, co młodej się spodoba, gwarantuję to [/QUOTE]To jest Twoja opinia o niej. Mimo wszystko wypadałoby chyba nieco docenić, że dziewczynie chciało się cokolwiek wymyślić, nie sądzisz? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857]Panna młoda zapraszała gości i tylko ona. [/QUOTE] To zmienia postać rzeczy. Wcześniej o tym nie pisałaś, dokonałam więc wsłanego założenia. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857] Ależ ja dowiedziałam się, co jest w ramach tej "dobrowolnej" składki Tyle, że nikt o zdanie nie pytał, zostałam poinformowana. [/QUOTE]jak widać pomysł Ci się nie spodobał. Teraz pomyśl sobie, że ta dziewczyna uwględnia Towje zdanie i wymyśla coś nowego dzwoni do wszystkich i Tobie się podoba ale z kolei innej uczestniczce nie. Więc dziewczyna wymysla kolejną rzecz ale znowu komuś nie pasuje itd. Oczywiście jest jeszcze jedna opcja: dziewczyna nic nie organizuje. idziecie np. wszystkie do jakiegoś baru, spędzacie wieczór na plotach a po kilku godzinach się rozstajecie. Czyli zwyczajny wieczór, niczym się nie wyróżniacie. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857] Owszem, zrobię. NIGDZIE nie napisałam, że jest to uwłaczające, nie nadinterpretuj [/QUOTE]Można było tak wywnioskować. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857] A przepraszam bardzo, skoro ona to organizuje, jest to sytuacja wielce niezręczna, bo zdecydowała za osoby których na oczy nie widziałą - dlaczego JA mam za nią sprawę załatwić? Widzisz powód? Ja - ŻADNEGO Dokładnie. Zgadzam się z Tobą w pełnej rozciągłości ![]() Dlatego też gdyby mną chciała się wyręczać to bym ją wyśmiała o czym już pisałam. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857] Ależ dlaczego ja mam obcą osobę głaskać pomgłówce i utwierdzać w przekonaniu, że jest cool, skoro - w moich oczach nie jest?[/QUOTE] Ależ nie musisz jej głaskać po główce. Wystarczyłoby minimum dobrej woli a nie podejście anty. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857] Uszy, jakieś tam różki (RÓŻKI, nie różdżka, źle napisałam), loża, i jakiś certyfikat czy coś tam dla młodej. [/QUOTE] Tylko tyle? Za 30zł na osobę? Ja myślałam, że w tym oprócz tych gadżetów to jeszcze macie jakieś picie, jedzenie itd.To drooogo. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857] A kwota jaka by nie była - porządziłą MOIMI pieniędzmi, których za wiele nie mam. Nikt nie ma tego prawa, nawet bliskie mi osoby, a co dopiero obca.[/QUOTE] Ale przecież to dla panny młodej a nie dla niej. W ogóle nie bierzesz tego pod uwagę? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13625857] Nawiasem mówiąc - mam wrażenie, jakbyś była ową organizatorką Co prawda nie mam pojęcia, czy ona wizażuje, ale - wszystko możliwe [/QUOTE]Nie potwierdzam, nie zaprzeczam Uwierz, czasem jest baaaardzo ciężko znaleźć taki czas i takie miejsce żeby wszystkim akurat pasowało się spotkać czy pogadać. |
|||||||||||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:26.

Rzecz ma drugie dno

Są tandetne, błyszczące i osobiście nie gustuję w uszach króliczych jako ozdobie.

To miłe nie jest. Chyba, w sytuacji kiedy się nie kiwnęło nawet palcem zacisnąć zęby nawet jak się coś nam nei podoba?