Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 13:53   #331
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

I ja chciałam się przywitać na Odchowalni

Czasu mam mało, bo Kubuś domaga się ciągłej uwagi, a ja z przyjemnością Mu ją poświęcam . Podczytuję po troszku wątek od początku, może uda mi się od czasu do czasu coś napisać.

Ściskam Was wszystkie mocno, tęskno mi za Wami

A to nasze Słoneczko
Cześć Miramej
Super, że jesteś!
Witaj na odchowalni.
Kubunio, sama słodycz

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramej, Cass Kubusie sa przeslodkie

Antonio dzis spal moze 4 razy po 30 minut od 8 rano, padl dopiero po 21 wpatrujac sie w karuzele . W sumie nie placze, tylko czasami troche pojeczy, ale za to wymaga maksimum maminej uwagi. Uwielbiam tego mojego rozrabiake , moglaby, godzinami wpatrywac sie w jego minki. Nawet udalo mi sie cos ugotowac i posprzatac, wiec nie moge w sumie narzekac. Zyje mi sie po prostu intensywniej.

Moja lekarka bbyla w sumie zadowolona, troche pogorszyly mi sie wyniki, a na depreche dalej oczywiscie leki, czyli nic nowego
Dzieki Mariolu.

Ja sie juz nie moge doczekać fotek Antosia. Napewno sporo urósł... i sie zmninił

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
moje dziecko mnie dzisiaj wykonczylo - i jedno i drugie zreszta

maluch najpierw wstal o 3.30 nad ranem i wojowal do 8 rano, potem przespal sie 2 godz do 10 i znowu amba do 16 prawie, przespal sie 3 godz i jak o 19 wstal to dopiero zasnal teraz a i tak nie wiem czy na dobre, a mialam nadzieje, ze sie wczesniej poloze po tej nocce a tu dupa

oby juz dzis w nocy nie wojowal bo sie wykoncze

a Eryk dzis tez na maksa niegrzeczny, w ogole sie nie slucha, pyskuje, nie chcial jesc obiadu i tak walczyl, ze az zwymiotowal, potem na placu bil sie z kolegami, potem znowu tez afera, nie chcial isc spac i w ogole, ahhh wykonczyli mnie dzisiaj
Współczuje Svinecko

Podziwiam Cie Naprawde świetnie sobie dajesz rade z dwoma szkrabami. Jesteś super mamusia. Mam nadzieje, że te bezsenne dni maluszka szybko miną i bedziesz mogła choć droszke wypocząć.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
ach, mialam dodac ze kupilam wcz inna butelke.Nie bylo canpola i wzielam nuka,ale ze smoczka to zadowolona nie jestem.Cass ile dziurek ma lovi?czy jest jedna duza?jaki smoczek dobralas?
Lovi ma jedna sporo dziurkę. Kupiłam ja w zestawie z laktatorem. Smoczka nie kupowałam bo był w butelce. Ale dziurka jest znacznie większa niz w avencie 2.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
powiem wam ze te ubranka na 56 Weronika ma za duze.....dodatkowo musi miec troche jakby za male zeby ta raczka nie mogla ruszac
narazie ubieram ja w body z dlugim rekawem i spiochy albo kaftanik z dlugim i spiochy , a te spioszki krzyzuje w zapieciach na przodzie i w ten sposob ma je troche dopasowane
U mnie z ubrankami też problem. Te 56 są juz za małe. Ale mam kilka na 62 i są idealne, jeszcze kilka dni i juz beda za małe a mam też pare sztuk 62 które są za duże. ..
Dziwne te rozmiarówki
Zakładam Kubie nawet ciuszki na 68 i są dobre...
Teraz jak coś kupuje to nie sugeruje sie rozmiarowka na metce tylko patrze na oko czy bedzie dobre

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Dzisiejsza noc - Masakra !!!! Nie chodzi o mnie, bo mogę nie spać,ale mała tak placze, jakbym robiła jej krzywdę. Od pierwszej do trzeciej budziła się co pół godziny z krzykiem,nie mogłam jej uspokoić,ale jakoś po około 20 minutach wyciszała się, a od trzeciej do szóstej to już była JAZDA BEZ TRZYMANKI. Nic na nią nie działało. Tak krzyczała.
A teraz cicho śpi pod lampą. Wykąpana i najedzona.

Proszę o trzymanie kciuków, żeby poziom bilirubiny spadł do jutra na tyle, żeby ją wypisać.
Fridzia, malutka była poprostu głodna. Mój mały tez tak płakał w szpitalu, dawałam cyca na zmiane a on dalej płacze. Dopiero jak mi go zabrali i dokarmili to spał do rana.

Kciuki mocno zaciśnięte

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 15:06   #332
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Pieknie sie dzisiaj wyspalam
Maly spal od 21 do 5.30, po czym wypil wielka butle mleka i spal do 9.30. W sumie nic dziwnego, bo wczoraj nie spal prawie nic w ciagu dnia. Niedawno sie obudzi, zjadl i znowu spi
Z tej radosci juz posprzatalam, wypralam i nie mam co robic

Cass, moj komp dalej nie jest na chodzie, wiec nie wiem, kiedy wrzuce fotki.
Stary 2009-08-06, 15:16   #333
frida110
Zakorzenienie

Siedzę w tym szpitalu, gorąco mi strasznie i nawet nie mogę się przejść po korytarzu - wrrrrrrrr.

Nie wiem ile schudłam po porodzie, bo nie ma tutaj się gdzie zważyć
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 15:29   #334
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Nareszcie mam chwilke!
mala spi prawie od godziny a walczylam z nia od 11
piła z cyca z przerwami i dlatego to tyle trwalo, ale oproznila mi obie piersi-wiec tego pokarmu nie starcza jej zeby z jednej pojesc, ale malymi kroczkami mam nadzieje ze bedzie wiecej

tż dostal juz kaske z pzu-800zł ja jestem w trakcie zalatwiania tzn. tż zalatwia tez moja kase......musi tylko skoczyc do mojego zakladu pracy zeby mu papierek wypelnili

zaraz dzwonie do znajomej co pracuje w opiece spolecznej o becikowe bo wczoraj tż zalatwil juz akt urodzenia małej

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 16:18   #335
katarzynka00
Zakorzenienie

Ale upał...a nasze bobasy w tych pieluchach
Wróciłam ze spacerku i nic mi sie nie chce.Pogoda wyciagnela ze mnie sily witalne.Dzis caly dzien jestesmy same.Mąż na sesji nad morzem, ale ma fajnie.Co prawda dzis wroci, ale co pobedzie to jego.Nas czeka samodzielna kąpiel.Jakos dam rade.Jedyne utrudnienie to takie ze wode musze przyniesc sobie z łazienki do pokoju i mleczko uszykowac juz przed kąpielą zeby mała glodomorka mnie nie połknęła z głodu jak bedzie juz w piżamce
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 18:27   #336
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Wiecie co jednak mam malo pokarmu
dawalam dzisiaj malej caly dzien tylko cyca i biedna co godzine sie budzila bo znowu chciala........w koncu wzielam butelke i zrobilam nana i wypila 40ml, pospala godzinke i znowu 40ml!! wiec moje mleczko jej nie wystarcza no nic teraz jest nakarmiona, za godzinke ja obudze na kapanie i jak bedzie glodna to dam piers-moze cos mi sie juz nazbieralo....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-08-06, 22:55   #337
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Zostałam przywołana do porządku wczoraj i dzisiaj więc już się poprawiam
Muszę przyznać ze prawie codziennie Was podczytuję...ale jakoś weny, siły brak...no i wstyd odezwać się po takiej przerwie Czasu też brakuje, bo mój Mały Głodomorek je co 2 godziny w dzień i w nocy...i coraz mniej śpi...trzeba się z nią ciągle bawić...a że zostałam z Małą sama to wszystkie obowiązki spadły na mnie...na szczęście ukochana Babcia pomaga jak może
...ale wiecie co??? Jestem najszczęśliwsza na świecie że mam Mojego Bąbelka

Cytat:
Svinecko, kiedy dzieci spia coraz mniej? w ktorym miesiacu?
Moja jutro kończy 6 tygodni i już śpi coraz mniej...codziennie miedzy 7-15 wyprawiają się szaleństwa Panny Zuzanny

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
A tak w ogole to wahamy sie z Tż nad dwoma imionami albo będzie Mikołaj albo Tomasz Które podoba Wam się bardziej?
Ja jestem za Mikołajkiem

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A to zdjęcia Kubusia z dzisiejszej "sesji" zdjęciowej
Cudny Kubuś

Cytat:
Kinga śpi, a ja czekam na odwiedziny.Jedyne co dziwne w tym szpitalu to godziny odwiedzin i rygory w nich zastosowane.Odwiedziny sa od 14 do 16 i od 19.30 do 20.30 do rodzącej po dwie osoby i dzieci poniżej 15 doku życia mają zakaz wejścia. A ja teraz jestem wypisana z oddziału (a nadal na nim jestem) mam osobny pokój i nawet mąż nie może dłużej posiedzieć. Samej mi przykro i smutno, bo byłam przygotowana na dzisiejsze wyjście - a tu najwcześniej za dwa dni oczywiście jeżeli poziom bilirubiny u Kingi spadnie do poziomu około 5 . A jest 13. (norma to 1.2) ale najważniejsze żeby zaczęła spadać. Mojej małej nie mogłam pokazać 3 letniej siostrzenicy, która czekała na korytarzu przed wejściem na oddział, bo siostry zaczęły krzyczeć, że wywożę dziecko i że czymś się zarazi - a tym korytarzem po kilka razy dziennie są przewożone noworodki, zaraz po porodzie (z porodówki na oddział noworodkowy) i z powrotem. Ech - ja chcę do domu!!!!!!! Bez głupich rygorów i zakazów.
Współczuję ze musisz siedzieć w szpitalu...ale już coraz bliżej domku, a wtedy zapomnisz o chwilach na oddziale...
Moja Mała też miała żółtaczkę i mówili że norma to 11..a nas wypuścili jak jej spadła do 13, ale kazali poić glukozą i obserwować Małą

Cytat:
czy wasze dzieciaczki tez czesto kichają?? bo moja mala czasem i 3 razy pod rzad kicha....nie wiem czy to oznaki katarku? ale jak oddycha to nie slychac nic zeby cos tam miala.....
Moja kicha codziennie kilka razy

Cytat:
ach, mialam dodac ze kupilam wcz inna butelke.Nie bylo canpola i wzielam nuka,ale ze smoczka to zadowolona nie jestem.Cass ile dziurek ma lovi?czy jest jedna duza?jaki smoczek dobralas?
U nas od razu sprawdziła się butelka NUK (najbardziej ją lubimy), później LOVI...a Aventu Zuza na początku nie potrafiła złapać, krztusiła się...ale teraz już radzi sobie

Cytat:
Proszę o trzymanie kciuków, żeby poziom bilirubiny spadł do jutra na tyle, żeby ją wypisać.

Cytat:
dawalam dzisiaj malej caly dzien tylko cyca i biedna co godzine sie budzila bo znowu chciala........w koncu wzielam butelke i zrobilam nana i wypila 40ml, pospala godzinke i znowu 40ml!! wiec moje mleczko jej nie wystarcza no nic teraz jest nakarmiona, za godzinke ja obudze na kapanie i jak bedzie glodna to dam piers-moze cos mi sie juz nazbieralo....
U mnie niestety było tak, ze Mała nie mogła się najeść z piersi...nie starczało jej pokarmu, poza tym mam krótkie brodawki, karmiłam w kapturkach, co Zuzę jeszcze bardziej męczyło...później jak byłyśmy w szpitalu z tym zachłyśnięciem to okazało się że ma zapalenie dróg moczowych przez co nie przybierała na wadze, więc lekarka kazała dokarmiać butlą...Zuzce coraz bardziej butla smakowała, bo wiadomo że łatwiej, samo leci (cwaniara) no i tak zostało że głównie pije sztuczne mleko (Enfamil Premium) a czasami daje jej odciągnięte moje...ale niestety jest go coraz mniej, bo wiadomo że czasu nie ma za dużo by co chwilę siedzieć i odciągać więc chyba zanika

A dziewczyny powiedźcie mi jakie macie laktatory? I czy działają jak trzeba? Ja właśnie noszę się z zamiarem zakupu nowego i sama nie wiem...chciałabym uratować to moje mleko...

Buziaki dla Mamuś i Maluszków

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

I ja chciałam się przywitać na Odchowalni

Czasu mam mało, bo Kubuś domaga się ciągłej uwagi, a ja z przyjemnością Mu ją poświęcam . Podczytuję po troszku wątek od początku, może uda mi się od czasu do czasu coś napisać.

Ściskam Was wszystkie mocno, tęskno mi za Wami

A to nasze Słoneczko
Miramejku Kubuś jest cudny:l ove:

I jak idą obowiązki?

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-08-06 o 23:02
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 23:15   #338
mariolasl
Zakorzenienie

Karolinko milo cie widziec.
Ja tez sie przyznam, ze czasami wiecej czytam niz pisze. Wszystko zalezy od tego, jaki dzien ma Antonio. Raz potrafi byc bardzo absorbujacy, innym razem ladnie je i spi i mam wiecej czasu.

Jesli chodzi o butelki, to Antonio nie radzil sobie dobrze z Tommee Tippee. Mial je wprowadzone w szpitalu, ale po incydencie, kiedy mi zsinial podczas karmienia bardzo je znielubilam i po powrocie do domu od razu zmienilam na Avent. Te mu pasuja jak najbardziej . NUK tez jest bardzo fajny, ale u mnie nie moge nigdzie kupic, wiec kupilam testowo na ebay i zobaczymy, czy Antonio je polubi.

Jutro mam w planie dlugi spacer i drobne zakupy oraz pozegnalny obiad dla mojego brata. Wylatuje w sobote i juz wiem, ze bedzie mi go bardzo brakowalo . Jest fantastycznym wujkiem i ojcem chrzestnym
Dzis moj maz mi zakomunikowal, ze od wrzesnia pracuje rowniez na nadgodziny, co znaczy, ze bede po calych dnaich sama, bo bedzie wracal okolo 21. Oczywiscie dodatkowe pieniadze sa mile widziane, szczegolnie, ze macierzynski nie jest spektakularny, ale martwie sie... Gdyby nie moja depresja, pewnie patrzylabym bardziej kolorowo.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-08-07 o 00:22
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 06:16   #339
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
...Współczuję ze musisz siedzieć w szpitalu...ale już coraz bliżej domku, a wtedy zapomnisz o chwilach na oddziale...
Moja Mała też miała żółtaczkę i mówili że norma to 11..a nas wypuścili jak jej spadła do 13, ale kazali poić glukozą i obserwować Małą
...
Byłaśjuż może ze swoją córeczką u okulisty?

Ja już z Kingą po śniadaniu Zabrali ją dzisiaj wyjątkowo wcześnie - około 5.30 i już jest z powrotem. Wykąpana, wyniuniana teraz zasypia A ja czekam z niecierpliwością na wizytę (powinna być między 9 a 10). Oby było dobrze i niech nas już puszczą do domu.

Ten szpital w ogóle źle na mnie działa.Przez całą ciążę w ogóle nie spuchły mi nogi, ale za to tutaj mi spuchły. Nawet nie ma gdzie rozprostować kości.
Stary 2009-08-07, 08:12   #340
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
U nas od razu sprawdziła się butelka NUK (najbardziej ją lubimy), później LOVI...a Aventu Zuza na początku nie potrafiła złapać, krztusiła się...ale teraz już radzi sobie
nas tez wypuscili jak mala miala 13

Tzn Karola ze karmisz mala roznymi butelkami?
mi wygodnie karmic mala Nukiem, widze ze wiecej zje i sie nie meczy.Wcz zakupilam smoczek nr.2 i wyczytalam ze 1 jest do matki mleka a 2 do modyfikowanego i calkiem ładnie jadła.
Mężowi z koleji lepiej karmic ja Aventem.
Mnie wkurza ta mala dziurki i to jak sie z nia siluje.Mąż jakos zgrabnie manewruje tym korem ze powietrze jej wpusci a ja nie umiem.Musialabym calego smoka jej wyciagnac.
W nuku samo powietrze wpada.
Stad moje pytanie czy mozna karmic roznymi butelkami czy powinno sie jedna?(mamna mysli rodzaje smoczkow bo jak wiadomo roznia sie one diametralnie)

Cytat:
jak to? dlaczego? po co?ze względu na zoltaczke?

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-08-07 o 08:13
Stary 2009-08-07, 10:57   #341
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej dziewczynki nie mialam wczoraj internetu

wiecie co? moj TZ nie wytrzymal i kupil wczoraj sztuczne mleko, jak maly sie obudzil ok 5 to dalismy mu butle i spal do 9 wiec moze moje mleko mu nie sluzy chociaz potrafi spac po trzy godz ale to rzadko, ehh juz sama nie wiem

troche boje sie tego dokarmiania bo wiem, ze to zawsze konczy sie zanikaniem pokarmu i juz sama nie wiem co robic
teraz maly zjadl z dwoch piersi ale dalej jojkal to zrobilam mu to mleko ale jednak nie chcial go jesc i zasnal
nie wiem juz jak postepowac

Cytat:
u siostry ten sam problem
mały wywija po czym przysiega ze juz nie bedzie
udaje psa,kładzie sie na schodach,albo siusia na nie, nie slucha, chce wszystko sam i po swojemu, a na wieczor rozbrajajaco pyta mamusie"masz czas zeby mnie przytulic" i jak tu sie nie rozczulic.Siorka ma 2 dzieci i stara sie sprawiedliwie dzielic czas ale jak widac maly potrzebuje go wiecej.
niee no to moj nie siusia ale jest niegrzeczny naprawde, i tez zawsze obiecuje, ze juz nie bedzie, ze to ostatni raz, zebym dala mu ostatnia szanse hehe
i zawsze to samo
a nie slucha mnie juz w ogole, moge 100 razy powtarzac i jak grochem o sciane
Cytat:
Mamusie karmilam dzisiaj w nocy i teraz tez juz z piersi mala sie najada skoro zasnela
tylko nie wiem jak ja karmic teraz tzn. odciagalam pokarm z obu piersi naraz, a ona pije z jednej.......pospi a idaje jej druga......i sie zastanawiam czy dobrze.....albo dac jej troche jednej i troche z drugiej
super
Cytat:
Dzień dobry. Dzisiejsza noc - Masakra !!!! Nie chodzi o mnie, bo mogę nie spać,ale mała tak placze, jakbym robiła jej krzywdę. Od pierwszej do trzeciej budziła się co pół godziny z krzykiem,nie mogłam jej uspokoić,ale jakoś po około 20 minutach wyciszała się, a od trzeciej do szóstej to już była JAZDA BEZ TRZYMANKI. Nic na nią nie działało. Tak krzyczała.
A teraz cicho śpi pod lampą. Wykąpana i najedzona.

wspolczuje mam ciagle to samo wiec wiem co czujesz
trzymam kciuki
Cytat:
Współczuje Svinecko

Podziwiam Cie Naprawde świetnie sobie dajesz rade z dwoma szkrabami. Jesteś super mamusia. Mam nadzieje, że te bezsenne dni maluszka szybko miną i bedziesz mogła choć droszke wypocząć.
dziekuje kochana ale wlasnie ostatnio mam coraz czesciej wrazenie, ze jestem do niczego i chyba jednak nie nadaje sie na matke sa momenty, ze mam wrazenie, ze sobie nie radze, ostatnio czesto wyprowadzam sie z rownowagi, krzycze na Eryka a nie powinnam mimo, ze jego zachowanie mnie dobija momentami
nie wiem nie mam juz sily czasem
Cytat:
Pieknie sie dzisiaj wyspalam
Maly spal od 21 do 5.30, po czym wypil wielka butle mleka i spal do 9.30. W sumie nic dziwnego, bo wczoraj nie spal prawie nic w ciagu dnia. Niedawno sie obudzi, zjadl i znowu spi
Z tej radosci juz posprzatalam, wypralam i nie mam co robic

Cass, moj komp dalej nie jest na chodzie, wiec nie wiem, kiedy wrzuce fotki.
zazdroszcze
Cytat:
nie przejmuj sie, nie od razu Rzym zbudowano - zobacz dopiero co prawie nie mialas pokarmu w piersiach a teraz juz mala ssie cycuszka
trenuj dalej a napewno poprawi Ci sie laktacja - musisz jak najczesciej ja przystawiac do piersi bo laktator nie wzbudzi Ci tak laktacji jak ssanie malej, wszystko idzie z mozgu
Cytat:
Cześć Dziewczyny

Zostałam przywołana do porządku wczoraj i dzisiaj więc już się poprawiam
Muszę przyznać ze prawie codziennie Was podczytuję...ale jakoś weny, siły brak...no i wstyd odezwać się po takiej przerwie Czasu też brakuje, bo mój Mały Głodomorek je co 2 godziny w dzień i w nocy...i coraz mniej śpi...trzeba się z nią ciągle bawić...a że zostałam z Małą sama to wszystkie obowiązki spadły na mnie...na szczęście ukochana Babcia pomaga jak może
...ale wiecie co??? Jestem najszczęśliwsza na świecie że mam Mojego Bąbelka

A dziewczyny powiedźcie mi jakie macie laktatory? I czy działają jak trzeba? Ja właśnie noszę się z zamiarem zakupu nowego i sama nie wiem...chciałabym uratować to moje mleko...
witaj
ja mam laktator nuka i jestem bardzo zadowolona
do tego kupilam go w promocji za 199 zl
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 11:30   #342
katarzynka00
Zakorzenienie

z tym psem to taki przyklad dalam.Siostra ma labradorka, ulubienca Nikosia zreszta i poniekad dlatego go nasladuje

Jak z tą butelka czy ktoras sie orientuje czy roznymi smoczmkami mozna karmic?

Stary 2009-08-07, 12:02   #343
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Jak z tą butelka czy ktoras sie orientuje czy roznymi smoczmkami mozna karmic?
Kasiu ja mleczko podaje główmie w Lovi a herbatke w Avencie. Ale to zależy która butla jest w danej chwili czysta. Czasami zapominam umyć Lovi po jedzeniu i daje w Avencie. Małemu to bez różnicy jaki smoczek. Najważniejsze aby mleczko leciało

Właśnie uspałam mojego nerwuska. Oj płakał dzisiaj od rana... położyłam go na brzuszku, troszke poćwiczył ale sie biedaczek zmeczył i zaczał znów płakać.
Teraz wystawiłam go w wózku na balkon i zasnął
Zabieram sie za sprzatanie łazienki...wczoraj jakos nie miałam czasu...
A pozniej wybieramy sie na spacerek.

Karolinko fajnie, że sie odezwałaś

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-07, 12:20   #344
katarzynka00
Zakorzenienie

Cass uspokoilas mnie
wszystkie jakies placzki dzismoja wcz i dzis od12marudzi.Wydaje mi sie ze jest wzdeta.Kupie jej ta wode grip cos tam czy jakos co polecacie.Jakby ktoras mi nazwe podala to z gory thx

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-08-07 o 12:23
Stary 2009-08-07, 14:03   #345
UnholyOne
Ola-Unhola

Czesć Mamusie

Mój Mały chyba ma coś z brzuszkiem. Albo coś mu nie podpasowało z mojego jedzenia, albo nie wiem co. Do teraz od rana kwękał i jak leży to strasznie się pręży i bąki wali. Kupkę robi normalną żółtą bez żadnych odchyleń.
Dałam mu kilka łyżeczek herbatki koperkowej i teraz śpi. Ciekawe czy długo.

Chociaż on zawsze mial taki plan dnia do 12 od 9 nie spał (był spokojny), a potem już cały dzień i noc z przerwami na karmienie i kąpanie. A teraz przed południem doszło to prężenie .

Dotarł dzisiaj wózeczek (wczoraj popołudniu zamówiłam, a dzisiaj już go mam od 10).
Jest super. Za godzinkę idziemy na pierwszy spacerek nad stawik pokarmić łabędzie

Miłego dnia Mamusie

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Cass uspokoilas mnie
wszystkie jakies placzki dzismoja wcz i dzis od12marudzi.Wydaje mi sie ze jest wzdeta.Kupie jej ta wode grip cos tam czy jakos co polecacie.Jakby ktoras mi nazwe podala to z gory thx

http://www.leki-apteka.pl/go/_info/?id=476

Ale stosować można powyżej 1 miesiąca

Witaj Karolinko
A mam takie pytanko może niedyskretne, "zostałaś sama" chwilowo bez Tż, czy coś się między Wami popsuło?
Stary 2009-08-07, 14:12   #346
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Cass uspokoilas mnie
a moj na przekor wszystkim dzisiaj sobie smacznie spi

zjadl, pospal, obudzil sie na cyca i znow spi juz druga godzine

wiec chyba jednak cyc jest ok

mleko w proszku bede robic czasem w nocy jak juz nie bede dawac rady, zawsze TZ go nakarmi a ja mam spokoj

a ja wlasnie probuje zrobic sobie zel na stopach i robie to w przerwach miedzy obiadem, praniem itp....i skonczyc nie moge
a pewnie zaraz maly sie obudzi a ja nie skoncze i jak tu wyjsc na spacer?? yhhmm
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 14:28   #347
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Cass uspokoilas mnie
Ciesze sie

Oj mój Kuba dzisiaj okropnie maruny. Już myslałam, że zasnał na balkonie a on za chwile w płacz. Dałam jesc, przewinełam, troszke dziadek z nim pogadał i chyba w koncu spi na dobre...
Lazienka dalej czeka aż ją posprzątam

To jest woda koperkowa Gripe Water, cena ok 14 zł.
Ja robie tek, że jedna małą łyżeczka dolewam do 20-30 ml wody, mieszam i mały to pije.
Bardzo mu smakuje bo jest słodziutkie.

Wczoraj jak go bolał brzuszek zaparzyłam po raz pierwszy herbatke z rumianku Herbapola, osłodziłam glukozą i wypił 50 ml. Do tej pory dawałam herbatke z Hippa rumiankową ale napewno nie ma takiego działania jak prawdziwe zioła.

Kasiu Laurka nadal robi zielone kupki?
Kuba codziennie robi zielono-żółta...juz nie wiem czy to dobrze.

Cytat:
a moj na przekor wszystkim dzisiaj sobie smacznie spi

zjadl, pospal, obudzil sie na cyca i znow spi juz druga godzine

wiec chyba jednak cyc jest ok

mleko w proszku bede robic czasem w nocy jak juz nie bede dawac rady, zawsze TZ go nakarmi a ja mam spokoj

a ja wlasnie probuje zrobic sobie zel na stopach i robie to w przerwach miedzy obiadem, praniem itp....i skonczyc nie moge
a pewnie zaraz maly sie obudzi a ja nie skoncze i jak tu wyjsc na spacer?? yhhmm
Svinecko, żeby tylko mały nie przyzwyczail sie do tego proszkowanego mleczka.

Ja tez myślałam, żeby sobie zrobić zele ale na dłoniach. Mam takie brzydkie paznokcie
Tylko nie wiem czy przy dziecku nie będą kłopotliwe.

Pochwale sie..wczoraj zamówiliśmy leżaczek-bujaczek
http://www.allegro.pl/item697556586_...racje_hit.html
ciekawe czy sie Kubaskowi spodoba

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-07, 14:30   #348
majka versace
Zadomowienie

Melduje się na Odchowalni razem z synkiem Adriankiem. Szczegóły na Poczekalni.

Pozdrawiam

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 14:31   #349
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Witaj Karolinko
A mam takie pytanko może niedyskretne, "zostałaś sama" chwilowo bez Tż, czy coś się między Wami popsuło?
Też sie nad tym zastanawiałam Ale niezręcznie my było o to pytać
Mam nadzieje, że wszystko jest między nimi ok.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-07, 15:18   #350
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Melduje się na Odchowalni razem z synkiem Adriankiem. Szczegóły na Poczekalni.
Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość

Pozdrawiam
Witaj serdecznie!
Myslalam o tobie od wtorku. Serdecznie ci gratuluje i juz pedze poczytac do poczekalni
Stary 2009-08-07, 16:18   #351
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinko milo cie widziec.
Cześć Mariolu ale ja się stęskniłam za Wami

Cytat:
Przyjaciółka pytała o to samo...więc rozmawiałam z położną i ona stwierdziła że nie muszę na razie...jeśli dziecko ma coś nie tak z oczkami, np. ropka się zbiera to wtedy trzeba...a jak wszystko jest ok to niby nie ma określonego terminu pierwszej wizyty...

Cytat:
Tzn Karola ze karmisz mala roznymi butelkami?
Ja Enfamil podaję zawsze w butelce Nuka, herbatki w Lovi a swoje w Avent Tak się już przyzwyczaiłam...

Cytat:
troche boje sie tego dokarmiania bo wiem, ze to zawsze konczy sie zanikaniem pokarmu i juz sama nie wiem co robic
teraz maly zjadl z dwoch piersi ale dalej jojkal to zrobilam mu to mleko ale jednak nie chcial go jesc i zasnal
nie wiem juz jak postepowac
Ja karmię głównie sztucznym, ale mimo tego odciągam i w piersiach coś tam jeszcze jest...myślę by zacząć znowu dostawiać Małą, bo jest większa i silniejsza to moze będzie jej łatwiej teraz..
U Ciebie na pewno jest dobrze...skoro Marcelek przybiera na wadze to starcza mu Twoje mleczko...ale dla wygodny od czasu do czasu można podać z butli

Cytat:
dziekuje kochana ale wlasnie ostatnio mam coraz czesciej wrazenie, ze jestem do niczego i chyba jednak nie nadaje sie na matke sa momenty, ze mam wrazenie, ze sobie nie radze, ostatnio czesto wyprowadzam sie z rownowagi, krzycze na Eryka a nie powinnam mimo, ze jego zachowanie mnie dobija momentami
nie wiem nie mam juz sily czasem
Jesteś SUPER MAMĄ!!!!!!! Dwójka dzieci to podwójna praca...i podwójne zmęczenie...może Eryk jest zazdrosny o brata?

Cytat:
witaj
ja mam laktator nuka i jestem bardzo zadowolona
do tego kupilam go w promocji za 199 zl

Dziękuję za opinię Oblukam sobie ten laktator A ile na raz udaje Ci się ściągnąć i ile to zajmuje?

Cytat:
Witaj Karolinko
Cytat:
Też sie nad tym zastanawiałam Ale niezręcznie my było o to pytać
Mam nadzieje, że wszystko jest między nimi ok.

Odp:
Niestety nie chwilowo...nie dogadaliśmy się z Tżetem (dużo złego się działo i postanowiłam podziękować Tatusiowi)...teraz z Małą stanowimy zgrany duet z pomocą bliskich oczywiście ...ale powiem Wam że nie załuję, jestem szczęśliwa i dużo spokojniejsza niż wcześniej....i zdecydowanie częściej się uśmiecham Wierzę że sobie poradzimy

Cytat:
Kasiu Laurka nadal robi zielone kupki?
Kuba codziennie robi zielono-żółta...juz nie wiem czy to dobrze.

Pochwale sie..wczoraj zamówiliśmy leżaczek-bujaczek
http://www.allegro.pl/item697556586_...racje_hit.html
ciekawe czy sie Kubaskowi spodoba
Zielono-żółta kupka przy mleku sztucznym jest jak najbardziej ok...uspakajała mnie położna...

Leżaczek ekstra
Moja od dawna leży w leżaczku i go uwielbia Ogląda sobie świat, gada do wszystkich...bardzo lubi w nim leżec

My mamy ten: http://www.90n.pl/sklep/product/p/60...ax,,play.html#
kolor Candy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg c_big1979668.jpg (46,6 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-08-07 o 16:25
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 16:51   #352
Cassandra 23
Zakorzenienie

Karolinko uspokoiłaś mnie z tymi kupkami

Leżczek masz cudowny. Bardzo mi sie podobają te z Chicco, wziełam nawet katalog produktów ze sklepu ale niestety drogie są
A jeszcze chce mate edukacyjną dokupić i chciałam tak troszke taniej.
Tak sie zastanawiam jak mój mały bedzie leżał w tym leżaczku, czy przypadnie mu do gustu. Ale mysle, że tak. Jest coraz bardziej kontaktowy, przygląda sie wszystkiemu, coś tam sobie juz guga. A w takim leżaczku bedzie miał na wszystko oko

Karolinko coś sobie przypominam jak pisałaś o kłótniach z TŻ, że sie nie dogadujecie, że zrobił Ci jakąś przykrość.
Ale jeśli masz byc ciagle smutna, nieszcześliwa to rzecz jasna nie ma co sie z takim dłużej męczyć Masz najcudowniejszą córcie pod słońcem, dacie sobie napewno rade.
A rodzice Wam napewno pomogą.
I pamietaj, że zawsze może sie nam wygadać

Szkoda, że malutka nie chciała ssać cycusia. To tak ja Kuba. Gdy dostał w szpitalu butle to już niechetnie ssał cyca. Starałam sie jak najszczęsiej go dostawiać ale z powodu braku pokarmu i tak musiałam dawac butle. Taki sie wygodny zrobił, że już na 3 dzien po wyjsciu ze szpitala nie chciał wogole złapać brodawki.
Odciagałam co sie dało laktatorem, mleka było jak na lekarstwo. Bardzo szybko zanikł mi pokarm. Nawet kropelka nie wypłynie.
P.S. Ale to już na dobre sie rozstaliście?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Karolinko a dlaczego akurat takie mleczko dajesz Zuzi? Lekarz zalecił czy sama na własną rękę kupiłaś? Dopajasz jeszcze czyms?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-07, 16:51   #353
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Mamusie a mi ten pokarm chyba powoli zanika......dalam dzisiaj malej cyca, ale ona sie nie najda wiec daje jej butle........
szkoda ale co zrobic........

byla dzis znowu polozna u mnie i sprawdzila mi cyce i powiedziala ze rzeczywiscie pokarm mi zanika
ogladala tez moje krocze i jeden szewek mi sie rozszedlale do srodka na szczescie sie zroslo......

zaraz wpada do mnie przyjaciolka w odwiedziny- jej maz i tez beda pozniej i szykuje sie wieczor z alkoholem.....dobrze ze mama jest w domu to przypilnuje mi malej

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-08-07, 17:05   #354
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie a mi ten pokarm chyba powoli zanika......dalam dzisiaj malej cyca, ale ona sie nie najda wiec daje jej butle........

byla dzis znowu polozna u mnie i sprawdzila mi cyce i powiedziala ze rzeczywiscie pokarm mi zanika
ogladala tez moje krocze i jeden szewek mi sie rozszedlale do srodka na szczescie sie zroslo......

zaraz wpada do mnie przyjaciolka w odwiedziny- jej maz i tez beda pozniej i szykuje sie wieczor z alkoholem.....dobrze ze mama jest w domu to przypilnuje mi malej
Czekoladko a może spróbuj napic sie Karmi albo jakiejs herbetki na laktacje. Może jeszcze nic straconego.

To położna jak przychodzi to ogląda krocze? Myślałam, że tylko ogląda dziecko, robi wywiad środowiskowy...

Udanej imprezki

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-08-07, 17:09   #355
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

zalozylam wlasnie ten pas poporodowy- kurcze zeby go przecisnac przez to trzeba sie nagimnastykowac, ale podkerla talie i rzeczywiscie mocno sciaga........i nie wiem jak dlugo moge go nosic na poczatku......caly dzien to chyba raczej odpada co

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Czekoladko a może spróbuj napic sie Karmi albo jakiejs herbetki na laktacje. Może jeszcze nic straconego.

To położna jak przychodzi to ogląda krocze? Myślałam, że tylko ogląda dziecko, robi wywiad środowiskowy...

Udanej imprezki
pije herbatke z hippa i chyba nie pomaga

nie wiem czemu chciala zobaczyc, ale lepiej ze zobaczyla niz potem mialabym sie zamartwiac ze cos mi tam sie rozlazlo.......

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-08-07, 17:12   #356
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

ja od jakiegoś czasu dokarmiam małego butelką i nie zauważyłam żeby gorzej ciągnął - wcale mu to nie przeszkadza, że się zmienia

a zaczęłam dokarmiać, bo mały nie najadał się z piersi mimo, ze były pełne, bo zasypiał przy piersi, ale ze względu na glód spał tylko kilka minut - więc żeby nie zwariować zaczęłam dawać butelkę, ale tylko jak jest marudny (głodny i śpiący jednocześnie)

też się bałam, ze nie będzie już powrotu do ssania, ale cóż w desperacji zaryzykowałam i teraz jest lepiej i ze spaniem i ze ssaniem (bo jest wyspany)
oczywiście nie wypija mi wszystkiego z piersi bo jest zbyt leniwy i się wygina na wszystkie strony jak mu już słabiej leci, więc na pewno będe mieć coraz mniej pokarmu, ale swojego synka nie przeskoczę, a nie zamierzam zamordować siebie i wszystkich dookoła swoją frustracją

-----------

chciałam coś jeszcze powiedzieć Katarzynce - moim zdaniem i zdaniem ortodontów im mniejsze dziurki w smoczku tym lepiej, bo chodzi właśnie o to, aby dziecko się zmęczyło jedzeniem - taka jest nasza fizjologia i anatomia, ze dziecko wykonując duży wysiłek w czasie karmienia piersią (do spocenia się włącznie) rozwija swój narząd rzucia (kości twarzoczaszki, staw skroniowo żuchwowy i kształt przyszłych łuków zębowych)
jeśli nie ma piersi trzeba stworzyć jak najbardziej zbliżone warunki do karmienia naturalnego (małe dziurki w smoczkach) dla dobra maluszka (wady zgryzu na przykład)

zrobisz jak zechcesz oczywiście, ale takie jest stanowisko lekarzy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 17:20   #357
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
...

jak to? dlaczego? po co?ze względu na zoltaczke?
Ze względu na naświetlania, którym była poddawana (przynajmniej moja Kinga). Mam z nią iść po upływie miesiąca. - tak powiedziała pani doktor.

No i się pochwalę :JESTEŚMY JUŻ W DOMU Bilirubina spadła do poziomu 10 ( a było prawie 13) i Kinia już nie jest żółta
Stary 2009-08-07, 17:25   #358
UnholyOne
Ola-Unhola

Czekoladko spróbuj pić non stop wodę i bawarkę (kilka dziennie). Mi naprawdę pomaga. Od razu czuję jak mleczko napływa do piersi.

Mi Małż na urodziny zakupił pas . Pewnie przyjdzie w przyszłym tygodniu. Ciekawe czy się wcisnę

Karolinko, przykro mi, że tak się sprawy potoczyły. Jednak jeżeli miało być między Wami źle, to nie ma sensu ciągnąc toksycznego związku. Moja przyjaciółka jak była w ciąży z drugą córą zdecydowała się odejśc od swojego Tż. Wtedy było trudno, ale nie żałuje swojej decyzji. Mówi, to co Ty napisałaś - częściej się uśmiecha i jest szczęśliwa. A i na dzieciach ich problemy się nie odbijają.
Trzymam kciuki - będzie dobrze

Stary 2009-08-07, 18:10   #359
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Czekoladko spróbuj pić non stop wodę i bawarkę (kilka dziennie). Mi naprawdę pomaga. Od razu czuję jak mleczko napływa do piersi.

Mi Małż na urodziny zakupił pas . Pewnie przyjdzie w przyszłym tygodniu. Ciekawe czy się wcisnę

Karolinko, przykro mi, że tak się sprawy potoczyły. Jednak jeżeli miało być między Wami źle, to nie ma sensu ciągnąc toksycznego związku. Moja przyjaciółka jak była w ciąży z drugą córą zdecydowała się odejśc od swojego Tż. Wtedy było trudno, ale nie żałuje swojej decyzji. Mówi, to co Ty napisałaś - częściej się uśmiecha i jest szczęśliwa. A i na dzieciach ich problemy się nie odbijają.
Trzymam kciuki - będzie dobrze

ja mam pas i się wciskam
ale jest tak goroąco, że chyba tylko dwa razy zakładałam

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 19:58   #360
Wojtusia
Zakorzenienie

i ja pojawiam sie na watku

jak pisalam na poprzednim watku Oliwia urodziła sie 30 lipca o 11:55 wazy 3470 i ma 53 cm

teraz poczytam od pocztku watek, jesli dam rade, bo malą karmie wlasnie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości