Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-07, 20:34   #361
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Svinecko, żeby tylko mały nie przyzwyczail sie do tego proszkowanego mleczka.

Ja tez myślałam, żeby sobie zrobić zele ale na dłoniach. Mam takie brzydkie paznokcie
Tylko nie wiem czy przy dziecku nie będą kłopotliwe.
chyba sie nie przyzwyczai bo dzis na dworzu nie chcial go jesc, chcial tylko cyca a to mleko wypluwal, chyba mu tak nie smakuje jak moje mleczko

co do paznokci - lepiej poczekaj jak dziecko bedzie mialo ze trzy miesiace - wtedy jest juz takie "wyrazniejsze" latwiej wszystko z nim robic - a teraz byloby Ci ciezko z paznokciami
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Przyjaciółka pytała o to samo...więc rozmawiałam z położną i ona stwierdziła że nie muszę na razie...jeśli dziecko ma coś nie tak z oczkami, np. ropka się zbiera to wtedy trzeba...a jak wszystko jest ok to niby nie ma określonego terminu pierwszej wizyty...

Jesteś SUPER MAMĄ!!!!!!! Dwójka dzieci to podwójna praca...i podwójne zmęczenie...może Eryk jest zazdrosny o brata?

Dziękuję za opinię Oblukam sobie ten laktator A ile na raz udaje Ci się ściągnąć i ile to zajmuje?

Odp:
Niestety nie chwilowo...nie dogadaliśmy się z Tżetem (dużo złego się działo i postanowiłam podziękować Tatusiowi)...teraz z Małą stanowimy zgrany duet z pomocą bliskich oczywiście ...ale powiem Wam że nie załuję, jestem szczęśliwa i dużo spokojniejsza niż wcześniej....i zdecydowanie częściej się uśmiecham Wierzę że sobie poradzimy

..
1. jak to nie ma okreslonego terminu? przeciez z dzieckiem trzeba isc do okulisty jak skonczy trzy miesiace - juz jak urodzilam Eryka tak bylo

2. dziekuje hmmm mysle, ze Eryk nie jest zazdrosny, jest bardzi zaaferowany bratem i okazuje mu ciagle milosc...bardziej stawiam na wplyw ojca niestety

3. z tym odciaganiem to jest tak, ze na poczatku jest ciezko, ale potem idzie coraz lepiej
teraz juz z obu piersi sciagam spokojnie 150ml - ale to zalerzy jak dlugo maly nie jadl
a najlepszy sposob jak nie chce leciec to jest taki, ze siadam obok niego i na niego patrze, od razu mleczko naplywa

4. przykro mi z powodu TZ a rozstaliscie sie juz ostatecznie? ale dziewczyny maja racje, jesli masz sie meczyc to moze lepiej dla Wac zebys z nim nie byla - najwazniejsze, ze masz dzieciaczka zobacz ja tez sie rozstalam z ojcem Eryka i to byla najlepsza rzecz jaka zrobilam

a ja dzis znow ide na solarium
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 21:04   #362
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
No i się pochwalę :JESTEŚMY JUŻ W DOMU Bilirubina spadła do poziomu 10 ( a było prawie 13) i już nie jest żółta
Swietna wiadomosc. Witaj serdecznie
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
i ja pojawiam sie na watku

jak pisalam na poprzednim watku Oliwia urodziła sie 30 lipca o 11:55 wazy 3470 i ma 53 cm

teraz poczytam od pocztku watek, jesli dam rade, bo malą karmie wlasnie
Wojtusiu, jeszcze raz gratuluje i rowniez witam cieplo
Stary 2009-08-07, 21:09   #363
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

TZ pojechal zalatwic sprawe i czekam na niego zeby pojechac na solarium

ale sie odwalilam hehe, nawet szpilki ubralam a co - w koncu wypad bez dzieci "AZ" na solarium to powazna sprawa hehe
Stary 2009-08-07, 21:13   #364
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

To położna jak przychodzi to ogląda krocze? Myślałam, że tylko ogląda dziecko, robi wywiad środowiskowy...
mi polozna tez zagladala wyciagala szwy i jak w pon przyjdzie to pewnie jeszcze raz zajrzy czy prawidlowo sie zagoilo i chetnie jej sie rozloze

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
chciałam coś jeszcze powiedzieć Katarzynce - moim zdaniem i zdaniem ortodontów im mniejsze dziurki w smoczku tym lepiej, bo chodzi właśnie o to, aby dziecko się zmęczyło jedzeniem - taka jest nasza fizjologia i anatomia, ze dziecko wykonując duży wysiłek w czasie karmienia piersią (do spocenia się włącznie) rozwija swój narząd rzucia (kości twarzoczaszki, staw skroniowo żuchwowy i kształt przyszłych łuków zębowych)
jeśli nie ma piersi trzeba stworzyć jak najbardziej zbliżone warunki do karmienia naturalnego (małe dziurki w smoczkach) dla dobra maluszka (wady zgryzu na przykład)

zrobisz jak zechcesz oczywiście, ale takie jest stanowisko lekarzy

Cytat:
Ze względu na naświetlania, którym była poddawana (przynajmniej moja Kinga). Mam z nią iść po upływie miesiąca. - tak powiedziała pani doktor.

No i się pochwalę :JESTEŚMY JUŻ W DOMU Bilirubina spadła do poziomu 10 ( a było prawie 13) i Kinia już nie jest żółta
moja tez byla naswietlana ale nikt mi nie mowil zeby zglosic sie do okulisty.Staralam sie ja dobrze zapinac w tym kubraczku tak zeby oczka nie byly naswietlone nawet jak lezala na brzuszku.

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
czka

a ja dzis znow ide na solarium
ja tez sie na dniach wybieram
Cass-Laura tylko 2 kupki takie zrobila.Tez czytalam ze przy sztucznym mleku to normalne, lub ze kupki sie utleniaja i zmieniaja kolor.Jak masz watpliwosci zapytaj jeszcze swoja polozna to bedziesz spokojniejsza.Ja tez sie zaniepokoilam ale poczytalam i teraz juz bym paniki nie siala.

Unholy- u nas dzis to samo.Wielki dzien marudkania byl mala nawet bym powiedziala ze miala wzdecia, brzuszek twardy itp, a ze ta woda po pierwszym mc to mąż kupil Plantex i pomoglo

Ale dzis sie ruszylo u nas na forum bo juz sobie pomyslalam ze przestane zagladac, bo zadnej dyskusji konkretnej od dluzszego czasu nie bylo tylko kazda wpadala, czytala, pisala jak minal dzien i to wszystko a tu dzis pozytywne zaskoczenie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 23:07   #365
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

a moj jak nigdy caly dzien prawie spi - nawet kapiel przespal i po ubraniu go zamiast domagac sie cyca poszedl spac dalej
odciagnelam juz mleko i TZ mu da jak sie obudzi jak mnie nie bedzie

hmm mam nadzieje, ze w nocy nie bedzie nadrabial

katarzynko no ruszylo ruszylo bo coraz wiecej rozpakowanych mamusiek przybywa no i wiekszosc juz rytm dnia ma w miare poukladany i moze popisac czasem
ja jak jestem w domku to zagladam bardzo czesto na forum

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

i cisza na watku......

moje dziecko jest niesamowite - odciagnelam 150ml mleka na wyjscie, maly wstal i zjadl wszystko, jak wrocilam wlasnie koczyl, potem wypil 40ml wody z woda koperkowa i chcial jeszcze jesc i zjadl cyca w sumie wypil 190ml plus cycek to masakra jakas - dziecko w tym wieku tyle nie je, jestem w szoku

i musze Wam cos powiedziec - SPOSOB Z SUSZARKA DZIALA!!!!
jak maly marudzil i sie prezyl wlaczylam suszarke i zaczelam mu ogrzewac brzuszek, od razu sie uspokoil i zaraz zasnal, jak wylaczylam suszarke to sie budzil i stekal, musialam go tak ogrzewac az zasnal twardym snem
Stary 2009-08-08, 00:13   #366
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Karolinko uspokoiłaś mnie z tymi kupkami

Leżczek masz cudowny. Bardzo mi sie podobają te z Chicco, wziełam nawet katalog produktów ze sklepu ale niestety drogie są
A jeszcze chce mate edukacyjną dokupić i chciałam tak troszke taniej.
Tak sie zastanawiam jak mój mały bedzie leżał w tym leżaczku, czy przypadnie mu do gustu. Ale mysle, że tak. Jest coraz bardziej kontaktowy, przygląda sie wszystkiemu, coś tam sobie juz guga. A w takim leżaczku bedzie miał na wszystko oko

Szkoda, że malutka nie chciała ssać cycusia. To tak ja Kuba. Gdy dostał w szpitalu butle to już niechetnie ssał cyca. Starałam sie jak najszczęsiej go dostawiać ale z powodu braku pokarmu i tak musiałam dawac butle. Taki sie wygodny zrobił, że już na 3 dzien po wyjsciu ze szpitala nie chciał wogole złapać brodawki.
Odciagałam co sie dało laktatorem, mleka było jak na lekarstwo. Bardzo szybko zanikł mi pokarm. Nawet kropelka nie wypłynie.
P.S. Ale to już na dobre sie rozstaliście?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Karolinko a dlaczego akurat takie mleczko dajesz Zuzi? Lekarz zalecił czy sama na własną rękę kupiłaś? Dopajasz jeszcze czyms?
Kupkami się nie przejmuj..tak ma być

Leżaczek rzeczywiście drogi...na szczęście nie musiałam kupować...Mała dostała od mojej przyjaciółki

Bardzo mi szkoda mojego mleka i że tak wyszło, bo chciałam karmić...wygoda niesamowita, wyciągasz cycka i po sprawie, a do tego oszczędność...ale cóż...nie będę przecież głodzić dziecka

Mleko jest apteczne...podobno najlepsze...poleciła mi je położna środowiskowa...próbowałam sama dać Małej też Bebiko ale nie podpasowało jej to mleko więc wróciłam do Enfamil...

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Mamusie a mi ten pokarm chyba powoli zanika......dalam dzisiaj malej cyca, ale ona sie nie najda wiec daje jej butle........
szkoda ale co zrobic........

byla dzis znowu polozna u mnie i sprawdzila mi cyce i powiedziala ze rzeczywiscie pokarm mi zanika
ogladala tez moje krocze i jeden szewek mi sie rozszedlale do srodka na szczescie sie zroslo......
Szkoda że pokarm Tobie zanika a jak to się w ogóle sprawdza? Skąd wiedziała położna?
A to krocze to paranoja...mi pękły 3 szwy...ale na szczęście wszystko się wygoiło...swoją drogą tyle kobiet rodzi od zawsze to powinni wymyślić jakiś inny sposób by pomóc urodzić, a nie cięcie i zszywanie

Cytat:
To położna jak przychodzi to ogląda krocze? Myślałam, że tylko ogląda dziecko, robi wywiad środowiskowy...
Moja położna wyciągała szwy, oglądała krocze, radziła co zrobić by się szybciej goiło...

Cytat:
zalozylam wlasnie ten pas poporodowy- kurcze zeby go przecisnac przez to trzeba sie nagimnastykowac, ale podkerla talie i rzeczywiscie mocno sciaga........i nie wiem jak dlugo moge go nosic na poczatku......caly dzien to chyba raczej odpada co
Ja mam pas Pani Teresy...i jak założyłam tak ściągam tylko do mycia od pierwszego dnia noszę 24h

Cytat:
Ze względu na naświetlania, którym była poddawana (przynajmniej moja Kinga). Mam z nią iść po upływie miesiąca. - tak powiedziała pani doktor.

No i się pochwalę :JESTEŚMY JUŻ W DOMU Bilirubina spadła do poziomu 10 ( a było prawie 13) i Kinia już nie jest żółta
Super że już w domku

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
i ja pojawiam sie na watku

jak pisalam na poprzednim watku Oliwia urodziła sie 30 lipca o 11:55 wazy 3470 i ma 53 cm

teraz poczytam od pocztku watek, jesli dam rade, bo malą karmie wlasnie
GRATULACJE MAMUSIU!!!!!

Cytat:
1. jak to nie ma okreslonego terminu? przeciez z dzieckiem trzeba isc do okulisty jak skonczy trzy miesiace - juz jak urodzilam Eryka tak bylo

2. dziekuje hmmm mysle, ze Eryk nie jest zazdrosny, jest bardzi zaaferowany bratem i okazuje mu ciagle milosc...bardziej stawiam na wplyw ojca niestety

3. z tym odciaganiem to jest tak, ze na poczatku jest ciezko, ale potem idzie coraz lepiej
teraz juz z obu piersi sciagam spokojnie 150ml - ale to zalerzy jak dlugo maly nie jadl
a najlepszy sposob jak nie chce leciec to jest taki, ze siadam obok niego i na niego patrze, od razu mleczko naplywa

1. No widzisz,..każdy mówi coś innego...ja już nie wiem jak to jest
2. Właśnie na zdjęciu z nk...z Twoimi Słoneczkami widać że Eryk zadowolony i zakochany w braciszku
3. jeju...ja też chcę sciągać 150 ml...jeszcze takich ilosci mi się nie udało

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
moja tez byla naswietlana ale nikt mi nie mowil zeby zglosic sie do okulisty.Staralam sie ja dobrze zapinac w tym kubraczku tak zeby oczka nie byly naswietlone nawet jak lezala na brzuszku.
Mi też nikt nie mówił

Cass, Unholy, Svinecka...dziękuję za słowa otuchy Ja wierzę że będzie dobrze...i sobie poradzimy...w końcu to nie koniec świata, a za to mam cudowną córeczkę...i jestem bardzo szczęśliwa...a jak mama szczęśliwa to dziecko szczęśliwe (gdzieś to usłyszałam)
Stary 2009-08-08, 05:11   #367
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie wypil 190ml plus cycek to masakra jakas - dziecko w tym wieku tyle nie je, jestem w szoku

i musze Wam cos powiedziec - SPOSOB Z SUSZARKA DZIALA!!!!
jak maly marudzil i sie prezyl wlaczylam suszarke i zaczelam mu ogrzewac brzuszek, od razu sie uspokoil i zaraz zasnal, jak wylaczylam suszarke to sie budzil i stekal, musialam go tak ogrzewac az zasnal twardym snem
rzeczywiscie to sporo
moja jak opije sie wody to mleczka mniej wciagnie

suszarka to pomysl na wzdecia itp? w kryzysie moznaby wyprobowac, tylko czy nie poparze delikatnego cialka
Cytat:
A to krocze to paranoja...mi pękły 3 szwy...ale na szczęście wszystko się wygoiło...swoją drogą tyle kobiet rodzi od zawsze to powinni wymyślić jakiś inny sposób by pomóc urodzić, a nie cięcie i zszywanie
to co ty wywijalas ze az 3 tobie pekly hm? mi rozszedl sie 1 i najbardziej i najdluzej bolalo mnie to miejsce, wiec wyobrazam sobie co musialas czuc.
Teraz łykam urosept bo wydaje mi sie ze cos mi dolega w pon musze porozmawiac z polozna, moze badanie moczu powinnam wykonac

Ok, mala zasnela bo wiercila sie i wiercila.Ja najadlam sie malosolnych i ide do lozeczka.Dzis znowu same bedziemy tatus na slub jedzie i do polnocy jestesmy zdane na siebie.
Jak tylko mc minie Laurze obkupie sie w specyfiki antykolkowe zeby nie cierpiala i bede je systematycznie podawac bo tylko wtedy to ma podobno sens.

Stary 2009-08-08, 07:53   #368
mariolasl
Zakorzenienie

Witam z rana i zycze milego weekendu
Antonio dzis przespal prawie cala noc
Ja juz po kawie i sniadaniu, zawiozlam tez brata na lotnisko i troche mi smutno
--------
Karolinko, przykro mi bardzo, ale wierze, ze sobie poradzicie. mocno sciskam mamusie i coreczke
Stary 2009-08-08, 09:14   #369
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Szkoda że pokarm Tobie zanika a jak to się w ogóle sprawdza? Skąd wiedziała położna?

Ja mam pas Pani Teresy...i jak założyłam tak ściągam tylko do mycia od pierwszego dnia noszę 24h

podotykala moich piersi no i jak jej powiedzialam ze przez 12 godzin nie karmilam a piersi byly puste to raczej zanika, teraz akurat czuje ze mam pelne po 12 godzinach ale bede odciagac bo mala za bardzo sie krztusi przez te oslonki, a tak bede wiedziej ile wypila

w takim razie wskakuje w pasa

moja mala byla wczoraj strasznie marudna, ale bolal ja brzuszek i chyba miala kolki bo sie prezyla co chwila , mialam wrazenie ze moge kupki zrobic, ale w koncu zrobila ........cala nocke nie przespana mialam, dopiero od godziny spi moj aniolek

nie wiem czemu ale Weroniczka ma problemy z odbijaniem, bardzo czesto ulewa i sie zastanawiam czy nie zmienic jej mleczka- czytalam ze jest specjalny Bebilon przeciw ulewaniu
http://www.bebilon.com.pl/Produkty/M...ow#/Bebilon_AR

kurcze sama nie wiem

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 10:08   #370
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

1. No widzisz,..każdy mówi coś innego...ja już nie wiem jak to jest
2. Właśnie na zdjęciu z nk...z Twoimi Słoneczkami widać że Eryk zadowolony i zakochany w braciszku
3. jeju...ja też chcę sciągać 150 ml...jeszcze takich ilosci mi się nie udało

Cass, Unholy, Svinecka...dziękuję za słowa otuchy Ja wierzę że będzie dobrze...i sobie poradzimy...w końcu to nie koniec świata, a za to mam cudowną córeczkę...i jestem bardzo szczęśliwa...a jak mama szczęśliwa to dziecko szczęśliwe (gdzieś to usłyszałam)
naprawde nosisz ten pas caly czas? wygodni Ci w nim?
mnie zaczelo przeszkadzac, ze gdzies mniej wiecej po srodku zaczal on mi sie zaginac i robi sie takie wciecie (mam nadzieje, ze wiadomo o co mi chodzi)
Tobie sie tak nie robi? moze dlatego, ze mam duzo sadla

co do okulisty....nawet jesli jedni twierdza, ze nie trzeba isc to chyba lepiej pojsc dla dobra maluszka

ciesze sie, ze masz takie optymistyczne podejscie i tak trzymac napewno bedziecie z corcia szczesliwe
Cytat:
rzeczywiscie to sporo
moja jak opije sie wody to mleczka mniej wciagnie

suszarka to pomysl na wzdecia itp? w kryzysie moznaby wyprobowac, tylko czy nie poparze delikatnego cialka
taaa suszarka to na kolki i wzdecia - nasze babcie nie mialy preparatow i tak robily, lekarz tez mi to polecil albo goraco pieluche tetrowa

co do poparzenia...no przeciez ustawiasz sobie mniej goracy strumien i nie na maksa i przez ciuszki z odpowiedniej odleglosci zeby nie bylo za goraco suszysz
ja robie tak, ze przejezdzam z jednej strony na druga w dosc wolnym tempie tak zeby strumien nie lecial caly czas na malego tylko takimi rytmicznymi ruchami

juz dwa razy to mu pomoglo wiec chyba dziala
Stary 2009-08-08, 10:32   #371
katarzynka00
Zakorzenienie

dziekujemy za instrukcje zastosujemy sie jesli bedzie potrzeba choc wolimy nie miec takich akcji.

Dzis w nocy jedna z zaciazonych kolezanek urodzila, nie obylo sie bez vacum...maly jakos sie ulozyl bokiem i trzeba bylo pomoc

Stary 2009-08-08, 10:37   #372
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Eryk pojechal z moimi rodzicami nad morze - ale mu dobrze chociaz on skosztuje morza w tym roku

maly zasnal a ja zbieram sie zeby posprzatac mieszkanie i nie moge sie zebrac - nie chce mi sie, upal na dworzu a ja musze sprzatac

nie chce mi sie obiadu dzisiaj robic, wyciagne z zamrazalki pierogi z truskawkami dla TZ i z glowy
Stary 2009-08-08, 11:52   #373
katarzynka00
Zakorzenienie

ja tez kupie mrozonki męża nie ma to się nimi zadowole, na slodkoz truskaweczkami

Dzis pierwszy raz "znalazłam"Laurke w poprzek łóżeczka, a za drugim razem prawie w nóżkach.Jakies wędrówki sobie urządza

Stary 2009-08-08, 12:09   #374
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja truskawek nie moge

ale w lato pelno pomrozilam truskawek i czeresni i na zime bedzie jak znalazl

udalo mi sie posprzatac kuchnie,, umyc lustra w szafach i pomyc wszedzie szafki z kurzow
zostalo jeszcze odkurzenie i umycie podlog
lazienke zostawie sobie na nastepny raz
Stary 2009-08-08, 17:12   #375
katarzynka00
Zakorzenienie

zarastamy pajeczyna-wątek
spedzilysmy dzis dzień na swierzym powietrzu z przerwa na mleczko w domku.
Wrocilysmy na kolejne mleczko i czas na obiadek, i tym sposobem chcac nie chcac wychodza 2posilki dziennie, za to dosc obfite bez obzarstwa a do syta i tak weszlam w jedne ze spodni ktore po porodzie wciskałam do okolic kolana/uda

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-08-08 o 17:14
Stary 2009-08-08, 17:43   #376
UnholyOne
Ola-Unhola

No zarastamy, zarastamy

Mój Mały dzisiaj od 4 rano do 13 był niespokojny. Prężył się i nie mógł puścić bączka
Kupki robi normalne, ale mniej. Czyli ma jakiś problem. Małz kupił dzisiaj plantex i esputicon. Zobaczymy czy coś pomogą.
Od 13 pięknie śpi. Czekam aż się obudzi na cycusia i idziemy na spacerek.

Idę chociaz fluid na mordkę nałożyć, żeby taka saute nie wychodzić

Stary 2009-08-08, 17:56   #377
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No zarastamy, zarastamy

Mój Mały dzisiaj od 4 rano do 13 był niespokojny. Prężył się i nie mógł puścić bączka
Kupki robi normalne, ale mniej. Czyli ma jakiś problem. Małz kupił dzisiaj plantex i esputicon. Zobaczymy czy coś pomogą.
Od 13 pięknie śpi. Czekam aż się obudzi na cycusia i idziemy na spacerek.

Idę chociaz fluid na mordkę nałożyć, żeby taka saute nie wychodzić

a czy esputicon mozna podawac takim malenstwom jak nasze? pytamz mysla o corci bo infacol jest od mc
Ja po wczorajszym obiecalam sobie nie odkladac malej bez odbicia bo ubzduralam sobie ze napewno akurat to powietrze polkniete wczoraj i nie odbite sprawilo jej tylko bolu.

Pisalam wam ze lykam p.bolowe bo boli mnie nadal krok,a krok siewygoil a boli jak bolalo, tylko teraz moge juz zlokalizowac co to dokladnie a jest to cewka moczowa.Przy cewnikowaniu dwukrotnym podczas porodu pewnie zlapalam jakas bakterie.
Dostalam specyfik na ta przypadlosc od mamy i powoli mnie przechodzi, bo z siusianiem mialam problem, dlugo mi to szlo i nieprzyjemne bylo.

Stary 2009-08-08, 19:24   #378
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
a czy esputicon mozna podawac takim malenstwom jak nasze? pytamz mysla o corci bo infacol jest od mc
Ja po wczorajszym obiecalam sobie nie odkladac malej bez odbicia bo ubzduralam sobie ze napewno akurat to powietrze polkniete wczoraj i nie odbite sprawilo jej tylko bolu.

Pisalam wam ze lykam p.bolowe bo boli mnie nadal krok,a krok siewygoil a boli jak bolalo, tylko teraz moge juz zlokalizowac co to dokladnie a jest to cewka moczowa.Przy cewnikowaniu dwukrotnym podczas porodu pewnie zlapalam jakas bakterie.
Dostalam specyfik na ta przypadlosc od mamy i powoli mnie przechodzi, bo z siusianiem mialam problem, dlugo mi to szlo i nieprzyjemne bylo.

M. był w aptece i poprosił o coś dla 2 tyg Maluszka (ja napisałam na karteczce espumisan) i dostał to (esputicon) i plantex. W ulotce jest napisane:
Dawkowanie:
Przy kolkach i wzdęciach brzucha: Dzieci do 12 miesięcy (kropla 4xdziennie) 1-3 lat (dwie krople 1xdziennie lub jedna kropla 3xdziennie) 4-7 lat (dwie krople 4xdziennie). Dorośli (przeciętnie pięć kropli 3xdziennie). Przygotowanie do badań USG i RTG: Dzieci w przeddzień badania tak jak wyżej, w dniu badania od 2-4 kropli na czczo. Dorośli 2-3 dni przed badaniem dwie krople 4xdziennie, w dniu badania pięć kropli na czczo.

Dawać będę 2x2, dam znać czy poskutkowało.
Kurde, ja nie wiem co to kolka - Bartuś nie miał nigdy a tu taka niespodzianka. ja to ja, ale szkoda mi Antosia, że tak się męczy.

Współczuję problemów z cewką Mam nadzieję, ze lek pomoże.
Ja już nie mogę się doczekać kiedy mi tam przestanie lecieć. Są dni, że nic, a potem znowu

Idę pulpety lepić
Stary 2009-08-08, 20:36   #379
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
to co ty wywijalas ze az 3 tobie pekly hm? mi rozszedl sie 1 i najbardziej i najdluzej bolalo mnie to miejsce, wiec wyobrazam sobie co musialas czuc.
Właśnie nie wywijałam, ale pierwszej nocy po powrocie ze szpitala ciągle wstawałam do Małej, nosiłam ją i chodziłam non stop po mieszkaniu (pewnie cieżko było jej się przyzwyczaić do nowego miejsca i nie mogła spać)...no i takim sposobem poszły mi trzy ...a Tatuś w najlepsze spał A bolało okropnie...pierwsze dni po tym ciężko było mi podnosić się i chodzić...połozna kazała tydzień leżeć by się nie pogorszyło...wiec leżałam, ale załatwiłam sobie pomoc Babci...więc musiała "skakać" nade mną i nad Małą

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Karolinko, przykro mi bardzo, ale wierze, ze sobie poradzicie. mocno sciskam mamusie i coreczke

Cytat:
podotykala moich piersi no i jak jej powiedzialam ze przez 12 godzin nie karmilam a piersi byly puste to raczej zanika, teraz akurat czuje ze mam pelne po 12 godzinach ale bede odciagac bo mala za bardzo sie krztusi przez te oslonki, a tak bede wiedziej ile wypila

w takim razie wskakuje w pasa
Moje w sumie jak długo nie karmię to nie są puste, ale leci strasznie mało mleczka...w zasadzie tyle samo cały czas Wydaje mi się ze po prostu nie potrafię dobrze odciągnąć...dlatego szukam dobrego laktatora w przystępnej cenie...zobaczymy czy da się jeszcze uratować...

wskakuj wskakuj mi się wydaje że skóra nie jest już taka obwisła po tym pasie

Cytat:
naprawde nosisz ten pas caly czas? wygodni Ci w nim?
mnie zaczelo przeszkadzac, ze gdzies mniej wiecej po srodku zaczal on mi sie zaginac i robi sie takie wciecie (mam nadzieje, ze wiadomo o co mi chodzi)
Tobie sie tak nie robi? moze dlatego, ze mam duzo sadla

co do okulisty....nawet jesli jedni twierdza, ze nie trzeba isc to chyba lepiej pojsc dla dobra maluszka

ciesze sie, ze masz takie optymistyczne podejscie i tak trzymac napewno bedziecie z corcia szczesliwe
Naprawdę noszę go cały czas Na początku wygodnie nie było, ale już 3 tygodnie noszę i się przyzwyczaiłam (polożna mówiła by zacząć nosić po 3 tygodniach od porodu)...Mi się wcięcie nie robi, ale ten pas ma już duuużżżżoooo lat, moja Mama musiała nosić go po operacji...i jak chciałam teraz kupić to jej się przypomniało Może kiedyś inaczej troszkę je produkowali...sama nie wiem...a sadełka też mam sporo

Do okulisty na pewno pójdziemy...po 3 miesiacu jak mówisz

Co do mojego podejścia...to teraz po prostu jestem spokojniejsza...nawet teraz jak się Tatuś odzywa to się cała trzęsę...ostatnio na gg wypisywał mi jakieś bzdury i tak się zdenerwowałam, że jakaś wysypka mi wyszła na twarzy...serio...moja Mama weszła do pokoju i się wystraszyła

Cytat:
Oby te leki pomogły

Cytat:
M. był w aptece i poprosił o coś dla 2 tyg Maluszka (ja napisałam na karteczce espumisan) i dostał to (esputicon) i plantex. W ulotce jest napisane:
Dawkowanie:
Przy kolkach i wzdęciach brzucha: Dzieci do 12 miesięcy (kropla 4xdziennie) 1-3 lat (dwie krople 1xdziennie lub jedna kropla 3xdziennie) 4-7 lat (dwie krople 4xdziennie). Dorośli (przeciętnie pięć kropli 3xdziennie). Przygotowanie do badań USG i RTG: Dzieci w przeddzień badania tak jak wyżej, w dniu badania od 2-4 kropli na czczo. Dorośli 2-3 dni przed badaniem dwie krople 4xdziennie, w dniu badania pięć kropli na czczo.

Dawać będę 2x2, dam znać czy poskutkowało.
Kurde, ja nie wiem co to kolka - Bartuś nie miał nigdy a tu taka niespodzianka. ja to ja, ale szkoda mi Antosia, że tak się męczy.
Moja chyba też ma kolki...ale nie po każdym jedzeniu...co jakiś czas po mleku pręży się i płacze...wiec to chyba to...szkoda takiego Maluszka Muszę też coś jej kupić w aptece...

......................... ......................... ....

Dobry wieczór Mamusie

A My dzisiaj spędziłyśmy ekstra dzień...pojechałyśmy z Babcią do Rodziny...moja Mama urodziła się w miasteczku 75 km od Poznania i tam mam większość Rodziny...więc cały dzień odwiedzałyśmy wszystkich Później wylądowałyśmy na działce...a teraz jestem w domku z Małą a Babcia wróciła do Dziadka

Zuza teraz śpi więc Mamuśka buszuje po Wizażu
Stary 2009-08-08, 21:15   #380
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:

Naprawdę noszę go cały czas Na początku wygodnie nie było, ale już 3 tygodnie noszę i się przyzwyczaiłam (polożna mówiła by zacząć nosić po 3 tygodniach od porodu)...Mi się wcięcie nie robi, ale ten pas ma już duuużżżżoooo lat, moja Mama musiała nosić go po operacji...i jak chciałam teraz kupić to jej się przypomniało Może kiedyś inaczej troszkę je produkowali...sama nie wiem...a sadełka też mam sporo

Do okulisty na pewno pójdziemy...po 3 miesiacu jak mówisz

Co do mojego podejścia...to teraz po prostu jestem spokojniejsza...nawet teraz jak się Tatuś odzywa to się cała trzęsę...ostatnio na gg wypisywał mi jakieś bzdury i tak się zdenerwowałam, że jakaś wysypka mi wyszła na twarzy...serio...moja Mama weszła do pokoju i się wystraszyła
hmm to pewnie masz jakis inny pas a nie pani teresy? kurcze ciekawa jestem co to za pas
ten pani teresy zmniejsza mi brzuch i w ogole ale zaczelo mi sie to wciecie robic i mnie to denerwuje

zastanawiam sie jeszcze czy nie kupic tego gorsetu wyszczuplajacego

kurcze to z tym Twoim TZ widze naprawde nieciekawa sytuacja musial mocno nawywyijac nie martw sie bedzie dobrze
jak chcesz to zawsze mozesz sie wyzalic
Stary 2009-08-08, 21:33   #381
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

a ja mialam dzisiaj meksyk z mala

dostala rano moje mleczko wypila cale 100ml!!oczywiscie najpierw 60 a troszke pozniej reszte, spala chyba jakas godzine tylko i nie dawalam jej juz mleka bo stwierdzilam ze przeciez pila.....potem dalam jej butle , wypila i znowu nie spala, caly czas smoczek ssala , a jak tylko jej wypadl to placz potem dostala znowu butle i zasnela na chwilke, a teraz jest okapana i spi znowu po butli!! czyli moje mleczko jej nie syci, wczoraj bylo to samo.......

a jak z pepkami waszych dzieciaczkow??
dzisiaj jak czyscilam pepek patyczkiem to bylo na nim troche krwi pomieszanej z ta wydzielina i nie wiem czy to normalne??
chyba jutro zadzwonie do poloznej zeby przyszla ten pepek zobaczyc , bo mieszka obok mnie

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-08-08, 22:47   #382
frida110
Zakorzenienie

Ale fajnie jest w domu Malutka spała w nocy tak dobrze, że wstawałam do niej tylko 3 razy (od godz. 23) a 4 raz około 7 rano W porównaniu z tym co się działo w szpitalu to Niebo a Ziemia Zresztą dzisiaj też w dzień spokojnie. Teraz czekam aż się obudzi (była kąpana przed 20 i od tamtej pory smacznie śpi), nakarmię i idę spać. Tż śpi z małą w innym pokoju, żebym się mogła wyspać i jak mała się budzi to przynosi ją do mnie.

Dzisiaj się zważyłam i lekko mi mina zrzedła - z 78 kg przed porodem pozostało mi 69 kg. Do wyjściowej wagi przedciążowej zostaje mi 9 kg. Nie chcę zapeszać, ale brzuch mi się z każdym dniem robi mniejszy, więc waga może też będzie spadać.

Moja mała Niuńka jutro kończy tydzień

Po jakim czasie od urodzenia dziecka wychodzi się z nim na pierwszy spacer? Bo ja już bym wychodziła, ale mój Tż woli poczekać do końca przyszłego tygodnia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_032913x18.jpg (40,4 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-08-08 o 22:55
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 00:12   #383
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

frida nie sluchaj TZ - jest lato, w taka pogode mozesz wychodzic od razu, ja wyszlam na drugi dzien po wyjsciu ze szpitala

co innego jest zima, wtedy trzeba odczekac, pozniej wietrzyc bo jednak to szok taka temp, a w lecie w takie goraco to nie ma na co czekac

a Twoja niunia sliczna
Stary 2009-08-09, 00:51   #384
mariolasl
Zakorzenienie

Frida, sluchaj Svinecki - dobrze gada

Czekam i czekam az sie Antos obudzi i nic. Chyba wiec dolacze do smacznie spiacych panow.
Stary 2009-08-09, 01:45   #385
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
hmm to pewnie masz jakis inny pas a nie pani teresy? kurcze ciekawa jestem co to za pas
ten pani teresy zmniejsza mi brzuch i w ogole ale zaczelo mi sie to wciecie robic i mnie to denerwuje

zastanawiam sie jeszcze czy nie kupic tego gorsetu wyszczuplajacego

kurcze to z tym Twoim TZ widze naprawde nieciekawa sytuacja musial mocno nawywyijac nie martw sie bedzie dobrze
jak chcesz to zawsze mozesz sie wyzalic

Pas mam Pani Teresy... napisane jest na metce specjalnie sprawdzałam...ale może inny materiał albo coś...mama go kupiła jak byłam w podstawówce, wiec troszkę lat ma

Pewnie jeszcze nie jeden raz bedę chciała się wyżalić...

Cytat:
dzisiaj jak czyscilam pepek patyczkiem to bylo na nim troche krwi pomieszanej z ta wydzielina i nie wiem czy to normalne??
chyba jutro zadzwonie do poloznej zeby przyszla ten pepek zobaczyc , bo mieszka obok mnie
Oj moja miała okropny pępek! W szpitalu (jak byłyśmy z zachłyśnięciem) pielęgniarki mówiły ze takiego brzydkiego jeszcze nie widziały...a to wszystko przez to że grubą pępowinę miałyśmy i na porodówce źle związali...na szczęście za pomocą antybiotyku i spirytusu ładnie się wygoił i teraz jest piękny ale krwi nie widziałam ani razu...zadzwoń do położnej i sprawdź czy wszystko ok...
Moja położna kiedyś mówiła że jak pępek długo nie odpada to może być wypukły...

Cytat:
Moja mała Niuńka jutro kończy tydzień

Po jakim czasie od urodzenia dziecka wychodzi się z nim na pierwszy spacer? Bo ja już bym wychodziła, ale mój Tż woli poczekać do końca przyszłego tygodnia.
Jaki słodziak!!!!!!:love :

Ja myślę że spokojnie na krótki spacerek możecie już iść
Stary 2009-08-09, 07:07   #386
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Dzisiaj się zważyłam i lekko mi mina zrzedła - z 78 kg przed porodem pozostało mi 69 kg. Do wyjściowej wagi przedciążowej zostaje mi 9 kg. Nie chcę zapeszać, ale brzuch mi się z każdym dniem robi mniejszy, więc waga może też będzie spadać.
mi do wagi wyjsciowej zostalo jeszcze 13 a 11 kg juz zeszlo

no w domku najlepieja mała przesliczna

Cytat:

Oj moja miała okropny pępek! W szpitalu (jak byłyśmy z zachłyśnięciem) pielęgniarki mówiły ze takiego brzydkiego jeszcze nie widziały...a to wszystko przez to że grubą pępowinę miałyśmy i na porodówce źle związali...na szczęście za pomocą antybiotyku i spirytusu ładnie się wygoił i teraz jest piękny ale krwi nie widziałam ani razu...zadzwoń do położnej i sprawdź czy wszystko ok...
Moja położna kiedyś mówiła że jak pępek długo nie odpada to może być wypukły...

mama poogladala wczoraj pepuszek malej jak przyszla z pracy i powiedziala ze wszystko ok- nie jest zaczerwieniony ani spuchniety wiec jest ok. a juz wiem skad ta krewka od pampersa, bo ona ma juz ten pepek blisko odpadniecia i pampers podraznil.....

moja mala dzisiaj ladnie spala , teraz znowu nakarmiona i spi

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-08-09, 08:17   #387
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
frida nie sluchaj TZ - jest lato, w taka pogode mozesz wychodzic od razu, ja wyszlam na drugi dzien po wyjsciu ze szpitala

co innego jest zima, wtedy trzeba odczekac, pozniej wietrzyc bo jednak to szok taka temp, a w lecie w takie goraco to nie ma na co czekac

a Twoja niunia sliczna
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Frida, sluchaj Svinecki - dobrze gada

...
Cytat:
...

Jaki słodziak!!!!!!:love :

Ja myślę że spokojnie na krótki spacerek możecie już iść
Zaraz zacznę urabiać TŻ na spacerek

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

U nas nocka dzisiaj wzorcowa Po 24 Kinga zasnęła obudziła się około 2.30 pojadła, chwilkę nie spała i o 4 już słodko kimała. O 6.30 nadal spała więc ją obudziłam, przewinęłam, nakarmiłam i znowu śpi.

Mam ochotę na budyń
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 09:50   #388
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję problemów z cewką Mam nadzieję, ze lek pomoże.Ja już nie mogę się doczekać kiedy mi tam przestanie lecieć. Są dni, że nic, a potem znowu
oczywiscie poinformuj mnie czy kropelki pomagaja.My wczoraj nie mialysmy takich akcji, mimo to na przyszlosc wole wiedziec bo pewnie nie omina nas kolki czy wzdecia.
Sprawy urologiczne od wczoraj ulegly znalcznej poprawie z czego jestem zadowolona
Cytat:
Właśnie nie wywijałam, ale pierwszej nocy po powrocie ze szpitala ciągle wstawałam do Małej, nosiłam ją i chodziłam non stop po mieszkaniu (pewnie cieżko było jej się przyzwyczaić do nowego miejsca i nie mogła spać)...no i takim sposobem poszły mi trzy ...a Tatuś w najlepsze spał A bolało okropnie...pierwsze dni po tym ciężko było mi podnosić się i chodzić...połozna kazała tydzień leżeć by się nie pogorszyło...wiec leżałam, ale załatwiłam sobie pomoc Babci...więc musiała "skakać" nade mną i nad Małą
pewnie to bylo powodem.Ja te pierwsze dni spedzilam w szpitalu i dopiero na wyjsciu jak oddalilam sie od łóżka(przeszlam przez szpital i wsiadlam do auta) to poczulam co to za bol, bo skora zdazyla mi sie zagoic a szew sie nie rozpuscil i pętelki mi podraznily ze tak to ujmę...okolice
A 1 który mi się naderwał to tez w domu, przy wstawaniu z lozka, wierze ze bolalo...ciebie potrojnie ...az mnie ciarki przechodza na wspomnienie
Cytat:
ja tez tak mialam, ale nie wzbudzilo to we mnie jakis obaw, bo wtedy jeszcze nie byl on do konca zasuszony no i ilosc byla niewielka.Tak jak u ciebie krewka i odrobinka wydzielinki, teraz juz tak nie ma.Jutro polozna bedzie u mnie to oceni jego stan.

Cytat:
idzcie,idzcie, nie ma na co czekac bobaski pieknie spia na dworku.

Ja wcz spedziłam łacznie 6h na spacerze i mala spała od 16:30-przespala mleko i czas kapieli wiec jak zaczela sie wiercic ok.22:30 to ja delikatnie wybudzilam, ale kapiel praktycznie przespala-pierwszy raz, wypila mleko i do 2:20 dziecka nie bylo.
Zdazylam w tym czasie(do 22) ugotowac 3obiady, wywiesic pranko i ugotowac kompot-bo jedna z cioć uszczesliwila mnie siatka owocowidealna sprawa dla kobiety z malym dzieciatkiem ,uszykowalam kapiel malej, sama sie wykapalam itp itd-szkoda ze nie mam tak codziennie
Dzis tez dlugi spacer bedzie, dla dobra maluszka i mamuni tylka

Cytat:

U nas nocka dzisiaj wzorcowa Po 24 Kinga zasnęła obudziła się około 2.30 pojadła, chwilkę nie spała i o 4 już słodko kimała. O 6.30 nadal spała więc ją obudziłam, przewinęłam, nakarmiłam i znowu śpi.
mi wybudzac dziecko kazali tylko jak miala zoltaczke.Zeby nie opuszczac karmien bo mala na wadze by spadla i nie pusciliby nas do domku.
Polozna pow zeby nie budzic, bo dzieci budza sie same- z glodu ,ale szkoly sa rozne.
Osobiscie wole jak dluzej spi.

Stary 2009-08-09, 15:18   #389
Miramej
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Przeczytałam wątek od początku, ufff...

Czasu mam mało , chyba musi trochę minąć, zanim to wszystko będzie miało u nas ręce i nogi

Kubuś pochłania cały nasz dzień (i noc ), wciąż trudno uwierzyć, że już jest z nami

Mam pytanko, a nawet dwa

Czy przewijacie swoje maluchy przed czy po jedzeniu? My przed, ale zwykle jest taki koncert, że ho ho

I czy chodzicie na spacerki i kąpiecie mniej więcej o jednakowych porach? I czy kąpiecie na "głodniaka"?

Dziś byliśmy na drugim spacerku, przedwczoraj na pierwszym, wczoraj nie wyszliśmy, bo Kuba tak płakał przy przewijaniu, że cały się spocił i bałam się, żeby Go nie przewiało, a już było po 18-ej, więc odpuściliśmy. W gondolce zmieściłby się jeszcze jeden Kuba

I chyba Mały urósł, bo dziś chciałam założyć Mu śpioszki, które miał założone w szpitalu i były za małe .

Mam nadzieję, że z czasem uda mi się udzielać regularnie

Pozdrawiam Was serdecznie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 16:51   #390
mariolasl
Zakorzenienie

Witam niedzielnie
Dzisiejsza noc byla rowniez udana Maly obudzil sie o 2, wiec nakarmilam, a o 7 zrobil to maz, wiec ja spalam prawie do 11
Maly dzis grzeczniutki, wlasnie jest na spacerze z taatusiem, a ja walcze z bolem glowy. Troche mi szkoda, bo sie wyszykowalam i nieskromnie powiem, ze wygladam calkiem calkiem, ale nie chcialam, aby spacer sie skrocil z powodu mojego zlego samopoczucia.

Szczerze mowiac myslalam, ze bedzie mi bardzo zle po wyjezdzie brata, ale jest calkiem fajnie i moge sobie wszystko zorganizowac nie majac na uwadze niczyje potrzeby tylko nasze
--------
Miramej milo cie znowu czytac
Jesli chodzi o mnie, to ja przewijam malego w trakcie karmienia albo po, bo zazwyczaj zdarzy mu sie cos zrobic w trakcie, wiec nie mialabym sumienia trzymac go w brudnej pieluszce kilka godzin. Antonio mimo ze nie je dlugo, to lubi sobie zrobic przerwy w trakcie karmienia, wiec moze mu sie w tym czasie odbic, czasami przysnie na kilka minut, wiec zmiana pieluchy pomaga go znowu wybudzic. Zreszta ja nigdy nie daje mu calej butli na raz (wypija pomiedzy 110-150ml), tylko daje mu 30-40 ml, robie krotka przerwe na odbicie i karmie dalej.
Jesli chodzi o spacery to nie chodze o regularnych porach, zalezy od tego jak sie wyrobie i w jakim humorze jest Antonio, czasami sie po prostu nie da. Staram sie jednak wychodzic codziennie, jesli tylko nie leje
Kapie go mniej wiecej o 6-7 wieczorem, bo po wieczornym jedzonku potrafi spac do 2, a nawet dluzej. Czasami chce jeszcze troche mleka o 21, wtedy spi do 4-6. Z tym, ze moj Antonio ma juz 2,5 miesiaca

Kapie go zawsze przed karmieniem, ale czasami stosuje maly trik. Zawijam Antosia w recznik, tak jak w otulaczek i tak go wkladam do wody. Jeszcze nie zdarzylo mi sie, aby zaplakal w kapieli, nawet jak jest bardzo glodny. Potem powoli odwijam jedna strone recznika, a potem druga, zostawiam recznik na dnie wanienki i go myje. Wydaje mi sie, ze Antos jest bardzo zrelaksowany i naprawde lubi kapiel
W taki sposob czasami kapie sie wczesniaki, aby zaoszczedzic im szoku, ale smialo mozna kapac w ten sposob jak dlugo sie chce.

Sie rozpisalam...

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2009-08-09 o 16:55
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości