|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
co do paznokci - lepiej poczekaj jak dziecko bedzie mialo ze trzy miesiace - wtedy jest juz takie "wyrazniejsze" latwiej wszystko z nim robic - a teraz byloby Ci ciezko z paznokciami Cytat:
2. dziekuje hmmm mysle, ze Eryk nie jest zazdrosny, jest bardzi zaaferowany bratem i okazuje mu ciagle milosc...bardziej stawiam na wplyw ojca niestety3. z tym odciaganiem to jest tak, ze na poczatku jest ciezko, ale potem idzie coraz lepiej teraz juz z obu piersi sciagam spokojnie 150ml - ale to zalerzy jak dlugo maly nie jadl a najlepszy sposob jak nie chce leciec to jest taki, ze siadam obok niego i na niego patrze, od razu mleczko naplywa 4. przykro mi z powodu TZ zobacz ja tez sie rozstalam z ojcem Eryka i to byla najlepsza rzecz jaka zrobilama ja dzis znow ide na solarium
|
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#363 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
TZ pojechal zalatwic sprawe i czekam na niego zeby pojechac na solarium
ale sie odwalilam hehe, nawet szpilki ubralam a co - w koncu wypad bez dzieci "AZ" na solarium to powazna sprawa hehe
|
|
#364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyciagala szwy i jak w pon przyjdzie to pewnie jeszcze raz zajrzy czy prawidlowo sie zagoilo i chetnie jej sie rozloze![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja tez sie na dniach wybieram ![]() Cass-Laura tylko 2 kupki takie zrobila.Tez czytalam ze przy sztucznym mleku to normalne, lub ze kupki sie utleniaja i zmieniaja kolor.Jak masz watpliwosci zapytaj jeszcze swoja polozna to bedziesz spokojniejsza.Ja tez sie zaniepokoilam ale poczytalam i teraz juz bym paniki nie siala. Unholy- u nas dzis to samo.Wielki dzien marudkania byl mala nawet bym powiedziala ze miala wzdecia, brzuszek twardy itp, a ze ta woda po pierwszym mc to mąż kupil Plantex i pomoglo ![]() Ale dzis sie ruszylo u nas na forum bo juz sobie pomyslalam ze przestane zagladac, bo zadnej dyskusji konkretnej od dluzszego czasu nie bylo tylko kazda wpadala, czytala, pisala jak minal dzien i to wszystko a tu dzis pozytywne zaskoczenie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#365 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a moj jak nigdy caly dzien prawie spi - nawet kapiel przespal i po ubraniu go zamiast domagac sie cyca poszedl spac dalej
odciagnelam juz mleko i TZ mu da jak sie obudzi jak mnie nie bedzie hmm mam nadzieje, ze w nocy nie bedzie nadrabial ![]() katarzynko no ruszylo ruszylo bo coraz wiecej rozpakowanych mamusiek przybywa no i wiekszosc juz rytm dnia ma w miare poukladany i moze popisac czasemja jak jestem w domku to zagladam bardzo czesto na forum ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- i cisza na watku...... moje dziecko jest niesamowite - odciagnelam 150ml mleka na wyjscie, maly wstal i zjadl wszystko, jak wrocilam wlasnie koczyl, potem wypil 40ml wody z woda koperkowa i chcial jeszcze jesc i zjadl cyca w sumie wypil 190ml plus cycek to masakra jakas - dziecko w tym wieku tyle nie je, jestem w szokui musze Wam cos powiedziec - SPOSOB Z SUSZARKA DZIALA!!!! jak maly marudzil i sie prezyl wlaczylam suszarke i zaczelam mu ogrzewac brzuszek, od razu sie uspokoil i zaraz zasnal, jak wylaczylam suszarke to sie budzil i stekal, musialam go tak ogrzewac az zasnal twardym snem
|
|
#366 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leżaczek rzeczywiście drogi...na szczęście nie musiałam kupować...Mała dostała od mojej przyjaciółki Bardzo mi szkoda mojego mleka i że tak wyszło, bo chciałam karmić...wygoda niesamowita, wyciągasz cycka i po sprawie, a do tego oszczędność...ale cóż...nie będę przecież głodzić dziecka ![]() Mleko jest apteczne...podobno najlepsze...poleciła mi je położna środowiskowa...próbowałam sama dać Małej też Bebiko ale nie podpasowało jej to mleko więc wróciłam do Enfamil... Cytat:
a jak to się w ogóle sprawdza? Skąd wiedziała położna? A to krocze to paranoja...mi pękły 3 szwy...ale na szczęście wszystko się wygoiło...swoją drogą tyle kobiet rodzi od zawsze to powinni wymyślić jakiś inny sposób by pomóc urodzić, a nie cięcie i zszywanie ![]() Cytat:
Cytat:
od pierwszego dnia noszę 24h![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
1. No widzisz,..każdy mówi coś innego...ja już nie wiem jak to jest ![]() 2. Właśnie na zdjęciu z nk...z Twoimi Słoneczkami widać że Eryk zadowolony i zakochany w braciszku ![]() 3. jeju...ja też chcę sciągać 150 ml...jeszcze takich ilosci mi się nie udało ![]() Cytat:
Cass, Unholy, Svinecka...dziękuję za słowa otuchy Ja wierzę że będzie dobrze...i sobie poradzimy...w końcu to nie koniec świata, a za to mam cudowną córeczkę...i jestem bardzo szczęśliwa...a jak mama szczęśliwa to dziecko szczęśliwe (gdzieś to usłyszałam)
|
|
#367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja jak opije sie wody to mleczka mniej wciagnie suszarka to pomysl na wzdecia itp? w kryzysie moznaby wyprobowac, tylko czy nie poparze delikatnego cialka ![]() Cytat:
mi rozszedl sie 1 i najbardziej i najdluzej bolalo mnie to miejsce, wiec wyobrazam sobie co musialas czuc.Teraz łykam urosept bo wydaje mi sie ze cos mi dolega w pon musze porozmawiac z polozna, moze badanie moczu powinnam wykonac ![]() Ok, mala zasnela bo wiercila sie i wiercila.Ja najadlam sie malosolnych i ide do lozeczka.Dzis znowu same bedziemy tatus na slub jedzie i do polnocy jestesmy zdane na siebie.Jak tylko mc minie Laurze obkupie sie w specyfiki antykolkowe zeby nie cierpiala i bede je systematycznie podawac bo tylko wtedy to ma podobno sens.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana i zycze milego weekendu
![]() Antonio dzis przespal prawie cala noc ![]() Ja juz po kawie i sniadaniu, zawiozlam tez brata na lotnisko i troche mi smutno ![]() -------- Karolinko, przykro mi bardzo, ale wierze, ze sobie poradzicie. mocno sciskam mamusie i coreczke
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bede odciagac bo mala za bardzo sie krztusi przez te oslonki, a tak bede wiedziej ile wypilaw takim razie wskakuje w pasa moja mala byla wczoraj strasznie marudna, ale bolal ja brzuszek i chyba miala kolki bo sie prezyla co chwila , mialam wrazenie ze moge kupki zrobic, ale w koncu zrobila ........cala nocke nie przespana mialam, dopiero od godziny spi moj aniolek nie wiem czemu ale Weroniczka ma problemy z odbijaniem, bardzo czesto ulewa i sie zastanawiam czy nie zmienic jej mleczka- czytalam ze jest specjalny Bebilon przeciw ulewaniu http://www.bebilon.com.pl/Produkty/M...ow#/Bebilon_AR kurcze sama nie wiem
|
|
#370 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
mnie zaczelo przeszkadzac, ze gdzies mniej wiecej po srodku zaczal on mi sie zaginac i robi sie takie wciecie (mam nadzieje, ze wiadomo o co mi chodzi) Tobie sie tak nie robi? moze dlatego, ze mam duzo sadla co do okulisty....nawet jesli jedni twierdza, ze nie trzeba isc to chyba lepiej pojsc dla dobra maluszka ciesze sie, ze masz takie optymistyczne podejscie i tak trzymac napewno bedziecie z corcia szczesliwe ![]() Cytat:
co do poparzenia...no przeciez ustawiasz sobie mniej goracy strumien i nie na maksa i przez ciuszki z odpowiedniej odleglosci zeby nie bylo za goraco suszysz ja robie tak, ze przejezdzam z jednej strony na druga w dosc wolnym tempie tak zeby strumien nie lecial caly czas na malego tylko takimi rytmicznymi ruchami juz dwa razy to mu pomoglo wiec chyba dziala
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy za instrukcje
zastosujemy sie jesli bedzie potrzeba choc wolimy nie miec takich akcji.Dzis w nocy jedna z zaciazonych kolezanek urodzila, nie obylo sie bez vacum...maly jakos sie ulozyl bokiem i trzeba bylo pomoc
|
|
|
#372 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Eryk pojechal z moimi rodzicami nad morze - ale mu dobrze
chociaz on skosztuje morza w tym roku ![]() maly zasnal a ja zbieram sie zeby posprzatac mieszkanie i nie moge sie zebrac - nie chce mi sie, upal na dworzu a ja musze sprzatac ![]() nie chce mi sie obiadu dzisiaj robic, wyciagne z zamrazalki pierogi z truskawkami dla TZ i z glowy
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez kupie mrozonki
męża nie ma to się nimi zadowole, na slodkoz truskaweczkami ![]() Dzis pierwszy raz "znalazłam"Laurke w poprzek łóżeczka, a za drugim razem prawie w nóżkach.Jakies wędrówki sobie urządza
|
|
|
#374 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja truskawek nie moge
![]() ale w lato pelno pomrozilam truskawek i czeresni i na zime bedzie jak znalazl ![]() udalo mi sie posprzatac kuchnie,, umyc lustra w szafach i pomyc wszedzie szafki z kurzow zostalo jeszcze odkurzenie i umycie podlog lazienke zostawie sobie na nastepny raz
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
zarastamy pajeczyna-wątek
![]() spedzilysmy dzis dzień na swierzym powietrzu z przerwa na mleczko w domku. Wrocilysmy na kolejne mleczko i czas na obiadek, i tym sposobem chcac nie chcac wychodza 2posilki dziennie, za to dosc obfite bez obzarstwa a do syta i tak weszlam w jedne ze spodni ktore po porodzie wciskałam do okolic kolana/uda
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-08-08 o 17:14 |
|
|
|
#376 |
|
Ola-Unhola
|
No zarastamy, zarastamy
![]() Mój Mały dzisiaj od 4 rano do 13 był niespokojny. Prężył się i nie mógł puścić bączka ![]() Kupki robi normalne, ale mniej. Czyli ma jakiś problem. Małz kupił dzisiaj plantex i esputicon. Zobaczymy czy coś pomogą. Od 13 pięknie śpi. Czekam aż się obudzi na cycusia i idziemy na spacerek. Idę chociaz fluid na mordkę nałożyć, żeby taka saute nie wychodzić ![]()
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja po wczorajszym obiecalam sobie nie odkladac malej bez odbicia bo ubzduralam sobie ze napewno akurat to powietrze polkniete wczoraj i nie odbite sprawilo jej tylko bolu. Pisalam wam ze lykam p.bolowe bo boli mnie nadal krok,a krok siewygoil a boli jak bolalo, tylko teraz moge juz zlokalizowac co to dokladnie a jest to cewka moczowa.Przy cewnikowaniu dwukrotnym podczas porodu pewnie zlapalam jakas bakterie. Dostalam specyfik na ta przypadlosc od mamy i powoli mnie przechodzi, bo z siusianiem mialam problem, dlugo mi to szlo i nieprzyjemne bylo.
|
|
|
|
#378 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
M. był w aptece i poprosił o coś dla 2 tyg Maluszka (ja napisałam na karteczce espumisan) i dostał to (esputicon) i plantex. W ulotce jest napisane: Dawkowanie: Przy kolkach i wzdęciach brzucha: Dzieci do 12 miesięcy (kropla 4xdziennie) 1-3 lat (dwie krople 1xdziennie lub jedna kropla 3xdziennie) 4-7 lat (dwie krople 4xdziennie). Dorośli (przeciętnie pięć kropli 3xdziennie). Przygotowanie do badań USG i RTG: Dzieci w przeddzień badania tak jak wyżej, w dniu badania od 2-4 kropli na czczo. Dorośli 2-3 dni przed badaniem dwie krople 4xdziennie, w dniu badania pięć kropli na czczo. Dawać będę 2x2, dam znać czy poskutkowało. Kurde, ja nie wiem co to kolka - Bartuś nie miał nigdy a tu taka niespodzianka. ja to ja, ale szkoda mi Antosia, że tak się męczy. Współczuję problemów z cewką Ja już nie mogę się doczekać kiedy mi tam przestanie lecieć. Są dni, że nic, a potem znowu ![]() Idę pulpety lepić
|
|
#379 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...a Tatuś w najlepsze spał A bolało okropnie...pierwsze dni po tym ciężko było mi podnosić się i chodzić...połozna kazała tydzień leżeć by się nie pogorszyło...wiec leżałam, ale załatwiłam sobie pomoc Babci...więc musiała "skakać" nade mną i nad Małą![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się ze po prostu nie potrafię dobrze odciągnąć...dlatego szukam dobrego laktatora w przystępnej cenie...zobaczymy czy da się jeszcze uratować...wskakuj wskakuj mi się wydaje że skóra nie jest już taka obwisła po tym pasie![]() Cytat:
Na początku wygodnie nie było, ale już 3 tygodnie noszę i się przyzwyczaiłam (polożna mówiła by zacząć nosić po 3 tygodniach od porodu)...Mi się wcięcie nie robi, ale ten pas ma już duuużżżżoooo lat, moja Mama musiała nosić go po operacji...i jak chciałam teraz kupić to jej się przypomniało Może kiedyś inaczej troszkę je produkowali...sama nie wiem...a sadełka też mam sporo![]() Do okulisty na pewno pójdziemy...po 3 miesiacu jak mówisz Co do mojego podejścia...to teraz po prostu jestem spokojniejsza...nawet teraz jak się Tatuś odzywa to się cała trzęsę...ostatnio na gg wypisywał mi jakieś bzdury i tak się zdenerwowałam, że jakaś wysypka mi wyszła na twarzy...serio...moja Mama weszła do pokoju i się wystraszyła ![]() Cytat:
Cytat:
Muszę też coś jej kupić w aptece............................ ......................... .... Dobry wieczór Mamusie ![]() A My dzisiaj spędziłyśmy ekstra dzień...pojechałyśmy z Babcią do Rodziny...moja Mama urodziła się w miasteczku 75 km od Poznania i tam mam większość Rodziny...więc cały dzień odwiedzałyśmy wszystkich Później wylądowałyśmy na działce...a teraz jestem w domku z Małą a Babcia wróciła do Dziadka![]() Zuza teraz śpi więc Mamuśka buszuje po Wizażu ![]() ![]()
|
|
#380 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ten pani teresy zmniejsza mi brzuch i w ogole ale zaczelo mi sie to wciecie robic i mnie to denerwuje zastanawiam sie jeszcze czy nie kupic tego gorsetu wyszczuplajacego kurcze to z tym Twoim TZ widze naprawde nieciekawa sytuacja musial mocno nawywyijac ![]() jak chcesz to zawsze mozesz sie wyzalic
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mialam dzisiaj meksyk z mala
![]() dostala rano moje mleczko wypila cale 100ml!!oczywiscie najpierw 60 a troszke pozniej reszte, spala chyba jakas godzine tylko i nie dawalam jej juz mleka bo stwierdzilam ze przeciez pila.....potem dalam jej butle , wypila i znowu nie spala, caly czas smoczek ssala , a jak tylko jej wypadl to placz a jak z pepkami waszych dzieciaczkow?? dzisiaj jak czyscilam pepek patyczkiem to bylo na nim troche krwi pomieszanej z ta wydzielina i nie wiem czy to normalne?? chyba jutro zadzwonie do poloznej zeby przyszla ten pepek zobaczyc , bo mieszka obok mnie
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajnie jest w domu
Malutka spała w nocy tak dobrze, że wstawałam do niej tylko 3 razy (od godz. 23) a 4 raz około 7 rano W porównaniu z tym co się działo w szpitalu to Niebo a Ziemia Zresztą dzisiaj też w dzień spokojnie. Teraz czekam aż się obudzi (była kąpana przed 20 i od tamtej pory smacznie śpi), nakarmię i idę spać. Tż śpi z małą w innym pokoju, żebym się mogła wyspać i jak mała się budzi to przynosi ją do mnie. Dzisiaj się zważyłam i lekko mi mina zrzedła - z 78 kg przed porodem pozostało mi 69 kg. Do wyjściowej wagi przedciążowej zostaje mi 9 kg. Nie chcę zapeszać, ale brzuch mi się z każdym dniem robi mniejszy, więc waga może też będzie spadać. ![]() Moja mała Niuńka jutro kończy tydzień ![]() Po jakim czasie od urodzenia dziecka wychodzi się z nim na pierwszy spacer? Bo ja już bym wychodziła, ale mój Tż woli poczekać do końca przyszłego tygodnia. Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-08-08 o 22:55 |
|
|
|
#383 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
frida nie sluchaj TZ - jest lato, w taka pogode mozesz wychodzic od razu, ja wyszlam na drugi dzien po wyjsciu ze szpitala
co innego jest zima, wtedy trzeba odczekac, pozniej wietrzyc bo jednak to szok taka temp, a w lecie w takie goraco to nie ma na co czekac a Twoja niunia sliczna
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Frida, sluchaj Svinecki - dobrze gada
Czekam i czekam az sie Antos obudzi i nic. Chyba wiec dolacze do smacznie spiacych panow.
|
#385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pas mam Pani Teresy... napisane jest na metce specjalnie sprawdzałam...ale może inny materiał albo coś...mama go kupiła jak byłam w podstawówce, wiec troszkę lat ma![]() Pewnie jeszcze nie jeden raz bedę chciała się wyżalić... ![]() Cytat:
ale krwi nie widziałam ani razu...zadzwoń do położnej i sprawdź czy wszystko ok...Moja położna kiedyś mówiła że jak pępek długo nie odpada to może być wypukły... Cytat:
Ja myślę że spokojnie na krótki spacerek możecie już iść
|
|
#386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a 11 kg juz zeszlono w domku najlepiej ![]() Cytat:
moja mala dzisiaj ladnie spala , teraz znowu nakarmiona i spi
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- U nas nocka dzisiaj wzorcowa Po 24 Kinga zasnęła obudziła się około 2.30 pojadła, chwilkę nie spała i o 4 już słodko kimała. O 6.30 nadal spała więc ją obudziłam, przewinęłam, nakarmiłam i znowu śpi. ![]() Mam ochotę na budyń
|
||
|
|
|
#388 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawy urologiczne od wczoraj ulegly znalcznej poprawie z czego jestem zadowolona ![]() Cytat:
![]() A 1 który mi się naderwał to tez w domu, przy wstawaniu z lozka, wierze ze bolalo...ciebie potrojnie Cytat:
Cytat:
Ja wcz spedziłam łacznie 6h na spacerze i mala spała od 16:30-przespala mleko i czas kapieli wiec jak zaczela sie wiercic ok.22:30 to ja delikatnie wybudzilam, ale kapiel praktycznie przespala-pierwszy raz , wypila mleko i do 2:20 dziecka nie bylo.Zdazylam w tym czasie(do 22) ugotowac 3obiady, wywiesic pranko i ugotowac kompot-bo jedna z cioć uszczesliwila mnie siatka owocow ,uszykowalam kapiel malej, sama sie wykapalam itp itd-szkoda ze nie mam tak codziennie![]() Dzis tez dlugi spacer bedzie, dla dobra maluszka i mamuni tylka Cytat:
Polozna pow zeby nie budzic, bo dzieci budza sie same- z glodu ,ale szkoly sa rozne. Osobiscie wole jak dluzej spi.
|||||
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Przeczytałam wątek od początku, ufff... ![]() Czasu mam mało , chyba musi trochę minąć, zanim to wszystko będzie miało u nas ręce i nogi ![]() Kubuś pochłania cały nasz dzień (i noc ), wciąż trudno uwierzyć, że już jest z nami ![]() Mam pytanko, a nawet dwa ![]() Czy przewijacie swoje maluchy przed czy po jedzeniu? My przed, ale zwykle jest taki koncert, że ho ho ![]() I czy chodzicie na spacerki i kąpiecie mniej więcej o jednakowych porach? I czy kąpiecie na "głodniaka"? Dziś byliśmy na drugim spacerku, przedwczoraj na pierwszym, wczoraj nie wyszliśmy, bo Kuba tak płakał przy przewijaniu, że cały się spocił i bałam się, żeby Go nie przewiało, a już było po 18-ej, więc odpuściliśmy. W gondolce zmieściłby się jeszcze jeden Kuba ![]() I chyba Mały urósł, bo dziś chciałam założyć Mu śpioszki, które miał założone w szpitalu i były za małe .Mam nadzieję, że z czasem uda mi się udzielać regularnie Pozdrawiam Was serdecznie
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Dzisiejsza noc byla rowniez udana Maly obudzil sie o 2, wiec nakarmilam, a o 7 zrobil to maz, wiec ja spalam prawie do 11 ![]() Maly dzis grzeczniutki, wlasnie jest na spacerze z taatusiem, a ja walcze z bolem glowy. Troche mi szkoda, bo sie wyszykowalam i nieskromnie powiem, ze wygladam calkiem calkiem, ale nie chcialam, aby spacer sie skrocil z powodu mojego zlego samopoczucia. Szczerze mowiac myslalam, ze bedzie mi bardzo zle po wyjezdzie brata, ale jest calkiem fajnie i moge sobie wszystko zorganizowac nie majac na uwadze niczyje potrzeby tylko nasze ![]() -------- Miramej milo cie znowu czytac ![]() Jesli chodzi o mnie, to ja przewijam malego w trakcie karmienia albo po, bo zazwyczaj zdarzy mu sie cos zrobic w trakcie, wiec nie mialabym sumienia trzymac go w brudnej pieluszce kilka godzin. Antonio mimo ze nie je dlugo, to lubi sobie zrobic przerwy w trakcie karmienia, wiec moze mu sie w tym czasie odbic, czasami przysnie na kilka minut, wiec zmiana pieluchy pomaga go znowu wybudzic. Zreszta ja nigdy nie daje mu calej butli na raz (wypija pomiedzy 110-150ml), tylko daje mu 30-40 ml, robie krotka przerwe na odbicie i karmie dalej. Jesli chodzi o spacery to nie chodze o regularnych porach, zalezy od tego jak sie wyrobie i w jakim humorze jest Antonio, czasami sie po prostu nie da. Staram sie jednak wychodzic codziennie, jesli tylko nie leje ![]() Kapie go mniej wiecej o 6-7 wieczorem, bo po wieczornym jedzonku potrafi spac do 2, a nawet dluzej. Czasami chce jeszcze troche mleka o 21, wtedy spi do 4-6. Z tym, ze moj Antonio ma juz 2,5 miesiaca ![]() Kapie go zawsze przed karmieniem, ale czasami stosuje maly trik . Zawijam Antosia w recznik, tak jak w otulaczek i tak go wkladam do wody. Jeszcze nie zdarzylo mi sie, aby zaplakal w kapieli , nawet jak jest bardzo glodny. Potem powoli odwijam jedna strone recznika, a potem druga, zostawiam recznik na dnie wanienki i go myje. Wydaje mi sie, ze Antos jest bardzo zrelaksowany i naprawde lubi kapiel ![]() W taki sposob czasami kapie sie wczesniaki, aby zaoszczedzic im szoku, ale smialo mozna kapac w ten sposob jak dlugo sie chce. Sie rozpisalam...
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-08-09 o 16:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

Oblukam sobie ten laktator

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
bo juz sobie pomyslalam ze przestane zagladac, bo zadnej dyskusji konkretnej od dluzszego czasu nie bylo tylko kazda wpadala, czytala, pisala jak minal dzien i to wszystko a tu dzis pozytywne zaskoczenie 
w sumie wypil 190ml plus cycek to masakra jakas - dziecko w tym wieku tyle nie je, jestem w szoku

NIE LUBIĘ TROLLI
mi rozszedl sie 1 i najbardziej i najdluzej bolalo mnie to miejsce, wiec wyobrazam sobie co musialas czuc.