|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z nowym rokiem wielka zmiana by uslyszec slowo MaMa - mamusie styczniowo-lutowe
Cytat:
JUKOLKU - ja jestem Kasia Paw...cka dzisiaj moj Szymuś o 15.20 skonczy 7 miesiecy. nie wiem ile wazy,ale je duuuuzo i jest dluuugi. poza tym niebawem wyjdzie mu lewa dolna jedynka. probuje sam siadac, przymierza sie do raczkowania. no i robi juz normalne, zbite kupeczki ![]() powiedzcie mi ile razy dziennie Wasze potomstwo pije mleko bo z moim jest roznie, bywalo ostatnio ,ze 3 razy na dobe, 5 razy...
|
|
#3902 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z nowym rokiem wielka zmiana by uslyszec slowo MaMa - mamusie styczniowo-lutowe
Cytat:
Alan wczoraj ładnie mi spał (do 7 rano) a dzisiaj znowu o 3 pobódka... dałam mu wody ale nic z tego...musiała byc butla.... potem smacznie spał do 7..... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do mleczka to ja staram sie dawac 4 razy dziennie chociaz nie zawsze mi to wychodzi... 2 razy sniadanko i 2 razy kolacyjka sa mleczkowe.... Słyszałam ze niewazne ile razy..wazne ze ma zesc cos koło 600ml dokladnie nie wiem ile tego mleczka ma zjesc.... A ja od kilku dni ucze Alana zasypiania w łózeczku.... Bo doszło do tego ze nauczył sie zasypiac zawsze na raczkach i musimy sie tego oduczyc bo mi kiedys rece odpadna Technika uczenia jest taka ze kłade małego w łózeczku ,głaskam go, właczam karuzelke, całuje i mowie ze ma juz spac i dobranoc i wychodze.... Mam nianie takze go podsłuchuje na poczatku sie bawi..potem zaczyna marudzi...po dłuzszym marudzeniu wchodze i od nowa głaskanie,... itd i wychodze... po kilku (tak do 1o razy) zasypia.... Raz nawet udalo sie ze zasnal za pierwszym razem.... Wczoraj 3 razy... takze powoli sie przezwyczai |
||||
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu sorki poprawilam juz.
Passion witaj w kubie tez mnie boli zab a boje sie dentysty jak ... w pon Tz mial isc a zamiast niego ja ehh Zaraz lece na szczepienie.Pa do potem
|
|
|
|
#3904 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=kellysss;13614113]Sandruniu...po prostu szok
... fota z ckm ... normalnie laleczka![]() Dziekuje,dziekuje za komplementy.Milo tak slyszec od Was kochane Cytat:
Nikt juz nie mogl patrzec jak zwijam sie z bolu...Nie wpomne juz o wkladaniu tych roznych swinst przez moja cewke do nerki... ![]() Cytat:
Ja mam ogolnie takie cialo,pod piersiami tez mam blizny
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście u Ciebie Sandruniu skończyło się wszystko dobrze.
|
|
#3906 |
|
Zadomowienie
|
Ale co sie wycierpialam to moje
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
. Gryzaka właśnie pożera.Edit: właśnie padła. Uff... Edit: budzi się co chwilę z płaczem po czym zasypia dalej
Edytowane przez Kasia_L Czas edycji: 2009-08-07 o 11:07 |
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, albo się przestawiła na inne pory drzemki. Jaś ma tak co jakiś czas. Kika dni masakra, ale potem jak zaczaje o której godzinie chce spać to nie ma problemu. pomęcz swojego gryzaka małego
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- A tak swoją drogą jestem wkurzona. Provider naszej strony internetowej chciał kupę kasy za coś, co można było zrobić w 5 minut i bez zmieniania skryptu strony. Zaraz im takiego maila wysmaruje, że im w pięty pójdzie.
|
|
#3909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy to, że jest taka niespokojna, mogę wytłumaczyć zębami, bo na razie nic nie widzę. |
|
|
|
|
#3910 |
|
Raczkowanie
|
Freshona, powiem Ci, że właśnie to przez zęby, których nie widać!!! U mnie było dokładnie to samo. Oli ciągle marudził, budził się co chwilka, w nocy niespokojny, nie wiedziałam o co chodzi bo zębów nie widać. A to właśnie przez nie!!! Przedwczoraj je dojrzałam - wylazły - i od tamtej pory spokój!!! To właśnie boli jak wychodzą i przecinają dziąsełko
![]() Ja w pracy, na nk nawet nie mam czasu zajrzeć...może jutro..Ale NAPRAWDE SUPER Z NAS MAMUŚKI Glizdko, bardzo dziękuję za rysunek - szyje się ![]() Mumi24, mój tigerek super, ciekawe jak Borysek?!?! Wysłałam Ci maila na priv, ale nie odposałaś. A chciałam CI coś zaproponować ![]() Skoja, Ty to naprawde rekordy porannego pisania bijesz - miłego wypoczynku
|
|
|
|
#3911 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie z tymi zebami,to jest nieciekawie
Widze na dole dwie jedynki,ale nie chca sie przebicOd dwoch dni pije mleko i placze.Tez tak macie? Aha kiedy trzeba szczepic?Ostatnia szczepionka byla ta 5w1 czy cos takiego Heksa czy jakos tak
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
Może to faktyczne te zęby widmo
A pory drzemek są niestety jak najbardziej ruchome co jakiś czas. Już myślę, że Jagoda rozgryziona a tu nici, znów jakaś przestawka.Teraz zasnęła, ale przy cycku... Co ona bez moich cycków zrobi? Nie mam pojęcia i martwi mnie to.
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, ja tez sie martwie co Jasio bez cycusia zrobi! Teraz to jego najlepszy przyjaciel jest. Jak czasem widzę jak on patrzy na te cycusie z takim uwielbieniem to jestem w szoku.
|
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
mam pytanko do mamus ktore miksuja i mroza jedzonko
co z miesem?? bo ja nie wiem czy moj blender da rade, ale sama idea mielenia miesa jakos mi nie lezy i boje sie sprobowac zeby czegos zle nie zrobic
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ugotowałam, podrobiłam, dodałam troszke tej wody i zblenderowałam... zamroziłam na tackach do lodu... ![]() Wczoraj moje dziecie jadło pierwszy raz makaronik... i jako ze ma pochodzenie italiańskie uwielbia go... ![]() Własnie wczoraj zrobilam rosołek: -kosteczka tego mrozonego kurczaka, -1 marchewka, -1mały ziemiaczek, -kawałeczek pietruszki, Gotowałam to z 30-40 min, nastepnie rozgniotłam wszystko widelcem a potem przecedziłam przez drobne sitko..wrzuciłam do tego makaronik na 2 minutki i gotowy rosołek... Alan az mlaskał
|
|
|
|
|
#3916 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki,
ja po zalatanym dniu, załatwiam papiery do wychowawczego i jeszcze może zasiłek rodzinny z dodatkiem na wychowawczy uda się zalatwić - zobaczymy. Poza tym zakupy i przygotowania - jutro wracamy do Gąsek, trzeba się jeszcze spakować uffff.... jutro z rana wyjazd.Kubuś też bez cyca ani rusz - zasypia przy wieczornym karmieniu i śpi wtedy do rana (oczywiście nie przy cycu ) Nie wiem co to później będziem, w ciągu dnia drzemki też zaczyna przy cycu, chociaż czasami zdaża mu się zasnąć samemu np. podczas zabawy .Kubuś obecnie przymierz się do raczkowania Ntomiast ząbki stanęły.Ja też mam pytanko skoro o przygotowywaniu jedzonka mowa - jeśli używacie ponownie słoiczków po posiłkach dla dzieci, to jeśli je gotujecie to te nakrętki wam się wciągają Ile je gotujecie? bo mi nie bardzo się to udaje osiągnąć.Lecę się pakować, do zobaczenia za tydzień papapa
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to zastanawia...
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
ja próbowałam u zywać tych słoiczków. niestety tylko kilka złapało :/
Gdzies czytałam że trudno sprawic by byly zdatne raz jeszcze. |
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gotowałam z 20 min....Chyba bede musiala je wyrzucic bo dosc duza kolekcje juz ich zrobiłam a widze ze nie beda potrzebne.... Dobre sa natomiast te małe słoiczki po musztardzie albo koncentracie pomidorowym... ![]() |
|
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też boli ząb
. Co do mleka to 2 razy normalne, raz z kleikiem i raz kaszka. Blizna po cc lekko różowa i czasem zaswędzi ale ogólnie narzekać nie mogę. Słoiczki wykorzystuję do zamrażania papek tylko nie zakręcam, żeby nie strzeliły i zakrywam folią spożywczą zamiast. Więcej grzechów nie pamiętam
|
#3921 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny was smoczki idą za nie duże pieniądze... http://www.allegro.pl/item702773493_...osiagalny.html
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko bede mroziła w takowy sposób ![]() co do zeba to tez mnie czasem jeden pobolewa, za miesiac lece do Polski takze obowiazkowo zachacze dentyste bo tutaj niestety ale ceny sa kosmiczne..... Dziecko mi usneło a ja popijam sobie szałwie.... ![]() Juz na dobre zegnamy sie z cycusiem.... Szkoda mi troszke no ale dałam all my best ![]() Teraz musze zaczac na dobre reanimowac moje ciało... ![]() Cos czeba zrobic z tymi cyckami....hihihii Nie sa tragiczne ale kiedys były jedrniutkie i stojace... teraz sa troszke zmeczone i sie troszke połozyły.... ![]() Musze zaczac wcierac w nie kremiki czego nie mogłam wczesniej robic bo karmiłam.... no i mam tez na nich kilka rozstepikow.... ![]() Wogóle dostałam dzis @ i taka jestem zmeczona i wszystko mnie boli... Czy wy tez macie mocniejsze @ po ciazy....Ja kiedys miałam taklie po 4-5 dni i mało bolesne... a teraz boli, trwaja po 6-7 dni i do tego leje sie ze mnie jak ze swini ze tak powiem |
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Co do @ to leci mocniej ale przynajmniej co 28-29 dni a nie co 30-90 jak przed ciążą miałam
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie miałam jeszcze @. Ktoś jeszcze??
|
|
#3925 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy będąc na urlopie wychowawczym dostaje sie jakies pieniądze? wiem ,ze kiedys jakies pieniadze płacili a teraz?
ja mojemu niuńkowi kupiłam malutkie danonki ,dzis zjadł juz drugi kubeczek ,wcina równo ![]() a jutro może ugotuje makaronik |
|
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie. No ale łykam Cerazette
|
|
|
|
#3927 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja też jeszcze nie miałam.
Cytat:
A co do danonków, to nie powinny ich jeść dzieci poniżej trzech lat. Ale o tym mówią tylko, jak zadzwonisz na ich infolinię. Cytat:
|
||
|
|
|
#3928 |
|
Raczkowanie
|
ja tez jeszcze nie mialam. ostatnia 6 maj 2008, gdybym teraz np zaszla w ciaze to ni cholery ustalic termin porodu z miesiaczki.
nie spodziewam sie @ predko bo raz ze karmie, dwa ze przed ciaza miala pco i regularnych miesiaczek to nie zaznalam.
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Ja już dostałam okres drugi raz,ale nie są regularne jak na razie.Kiedyś miałam zawsze regularnie
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
ale Wam fajnie z tym okresem- ja dostałam równo miesiąc po urodzeniu Mateusza. I tak z kazdym upłuywającym miesiącem jego zycia - dostaje @
A i chyba mój dziec juz (dopiero!)załapał przewracanki plecy-brzuch- bo sie turlnął 2 razy. Leniwczyk :p |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

... fota z ckm
. Gryzaka właśnie pożera.

uffff.... jutro z rana wyjazd.
Adaś