![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chyba kocham faceta z borderline :(((( pomóżcie mi to ocenić PROSZĘ :(
A nie lepiej mieć nadzieję, że jednak ta bajka będzie miała happy end?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
Jak się mają jego "psychopatyczne" cechy do tego że jest bordreline? i dlaczego te cechy nie wykluczają ale pokazują właśnie że on JEST borderline a nie psychopatą? już piszę:
osoby z pogranicznym zaburzeniem osobowości czerpią korzyść i wyładowują stres biorący się m.in. z frustracji i chwiejnej oceny własnej poprzez doprowadzanie do sytuacji POGRANICZNYCH, mozna to porownac do do tego, że tak jakby czerpią przyjemnosc ze stania na krawedzi przepasci, ale w życiu nie chca do niej skoczyc! a jak sie to ma dokladnie do niego: -kiedy strzela na niby, i widzi ze to ma oddzwiek (ktos dla żartow z wywalonym językiem/ charakter skeczu/ udaje że dostał) sprawia mu to przyjemnosc, - kiedy bierze mnie za włosy i pociaga patrzac wnikliwie na moja reakcje- jest to sytuacja pograniczna z ciekawoscia " co sie stanie, da mi w twarz? zwyzywa mnie?" trwa to u niego kilka sekund (te pociąganie) bo zaraz widzę że mu przechodzi, typowe dla borderline; - kiedy chodzi przy mnie nagi- dokładnie widzę wtedy po nim ze mnie sprawdza, moją reakcję, staje znowu na tej granicy pomiędzy czym a czymś, miedzy niesmakiem a normalnością; widzi ze mnie to wogle nie porusza bo już się przyzwyczaiłam wiec coraz zadziej to robi; pewnie zacznie mnie jakos inaczej sprawdzac; -kiedy udaje ze mnie dusi- tez bardzo dokładnie mnie obserwuje, widze jak mnie testuje, jak się zachowam, typowe dla borderline, po chwili zaczyna mnie np. głaskać po głowie, mocno przytulać albo całować (tak, wiem, to chyba nie przyjaźń jednak ![]() ![]() Właściwie wszystko co w nim dziwne to takie prowokowanie, widać dokładnie ze to prowokacja. Jego siostra jak mnie poznała, powiedziała, żebym uważała i sie nie zrażała bo on będzie prowokował i sprawdzał ale mało kto wie że to tylko borderline Ja i on poznalismy sie i bardzo polubilismy się przez internet, wtedy nic o nim wlasciwie nie wiedziałam, i nie moglo mi zaimponowac nic prócz jego inteligencji, ani tym bardziej to że jest jak wy to mówicie "znany" bo nic mi o tym nie mówił(a tak swoją drogą, ja napisałam że on jest dość PUBLICZNĄ osobą, ale to nie jest żadna gwiazda! to jest przedsiębiorca, poważny przedsiębiorca, i poważany, dobry nauczyciel w szkole) już straciłam wątek ![]() aha ![]() Jego siostra powiedziała mi też, że jestem pierwszą osobą która ma na niego wpływ, pozytywny ponoć, on mnie słucha, jak nie raz na niego huuuuknę ( w sensie słownie soczyście hehe) to zaraz potulnieje, także...nie dziwcie się że jeszcze nie zwiałam, że sie go nie boję... aha, i mam 20 kilka lat. Edytowane przez toGod Czas edycji: 2009-08-08 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
To nie jest tylko borderline.
Jesteś w innej z nim relacji niż Twoja siostra, więc przy Tobie może sobie na więcej pozwala? Może tylko na Tobie testuje agresję? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
BAN stały
|
Cytat:
ale GŁÓWNIE borderline. Tak, przy mnie na więcej sobie pozwala, on tak testuje tylko najbliższe osoby, siotry nie testuje....mają dość napięte stosunki, choć kochają się |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy zdajesz sobie sprawę że choroba psychiczna jest okolicznością wyłączającą odpowiedzialność karną? (tzn że jeżeli Cię zastrzeli, udusi to najwyżej wyląduje w szpitalu psychiatrycznym) Art. 31 Kodeksu Karnego: § 1. Nie popełnia przestępstwa, kto, z powodu choroby psychicznej, upośledzenia umysłowego lub innego zakłócenia czynności psychicznych, nie mógł w czasie czynu rozpoznać jego znaczenia lub pokierować swoim postępowaniem. § 2. Jeżeli w czasie popełnienia przestępstwa zdolność rozpoznania znaczenia czynu lub kierowania postępowaniem była w znacznym stopniu ograniczona, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary. § 3. Przepisów § 1 i 2 nie stosuje się, gdy sprawca wprawił się w stan nietrzeźwości lub odurzenia powodujący wyłączenie lub ograniczenie poczytalności, które przewidywał albo mógł przewidzieć. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Chodziło mi o to, że borderline'a nie można lekceważyć, bo jego lekarzem nie jestem i nie wiem, czy dokucza mu cos więcej.
Wobec tego zdaniem siostry się nie kieruj, bo nie przechodzi tego co Ty. Kto należy do jego najbliższych osób, kogo poddaje podobnym próbom? Mogłabyś z tym kimś porozmawiać, może zna go dłużej od Ciebie, może wie o nim więcej? Edit. Szpital psychiatryczny bywa gorszy od więzienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() naczytałam się o tym bardzo dużo, nie tylko w necie ![]() dalej: osoby z pogranicznym zaburzeniem osobosci NIGDY NIE PRZEKRACZAJA GRANICY, nie ma morderców wsrod borderline, borderline w najgorszym razie moze przejsc w schizofrenie. Juz gdy poznałam ten jego zestaw zachowan to zaraz sprawdziłam jakie sa notowania na ten temat ![]() Edytowane przez toGod Czas edycji: 2009-08-08 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
Jeżeli chodzi o ciągnięcie za włosy, itp - według mnie to nie choroba. Każdy ma swoje preferencje seksualne. Ja na ten przykład lubię, jak facet nade mną trochę dominuje
![]() To dobrze, że jest szczery wobec Ciebie. Jednak bycie z kimś takim to duża odpowiedzialność. Jeśli chcesz, to możesz spróbować z nim być, ale musiałabyś bardzo uważać na to, żeby ten związek nie stał się toksyczny. Poza tym nie możesz się od niego uzależnić. Nie zapominaj, że on może mieć destrukcyjny charakter. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale, dziewczyno, masz 20 lat. Jesteś na to za młoda, za młoda... szkoda życia. Edytowane przez illuvies Czas edycji: 2009-08-08 o 18:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Nie ustaję w wysiłkach przekonania jej, że być może ścieżka na którą ją ciągnie może się okazać zgubna.
I mam nadzieję, że jakakolwiek będzie jej decyzja, będzie dla niej dobra. Lepiej sobie porzucać tekstami "Przecież i tak to wszystko na nic, bo zrobisz jak chcesz", które ani grzeją ani ziębią, nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
właśnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
BAN stały
|
illuvies ja bardzo doceniam Twoje zabiegi
![]() taaakkk ![]() ![]() Edytowane przez toGod Czas edycji: 2009-08-08 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13646356]My możemy sobie pisać, ale przecież autorka wątku już dawno decyzję podjęła, że z nim będzie
![]() A dlaczego szkoda? wie, na co się pisze ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
- wstydzisz się swojego TŻeta i dlatego założyłaś nowe konto? hm... ![]() (tak, TŻeta, no bo sorki, ale przed przyjaciółką to się nie paraduje nago ![]()
Edytowane przez Fresa Czas edycji: 2009-08-08 o 19:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Mam pewne słówko na końcu języka, ale znowu będzie nagonka
![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Konto usunięte
|
A ja daleka jestem od złośliwości czy oceny Twojej osoby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tym, że sama pisałaś, że Cię ciągnie do niego, i że go prawdopodobnie kochasz. Jak długo uda Ci się utrzymać dystans, skoro on sam mówi, że jesteście między przyjaźnią a miłością? Czy nie będzie zbyt niebezpieczne związanie się z tym człowiekiem? Już teraz pewnie czujesz się za niego odpowiedzialna (chyba to nawet gdzieś napisałaś w tym wątku?), co będzie później? Będziesz w stanie uzależnić całe swoje życie od nasilenia choroby i prób? Gdy będziesz miała problem, będziesz mogła się oprzeć na jego ramieniu, czy zawsze będziesz musiała być tą silniejszą? I przy okazji, szajajabo, moja bajka, poniekąd podobna do bajki toGod, miała szczęśliwe zakończenie. Jednakowoż gdyby mi ktoś wcześniej powiedział... bo przecież oczywistych ostrzeżeń od faceta się nie słucha. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
BAN stały
|
Cytat:
coooooo? a myślisz ze on byłby zadowolony gdyby się dowiedział co myślicie o nim? nawet jeśli może jest w tym troche prawdy, po co mam go dolowac? ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- przeraza ![]() Edytowane przez toGod Czas edycji: 2009-08-08 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dziwi mnie, że twoja mama się z tego smieje zamiast wyperswadować ci go z głowy... rzeczywiście baaaardzo śmieszne, że ktoś do jej córki strzela a ona udaje, że kona ![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
ToGod
Może on ma borderline, moze skłonności psychopatyczne. Ja mam pytanie: co jest z tobą, że interesuje cię on jako twój potencjalny facet ?
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
nie wiem co jest we mnie takiego ze mnie do niego ciagnie, NIE WIEM. Moze ja jestem ta jego polowka pomaranczy
![]() i co tam znowu z tym wstydem? ja bym sie wam nim chetnie pochwalila ![]() ![]() a o aktach miłosnych napisalam wczesniej w cudzysłowiu, bo u nas to nic innego jak intensywne przytulanie sie, w ubraniach ![]() Edytowane przez toGod Czas edycji: 2009-08-08 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A od siebie dodam, że to niezdrowa relacja, oboje jesteście średnio zdrowi.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.