Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby '09 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-07, 17:32   #2161
iwciag
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

Cytat:
Napisane przez esti1984 Pokaż wiadomość
witam mamuśki

widzę że różne ciekawe tematy się przewijają

iwciag
witaj oo widzę że jesteśmy w podobnym wieku ja w tym roku skończę 25

gosik to super że z Aleksem nie jest tak źle. Ale masz racje chyba lepiej żeby na spokojnie Ci ktoś pokazał jak ćwiczyć. Więc chyba pozostaje prywatnie

aniu współczuję ale najważniejsze że już dobrze się czujesz

pakusia
jeju biedny Kubuś
cieszę się że lepiej się czujesz

iwciag
a może Iwo nie chce spać w domku bo coś go rozprasza? Ja czasami jak widzę że Nikola bardzo zmęczona a nie może zasnąć bo woli się porozglądać nakładam na oczka jedną warstwę pieluchy tetrowej (tylko żeby noska nie przykryć) i oczy od razu zamyka i w 3 minuty śpi

piszecie o kąpielach
ja Nikolę od początku kąpię w brodziku (mam wysoki brodzik bo 52cm) i kładę jej taką podpórkę pod plecy materiałową odkąd odpadł pępuszek to wody leję prawie do pach dodam jeszcze że uwielbia kąpiele

kuroikaze
baaardzo Ci współczuję... to straszne że faceci tak potrafią walnąć coś prosto z mostu i pewnie później w ogóle o tym nie myślą a kobieta myśli i często nie może zapomnieć. Mam nadzieję że to nie zaważy na Waszej rodzince

Bercia
trzymam kciuki za syneczka

Sashka
fajnie że się odezwałaś...my też mamy szczepienie we wtorek

Małgosiu
mam nadzieję że szybko przestaną Antosia męczyć kupki nooo a waży całkiem sporo chyba jak na 2 miesiące....ciekawe ile moja waży
fajnie że takie ustalenia zrobiliście

poiglot
a dlaczego chcesz mu dawać paracetamol? zapobiegawczo? czy ma temp po szczepieniu? wcześniej pytałaś gdzie trzymać syrop....ja od zawsze trzymam w szafce
gratuluję Bryankowi że tak ładnie spał
jak to bliznę ma?

KAthi
wpadaj kochana częściej My Ci nastrój poprawimy

cinusiowa ja jem chyba wszystko

dziewczyny
a moja Nikola śpi tak:

8.00 pobudka zje pogada, pośmieje się
9.30 -10.30 spanie
10.30 budzę ją żeby o 12.00 poszła spać razem z Julką
10.30 spacer
12.00 -15.00 spanie (obie dziewczyny śpią) a ja mam wolne
15.00 bawimy się z dziewczynami
17.00 spanie
19.00 kąpiel
19.30 - 22.30 spanie
22.30- jedzonko i spanie do 8.00

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

pakusia a jak będziecie w PL to jedziecie nad morze?

My za tydzień w sobotę jedziemy nad morze
pozazdrościć co ja bym dała by mój maluszek tyle spał! Duży pulus taki, że w nocy dosyć ładnie śpi..chyba taki jego urok, nie jest śpioszkiem i tyle, najważniejsze, że się pawidłowo rozwija. Kapielę u nas należą od samego początku do tatusia, ja asystuje-mama podaj ręcznik itp
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 17:34   #2162
esti1984
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby

wiecie jaką mam kochaną córcię? Piszę teraz o Julci

rano obudziła tatusia słowami : "Wiesz tatusiu że jesteś kochany"?
a dzisiaj bawimy się razem z Julką i Nikolą a Ona : "Mamusiu kochamy Ciebie wiesz?" a ja mówię ale kto? a Ona " no ja, Nikola i tatuś"

wydaje mi się Ona już taka duża i rozumna

ahhhh w ogóle dzieci to takie szczęście
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 17:37   #2163
iwciag
Wtajemniczenie

uuuu jak miło
iwciag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 21:31   #2164
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka
Dawid dzisiaj przechodził samego siebie, jak nie rączki to płacz, spać też nie chciał, a jak zasnął to max na pól godziny. Nie wiem czy to przez te upały czy co? Ja mam nadzieję, że jak będzie już chłodniej to będzie z nim lepiej, bo jest masakra

Cytat:
Napisane przez poiglot91 Pokaż wiadomość
dziewzyny zrobilam test i negatywny ufff hehe

malutka no i dobrze ze ma tluszczyk tak byc powinno hihi;*
ad. 1 to super
ad. 2

podobnie jak Fionka, Boszenka, Pakusia i Agusia bardzo, ale to bardzo chętnie oddam Ci moje zbędne kg a zwłaszcza te z brzuszka. Odnośnie jąderek to Dawidowi dopiero z miesiąc temu stąpiło się drugie jąderko, a w sprawie ściągania napletka to mi pediatra mówiła, że do pierwszego roku życia tego się nie powinno robić. No i ładnie Ci Bratanek nockę przespał

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
nie mam monitoru bezdechu
może jednak zdecydujesz się na kupno tego monitora, żeby mieć wewnętrzny spokój
za zmianę mleka

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na poczekalni na mamusiach listopadowo-grudniowych jedna z mam urodziła Patryczka w 23-24 tygodniu. Maluszek walczy o życie Dziewczyny wysyłajmy pozytywne fluidy, żeby chłopczyk miał dużo siły i wygrał tą walkę!
już pisałam wcześniej mamusi priva współczuję jej, bo sama wiem co to wcześniak, mimo, że Dawid przecież był starszy od Patryczka
za linki odnośnie karmienia

Seona
jak my nie lubimy tych szczepień

Fionka
gratuluję udanego sexiku i jak tam po szczepieniu?

Małgosia
kolejne szczepienie po następnych 6 tygodniach od poprzedniego szczepienia i za wytrwałość w oszczędzaniu

Agusia
Dawida mimo, że zaczyna jutro 4 miesiąc to dalej męczą go czkawki

Gossik
czasami na Dawida pasują ubranka na 3 – 6 miesięcy, Raz jednemu panu udało się dobrze określić wiek mojego maluszka. I podobnie jak Esti uważam, że lepiej jakbyś poszła jeszcze prywatnie z tymi ćwiczeniami

Blondynkapoznan
jaki fajny śpioszek z Oliviera

Michaela
Maxiu fajne minki robi, za dobre wieści z usg i wizyty i gina

Iwciag
Witaj śliczna mamusia z Ciebie i synek mały przystojniaczek, gratuluję ślubu i chrzcin

Ciniusiowa
współczuję tych kolek i bólu piersi

Ania
Ojej współczuję ale dobrze, że już oki

Kuroikaze
Ci nasi Tz'towie to jak czasami z czymś wyskoczą to nic tylko siąść i płakać

Bercia
współczuję małemu tej operacji a mleko podobno najlepsze jest Bebilon i Nan. My chrzciny robimy dzień po Was – 16 sierpnia

Sashka
Dawidowi ogólnie jakoś tak lepiej u męża na rękach, a niby się mówi synek mamusi. za negatywny wynik testu. 240 ml Dawid tyle wypija na 2 karmienia i jeszcze mu ciut zostanie na trzecie
Stary 2009-08-07, 23:26   #2165
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:

pakusia a jak będziecie w PL to jedziecie nad morze?

jak fajnie
chcialabym nad polskie morze nie bylam chyba z 7 lat juz ale nie da rady... rodzinka nas nie pusci zwlaszcza moja mamcia... no chyba ze jej Kube zostawie, a to w gre nie wchodzi

Cytat:

a dzisiaj bawimy się razem z Julką i Nikolą a Ona : "Mamusiu kochamy Ciebie wiesz?" a ja mówię ale kto? a Ona " no ja, Nikola i tatuś"

ale kochana ta Twoja Julcia

Cytat:
Napisane przez malutka_24 Pokaż wiadomość
Hejka
Dawid dzisiaj przechodził samego siebie, jak nie rączki to płacz, spać też nie chciał, a jak zasnął to max na pól godziny. Nie wiem czy to przez te upały czy co? Ja mam nadzieję, że jak będzie już chłodniej to będzie z nim lepiej, bo jest masakra

może jednak zdecydujesz się na kupno tego monitora, żeby mieć wewnętrzny spokój
za zmianę mleka

dziekujemy za kciuki

myslelismy nad monitorkiem, ale ze ja z Kuba jestem 24h na dobe to nie ma potrzeby... w ciagu dnia jest ze mna w salonie a w nocy mam leciutki sen wiec damy rade

co do Dawidka to bardzo mozliwe ze to przez upaly
moj Kuba tak ma wlasnie... jak jest goraco to z rak nie schodzi... ale jak tylko sloneczko zajdzie to blogo zasypia

pakusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 23:33   #2166
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Małgosiu brawo za oszczędzanie a Lakcid jest chyba na rozwolnienie?
on reguluje prace jelit

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość

Laktoza i tylko laktoza wystarczy plaska lyzeczka na 50 ml wody 3 razy dziennie i po 2 dniach bedzie kupa jak nic a do rurki jak ci sie dziecko przyzwyczai to nie odzwyczaisz tak szybko
Dopiero po wprowadzeniu stalych pokarmow moga sie pojawic zatwardzenia- mowie to z doswiadczenia
Nie działa.... tzn kupa jest rzadsza, ale sam nie zrobi.... Przetrzymałam go od wtorku do soboty w zeszłym tygodniu, a i tak musiałam wywoływać, bo juz jjeśc nie chciał nawet.

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam karmiących piersią... Jecie żółty ser???
Czasem i nie za dużo... bo tłusty i podobno "ciężki"

Cytat:

Małgosiu
mam nadzieję że szybko przestaną Antosia męczyć kupki nooo a waży całkiem sporo chyba jak na 2 miesiące....ciekawe ile moja waży
fajnie że takie ustalenia zrobiliście

dziewczyny
a moja Nikola śpi tak:

9.30 -10.30 spanie
10.30 spacer
17.00 spanie
19.00 kąpiel
19.30 - 22.30 spanie

taż mam nadzieję że Antosia przestaną te kupsztale męczyć, a wazy sobie chłopinka, waży

Ładnie Ci Nikola śpi, nawet bardzo ładnie.

Zazdroszczę wyjazdu nad morze... my może za rok ?

Cytat:
Kochana ta Julcia...

Cytat:
Hejka

Małgosia
kolejne szczepienie po następnych 6 tygodniach od poprzedniego szczepienia i za wytrwałość w oszczędzaniu
Dzięki - na pewno się przydadzą....

Sprzedałąm dziecko tatusiowi - usypia go dopiero...
Bo mały niespokojny bo kupy nie zrobił....
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-07, 23:39   #2167
ania4891
Zadomowienie

Dziekuje Wam za troske

My dzis wreszcie kupilysmy sukienke dla Juli na chrzest. 3 dni chodzilam po miescie i nie mogla nic wybrac - wybredna jestem
My mamy chrzest 15 sieprnia. Chyba ktoras mamusia tez ma tego samego dnia

A dzis jeszcze mialam spowiedz W konfesjonale powiedzialam te regulke i czekam. A tak cisza przez minute. Mysle sobie - pewnie ksiadz mysli nad pokuta dla mnie, wiec czekam dalej I nagle cos do mnie mowi i katem oka widze, ze wymachuje nerwowo w gorze rekoma.
Ale ze nie uslyszalam o co mu chodzi to pytam - slucham?
A ksiaz - Pytam sie ja!! Skonczona spowiedz?!
Wiec ja - Tak.
A on - spowiedz to sie mowi szeptem a grzechy glosno zeby ja cos uslyszal! (jasne, zeby pol kosciola slyszalo )
I z bolem serca dal rozgrzeszenie
Moze to i lepiej, ze nie uslyszal

A propo grzecznych dzieci - nasza Julka spi od 21 do 6 rano. Placze tylko kiedy jest glodna lub spiaca i nie moze zasnac. Uwielbia podroze po miescie - jezdzimy kilka godzin wozkiem po sklepach i kobieta wniebowzieta Wiekszosc dnia smieje sie, gada, wywija nozkami, oglada sobie raczki
Stary 2009-08-07, 23:40   #2168
Goo100
Raczkowanie

Dziewczynki
Jak już wcześniej wspominałam moje dziecko nie spało w dzień a i noce nam się ostatnio rozsypały. Cały czas szukałam powodu. Zaczytywałam się w necie , chodziłam po lekarzach. W środę byłam u polecanej lekarki i okazało się że Zosia ma wzmożone napięcie mięśniowe. Niepokój, prężenie, problemy podczas karmienia, płacz itp to nie kolka tylko te mięśnie. W poniedziałek idziemy do neurologa i zaczynamy rechabilitację.

gosikk_s- lekarka która wykryła to napięcie u Zosi powiedziała ze na rechabilitację mam zabrać kamerę i wtedy nic nie zapomnę
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 00:05   #2169
pakusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania4891 Pokaż wiadomość

My dzis wreszcie kupilysmy sukienke dla Juli na chrzest. 3 dni chodzilam po miescie i nie mogla nic wybrac - wybredna jestem
My mamy chrzest 15 sieprnia. Chyba ktoras mamusia tez ma tego samego dnia
my chcemy 15 chrzcic i moze sie uda... kasiadz zalatwiony, tylko musimy zlozyc papiery wszystkie bo nie mamy aktu urodzenia polskiego... ale proboszcz powiedzial ze jak bedziemy miec to moze nawet w ten sam dzien ochrzcic a nam 15 pasuje jak ulal

Stary 2009-08-08, 08:52   #2170
rumiankowa
Zadomowienie

hej Dziewczyny
widzę, że akcja chrzczenia dzieci całą parą przepraszam, że się nie odzywam, podczytuję codziennie, ale im więcej piszecie, tym trudniej odpisać każdej najgorzej to porobić zaległosci
cieszę się że Monika z Jasiem są już w domu
współczuję kłopotów z kolkami - i problemów neurologicznych - my byłyśmy 24 lipca u neurologa (prywatnie), Gosia rozwija się w porządku na swój wiek, choć ma tendencje do obniżonego napięcia obwodowego - na razie nie ma potrzeby rehabilitacji - no i Mała ciągle w aparaciku, więc nieco ograniczona.
co do aparaciku - byliśmy wczoraj u ortopedy, wszystko jest idealnie, kazał powoli odstawiać aparacik (Gosia ma nosić go codziennie godzinę mniej, mniej więcej do 3 tygodni).
szczepiliśmy Gosię szczepionką 5w1 +rotawirusy (400zł w sumie), bez żadnych komplikacji, nawet mocno nie płakała.
też zaczyna się wyciągać do góry, wagą spadła z 97 centyla na 90, ale pani doktor twierdzi że jest w porządku.
co do wakacji, też myślimy o morzu w przyszłym roku - więc Małgosiu może się spotkamy?
a, karmię nadal wyłącznie piersią i jem wszystko. chociaż wstyd się przyznać, ale głównie słodycze i ciągle mam na plusie 5kg po ciąży - ale ponad 20kg mi spadło
postaram się odzywać się na bieżąco - ale jest trochę ciężko, bo jak Gosia śpi, to ja zabieram się za doprowadzenie mieszkania do porządku, bo przez te prawie 3 miesiące nieźle się zapuściło
ucałowania dla wszystkich mam i wszystkich dzieci
rumiankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 10:15   #2171
Kathi75
Zakorzenienie

Cytat:

Slooodkie
Takie slowa od dziecka lecza wszystkie dolegliwosci i rozjasniaja najgorsze dni

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
on reguluje prace jelit

Nie działa.... tzn kupa jest rzadsza, ale sam nie zrobi.... Przetrzymałam go od wtorku do soboty w zeszłym tygodniu, a i tak musiałam wywoływać, bo juz jjeśc nie chciał nawet.

Sprzedałąm dziecko tatusiowi - usypia go dopiero...
Bo mały niespokojny bo kupy nie zrobił....
Malgosia a co ile kupe wywolujesz?? Maly bardzo placze jak te 4 dni kupy nie ma?? Tzn spina sie itd bo moja kuzynka ma synka ktory robi kupki co 9 dni i lekarka mowi ze to taki jego urok
Poczatkowo ona tez wywolywala ale ospuscila bo mala owszem stekal bukal ale nie krzyczal w nieboglosy
Mam nadzieje ze twoje problemy sie szybko skoncza

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 11:34   #2172
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rumiankowa Pokaż wiadomość
co do wakacji, też myślimy o morzu w przyszłym roku - więc Małgosiu może się spotkamy?
a, karmię nadal wyłącznie piersią i jem wszystko. chociaż wstyd się przyznać, ale głównie słodycze i ciągle mam na plusie 5kg po ciąży - ale ponad 20kg mi spadło
postaram się odzywać się na bieżąco - ale jest trochę ciężko, bo jak Gosia śpi, to ja zabieram się za doprowadzenie mieszkania do porządku, bo przez te prawie 3 miesiące nieźle się zapuściło
No może się spotkamy Bardzo chętnie, przynajmniej synek miałby równolatka na wakacjach do zabawy

Ja mam 3 na plusie, i mimo że słodyczy tak nie jem i odżywiam sie w miare rozsądnie, to nie chcą spaść...

Oj moje też mieszkanie woła o pomstę do nieba... żartuję... ale super porządku nie mam. Wystarczy że codziennie pralka rzeczy małego (bo ulewa i go przebieram czasem 7 razy dziennie) i jego prasowanie...

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Slooodkie

Malgosia a co ile kupe wywolujesz?? Maly bardzo placze jak te 4 dni kupy nie ma?? Tzn spina sie itd bo moja kuzynka ma synka ktory robi kupki co 9 dni i lekarka mowi ze to taki jego urok
Poczatkowo ona tez wywolywala ale ospuscila bo mala owszem stekal bukal ale nie krzyczal w nieboglosy
Mam nadzieje ze twoje problemy sie szybko skoncza

Co 3 dni... wywołuję po tym, jak już w nocy strasznie stęka i si meczy i płacze od rana i się pręży... A jak już zrobi ( po wywoływaniu oczywiście) to taką wielką... a szkoda gadać....

Chciałam się pochwalić - tż ma urlop! Co prawda zostajemy w domku, ale zawsze we dwójkę raźniej
Stary 2009-08-08, 14:22   #2173
sashka20
Rozeznanie

hej mamuski

Ja tylko na chwile wpadlam....
Nie wytrzymalam i dzis zrobilam tesciora.... Jutro mam dostac @, wiec jeden dzien w ta czy w ta nie robi roznicy...

Wynik..... Negatywny:jup i:

Nie bede ukrywac, ze sie ciesze. Jak dla mnie to za wczesnie glownie chodzi mi o to, ze mialam to CC. Gdybym rodzila SN to inna sprawa.

Zycze milego weekendu Kochane

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 16:21   #2174
maugoszatka
Wtajemniczenie

sashka-można pić Nutramigen 2 x dziennie-to pomaga na kupe dziecka, tak mi pediatra powiedziała, że przetestowała na swojej córce i wnuczce no i gratulacje z powodu braku ciąży

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 19:06   #2175
michaela
Raczkowanie

Czesc dziewczyny. Bylam dzis na zakupach po pampersiaki dla malego i stalam jak kolek zastanawiajac sie ktore wziasc a wiec do wyboru Pampers : Active Fit ,Easy Up,Baby-Dry,Simply Dry szukalam oczywiscie trojek obecnie uzywam new baby 3 ktore kupilam jeszcze beda w ciazy i teraz nieumiem ich nigdzie znalesc wiec musze kupic inne tylko doradzcie mi ktore bo niemam pojecia jaka jest miedzy nimi roznica(cena napewno)
Tak wogole to mi cholernie smutno bo znajomym umarla w nocy coreczka miala 3 i pol miesiaca i byla bardzo chora
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 21:18   #2176
Heksa
Wtajemniczenie

Boże, nawet nie umiem sobie tego wyobrazić ;(

Co do pieluszek to na pewno nie kupuj Simply Dry, są niby tańsze od tych pozostałych ale beznadziejne. Zmienialiśmy je już godzinę po założeniu, tak słabo chłonęły. Mało tego, w pieluszce było tak mokro, że jajeczka Naszego synka się do niej przykleiły. Używaliśmy je potem jako podkładkę na przewijak, zamiast tetry My ciągle jeszcze używamy Pampers New Baby 3 (moim zdaniem najlepsze). Ale próbowałam już Pampers Simply Dry (Beznadzieja!), Pampers Active Fit (mogą być) i Huggiesy (nie pamiętam czy te Dry czy Fit, w każdym razie też mogą być). Nie znalazłam żadnym które by się tak sprawdzały jak te New Baby Pampers

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 21:53   #2177
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez michaela Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Bylam dzis na zakupach po pampersiaki dla malego i stalam jak kolek zastanawiajac sie ktore wziasc a wiec do wyboru Pampers : Active Fit ,Easy Up,Baby-Dry,Simply Dry szukalam oczywiscie trojek obecnie uzywam new baby 3 ktore kupilam jeszcze beda w ciazy i teraz nieumiem ich nigdzie znalesc wiec musze kupic inne tylko doradzcie mi ktore bo niemam pojecia jaka jest miedzy nimi roznica(cena napewno)
Tak wogole to mi cholernie smutno bo znajomym umarla w nocy coreczka miala 3 i pol miesiaca i byla bardzo chora
BArdzo mi przykro... Nie potrafię sobie tego nawet wyobrazić.

Co do pieluszek to Ci nie doradzę... Bo mam pamprersy od 3-6, New Baby, ale następne już muszę mieć od 5 - 9, bo mi synek urósł bardzo. NA razie mam jednak w zapasie Huggis Premium dwie paki (5-9 kg) i jedne Dada z Biedronki - na wypróbowanie. A jakie Pampersiaki to nie wiem.

Cytat:
Napisane przez Heksa Pokaż wiadomość
Boże, nawet nie umiem sobie tego wyobrazić ;(

Co do pieluszek to na pewno nie kupuj Simply Dry, są niby tańsze od tych pozostałych ale beznadziejne. Zmienialiśmy je już godzinę po założeniu, tak słabo chłonęły. Mało tego, w pieluszce było tak mokro, że jajeczka Naszego synka się do niej przykleiły. Używaliśmy je potem jako podkładkę na przewijak, zamiast tetry My ciągle jeszcze używamy Pampers New Baby 3 (moim zdaniem najlepsze). Ale próbowałam już Pampers Simply Dry (Beznadzieja!), Pampers Active Fit (mogą być) i Huggiesy (nie pamiętam czy te Dry czy Fit, w każdym razie też mogą być). Nie znalazłam żadnym które by się tak sprawdzały jak te New Baby Pampers
A jakie jest przeznaczenie Simply Dry?
Bo Active Fit, to chyba chodzi o to że dla Aktywnych maluchów?

Tyle zamieszania z jakimiś pieluchami..

Mało bardzo dzisiaj pisałyście... Ja też już nic nie napiszę bo zmykam "tworzyć" moja ppracę licencjacką, bo mało strasznie czasu mi zostało a coś wenę dzisiaj czuję...
Stary 2009-08-08, 21:58   #2178
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Witajcie.
My ostatnio albo poza domem jak zwykle, albo się lulamy z bólem brzuszka Chociaż muszę Wam przyznać, że ostatnie 3 kupki Ninki były częściej niż raz w tygodniu Nie były codziennie ale chyba co 3 dzień więc dla Ninuli to ogromny sukces Może w końcu coś ruszy... wolę nie zapeszać... Kolki dalej są, ale za to chyba nie tak silne, bo Ninka już tak mocno nie krzyczy, nie zanosi się, ale za to są chyba częstsze

Jutro również cały dzień nas nie ma. Rano z Ninką jadę sama do GW do koleżanki. Teściowa wyjeżdza więc biorę jej dom i z koleżanką będziemy tam siedzieć i plotkować Dawno się chyba nie widziałyśmy, jakiś tydzień raptem Ninusia będzie uczestniczyć w naszych plotkach lub... spać

Dzisiaj byliśmy na ognisku u mojego brata Miał dzisiaj 11 rocznicę ślubu Fajnie było... tort, cisto, pieczone na ognisku kiełbaski...

Sprzedaję dom... ktoś chętny...?
Szukam mieszkania 3-pokojowego... kto ma sprzedać...?
Stary 2009-08-08, 22:46   #2179
sashka20
Rozeznanie

Dobry wieczor mamuski

Wpadlam tak wiezorkiem. Maly wykapany, nakrmiony slodko lula.
Moj Tz pojechal z moja sasiadka na pogotowie Bidula obudzila sie dzis z wysoka goraczka i potwornym bolem gardla. Najlepsze jest to, ze wczoraj wieczorem jeszcze bylismy razem z naszymi dzieciakami na spacerze i byla zdrowa jak rydz

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej Jesteśmy po pierwszym spotkaniu w poradni rehabilitacji ruchowej, kolejne spotkanie dopiero za miesiąc Aleks na szczęście nie ma kręcza ale niestety jest wyraźna asymetria i obniżone napięcie mięśniowe Mamy ćwiczyć metodą Vojty, co miesiąc przychodzić do kontroli przynajmniej do czasu jak zacznie chodzić Wszystko byłoby pięknie, rehabilitant pokazywał jak z nim ćwiczyć ale co z tego jak ja już mało co pamiętam Przydałoby mi się parę spotkań pod rząd a nie tak...mama ze mną była ale ona to już nic nie zakodowała mogłam wziąć lepiej TŻ...I tym sposobem mamy ćwiczyć tylko że może się okazać że będę robić wszystko błędnie Nawet już nie pamiętam dobrze jak mam go prawidłowo trzymać na rękach oczywiście karmię też źle...Ech, potrzebna mi prywatna sesja, muszę kogoś znaleźć bo szkoda mi tego miesiąca na próby i błędy

Sashka, oj biedny Kubuś Oby dziś było lepiej...No ja mam nadzieję że będzie dobrze, musi być dobrze Trzymam kciuki za wynik testu
Ad.1.Gosik to nie jest, az tak zle z Aleksem Moze wybierz sie jeszcze raz z malym do tej poradni i popros zeby Ci jeszcze raz pokazali te cwiczonka.
Ad.2.
Cytat:
witam mamuśki

Sashka fajnie że się odezwałaś...my też mamy szczepienie we wtorek

dziewczyny
a moja Nikola śpi tak:

9.30 -10.30 spanie
10.30 spacer
17.00 spanie
19.00 kąpiel
19.30 - 22.30 spanie
Ad.1.
Ad.2. To ladnie Ci Nikolka spi. Z moim malym to, tak dobrze nie mam Fakt pospi w dzien, ale w porownaniu z Nikolka to nic

Cytat:

Ojej... jakie to slodkie
Julka to naprawde kochana dziewczynka i jaka madra

Cytat:
Hejka

Sashka
Dawidowi ogólnie jakoś tak lepiej u męża na rękach, a niby się mówi synek mamusi. za negatywny wynik testu. 240 ml Dawid tyle wypija na 2 karmienia i jeszcze mu ciut zostanie na trzecie
Ad.1. Ojej... biedny Dawidek mysle ze to od tego goraca. Moj tez strsznie marudny

Cytat:
Dziekuje Wam za troske
A dzis jeszcze mialam spowiedz W konfesjonale powiedzialam te regulke i czekam. A tak cisza przez minute. Mysle sobie - pewnie ksiadz mysli nad pokuta dla mnie, wiec czekam dalej I nagle cos do mnie mowi i katem oka widze, ze wymachuje nerwowo w gorze rekoma.
Ale ze nie uslyszalam o co mu chodzi to pytam - slucham?
A ksiaz - Pytam sie ja!! Skonczona spowiedz?!
Wiec ja - Tak.
A on - spowiedz to sie mowi szeptem a grzechy glosno zeby ja cos uslyszal! (jasne, zeby pol kosciola slyszalo
I z bolem serca dal rozgrzeszenie
Moze to i lepiej, ze nie uslyszal
Boze... co za ksiadz

Cytat:
hej Dziewczyny
widzę, że akcja chrzczenia dzieci całą parą przepraszam, że się nie odzywam, podczytuję codziennie, ale im więcej piszecie, tym trudniej odpisać każdej najgorzej to porobić zaległosci
cieszę się że Monika z Jasiem są już w domu
współczuję kłopotów z kolkami - i problemów neurologicznych - my byłyśmy 24 lipca u neurologa (prywatnie), Gosia rozwija się w porządku na swój wiek, choć ma tendencje do obniżonego napięcia obwodowego - na razie nie ma potrzeby rehabilitacji - no i Mała ciągle w aparaciku, więc nieco ograniczona.
co do aparaciku - byliśmy wczoraj u ortopedy, wszystko jest idealnie, kazał powoli odstawiać aparacik (Gosia ma nosić go codziennie godzinę mniej, mniej więcej do 3 tygodni).
szczepiliśmy Gosię szczepionką 5w1 +rotawirusy (400zł w sumie), bez żadnych komplikacji, nawet mocno nie płakała.
też zaczyna się wyciągać do góry, wagą spadła z 97 centyla na 90, ale pani doktor twierdzi że jest w porządku.
Sylwus nareszcie sie odezwalas
Juz niedlugo Goska pozbedzie sie tego aparaciku na stale

Cytat:
Napisane przez maugoszatka Pokaż wiadomość
sashka-można pić Nutramigen 2 x dziennie-to pomaga na kupe dziecka, tak mi pediatra powiedziała, że przetestowała na swojej córce i wnuczce no i gratulacje z powodu braku ciąży
dzieki, chociaz to takie dziwne gratki

Cytat:
O Boze.... to straszne Nie potrafie sobie tego wyobrazic so musze teraz Ci rodzice przechodzic

Kubus juz jest z nami
ur. 30.04.2009

68kg................jest 52kg
sashka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 23:33   #2180
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka
Ale u nas dzisiaj gorąc był o dziwo Dawid dzisiaj istny aniołeczek ładnie jadł, ładnie pił, spał, bawił się, gaworzył i uśmiechał do wszystkich. Akurat dzisiaj mój tata skręcał nowe meble i musiał dużo używać wiertarki, a Dawid patrzył na niego mniej więcej tak i jego uśmiechy są świadome, takie bananki od ucha do ucha a jak go kapałam to tak wywijał nóżkami, że mąż potem musiał podłogę wycierać A tak w ogóle to:

Dawid ma dzisiaj 4 miesiące !!!

Cytat:
Napisane przez pakusia86 Pokaż wiadomość
myslelismy nad monitorkiem, ale ze ja z Kuba jestem 24h na dobe to nie ma potrzeby... w ciagu dnia jest ze mna w salonie a w nocy mam leciutki sen wiec damy rade

co do Dawidka to bardzo mozliwe ze to przez upaly
moj Kuba tak ma wlasnie... jak jest goraco to z rak nie schodzi... ale jak tylko sloneczko zajdzie to blogo zasypia
ad. 1 jak jest cały czas przy Tobie to co innego, a taki monitor to wydatek około 400 zł
ad. 2 Dawid najlepiej się czuję po godzinie 2, jak już się wykapie i na je

Cytat:
My mamy chrzest 15 sieprnia.

A dzis jeszcze mialam spowiedz

A propo grzecznych dzieci - nasza Julka spi od 21 do 6 rano. Placze tylko kiedy jest glodna lub spiaca i nie moze zasnac. Uwielbia podroze po miescie - jezdzimy kilka godzin wozkiem po sklepach i kobieta wniebowzieta Wiekszosc dnia smieje sie, gada, wywija nozkami, oglada sobie raczki
ad. 1 oj ja też długo szukałam jakiegoś kompleciku dla Dawidka, właśnie jutro jedziemy go kupić. My chrzcimy dzień po Was 16 sierpnia. Czekamy na fotki.
ad. 2 uwielbiam takich księży
ad. 3 ale grzeczna ta Julcia

Cytat:
Napisane przez Goo100 Pokaż wiadomość
W poniedziałek idziemy do neurologa i zaczynamy rechabilitację
za wizytę u neurologa i rehabilitację

Cytat:
hej Dziewczyny

co do aparaciku - byliśmy wczoraj u ortopedy, wszystko jest idealnie, kazał powoli odstawiać aparacik (Gosia ma nosić go codziennie godzinę mniej, mniej więcej do 3 tygodni)
ad. 1 jak fajnie, że się odezwałaś
ad. 2 i niedługo Gosia nie będzie musiała go używać

Cytat:
Chciałam się pochwalić - tż ma urlop! Co prawda zostajemy w domku, ale zawsze we dwójkę raźniej
pewnie, że tak

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Nie wytrzymalam i dzis zrobilam tesciora.... Jutro mam dostac @, wiec jeden dzien w ta czy w ta nie robi roznicy...

Wynik..... Negatywny
no to super

Cytat:
współczuję rodzicom

Cytat:
Ja też już nic nie napiszę bo zmykam "tworzyć" moja ppracę licencjacką, bo mało strasznie czasu mi zostało a coś wenę dzisiaj czuję...
za wenę, żebyś szybko i sprawnie napisała pracę

Cytat:
Chociaż muszę Wam przyznać, że ostatnie 3 kupki Ninki były częściej niż raz w tygodniu

Sprzedaję dom... ktoś chętny...?
Szukam mieszkania 3-pokojowego... kto ma sprzedać...?
ad. 1 to dobrze, że Nince normują się kupki
ad. 2 co za oferta

Cytat:
Napisane przez sashka20 Pokaż wiadomość
Ojej... biedny Dawidek mysle ze to od tego goraca. Moj tez strsznie marudny
dzisiaj na szczęście już lepiej
Stary 2009-08-08, 23:43   #2181
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:

Dawid ma dzisiaj 4 miesiące !!!

ad. 2 co za oferta
1. 100 LAT Dawidku !!!:jup i: Rety... jak ten czas leci
Ja pamiętam przecież jak wszystkie tu martwiłyśmy się o Was, gdy Dawido wcześniej się urodzi Przecież był jednym z pierwszych naszych dzieciaczków Oby rósł zdrowy i mądry chłopczyk z niego

2.
Stary 2009-08-09, 00:35   #2182
rumiankowa
Zadomowienie

gratulacje dla Dawidka!!!
też pamiętam jak niepokoiłyśmy się o Was

co do strojów chrzcielnych - Gosia miała biały kaftanik, białe śpiochy, a do tego polarowy biały płaszczyk i czapeczkę plus białe buciki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSL28994.jpg (53,4 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSL29023.jpg (46,1 KB, 30 załadowań)
Stary 2009-08-09, 07:05   #2183
maugoszatka
Wtajemniczenie

jestem padnięta, co chwile budziłam sie w nocy, masakrycznie źle sie czułam, dreszcze, rwanie w nogach, na dodatek walnęłam niechccący w głowe Hele i dostała w środku mojego snu histerii, potem budzila sie co 2,5h

Mniemam, że to wina tabletek Azalia,zastanawiam sie nad przestaniem zażywania. Ogólnie czuję się po nich do dupy, kochaliśmy sie od 3 miesiecy 2 razy,bo w ogóle nie mam ochoty !!!Zanim je zaczęlam brać to miałam ochote.
Jest jakaś dziewczyna na wątku, która nie bierze tabletek i nie bedzie brała?

HELA MA DZISIAJ 3 miesiące

malutka-gratulacje

dla porównania:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11111111111111.jpg (65,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (16,0 KB, 34 załadowań)

maugoszatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 07:26   #2184
rumiankowa
Zadomowienie

Cytat:
ja mam receptę, ale jakoś nie jesteśmy przekonani do tabletek. niby nie szkodzą przy karmieniu piersią dziecku - ale nieco sceptyczna jestem - nie widziałam żadnych wyników badań, że nie szkodzą na razie męczymy się na gumkach
Cytat:
wszystkiego najlepszego dla Heli
nasze maluchy tak niesamowicie się zmieniają każdego dnia
Stary 2009-08-09, 08:56   #2185
Illbana
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
U nas trochę lepiej – tzn. Hubert jest w miarę grzeczny. Teraz np. sam leży na macie i sobie gaworzy - „dildi bu bu” Wczoraj miał tylko atak histerii, kiedy chciałam z nim wyjść na spacer – nie zdążyłam nawet wyjść z klatki, a już musiałam wracać

Superzabulo – gapa ze mnie; zapomniałam ostatnio napisać, że bardzo się cieszę, że jesteście już w domu, a Jaś (piękne imię wybraliście) wyglądał cudnie i rzeczywiście bardzo urósł

Iwciag – witaj Ja też udzielam się tutaj od niedawna, a już czuję się jak u siebie Śliczny synuś, a i mamusia bardzo ładna Jeju, to chyba tylko ja po ciąży nadal przypominam wieloryba

Esti – przeczytałam ten Wasz program dnia kilka razy i oczywiście umarłam z zazdrości Jak Ty to robisz? U nas powoli coś tam zaczyna się krystalizować, jakieś tam przyzwyczajenia, ale takiego dokładnego planu dnia to my chyba się nigdy nie doczekamy. Wystarczy np., że Hubert nie może zasnąć i cały plan upada A Juleczka to bardzo mądra dziewczynka i jak pięknie już umie mówi o swoich uczuciach… Od kiedy Julka tak ładnie w ogóle mówi?

Cinusiowa – no to ja chyba też spróbuję z tym moczem, bo aphtin średnio skuteczny jest. A co do Twojego ogłoszenia… mnie się marzy domek z małym ogródkiem Ale to chyba dopiero jak w totka wygram albo w przyszłym życiu… A można wiedzieć, dlaczego chcecie się przenieść do mieszkania? Ja całe życie mieszkam w mrówkowcu i gdybym tylko mogła, uciekłabym stąd gdzie pieprz rośnie. A ser żółty – to moja miłość, także jem, ale też nie za dużo.

Bercia – trzymam kciuki za chrzciny A co do wagi Antosia – ludziom, a już zwłaszcza sąsiadom, nigdy nie dogodzisz, bo albo będą Ci go kazali dokarmiać, albo nazwą go klocem, także niczym się nie przejmuj Będę też trzymać mocno kciuki za operację Wiktorka – biedne maleństwo. Na pewno wszystko będzie w porządku i ani się nie obejrzysz, jak znów będziecie wszyscy w domku

Małgosia – współczuję problemów kupkowych Hubert też nie robi kupy codziennie, z tym że on się z tego powodu nie męczy. Stęka faktycznie tylko w ten dzień, kiedy ma zrobić kupę. Rozmawiałam z pediatrą i też mi powiedziała, że to normalne i że kupa będzie pojawiać się częściej, kiedy junior zacznie pić soczki. Nam na problemy z brzuszkiem (wiadomo idealnie nie jest) pomogły jabłka (jem 2 dziennie), activia (jedna dziennie) i jedna łyżeczka wody koperkowej wieczorem. No ale kupa i tak pojawia się, kiedy chce (najdłuższy czas oczekiwania: 6 dni)

Gosik – oj współczuję, ale na pewno dacie radę. Ja chyba też wolałabym, żeby ktoś mi pokazał jeszcze raz, niż robić coś źle. Patrzyłam, czy na youtubie nie ma jakichś filmików, ale chyba raczej nie skorzystasz z tego, bo jakieś to mało wyraźne tam jest. Trzymam mocno kciuki. A i co to znaczy, że źle karmisz?

Rumiankowa – co robiłaś, że spadło Ci te ponad 20 kg? U mnie waga się zatrzymała i stoi cholera, a przytyłam w ciąży 26 kg i myślałam, że przynajmniej te 20 kg szybko ze mnie zejdzie. A Gosia cud - dziewczyna – szkoda że już zajęta (szukam narzeczonej dla Huberta)

Sashka – gratuluję negatywnego testu.

Malutka buziaki dla Dawidka z okazji 4 miesięcy!!! Nie udzielałam się tutaj jeszcze wtedy, ale czytałam i też bardzo przeżywałam jego narodziny. Siedziałam praktycznie non stop na wizażu i czekałam na wiadomości od Was, a tu proszę, takie chłopisko już z niego

U nas też po kąpieli wszystko mokre – Hubert mokry, mama mokra i panele też mokre, a i psica, jak nam zechce towarzyszyć, też jest mokra.

Maugoszatka buziaki dla Heli z okazji 3 miesięcy!!! Co do tabletek – nie zdecydowałam się na nie z tych samych powodów co Rumiankowa Dopiero jak skończę karmić, wrócę do tabletek.

Hubert

Illbana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 09:32   #2186
malutka_24
Wtajemniczenie

Hejka
Zaraz przyjedzie do mnie mama i siostra i jedziemy kupić małemu strój na chrzciny. Przy okazji wpadłam na wizaż

Aguś

udanych chrzcin i czekamy na relację i fotki ma się rozumieć

Cytat:
100 LAT Dawidku !!!Rety... jak ten czas leci
Ja pamiętam przecież jak wszystkie tu martwiłyśmy się o Was, gdy Dawido wcześniej się urodzi Przecież był jednym z pierwszych naszych dzieciaczków Oby rósł zdrowy i mądry chłopczyk z niego
oj ja też nie pamiętam kiedy to zleciało już nawet nie pamiętam jak był taki malutki w inkubatorze, dopiero jak spojrzę na jego zdjęcia to wszystko wraca spowrotem

Cytat:
gratulacje dla Dawidka!!!
też pamiętam jak niepokoiłyśmy się o Was

co do strojów chrzcielnych - Gosia miała biały kaftanik, białe śpiochy, a do tego polarowy biały płaszczyk i czapeczkę plus białe buciki
ad. 1 jak potem nadrabiałam zaległości to aż mi się że tak się wszyscy o niego martwią. Wy obce dla osoby (nie obraźcie się tylko za słowo "obce") dałyście mi więcej wsparcia i zainteresowania moim synkiem niż co poniektórzy z mojej rodziny męża rodziny
ad. 2 ślicznie Gosia wyglądała

Cytat:
jestem padnięta, co chwile budziłam sie w nocy, masakrycznie źle sie czułam, dreszcze, rwanie w nogach, na dodatek walnęłam niechccący w głowe Hele i dostała w środku mojego snu histerii, potem budzila sie co 2,5h

malutka-gratulacje

dla porównania:
ad. 1
ad. 2 ja nie biorę teraz tabletek, jedziemy na gumkach wcześniej przez półtora roku brałam tabletki, ale to było ze 3 lata przed zajściem w ciążę
ad. 3 dla Heli - 100 lat dla naszej solenizantki
ad. 4
ad. 5 ja też czasami jak mnie najdzie ochota to sobie oglądam zdjęcia Dawidka ze szpitala

Cytat:
Napisane przez Illbana Pokaż wiadomość
Jeju, to chyba tylko ja po ciąży nadal przypominam wieloryba

Malutka buziaki dla Dawidka z okazji 4 miesięcy!!! Nie udzielałam się tutaj jeszcze wtedy, ale czytałam i też bardzo przeżywałam jego narodziny. Siedziałam praktycznie non stop na wizażu i czekałam na wiadomości od Was, a tu proszę, takie chłopisko już z niego

U nas też po kąpieli wszystko mokre – Hubert mokry, mama mokra i panele też mokre, a i psica, jak nam zechce towarzyszyć, też jest mokra.
ad. 1 ja też wyglądam jak wielorybek możemy sobie przybić płetwę
ad. 2
ad. 3 pokój wygląda czasami po kąpieli jak pobojowisko wojenne

ps. musiałam pousuwać emotki, bo mi post nie chciał przejść
Stary 2009-08-09, 10:12   #2187
rumiankowa
Zadomowienie

Illbana - 10kg zgubiłam w szpitalu - Gosia ważyła 4685g, jak się urodziła, a na szpitalnym żarciu byłam 8 dni reszta spadała mi podczas karmienia piersią - jak jest gorąco, to mnie się w ogóle nie chce jeść i potrafię zjeść śniadanie o 11.00, później obiad i tyle. jem dużo warzyw na patelnię, bo lubię
nadal wyglądam jak wielorybek, bo ważę 91kg najgorszy jest brzuch, ciągle mobilizuję się do brzuszków wieczorem, ale jak na razie nie zrobiłam ani jednego
malutka, mam nadzieję, że znajdziecie coś pięknego i niedrogiego dla Dawidka - i że wkleisz zdjęcia
Cytat:
ad. 1 ja też wyglądam jak wielorybek możemy sobie przybić płetwę
Stary 2009-08-09, 10:32   #2188
pakusia86
Zakorzenienie

STO LAT DLA DAWIDKA!!!! Jak ten czas leci

Cytat:

malutka-gratulacje

dla porównania:
STO LAT DLA HELUSI!!!!

ja tabletek nie biore i brac nie bede jak dla mnie zastrzyk rewelacja zero skutkow ubocznych (chodzi o mdlosci i wogole)... a ochote mam jakbym viagre brala

a ja jutro wyjezdzam ale ten czas leci
zagladam do was caly czas w wolnej chwili ale tyle co zdarze cos przeczytac i tyle tyle rzeczy do zrobienia i wogole....

wczoraj ostatnie zakupy typu: mata do przewijania, buteleczka na piciu (ta z mothercare jest beznadziejna!) i jakies duperelki dla dzieciaczkow...

Stary 2009-08-09, 10:43   #2189
esti1984
Wtajemniczenie

sashka z tego co pamiętam to Ty też szczepisz Kubusia we wtorek tak jak my. Więc lepiej powiedz lekarce że mieliście styczność z tą sąsiadką. Oczywiście nie musiała go zarazić bo w sumie wtedy jeszcze nic ją nie bolało ale różnie to bywa. Ja jakaś chyba przewrażliwiona jestem że dziecko musi być idealnie zdrowe do szczepienia ale to przez to że dużo naczytałam się o powikłaniach

malutka Nikola też bardzo lubi jak chodzi mikser, odkurzacz czy suszarka
jak ten czas zleciał to już 4 miesiące wielkie gratki

maugoszatka
ja nie biorę tabletek i nie zamierzam brać....chociaż zobaczymy jak będzie w rezultacie...na wizycie kontrolnej po porodzie już byłam i lekarka pytała czy chcę tabletki a ja nie byłam zdecydowana i dała mi skierowanie na badanie poziomu hormonów i kazała się zastanowić (na wizytę idę 12 sierpnia) i raczej tabletek nie wezmę

ale widać jak Hela pięknie rośnie - śliczna dziewczynka

gratki dla Heli
My też kończymy dzisiaj 3 miesiące
no i gratki dla Aleksa

Illbana plan dnia Nikola sama sobie ustawiła. Od początku ładnie spała i długo z czasem zaczęły się wydłużać okresy czuwania ale nadal ładnie śpi
czasami plan zmienia się jeśli gdzieś wyjedziemy na zakupy na pół dnia ale wtedy śpi w wózku, no i nie dopisałam ale po południu wychodzimy na drugi spacer i też śpi
a Julka zaczęła mówić zdaniami jakoś tak od stycznia a w lutym skończyła 2 latka
Nie zazdrość tylko wprowadź plan dnia

ktoś pytał o pieluchy

Nikola używa pampers activ baby rozmiar 3 i są suuuper

Edytowane przez esti1984
Czas edycji: 2009-08-09 o 10:47
esti1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 14:45   #2190
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Esti fajniutko że jedziecie nad morze ja cały czas myśle czy jechać czy nie słyszałam że z niemowlakiem nie chcą przyjmować bo niby płacze może gdzieś do domków
Dawidek i Hela Sto lat
Boszenka mam pyt jakiej firmy soki kupiłaś dla małej?

pieluszki kupujemy Huggisy Premium albo Pampersy te zwykłe( w jumbo packach).rozm 3.
Mój mały ost robi nawe 4 kupki dziennie kupujemy paklanki( woreczki na pieluszki)-polecam

ja mam lekkiego doła bo bardzo bym chciała jechać na jakieś dalsze wakacje a z małym nie bardzo jechać.Dzisiaj znajomi lecieli na Rodos i jeszcze z lotniska dzwonili jak ja im zazdroszcze
Ale pocieszam się że za rok odbijemy

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2009-08-09 o 14:48
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości