|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Rozeznanie
|
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...
witam!dziewczyny mam pytanie ,najpierw jest faza pierwsza ,potem przemienna,czy te fazy trzeba stosowac az do zgubienia tylu kilogaramow ile sobie zapalanujesz ,a potem dopiero idziesz dalej z dieta?bo spieram sie z moja przyjaciloka i niewiem ktora z nas ma racje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Zadomowienie
|
A u mnie dziś tradycyjny wagowy zastój, ale nic to
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() Najpierw jest faza I - same proteiny Potem faza II - proteiny + warzywa - i tu najczęściej stosuje się 5/5 czyli 5 dni protein i warzyw a następnie 5 dni samych protein (dlatego 5/5) Fazę tę należy stosować aż do uzyskania właściwej dla siebie wagi. Następna faza III to utrwalanie tego co już się uzyskało żeby nie było efektu jo-jo Najlepiej jest przeczytać książkę Dukana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo ,tak właśnie myślałam ale nie byłam na 100%pewna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Betti ja też zaczęłam 3 sierpnia.Mam zamiar być na jedynce 10 dni.Mam do zrzucenia 10,11 kg to nie wiem czy mam być tyle czy krócej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zadomowienie
|
Beti , Eliza , Dukan zaleca 5 do 7 dni fazy uderzeniowej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj zgrzeszyłam i z premedytacją zjadłam loda ![]() ![]() ![]() ![]() ...ale poza tym trzymam się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
Witajcie- u mnie dzis malutki spadeczek tylko 10dag. Ale czekam na okres wiec pewnie temu juz i tak mam brzuch strasznie okraglutki dzis.
Dzis ostatni dzien 1 fazy-----zobaczymy co jutro,czy zoladek nie przestraszy sie warzywek
Forum Polskiego Stowarzyszenia "Endometrioza" www.endometrioza.aid.pl Forum chorych na endometriozę, porady, grupy wsparcia, spotkania kobiet chorych na endometriozę - wszystko o: endometrioza, laparoskopia, torbiel czekoladowa, zrosty, ca-125, płodność. |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- No i po pierwszym dniu I fazy jest -0,5 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzień Dobry
ja dziś wchodzę w drugą fazę , wczoraj kupiłam warzywka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zakorzenienie
|
Witam.Na to wychodzi,że dzisiaj mam 7 dzień i to byłby ostatni.Jeszcze zrobię jutro będzie 8 ,będę inna
![]() Tess,Ty robisz 10 dni uderzeniówki ,ile masz do zrzucenia ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
co do wagi to niekoniecznie do jakies tam konkretnej ale zaczynalam dukana z 81.6kg wiec tak jak w ksiazce pisalo im wiecej do stracenia tym dluzsza 1 faza ale najdluzej 10 dni
Forum Polskiego Stowarzyszenia "Endometrioza" www.endometrioza.aid.pl Forum chorych na endometriozę, porady, grupy wsparcia, spotkania kobiet chorych na endometriozę - wszystko o: endometrioza, laparoskopia, torbiel czekoladowa, zrosty, ca-125, płodność. |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Raczkowanie
|
ja zrobiłam sobie 9 dni uderzeniówki , miało być 8 ale w pierwszym dniu były ''wpadki '' np ryba smażona w cieście, ważyłam 70,4 kg na początku , ile ważę teraz nie wiem ale widzę celilitu mniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Raczkowanie
|
Hej widzę że Ty wiesz juz duzo na temat tej diety dlatego jesli moglabym sie jeszcze dowiedziec jak robicie pulpety z indyka to normalnie mozna je zagotowac w kostce rosolowej i dodac marchewke normalnie do smaku??A jak z ta watróbka drobiową i żołądkami drobiowymi??Tez mozna prawda??Bo to drób przecież.
Powiem Wam dziewczyny ze ostatnio jak pisałam ze mi waga nie spada tak przedwczoraj sie wazylam i kg mniej bylo.Chociaż wczoraj zgrzeszylam bo byłam u chrześnicy na roczku i zjadłam torta kawałek ciasta noi dostałam dla rodziny do domu torta to jeszcze kawalek zjadłam bo tak mi smakował i tak mi sie chciało słodkiego że nie umiałam sie opanowac noi mama pierogi jeszcze miała to jednego podskubnełam:-/ byłam zła na siebie i nie wiem czy cos mi przybyło narazie bałam sie stanąc na wage...A wiecie co najciekawsze że wczesniej przed wyjsciem na impreze wypiłam kefir truskawkowy i zaraz po zjedzeniu torta zacząl mnie bolec strasznie brzuch i musiałam isc na toalete:-/potem jak wrociłam do domu i zjadlam drugi kawalek to znowu mnie pogoniło i miałam rozwolnienie:-/ nie wiem czemu czy dlatego ze kefir piłam czy dlatego ze dlugo nie jadlam słodyczy i nagle zmieszałam....a i jeszcze chciałam sie zapytac czy mozna jesc serdelki z kurczaka??Bo wczesniej robilam bład i jadłam parówki z tesco albo lidla pakowane z kurczat ale sie okazało ze tam jest tluszc wieprzowy dodawany a jak serdelki bede jadla??To chyba mozna co bo to jest chude samo mieso kurczaka.Prosze o odpowiedz I dziekuje za wsparcie pomaga mi to jak piszecie takie rzeczy ze warto i ze chudniecie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Jak to nie można kalafiora ani brokuł???A kapuste kiszona??ja myslałam ze warzywa to wszytskie prawie mozna:-/a fasolke szparagowa gotowana ale tez bez soli??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Rozeznanie
|
zastanawiam sie nad ta dieta, nawet ksiazke juz przeczytalam,
Od pol roku jestem na diecie ( niesttey z wieloam wpadkami) dodatkowo systematycznie chodze 3 azry na silownie. I nie widze zadnych ale to zadnych rezultatow ;/ nawet ta silowania nie pomaga. Czy jak przejde na ta dietke, to moge dalej cwiczyc 3 razy tygodniowo? W sumie w ksiazce nic na ten temat nie pisze.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
wątróbkę można na pewno, co do żółądków to nie wiem, a niestety pożyczyłam książkę, więc nie mogę sprawdzić. co do dopuszczalnych warzyw, w książce jest lista warzyw, które wolno jest w fazie naprzemiennej, marchewkę wolno, ale nie do każdego posiłku, fasolkę szparagową tylko zieloną itp itd musisz sobie sprawdzić dokładnie serdelki są zabronione, bo to taki sam niekontrolowany przemiał jak kiełbasa czy parówki. Cytat:
po drugie w książce jest wyraźnie napisane, że w fazie uderzeniowej nie należy wykonywać ćwiczeń fizycznych, sama ta faza to dla organizmu jest spory szok, ale potem już spokojnie można, pewnie wiolqn mogłaby powiedzieć coś więcej, bo ona biega i spore km na rowerze robi. Ja codziennie mam 10 km roweru i nic więcej nie robię.
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
Na pierwszej stronie tego wątku jest napisane jakie warzywa można.
Ja niestety nie mam książki,tylko trzymam się tego co napisała założycielka tego wątku i waszych rad.Mam nadzieję,że wszystko robię dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Jak tylko wiolqn się pojawi to się do niej zwrócę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
Ktos mnie szukał?
Opalalam sie w okolicznymparku bo w Londynku sloneczko swieci ![]() Jak mowilam trzeba byc cierpliwym. Waga w koncu pokazala pol kilo mniej czyli zeszlam ponizej 69. Powolutku ale skutecznie. Z radosci zrobilam sobie puszysty tort serowy na czekoladowym spodzie. Oczywiscie tylko z dozwolonych skladnikow. TaZ sie zajada ze hej i smieje ze pasuje mu taka dieta. Przepis za chwie w przepisowni
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Rozeznanie
|
lewaloff, zrobic badania? co takie badania maja dac tzn jaki rodzaj badan mam wykonac? czegos mam sie obawiac? mozesz mi wytlumaczyc?
moze cos ominelam,ale o wysilku jest napisane na stronie 186 i dotyczy to osob powaznie otylych. obawiam sie ze jak zreygnuje z ruchu to ciezko mi bedzie schudnac. Mam pytanie do osob ktore sa na tej diecie i pracuja. Jak sobie radzicie na diecie, majac do dyspozycjji tylko czajnik bez przewodowy, ( bez lodowki i mirkofali) Ciagle jesc ser w pracy? Bo chyba w uplay ciezko jesc w pracy kurczaka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Rozeznanie
|
kochane ksiazke mozna ssac z tej stronki
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/calineczkazbajki/...5*82o+i+zdrowo |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej fazie forsowny wysilek fizyczny nie jest zalecany. Organizm jest poddany dosc powaznemu wstrzasowi i jest oslabiony wiec nine nalezy go jeszcze dobijac wysilkiem fizycznym. W fazie II mozesz cwiczyc dowoli. Oczywiscie ze swiadomoscia ze ni jesz wegli potrzebnym do np forsownego biegania itd. Wszystko mozna byle z glowa. A w pracy jem wszystko. Salatki sobie przynosze i kurczaka tez.
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ależ oczywiście, że MOŻNA jeść kalafior! A skoro kalafior to i brokuły. W książce Dukana jest nawet przepis na kalafior z sosem oraz suflet z kalafiora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Rozeznanie
|
wiolqn, tarczycy napewno nie mam..
Moim zdaniem moim problem jest brak silnej woli i podjadanie slodyczy. kurczaka nosilam w zime do pracy, teraz przy tych upalach sie obawialam. Tak patrze na menu osobek na innych forach i wydaje mi sie ze duzo osob ktore sa na tej diecie jedza mnie niz 1000kcal. Chyba tak nie mozna, i trzeba na to uwazaj. Sprobuje rozpoczac ta dietke, zobaczymy co bedzie ![]() Wysilek zmniejsze, bede chodzila po biezni spokojnym marszem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
BogaczKo jak tam u Ciebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zadomowienie
|
Mizernie
![]() ![]() Dziś kończę piąty dzień P+W i od jutra znów same proteinki... |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
Betti ja się zważę we wtorek rano ,to będzie po 8 dniach i zobaczę jak waga.Jeśli mnie mile zaskoczy
![]() Ja już się nie ważę codziennie. A zapomniałam napisać,że cię podziwiam za grila.Mnie też udało się odmówić ze trzy razy ciasta,ale gril...nie wiem czy bym dała radę. Edytowane przez eliza40 Czas edycji: 2009-08-09 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zapytam się tak czysto praktycznie, czy któraś z Was robiła tą pizzę z tuńczykiem z przepisów Dukana? Czy może robiłyście z jakimiś innymi składnikami? Nie rozwalała się?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.