Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-08, 21:16   #3781
woman31
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

dziewczyny czy wasze dzieci czesto maja czkawke?? bo ja zauwzylam ze moj synek ma dosc czesto- np. dzisiaj wieczorem juz 2 razy czy jak dziecko ma czesto czkawke to cos to oznacza????
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 21:35   #3782
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy wasze dzieci czesto maja czkawke?? bo ja zauwzylam ze moj synek ma dosc czesto- np. dzisiaj wieczorem juz 2 razy czy jak dziecko ma czesto czkawke to cos to oznacza????
U mnie młody często ma czkawkę. Swoją drogą czkawka to jedyne ruchy dziecka których mój się nie boi bo zwykłe kopniaki bardzo go stresują A czkawka nie wiem co oznacza ale powstaje pewnie w wyniku łapczywego picia wód płodowych, chociaż w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałam.
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 21:38   #3783
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Złapał mnie jakiś nerwoból w klatce piersiowej ... nie moge nawet dobrze powietrza złapac ... boze jakie nieprzyjemne uczucie

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 22:18   #3784
Shine01
Raczkowanie

Cytat:
bylismy na zakupach -mielismy w palanach wybrac lapmy i zyrandole do domu. no i skonczylo sie tylko na ogladaniu i kreceniu przezemnie nosem- nie wiem co sie dzieje ale ja na nic nie mam ochoty, nic mi sie nie podoba. wiem ze w takich sytuacjach jestem uciazliwa dla meza
bylismy doslownie w paru miescach (oczywiscie samochodem) a ja jestem zmeczona jak jasna cholera naprawde juz tego nie wytrzymuje- nie dam rady nawet normalnie funkcjonowac wrrrrrrrrrrrrr kiedys moglam caly dziec latac po sklepach i czulam sie fantastycznie, a teraz to nawet wizyta w jedym sklepie spozywczym maxymalnie mnie wykancza.....

och jak ja ci zazdroszcze takiego meza moj tato to wlasnie taki ranny ptaszek i pracus (zawsze po pracy i kiedy ma wolne robi cos "kolo domu"). dlaczego na podstwie wizerunku taty zbudowalam sobie w podswiadomosci taki wlasnie ideal faceta i kazde odchylenie od tego jest dla mnie drazniace.
oczywiscie moj maz nie jest leniem i jak nabardziej pracy sie nie boi, a co najwazniejsze jest bardzo zaradny zyciowo ale jakos sie nie garnie do wstawania skoro swit i majstrowania w domu lub przy domu.
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Znam ten ból - kiedyś identycznie mogłam latać po sklepach czy coś załatwiać, a teraz kilka miejsc, właśnie samochodem męczy strasznie

Już się zdrzemnęłam, ale jakaś zadżumiona jestem i tak....
moja mama tez wiecznie rano wstaje i sie kreci po domu, apotem marudzi ze jej sie spac chce i ze jest zmeczona..

mnie tez wszystko meczy, uciazliwe to strasznie, do tego mam wrazenie czasem ze jestem ciezarem dla otoczenia, jak z kims gdzies ide... bo człapie, bo nie podbiegne, bo w glowie sie zakreci...

tylko ja niestety nie mam samochodu zaraz bedzie wyplata, potem na dzialke, a potem tzeba sie zabrac za zakupy dla malego... nie wiem jak ja to zrobie... coraz ciezej mi chodzic...
Cytat:
Napisane przez edytka2020 Pokaż wiadomość
hej hej

czytam was od długieeego czasu ale za wami nadążyć to sztuka też jestem przyszła mama dzidzi która szykuje sie do wyjścia na świat 1 pażdziernika. czyli mamy własnie 33 tydzien małego lokatora lub lokatorki, niestety jakoś nie chce sie ujawnic ale mamy szanse 12 sierpnia bo idziemy na usg. kondycja w formie i dzidzus tez. czytałam ze ma duuuzo spac ale najwyrazniej mój dzidzus nie chce wpisywac sie w statystyki w szaleje stopkami w brzuszku chcąc pokazac jaki to jest silny

mamy czy wiecie coś na temat akademi zdrowego rozwoju?? to taka impreza gdzie przyjeżdza domek który widziany jest oczami dziecka. jeśli jest jakaś mama z gdańska i moze wie cos na ten temat o lokalizacji to moz napisac hm
Witam ja mam usg dzien po was 13 ale jak wszystko bedzie dobrze to zaraz potem lecimy na dzialke do wtorku, wiec nie wiem czy sie odrazu odezwe

Lece sie polozyc, bo nie wiem czemu lekko mnie pod wieczor zaczol bolec brzuszek na dole , no ale maly kopie jak zawsze. pozatym od jakiegos czasu boli mnie kosc przy tylku, ale to chyba nie ogonowa bo troche nizej i po lewej tylko. dobrze ze moje kochane dzis w domku i obiad byl na miescie i zaraz robi kolacje, tylko teraz zniknol z psem .
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-08, 23:29   #3785
eloteteie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
O przemywaniu przegotowaną wodą pupci też słyszałam Na poczatek dużo lepsze dla malucha niż chusteczki. Tylko tak się zastanawiam jak by to miało wyglądać w praktyce? Za każdym razem latać do kuchni i podgrzewać tą wodę jakoś mi to się nie widzi
Ta koleżanka trzyma przegotowaną wodę w butelce i polewa nią wacik, woda nie musi być ciepła

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

\
Cytat:
Moja Mała ma baaaardzo często Ostatnio na pewno codziennie.
Gin mówi, że "to dobrze, po prostu uczy się życia".
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 08:34   #3786
woman31
Zadomowienie

dzien dobry pije poranna kawke, maz smacznie spi ....a ja wlasciwie weszlam tylko po to by sie przywitac niedlugo wybieramy sie do moich rodzicow, a potem jeszcze zajedziemy do babci. oj cos czuje ze jak wroce to bede maksymalnie najedzona i zmeczona
w takim razie spadam i zycze milej niedzieli
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 09:11   #3787
aniago25
Zadomowienie

Witam mamusie ja też tylko się przywitam bo uciekam pod pryla a później na obiad do siostry

malin fakt zgrzeszyłam pierwszy raz od 3 tygodni, ale musiałam spacerem troszkę spalić ten cukier z lodów bo jak wróciłam do domu zmierzyłam cukier i był jak najbardziej w normie

Wczoraj jak kładłam się spać mała tak mnie kopała i zastanawiałam się jak taka kruszyna może tak się wściekac a jak sie urodzi to tylko śpi i je może jak się nabryka w brzuchu to po urodzeniu nie ma już siły
Stary 2009-08-09, 09:21   #3788
zartownis
Zadomowienie

Czesc
Wspanialy dzis poranek, nie zgadniecie dla czego
Nie wiem kiedy Was nadgonie, ale mam wspaniala wiadomosc, sunia Kira ktora mielismy wziac na tymczas ma dom!! Wlascicielka hotelu chce ja sobie zostawic. Wcale sie jej nie dziwie, bo sama ma na podworku wilczarza i malenkiego szpica, wiec z takimi psami za duzo nie zrobi, a z Kira biega juz na agility

Cytat:
W mojej ksiazce pisza, ze maluch dostaje czkawki, bo jego przepona nie jest jeszcze calkowicie rozwinieta i przez wypicie za duzej ilosci wod plodowych. Czkwaka nie jest szkodliwa, ani bolesna dla maluszka w brzuszku jak i po porodzie

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Ta koleżanka trzyma przegotowaną wodę w butelce i polewa nią wacik, woda nie musi być ciepła
A wiesz co robi dziecko jak bedziesz myc je zimna woda?
Mozna ciepla wode trzymac w termosie, zaoszczedza sie czas na bieganiu.

Lece sie wykapac, a potem moze was troszke poczytam

Ps. Nie wiem co sie dzialo z maluchem nocy, ale jak wrocilam z kibelka to malo z brzucha nie wyskoczyl. Az sie balam brzucha dotykac, wygladalo jakby chcial nagle na nozkach stanac

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-08-09 o 09:24
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 09:37   #3789
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

I ja się przyszłam przywitać, dziś z małżem poleniuchowaliśmy w łóżku, no rzadko mamy czas dla siebie rano

Miłego dnia

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 10:00   #3790
belfegoreczka
Raczkowanie

Cytat:

Witam.

Moja maleńka ostatnio ma czkawke dosc czesto, nawet kilka razy dziennie i z tego co mi wiadomo czkawka to trening dla pluc takiego maluszka, wiec dobrze jak ja ma, to oznacza ze pluca sie dobrze rozwijaja
Zycze Wam milej niedzieli - moze bedziecie mialy lepsza odemnie , po poludniu jade z mezem do moich tesciow i juz mam dosyc, niestety nie moge sie pochwalic takimi fajnymi jak wy u mnie to koszmar , a przyszla wnusia nie interesuja sie wogole maja ja w
belfegoreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 10:36   #3791
ja88
Raczkowanie

Witam Was w tak piękny, słoneczny dzionek
Ja tylko na chwilke (bo dzis jest jedyny dzień, kiedy jestem caly dzien z moim misiem ), aby przekazać Wam info (chyba, ze któraś z was juz pisala, a ja jeszcze nie nadrobilam..). Z tym, ze te z Was, które mają juz full ciuszków, proszone o powstrzymanie się od kupna A więc w TESCO są WIELKIE PRZECENY ciuszków -50% i -70% my pojechaliśmy wczoraj tylko zerknąć na prześcieradła i jak cuś to kupic, a straciliśmy stówke na zakupki hehe Nie wiem czy w każdym tesco, ale jak cos, to zwróćcie uwae, bo naprawde wartoo Jeszcze trafiliśmy na likwidacje sklepu 5-10-15 i też nie mogłam sie powstrzymac, zeby czegos nie kupic

Pyt.1: Rozmiar 68 pasuje mniej więcej na ilomiesięczne dziecię?
Pyt.2: Czy żel do hig. intymnej z Dax cosmetics Perfecta mama jest dobry po porodzie?? teraz go używam i jest ok..
Pyt.3: Czy mleczko do prania, to to samo co płyn?? Bo kupilam praszek z Loveli i chcialam jeszcze dokupic plyn, a widzialam tylko mleczko, a przy cenie na ten produkt pisalo, że to mleczko..
P.S. Czy moge białe ciuszki z kolorowymi wyprac?? Fasoleczko o ile dobrze kojarze, to Ty tak robilas.. i jak?? Nic nie zafarbowalo??
Do usłyszonka
Aaaa moja znajoma wczoraj o 23:30 urodzila chłopca w 37 tyg. waga 3180 i 53 cm długi Papa

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Mój Tz jeszcze śpi, więc pozwolilam sobie Was troche poczytac, bo w poniedzialek, to pewnie bym musiaka znow spędzic z 1-2 godz.

W piątek przyszło mi łóżeczko-kolyska o takie:
http://www.allegro.pl/item701286213_...w1_zobacz.html
i jak na razie jestem zadowolona.. jak na razie, bo jeszcze go nie zlozylismy, tylko naderwalam karton i zerknęlam czy kolorek sie zgadza i jakie zwierzątko jest na łóżeczku
Moja niunia dziś chyba pierwszy raz miala czkawke a teraz włozyla mi (chyba) nózke pod lewe żebro i co ruszy nóżką to sie zrywam ehh chyba polubiala tą pozycje bo trzyma ją sobie tak od pol godziny i sie nią wierci...
Jutro mam wizyte i mam nadzieje, ze wszystko ok.. szkoda ze usg nie bede miala robione..
Koncze b0 malz mnie wola
P.S. miss. hot masz suuuper brzusio

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 10:38   #3792
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja88 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilke (bo dzis jest jedyny dzień, kiedy jestem caly dzien z moim misiem ), aby przekazać Wam info (chyba, ze któraś z was juz pisala, a ja jeszcze nie nadrobilam..). Z tym, ze te z Was, które mają juz full ciuszków, proszone o powstrzymanie się od kupna A więc w TESCO są WIELKIE PRZECENY ciuszków -50% i -70% my pojechaliśmy wczoraj tylko zerknąć na prześcieradła i jak cuś to kupic, a straciliśmy stówke na zakupki hehe Nie wiem czy w każdym tesco, ale jak cos, to zwróćcie uwae, bo naprawde wartoo Jeszcze trafiliśmy na likwidacje sklepu 5-10-15 i też nie mogłam sie powstrzymac, zeby czegos nie kupic

Pyt.2: Czy żel do hig. intymnej z Dax cosmetics Perfecta mama jest dobry po porodzie?? teraz go używam i jest ok..
Pyt.3: Czy mleczko do prania, to to samo co płyn?? Bo kupilam praszek z Loveli i chcialam jeszcze dokupic plyn, a widzialam tylko mleczko, a przy cenie na ten produkt pisalo, że to mleczko..
P.S. Czy moge białe ciuszki z kolorowymi wyprac?? Fasoleczko o ile dobrze kojarze, to Ty tak robilas.. i jak?? Nic nie zafarbowalo??
Do usłyszonka
Aaaa moja znajoma wczoraj o 23:30 urodzila chłopca w 37 tyg. waga 3180 i 53 cm długi Papa
Kochana nic nie zafarbowało wszystkie kolorki pozostały nie tknięte. Bez względu na kolor, czy to czerwony, fioletowy, biały, zielony, czarny

Gratulacje dla znajomej

A co do pytania 1:
44 pre born
50 new born
56 1 month
62 1-3 months
68 3-6 months7
4 6-9 months
80 9-12 months
86 12-18 months
92 1-2 years
98 2-3 years
104 3-4 years
110 4-5 years
116 5-6 years
122 6-7 years
128 7-8 years
134 8-9 years
140 9-10 years

Dzisiaj jade na odpust do Krupego zjem wate cukrową

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ

Edytowane przez Fasoleczk4
Czas edycji: 2009-08-09 o 10:43
Stary 2009-08-09, 10:47   #3793
ja88
Raczkowanie

Pyt.3: Czy mleczko do prania, to to samo co płyn?? Bo kupilam praszek z Loveli i chcialam jeszcze dokupic plyn, a widzialam tylko mleczko, a przy cenie na ten produkt pisalo, że to mleczko.. - poprawka.. tam gzdie gruba czcionka mialo pisac płyn
Dziękuje Fasoleczko a na pyt.3 znasz odp??
Spadam, bo w tylek zaraz dostane od Małza hehe

21.10.2009r.
waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 MILENKA
ja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 10:51   #3794
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Pyt.3: Czy mleczko do prania, to to samo co płyn?? Bo kupilam praszek z Loveli i chcialam jeszcze dokupic plyn, a widzialam tylko mleczko, a przy cenie na ten produkt pisalo, że to mleczko.. - poprawka.. tam gzdie gruba czcionka mialo pisac płyn
Dziękuje Fasoleczko a na pyt.3 znasz odp??
Spadam, bo w tylek zaraz dostane od Małza hehe

A znam
Z lovelli jest:
  • proszek do prania
  • mleczko do prania
  • i płyn do płukania
czyli w tym wypadku mleczko do prania zastępuje płyn do prania

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-09, 13:36   #3795
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
A wiesz co robi dziecko jak bedziesz myc je zimna woda? Mozna ciepla wode trzymac w termosie, zaoszczedza sie czas na bieganiu.
Zartownis co do temperatury to sie zgadzam z eloteteie no przecież chusteczek do pupy nie pogrzewasz przed wytarciem Woda do wacikow ma byc przegotowana żeby zabic w niej ewentualne drobnoustroje nie widze sensu trzymać jej potem w termosie, dla mnie to paranoja Myśle ze jesli ktos zdecyduje sie na przemywanie wody pupa to temperatura pokojowa wody jest wystraczająca a to ze dziecko sika to normalne Ja tam co prawda uzywalam i mam zamiasr używac poprostu chusteczek, no chyba że bedzie jaks grubsza, rozlazla spraw to juz bedzie trzeba nie tylko wacikow z wodom ale i cały kran do pomocy

Cytat:
Fasoleczka ci juz na wiekszośc pytan odpowiedziała, ja sie tylko udziela do plynu do higieny... ogolnie zasada jest taka ze organizm najlepiej bedzie tolerował to co zna od lat i go nie uczula, wieć jak najbardziej trzeba zabrac sprawdzony od lat plyn a nie eksperymentować

Co do prania ubranek kolorowych, to różnie bywa ktoras juz tu pisala że jej cos sie zafarbowało lepiej nie ryzykowac i poprostu pogrupowac zblizonymi kolorami - strzezonego Pan Bóg strzeże

a co do rozmiarowki to co firma to inna i mozna sie zdziwić, zbyt daleko z rozmiarmai nie ma co wybiegac w zakupach bo potem sie okaże ze mamy kurtki na lato i letnie rampersy na zime

... a ja obżarlam sie obiadu, Wera śpi a ja idę pobuszowac po allegro
W i N -córeczki mamusi

Edytowane przez Tysiak7
Czas edycji: 2009-08-09 o 13:38
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 14:37   #3796
Shine01
Raczkowanie

Cytat:

Do usłyszonka

no tak przeceny... jutro wyplata, a ja mialam zawiesic kupowanie ubranek do nastepnej wyplaty pora uzupelnic reszte wyprawki z listy.

tez uzywam tego zelu od poczatku ciazy, dobry jest bez zapachu, barwnikow... nie drazni. a czytalam gdzies ze wlasnie do szpitala powinno sie zabrac ten, ktory sie uzywalo do tej pory, nowy moze Cie uczulic...
(mnie nigdy kosmetyki nie uczulaja, ale lepiej nie ryzykowac w takiej chwili)
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 15:40   #3797
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość
Zartownis co do temperatury to sie zgadzam z eloteteie no przecież chusteczek do pupy nie pogrzewasz przed wytarciem Woda do wacikow ma byc przegotowana żeby zabic w niej ewentualne drobnoustroje nie widze sensu trzymać jej potem w termosie, dla mnie to paranoja Myśle ze jesli ktos zdecyduje sie na przemywanie wody pupa to temperatura pokojowa wody jest wystraczająca a to ze dziecko sika to normalne Ja tam co prawda uzywalam i mam zamiasr używac poprostu chusteczek, no chyba że bedzie jaks grubsza, rozlazla spraw to juz bedzie trzeba nie tylko wacikow z wodom ale i cały kran do pomocy
To byla tylko propozycja, ja osobiscie uzywam wilgotnego papieru toaletowego do mojej pupki, ale juz zimna woda bym sie nie potraktowala
Jesli chodzi o malucha to nastawiam sie tez raczej na chusteczki

Do mycia uzywam http://www.lactacyd.be/, ale czy po porodzie tez moge?
juz doczytalam moge

Czas edycji: 2009-08-09 o 16:10
Stary 2009-08-09, 17:22   #3798
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

U nas piękna pogoda - rano trochę źle się czuła, nie mogłam złapać tchu, musiałam się położyć, a potem małż wyciągnął mnie na spacer z psem, więc trochę rozruszałam mięśnie (poniżej fotki) No i z mamą na zakupy pojechałam, bo biedna z tatą nie bardzo może po sklepach pochodzić, bo go to nudzi

Szokujące informacje http://www.tvp.info/informacje/ludzi...ek-w-trumience
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00936.jpg (129,6 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00938.jpg (140,9 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00941.jpg (143,1 KB, 40 załadowań)

Stary 2009-08-09, 18:11   #3799
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
A wiesz co robi dziecko jak bedziesz myc je zimna woda?
Mozna ciepla wode trzymac w termosie, zaoszczedza sie czas na bieganiu.
Miałam na to odpisać, ale mnie Tysiak ubiegła

Cytat:
Do usłyszonka
Tu też mnie Tysiak ubiegła
Co do Loveli, "ichni" płyn do prania jest nazwany mleczkiem, natomiast płyn mają do płukania.

Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość

Fasoleczka ci juz na wiekszośc pytan odpowiedziała, ja sie tylko udziela do plynu do higieny... ogolnie zasada jest taka ze organizm najlepiej bedzie tolerował to co zna od lat i go nie uczula, wieć jak najbardziej trzeba zabrac sprawdzony od lat plyn a nie eksperymentować

Co do prania ubranek kolorowych, to różnie bywa ktoras juz tu pisala że jej cos sie zafarbowało lepiej nie ryzykowac i poprostu pogrupowac zblizonymi kolorami - strzezonego Pan Bóg strzeże

a co do rozmiarowki to co firma to inna i mozna sie zdziwić, zbyt daleko z rozmiarmai nie ma co wybiegac w zakupach bo potem sie okaże ze mamy kurtki na lato i letnie rampersy na zime

... a ja obżarlam sie obiadu, Wera śpi a ja idę pobuszowac po allegro
Melduję się dopiero teraz, bo byliśmy w Rowach na pysznej rybce Przy okazji zrobiliśmy mały spacer, no i pierwszy raz w tym roku zamoczyłam nogi w morzu Bosko!
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 18:50   #3800
zartownis
Zadomowienie

Dostalam zdjecia mojego bratanka juz wam pokazuje
Jak ja bym chciala, zeby nasz maluszek juz byl z nami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tn_zdjecie synka mariusza.jpg (75,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tn_2.jpg (50,4 KB, 26 załadowań)
Stary 2009-08-09, 18:54   #3801
zartownis
Zadomowienie

Miss.hot bardzo ladnie wygladasz, i sliczny jest Wasz DONek

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Miałam na to odpisać, ale mnie Tysiak ubiegła

Tu też mnie Tysiak ubiegła
Co do Loveli, "ichni" płyn do prania jest nazwany mleczkiem, natomiast płyn mają do płukania.

Melduję się dopiero teraz, bo byliśmy w Rowach na pysznej rybce Przy okazji zrobiliśmy mały spacer, no i pierwszy raz w tym roku zamoczyłam nogi w morzu Bosko!
U nas sa zele do prania i plyny do plukania
Stary 2009-08-09, 19:11   #3802
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
U nas sa zele do prania i plyny do plukania
Żele też są, ale chodziło konkretnie o Lovelę, która w wersji płynnej nosi właśnie nazwę mleczka

Zartownis, co z tym kierowcą z Polski w końcu?
Stary 2009-08-09, 20:29   #3803
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
U nas piękna pogoda - rano trochę źle się czuła, nie mogłam złapać tchu, musiałam się położyć, a potem małż wyciągnął mnie na spacer z psem, więc trochę rozruszałam mięśnie (poniżej fotki) No i z mamą na zakupy pojechałam, bo biedna z tatą nie bardzo może po sklepach pochodzić, bo go to nudzi

Szokujące informacje http://www.tvp.info/informacje/ludzi...ek-w-trumience
Piękne zdjęcia

Cytat:
Dostalam zdjecia mojego bratanka juz wam pokazuje
Jak ja bym chciala, zeby nasz maluszek juz byl z nami
Sliczne dzieciątko tylko to pierwsze zdjęcie na początku mnie przeraziło ... strasznie to troche wyglądało

Ja byłam dzisiaj na imprezie regionalnej w Krupe zjadłam wate cukrową, obżarłam się ciastem, chlebek ze smalcem, skwarkami i ogóreczkiem był co prawda do degustacji, ale pani pozwoliła mi się najeść do woli jakoś strasznie mi posmakował

A poniżej zdjęcia

Fotki 002.jpg

Fotki 006.jpg

Fotki 008.jpg

Fotki 012.jpg

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-09, 20:38   #3804
aniago25
Zadomowienie

A ja dopiero wróciłam od siostry bo grilla robili i na kiełbaskę sie skusiłam mało dzisiaj leżałam i już mnie kręgosłup boli :/ dowiedziałam się dzisiaj że moja współlokatorka z akademika jest w 3 miesiącu ciąży, ciesze się bardzo bo też już troszkę się starali
miss.hot ślicznie wyglądasz.
zartownis dzidziuś boski kiedy my będziemy pokazywac swoje?

A to my z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (36,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (33,7 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (33,8 KB, 30 załadowań)
Stary 2009-08-09, 20:47   #3805
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
A ja dopiero wróciłam od siostry bo grilla robili i na kiełbaskę sie skusiłam mało dzisiaj leżałam i już mnie kręgosłup boli :/ dowiedziałam się dzisiaj że moja współlokatorka z akademika jest w 3 miesiącu ciąży, ciesze się bardzo bo też już troszkę się starali
miss.hot ślicznie wyglądasz.

A to my z dzisiaj
Śliczny brzuszek

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-09, 21:01   #3806
aniago25
Zadomowienie

Fasoleczka dziękuje , bardzo ładnie wyglądasz a brzusio super
Stary 2009-08-09, 21:12   #3807
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Fasoleczk ślicznie wyglądasz

Aniago - piękny brzusio i całkiem spory już

A my siedzimy z małżem oglądamy 35-lecie Budki Suflera w Sopocie

Stary 2009-08-09, 21:47   #3808
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Żele też są, ale chodziło konkretnie o Lovelę, która w wersji płynnej nosi właśnie nazwę mleczka

Zartownis, co z tym kierowcą z Polski w końcu?
W sobote rano pojechal do domu do Polski, on mieszka gdzies przy granicy niemieckiej.
Juz bodajze od wtorku mowil, ze on nie chce u nas pracowac, bo u siebie ma wiecej. U nas pracowal 4 godz (tylko w piatek mial wiecej)i stawke mial dobra tyle tylko, ze za malo pracy jest teraz, bo wakacje, ale przeciez od poczatku wiedzial, ze jest tylko na zastepstwo, bo gosciu ktory to normalnie robi jest na urlopie. Jego praca polegala na przejechaniu sie duzym autem do dwoch klientow i to wszystko, bo juz go tam rozladowywali i on nic nie musial robic .Mial byc 2 tyg, a zmyl sie po 1
A teraz najlepsze, w piatek mu TZ zaplacil (nie mniej, nie wiecej tylko tyle ile bylo umowione)i ten Polak od raz stwierdzil, ze jakby tamten kierowca nie przyszedl, to zebysmy mu dali znac w niedziele to on przyjedzie(z Polski). Wiec podejrzewam, ze stawke jednak mial lepsza niz u siebie tylko chcial koniecznie zeby pewnie TZ podniosl mu jeszcze, cwaniaczek.
W kazdym badz razie byl bardzo zadowolony z pracy i wyplaty, bo gadal z gosciem ktory mu prace u TZ-a zalatwil i chetnie by jeszcze u nas popracowal
A tak wogole to oni kupuja auta w Belgii i sprzedaja je w Polsce, od razu jadac do Polski pojechal autem na sprzedasz... Wiec dwie pieczenie na jednym ogniu

Ps. Juz dzis rano wysylal do mnie smsy i pozniejdzwonil czy aby na pewno go nie potrzebujemy

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość

Sliczne dzieciątko tylko to pierwsze zdjęcie na początku mnie przeraziło ... strasznie to troche wyglądało
On podobno jeszcze gorzej wygladal, bo byl caly w bandazach, ale brat wyslal mi tylko kilka zdjec, moze pozniej jeszcze jakies dosle, bo z malym juz dobrze i pewnie niedlugo wyjdzie

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość

A to my z dzisiaj
No wlasnie juz sie nie moge doczekac zostalo nam jeszcze 68 dni, a niestety nie wszystko jeszcze kupione

Ladne macie brzuszki dziewczynki

Ps Lece ogladac drugi film z TZ i pewnie wsune jakiegos loda,
do jutra

Czas edycji: 2009-08-09 o 21:51
Stary 2009-08-09, 23:20   #3809
Kikunia81
Rozeznanie

Cześć Dziewczęta

Wczoraj grillowaliśmy u mojej siostry i szwagra i moja piesia miał wypadek, mąż rzucił jej zabawkę tak, że uderzyła ją w oczko - na szczęście to zdrowe - prawe. Bidulce spuchło całe i chodziła z zamkniętą powieką. Przemywałam jej rumiankiem i na szczęście dzisiaj już prawie śladu nie ma. Oczywiście strachu się najadłam i nie mogłam zasnąć. Do 5 rano czytałam książkę i sprawdzałam co jakiś czas co z oczkiem. Dzisiaj za to połowę niedzieli przespałam. Mieliśmy jechać gdzieś za miasto, ale nie mogliśmy się wygramolić. Wieczorkiem pojechaliśmy tylko na deser lodowy i spacer z psiutą do lasu.

Co do prania ubranek dzieciulowych to radzę prać osobno. Ja prałam w rękach pomarańczowy pajac mothercare i strasznie zafarbował wodę, tak samo brązowe sztruksowe ogrodniczki cocodrillo - woda była bardzo ciemna. Nie wyobrażam sobie co by się stało jakbym wrzuciła do pralki te ciuszki razem z innymi kolorami.

Mój synek ostatnio też ma czkawkę często, po kilka razy dziennie i zauważyłam, że zazwyczaj o stałych porach. Lekarz mówił, że to dobrze, bo dziecko ćwiczy w ten sposób oddychanie.
Z kolei jeżeli chodzi o ruchliwość to od kilku dni jakby się leniwy zrobił. Trochę się nawet martwię, ale nie chcę histeryzować, bo niestety mam do tego skłonności. Mały rusza się, ale nie tak jak wcześniej. Nie wiem czy więcej śpi, czy za mało miejsca ma, w każdym razie te ruchy nie są już takie intensywne i nie tak częste. Z kolei nie wydaje mi się, żeby to był powód, aby jechać do lekarza albo szpitala, bo jednak się rusza. Wizytę mam dopiero za tydzień we wtorek i dopiero wtedy pewnie przestanę się schizować
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 23:22   #3810
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Wpadłam się pożegnać. Słodkich snów!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości