|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
c
Cytat:
uspokoiłaś mnie, a jutro na spokojnie wypytam gina bo mój brzuszek jest napięty , wcześniej nie był, a jak się Maleństwo wypnie to tak jak mówisz jakies niesymetryczne wziesienia się robia Cytat:
i też bym chcialam juz jakies 3 - 4 tygodnie wcześniej miec wszystko gotowe, zeby nie panikowac jeszcze nas czekaja ostanie zakupy - mysle,ze za tydzien, bo TZ bedzie mial wtedy luzniej w pracy - sezon urlopów i w zasadzie pracuje na okrągło, a sama na zakupy nie pojade , a potem pranko, prasowanie - blleee i czekanie na Maleństwo Cytat:
|
|
|
#3842 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzwon po jakąs koleżanke, albo kogolkolwiek, kto z Toba bedzie!!!!! Cytat:
oilatum, lactacyd, waciki ze spirytusem, bephanten, podpaski, podkładów nie było i pani powiedziała, że w szpitalu dostanę , podpaski wielkie belli, tantum rossa, mydełko biały jeleń, i majtki jednorazowe .... no i te paski do sprawdzania czy to wody ... to nie wody jakaś opanowana się bardzo zrobilam ... bo bylam spokojna. A i przestalo juz tak ze mnie leciec, zobaczymy cop bedzie wieczorem Cytat:
![]() A Twoj lekarz to taki chudzielec? moze tez ma pare kilo do przodu??? Cytat:
to jak córeńko??? ![]() Cytat:
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ się cieszę - w niedzielę robimy profesjonalną sesję ciążową
Tylko szkoda, że na zdjęcia przyjdzie nam czekać jakiś miesiąc, półtora ![]() Ale świetna pamiątka będzie Jesienna_noc do jakiego lekarza chodzisz ?
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-08-10 o 12:19 |
|
|
|
#3844 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3845 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Nika, przez Ciebie zachcialo mi sie jaja na twardo..
Fasoleczko ja to bym na Twoim miejscu oszalała z niepewnosci.. lepiej idz do tej apteki, tak jak dziewczynki tu juz wczesniej pisaly.. A ja juz jestem po wizycie.. zbadal mnie i jakis grzybol się przypałętal mam "brac" raz dziennie, do konca opakowania ![]() Na usg mam się zjawic 21 sierpnia (chyba ostatnie juz) i zobacze swoją niuńke ![]() Witam jesienna_noc
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 |
|
|
|
#3846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kochana wcale dużo nie ważysz
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
lunch zjedzony , pyszne jajeczko...widzę, że narobiłam smaka...
![]() kupiłam proszek neutral do prania i płyn zmiekczający neutral- teściowa mówi, że w tym mozna prać dla dzieci, bo oni specjalnego tu nie mają, ale ten jest bez perfum, ostrych detergentów i testowany dermatologicznie...zobacz ymy... dzwoniłam do położnej, jak chce robić toxo raz jeszcze to muszę się udać do lekarza domowego...który to obecnie jak się okazuje jest na wakacjach.. wdech, wydech.... dziś sprzątanie w szafie, prasowanie no i może pierwsze pranko dla małej? hm? nie wiem ![]()
|
|
#3848 |
|
Raczkowanie
|
hi hi hi there
witam mamusie w ten piękny nie upalny dzień sierpniowy. czytając sobie was to głupio mi ze takie atrakcje z ciążą mnie omijają... zgagę to miałam raz w życiu chociaż mieszam wszystko co sie da i kawe i pepsi i leczo. mdłości z poczatku ciazy nieee... śpie sobie do 9-10 no ale odwiedzam łazienke 2-3 razy. skórcze łydek.. 3 razy na 33 tygodnie heh. no ale niestety miałam podobna przygode z tym ze musiała bielizne zmieniac 2 razy w nocy. ale na szczescie m i to przeszlo. to nie byly wody płodowe wiec nie panikowalam jakos. wiedzialam ze to jeszcze nie to. co do czkawki to czasami sie zdarza ale mnie to smieszy jakos rechocze sie przez to czesto. Jesli chodzi o aptekowe zakupy to jak ja sie ciesze ze sa apteki samoobsługowe bo jakos nie mam śmiałości do takich rzeczy jak majtki czy cus. słowo majtki jednorazowe samo w sobie jest dla mnie dziwne. hmm.. zgubiłam juz watek musze was przeczytać jeszcze taz bo wiem ze miałam coś jeszcze napisac narazie pozdrowionka od bejbusia mojego |
|
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
Mu juz po badaniu udalo mi sie wyciagnac TZ-a
![]() Maly ma sie dobrze, wazy juz 1657g do porodu moze wazyc 3 kg wiec nie powiniem byc jakims wielkoludem, ale wiemy jak jest , pomylki sie zdarzaja![]() Przytylam przez ostatni miesiac 2,5 kg , przechodze na diete![]() Spytalam o glukoze i moge sobie jutro zrobic, ale nie wiem czy to aby nie za pozno. Dziewczyny kiedy robi sie ta glukoze ![]() Tylko nie wiem czemu zaznaczyl mi OGTT 100g w nawiasie pisze ciezarne, czy to jakies specjalne badanie , czemu 100g![]() ![]() Do tego pozaznaczal mi jeszcze dodatkowe badania z krwi (14 szt ) w tym zelazo i wit B12 i jakies PT i APTT musze poszukac na necie bo nie wiem co to jest![]() Lece sprzatac, a pozniej na zakupy ![]() No i super wiadomosc, pôniewaz maly sie ma dobrze to moge sie umowic za 4 tyg na wizyte No i po jutrze jade z TZ zalatwic te skarpety na zylaki
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-08-10 o 13:42 |
|
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
a ja juz po wizycie kolezanki- ale objadlysmy sie slodkosci ze szok
apropos mamusi- och jak to dobrze ze ona jest- nie dosc ze bylismy wczoraj u nich na obiadku to jeszcze spacjalnie dla mnie narobila obiadkow na kolejne 3 dni a teraz bede siedziec i nic nie robic do srody hihihikurcze ta moja kolezanka nie byla dzisiaj w formie poniewaz rano zadzwnila jej siostra ktora jest z mezem w belgii (ona jest chyba 7 tygodniu ciazy) i powiedziala ze w nocy miala okromne bole brzucha (duzo bardziej bolene niz okres) i zadzwonila do lekarza ze chce sie natychmiast umowic bo chyba cos sie dzieje niedobrego. lekarz wypytal co je dokladnie dolega i powiedzial "nie ma po co sie umawiac na wizyte poniewaz sa to bole przedporonieniowe :ee k: ).szok szok szokno wiec ona zadecydowala w jednej chwili iz nie ma co zostawac w tej cytuje: "glupiej belgii "i jeszcze dzis wieczorem maz bedzie samochodem wiozl ja do polski. tylko kurcze no nie wiem czy ta podroz jej nie zaszkodzi mam nadzieje ze wszystko bedzie ok..kurcze jednak to kolejne potwierdzenie ze w belgii, holandii jak sa problemy we wczesnej ciazy to naprawde nikogo to nie intersuje ![]()
|
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków
(zartownis, masz dużo mniejsze dziecko ode mnie - dobrze, że jestem na diecie, to może moje też nie będzie już tak szybko przybierać na wadze )
|
#3852 |
|
Raczkowanie
|
Dwie strony od wczoraj, no pieknie, troche was dzis moze nadrobie ;p
Wlasnie przyszla pora ostatecznej decyzji w sprawie wozka i lozeczka. WOZEK zapewne bedzie tako jumper x, jednak nie x-lander. caly komplet z fotelikiem bedzie nas kosztowal 800zl nowy oczywscie! i tym sposobem bede mogla za rok latem kupic ewentualnie jakas lekka, tansza spacerowke, bo gdybym teraz wydala prawie 2000zl na x-landera to juz bym nie chciala zmieniac wozka.LOZECZKO- i tu mam pytanie podoba mi sie klups i drewex, z klupsia jednak to z ksiezycem, a z drewexu kilka z kolorem transparentnym.Klups ma wyjmowane szczebelki, a Drewex opuszczany bok... i wlasnie nie wiem, czy lozeczko bez wyjmowanych szczebelkow ma jakis sens? czy opuszczany bok to faktycznie jakas wygoda? + dla Drewexu za plastikowe oslonki po bokach lozka, ktore dzieci lubia grysc... |
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz troszke nieodpowiedzialny bo takie straszne bóle brzucha mogą wskazywać na ciążę pozamaciczna, a wtedy trzeba szybko interweniować dla dobra kobiety....no ale ja nie lekarz... wysprzątałam szafę, a teraz idę prasować mężowe koszule... nie cierpię prasowac, ale przynamniej nowym żelazkiem się pobawię
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Plastikowe osłonki na barierki można kupić w Ikei za 15 zł
|
|
#3855 |
|
Raczkowanie
|
Jezeli chodzi o mnie, to własnie u siebie zauważylam, ze mam więcej upławów niż wczesniej(nie az tyle, żeby sie przebierac), ale do głowy mi nie przyszlo, że to moze być grzybica..
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 |
|
|
|
#3856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, wiec wczesnoporanne karmienie i pozno wieczorne oraz nocne beda sie odbywaly na 100% nago . Po drugie nie wiem czy sciaganie/rozpinanie stanika w czasie karmienia moze az tak zaszkodzic, bo niby czemu . Jakos nie przekonuje mnie karmienie w staniku (pomijam ew.jakies dziwne miejsca gdzie nie da sie nago ). Czemu moj maluch ma sie w czasie karmienia przytulac do stanika, a nie do cyca .Po trzecie nadal nie wiem czy bede karmic, bo nie kazdy ma pokarm, wiec nie bede kupowac super koronek do karmienia,za super cene jesli moze wogole z nich nie skorzystam . Jesli stwierdze, ze przyda mi sie ladny stanik typowo do karmienia to go sobie pozniej dokupie .A na razie jak Tysiak dokupie dwa ladne, ale rozpinane z ramiaczka lub na srodku Co do karmienia z ochronka na sutki, to lepiej chyba karmic bez stanika (jak ma az tak leciec) i podlozyc zwykla pieluche , nie wyobrazam sobie, ze bede w wilgotnym staniku latac od karmienia do karmienia, po drugie to nie higieniczne, chociazby dla malca
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znoszę rozpinanych z przodu biustonoszy, więc będę szukać typowych do karmienia, ale ładnych.
|
|
#3858 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, nawet nie chciala sprawdzic czy to nie ciaza pozamacicznaNo jak sie zle czuje to chyba lepiej zeby sobie odpuscila taka podroz Zawsze moze sprobowac zadzwonic do polskiego gina, ale ci siedza tylko w Brukseli Namiary na polskich lekarzy mozna znalesc na forum Belgianet ![]() Cytat:
Kiedy robilas glukoze, pamietasz? Czy mi cos da jak tak pozno ja zrobie ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mi chodzilo, ze cos wczesniej pisalas, ze moze mleko wyciekac jak maluch ssie, chyba ze cos zle zrozumialam .Wiesz zobaczymy, wszystko wyjdzie w praniu, w koncu TZ tez moze zostac z maluchem w domu, jak ja pojade kupic stanik
|
|||
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Na wizycie byłam w ubiegłą środę. Wtedy skończył mi się 30 tc, ale ginek wpisal mi jeszcze 29. Według wymiarów z USG dzidzia ważyła 1850 g. Obciążenie 75 g glukozy (czyli drugi test obciążeniowy) robiłam dzień wcześniej. Myślę, że skoro możesz robić ten test, to rób.
|
#3860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze tak strasznie jej wspolczuje.... |
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
No i zapomnialam dopisac, pytalismy sie o koszt porodu, wiec pokoj 1-osobowy w moim szpitalu kosztuje 900eu, a ze znieczuleniem 1200eu
, ale za to maja tanie dwojki po 300eu, tylko, ze teraz nie wiem czy to bylo ze znieczuleniem czy bez , bo jesli bez to dojdzie jeszcze 300eu za anastezjologa . Chyba sie juz na ta dwojke zdecyduje, choc sie obawiam jakiejs imprezy no bo jak tu wina i szampany do szpitala zabieraja to moze byc ciekawie
|
|
|
|
#3863 |
|
Wtajemniczenie
|
oj z tymi stanikami dziewczyny to wszystko wyjdzie w praniu
Żartownis ja normalnie nie umie spać w staniku ale jak karmilam to wiesz mi że mnie pokarm po pepek płynał, pozapychana bylam tez pieluchami a wkladki jak mowie kiepsko sie tryzmjaą chyba jak tu Malin porownala jej do podpasek to przydalyby im sie jakies lepsze skrzydelka Jak dla mnie staniki typowe do karmienia z tymi z odpinanymi ramiaczkami wiele sie nie roznią Tak samo odchylasz piers do karmienia w takim i w takim i dziecko przytula sie co cysia Z odpinanymi z przodu zobacze bo osobiscie nie lubie takich, zreszta w tym przypadku jak uwolnie jedna pierś do karmienia, oswobodze druga ehhh dylematy, dylematy
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-10 o 14:20 |
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki- napewno powiem jej o tym forum. napewno jeszcze dzisiaj skontaktuje sie z ta moja kolezanka i powiem jej by zadzwnila do swojej siosty i ja uspokoila- bo ona tam sama (zadnych znajomych, zadnej rodziny, nikogo z kim nie moze pogadac)- od rana siedzi i placze... |
|
|
|
|
#3865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też tak mialam jakis czas temu, bardzo sie ze mnie lalo,bylam strasznie wystraszona ze to wlasnie wody plodowe bo ta wydzielina byla bezzapachowa i zadka jak woda, pojechalam do lekarza i on mi to wytlumaczyl na przykladzie ruly z odkurzacza (tej marszczonej) Mam nadzieje ze kogos uspokoilam
|
|
|
|
|
#3866 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Miss.Hot, Aniago, Fasoleczko - śliczne brzuszki!!!! Cytat:
Gratuluję też dobrych wyników badania!!! Cytat:
Regularność ma tę samą, tylko zamiast kopać, wierzgać i fikać raczej się wierci, wypina i ociera pod skórą jak kot...Z tym farbowaniem też potwierdzam - mi farbowałay prane ręcznie ciuszki fioletowe i ciemnoróżowe Mam nadzieję, że psia już ozdrowiała ocznie!!! Cytat:
Od kilku dni myślę, co by tę torbę spakować do szpitala i jakoś nie mogę się zebrać... A z prasowaniem czekam do jutra - ponoć ma się schłodzić. Dzisiaj para z żelazka chyba by mnie zabiła![]() Ogólnie nic innego już nie robię, jak tylko śpię, jem, leżę i czytam albo oglądam filmy oraz ewentualnie chodzę po lesie... Nagle nie mam na nic siły i wszystko mnie diabelsko męczy... A tu praca czeka i uśmiecha się do mnie
|
|
#3867 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny śliczne brzuszki macie! Zartownis-bratanek uroczy! ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3868 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super, że to nie wody, a jak infekcja to raz dwa można ją zwalczyć. Cytat:
ale do sklepu też mi się nie chciało iść. Ugotowałam sobie kaszkę mannę i zjadłam z konfiturami.Tak, dziękuję Tylko na świetle dziennym mruży jeszcze oczko, ale ogólnie wygląda już dobrze
|
||
|
|
|
#3869 | |||
|
Zakorzenienie
|
PRasowanie skończone, kwiatki w ogródeczku podlane, nawet ziemniaczki na obiad obrałam....jakiś przypływ energii mam
![]() Cytat:
przy grzybicy to musi być serowata wydzielina chyba i brzydko pachnąca a poza tym pieczenie lub swędzenie. ale jeśli coś niepokoi to zawsze lepiej się udać do gina , niech zajrzy Cytat:
![]() nie wiem co bym zrobiła, to zależy od sytuacji. jeśli może tam lekarza przycisnąć albo podjechać do polskiego lekarza ( moja siostra miała przez jakiś czas mówiącego po polsku lekarza) to zawsze lepiej. przy moim poronieniu miałam okropny ból w krzyżu najpierw ( taki ból we wczesnej ciązy to odpoweidnik skurczy porodowych) dopiero jak zaczęłam porządnie ronić to był ból brzucha... koniecznie usg. albo niech napierają na jakiegoś lekarza w Belgii, albo niech walą do Niemiec gdzie są polscy ginekolodzy, albo do Polski... jeśli ból jest straszny to nie ma na co czekać... Cytat:
kurcze a moja mała daje dziś popalić, tak mi stópkę wbijała jak prasowałam że ustać nie mogłam faktycznie czasem się wierci , albo wypina, ale potrafi też wyprostować nogę z takim impetem, że zgiąć się musze...no i chyba niestety się znów przekręciła, bo ja tą stópkę czuję tam gdzie wcześniej pośladeczki...a może to jest rączka? widze, że ja mam przypływ energii, a Ty masz odpływ
|
|
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a moj maly bąbelek tez czasem okrutnie daje mi sie we znaki- tak mnie kopie tymi swoimi stópkami ze az sama sie dziwie ile to malentwo ma sily, no i to prostowanie sie- mam czasem wrazenie ze wyjdzie przez skore no ale takie napady ma dosc sporadycznie.. bo zazwyczaj rusza sie nie tak "bolenie"aha- jeszcze nie zaznalam "przyjemnosci" czucia stopek pod zebrami- widocznie nika twoja corcia ma piekne, dlugie nozki, ze az zachodza pod twoje zeberka bedzie pewnie modelka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

uspokoiłaś mnie, a jutro na spokojnie wypytam gina 

nie daj Boże, bo mąż idzie dziś o13 do pracy, i będzie do nocy, bo ma wdrożenie, a ja nie chcę go martwić i nic nie mówię, teraz kosi trawę na ogródku
ja w koncu zaopatrzylam sie w 2 szt biustonoszy odpowiedniej wielkosci ale właśnie nie cienkich do karmienia tylko grubych tych "gabkowanych" i one stanowiły alternatywe do uciekąjacych wkladek zeby nie chodzic umoczona
ehh Ja gleboko sie zastanawie teraz na zakupem biustonosza typowo do karmienia, napewno potrzebuje cos z odpiannymi ramiaczkami ewentulanie odpinany z przodu to wystarczajacy standard do karmienia jak dla mnie
i pani powiedziała, że w szpitalu dostanę
, podpaski wielkie belli, tantum rossa, mydełko biały jeleń, i majtki jednorazowe .... no i te paski do sprawdzania czy to wody ... to nie wody
jakaś opanowana się bardzo zrobilam ... bo bylam spokojna. A i przestalo juz tak ze mnie leciec, zobaczymy cop bedzie wieczorem