|
|
#3871 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Cytat:
![]() Bulba1 gratuluję tak słodkiej kolekcji ![]() Cytat:
![]() Gratuluję nowych pachnących nabytków
|
|
#3872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo bym chciała mieć 100 flakonów w kolekcji, ale nie stać mnie na to, dlatego zakupy robię bardzo powoli, muszę odkładać na wymarzone perfumy. Nawet te w promocjach są czesto dla mnie za drogie Ale zbiór moj wczesniej czy później na pewno się powiększy
Edytowane przez och Czas edycji: 2009-08-09 o 17:35 |
|
|
|
|
#3873 |
|
Konto usunięte
|
Black dee - dziękuję.
StudentkoAM - dziękuję. |
|
|
|
#3874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym Euphoria jest z reguły bardzo nietrwała na mnie, choć ostatnio 5 godzin wytrzymała ![]() Cytat:
|
|
#3875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje ![]() Cytat:
![]() Rowniez ogromne gratulacje.
|
|
#3876 |
|
Zadomowienie
|
Oto mój nałóg i zguba moja (update):
We flakonach mam głównie zapachy szybkozbywalne. Kilka z moich odlewek i miniaturek chętnie zamieniłabym na pełnowymiarowe flakony. Kilku pozbyłabym się chętnie, ale mam węża w kieszeni. Albo żywię do nich tani sentyment. Większość odlewek i miniaturek ma dla mnie pojemność w pełni satysfakcjonującą. A próbki trzymam w pojemniku na gwoździe i puszce po wosku do włosów. Spis odlewek (nieumieszczonych na zdjęciu) Etro Etra ; Celine Oriental Summer ; Caron Parfum Sacre ; Micallef Patchouli ; Vivienne Westwood Boudoir ; L'Artisan Verte Violette 1; Yves Saint Laurent NU EDP ;Donna Karan Black Cashmere ; Scent Costume Nationale ; Dsquared She Wood ; Torrente L'or ;Botrytis Ginestet ; L'Artisan Safran Troublant ; vivienne Westwood Libertine ; Victor&Rolf Flowerbomb Extreme ; Guerlain Shalimar Light ;Nina Ricci Belle de Minuit ; Guerlain Aqua Allegoria Grosellina ; Trussardi Trussardi; Yves Saint Laurent Cinema Festival d'Ete ;Donna Karan Chaos (jeszcze leci);Annayake Miyako ;Escada Escada Collection Zgodnie z sugestią Gwai umieszczam zagadkę: Jak się nazywa zapach w walcowatym, perłowym flakonie (w prawym dolnym rogu)?
Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2009-08-10 o 22:05 Powód: zmiana formatu zdjęcia na bardziej przyjazny |
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Emilko
Wiedziałam, że będzie wyjątkowo Twoja. Piękna!A zagadka... dla mnie za trudna
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Porzeczki....piękna kolekcja,masz mnóstwo fajnych różności
i w ilu kierunkach poszłaś...jestem pod wrażeniem,Poza tym cieszę się ,ze nie tylko ja jestem taki"perfumowy chaos'
|
|
#3879 |
|
Rozeznanie
|
Porzeczki! Ty już nic lepiej nie kupuj bo Ci się na półce nie zmieści
![]() A tak na serio-piękna kolekcja!
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam za wszystkie komantarze
Porzeczki boska kolekcja, zazdroszcze Tygrysa
|
|
|
|
#3881 |
|
Konto usunięte
|
Porzeczki - zazdraszczam BC i Chaosu
|
|
|
|
#3882 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
pijękne wszystkie! a cóż to za flakonik na półeczce trzeciej od dołu co ma czerwony wietnamski kapelusik na niebieskiej główce?
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-08-10 o 19:45 |
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżby Simply?
|
|
|
|
#3884 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ewusiu, dzięki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Chciałabym czasem, ale tak nie potrafię ![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję Twitter, kamyk uroczy - fakt - mój już szósty ![]() Cytat:
i trochę wspólnego mamy (BC, Brown, Teosię)Cytat:
Piękne początki Cytat:
Celine Fever to typowy słodziak - spodziewałam się zapachu z pazurem, ale Duuuużo wanilii, mnie nieodparcie kojarzy się z klasyczną Gabrielą Sabatini, której moja mama w dawniejszych czasach litry zużyła ![]() Gdybyś miała ochotę na próbkę, pisz PW Cytat:
Po testach marzy mi się nieśmiało Balmaya i sporo wspólnych zapachów mamy ![]() A zagadka: to chyba stary Zen
|
||||||||
|
|
|
#3885 |
|
Konto usunięte
|
Magdulenko - dziękuję
|
|
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
porzeczki-masz dalimix-moje pierwsze perfumy,aż się łezka zakręciła
Piekna kolekcja i fajnie przechowywana.Po remoncie w domu też sobie chcę sprawić podobny regalik, na którym ustawię wszystkie moje... hmmm zbytki
|
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie miłe słowa na temat mojej kolekcji
![]() BlackDee, mariolasl, magdulenka - dziękuję, podbudowałyście mnie i zachęciłyście do dalszego zbierania Moimi ulubieńcami są Lancome miracle forever i Armani Diamonds i trudno mi znaleźć coś co im dorówna. A szukam ciągle ![]() porzeczki - piękna kolekcja i bardzo fajny regalik na flakony podziwiam |
|
|
|
#3889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a, z tego co pamiętam, miałaś piękną sesję fotograficzną swoich pachnących śliczności, więc prosiemy o zdjęcia plenerowe również ![]() Cytat:
I jeszcze chciałabym zobaczyć puszeczkę na gwoździe ![]() Szósty?! Ale ten sam, różowy, czy liczysz może wszystkie kamyczki jakie masz w ogródku/na balkonie/w paprotce Niesamowite!
|
||
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
Twitter, szósty w kolekcji flakoników, każdy jest w innym kolorze
![]() Ale tylko ten jest pełny
Edytowane przez magdulenka Czas edycji: 2009-08-11 o 13:05 Powód: uzupełnienie |
|
|
|
#3891 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepiękna kolekcja! Kilka okazów pojawia się i u mnie, a sporej ilości, gdyby zechciały być przygarnięte, nie odmówiłabym Trzeba teraz dokupić drugą taką szafkę
|
|
|
|
|
#3892 |
|
Zadomowienie
|
porzeczki piękna kolekcja
![]() Jak ja uwielbiam patrzeć na takie rozpasane kolekcje, które nie mieszczą się w szafkach
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Porzeczki pięknie u Ciebie
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Porzeczki - sliczna kolekcja , sliczna to malo powiedziane
![]() Zazdraszczam wieeelu pachnidel, ale najbardziej Habit Rouge'a , na ktorego mam straszna ochote
|
#3895 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mamy podobnie różnorodne preferencje zapachowe od BC przez kwiaty aż po miodową słodycz Cytat:
Poszłam we wszystkich kierunkach na raz Ograniczam się nie tyle w mnogości flakoników, ile w ich pojemności. Cytat:
![]() Co do kupowania, to też już powoli dochodzę do takiego wniosku ![]() Dzięki Jeżeli chodzi o Tygryska, to już jadę na oparach. Znaczy, kończy mi się. Jeszcze w zasadzie do mnie nie doleciał Ale coś czuję, że mi się spodoba.Cytat:
To miniaturka Tocade Rochas. nie (chociaż 30 ml Simply bym nie wzgardziła)Cytat:
Też zauważyłam, że nasze gusty są pokrewne (tzn równie zróżnicowane ) Balmya jest dostępna na All. w całkiem przyzwoitych cenach ostatnio. Jakby co - służę odlewką. To znakomity zapach na koniec lata. ZAGADKA ROZWIĄZANA! Tak, to 30 ml Zen. Dopiero większe pojemności miały jajowaty kształt. Cytat:
. Polecam regaliki, szczególnie oszklone. trudniej jest coś stłuc przypadkowo.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja z kolei byłam zauroczona Twoją plenerową sesją zdjęciową. Też miałam na początku taki plan, ale wiązałoby się to z przewiezieniem pociągem całego majdanu z Warszawy do Siedlec. Także sobie odpuściłam![]() A pojemnik na gwoździe wygląda z grubsza tak samo jak wyżej u Gwai. niestety nie sfocę, bo już nie mam takiej możliwości na razie. Regalik został zrobiony gospodarczym sposobem przez mojego brata niecały rok temu. A więc nie taki oldschool Tyle, że mało fachowo został pomalowany, stąd te smugi. Pierwotnie był robiony na 30 miniaturek. Jest ponad 2 razy tyle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Również dziękuję Edytowane przez porzeczki Czas edycji: 2009-08-12 o 15:40 |
|||||||||||
|
|
|
#3896 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna jest Nina, Lanvin, lubię incanto. Choc wszystkie na mnie średnio trwałe, to bardzo lubie te zapachy Cytat:
Cytat:
Coco Chanel i MDCh zazdroszcze szczerze Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki mam prototyp pojemnika na gwoździe, bo tato zawsze w takich wynalazkach gwoździe trzymał ![]() A tutaj porządnie, z przegródkami i higienicznie ![]() A, jeśli regalik to handmade przez brata, to myślę, że może zostać z mianem oldschoola ![]() Tak czy inaczej robota przednia i brat na wagę złota
|
|
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
Porzeczki nie wiem czemu, ale wyobrażałam sobie Twoją kolekcję zupełnie inaczej
W sumie miłością pałam do twojej dolnej półeczki A najbardziej wzdycham do flakonika Gucci'ego
|
#3899 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Miniaturki uporządkowane są chronologiczne.Cytat:
Cytat:
Poza tym część próbek w wysokich, nie zawsze 100% szczelnych fiolkach trzymam w puszce po wosku do włosów. aluminiowej, bez napisów i dość estetycznej. bez rdzy![]() Brat był przyjemnie zaskoczony Twoimi komplementami na temat jego wyrobu. Wyzwoliło to w nim motywację do zrobienia nowej witrynki O podobnych wymiarach, ale głębszej i oszklonej. Raz mi wylał pół miniatury Alchimie Rochas i teraz ma wyrzuty sumienia, że gdyby witryna była przeszklona, to nie strąciłby nic cennego. Dziękuję Ci Twitter ![]() Cytat:
A miniatury są uporządkowane chronologicznie, czyli dolna półka to zapachy najnowsze
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czemu tak myślałam Co oczywiście nie znaczy, że twoja kolekcja mi się nie podoba
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.

. Wklejałam kilka m-cy temu zdjęcia, troche starych flach zostało, trochę przybyło nowych, trochę poszło w dobre ręce

Mi się wydaje, że im mniejszy zbiorek się ma, tym bardziej się go kocha.... (Przepraszam posidaczki dużych kolekcji, na pewno wszystkie kolekcje są kochane i drogie sercu, ale przy małych ilościach ta miłość tak się nie rozprasza, jest skoncentrowana
)

i w ilu kierunkach poszłaś...jestem pod wrażeniem,Poza tym cieszę się ,ze nie tylko ja jestem taki"perfumowy chaos'

Co oczywiście nie znaczy, że twoja kolekcja mi się nie podoba