Miłośniczki Zary - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-09, 11:54   #271
lora2009
Raczkowanie

Dot.: **Wątek miłośniczek ZARY**

Szukam tej kamizelki. Czy ktosmoze jej widział?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kamizelka zara.jpg (17,8 KB, 157 załadowań)
lora2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 13:21   #272
sunny belle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Nie ma za co Napisałam na wszelki wypadek, żeby nie było żadnych niejasności odnośnie tego, do kogo były adresowane moje słowa
Masz całkowitą rację, niestety

Takie z lekko hmm wężową fakturą i wiązane?
możliwe, że mialy wężową fakturę ale wiązane nie byly.. i kosztują 199 zl.

sunny belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 13:37   #273
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny belle Pokaż wiadomość
możliwe, że mialy wężową fakturę ale wiązane nie byly.. i kosztują 199 zl.
Widziałam tylko wiązane na delikatne tasiemki w tym kolorze i tej cenie, ale może ich jeszcze u mnie nie ma

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 16:55   #274
olliecoco
Raczkowanie

Cytat:

Czy naprawdę tak trudno jest przeczytać kilka wiadomości wstecz zanim zada się pytanie, hm? Na drugi raz polecam zapoznanie się z wątkiem, w którym się pisze. Daleko chyba szukać odpowiedzi by nie trzeba..

Ostatnio w Arkadii widziałam tylko XL (tę brudną ), ale może coś mi umknęło jak wczoraj byłam
Są jeszcze L i XL w GM dla zainteresowanych
Dziewczyny przepraszam! Widziałam tą wiadomość ale jestem na tyle zdesperowana że liczyłam że ktoś jeszcze odezwie się na forum z innych miast i może pomoże mi w zakupie tej marynarki ale niestety chyba moge tylko o tym żakiecie pomarzyć. Na allegro też ich nie ma niestety. Na pocieszenie kupiłam sobie jedwabne swetry w Zarze o takie kroju ale to niestety nie to samo...
Dziękuje mademoiselle jeanne za informacje ale niestety poszukuje rozmiaru S albo M. Jeśli kiedyś znudzi Ci sie ta marynarka która udało Ci sie kupić daj znać prosze. Raz jeszcze przepraszam!
olliecoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 18:59   #275
paryzanka202
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lora2009 Pokaż wiadomość
Szukam tej kamizelki. Czy ktosmoze jej widział?
Ja widzialamale tydzien temu to bylo( bo zare mam daleko) kosztowaly 79 zl teraz sa pewnie tansze, ciagle o niej mysle i zaluje,ze nie kupilam, ale mam miec ten asymtryczny zakiet z zary, wiec wydaje mi sie bardzo podobny do niej
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 19:32   #276
lora2009
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość
Ja widzialamale tydzien temu to bylo( bo zare mam daleko) kosztowaly 79 zl teraz sa pewnie tansze, ciagle o niej mysle i zaluje,ze nie kupilam, ale mam miec ten asymtryczny zakiet z zary, wiec wydaje mi sie bardzo podobny do niej
Tez mam ta marynarke ale na tą kamizelke bym sie skusiła. Ale niestety w moim miescie nie ma sklepu zara. Nad czym bardzo ubolewam. Jak bys miała mozliwosc kupna jej. Była bym bardzo wdzieczna.
Stary 2009-08-09, 20:01   #277
paryzanka202
Zakorzenienie

niestety w najblizszym czasie nie bede w Zarze ( sama bym ja dla siebie kupila) jednak moze odezwie sie ktos kto ma ten sklep w swoim miescie i widzial te kamizelki Powiem tylko,ze przymiezalam ja i zastanawialam sie do czego beda ja ta jesienia- zima nosila. Dlatego nie kupilam. ale gdyby byla jakas przecena jeszcze, to rowniez jestem chetna na zakup.
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-09, 20:07   #278
gabi1234
Zakorzenienie

Były te kamizelki dziś w Galerii Łódzkiej, po 59 zł rozm. S i M.
gabi1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-09, 20:32   #279
lora2009
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
Były te kamizelki dziś w Galerii Łódzkiej, po 59 zł rozm. S i M.
Jesli jest taka mozliwosc to prosiła bym rozm M. Oczywiscie zwróce wszystkie koszta. Szukam wizazanek z Łodzi które mogły by pomóc w zakupie!

Edytowane przez lora2009
Czas edycji: 2009-08-09 o 20:36
Stary 2009-08-10, 07:21   #280
la dra
Raczkowanie

Smile Dot.: **Wątek miłośniczek ZARY**

Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy. Jadę na południe Polski, będę przez Wwę przejeżdżać, ale mam dwa terminy do wyboru - ten tydzień i ostatni tydz. sierpnia. Chciałam połączyć przyjemne z pożytecznym i może znaleźć kilka fajnych rzeczy z nowych kolekcji, których w Gdańsku nie będzie... Zastanawiam się kiedy sklepy (najbardziej oczywiście ZARA ) będą lepiej zaopatrzone? Intuicja podpowiada mi, że później, bo wiadomo bliżej września więcej z jesiennej kolekcji, ale może macie jakieś inne rady?

la dra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 09:47   #281
sunny belle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez la dra Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn z Warszawy. Jadę na południe Polski, będę przez Wwę przejeżdżać, ale mam dwa terminy do wyboru - ten tydzień i ostatni tydz. sierpnia. Chciałam połączyć przyjemne z pożytecznym i może znaleźć kilka fajnych rzeczy z nowych kolekcji, których w Gdańsku nie będzie... Zastanawiam się kiedy sklepy (najbardziej oczywiście ZARA ) będą lepiej zaopatrzone? Intuicja podpowiada mi, że później, bo wiadomo bliżej września więcej z jesiennej kolekcji, ale może macie jakieś inne rady?
też bym byla za tym 2 terminem, wtedy już pewnie zdążą 'sprzątnąc' z wyprzedaży i nowe kolekcje już wejdą pelne, albo prawie pelne.

btw. najlepiej pojechać na zakupy do centrum- najpierw zlote tarasy, a potem w 5 minut na piechotę dojdziesz do domów centrum(3-piętrowa Zara) ja zawsze tak robię, ze względu że w ZT jest Topshop, a potem wyruszam do domów centrum do tej Zary i H&M

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 10:14   #282
XS-ka
Zadomowienie

macie 3 piętrową Zarę ?!!
Stary 2009-08-10, 11:36   #283
tilmitt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez XS-ka Pokaż wiadomość
lekko offtopowo: we Wrocławiu też jest 3 piętrowa, w Renomie
tilmitt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 15:05   #284
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy
Na parterze jest dział Woman, na piętrze Men, a na -1 Basic, TRF i Ninio Zdecydowanie jedna z najlepiej zaopatrzonych w Warszawie, jeśli czegoś nie ma już w innych, warto tam zajrzeć

Stary 2009-08-10, 16:11   #285
Smakusiusia
Raczkowanie

A we Wrocławiu nie jest 2-piętrowa Zara? Na 1-piętrze chyba dział Women i Basic, a na 2-piętrze działy Men i TRF, chyba że coś pokręciłam

Edytowane przez Smakusiusia
Czas edycji: 2009-08-10 o 16:13
Smakusiusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 16:31   #286
XS-ka
Zadomowienie

szczęściary !!!

przeprowadzam się
Stary 2009-08-10, 17:42   #287
sunny belle
Rozeznanie

Cytat:
Mamy
Na parterze jest dział Woman, na piętrze Men, a na -1 Basic, TRF i Ninio Zdecydowanie jedna z najlepiej zaopatrzonych w Warszawie, jeśli czegoś nie ma już w innych, warto tam zajrzeć

jednak do centrum do Zary na zakupy chodzi dużo, dużo ludzi i w miarę szybko znikają rzeczy, tak więc jak już czegoś nie będzie tam ani w ZT to do Blue City najlepiej się wybrać bo tam prawie zawsze jest to czego tam nie ma ze względu na to, że za wiele ludzi tam nie zagląda

Stary 2009-08-10, 17:51   #288
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:

jednak do centrum do Zary na zakupy chodzi dużo, dużo ludzi i w miarę szybko znikają rzeczy, tak więc jak już czegoś nie będzie tam ani w ZT to do Blue City najlepiej się wybrać bo tam prawie zawsze jest to czego tam nie ma ze względu na to, że za wiele ludzi tam nie zagląda
Pewnie zależy to też od tego, czego się szuka
Dla mnie Marszałkowska ma ten duży + że jest poza zasięgiem dużego CH, a wiadomo, że nie każdemun chce się jechać tylko do jednej Zary jak może do przykładowo ZT gdzie oprócz Zary ma jeszcze ze 100 innych sklepów (inna sprawa, że z ZT na Marszałkowską to już rzut beretem). Niemniej róźnicę widzę dużą, głównie w długości kolejek do przmierzalni oraz porządku w sklepie, na korzyść Marszałkowskiej
Ja zauważyłam, że ostatnio ilekroć czegoś szukałam to po sprawdzenie w systemie kierowano mnie albo na Marszałkowsą albo o dziwo do GM.
O ile obsługa na Marszałkowskiej jest super, o tyle w GM ile razy musiałam o coś zapytać/poprosić itp., tyle razy otwierał mi się nóż w kieszeni, bo ekspedientki biegały po całym sklepie od jednej do drugiej niewiedząc o czym mowa, po czym próbowały mi wmówić, że bluzeczka, której szukam na pewno jest z przeceny

Stary 2009-08-10, 19:21   #289
XS-ka
Zadomowienie

U nas są tylko dwie Zary
I to jedna 1poziomowa
Druga ma dwa poziomy ale na drugim to są męskie i dziecięce.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 19:40   #290
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Ciesz się że masz przynajmniej taką :p
u mnie nie ma w ogóle i dlatego w zarze jestem raz na miesiąc
innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 19:45   #291
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

Cytat:

Zgadzam się, ostatnio bardzo często bywam w Zarach różnych i podłużnych. Dziś byłam w centrum i szczerze mówiąc ilość sztuk ubrań z nowej kolekcji była mniejsza, a kolejki strasznie długie do obu kas - widać było masowe zwroty Ale z tymi kolejkami roznie bywa. W Zarze w centrum bardzo szybko znikają rzeczy jak i w GM i Złotych. Raczej Galerie na peryferiach mają się lepiej jeśli chodzi o zaopatrzenie z drugiej strony nie zawsze do nich wszystko dociera. Po wnikliwej obserwacji stwierdzam jednak, iż Arkadia ma najwięcej sztuk wystawionych i najczęściej uzupełniają braki. Nawet przeceny były najlepiej zaopatrzone w Arkadii. Ale jak komu wygodnie i jak kto lubi

Podzielę się z wami wrażeniami n a temat sukienki a la Balmain, z ramionkami - mała czarna. Nie ukrywam, że trochę się na nią czaiłam, ale chyba za mocno zderzyłam się z rzeczywistością Otóż cena ok 450 zł, ale to nic materiał jest koszmarny podszewka poliester a wierzchnia warsta to wiskoza w sześćdziesięciu paru procentach kilkanaście procent lnu i kilkanaście procent czegoś tam. Nawet Pani w sklepie stiwerdziła, że to przegięcie

Więc potwierdziły się najgorsze obawy nt ceny i jakości...
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-10, 19:53   #292
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxxxy Pokaż wiadomość
Zgadzam się, ostatnio bardzo często bywam w Zarach różnych i podłużnych. Dziś byłam w centrum i szczerze mówiąc ilość sztuk ubrań z nowej kolekcji była mniejsza, a kolejki strasznie długie do obu kas - widać było masowe zwroty Ale z tymi kolejkami roznie bywa. W Zarze w centrum bardzo szybko znikają rzeczy jak i w GM i Złotych. Raczej Galerie na peryferiach mają się lepiej jeśli chodzi o zaopatrzenie z drugiej strony nie zawsze do nich wszystko dociera. Po wnikliwej obserwacji stwierdzam jednak, iż Arkadia ma najwięcej sztuk wystawionych i najczęściej uzupełniają braki. Nawet przeceny były najlepiej zaopatrzone w Arkadii. Ale jak komu wygodnie i jak kto lubi

Podzielę się z wami wrażeniami n a temat sukienki a la Balmain, z ramionkami - mała czarna. Nie ukrywam, że trochę się na nią czaiłam, ale chyba za mocno zderzyłam się z rzeczywistością Otóż cena ok 450 zł, ale to nic materiał jest koszmarny podszewka poliester a wierzchnia warsta to wiskoza w sześćdziesięciu paru procentach kilkanaście procent lnu i kilkanaście procent czegoś tam. Nawet Pani w sklepie stiwerdziła, że to przegięcie

Więc potwierdziły się najgorsze obawy nt ceny i jakości...
Akurat moim skromnym zdaniem na chwilę obecną najwięcej rzeczy z nowej kolekcji jest w Arkadii, a najmniej właśnie w Centrum, tak jak piszesz. Co do wyprzedaży to słyszałam różne opinie, m.in taką, że końcówki trafiają właśnie do Arkadii i coś w tym jest. Na pewno bardziej "ekskluzywne" rzeczy trafiają przede wszystkim do ww sklepów + ZT, GM. Przykładowo - ani w Blue City ani w Wola Parku jak pytałam się jeszcze na początku przecen o torebki z łańcuszkami, to nikt ich nie kojarzył.. Ale mniejsza o to.

Ja jeszcze nie widziałam tej sukienki na żywo, ale po tym, co piszesz, to chyba nie mam czego żałować. Sporo sobie życzą jak za tak kiepskiej jakości szmatkę o dosyć prostym fasonie Ciekawe, czym jeszcze zaskoczy nas nowa kolekcja..

Stary 2009-08-10, 20:40   #293
Mirell
Zakorzenienie

Co do jakości rzeczy a ceny w Zarze też mogę cos dodać jeśli chodzi o buty:
Mianowicie, kupiłam ostatnio w Top Secret świetne platformy przecenione na 29,90zł. Pierwszy raz kupowałam tam buty i jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że jest do nich pudełko, i to takie mocne wysuwane, z materiałowymi rączkami do niesienia; mało tego: w środku był woreczek przeciwkurzowy i to na każdy but z osobna .
Może i dziwić takie moje zachwycanie się nad opakowaniem do butów, ale jak wyglśdają buty w Zarze? Płacimy za nie często nie takie małe pieniądze, a dają je w zwykłęj reklamówce jak ciuchy! Nawet na bazarach chyba dają pudełka do butów...
A Zara chce uchodzić za "lepszą" sieciówkę, nabijając sobie ceny wiele wyższe od jakości, jak oni nawet kartonu do butów na dadzą...
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-10, 21:04   #294
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

fakt, też kupowałam buty w TS niedawno i były dobrze zapakowane. Przecież żeby buty się nie niszczyły warto je trzymać w pudełkach albo w workach przeciwkurzowych, podobnie jak torebki
Stary 2009-08-10, 21:11   #295
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Co do jakości rzeczy a ceny w Zarze też mogę cos dodać jeśli chodzi o buty:
Mianowicie, kupiłam ostatnio w Top Secret świetne platformy przecenione na 29,90zł. Pierwszy raz kupowałam tam buty i jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że jest do nich pudełko, i to takie mocne wysuwane, z materiałowymi rączkami do niesienia; mało tego: w środku był woreczek przeciwkurzowy i to na każdy but z osobna .
Może i dziwić takie moje zachwycanie się nad opakowaniem do butów, ale jak wyglśdają buty w Zarze? Płacimy za nie często nie takie małe pieniądze, a dają je w zwykłęj reklamówce jak ciuchy! Nawet na bazarach chyba dają pudełka do butów...
A Zara chce uchodzić za "lepszą" sieciówkę, nabijając sobie ceny wiele wyższe od jakości, jak oni nawet kartonu do butów na dadzą...
Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
fakt, też kupowałam buty w TS niedawno i były dobrze zapakowane. Przecież żeby buty się nie niszczyły warto je trzymać w pudełkach albo w workach przeciwkurzowych, podobnie jak torebki
Otóż to. Ja mam generalnie uraz jeśli chodzi o buty z Zary po tym jak w zeszłym roku ze "skórzanych" kozaków za prawie 400 zł zszedł kolor i nie można ich było nawet zapastować, bo zaczęły pękać i wychodzić plamy Nie mówiąc już o tym, że jedyne na co możemy liczyć przy zakupie butów to "instrukcja użytkowania obuwia"

Stary 2009-08-10, 21:13   #296
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Otóż to. Ja mam generalnie uraz jeśli chodzi o buty z Zary po tym jak w zeszłym roku ze "skórzanych" kozaków za prawie 400 zł zszedł kolor i nie można ich było nawet zapastować, bo zaczęły pękać i wychodzić plamy Nie mówiąc już o tym, że jedyne na co możemy liczyć przy zakupie butów to "instrukcja użytkowania obuwia"

a reklamowałaś je? uznali reklamacje czy stwierdzili że nieprawidłowo je użytkowałaś
Stary 2009-08-11, 08:15   #297
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
a reklamowałaś je? uznali reklamacje czy stwierdzili że nieprawidłowo je użytkowałaś
Reklamowałam 3 razy.. i za każdym razem dostawałam odpowiedź, że "nieprawidłowo je użytkowałam" Do stania na półce byłyby rewelacyjne (jedne z najpiękniejszych kozaczków, jakie widziałam..) ale niestety chyba tylko tyle Co ciekawe w pewnym momencie jak przecierałam je wilgotnym ręcznikiem papierowym, to zaczęła mi dosłownie schodzić z nich farba , zaniosłam do szewca i po ich obejrzeniu stwierdził, że z tym nie da się nic zrobić i pokazał mi na kawałku buta na dole, co by było, jak spróbowałabym je zapastować pastą w tym samym co ich pierwotny kolorze - zaczęły wyskakiwać plamy i zacieki

Co do innych butów z Zary mam na szczęście troszkę lepsze doświadczenia O dziwo np. balerinki są całkiem, całkiem Szpilki - zależy od modelu, trafiłam i na bardzo wygodne i na takie, w których nawet stanie w sklepie sprawiało mi straszny ból Niemniej i tak większość jest piękna i mimo iż nie warta swojej ceny, to kusi, oj kusi.

Kiepskie są też buty z działu męskiego. TŻ miał już kilka par i takich typowo prostych, sportowych, materiałowych półbutów i tych bardziej eleganckich lakierowanych i żadne nie wytrzymały dłużej niż 3 miesiące. Niestety albo pruły się w środku albo pękały podeszwy

Stary 2009-08-11, 10:59   #298
XS-ka
Zadomowienie

Ja w marcu/kwietniu kupiłam sobie w Zarze kozaczki jeszcze ich nie nosiłam ze względu na pogodę ale już się boję co z nimi będzie
I tak fakt iż nie odstaje się przy zakupie butów pudełka jest irytujący, mogliby swoją markę budować na czymś też innym niż tylko ceny.
Ratuje ich tylko wzornictwo, bo gdyby nie ono to sądzę iż stracili by masę klientek.
A tak my zakupoholiczki widząc coś boskiego,padamy,tracimy głowę,przepadamy i po nas

Widziałyście może u siebie z Zarach baleriny :
Czerwone lub granatowe (niby zamsz) i czarne lakierowane noski a na nich czarna płaska kokarda z tasiemki ? 170 zł chyba kosztują.

PS. zdjęcie z all.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 709416355.jpg (77,4 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez XS-ka
Czas edycji: 2009-08-11 o 11:00
XS-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 11:08   #299
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w marcu/kwietniu kupiłam sobie w Zarze kozaczki jeszcze ich nie nosiłam ze względu na pogodę ale już się boję co z nimi będzie
I tak fakt iż nie odstaje się przy zakupie butów pudełka jest irytujący, mogliby swoją markę budować na czymś też innym niż tylko ceny.
Ratuje ich tylko wzornictwo, bo gdyby nie ono to sądzę iż stracili by masę klientek.
A tak my zakupoholiczki widząc coś boskiego,padamy,tracimy głowę,przepadamy i po nas

Widziałyście może u siebie z Zarach baleriny :
Czerwone lub granatowe (niby zamsz) i czarne lakierowane noski a na nich czarna płaska kokarda z tasiemki ? 170 zł chyba kosztują.

PS. zdjęcie z all.
Ja je widziałam
Ceny nie pamiętam, ale rzuciły mi się w oczy bo nawet ładne są
Będę dzis w Zaze, jak chcesz to mogę sprawdzić czy to dokładnie te
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 11:44   #300
enlevé
Rozeznanie

hej,
na jednym z szafiarkowych blogów zobaczyłam prześliczną torbę z ZARY, no i mam do Was pytanko czy taką torbę można jeszcze kupić i jeśli ktoś się orientuje ile ona kosztuje to byłabym baaaardzo wdzięczna, głównie chodzi mi o ZARĘ w Krakowie bo do tego sklepu mam najbliżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zara.jpg (36,2 KB, 102 załadowań)

enlevé jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości