|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: PRóBOWAć DO SKUTKU część IX "weterankowy finał"
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz racje ... tylko czasmi w wirze zawirowań dnia codziennego i problemów ktore otaczaja i którymi sie zyje trudno dostrzec miłośc ... ehhh dobrze ze to juz za nami - i nigdy wiecej juz nie bede tak slepa !!! bo mam najfajniejszego przytulanka na ziemi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Madzia pewnie juz po wizycie - czekamy na relacje ![]()
![]() |
#633 | ||
Zakorzenienie
|
Kropeczko...
w czasie prasowania myslałam o tym, co napisałaś , że miłością dziecka nikt nie wykarmi. racja. ale miłośc daje dwojgu ludziom siłe, by znaleźć sposób na wykarmienie tego dziecka. tak wymyśliłam... Cytat:
Kropka, ja cię rozumiem. ale z drugiej strony myslę sobie, że czasem w życiu warto postawić na jedną kartę... jak ja wyjeżdżałam za granicę to nie jechałam do męża tylko do faceta, którego wcale długo nie znałam, bez znajomości holenderskiego, w sumie bez kasy, z jedną walizką ciuchów. Tak, możesz mi powiedzieć, że to dlatego, że byłam zakochana, ale ja sobie naprawdę zdawałam sprawę z tego co ryzykuję. To był impuls , który ruszył lawinę mysli : czego w zyciu pragnę? czy jestem szczęśliwa? co jest dla mnie najważniejsze? I nagle okazało się , że wcale tak wiele do stracenia nie mam, bo nie wiele w ogóle mam. nigdy w życiu nie byłam szczęśliwsza, choć wy najlepiej wiecie, że czasem mi tu samotnie i niełatwo za tą granicą...ale mam to co najważniejsze...zasypiam w bezpiecznych kochanych ramionach, dzielę śniadania, obiady , kolacje, dni i noce , myśli i uczucia z facetem którego kocham. Kropka. ja wiem. praca. nie chcę cię namawiać do niczego, ale widzę, że się wahasz, że gdyby tylko ktoś cię dobrze popchnął spakowałabyś walizkę... myslcie, rozmawiajcie, dyskutujcie...a ja trzymam kciuki, żebyś podjęła tą decyzję, która da ci szczęście. a szczęściu trzeba pomagać. bo czasem lepiej żałować, że coś się zrobiło, niż żałować całe życie, że się nie zrobiło. Cytat:
też prawda....
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
Konczita - Ania P to wiesz - 27 lat - Warszawa @ 29.07
Kropka - wiesz tak czytam co piszesz i wyczytałam że twój facet czesto jeździ , mało się widzicie . Nie znam Cię , nie znam jego ale mi się wydaje że poprostu oddaliliście się przez to od siebie . Może naprawdę warto wyjechac razem i walczyc o ten związek ? Nika - wiesz z ta kasą bywa różnie , niby mówią że szcześcia nie daje , ale wiesz mi kombinowanie : bo się nie ma na pieluchy , mleko , związku wcale nie scala. A dziecko potrzebuje i nie sa to małe wydatki , wystarczy głupi katar i zostawiasz 100zł w aptece. Nie wspomnę o dodatkowych szczepieniach na które wydałam 2 koła , czy innych rzeczach. Byłam z mężem na badaniu krwi już dzwonili ze coś tam wyszło , wizyty w środę ma dwie . Czyli jednak jakieś wirusisko przeklęte
#635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracowała kilka lat w Polsce i wiem jak to jest ze strachem o prace i o to czy starczy do pierwszego... Poza tym wychowałam się w biednej rodzinie, mój mąż do tej pory musi mi przypominać, że mam się tak nie martwić o kasę, bo to moje wieczne zmartwienie. więc chyba źle mnie zrozumiałaś. poza tym spodziewam się może pierwszego dziecka, ale odchowałam dwie siostry, a z kasą się nie przelewało, więc wiem ile kosztuje dzieciaczek, choćby i po naszych obecnych wydatkach na małą, choć co można kupujemy uzywane. Ale nadal uważam, że czasem warto zaryzykowac, a przede wszystkim, że ludzie którzy się kochają dają sobie na wzajem siłe , również do tego by walczyć o lepsze jutro. lub jakiekolwiek jutro w zależności od sytuacji...
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Przedstawiam Wam mojego synka Kubusia ![]() Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie ![]()
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziu i jak po wizycie bo juz sie niecierpliwie ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#638 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale ale... znalazłam jeden plus przenosin... Bliżej do Ciebie. ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |||
Zakorzenienie
|
Witam,
No w koncu mam co czytać. Cytat:
Kropko ciezkie decyzje masz przed sobą. Ja z moim męzem wyjechalismy razem do UK mimo, ze prace mieliśmy w Polsce. Zaryzykowalismy .No i nasz angielski był na poziomie 0. Ale za to zostawiliśmy córkę z moją mamą i dla mnie to było cieżkie przeżycie Cytat:
![]() Cytat:
Oj jak sobie słodko śpi.Taka kruszynka. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
Jestem jestem..
więc pierwszy raz w życiu widziałą fasolinkę i to cos co znikało i pojawiało sie - BIJĄCE SERDUSZKO! A podczas USG wypatrywałąm czy przypadkiem drugiej fasolki nie ma hihihi Następna wizyta za 3 tygodnie 31 sierpnia akurat przed samym wyjazdem.. narazie nie mam przeciwskazan do wyjazdu na dwa tygodnie w polske i wesela ;p;p Mam badania porobic.. i do konca ciązy bede brałą jakies tabsy bo mam dośc spora nadżerkę. Ale po powrocie od gina.. dowiedziałam sie że jednemu znajomemu urodziło sie martwe dziecko.. w środe miała wizyte i lekarz nic nie stweirdził że niby ok a zrobili cesarke chyba wczoraj i 0 punktów dostało odrazu.. masakra!! ja myslę że to wina lekarza! Nawet w głowie mi się nie mięsci1 Ale to nie jest tak że do póki nie urodzisz to nie ma co sie cieszyć! G.. prawda.. a co jak urodzisz to tez moze coś sie stac.. za dzioen dwa tydzien miesiac rok czy 10 lat!!! całe życie człowiek sie bedzie martwił o dziecko..
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
#642 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja popijam browarka a co mi tam.......wasze zdrowie ![]()
![]() |
#643 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczor
![]() A ja ostani tydzień w pracy ![]() ![]() Konczita - fajnie, że urlop udany ![]() ![]() ![]() stokrotka_to_ja - jak tam nowa praca? wszystko juz dogadane? kiedy zaczynasz? rumiankowa - córcia przesłodka ![]() ![]() ![]() anusia_82 - Synek przesłodki, moje gratulacje ![]() Miramej - cóż za przystojny kawaler ![]() ![]() Madzia - wspaniałe wieści ![]() Kropko - cięzko mi cokolwiek pisac i wypowiadać sie na Wasz temat. Ale skoro kiedyś zecydowaliście się na wspólne życie, to wierzę, że ciągle łączy Was COŚ o co warto walczyć. Nawet kosztem rezygancji ze stabilizacji i poukładanego życia... ![]() Nika, Konczita - mądrze mówicie ![]() Spokojnej nocki dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikus wszystko napisałas to co chciałam napisac - madrze napisane ... bylam u tesciow na ogrodzie i tak sobie o Sylwusi myslałam - kochana troszeczke wiecej odwagi !!!! myslcie przyszłoscia Waszą razem .... blisko siebie !!!! ![]() ![]() Cytat:
aniu juz Cie dopisze do listy ![]() choera to niedobrze ze cos jes oby szybko sobie poszło ..... a co do kasy to i ja chyba musze przemyslec staranka bo u nas sie nie przelewa - ale wiem jedno moge zyc skromnie ale szczesliwie w kochajacej sie rodzinie ! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
velluto ale Ci fajnie ze przed urlopikiem, a i nowa praca oby wsio było wporzasiu ... a wiec dwie dziewczynki prace zmieniają super ! to sie kreatywnoscia zwie jakby moj profesor z gospodarki okreslił ! ![]() ![]() Madziu nie słuchaj, nie czytaj i nie mysl o takich sprawach musi byc i bedzie dobrze - słyszzysz ???? bo baciora dostaniesz jak nie przestaniesz !!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- ![]() ![]() aankaa78 (Anna, 30 lat)~~~~~~~~~ @ 20.06 ania p (Anna, 27 lat) ~~~~~~~~~~~~@ 29.07 Warszawa agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 20.07 Łódź asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~~~~~~@ 02.07 Coralady (Nela 28 lat)~~~~~~~~~~~@ 25.06 Malopolska Dafreen (Anna, 32 lata)~~~~~~~~~~ @ 31.05 Warszawa Darianna25 (Daria, 30 lat)~~~~~~~ @ 02.07 Croydon U.K. Dra (Daria, 22 lata)~~~~~~~~~~~~~ @ 14.07Wlkp edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 19.07 Kraków-Roma Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @01.07 golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @19.07 Wrocław gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03 Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02 KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07 Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~~~~~~@ 16.07 Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@29.07 Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 19.07 Śląsk Madziwnia (Magda, 24lata) ~~~~~~~ @ 20.06 4 cykl -rok temu- zaciążony ![]() Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 11.07 Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 03.08 Kraków Ryba82, (Iza, 27 lat)~~~~~~~~~~~~~@04.03 Częstochowa ![]() stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~@ 09.08 velluto (Agnieszka 30 lat)~~~~~~~~~@ 29.07
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2009-08-10 o 21:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczynki
![]()
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też się nie przelewa .. ![]() ![]() ![]() ![]() Z drugiej strony czas spędzony z synkiem i jego postepy sa bezcenne - dzis np. pierwszy raz pokazał gdzie jego zabawka ma oczka , od kilku dni chodzi za raczke .. robi pa pa .. przybija piatkę .. Oj duzo tego . I pomysleć że mogłaby zobaczyć to najpierw pani ze żłobka albo opiekunka .. oj nie .......
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniu pewnie ze te chwile są bezcenne .... ![]() kurcze juz po 22 a mi nadal nie chce sie spac ![]()
![]() |
#648 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak starcza na życie dwójki ludzi i parę groszy zostaje, to starczy i na troje. Wg mnie. ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
Ja nawet nie mam takiego wyboru. Mój mąż płaci alimenty na syna z 1go małżeństwa. A jego zarobki w Oplu ciągle spadają... Po opłatach i ratach zostałoby nam na życie dla trójki jakieś 400zł i to zakładając, że nic nie kosztuje nas samochód, nawet paliwa... I zakładając, że nie mam zwierząt. ![]() Nawet nie mogę sobie pogadać o bezcennych chwilach, bo wystarczyłoby żeby któreś z nas było chore i nie mamy nawet na sam chleb. ![]() Owszem, mam rodziców, ale finansowo mi nie pomogą, bo nie są w stanie. A przy dziecku... mój ojciec jest po zawale i ma problemy ze stawami. Nie dałabym dziecka facetowi, który w razie czego nawet go nie złapie. A takie małe głąbiki jak wiadomo mają prędkość torpedy. Moja matka jest po operacji kręgosłupa szyjnego... Zajmie się chętnie, ciągle o tym mówi, ale 6ciokilowego dziecka już nie podniesie. Mam kota 6g, więc wiem jak to wygląda... "o rany, kotku ale Ty jesteś ciężki, nie mogę Cię tak trzymać". ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry dziewczynki - wpadam powiedziec ze zyje po burzy ktora wczoraj ogarneła nasz blok w ktorym mieszkamy - powiem tylko tyle ze swiat zwariował
![]() ![]() ![]() ![]() Kropko ja to wszystko rozumiem, ale póki co nie musze myslec tymi kategoriami - rodzice mieszkaja osiedle dalej, tescie w miescie gdzie pracuje - tesciowa aktualnie szykuje sie na emeryturke i juz w domku siedzi - damy rade jak Bozia nam to szczescie da ![]() a u nas pogoda dzisiaj niefajna - pada i pada ....
#650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przygoda... Super klimaty. ![]() Cytat:
![]() Chociaż ja to chyba bym chciała sama jakiś czas w domu być. Choć rok. ![]() U mnie mokro, ale już nie pada. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe no klimaty były i miałam ubaw niezły ... poki co to marze o tym zeby sie udało a pozniej bedziemy myslec jak dalej sie wszystko potoczy .... damy rade tylko zeby sie udało ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- a gdzie sie podziewa nasza anka ? kurcze kropcia my tu juz prawie same ![]() malami jak samopoczucie ??? Bazylka odpoczywa wiec zycze duzo siły ![]() velutto pewnie zapracowana - ostatnie dni w pracusi stokrota - obgaduje szczegóły nowej pracki ania p pewnie z synalkiem szaleje a gdzie reszta laseczek ??
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2009-08-11 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek,
No nie same, nie same, ja też jestem, ale po urlopie w pracy mam małe kongo i tylko trochę podczytuje, a się nie odzywam. Miramej cudeńko małe !!! ![]() Przy okazji poproszę o zmianę - @ 10.08.2009 - neich to szlag, nawet urlopowo nie wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu a czy Ty mierzysz tempke ?? masz moze jakis wykresik zeby luknac jak wyglada cykl ? ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- ![]() ![]() aankaa78 (Anna, 30 lat)~~~~~~~~~ @ 20.06 ania p (Anna, 27 lat) ~~~~~~~~~~~~@ 29.07 Warszawa agabil1 (Agnieszka, 33lata)~~~~~~~ @ 20.07 Łódź asia_stan (Asia, 36 lat)~~~~~~~~~~ @ 20.05 lubuskie Bazylia 222 (Agata, 27 lat)~~~~~~~@ 02.07 Coralady (Nela 28 lat)~~~~~~~~~~~@ 25.06 Malopolska Dafreen (Anna, 32 lata)~~~~~~~~~~ @ 31.05 Warszawa Darianna25 (Daria, 30 lat)~~~~~~~ @ 02.07 Croydon U.K. Dra (Daria, 22 lata)~~~~~~~~~~~~~ @ 14.07Wlkp edzia (Edyta 31lat)~~~~~~~~~~~~~~ @ 19.07 Kraków-Roma Falbala (Basia 26 lat)~~~~~~~~~~~~ @01.07 golgie ( 29 lat)~~~~~~~~~~~~ @19.07 Wrocław gragu (Grażyna, 29 lat) ~~~~~~~~~~ @ 01.03 Jagda26 (Jagoda 26 lat)~~~~~~~~~~ @ 24.02 KBKatarynka (Kasia 25lata)~~~~~~~@ 26.07 Kasia23 (Kasia, 29 lat)~~~~~~~~~~~~@ 10.08 Świnoujście ka_ro_li_na (Karolina 24lata)~~~~~~@29.07 Konczita ( Dorota, 25 lata)~~~~~~~~ @ 19.07 Śląsk Madziwnia (Magda, 24lata) ~~~~~~~ @ 20.06 4 cykl -rok temu- zaciążony ![]() Malami82 (Agnieszka 28 lat)~~~~~~~@ 11.07 Melisanka (Ania, 23 lata)~~~~~~~~~ @ 31.01 Königsbach starania zawieszone Migavka (Joanna, 29 lat)~~~~~~~~~~@ 29.03 mazowsze Olivka_7 (Aneta, 25 lat)~~~~~~~~~~ @ 03.08 Kraków Ryba82, (Iza, 27 lat)~~~~~~~~~~~~~@04.03 Częstochowa ![]() stokrotka_to_ja (Justyna, 25 lat)~@ 09.08 velluto (Agnieszka 30 lat)~~~~~~~~~@ 29.07
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2009-08-11 o 08:16 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, wiem, może powinnam, ale wtedy byłabym nakręcona do reszty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, tak coś wychodzi... ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kasiu, jak widzę Twój opis, ten na zielono, to mam ochotę popełnić samobójstwo. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
To ja poprosze chodx niepewnie w dlaszym ciązu na zrzucenie mnie na dolna liste.. co ma być to bedzie!
Tp. 27.03.2010r. ![]()
![]() |
#657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będziesz miała małe baraniątko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kropko, wiem ,wiem opis może wnerwiać, ale uwierz mi ostatnio mam takiego doła, że masakra, ze względu na ta "30". Niby się sama z siebie śmieję, no bo co to zmienia? Nic. Poza tym ani na tyle lat się nie czuje, ani tym bardziej nie wyglądam (w końcu czasem o dowód mnie pytają ![]() W każdym bądź razie w sobotę nadejdzie wieeeeelki dzień ![]() ![]() Madziu , kochana ![]() Edytowane przez _Kasia23_ Czas edycji: 2009-08-11 o 08:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie ma takich rzeczy, których nie można by zrobić po 30tce. ![]() Jedyne co się zmienia to świadomość siebie. Po 30tce poczułam się Kobietą. Przez duże K. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witajcie!!!!
Cytat:
Cytat:
HA! oczywiście! to pakuj się! i wpadaj na kawe! Cytat:
![]() ![]() ![]() a tej kolejnej wiadomości nie będę komentować , wybacz, ale mam 60 dni do porodu i jak ognia unikam paniki i leków, bo już i tak swoje mam.... Cytat:
oczywiście, że chcę dać dziecku to, co najlepsze. dlatego zostaję w domu, a nie idę do pracy co wiąże sięz tym, że moje dziecko nie ma nowego wóżka, nowych mebelków i tym podobnych rzeczy - wózek jest używany, mebelki też , dużo rzeczy sama uszyłam bo taniej...ale moje dziecko będzie miało coś ważniejszego, mamę a nie nianię przez cały dzień. priorytety. zawsze to powtarzam. dla nas priorytetem było: będzie skromniej ale mam będzie w domu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.