|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() )
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj akurat o Rusinowej czytałam i tak mnie na wspominki zebrało i swoje fotki z listopada 2008 oglądałam Mam cichą nadzieję, że jakoś w przyszłym roku uda nam się choć na kilka dni pojechać w Tatry - może z syniem, a może sami.... zobaczymy..... ale tęsknimy z małżem niemiłosiernie ![]() Edit: idę spać, miłych snów
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-08-10 o 22:49 |
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Też się zaraz zbieram do spania, choć po południu przespałam się godzinkę, a brzdąc nadal rozrabia w brzuszku
![]() Słodkich snów!
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć śpiochy
Fajnie chłodniej się zrobiło, dlatego dziś czeka mnie prasowanie Ale na razie relaksik przy TV
|
#3906 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana i uciekam do śniadania
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
Ja też was witam, moja mała miała czkawke w nocy no i sobie troszkę poleżałam zanim mała zasneła
ale wole nie spać w nocy przez jej ruchy niż cały dzień mysleć o tym dlaczego się nie rusza :/jesienna_noc ja też chodzę do dr Grzechnika właśnie w piątek mam wizytę, mam cukrzycę od 26 tygodnia ciąży i dwa tygodnie temu leżałam na patologi, jak dla mnie szpital jest ok ale to przepełnienie faktycznie jest duże.
|
#3908 |
|
Raczkowanie
|
Malin30 też próbuję się tak pocieszać.
Miss.Hot na mnie prasowanie czeka już chyba od miesiąca, może pójdę Twoim śladem i dziś się za to wezmę bo ranek faktycznie jakiś chłodniejszy niż zazwyczaj, oby się nie ociepliło bo zbrzydły mi te upały. Wyjątkowo gorące lato mamy w tym roku. Aniago chodzimy do tego samego lekarza, też mam cukrzycę i też mam termin wizyty na piątek, chodzę do niego raz w miesiącu - wydaje mi się że pod koniec ciąży wizyty powinny być częściej, mam nadzieję że następna będzie już za 2 tygodnie. |
|
|
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie jakoś ten wczorajszy dzień był dziwny, chyba mnie Fasoleczka trochę nastraszyłaś bo jakoś tak dziwnie i mnie skurcze łapały. Zmobilizowało mnie to spakowania torby do szpitala. Dobrze że juz mi mało brakuję. Ja mam pytanko jak z tym praniem każda z was prała po dwa razy ja uprałam raz w persilu i myślałam że to wystarczy ale tak się zastanawiam czy nie trzeba tego jeszcze raz wyprać albo chociarz wrzucić na płukanie w jakims płynie dla niemowląt. A jak z rożkiem też go prać skoro jest zapakowany szczelnie w folii?
|
|
|
|
#3910 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Wczoraj byłam u lekarza. Wszystko jak najbardziej ok. Szyjka długa, twarda i zamknięta i ginka stwierdziła że na dzień dzisiejszy poród przedwczesny mi nie grozi i raczej mam czekać na końcówkę września I nawet pochwaliła mnie za wagę od początku przytyłam 12 kg i wczoraj stwierdziła że mieszczę się w normie a na początku mówiła że mogę przytyć max 10 kg Jednyne co mnie martwi to fakt że już do końca ciąży nie będę mieć żadnego usg i tym samym nie będę wiedziała czy dzidzia prawidłowo przybiera na wadze.... moja ginka nie widzi potrzeby robienia takiego badania. Jak to wczoraj stwierdziła "dowiem się po porodzie" Fajnie.....![]() Cytat:
ale jej córka ma nadwagę więc to pewnie przez to ma taką "obsesję" na punkcie wagi Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam łóżeczko KLUPŚ Radek VII (to jest właśnie ten z księżycem) + szuflada i jestem z niego bardzo zadowolona. Co prawda na początku wydawało mi się to łóżeczko bardzo duże ale już teraz przyzwyczaiłam się i uważam że jest w sam raz. A szuflada jest niezastąpiona! Bardzo pojemna Cytat:
Grunt to pozytywne myślenie Cytat:
|
|
#3911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3912 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Najwazniejsze jest to co trzeba zabrac na blok porodowy:-koszula - szlafrok -recznik - kapcie - wklady poporodowe - recznik papierowy/papier toaletowy - mineralna - własne widzi misia ( maż + telefon no i dla mnie swięte APARAT FOTOGRAFICZNY Nic wiecej nie daja nam zabierac, reszte wnoszą (bynajmniej u nas) na sale gdzie bedzie sie lezec po porodzie ![]() Cytat:
Damy rade Też mnie bolala...jak cholera i co... juz 2 h po jak leżałam na poporodowej sama to wiedziałam ze jeszcze raz chcę ten cholery ból bo dzidziuś to jest to
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-08-11 o 09:14 |
|||
|
|
|
#3913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszesz, że zapakowane szczelnie w folii - właśnie - jak się rozpakuje to czuć taką sztucznością i nowością - właśnie wczoraj to miałam jak pościel rozpakowałam ![]() Cytat:
![]() ************************* ************************* ********
Kochane zerknijcie na listę w pierwszym poście wątku i jeśli kogoś tam brak, jakichś informacji bądź trzeba coś zmienić to piszcie mi na PW - prościej będzie potem pilnować i uzupełniać listę przy rozpakowywaniu ************************* ************************* ********
Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-08-11 o 09:20 |
||
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A USG się nie martw, bo waga liczona według maszyny jest tylko szacunkowa. Jakie dziecko będzie, okaże się po urodzeniu![]() 2. O! To bardzo dobrze, bo ja w przyszłym tygodniu zamawiam to łóżeczko i od początku myślałam o szufladzie. Będzie gdzie schować pościel, której nie będę na razie używać, oraz ciuszki na większy rozmiar. 3. Staram się pozytywnie myśleć
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejne rzeczy z wyprawki już mam - kurier właśnie dostarczył mi przesyłkę, gdzie są pieluchy, wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe, nożyczki do obcinani paznokci, szczotka z miękkiego włosia + grzebyk, podkład pod prześcieradło.....
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zakupy! A te nożyczki i szczotkę to jakiej firmy kupiłaś?
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
BabyOno - zobaczymy jak się sprawdzi
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
witam was dziewczyny z rana
![]() u mmnie pięknie pada i w końcu jestem w formie... siedzę przed kompem i obieram fasolkę na zupę fasolową - którą będę robiła 1 raz w życiu - mam nadzieje że nikt się nie potruje Zauważyłam że młody mniej się rusza ale widzę ze nie trylko u mnie dzidzi robi sobie wolne od maltretowania żeber mamusi ... do tego dochodzi że rano go budzę żeby mnie pokopał i uspokoił mnie przy okazji Jutro Ktg i będę spokojniejsza Z mojej wyprawki została już tylko szczoteczka do włosów małego którą obiecała mi kupić mama - choć lekarz powiedział że raczej czupryny to on nie będzie miał
|
#3919 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
piję kawusię i was czytam, mała śpi...ciiiiiiiii nie budzić! wczoraj była aktywna aż do 21, myslałam, że padne.... Mieliśmy wczoraj zajęcia z mężami na szkole rodzenia..jestem z mojego męża bardzo dumna! był jedynym facetem , który z siebie coś wykrzesał, kiedy trzeba było powiedzieć czego się od zajęć oczekuje - prawie wszyscy faceci odpowiedzieli: nie mam oczekiwań a mój mąż , że chce wiedzieć jak może żonę wesprzeć w czasie porodu, co powinien robić, a czego nie. nawet pani się ucieszyła bo wreszcie mogła coś powiedzieć. a ja miałam minę, bo mój mąż raczej w grupie ludzi jest zwykle nieśmiały, a wczoraj wogóle...bardzo mnie zaskoczył... a tu widzę wątek opanowała mania pakowania toreb do szpitala....a ja nadal nie kupiłam torby bo nie wiem czy większączy mniejszą kupować... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gdybym ja miała cukrzyce to nawet nikt by o tym nie wiedział, kochana...bo tu się tego nie bada. ![]() Cytat:
wczoraj na sr kobieta nam mówiła, że im boleśniejsze i częśtsze są skurcze tym więcej endorfin się wydziela - naturalnego uśmierzacza bólu ALE tylko wtedy gdy kobieta próbuje się uspokoić i w miarę możliwości nie popadać w panikę . Strach powoduje wydzielanie adrenaliny , a adrenalina spowalnia wydzielania oksytocyny co skutkuje dłuższym i boleśniejszym porodem. tak nam powiedziała. Kochana myśl pozytywnie, są rzeczy, których nie jesteśmy w stanie przewidzieć, np. jak zareagujemy na ból, ale wpadanie w panikę na pewno nie pomoże. ![]() Cytat:
łoł....Cytat:
innego wyjścia nie ma tylko tak sobie powtarzać, a co będzie to i tak nie da się przewidzieć. położna nam wczoraj mówiła, że poród może być jak święto, jeśli się jest na niego odpowiednio przygotowanemu. doradzała naszym mężczyznom, żeby kiedy się zaczną pierwsze skurcze zapewnić nam spokój, ciepło, coś do picia ( przypominać o sikaniu), mówiła, że zwykle kobiety irytuje zbyt dużo światła, więc nawet świece można zapalić. bardzo ładnie opowiadała i właśnie w taki sposób, który raczej pomagał pokonać strach i uwierzyć, że damy radę!
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Szczoteczka potrzebna jest do wyczesywania ciemieniuchy.
A ja już po drugim śniadanku Rozpadało się u nas pół godziny temu i nie ma widoków na to, że deszcz szybko przejdzie.
|
#3921 |
|
Zadomowienie
|
witam,
ja juz tez po wizycie- z tym ze ja nie mialam zadnych badan dowcipnych i zadnego usg- poprostu analiza wynikow, macanie brzucha i ogolny wywiad morfologie mam nie za ciekawą no i dostalam terdyferon i feminatal 400. do tego cukier na gornej granicy normy- mam wystrzegac sie slodyczy ![]() ![]() oj bedzie ciezko![]() ![]() wizyte mam za miesiac tez myslalam ze teraz wizyty beda juz czesciej, ale jak sie okazuje nie....aha i powiedzialam o twardnieniu i sporadycznych skurczach- lekarz mowil ze poki nie sa one regularne i nie ma zadnych innych dolegliwosci to nie ma powodu do zmartwien, niby to norma... aha- jak siedzialam w poczekalni to moj maly tak szalal ze az widac bylo podskakujacy pod bluzka brzuch hihihii chyba sie stresowal przed wizyta u pana doktora
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moje dziecko zaczęło znowu "spacerować". Ciekawe, o której skończy Wczoraj jeszcze długo po tym, jak się położyłam spać, ruszał się brzdąc niemiłosiernie
|
|
#3923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
cześc
Cytat:
![]() Cytat:
a ja zmykam na wizytę , mam lekkiego stresa, bo moj gin na urlopie i ide do zastępczyni, ale mysle, ze jest kompetentna i odpowie na moja tradycyjną listę pytań (moj gin to przyzwyczajony jest, że ja zawsze z listą się pojawiam) trzymajcie kciuki napisze po
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
katarzinka, dzięki i powodzenia
|
#3925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze....miałam prać wszystko dla dzidzi a tu dziś słońca nie ma....a bez słońca to mi będzie długo schło. buuuuu
Cytat:
biedactwo...ja bym bez słodyczy umarła.... ![]() Cytat:
![]() Katarzinko! powodzenia!
|
|
|
#3926 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze muszę dokupić podkłady pod prześcieradło, spakować torbę i mam fajrant do porodu ![]() A z jakiego włosia kupiłaś szczoteczkę? Naturalny czy sztuczny? Ja kupiłam canpolu z natutralnego, miekkiego włosia i jest beznadziejna. Włosie z niej wychodzi garściami Muszę chyba kupić inną...
|
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej słodkie są winogrona i banany.
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
tak mówicie, że z czasem nasze dzieci robią się mniej ruchliwe, moje jak na początku było bardzo ruchliwe tak teraz jest mega i wcale nie przesadzam ![]() ogólnie mój malec wśród lekarzy uchodzi za łobuziaka chyba poprostu lubi być w centrum uwagi ![]() aaa i wogóle nie odczułam różnicy w ruchach tzn jak na moje oko nadal śmiga koziołki, fikołki itd potrafi w ciągu minuty zmienić pozycję ze 100 razy ![]() jutro idę wreszcie do gina, ciekawe czy czegoś nowego się dowiem. No i muszę się gina popytać jak to będzie z moim porodem w tym szpitalu, bo jak oglądacie wiadomości to chyba wiecie co się u mnie dzieje ![]() Wy albo pierzecie albo się pakujecie, ja wstrzymuje się do początku września, wtedy też kupię już resztę rzeczy.
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
woman nie możesz jeść arbuza, bananów i winogrona, reszte możesz jeść a najlepiej jak byś jadła owoce z jogurtem naturalnym wtedy cukier z owoców jest neutralizowany, ja tak jem codziennie kupuje jogurty z Danona 0% i jem z owocami.
U mnie już jest upał ale Miss.hot zmobilizowałaś mnie do prasowania i zaraz się zabieram ja prałam rożki i teraz są mięciutki i pachną.jesienna_noc to się spotkamy na wizycie w piatek, ty masz termin miesiąc szybciej więc może wizyty ci zrobi wcześniej a ja to chyba za 4 tygodnie no chyba że usg będzie robił to szybciej.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

ale wole nie spać w nocy przez jej ruchy niż cały dzień mysleć o tym dlaczego się nie rusza :/

od początku przytyłam 12 kg i wczoraj stwierdziła że mieszczę się w normie a na początku mówiła że mogę przytyć max 10 kg
Fajnie.....
, podpaski wielkie belli, tantum rossa, mydełko biały jeleń, i majtki jednorazowe .... no i te paski do sprawdzania czy to wody ... to nie wody