|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
Witam Was wszystkie serdecznie
![]() Nie mam czasu do Was zajrzeć, a napiszę tylko tyle, że jestem przeszczęśliwa. Cudownie jest być żoną Wszystko się udało, pogoda dopisała, zespół rewelacja, jedzenie nie do przejedzenia. No i najwazniejsze, że gościom się podobało Więcej napisze później, jak trochę dojdę do siebie Pozdrawiam Was serdecznie |
|
|
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
My idziemy dziś z Przemkiem oglądać obrączki, już oglądaliśmy w sieciówkach, ale chcemy połazić po mniejszych jubilerach, może coś ciekawego wpadnie w oko, chociaż mamy już kilka naszych typów. I tak będziemy zamawiać u złotnika, bo mamy sprawdzonego
już nie mogę się doczekać tych obrączek Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
O masakra.... Strobli.... bardzo Ci współczuje tego jak sie musiałaś czuć!
Ale popieram w 10000000000% Maggie1983!!!!! A tak w ogóle to dzień dobry. Nie wiem czy to tylko ja, ale jestem już prze-zmęczona całymi tymi przygotowaniami.... opadam z sił i z chęci. Koszmar jakiś. Wiecie co mi wczoraj powiedziała pani dekoratorka kościoła? Ponieważ mamy tylko godzine na dekoracje (bo jest luka między jednym a naszym ślubem, a para która ma przed nami te dwie godziny, może się dołożyć do dekoracji 150 i nic więcej Wywaliło mnie z kapci. Poprostu. Ubeczałam sie jak głupia. Aha - dodam, że kwiaty, które będą w Kościele to margaretki, czyli nie z najwyższej półki cenowej, a poiwedziałabym, że z niższej. Jeszcze odmówiło nam więcej osób niż przypuszczlaiśmy, a w restauracji musimy zapłacić za min 85 osób. A mamy tylko 76. Jestem załamana i mam dość. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2009-08-11 o 12:41 |
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
strobli, wyprosilabym mame na Twoim miejscu z salonu. Szkoda ze Ciebie nie wpsiera
![]() ALe od tego masz nas WIec pokazuj co masz a my cos poradzimy ![]() A propo odmawiania, u nas kolejne dwie odmowily osoby. i tak mamy wesele 40 osobowe plus 4 dzieci
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może uda wam się wymyślić jakąś inną dekorację
|
|
|
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
monigac czyli goscie wchodzą od lewej strony ławki......
to jeszcze nic u mnei babka tez nam zaproponowala dekoracje i tak szpaler z stojaków zwizanych tiulem + swieczka, kuty klecznik i krzesla dla nas i swiadków, do tego takie tiulowe kokardy na 5 pierwszych ławek ( a mamy 22 lawki po jednej a 25 po drugiej stronie) dywanu nei ma bo nei ma, koszt bagatela 750 zł ++++++ do tego bukiety z zywych kwiatów koszt za sztukę 250 zł musza byc min 3 szt.......... ładne nie?? a ja załatwilam dywan za 50 kokardy na cąly kosciół robie sama koszt 70 zł (organza biala i bordowa gnieciona) 5 bukietów robionych przez siostre 150 zł za całosc +28 zł za 4 pokrowce biale na krzesła bo na klecznik siostra ma cały koszt 298 do podzialu na 3 pary
|
|
|
#2438 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
3maj się Kochana Ps. Cena strojenia kościoła kosmiczna ![]() Cytat:
|
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
ok na forum rozuemiem ale na nk
? Jagus w takim razie proszę o link do fot jeśli taki masz
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czytam to co piszecie to normalnie mam przerażenie w oczach... że jeszcze mnie to czeka. I jak pomyślę dłużej o tym to mam ochotę iść do kościoła, wziąć ślub i wyjechać z TŻ w podróż poślubną. Ewentualnie mała kolacja dla rodziców i świadków.... ale niestety czasem trzeba zrezygnować ze swoich marzeń na rzecz marzeń bliskich....
|
|
|
|
|
#2441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a wy macie dzieci do niesienia poduszki z obrączkami??? macie jakieś specjalne zaproszenie dla tych dzieci czy tylko powiedziałyście żeby niosły??
|
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym rozumiem Cie jeśli chodzi o salę. Mamy mieć 95 osób, zaprosiliśmy 112+7 osób (zespół, kam, foto) + my. Z tych 112 osób na razie oficjalnie odmówiły nam 3 pary + mój dziadek (ech rodzina dziadek nie przyjdzie, bo niby jest chory, a tak naprawdę wszyscy wiedzą, ze szkoda mu kasy ), ode mnie zapraszam 5 osób pro forma (i tak nie przyjdą), od strony TZ rodzina ładnie odzwoniła, Natomiast znajomi to jakaś masakra.No nic, będziemy dzwonić po 15 Kurde jedna z jego ciotek ładnie się zachowała, zaprosilismy ją, a ona po tygodniu odzwoniła, ze na ślub przyjdą, ale na wesele nie, bo jej mąż jest po wylewie i nie nadaję się na takie imprezy i bardzo nas przeprasza i żebyśmy sobie kogoś zaprosili na to miejsce. No nie mogli by tak wszycy? |
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Raczkowanie
|
hej mam pytanko czy któraś z was kupowała cukierachy czekoladowe na wesele ??? iletakich cukierków liczy się na osobe czy jak????????????????
na 130 osób ile powinno ich się zakupić??? 13kg????? |
|
|
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ania nam obrączki niesie chrzesniak tz a obo k niego będą szły dwie dziewczynki i będą sypały białe platki ,,, choc sie zastanawiam czy czasem nie poprosic ich aby nisły tren bo jak bedzie lać to się uwalę... a zaproszenie dla dziewczynek mam takie..... ale to tylko dlatego ze dziewczynek ponoc ma nie byc na weselu a tyylko na slubie bedą i zeby im nei byo przykro zrobilismy im zaproszenia
|
|
|
|
#2445 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() mam obrączki poniesie kuzynka tza a pbok niej z kwiatkiem pójdzie chłopczyk - kuzyn jej i tza. Kiedyś na jakimś weselu słyszałam też jak po błogosławieństwie w domu dziewczynka mówiła wierszyk dla młodej pary - macie też coś takiego?? pomyślalam że zanim ta nasza dziewczynka dostanie poduszke z obrączkami też może powiedzieć jakiś wierszyk ale nigdzie nie moge znaleść żadnego takiego wierszyka może macie coś takiego w swoich zbiorach??
|
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak z kwiatkiem.... mnie sie kwiatkie z dziewczynką bardziej kojarzą.. ale moze to tylko moje wyobrazenie
|
|
|
|
#2447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brak słow !! Jestes tak oryginalna, niebanalna, romantyczna, dziewczęca... eh długo by mozna wymieniac Super a my wczoraj załatwilismy ostatni raz poradnie, protokół w kosciele, zapowiedzi oraz USC. Czy to znaczy ze juz po części jestesmy małżeńswem ??
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
ddaissy ja na to mowilam 3/4 zona po usc i protokole w kosciele
A dzis ogladalam sobie wycieczki do egiptu w podroz poslubna
|
|
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Martusiu wyglądałaś prześlicznie - w moim subiektywnym odczuciu jesteś najpiękniejszą PM 2009.
bosh i jak ja zadroszczę tych włosów
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze sie pod tym podpisac, masz tak oryginalną urode i tak niepowtarzalnei wyglądałas przepięknie
|
|
|
|
|
|
#2453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest odwrotna sytuacja, bo zapraszaliśmy ok 45 osób, ale z góry wiedzieliśmy, że przyjdzie max 32 osoby, bo resztę z grzeczności zaprosiliśmy. A tu niespodzianka będziemy mieli 36 osób, bo tz dziadkowie przyjdą (oczywiście jak się będą dobrze czuć), choć wcześniej mówili, ze nie przyjdą oraz kuzynka tz z mężem co mieszka za granicą też przyjedzie. Niektórzy to mają tupet- co dwa dni dzwonią i mówią że będą i nie będą na zmianę. Juz sami byliśmy tym skołowani. Ale na szczęście uda się im z nami być. Cytat:
ale mi się nic nie chce, chyba się trochę przekimam
|
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki Martucha dodała nowe fotki na nk
![]()
|
|
|
#2455 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje wam za mile slowa... naprawde to uskrzydla..
Cytat:
![]() ![]() dziekuje ![]() Cytat:
jak mam byc egoistyczna to tak sie czulamDwiec po koleji ![]() dzien przed slubem co chwile przychodzili sasiedzi trzaskali talerze a ja grzecznie zamiatalam spalam u sasiadki swiadkowej) bo u mnie juz goscie imprezowali![]() w dniu slubu bylo strasznie delikatnie mowiac.. wymiotowalam mialam biegunke.. tragedia - stresowalam sie okropnie.. o 8 byl fryzjer super mnie uczesla tak lekko romantycznie male santini do wlosow i git potem nafaszerowalam sie stoperanem lokomotivem i dolegliwosci ustaly ale dalej byl stres - nieobylo sie bez tabletek ziolowych na uspokojenie... potem pierwsza wtopa nieumialam znalesc reklamoweczki z bielizna i podwiazka a trzeba bylo juz jechac do kosmetyczni (jechalysmy razem ze swiadkowa bo siniaki jej bardzo wyszly wiec trzeba bylo to to ukryc) makijarz super zielono i pieknie ![]() w tym czasie siostra przekopala mieszkanie i w tobrie kuzynki (wpadlo w calym zamieszaniu i sprzataniu na syzbko) znalazla moja bielizne.. przyjechalam do domku i tam kolejna rewelacja.. za 30 minut ma byc kamera i foto za niecala godzine moj luby z rodzicami a tu w dresia wraca moj kuzyn ze sie zgubilii nie maja jak dojechac pod hotel bo nieznaja drogi.. .to moja mama pakuje sie w auto i jedzie z nimi... byla postresowana bo byli juz wszytcy nagrywali i fotografowali moje ubieranie a tu mamy nie ma.. po czym przyjechal mlody a ich dalej nie bylo wiec moja siostra cofnela wojtka do auta i grzecznie czekal.. jak wpadla mama to na syzbko kuzyni do lazienki szli sie ubrac a my moglismy zaczac wykupiny... siostra nieoddala mnie latwo.. ani kasa ani 4 flaszki bimberku do swojskiego stolu nawet za telewizor ![]() nie poszlam... ale oddala mnie za paczke zelek no coz![]() : po tem blogoslawienstwo szybko i bez bolesnie no i pod kosciol.. wszytscy byli zachwyceni naszym wygladem.. jak bylismy dopasowani i wogole.. wszyscy mowili ze jestem niebanalna i wygladam przepieknie.. chwalili wlosy makijarz.. wogole... poczym pod kosciolem troche sie wahalismy czy juz wchodzic czy nie wkoncu weszlismy.. msza super.. ksiadz mowil cudowne kazanie o poswieceniu o milosci i o tym ze mamy sie szanowac... pprzysiega z usmiechem pewnie.. tz sie troche zestresowal i niepatrzyl na mnie ale go pociagnelam za reke i bylo luz, ja sie smialam ze moge mowic z pamieci bo tak penie mowilam potem duzooo zyczen.. (dostalismy super prezenty np garnki, sztucce, krajalnice, ksiazki.. ) i duzoooo pieniedzy.. niespodzewalismy sie az tylu dlatego zrezygnowalismy z wakacji.. bo mamy na wklad wlasny na mieszkanie..pojedziemy w kotline klodzka.. bledne skaly itd.. nastepnie bylo wesele.. pierwszy taniec super... mam krotki filmik - fragment jak cos to maile dawac to wysle.. jedzenia bylo tyle ze zrezygnowalismy z ostatniej kolacji przelozylismy ja na 2 dzien ... wesele super ludzie sie bawlili dziekowali za usadzenie ich bo im swietnie sie siedzialo... do tego super zespol (tak jak na umowie z orgzniaztorem grali 45 minut i 15 minut przerwy) wiec wszyscy sie dziwili ze tak dlugo graja... o 3 jeszcze szalelismy na parkiecie... ale juz podjezdzaly busy i jechalismy spac bo na 2 dzien znowu impreza.... szalelismy do 23 fontanna czekoladowa zrobila furore tak jak wiejski stol, z wpadek- na podziekowaniu dla gosci 2 pijanych kolegow tak dziwnie sie zachowywalo cos krzyczeli, ale zabilam ich wzrokiem i sie uspokoili... noi i jedna wielka wpadka byla tesciowa i "bratowa" wojtka (dzwieczyna brata) ale to za chwile ![]() co jeszcze na sesji zdjeciowej bylo genijalnie -robilismyw parku pszczynskim.. wszyscy sie na ans patrzyli - mino ze bylo mnostwo par ludzie do nas podchodzili i mowili ze mam najpiekniejsza sukie i ze wsyztko idealnie dobrane... fotograf byl z nas zadowolony poszalelismy na zdjeciach.... cieszymy sie ze ucielkismy z wesela na 2 godiznki bo sie tak odstesowalismy ze szok a teraz troche fotek od fotografa beda za 2 tygodnie wiec narazie z lapanki od gosci
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Marta super
proszę filmik
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-08-11 o 19:09 |
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
aha i noc poslubna tez byla
nawet do hotelu moj chrzestny zamowil nam szampana bylismy w szoku![]() aha i auto bylo super przystrojone,,, (tylko ta glupia baba z ktora mialams piecie wbila w tapicerke auta - skorzana szpilki z kwiatkami.. jak to wyciagnelismy to zostaly dziury.. ale na szczescie wsyztko skonczylo sie dobrze...) co do wpadek.. bratowa wojtka chodzila i gardala wczystkim ze koles nas oszukac ze takimi autami sie wozi a niby tak tanio... nie wiem po co ... tak robila.. moze byla zazdrosna. ze wszytkim sie podobalo i chciala nam popsuc humor ale ja olalismy... tesciowa przygrala w ... nie powiem co.. bo lazila i chciala reszte jedzenia.. i wogole przeciez logiczne ze sami pakuja na koniec... no ale ... na szczescie moja mama ja utemperowala i powiedziala ze po zadne jedzenie nie idzie.. no i na przekor zawiezlismy wszytko do domu dziecka.. bo oni szybko to zjedza.. podziekowali a tesciowa sie zalila ze 2 di po wesleu a ona jedzenia nie ma...a tak z innej beczki.. pogadalam troche z bratowa wojtka (zona jego straszego brata z ktorym sa kilka lat po slubie) powiedziala ze mam na nia uwazac.. bo ona ma strasznie bo jej maz stawia mame jako pierwsza wtracaja sie w wychowanie dzieczka i we wszytsko i powiedziala ze jak ma mi doradzic to zebym niedala sobie wejsc na glowa... jak sie cesze ze moj wojtek nie jest pod jej wplywem....
|
|
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
aha i na 76 osob w tym 3 kobiety w ciazy, 3 osoby niepijace i dziecko czyli na kolo 70 pijacych... poszlo nam 30 win, pol malibu, 2 whiski, 2 martini, 2 30litrowe kegi piwa i duzo wodki.. z rozdana dla gosci (nie wszytkich) z bramami itd.. 180.. wiec ogrom... ale mielismy na te 76 osob 50 mlodych..
|
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
to ja Jagus poprosze na priva
Cytat:
Cytat:
u nas tez bedzie woda z cytryna w dzbankach ![]() A mnie moj ksiadz materialista zdziwil bo nie chcial zadnej kasy za zapowiedzi (a bylam pewna ze wezmie). Za to w kosciele Tżta zaspiewal sobie 100 zl za zapowiedzi (chcielismy dac 50 :P) a 200 za licencje... Martus swietna relacja Czekamy na wiecej Ale mnie rozbawilo to, że siostra Cie oddala za paczke zelek wiec chyba pojde za darmo moj mail a-kurowska@o2.pl
|
||
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
mail juz poszedl...
![]() a tak wogole to dodam ze pogoda byla wysmienita... cieplutko, sloneczko i delikatny wiatr ![]() aaaa i w dzien slubu byla u mnie pani kurier i przyniosla ogromny bukiet od rybulki i jej meza.. dziekuje ![]() ![]() aaa i z takich niecodziennych prezentow dostalismy od 4 letnie Oli obrazek - my trzymajacy sie za rece pieknie oprawiony - do tego od kolezanki nasz piekny portret ze zdjecia z sesji przedslubnej i iwi nam jeszcze zrobila reczny album zwariowany siat mart i wojtka.. z naszymi taimi sekrety=nymi planami marzeniami ze zdjeciami.. bosko.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

od 27.04.2011 
może uda wam się wymyślić jakąś inną dekorację

? Jagus w takim razie proszę o link do fot jeśli taki masz

może macie coś takiego w swoich zbiorach??