Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-11, 17:46   #3991
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
ja tez poki co kupilam zwykle bawelniane- i wcale nie sa takie babcine
nawet nie mysle kupywac super sexi stanikow do karmienia poniewaz opieram sie na doswiadczeniach moich doswiadczonych przyjaciolek. jedna to sobie sama kupila piekne koronkowe, z fizbinami biustonosze do karmienia (naprawde sliczne)- bo jak twierdzila "nie mozna z siebie zrobic zapuszczonej kury domowej) i zalozyla tylko jeden i tylko raz- bo jak powiedziala"ani to ma sluzyc wygodzie -bo wygoda to ostatnie slowo jakim by okreslila te biustonosze w pierwszych tygodniach karmienia , ani tez kuszeniu meza- bo sex to ostatnia rzecz na ktora ma sie wtedy ochote).
a druga kolezanka dostala takie od swojej tesciowej i nie zalozyla ani razu poniewaz po urodzeniu dziecka miala takie napompowane balony ze po pierwsze sie nie miesciely w tych miseczkach, a po drugie bardzo okropnie ja bolaly...

hihihi przypomniala mi sie ze jedna moja dobra kolezanka ze studiow- taka paniusia na maxa-ktora zawsze publicznie wyrazala opinie ze kobiera nawet majaca meza- musi ZAWSZE BYC ZADBANA. no tez sie zgodze ze kobieta powinna byc zawsze zadbana ale ona twierdzila ze jak bedzie miala meza to nawet po domu bedzie chodzila umalowana i nigdy nie nalozy mocno wysluzonych dresikow ze rodzic bedzie sama bo nie chce zeby maz ja widzial spocona i stękająca, ze jak wroci z dzieckiem do domu to nie bedzie zadnej babcinej bawelny (****zamy, majtki itp) tylko atlasyno i w ogole wiele innych rzeczy opowiadala ze az czasem uszy puchly ale dziewczyna nie byla zla tylko poprostu nie zyciowa, taka idealistka...

i wicie co- teraz jak gadamy sobie na gg to obie sie zmiejemy z jej "glupoty". ona ma teraz 5 letnie dziecko, oczywiscie meza tez ma- i jak sie okazuje- po domu nigdy nie chodzi w makijazu, rodzila z mezem i bardzo bardzo sobie chwali (podobno scalilo to ich zwiazek), a atlasy wyciaga z szafy tylko sporadycznie- np. na rocznica

No właśnie właśnie ...
Teraz jak zakładam usztywniany biustonosz to prawie umieram ... bo po jakimś czasie tam mnie uwiera, tam mnie kłuje, tu mnie ociera, tu mnie łaskocze ... a co mowić potem na cysterne mleka

ZAKłADAM OCZYWIśCIE Iż BęDę Tą óW CYSTERNą
chyba ze mi nie będzie dane mieć duzio mleczka i karmić dziecinkę

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
no jak to kto Skarbie? ja, bo w grudniu
termin masz na 15 ... hmmmm a myślałam, że będziesz miała małego koziorożca uparciuszka

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 17:52   #3992
woman31
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
No właśnie właśnie ...
Teraz jak zakładam usztywniany biustonosz to prawie umieram ... bo po jakimś czasie tam mnie uwiera, tam mnie kłuje, tu mnie ociera, tu mnie łaskocze ... a co mowić potem na cysterne mleka

mi tak samo juz wszystkie staniki uwieraja i przeszkadzaja dlatego jak pisalam wczesniej po domu chodze bez bielizny

ja tez mam nadzieje ze bede cycterna no ale ja jestem taka "przezywaczka" (przejmuje sie wszystkim) ze boje sie szybko utrace pokarm w szkole rodzenia panie zwracaly sie do naszych mezow/partnerow zeby chronili nas przed stresami, nerwami a nawet nieprzyjemnymi telefonami poniewaz wystarczy jedna nie mila widomosc i mozna stracic pokarm
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 17:58   #3993
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
mi tak samo juz wszystkie staniki uwieraja i przeszkadzaja dlatego jak pisalam wczesniej po domu chodze bez bielizny

ja tez mam nadzieje ze bede cycterna no ale ja jestem taka "przezywaczka" (przejmuje sie wszystkim) ze boje sie szybko utrace pokarm w szkole rodzenia panie zwracaly sie do naszych mezow/partnerow zeby chronili nas przed stresami, nerwami a nawet nieprzyjemnymi telefonami poniewaz wystarczy jedna nie mila widomosc i mozna stracic pokarm
nie chodze bez stanika ... bo niedlugo musialabym cycki z podlogi zbierac ostatnio nawetn spie w staniku ... i uwierzcie jest to tylko kwestia przyzwyczajenia! oczywiscie w wygodnym staniku, a nie jakims druciaku uasztywnianym
jak kiedys pisalam ciaza zrobila ze mnie potwora to teraz to powtarzam ... mam cale cialo siekeniete roztsepami i juz nawet nie patrze w lusterko ... uda, łydki, piersi, pośladki ... modle sie zeby brzuch ocalał, to moze chociaz on będzie normalny

a co do utraty pokarmu to prawda, ze stres moze do tego doprowadzic ... co ja mam powiedziec? jak tydzien po porodzie zakladam sprawe w sadzie???? mysle ze bez stresow sie nie obejdzie mam tylko nadzieje, ze jakims wspanialym cudem uda mi sie mleczko utrzymac, bede bardzo czesto dziecko przykladac do piersi ... a jeszcze w pazdzierniku studia

dzisiaj na poprawke humorku robie sobie wieczór pięknosci ... ktoś chetny?????

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-11, 18:08   #3994
katarzinka
Wtajemniczenie

widze, ze gadacie o biustach - mi znów urósł - kurcze mógłby juz skończyć, bo juz mi się jego wielkośc podobała
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 18:11   #3995
woman31
Zadomowienie

Cytat:

a co do utraty pokarmu to prawda, ze stres moze do tego doprowadzic ... co ja mam powiedziec? jak tydzien po porodzie zakladam sprawe w sadzie???? mysle ze bez stresow sie nie obejdzie mam tylko nadzieje, ze jakims wspanialym cudem uda mi sie mleczko utrzymac, bede bardzo czesto dziecko przykladac do piersi ... a jeszcze w pazdzierniku studia
a musisz zakladac ta sprawe tak szybko? tzn dlaczego akurat taki termin? kochana bo jezeli to mozliwe to wstrzymaj sie troszke dla swojego dobra ...
mi naprawde bardzo mocno zalezy na karmieniu piersia ale wiem ze tak naprawde nie jest to takie proste-tak wiele kobiet nie ma go wcale badz szybko go traci
Stary 2009-08-11, 18:12   #3996
aniago25
Zadomowienie

U mnie nareszcie pada, jejku jaka ulga a niech leje do jutra

jesienna_noc wysoka to jestem , ciemne włosy też mam ale żebym ja szczupła była to nie sądze ostatnią wizytę miałam 17 lipca a poprzednią 19 czerwca.
Stary 2009-08-11, 18:16   #3997
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
a musisz zakladac ta sprawe tak szybko? tzn dlaczego akurat taki termin? kochana bo jezeli to mozliwe to wstrzymaj sie troszke dla swojego dobra ...
mi naprawde bardzo mocno zalezy na karmieniu piersia ale wiem ze tak naprawde nie jest to takie proste-tak wiele kobiet nie ma go wcale badz szybko go traci
niestety ale musze ... im szybciej tym lepiej.
Moja prawniczka (jak to fajnie brzmi ) pomoze mi z tym wszystkim (oczywiscie koszta, koszta, koszta = kasa kasa kasa) ale im szybciej bede miala to za soba tym lepiej. Alimenty, nazwisko i inne sprawy ...

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
widze, ze gadacie o biustach - mi znów urósł - kurcze mógłby juz skończyć, bo juz mi się jego wielkośc podobała
a moj ostatnio zmalał??? albo juz wisi

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-11, 18:21   #3998
Shine01
Raczkowanie

Post Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Staram sie przeczytac chociaz to co od woczraj napisalyscie, ale zasnelam i patrze teraz znowu dwie strony

Cytat:
Napisane przez jesienna_noc Pokaż wiadomość
Dziękuję za tak miłe powitanie

Cieszę się że są tu mamusie, które też wybrały szpital na Jaczewskiego. Ja już nawet miałam okazję tam trochę poleżeć i rozejrzeć się bo mam cukrzycę ciążową. Odział wyglądał schludnie ale przeraziła mnie liczba ciężarówek i brak miejsc - miałam łóżko na korytarzu.
Jestem w ciąży po raz drugi mam syna a teraz najprawdopodobniej będzie dziewczynka. Odnośnie wagi - moje dziecko ważyło aż 4200 i poród był ciężki, boję się że teraz może być gorzej bo od 5 mca praktycznie ciągle leżę z racji skracającej się szyjki.
Chodzę do drGrzechnika z Jaczewskiego.
nie pamietema czy sie witalam
na wszelki wypadek Witam

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Ja też was witam, moja mała miała czkawke w nocy no i sobie troszkę poleżałam zanim mała zasneła ale wole nie spać w nocy przez jej ruchy niż cały dzień mysleć o tym dlaczego się nie rusza :/.
moje mialo czkawke jak Przemi do pracy wstal o 4 w nocy, a ja nie moglam spowrotem zasnac, bo mi brzuch skakal
Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
. Ja mam pytanko jak z tym praniem każda z was prała po dwa razy ja uprałam raz w persilu i myślałam że to wystarczy ale tak się zastanawiam czy nie trzeba tego jeszcze raz wyprać albo chociarz wrzucić na płukanie w jakims płynie dla niemowląt. A jak z rożkiem też go prać skoro jest zapakowany szczelnie w folii?
ja mysle ze bede prala raz, ale w proszku dla dzieci, osobiscie w dziecinstwie mialam uczulenie na proszek, teraz tez go czasem ,,czuje" jak sie zle wyplucze, wiec dla mnie akurat jest oczywiste ze zwykly proszek sie dla delikatnej skory dziecka nie nadaje.

z rozkiem to nawet nie chodzi o to ze moze smierdziec, ale jest tak jak z innymi ubrankami, nie wiesz gdzie byl zanim go zapakowali... hurtownie nie sa sterylne, nikt nie myje specjalnie rak, po to zeby Twoje dziecko nie zlapalo zarazkow...!

a ja mam inne pytanie prac pokrowiec od lezaczka?
p.s. Polecam Rainforest
Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
Witajcie

No właśnie miałam napisać o tych ochraniaczach z IKEI ale już mnie Malin ubiegła
Ja mam łóżeczko KLUPŚ Radek VII (to jest właśnie ten z księżycem) + szuflada i jestem z niego bardzo zadowolona. Co prawda na początku wydawało mi się to łóżeczko bardzo duże ale już teraz przyzwyczaiłam się i uważam że jest w sam raz. A szuflada jest niezastąpiona! Bardzo pojemna
Widzialam kiedys te ochraniacze na stronie ikei, ale jakos ciezko by mi bylo sie wybrac do ikei teraz kawal drogi autobusem. wlasciwie odkad mi zlikwidowali w centrum, gdzie mialam kilka krokow, to nie bywam w tym sklepie.

(jakos dzis mi ciezko zdania poprawnie posklejac , ale chyba mnie zrozumiecie)
Cytat:
Napisane przez Tysiak7 Pokaż wiadomość

Kobiety rodza od wiekow, wczesniej bez znieczuleń, lekarzy i specyficznej opieki i zyjemy, gdby to bylo az tak trudne i skomplikowane to wyginelibysmy jak dinozaury Wiadomo przyjemnosc to nie jest ale nie ma co sie negatami nakrecać
RACJA!

dlatego ja staram sie za czesto o porodzie nie myslec, co ma byc to bedzie! samo sie potoczy, w koncu to natura!
Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość

Z mojej wyprawki została już tylko szczoteczka do włosów małego którą obiecała mi kupić mama - choć lekarz powiedział że raczej czupryny to on nie będzie miał
szczoteczka na poczatku malo komu sluzy do czesania, bardziej chodzi o masaz glowki.

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
piję kawusię i was czytam, mała śpi...ciiiiiiiii nie budzić! wczoraj była aktywna aż do 21, myslałam, że padne....

a tu widzę wątek opanowała mania pakowania toreb do szpitala....a ja nadal nie kupiłam torby bo nie wiem czy większączy mniejszą kupować...

położna nam wczoraj mówiła, że poród może być jak święto, jeśli się jest na niego odpowiednio przygotowanemu.
!
hihi a jak obudzi ja kawa?

ja chyba znajde jakas torbe w domu, ale pakowac sie bede pod koniec, moze w polowie wrzesnia

no w koncu to jest swieto! urodziny naszego dziecka! wy swoje tez obchodzicie jak swieta

Cytat:
moj gin to przyzwyczajony jest, że ja zawsze z listą się pojawiam
a moj ze nigdy o nic nie pytam ja zawsze juz wszystko wiem
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
biedactwo...ja bym bez słodyczy umarła....
slodyczy moge nie jesc! ale owoce

Cytat:
termin masz na 15 ... hmmmm a myślałam, że będziesz miała małego koziorożca uparciuszka
ja jestem koziorozec
Shine01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 18:24   #3999
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość
Staram sie przeczytac chociaz to co od woczraj napisalyscie, ale zasnelam i patrze teraz znowu dwie strony

nie pamietema czy sie witalam
na wszelki wypadek Witam

moje mialo czkawke jak Przemi do pracy wstal o 4 w nocy, a ja nie moglam spowrotem zasnac, bo mi brzuch skakal

ja mysle ze bede prala raz, ale w proszku dla dzieci, osobiscie w dziecinstwie mialam uczulenie na proszek, teraz tez go czasem ,,czuje" jak sie zle wyplucze, wiec dla mnie akurat jest oczywiste ze zwykly proszek sie dla delikatnej skory dziecka nie nadaje.

z rozkiem to nawet nie chodzi o to ze moze smierdziec, ale jest tak jak z innymi ubrankami, nie wiesz gdzie byl zanim go zapakowali... hurtownie nie sa sterylne, nikt nie myje specjalnie rak, po to zeby Twoje dziecko nie zlapalo zarazkow...!

a ja mam inne pytanie prac pokrowiec od lezaczka?
p.s. Polecam Rainforest

Widzialam kiedys te ochraniacze na stronie ikei, ale jakos ciezko by mi bylo sie wybrac do ikei teraz kawal drogi autobusem. wlasciwie odkad mi zlikwidowali w centrum, gdzie mialam kilka krokow, to nie bywam w tym sklepie.

(jakos dzis mi ciezko zdania poprawnie posklejac , ale chyba mnie zrozumiecie)

RACJA!

dlatego ja staram sie za czesto o porodzie nie myslec, co ma byc to bedzie! samo sie potoczy, w koncu to natura!

szczoteczka na poczatku malo komu sluzy do czesania, bardziej chodzi o masaz glowki.

ja chyba znajde jakas torbe w domu, ale pakowac sie bede pod koniec, moze w polowie wrzesnia

no w koncu to jest swieto! urodziny naszego dziecka! wy swoje tez obchodzicie jak swieta

a moj ze nigdy o nic nie pytam ja zawsze juz wszystko wiem

slodyczy moge nie jesc! ale owoce

ja jestem koziorozec
co to za minka???
ja też jestem koziorożeć - uparty niestety strasznie

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-11, 19:09   #4000
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
no i powiedziala, zeby ograniczyć głaskanie brzuszka
Właśnie kiedyś słyszałam, że głaskanie może powodować skurcze

Cytat:
dzisiaj na poprawke humorku robie sobie wieczór pięknosci ... ktoś chetny?????
Ja, ja !!!!
Zrobię się na bóstwo i zaciągnę męża do łóżka - to się zdziwi

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
U mnie nareszcie pada, jejku jaka ulga a niech leje do jutra
No rzeczywiście fajne powietrze się zrobiło

Chyba muszę uzupełnić listę na pierwszej stronie o rozpakowaną mamusię
moniniteczka napisz proszę jaką synek miał wagę i cm jak się urodził

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 19:26   #4001
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Malinko, masz namiar do jakiegoś dobrego ginekologa w Słupsku?
w razie czego muszę mieć
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 19:37   #4002
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

Ja, ja !!!!
Zrobię się na bóstwo i zaciągnę męża do łóżka - to się zdziwi

No rzeczywiście fajne powietrze się zrobiło

Chyba muszę uzupełnić listę na pierwszej stronie o rozpakowaną mamusię
moniniteczka napisz proszę jaką synek miał wagę i cm jak się urodził
Ja juz po
Kazdej mamusi, ktora potrzebuje relaksu polecam tą formę!!!
Czuje sie zrelaksowana i wogole jakas pelna energii
Najpierw nalalam wody do wanny takiej lekko cieplej ... ulozylam sie wygodnie i na buzie nalozylam roztertego ogóreczka ... i tak polezalam z 10 minut. Potem peeling na twarz z cukru i mleczka do twarzy ... efekt lepszy, niz jakbym do kosmetyczki poszla a na koniec peeling do stóp z cukru, soli, oliwy i imbiru ... nózie gładkie jak u niemowlaczka ... potem wtarlam w siebie oliwke, polalam ciałko troche woda i jestem jak nowo narodzona

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-11, 19:39   #4003
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Właśnie przeczytałam opis szybkiego porodu http://forum.gazeta.pl/forum/w,548,9...lo_super_.html

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 19:46   #4004
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie przeczytałam opis szybkiego porodu http://forum.gazeta.pl/forum/w,548,9...lo_super_.html
o jaaaa Cie ja chce taki szybki poród

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-11, 19:59   #4005
woman31
Zadomowienie

Cytat:

o wow, ja tez chce taki szybki porod, ale nie koniecznie u kogos w domu na koniec normanie sie wzruszylam...

dziewczyny pomocy- teraz ja mam chorego męża
jest przeziebiony- czytaj "jestem umierajacy":hahaha : wiecie co- ja sie niby smieje, ale tak naprawde wkurza mnie ten moj stekajacy "mezczyzna" teraz lezy w sypialni taki schorowany, taki biedny, jego stan jest powazny przypominam ze maz ma katarek i zatkany nos
Stary 2009-08-11, 20:07   #4006
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
o wow, ja tez chce taki szybki porod, ale nie koniecznie u kogos w domu na koniec normanie sie wzruszylam...

jest przeziebiony- czytaj "jestem umierajacy":hahaha : wiecie co- ja sie niby smieje, ale tak naprawde wkurza mnie ten moj stekajacy "mezczyzna" teraz lezy w sypialni taki schorowany, taki biedny, jego stan jest powazny przypominam ze maz ma katarek i zatkany nos

Jak to dobrze, że nie mam faceta

chociaz na jeden dzien niech sie jakis trafi ... zeby mnie przytulil mocno

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-11, 20:21   #4007
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
o jaaaaaaaa ja tu czytam ze to drugi porod, tez sobie takiego zycze
kumpela na naszym dzieciaczkowym wątku jak rodziła druga corke tez sie smiała ze omalo w akcie urodzenia malej nie napisano VW Vento
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 20:23   #4008
zartownis
Zadomowienie

to znowu ja, przylazlam na chwilke i zaraz ide do mojego skarba

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Hej
tak mówicie, że z czasem nasze dzieci robią się mniej ruchliwe, moje jak na początku było bardzo ruchliwe tak teraz jest mega i wcale nie przesadzam
ogólnie mój malec wśród lekarzy uchodzi za łobuziaka
chyba poprostu lubi być w centrum uwagi
aaa i wogóle nie odczułam różnicy w ruchach tzn jak na moje oko nadal śmiga koziołki, fikołki itd potrafi w ciągu minuty zmienić pozycję ze 100 razy
jutro idę wreszcie do gina, ciekawe czy czegoś nowego się dowiem.

No i muszę się gina popytać jak to będzie z moim porodem w tym szpitalu, bo jak oglądacie wiadomości to chyba wiecie co się u mnie dzieje

Wy albo pierzecie albo się pakujecie, ja wstrzymuje się do początku września, wtedy też kupię już resztę rzeczy.
Moj caly czas siedzi po prawej stronie, lepkiem do dolu, nie przesuwa sie, bo caly czas czuje jego cialko w tym samym miejscu. Tak sie ostatnio zastanawialam i wydaje mi sie ze jak maluch lezy glowka do dolu to praktycznie marne szanse poczuc glowke, chyba ze walnie nia w pecherz

Kicia86 bardzo ladna rodzinka

Cytat:
Napisane przez moniniteczka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy!!

Kiedyś Was podczytywałam (jeszcze w pierwszej części wątku, później stało się to troche niemożliwe ze względu na ciąże)

Uroczyście zawiadamiam że mój synuś już jest na świecie!!! miał być 1 września ale chyba stwierdził że woli być sierpniowym chłopakiem (UR 03.08.09 Damian Przemysław). W niedziele mialiśmy wielki powrót do domu.

Zycze wszystkim mamom szybkiego doczekania takiej radości jaką ja mam teraz w domu
gratulacje !!!

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-08-11 o 20:24
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 20:28   #4009
Fasoleczk4
Rozeznanie

co tu taka cisza???

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-11, 20:42   #4010
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Przed wyjściem z pracy część postów przeczytałam, ale już nie miałam czasu odpisywać, a teraz nie mam siły na wielocytowanie, wiec tak z grubsza.

Cytat:
Malinko, masz namiar do jakiegoś dobrego ginekologa w Słupsku?
w razie czego muszę mieć
Kochana, W Ustce w razie czego to masz oddział ginekologiczno-położniczy "pod ręką" - prawie przy samej plaży

Właśnie stamtąd wróciliśmy godzinę temu, bo dziś było w SR spotkanie z panem z Aventu (w torbach promocyjnych m.in. znalazły się butelka 125 ml, pojemnik na mleko i płyta dotycząca karmienia) i specjalnie pojechaliśmy, bo nasz zajęcia są w czwartek. Przy okazji załapaliśmy się na indywidualne omówienie faz porodu, bo nas ta część ominęła. Już wszystko wiemy. No i jestem spokojniejsza. Wbrew pozorom w szpitalu nie jest tak źle i nawet to rutynowe nacinanie krocza już mi "zwisa" W czwartek pojedziemy na zajęcia z pielęgnacji maluszka, a za tydzień będą ostatnie zajęcia, więc będę mogła wrócić do kompletowania wyprawki.

moniniteczko, gratulacje!!!

A my mamy dziś chatę wolną, bo teściowa na nocnym dyżurze, więc
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 20:49   #4011
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniniteczka Pokaż wiadomość
mam już tydzień i 1 dzień
Slicznosci

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Ja w ciąży częściej mam ochotę niż nie mam. Właściwie to tylko jak mnie biodra i pachwiny bolały to ochota minęła. Ale teraz od nowa jest-tylko małż się nie daje...

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

A my w niedzielę mamy pierwszą rocznicę ślubu
moj tyz nie, ale biore sobie sama
Jak w weekend nie zdarzy sie przede mna obudzic to juz po nim i jest caly moj

Gratki

Cytat:
a moja daje mi odpoczywać od dobrego tygodnia ... rusza się sporadycznie czasami 10 ruch czuje dopiero o 16 ale chyba się przyzwyczaiłam ... w nocy też jest bardzo spokojna ...
Fajnie masz, moj sie ciagle budzi, wystarczy, ze go w nocy za mocno przycisne (uwielbiam spac na brzuchu) albo wstane do kibelka to juz mam po spaniu potem potrafi przez dobra godz kopac na oslep juz sie nie moge doczekac kiedy wyskoczy

Cytat:
No właśnie właśnie ...

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

No to bedzie maly strzelec piekny znak, bo ja nim jestem, tzn jestem z ostatniego dnia strzelca, wiec pewnie i koziorozec jakis cien na mnie rzuca

Cytat:
Uwielbiam jak moj facet jest chory, wtedy nic nie robie tylko skacze dookola niego, bo jest taki biedny, bezbronny, ale z drugiej strony jak ja jestem chora to on dba o mnie
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 20:51   #4012
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
ale jak nie kumam tego , musze zapytac mojego gina jak wróci z urlopu, bo jak mam tego nie robić skor już mam taki odruch
az się popłakalam z tego wszystkiego, bo jak mam nie głaskać mojego brzusia

Cytat:
Ja juz po
Kazdej mamusi, ktora potrzebuje relaksu polecam tą formę!!!
Czuje sie zrelaksowana i wogole jakas pelna energii
Najpierw nalalam wody do wanny takiej lekko cieplej ... ulozylam sie wygodnie i na buzie nalozylam roztertego ogóreczka ... i tak polezalam z 10 minut. Potem peeling na twarz z cukru i mleczka do twarzy ... efekt lepszy, niz jakbym do kosmetyczki poszla a na koniec peeling do stóp z cukru, soli, oliwy i imbiru ... nózie gładkie jak u niemowlaczka ... potem wtarlam w siebie oliwke, polalam ciałko troche woda i jestem jak nowo narodzona
no prosze, musze chyba wypróbować
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 20:51   #4013
Nika1980
Zakorzenienie

mąż mnie na wieczorny spacerek wyciągnął ale świeżo na zewnątrz!

Cytat:
poczytam potem
już po wizycie w sumie wszytsko w porządku, ale
to co pytałam Was o twardnienie brzuszka to już pierwsze stawiania brzuszka
a to co myslałam, że moje dziecię mnie nokautuje w dole brzuszka wyciskając łzy to pierwsze skurcze
mam brac no-spe 3 razy dziennie i duzo odpoczywać i zrezygnować z basenu oraz seksu , ale "są formy alternatywne " to stwierdzenie pani ginki "no a przed porodem moze pani wziąść chłopa i sobie jeszcze poużywać" , moj TZ stwierdził, ze lekarza trzeba słuchac
no i powiedziala, zeby ograniczyć głaskanie brzuszka
o kurcze...kochana to ty odpoczywaj, brzuszka nie głskaj, mąż niech ciebie nie głaska i jakoś przetrzymacie do godziny "0"

Cytat:
no jak to kto Skarbie? ja, bo w grudniu

Cytat:

27 sierpnia idę na kurs karmienia piersią...

Cytat:
Napisane przez Shine01 Pokaż wiadomość

to prawda bardzo mi się podoba jak kobiety opowiadają pięknie o porodach - szczególnie te , które przy wielu porodach były i same rodziły- bo to , że będzie ogromny ból to wie każda z nas...

Cytat:
aż tak szybko to bym chyba nie chciała....

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 20:54   #4014
Fasoleczk4
Rozeznanie

oooo coś się żywo robi
a ja prawie na siedząco zasypiam

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-08-11, 21:25   #4015
jesienna_noc
Raczkowanie

Katarzinka ja staram się nie głaskać brzuszka ale np wcierając krem na rozstępy też się głaska i to mocno...chociaż mi te kremy zupełnie nie pomagają.
Miss.Hot a Ty do jakiego lekarza chodzisz?
Aniago sprawdzilam przed chwilą w karcie ciąży i to są daty moich wizyt: 17.07, 19.06, 22.05, 15.05, 17.04, 20.03, 27.02, 30.01
jesienna_noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 21:27   #4016
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Ja głaszczę brzuszek w miejscu, w którym dziecko się wypina. Po minucie napięcie znika. Malec musi to lubić, bo często to się zdarza w ciągu dnia
Stary 2009-08-11, 21:32   #4017
woman31
Zadomowienie

kurcze tak smialam sie ze swojego meza- a on naprawde chory- juz kolejny raz wymiotuje kurcze co mu zaszkodzilo?
teraz to mi jego naprawde szkoda... reniee nie pomoglo, mięta tez nie..
on taki biedy... i jak sobie pomysle ze ja przez 4 miesiace sie podobnie meczylam to mi samej siebie tez zal..

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Ja głaszczę brzuszek w miejscu, w którym dziecko się wypina. Po minucie napięcie znika. Malec musi to lubić, bo często to się zdarza w ciągu dnia
ja tez glaszcze delikatnie brzuszek tylko w tym miescu gdzie maluszek wymina swoje cialko. mi w 23 tygodniu bedac w szpitalu powiedziano ze nawet przy wzorowo przebiegajacej ciazy nie mozna glaskac brzuszka bo to moze wywolac skurcze. oczywiscie mozna dotykac, klasc reke, bawic sie z maluszkiem w pukanie- oby nie glaskac
Stary 2009-08-11, 21:35   #4018
aniago25
Zadomowienie

jesienna_noc ja sprawdziłam swoje wizyty i od 20 marca mamy te same daty wizyt czyli nie ma opcji żebyśmy się nie widziały i nawet chyba wiem jak wyglądasz blądynka średniego wzrostu, włosy za ramiona jak dobrze pamiętam

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-08-11 o 21:37
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 21:38   #4019
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Kochana, W Ustce w razie czego to masz oddział ginekologiczno-położniczy "pod ręką" - prawie przy samej plaży
i jakby co, to tam z książeczką zdrowia tak?
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-11, 21:41   #4020
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
i jakby co, to tam z książeczką zdrowia tak?
no i z kartą ciąży oraz legitymacją ubezpieczeniową z pieczątką z pracy ważną według ostatnich wytycznych miesiąc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości