|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
No właśnie właśnie ... Teraz jak zakładam usztywniany biustonosz to prawie umieram ... bo po jakimś czasie tam mnie uwiera, tam mnie kłuje, tu mnie ociera, tu mnie łaskocze ... a co mowić potem na cysterne mleka ZAKłADAM OCZYWIśCIE Iż BęDę Tą óW CYSTERNą chyba ze mi nie będzie dane mieć duzio mleczka i karmić dziecinkę ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- termin masz na 15 ... hmmmm a myślałam, że będziesz miała małego koziorożca uparciuszka
|
|
#3992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi tak samo juz wszystkie staniki uwieraja i przeszkadzaja dlatego jak pisalam wczesniej po domu chodze bez bielizny![]() ja tez mam nadzieje ze bede cycterna no ale ja jestem taka "przezywaczka" (przejmuje sie wszystkim) ze boje sie szybko utrace pokarm w szkole rodzenia panie zwracaly sie do naszych mezow/partnerow zeby chronili nas przed stresami, nerwami a nawet nieprzyjemnymi telefonami poniewaz wystarczy jedna nie mila widomosc i mozna stracic pokarm
|
|
|
|
|
#3993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio nawetn spie w staniku ... i uwierzcie jest to tylko kwestia przyzwyczajenia! oczywiscie w wygodnym staniku, a nie jakims druciaku uasztywnianym jak kiedys pisalam ciaza zrobila ze mnie potwora to teraz to powtarzam ... mam cale cialo siekeniete roztsepami i juz nawet nie patrze w lusterko ... uda, łydki, piersi, pośladki ... modle sie zeby brzuch ocalał, to moze chociaz on będzie normalny ![]() a co do utraty pokarmu to prawda, ze stres moze do tego doprowadzic ... co ja mam powiedziec? jak tydzien po porodzie zakladam sprawe w sadzie???? mysle ze bez stresow sie nie obejdzie mam tylko nadzieje, ze jakims wspanialym cudem uda mi sie mleczko utrzymac, bede bardzo czesto dziecko przykladac do piersi ... a jeszcze w pazdzierniku studia ![]() dzisiaj na poprawke humorku robie sobie wieczór pięknosci ... ktoś chetny?????
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
widze, ze gadacie o biustach - mi znów urósł - kurcze mógłby juz skończyć, bo juz mi się jego wielkośc podobała
|
|
#3995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi naprawde bardzo mocno zalezy na karmieniu piersia ale wiem ze tak naprawde nie jest to takie proste-tak wiele kobiet nie ma go wcale badz szybko go traci
|
|
|
|
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
U mnie nareszcie pada, jejku jaka ulga
a niech leje do jutra ![]() jesienna_noc wysoka to jestem , ciemne włosy też mam ale żebym ja szczupła była to nie sądze ostatnią wizytę miałam 17 lipca a poprzednią 19 czerwca.
|
#3997 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja prawniczka (jak to fajnie brzmi ) pomoze mi z tym wszystkim (oczywiscie koszta, koszta, koszta = kasa kasa kasa) ale im szybciej bede miala to za soba tym lepiej. Alimenty, nazwisko i inne sprawy ...Cytat:
|
|
#3998 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Staram sie przeczytac chociaz to co od woczraj napisalyscie, ale zasnelam i patrze teraz znowu dwie strony
Cytat:
![]() na wszelki wypadek Witam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z rozkiem to nawet nie chodzi o to ze moze smierdziec, ale jest tak jak z innymi ubrankami, nie wiesz gdzie byl zanim go zapakowali... hurtownie nie sa sterylne, nikt nie myje specjalnie rak, po to zeby Twoje dziecko nie zlapalo zarazkow...! a ja mam inne pytanie prac pokrowiec od lezaczka? p.s. Polecam Rainforest Cytat:
kawal drogi autobusem. wlasciwie odkad mi zlikwidowali w centrum, gdzie mialam kilka krokow, to nie bywam w tym sklepie.(jakos dzis mi ciezko zdania poprawnie posklejac , ale chyba mnie zrozumiecie)Cytat:
dlatego ja staram sie za czesto o porodzie nie myslec, co ma byc to bedzie! samo sie potoczy, w koncu to natura! Cytat:
Cytat:
ja chyba znajde jakas torbe w domu, ale pakowac sie bede pod koniec, moze w polowie wrzesnia no w koncu to jest swieto! urodziny naszego dziecka! wy swoje tez obchodzicie jak swieta ![]() a moj ze nigdy o nic nie pytam ja zawsze juz wszystko wiem ![]() slodyczy moge nie jesc! ale owoce ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też jestem koziorożeć - uparty niestety strasznie
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie kiedyś słyszałam, że głaskanie może powodować skurcze
Cytat:
Zrobię się na bóstwo i zaciągnę męża do łóżka - to się zdziwi No rzeczywiście fajne powietrze się zrobiło ************ Chyba muszę uzupełnić listę na pierwszej stronie o rozpakowaną mamusię ![]() moniniteczka napisz proszę jaką synek miał wagę i cm jak się urodził
|
|
#4001 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinko, masz namiar do jakiegoś dobrego ginekologa w Słupsku?
w razie czego muszę mieć
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#4002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kazdej mamusi, ktora potrzebuje relaksu polecam tą formę!!! Czuje sie zrelaksowana i wogole jakas pelna energii ![]() Najpierw nalalam wody do wanny takiej lekko cieplej ... ulozylam sie wygodnie i na buzie nalozylam roztertego ogóreczka ... i tak polezalam z 10 minut. Potem peeling na twarz z cukru i mleczka do twarzy ... efekt lepszy, niz jakbym do kosmetyczki poszla
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytałam opis szybkiego porodu http://forum.gazeta.pl/forum/w,548,9...lo_super_.html
|
#4004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja chce taki szybki poród
|
|
#4005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o wow, ja tez chce taki szybki porod, ale nie koniecznie u kogos w domu na koniec normanie sie wzruszylam...![]() dziewczyny pomocy- teraz ja mam chorego męża ![]() ![]() jest przeziebiony- czytaj "jestem umierajacy" ![]() :hahaha : wiecie co- ja sie niby smieje, ale tak naprawde wkurza mnie ten moj stekajacy "mezczyzna" teraz lezy w sypialni taki schorowany, taki biedny, jego stan jest powazny przypominam ze maz ma katarek i zatkany nos |
|
|
|
|
#4006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak to dobrze, że nie mam faceta ![]() chociaz na jeden dzien niech sie jakis trafi ... zeby mnie przytulil mocno
|
|
#4007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tu czytam ze to drugi porod, tez sobie takiego zycze![]() kumpela na naszym dzieciaczkowym wątku jak rodziła druga corke tez sie smiała ze omalo w akcie urodzenia malej nie napisano VW Vento
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" W i N -córeczki mamusi
|
|
|
|
|
#4008 | ||
|
Zadomowienie
|
to znowu ja
![]() Cytat:
Moj caly czas siedzi po prawej stronie, lepkiem do dolu , chyba ze walnie nia w pecherz![]() Kicia86 bardzo ladna rodzinka Cytat:
gratulacje !!! Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-08-11 o 20:24 |
||
|
|
|
#4009 |
|
Rozeznanie
|
co tu taka cisza???
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Przed wyjściem z pracy część postów przeczytałam, ale już nie miałam czasu odpisywać, a teraz nie mam siły na wielocytowanie, wiec tak z grubsza.
Cytat:
![]() Właśnie stamtąd wróciliśmy godzinę temu, bo dziś było w SR spotkanie z panem z Aventu (w torbach promocyjnych m.in. znalazły się butelka 125 ml, pojemnik na mleko i płyta dotycząca karmienia ) i specjalnie pojechaliśmy, bo nasz zajęcia są w czwartek. Przy okazji załapaliśmy się na indywidualne omówienie faz porodu, bo nas ta część ominęła. Już wszystko wiemy. No i jestem spokojniejsza. Wbrew pozorom w szpitalu nie jest tak źle i nawet to rutynowe nacinanie krocza już mi "zwisa" W czwartek pojedziemy na zajęcia z pielęgnacji maluszka, a za tydzień będą ostatnie zajęcia, więc będę mogła wrócić do kompletowania wyprawki.moniniteczko, gratulacje!!! A my mamy dziś chatę wolną, bo teściowa na nocnym dyżurze, więc ![]()
|
|
#4011 | ||||
|
Zadomowienie
|
Slicznosci
Cytat:
Jak w weekend nie zdarzy sie przede mna obudzic to juz po nim i jest caly moj![]() Gratki Cytat:
) albo wstane do kibelka to juz mam po spaniu potem potrafi przez dobra godz kopac na oslep ![]() Cytat:
, tzn jestem z ostatniego dnia strzelca, wiec pewnie i koziorozec jakis cien na mnie rzuca![]() Cytat:
, wtedy nic nie robie tylko skacze dookola niego , ale z drugiej strony jak ja jestem chora to on dba o mnie
|
||||
|
|
|
#4012 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale jak nie kumam tego , musze zapytac mojego gina jak wróci z urlopu, bo jak mam tego nie robić skor już mam taki odruch
![]() az się popłakalam z tego wszystkiego, bo jak mam nie głaskać mojego brzusia ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#4013 | ||||
|
Zakorzenienie
|
mąż mnie na wieczorny spacerek wyciągnął
ale świeżo na zewnątrz! Cytat:
![]() Cytat:
27 sierpnia idę na kurs karmienia piersią... Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
oooo coś się żywo robi
![]() a ja prawie na siedząco zasypiam
|
#4015 |
|
Raczkowanie
|
Katarzinka ja staram się nie głaskać brzuszka ale np wcierając krem na rozstępy też się głaska i to mocno...chociaż mi te kremy zupełnie nie pomagają.
Miss.Hot a Ty do jakiego lekarza chodzisz? Aniago sprawdzilam przed chwilą w karcie ciąży i to są daty moich wizyt: 17.07, 19.06, 22.05, 15.05, 17.04, 20.03, 27.02, 30.01 |
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Ja głaszczę brzuszek w miejscu, w którym dziecko się wypina. Po minucie napięcie znika. Malec musi to lubić, bo często to się zdarza w ciągu dnia
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
kurcze tak smialam sie ze swojego meza- a on naprawde chory- juz kolejny raz wymiotuje
kurcze co mu zaszkodzilo?![]() teraz to mi jego naprawde szkoda... reniee nie pomoglo, mięta tez nie.. on taki biedy... i jak sobie pomysle ze ja przez 4 miesiace sie podobnie meczylam to mi samej siebie tez zal.. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- ja tez glaszcze delikatnie brzuszek tylko w tym miescu gdzie maluszek wymina swoje cialko. mi w 23 tygodniu bedac w szpitalu powiedziano ze nawet przy wzorowo przebiegajacej ciazy nie mozna glaskac brzuszka bo to moze wywolac skurcze. oczywiscie mozna dotykac, klasc reke, bawic sie z maluszkiem w pukanie- oby nie glaskac |
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
jesienna_noc ja sprawdziłam swoje wizyty i od 20 marca mamy te same daty wizyt
czyli nie ma opcji żebyśmy się nie widziały i nawet chyba wiem jak wyglądasz blądynka średniego wzrostu, włosy za ramiona jak dobrze pamiętam
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-08-11 o 21:37 |
|
|
|
#4019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:33.

) i zalozyla tylko jeden i tylko raz- bo jak powiedziala"ani to ma sluzyc wygodzie -bo wygoda to ostatnie slowo jakim by okreslila te biustonosze w pierwszych tygodniach karmienia , ani tez kuszeniu meza- bo sex to ostatnia rzecz na ktora ma sie wtedy ochote

dlatego jak pisalam wczesniej po domu chodze bez bielizny
w szkole rodzenia panie zwracaly sie do naszych mezow/partnerow zeby chronili nas przed stresami, nerwami a nawet nieprzyjemnymi telefonami poniewaz wystarczy jedna nie mila widomosc i mozna stracic pokarm
a niech leje do jutra